برای دیدن نسخه كامل اینجا را كلیك كنید : سوالات مصاحبه مشاغل صنایع
minerva62
2008/3/04, 11:18 PM
سلام
این تایپیک و درست کردم تا دوستانی که مثل خودم فارغ التحصیل جویای کارند حواسشونو بیشتر جمع کنن:warn:
که احیانا مث بد شانسی من نشن ، هفته پیش بعد از قبول شدن تو آزمون استخدامی شرکت x در مصاحبه تخصصی اش شرکت کردم اما متاسفانه اونجوری که می خواستم نشد
حالا که تایپیک های بعضی از دوستانو دیدم ، متوجه شدم بعضی از ااون سوالا مرتبط با موضوع تایپیک هایی مثل :مدیریت تعاملی و خلاقیت (triz)بود
مباحثی که تا به حال راجع به اونها چیزی نشنیده بودم ، افسوس خوردم که چرا زودتر سراغ تالار نیومده ام:crying2:
حالا بازم توکل به خدا ، انشاالله قبول شم
amirhakimi
2008/3/04, 11:58 PM
سلام
این تایپیک و درست کردم تا دوستانی که مثل خودم فارغ التحصیل جویای کارند حواسشونو بیشتر جمع کنن:warn:
که احیانا مث بد شانسی من نشن ، هفته پیش بعد از قبول شدن تو آزمون استخدامی شرکت x در مصاحبه تخصصی اش شرکت کردم اما متاسفانه اونجوری که می خواستم نشد
حالا که تایپیک های بعضی از دوستانو دیدم ، متوجه شدم بعضی از ااون سوالا مرتبط با موضوع تایپیک هایی مثل :مدیریت تعاملی و خلاقیت (triz)بود
مباحثی که تا به حال راجع به اونها چیزی نشنیده بودم ، افسوس خوردم که چرا زودتر سراغ تالار نیومده ام:crying2:
خوب به عنوان یک مهندس صنایع با این عناوین باید سطحی هم که شده آشنائی داشته باشین،
توکلتون فقط به خدا باشه و تلاش خودتون
ایشالا که قبول میشین
mohammadjavaad
2008/3/05, 11:29 AM
salam .topice kubi entekhab kardi.faghat (be nazare man) soalhayi ke azat porsidan ro mizashti behtar bud.manam yeki az soalati ro k yeki az bacheha bekhateresh rad shod mizaram:
zamane bohrani dar kontrol proje chiye?bye
minerva62
2008/3/05, 10:08 PM
سلام
معمولا توی مصاحبه دو نوع سوال می شه بخشی اش مربوط به ویژگی های شخصیتی افراده و قسمتی هم مربوط به مباحث تخصصی رشته که در صورتیکه آزمون ورودی را قبلا داده باشید
سوالات تخصصی دیگه از دروس پاس شده نیست بلکه بیشتر راجع به مباحث مدیریت کیفیت از iso و efqm و بقیه است.بد نیست یه خورده از این زنجیره تامین ، مدیریت استراتژیک ،تاکتیکی و لجستیک هم چیزی بدونید.
که بستگی به سلیقه اون شرکت داره اما سوالایی که از من شد:
ویژگی های شخصیتی:
-
در مورد شرکت ما چه می دانید؟
انتظارات شما از شغل اینده؟
زمینه کاری مورد علاقه
نکات قوت خودتان
در برابر مشکلات چگونه عمل می کنید
در مورد برقراری ارتباط با دیگران
اگر انتظارات شما از شغل آینده تامین نشد چگونه عمل می کنید
سوالات تخصصی:
در مورد سیستم های مدیریتی
مدیریت تعاملی
روش های خلاقیت (اگر اشتباه نکنم asper ,triz)
پروژه هایی که در طول زمان دانشجوئی انجام داده اید
مهارت ها وتخصص ها و نرم افزارهایی که بلدید
اگر بازم چیزی یادم اومد می نویسم ، البته قبل از شروع مصاحبه یک سری از این سوالات را بصورت کتبی باید جواب می دادم
بعد از اینکه مصاحبه کننده (گان) سوالای خودشان را پریدند معمولا از شما هم می پرسند که آیا سوالی ندارید؟
به نظر من زاجع به زمان اعلام نتیجه و شغل آینده تون حتما سوالی بپرسید
و یه نکته دیگه هول نشید و در برابر سوالای نا آشنا یه خورده فکر کنید شاید جوابی به نظرتون اومد;)
:heart:و همیشه هم امیدتون به اون خدایی باشه که خیلی مهربونه:heart:
Aseman Etemaad
2008/3/05, 10:50 PM
دوست عزيز
مطلب خوبي رو انتخاب كرديد. از تو جهتون ممنون.كاش بقيه دوستانم تجربياتشونو بگن.
mr_mashmash
2008/3/09, 09:46 AM
سلام، به نظر من و طبق تجربه ام مصاحبه ها خیلی بستگی به فرد مصاحبه کننده داره و نیمشه گفت جوابهای شما چطوری باشه تا طرف خوشش بیاد، اما بطور کلی باید در عین صداقت سعی کنید خودتونو اصلا دست کم نگیرید و در مورد هیچ نکته ای که ذره ای ازش اطلاع دارید اظهار ضعف و تردید نکنید، در مورد حیطه دانش مهندسی صنایع شناخت داشته باشید .
بهتره از تجربیات خودم مثال بزنم : برای تغییر شغل جایی رفتم و ازم در مورد EFQM و اجرای سیستم مکانیزه آرشیو سوال کردند و من متاسفانه با شک و تردید گفتم چیزهایی میدونم ولی تجربه عملی نداشتم (در عین صداقت جواب دادم) خب اونجا استخدام نشدم ولی همین موارد رو دقیقا چند ماه بعد در جایی که کار میکردم اجرا کردم!
نتیجه » خودتون رو دست کم نگیرید و در جوابهاتون تردید نشون ندید.
جایی رفتم برای استخدام ولی در مورد حقوقم واضح صحبت نکردم و اون رو به طرف مقابل واگذار کردم در نتیجه A تومن حقوق بهم دادن در حالی که متوجه شدم اگر اولش میگفتم A+B تومن قبول می کردن!
نتیجه » در مورد حقوق حتما صحبت کنید تا در آینده پشیمون نشید
داشتن بعضی دانشهای عمومی یک مزیت بزرگ محسوب میشه مثل زبان انگلیسی و کامپیوتر و... برای یک سازمان دولتی آزمون استخدامی برگزار شد و من در اون شرکت کردم . بخش اصلی آزمون بر خلاف انتظارم زبان عمومی و تخصصی و کامپیوتر بود. در آزمون کارشناسان و کارشناسان ارشد صنایع شرکت کرده بودند و من روز امتحان دیدم که 70 درصد متقاضیان ارشد هستند بنابراین کلا ناامید شدم ولی از صحبتهای قبل از آزمون که با هم داشتیم با تعجب متوجه شدم اکثرا زبانشون خوب نیست و نهایتا من در آزمون قبول شدم و مصاحبه هم رفتم و الان منتظر جواب هستم
آخرین توصیه : از پارتی و آشنا حداکثر استفاده رو ببرین و از این موضوع اصلا وجدان درد هم نگیرید، اینو واقعا میگم که هرکس پارتی داشته باشه و ازش استفاده نکنه با دست خودش یک فرصت گرانبها رو آتیش زده!
bardinova
2008/3/10, 06:19 PM
من چندان با این موضوع که باید دانشی (حتی کلی) در شاخه های مهندسی صنایع داشت موافق نیستم . تمام این مسائل بر میگرده به اینکه شما میخواین در کدوم فیلد صنایع کار بکنین . مسلما اگه قرار باشه وارد سیستم تضمین و کنترل کیفیت یه سازمان بشین از شما در مورد CPM سئوال نمیشه . اگه بخواین به کار کنترل پروژه بپردازین کسی از شما SPC نمیخواد . پس جسته و گریخته کار نکنین . یه فیلد رو بگیرین و همون رو دنبال کنین و مطمئن باشین که موفق میشین . در مورد کامپیوتر و زبان هم که هیچ جای تردیدی نیست . هر چی بیشتر باشه باز هم کمه !!! . فرمایشات آقای مشمش هم در خصوص پارتی فوق العاده حیاتی و مهم و غیر قابل انکار هست .
mahtabi
2008/3/10, 07:36 PM
سلام
با سلام:
تاپیک بجا و به موقعی بود.
امیدوارم به بچه ها کمک شه.
و البته باید بگم خوب متاسفانه بخاطر گستردگی رشته ما باید خیلی آپدیت باشیم و از هر موضوع روزی حد اقل یه اطلاعات سطحی داشته باشیم.
ببینید کشور ما به اون مرحله نرسیده که هر کس در جای خودش و در زمینه مورد علاقش کار کنه پس بنابراین در یک چنین موقعیتی بایستی شما یک فیلد خاص رو که علاقه دارین عالی بلد باشین ولی در عین حال از دانش روز در سایر مباحث هم آگاه باشین.سخته اما محال نیست.
من خودم عاشق کنترل پروژه هستم اما الان دارم ایزو کار میکنم ولی در همین لحظات هم از کنترل پروژه دور نشدم و واسه ی خودمم که شده اطلاعات پروژه ایم رو بالا میبرم و در تالار و سایتا هم مقالهای پیدا کنم و اسمشو نشنیده باشم میخونم.
پس میشه یه زمینه ی حتی مختصر هم داشت.
بچه ها قسمت اول هم خیلی مهمه باید واقعا حرف زدن و بحث کردن رو بلد باشین .این که بتونین گفته هاتون رو جا بندازبین خیلی مهمه.
پارتی هم که همه میدونین اصل اساسی هر چیزی ...
متاسفانه.:mad:
مینروای عزیز شما هم توکلتون بخدا ایشالا قبول شین.;)
amirhakimi
2008/3/11, 08:25 AM
من چندان با این موضوع که باید دانشی (حتی کلی) در شاخه های مهندسی صنایع داشت موافق نیستم . تمام این مسائل بر میگرده به اینکه شما میخواین در کدوم فیلد صنایع کار بکنین . مسلما اگه قرار باشه وارد سیستم تضمین و کنترل کیفیت یه سازمان بشین از شما در مورد CPM سئوال نمیشه . اگه بخواین به کار کنترل پروژه بپردازین کسی از شما SPC نمیخواد . پس جسته و گریخته کار نکنین . یه فیلد رو بگیرین و همون رو دنبال کنین و مطمئن باشین که موفق میشین . در مورد کامپیوتر و زبان هم که هیچ جای تردیدی نیست . هر چی بیشتر باشه باز هم کمه !!! . فرمایشات آقای مشمش هم در خصوص پارتی فوق العاده حیاتی و مهم و غیر قابل انکار هست .
منم کاملا موافقم که باید تو یک زمینه مشخص به صورت پویا کار بشه (این یعنی همون اصل هدف گذاری که تو زندگی هم مصداق داره)
ولی خوب همونطوری که مهتابی عزیز فرمودند باید در زمینه های مختلف یه شناخت هرچند مختصر داشته باشیم که اگه بحثی پیش اومد لااقل بتونیم توی بحث شرکت کنیم و بدون ایده نباشیم تو همین بحثاست که علم آدم بیشتر میشه و پیشرفت میکنه.
راجع به زبان و کامپیوتر هم باید بگم که دیگه الان یه ضرورت محسوب میشه (الان یک دیپلمه هم باید بدونه چه برسه به ما که به خودمون میگیم مهندس:redface:)
راجع به مصاحبه هم قبل از رفتن برای مصاحبه بهتره که یه تحقیق بکنین که کجا برای مصاحبه میرین؟ زمینه فعالیتشون با چی مباحثی بشتر درگیر میشه؟ و در صورت امکان بدونین چه شخصی میخواد با شما مصاحبه کنه؟ (ممکنه این آخری خیلی میسر نباشه) تا با دید بهتری برای مصاحبه برین.
هیچوقت صداقت رو در گفتارتون فراموش نکنین (در عین حال اصلا خودتون رو دست کم نگیرین) اگه قرار باشه که با بزرگنمائی شغلی رو بدست بیارین بعد از پذیرفته وجهه خودتون رو کاملا از دست میدین !!
Parsa_IE
2008/3/11, 11:38 AM
با سلام
نظرات دوستان همه درست بود ولی نکته ای که به نظر میرسد این است که
اولا شما باید علاقه و فیلد کاری خود را مشخص کنید این خیلی مهم است در رضایت شغلی و آینده کاری شما چون با توجه به گستردگی مطالب نمی توانید در تمام آنها خبره شوید
پس اول مشخص کردن علاقه
با توجه به علاقه خود به دنبال کار باشید و در آن موضوع خاص حداکثر اطلاعات و توانمندی ممکن را کسب کنید و با آمادگی به مصاحبه بروید.
ثانیا با صداقت برخورد کنید و آنچه که در مورد آن اطلاع دارید بدون اغراق و بزرگ نمایی برای مصاحبه کننده بیان کنید
در مورد مسائل شخص مثل حقوق، محدودیت ها ، نحوه تقسیم وظایف بین همکارنتان خوب تحقیق کنید
اگر تمام مسائل را رعایت کردید آن وقت معمولا در مصاحبه باید پاسخگوی این سئوالات باشید :
1. چرا به این شرکت مراجعه کردید، نحوه آشناییتان و معرفتان
2. علائق شخصیتان و فیلد کاری مورد علاقه
3. چگونگی تعامل با همکارانتان و نحوه کار شما در گروه های کاری
4. نحوه برخورد شما با سایرین در شرایط خاص
5. رزومه کاری، عنوان پروژه و پایان نامه هایی که در دوران دانشجویی انجام دادید
6. وضعیت تاهل، محل اقامت و وضعیت خانوادگی
7. عمدتا سئوالات کلی از مباحث مهندسی صنایع مثلا در مبحث کیفیت از Iso , EFQM , CE , ...
و در موارد دیگر سئوالاتی از قبیل مفهوم MRP چیست؟ MRP2 چیست؟ اختلاف این دو با هم
ERP چیست ؟
SPC , ...
اگر کنترل پروژه بخواید انجام بدید معمولا عملی یک نرم افزار مثل MSP یا Primavera را از شما خواهند خواست و کلیاتی از Pert, Gert , CPM , ...
بهر حال تو فیلد مورد علاقه تان استاد بشوید و در باقی موضوعات اطلاعات کلی داشته باشید...
موفق باشید
Parsa_IE
2008/3/11, 01:34 PM
عنوان مقاله مصاحبه استخدامي و گزينش نيروي انساني
نويسنده خوشوقتي، آرمين (http://www.mgtsolution.com/olib/502214492.aspx)
چكيده اين مقاله روش مصاحبه استخدامي را شرح ميدهد. هدف از مصاحبه استخدامي، اقدامات قبل از مصاحبه، اقدامات در طول مدت مصاحبه، نحوه مصاحبه، مصاحبه از پيش طراحي شده، مصاحبه باز، مصاحبه تركيبي، مصاحبه بصورت ميزگرد يا گروهي، مصاحبه تنش، ارزيابي داوطلب و ارزيابي مصاحبه از جمله مباحث اين مقاله هستند.
كليدواژه مصاحبه؛ گزينش؛ استخداموضعيت[تمام متن]
مصاحبه استخدامي و گزينش نيروي انساني
نويسنده : خوشوقتي، آرمين (http://www.mgtsolution.com/olib/502214492.aspx)
چكيده
اين مقاله روش مصاحبه استخدامي را شرح ميدهد. هدف از مصاحبه استخدامي، اقدامات قبل از مصاحبه، اقدامات در طول مدت مصاحبه، نحوه مصاحبه، مصاحبه از پيش طراحي شده، مصاحبه باز، مصاحبه تركيبي، مصاحبه بصورت ميزگرد يا گروهي، مصاحبه تنش، ارزيابي داوطلب و ارزيابي مصاحبه از جمله مباحث اين مقاله هستند.
كليدواژه : مصاحبه؛ گزينش؛ استخدام
1- مقدمه
اغلب مديران با گزينش افراد نامناسب براي تصدي موقعيتهاي شغلي، روبرو بودهاند. اين انتخاب نادرست باعث ميگردد تا اولاً زمان و انرژي سازمان در طول فرآيند استخدام و آموزش هدر رود، ثانياً سرمايهگذاريهاي مستقيم و غير مستقيم بعدي بر روي مستخدم جديد همگي بر باد داده شوند. بهترين راه براي پرهيز از اين اشتباه انتخاب افراد مناسب و بالطبع انجام يك مصاحبه هدفدار و از قبل طراحي شده است. جهت دستيابي به اين منظور، بايد فهرستي از نيازهاي شغلي و ويژگيهاي جايگاه سازماني را به ترتيب اولويت طبقهبندي كرد و با در نظر داشتن روشهاي مصاحبه، افراد مناسبي را انتخاب كرد.
2- هدف از مصاحبه استخدامي
هدف از انجام مصاحبه استخدامي، سنجش داوطلب براي تصدي شغل و جايگاه سازماني موردنظر و تناسب مصاحبهشونده با شرايط تعريف شده براي تصدي آن شغل و جايگاه سازماني است. بطور خلاصه مصاحبهكننده اطلاعاتي را از مصاحبهشونده كسب و اطلاعاتي در رابطه با سازمان، شغل و جايگاه سازماني به داوطلب استخدام ارائه ميدهد.
3- اقدامات قبل از مصاحبه
قبل از انجام مصاحبه، مصاحبهكننده بايد از تعداد مصاحبهشوندگان، شرح شغل موردنياز، نيازهاي جايگاه سازماني مورد بحث، زمان كل مصاحبه، اسامي (احتمالاً) ساير مصاحبهكنندگان، مداركي كه احتمالاً مصاحبهشوندگان بايد همراه داشته باشند، زمان شروع هريك از مصاحبهها و چك ليست سئوالات عمومي و اختصاصي كه از مصاحبهشونده پرسيده خواهد شد را تهيه كرده و همراه داشته باشد. همچنين پرسشنامه استخدامي متقاضي (فرم متداول و معمولي که جهت کسب اطلاعات اوليه متقاضيان در اغلب سازمانها وجود دارد) را کاملا مطالعه و حتي الامکان مواردي را بخاطر سپرده باشد.
مكان مصاحبه هم بايد از نظر فيزيكي مناسب و مصاحبهشونده و مصاحبهكننده رو در رو و در شرايط مساوي (از نظر ارتفاع) قرار داشته باشند. زمان انجام مصاحبه بايد از پيش و با توافق طرفين تعيين شده باشد تا هيچكس از نظر زماني در فشار نباشد.
4- اقدامات در طول مدت مصاحبه
در زمان انجام مصاحبه، بايد مصاحبهكننده از پاسخگويي به تلفنها و يا مراجعان يا هر اقدام ديگري که موجب ايجاد وقفه در مصاحبه ميشود خودداري نمايد. همچنين به اظهارات مصاحبهشونده توجه كامل داشته و يادداشتبرداري نمايد.
در طول مصاحبه، مصاحبهكننده بايد توضيحاتي در رابطه با سازمان، شغل و جايگاه سازماني به مصاحبهشونده ارائه دهد تا اگر ابهامي در خصوص شغل مورد نظر وجود دارد برطرف شود و همچنين متقاضي استخدام دقيقاً با انتظارات جايگاه سازماني خود آشنا شود. در بسياري از موارد پيش آمده است که با همين توضيحات اوليه، متقاضي متوجه شده است که امکان برآورده نمودن انتظارات شغلي و سازماني برايش وجود نداشته و اعلام انصراف نموده است. ضمنا بر روي آخرين كار (سابقه شغلي) مصاحبهشونده بيشتر تكيه شده و از وي خواسته شود كه درباره موفقيتهاي بارز خود در طول مدت اشتغال، روابطش با همكاران و مديران قبلي خود، علت ترك محل كار قبلي، انتظاراتش از شغل و محل كار جديد، تجارب و تخصصهاي احتمالي خود صحبت كند.
در طول مدت مصاحبه يادداشت برداري (بصورت خلاصه) از كليه اظهارات مصاحبهشونده، الزامي است و قبل از انجام مصاحبه نيز، بايد به مصاحبهشونده يادآوري نمود كه احتمالاً پاسخهاي وي با معرفها و مراجعي كه وي معرفي نموده است، چك خواهند شد.
5- نحوه مصاحبه
موفقيت مصاحبهكننده در كسب اطلاعات مفيد از مصاحبهشونده، به ميزان توانايي وي در طرح پرسشهاي مناسب بستگي دارد. مهمترين مشخصه اصلي، نحوه استفاده از پرسشهاي بسته (با پاسخهاي بلي و خير) و پرسشهاي باز (با پاسخهاي گسترده) است. لذا مصاحبهكننده بايد در انتخاب روشها، از شيوه معيني استفاده کند. بايد توجه داشت كه در انجام مصاحبه با متقاضيان استخدام، از روش يکساني استفاده نمود تا امكان مقايسه و سنجش بين تمامي متقاضيان وجود داشته باشد. به طور كلي پنج نوع مصاحبه استخدامي توصيه ميشود که در اينجا به صورت مختصر شرح داده ميشوند.
5-1- مصاحبه بسته (از پيش طراحي شده)
اين نوع مصاحبه، حداقل آزادي را به مصاحبهشونده ميدهد. نتيجه اين نوع مصاحبه غالباً يكسان و دقيق خواهد بود هر چند ممكن است اطلاعات ضروري براي تصميم گيري به كارفرما ارائه ندهد. ولي به لحاظ علمي، اعتبار بيشتري نسبت به مصاحبه باز دارد. از مصاحبه بسته در موارد زير استفاده ميشود:
پاسخهاي بلي يا خير براي کسب اطلاعات كفايت نمايد.
پاسخها موارد مشخصي باشند و نيازي به توضيح بيشتر نباشد.
قصد داشته باشيد پس از شنيدن پاسخ به سئوال بسته، يك سئوال باز مطرح نمائيد.5-2- مصاحبه باز (غير مشخص)
اين نوع مصاحبه، بيشترين آزادي را به مصاحبهشونده ميدهد. هيچ سئوالي از قبل طراحي شده وجود ندارد. مصاحبهكننده نيز خود را به هر وضعيتي سازگار مينمايد و با استفاده از تجارب و توانائيهاي خود، به بررسي زمينههايي كه بنظر وي و سازمان مهمتر هستند ميپردازد.
در خصوص مقايسه بين اين دو نوع مصاحبه بايد بسيار توجه داشت چرا كه پس از جمعبندي نهايي ممكن است بين اطلاعات مكتوب از مصاحبهشوندگان هيچ رابطه و سنخيتي وجود نداشته و از هر يك، اطلاعات متفاوتي در دست باشد. از پرسشهاي باز در موارد زير استفاده ميگردد:
طرح زمينههاي جديد براي بحث فيمابين دو طرف
كشف اطلاعات بيشتر از متقاضي استخدام
ارتباط دادن يك پاسخ با يك پاسخ ديگر
آزمون خودآگاهي مصاحبهشونده
اطلاع از ميزان تحليلگر بودن مصاحبهشونده5-3- مصاحبه نيمهبسته (مخلوط)
اين روش، يك روش تركيبي است، بدينصورت كه سئوالات مشخصي از همه داوطلبان پرسيده ميشود ولي بهر حال به مصاحبهشوندگان اجازه داده ميشود به زمينههاي ديگر و مخصوصاً زمينههاي مورد علاقه خود نيز بپردازند. بايد توجه داشت كه ميزان موفقيت در اين نوع مصاحبه نيز بستگي به مهارت و تخصص مصاحبهكننده دارد.
5-4- مصاحبه بصورت ميزگرد يا گروهي
در بعضي موارد خاص، امكان مصاحبه بصورت ميزگرد بسيار سودمند است. البته بايد اهميت منافع حاصله از اين مصاحبه، هزينه آنرا توجيه نمايد. بنابراين اين نوع مصاحبه فقط در خصوص گزينش مشاغل بسيار حساس و در سطوح بالا، توصيه ميشود.
5-5- مصاحبه تنش
در اين مصاحبه، بجاي كسب يا ارائه اطلاعات فيمابين طرفين، فقط مصاحبهكننده ميكوشد تا موجب بروز عكس العملهاي عاطفي مصاحبهشونده نسبت به موقعيتها شود. مصاحبهكننده در اين روش، مصاحبهشونده را صرفاً بمنظور مشاهده رفتارش، تكذيب كرده، حقير شمرده و بدليل سوء عملكرد گذشته سرزنش مينمايد. اين نوع مصاحبه در اغلب مواردي كه جايگاه شغلي مورد نظر با فشارهاي رواني روبروست توصيه شده و بدليل احساس خصومتي كه در مصاحبهشونده بوجود ميآورند (بخصوص در مورد متقاضياني كه استخدام نميشوند) تصوير بدي از سازمان در ذهن مصاحبهشونده باقي ميگذارند.
مصاحبه کننده بايد بسيار توجه داشته باشد که اولاً سعي گردد زمان مصاحبه بيش از 30 دقيقه بطول نيانجامد تا از دقت پاسخها و نهايتاً كيفيت مصاحبه، كاسته نشود. همچنين بايد پاسخهاي مصاحبهشونده را در حد و مرزي كه موردنياز است نگاهداري نموده و از عنوان شدن مسائل و موارديكه به نيازهاي سازمان و شغل و جايگاه سازماني مربوط نميشوند و يا اطلاعاتي كه امكان كسب آنها از طريق ديگر مثل ملاحظه مدارک يا تحقيقات وجود دارد جلوگيري نمايد. ضمنا براي موفقيت در كسب نتيجه بايد به مصاحبهشونده اثبات نمايد كه اطلاعات موردنياز، بر مبناي ضروريات شغلي دريافت ميشوند تا مصاحبهشونده براحتي اطلاعات موردنياز را در اختيار وي قرار دهد. در خصوص سئوالات و نحوه انتخاب روش مصاحبه نيز بايد کاملاً دقت نمود تا به منظور جلوگيري از تبديل مصاحبه به جلسه پرسش يكسويه، بيشتر از پرسشهاي باز استفاده گردد و از پرسشهاي جهتدهنده و همچنين چند پرسش همزمان (بنحوي که متقاضي ازپاسخ دادن به آنها عمداً يا سهواً شانه خالي کند) خودداري گردد.
بايد به اين نکته بسيار توجه داشت که از طرح پرسشهايي كه ربطي به مصاحبه ندارند و فقط بدليل ابراز توانايي و برتري علمي و عملي مصاحبهكننده نسبت به مصاحبهشونده پرسيده ميشوند، خودداري گردد. نکته بسيار مهم ديگري نيز وجود دارد و آن اينست که از طرح مواردي كه احتمالاً اين حس را در مصاحبهشونده بوجود ميآورد كه قبلاً تصميمگيري در خصوص استخدام بعمل آمده است، اكيداً خودداري گردد.
براي پاسخ به سئوالات و توضيح ابهامات بايد به مصاحبهشونده به اندازه كافي فرصت داده شود به نحوي كه حداقل دو سوم از زمان مصاحبه به صحبتهاي مصاحبهشونده اختصاص داده شود.
سئوالات مختلف و متنوعي را ميتوان جهت طرح در مصاحبه در نظر داشت. ولي قطعاً نحوه مطرح نمودن سئوالات بسته به سليقه افراد مصاحبهكننده قابل تغيير است. ولي سئوالات بايد به پاسخهايي در رابطه با موضوعات زير منتج شوند:
اهم مسئوليتهاي قبلي مصاحبهشونده كه مورد علاقه يا بيتوجهي مصاحبهشونده بودهاند (با قيد علت)
سبكهاي مديريتي مديران قبلي وي و ارزيابي مصاحبهشونده از هر يك از سبكها (با قيد علت)
ترجيح مصاحبهشونده به كار تيمي يا مستقل (با قيد علت)
ساعات كار مورد علاقه وي و امكان افزايش آنها
اهم قويترين ظرفيتهاي كاري وي و چگونگي استفاده از آنها در كار
مهارتها و تخصصهاي مورد علاقه (جهت بسط و گسترش آنها)
دليل ترك كار قبلي (بطور مشروح و در جهت اخذ دليل منطقي) و
دوستداشتنيترين كاري كه تا بحال داشتهاند ( با قيد علت).6- ارزيابي داوطلب
پس از انجام مصاحبه، ميتوان به اقلامي مانند توانايي انجام كار به نحو مطلوب، سنجش انگيزه داوطلب براي انجام كار مورد نظر، چگونگي هماهنگي وي با ساير اعضاء گروه و سازمان پي برد. همچنين بايد مشخص گردد كه آيا داوطلب معيارهاي مطلوب سازمان را داراست؟ در غير اينصورت آيا سازمان از حد مطلوب خود پايين ميآيد يا مصاحبهشونده را مردود اعلام ميكنيم که اين مورد هم به ظرفيتهاي موجود بستگي دارد.
7- ارزيابي مصاحبه
براي ارزيابي موفقيت مصاحبه، ميتوان پس از پايان هر سري مصاحبه و انتخاب فرد يا افراد مورد نظر و با در نظر داشتن اينكه آيا به انتخاب خود اطمينان داريم؟ آيا توانستيم اطلاعات لازم را كسب كنيم؟ كمترين رضايت را از كدام بخش مصاحبه داريم؟ آيا ممكن بود پاسخها و نتيجهگيري رضايتبخشتري داشته باشيم؟ آيا ميدانيم چگونه در سري بعد مصاحبه بهتري انجام دهيم؟ مصاحبه را ارزيابي نمائيد.
در اغلب موارد سنجش كارآيي مصاحبهشونده (پس از استخدام) ميتواند بهترين عامل ارزيابي مصاحبه باشد. البته متأسفانه هيچ وقت نخواهيم توانست بفهميم كه آيا افراد رد شده نيز ميتوانستند پس از استخدام موفق شوند يا خير.
در پايان لازم به يادآوري است که هنگام مصاحبه بايد بيتعصب بود و چنانچه احساس مثبت يا منفي در مصاحبهکننده نسبت به متقاضي استخدام وجود دارد، بدنبال اطلاعاتي باشيم كه اين احساس را بلا اثر نمايد چرا که در اينصورت با کسب اطلاعات منطقي و مؤثر ميتوان نتيجهگيري بهتري کرد و چه بسا نتيجه گيري نهايي موجب تأييد نطريه اوليه مصاحبه کننده گردد.
برگرفته از سایت راهکار مدیریت (http://www.mgtsolution.com/)
Parsa_IE
2008/3/11, 01:39 PM
عنوان مقاله به عنوان مصاحبه شونده، چگونه خود را براي مصاحبه آماده كنيم؟
نويسنده گاتو، ركس پي
مترجم اميدوار، مجيد (http://www.mgtsolution.com/olib/511419180.aspx)
منبع Gatto, R.P. 2000. The smart manager's F.A.Q. guide: a survival handbook for today's workplace. San Francisco: Jossey-Bass.
كليدواژه مصاحبه؛ مصاحبهشونده؛ مصاحبهكننده؛ استخدام
به عنوان مصاحبه شونده، چگونه خود را براي مصاحبه آماده كنيم؟
نويسنده : گاتو، ركس پي
مترجم : اميدوار، مجيد (http://www.mgtsolution.com/olib/511419180.aspx)
منبع : Gatto, R.P. 2000. The smart manager's F.A.Q. guide: a survival handbook for today's workplace. San Francisco: Jossey-Bass.
كليدواژه : مصاحبه؛ مصاحبهشونده؛ مصاحبهكننده؛ استخدام
ابتدا، بايد در مورد شركتي كه از شما مصاحبه ميكند تحقيق كنيد. روش تحقيق اين گونه است:
به كتابخانه برويد و اطلاعات شركت را استخراج كنيد.
از مراكز، فروشگاهها يا كارخانههاي شركت بازديد كنيد تا نوع كار و سازمان را در عمل ببينيد.
از اينترنت براي يافتن اطلاعات روزآمد استفاده كنيد.
با افرادي كه اطلاعاتي در خصوص شركت دارند صحبت كنيد و نظرشان را درباره شركت جويا شويد.
دوم، براي آمادگي پرسشهاي زير را از خود پرسيده و به آنها پاسخ دهيد:
آنچه كه را از مسئوليتهاي شغل مورد نظر درك كردهايد توصيف كنيد.
چه مهارتها و تواناييهايي داريد كه ميتوانيد از عهده مسئوليتهاي اين شغل برآييد و آيا فرصتي براي پيشرفت وجود دارد؟
اصول اخلاقي كار خود را شرح دهيد.
چه روشي را براي ارزيابي و پيادهسازي ايدهها و تصميمهاي كاري اتخاذ ميكنيد؟
چگونه مسائل و موضوعاتي را كه روزانه در كار با آنها مواجه ميشويد حل ميكنيد؟
فكر ميكنيد اصليترين فشار كاري در چنين شغلي چه باشد؟
چه روش يا استراتژيي براي برخورد با فشارهاي كاري و زندگي اتخاذ ميكنيد؟
چگونه با ديگر افراد حرفهاي در يك سازمان تيم تشكيل ميدهيد؟
شرح دهيد چرا يك تصميمگير اثربخش هستيد؟
فرصتهايي را كه انتظار داريد اين شركت براي رشد شما ايجاد كند برشمريد؟
چگونه مطالب كاري را ارائه ميكنيد يا سخنراني ميكنيد؟
سبك رهبري خود را شرح دهيد.چرا شما يك رهبر اثربخش هستيد؟
شرح دهيد چگونه ميتوانيد يك مشاور براي رئيس خود باشيد.
در پست قبلي خود چه چيزي را اجرا يا پيشنهاد كرديد كه موجب رشد كسب و كار يا بهرهوري شد؟
دلايل اصلي ترك شغل قبلي چيست؟
چه دانش و تجربهاي در پستهاي قبلي كسب كردهايد كه ميتواند در اين شغل جديد مفيد باشد؟
بهترين استفاده از استعدادهاي خود مربوط به كسب وكار را شرح دهيد؟
شرايط ناخوشايند يا استرسزا در محيط كار را چه مواردي ميدانيد و چگونه با آنها برخورد ميكنيد؟
هدف شما از گرفتن اين شغل جديد چيست؟
اهداف و افكار درجه اول شما درباره خودتان و داشتن يك شغل چيست؟سوم، علاوه بر تحقيق در مورد شركت و آمادهسازي خود براي مصاحبه، نكات زير را به خاطر داشته باشيد.
آنچه كه شما در مصاحبه نميگوييد مهم است. از اين شاخ به آن شاخ نپريد و به گونهاي صحبت نكنيد كه آشفته به نظر برسيد. اما در همان حال، خيلي خلاصهگو و كمحرف نباشيد تا مصاحبه كننده فكر كند شما تمايلي به ارائه اطلاعات نداريد.
خودتان باشيد و آرامش داشته باشيد و به خودتان فشار نياوريد. اين را به خاطر داشته باشيد هر كسي (همچنين مصاحبه كننده شما) در جاي مصاحبه شونده بوده است.
از حركات خود آگاه باشيد. خيلي شل و ول همچنين خيلي خشك ننشينيد. با مصاحبه كننده تماس چشمي داشته باشيد اما به حد خيره شدن نباشد.
با آگاه بودن از نكات فوق، تحقيق از پيش در مورد شركت و آمادهسازي خود براي مصاحبه، شما بهترين شانس را براي ايجاد يك تأثير مثبت در هنگام مصاحبه خواهيد داشت.
Parsa_IE
2008/3/11, 01:44 PM
عنوان مقاله چه پرسشهايي بايد در هنگام انجام مصاحبه بپرسيم؟
نويسنده گاتو، ركس پي
مترجم اميدوار، مجيد (http://www.mgtsolution.com/olib/511419180.aspx)
منبع Gatto, R.P. 2000. The smart manager's F.A.Q. guide: a survival handbook for today's workplace. San Francisco: Jossey-Bass.
چكيده اين مقاله به موضوع پرسشهاي هنگام مصاحبه ميپردازد. فهرست پرسشهاي مصاحبه، انواع مصاحبه، پرسشهاي مربوطه از مراجع تأييد داوطلب و مثالي از يك مصاحبه مطالب اين مقاله را تشكيل ميدهد.
كليدواژه مصاحبه؛ مصاحبهشونده؛ مصاحبهكننده؛ استخدام
چه پرسشهايي بايد در هنگام انجام مصاحبه بپرسيم؟
نويسنده : گاتو، ركس پي
مترجم : اميدوار، مجيد (http://www.mgtsolution.com/olib/511419180.aspx)
چكيده
اين مقاله به موضوع پرسشهاي هنگام مصاحبه ميپردازد. فهرست پرسشهاي مصاحبه، انواع مصاحبه، پرسشهاي مربوطه از مراجع تأييد داوطلب و مثالي از يك مصاحبه مطالب اين مقاله را تشكيل ميدهد.
منبع : Gatto, R.P. 2000. The smart manager's F.A.Q. guide: a survival handbook for today's workplace. San Francisco: Jossey-Bass.
كليدواژه : مصاحبه؛ مصاحبهشونده؛ مصاحبهكننده؛ استخدام
1- مقدمه
انجام مصاحبه عبارتست از هنر پرسيدن پرسشهاي درست و به دقت گوشدادن به آنچه كه مصاحبهشونده ميگويد و همچنين چيزهايي كه مصاحبهشونده نميگويد. هنگام مصاحبه يك داوطلب كار، توصيههاي زير را به خاطر داشته باشيد:
پرسشهايي بپرسيد كه بر سابقه، دانش فني و عمومي روزآمد و مهارتهاي انساني مربوط به پست شغلي تمركز ميكنند.
پرسشهاي باز بپرسيد تا فضاي گفتگو دوطرفه بين مصاحبهكننده و مصاحبهشونده ايجاد شود.
براي مصاحبه فضايي آرام و كاري ترتيب دهيد. جوي كه هنگام مصاحبه ايجاد ميكنيد تأثيري بسزايي در ايجاد تبادل ايدهها خواهد داشت. به گونهاي برخورد نكنيد انگار كه شما كارهاي مهمتري نسبت به مصاحبه داريد يا اينكه تمام روز را در حال مصاحبه كردن هستيد.
مصاحبه را با توضيح در خصوص هدف مصاحبه و آنچه كه ميخواهيد به آن برسيد آغاز كنيد.
پيش از مصاحبه خود را آماده كنيد. اطلاعات زيادي حاصل از مقايسه يك داوطلب با ديگر داوطلبان يا پيروي از تعصبهاي شخصي، موجب سردرگمي شما خواهد شد. قبل از انجام مصاحبه خود و افكار خود را براي انجام يك مصاحبه منصفانه آماده كنيد.
به خاطر داشته باشيد كه به دقت گوش دهيد و به خوبي يادداشتبرداري كنيد.2- انواع مصاحبه
در خصوص نوع مصاحبهاي كه انجام ميدهيد تصميمگيري كنيد
مصاحبه ساختنيافته: شكل مصاحبه و پرسشها به عهده مصاحبهكننده خواهدبود.
مصاحبه ساختيافته: از فهرستي از پرسشهاي از پيش تعيينشده استفاده ميشود و اين پرسشها از تمام مصاحبهشوندگان پرسيده ميشود (فهرست معمولاً مكتوب است). ممكن است اين پرسشها پيش از انجام مصاحبه به تمام مصاحبه شوندگان ارسال شود تا پس از دريافت پاسخها به عنوان مبناي مقايسه مورد استفاده قرار گيرند.
مصاحبه براي شرايط كاري: تمركز بر رفتارهاي مورد نياز در يك كار خاص است كه بر موفقيتآميز بودن آن كار تأثير ميگذارند. براي مثال ممكن است از داوطلب بخواهيد كه سبك برقراري ارتباط خود را در كاري كه به طور معمول نيازمند تعامل داوطلب با مردم است، توصيف كند.3- پرسشها
فهرست زير شامل پرسشهاي خوبي است كه ميتوانند اطلاعات ضروري براي ارزيابي داوطلب را دريافت كنند:
سوابق خود را به طور خلاصه بيان كنيد.
با تغيير به يك پست كاري جديد ميخواهيد به چه چيزي برسيد؟
سوابق كاري شما چگونه شما را براي شغل جديد آماده كرده است؟
كار فعلي يا قبلي خود را توصيف كنيد. موفقيت شما چه بوده است؟ مواردي كه در آنها بهبود پيدا كردهايد چيستند؟
مدير يا سرپرست قبلي خود را توصيف كنيد. در چه مواردي شبيه به او هستيد؟ در چه مواردي با او تفاوت داريد؟
يك تجربه ناخوشايند يا استرسزا در محيط كاري خود را بيان كنيد. چگونه آن را برطرف ساختيد؟
چالشهاي كار فعلي يا قبلي خود را توصيف كنيد. با اين چالشها چگونه برخورد ميكنيد؟
آيا برنامهريزي يكي از وجوه مهم كاري قبلي شما بوده است؟ چه وقت و چگونه برنامهريزي ميكنيد؟
سبك تصميمگيري خود را شرح دهيد. (براي مثال، آيا با همكاران مشورت ميكنيد، مطالب مرتبط با موضوع تصميمگيري را مطالعه ميكنيد، از رئيس خود ميپرسيد يا خود به تنهايي تصميمگيري ميكنيد؟).
روش برقراري ارتباط با ديگر كارمندان را شرح دهيد.
سبك رهبري خود را توصيف كنيد.
تجارب يادگيري مهم زندگي شما تا به الان چه مواردي است؟
شرايطي را كه در آن به بهترين شكل كار ميكنيد توصيف كنيد.
در حال حاضر در چه طرحهاي توسعهاي كار ميكنيد؟علاوه بر اين، پرسشهايي شخص درباره وجوه فني كار بپرسيد. به آنچه كه مصاحبهشونده در خصوص هريك از ويژگيهاي زير اشاره ميكند خوب گوش كنيد:
توانايي حل مسئله
توانايي رهبري
طرز تلقي مثبت
توانايي همكاري
توجه به ديگران
سبك برقراري ارتباط
صداقت
گوش دادن
تماس چشمي ضعيف
مهارتهاي سازماني
مشكلات احتمالي با اختيار و اقتدار
احساسات منفي
كنترل
خودمحوري
بيعلاقگي
كمتجربگي
مزاحمتها
عصبي بودن
عدم سازماندهي
شكايت4- مراجع تأييد داوطلب
بعد از مصاحبه، خوب است كه با سه تا چهار نفر از مراجع تأييد كه داوطلب اشاره كرده است صحبت كنيد تا از صحت اطلاعات داوطلب اطمينان حاصل كنيد. پرسشهايي كه ميتوان از مراجع تأييد پرسيد عبارتند از:
مسئوليتهاي داوطلب در آخرين كارش چه بوده است؟
آيا داوطلب از عهده مسئوليتها برآمده است؟
اصول اخلاقي كار داوطلب چيست؟
داوطلب در شرايط فشار چگونه كار ميكند؟
داوطلب چگونه با همكاران و سرپرست خود تعامل ميكند؟
آيا مطلب خاصي مورد توجه در خصوص داوطلب به نظر شما ميرسد؟
چرا اين فرد را استخدام كرديد؟
داوطلب چگونه با ديگران ارتباط برقرار ميكند؟
اگر داوطلب در جلسهاي باشد، آيا متفاوت از بقيه رفتار ميكند؟با به دست آوردن يك تصوير تركيبي از چند نفر مرجع تأييد، علاوه بر كسب اطمينان از آنچه كه داوطلب به شما گفته است ميتوانيد از تضاد شخصيت نيز جلوگيري كنيد. براي مثال اگر يك مرجع بگويد كه كار كردن با داوطلب مشكل است اما سه مرجع ديگر بيان كنند كه وي يك همكار تيمي بسيار خوب است شما فرض خواهيد كرد مسئله مربوط به مرجع اول است نه به داوطلب.
5- مثالي از مصاحبه
به طور كلي سوابق كاري خود را شرح دهيد. بيست و سه سال سابقه به عنوان مهندس عمليات و مدير كارخانه، كار در امور طراحي، راهاندازي كارخانه و مديريت كيفيت.
توانايي و مهارتهاي خود را به عنوان يك سرپرست شرح دهيد. من به خوبي با ديگران ارتباط برقرار ميكنيم، ميدانم كه چگونه فرايندها را مديريت كنم و توانايي زيادي در ياددادن و هدايت ديگران دارم.
سبك كاري و سبك رهبري خود را بيان كنيد. دوست دارم با افرادي كار كنم كه بفهمند كه چه چيزي مورد انتظار است و بپذيرند كه بايد پاسخگو باشند.
به چه روشي ارزيابي عملكرد ميكنيد؟ آرمانها و اهداف را تعيين ميكنم و اهداف عملكرد را به گونهاي تنظيم ميكنم كه قابل اندازهگيري بوده و توسط سرپرست و كارمند درك شود.
چگونه مسائل و موضوعاتي كه در طول روز پيش ميآيد را حل ميكنيد؟ اطلاعات جمعآوري ميكنم و آنها را در خصوص مسائل يا موضوعات ارزيابي ميكنم.
فكر ميكنيد فشار اصلي وارده به يك مدير كارخانه چيست؟ موضوعات كاركنان كه مربوط به كار معمول آنها نميشود.
چه استراتژي يا روشي براي مواجه با فشارهاي مربوط به كار اتخاذ ميكنيد؟ اطلاعات جمعآوري و ارزيابي ميكنم و موارد غيرمنتظره را در نظر ميگيرم.
نوع مهارتهاي سرپرستي را كه شما در كارتان بدست آوردهايد توصيف كنيد. افراد دوست دارند كه با آنها منصفانه برخورد شود (نه هميشه يكسان، بلكه منصفانه). برقراري ارتباط براي عمليات موفق كليدي است. به افراد ياد بده كه كارشان را انجام دهند و آنها را پاسخگو تربيت كن.
توضيح دهيد چرا يك مدير كارخانه اثربخش هستيد. من كاركنان را خوب آموزش ميدهم و به آنها ميفهمانم كه چه چيزي از آنها انتظار ميرود.
چه پيشنهاداتي در آخرين پست كاري خود ارائه كرديد؟ تغيير روش توليد قطعه و ايجاد تنوع در تركيب رنگ.
مهارتهاي سازماني خود را توصيف كنيد. من معتقد به برنامهريزي هستم و كار را از طريق برنامه دنبال ميكنم.
دليل اصلي ترك كار فعلي يا قبلي چيست؟ به خاطر مسائل مربوط به سلامت جسمي و عدم توافق با رئيس.
فكر ميكنيد چه تجاربي در طول پستهاي كار قبلي بدست آوريد كه باعث شدند شما به عنوان مدير كارخانه پذيرفته شويد؟ افراد سازمان عناصر كليدي سازمان هستند و كاركنان ميتوانند بين موفقيت و شكست تفاوت ايجاد كنند.
يك شرايط ناخوشايند يا استرسزا در پستهاي قبلي شما چه بوده است و چگونه با آن برخورد كردهايد؟ مجبور شدم كه يك كارمند را به خاطر نزاع در كارخانه اخراج كنم.
دوست داريد با دريافت پست جديد چه كار كنيد؟ من علاقمند به كار عنوان مدير كارخانه هستم تا مهارتهايي را كه در طول بيست و سه سال كسب كردهام بكار بندم.توجه كنيد كه پاسخهاي اين فرد خلاصه، مستقيم و خيلي كاري و رسمي است. تجارب شخصي ارائه نميشود. اين مصاحبه چيزي در مورد احساسات و افكار مصاحبهشونده خارج از حوزه پرسشها ارائه نميكند.
اين نوع مصاحبه كتبي ميتواند در مقايسه پاسخهاي داوطلبان خيلي سودمند باشد. پس از مرور پاسخها، مصاحبهكننده ميتواند يك مصاحبه براي شرايط كاري يا مصاحبه ساخت نيافته با داوطلبان نهايي انجام دهد.
minerva62
2008/3/11, 10:19 PM
:love:در مصاحبه شغلی ، چگونه می توان اثر مثبت گذاشت ؟
پس از آن که شغلی را انتخاب کردید و برا ی آن آماده شدید ، باید به موسسات یا شرکتهای مختلفتقاضایکار بدهید دیر یا زود ، به شما خبر می دهند که باید در مصاحبه استخدامی شرکت کنید .
مصاحبه برای این است که شما را از نظر اجتماعی و شغلی ارزشبابی کنند. اولین برداشتها و ظاهر آراسته اهمیت زیادی دارد. بنابراین ، ظاهر خود را مرتب کنید در شرایط مساوی بودن تواناییها ، معمولاً اشخاصی که ظاهر آراسته دارند پذیرفته می شوند ( کش وکیکولن 1985 )
با مصاحبه کننده تماس چشمی مستقیم بر قرار کنید و در عین حال محتاط ، همراه و صمیمانه باشید . نباید زل بزنید به یاد داشته باشید که خیره شدن و زل زدن به معنای رقابت جویی است .
بهترین شیوه آماده شدن برای امتحان ، پیش بینی سوالات معلم است . در مورد مصاحبه هم همینطور است پیش بینی سوالات مصاحبه کننده موجب می شود که شما خود را آماده کنید . پس از آن که فهرست سوالات احتمالی را آماده کردید ، پاسخهای خود را تکرار کنید . آنها را با صدای بلند بخوانید و از دوستان خود بخواهید که نقش مصاحبه گر را بازی کنند .
به یاد داشته باشید که نیاز ندارید در تمام مدت مصاحبه حرف بزنید . صبور و بردبار باشید به مصاحبه کننده اجازه دهید تا شغل و سازمان را برای شما توضیح دهد و خیال نکنید که مجبورید همه گفته های او را پشت سر هم تفسیر و تائید کنید . نشان دهید که گفته های او برای شما جالب است .
برخی سوالات مصاحبه ، به قلمر شغلی شما مربوط می شود و ما نمی توانیم آنها را برای شما پیش بینی کنیم برخی سوالاتی که احتمالاً مطرح می شوند عبارتند از :
" حالتان چطور است ؟ " خیلی راحت بگویید : (( خوب است ، خیلی ممنون حال شما چطور است ؟ )) سعی نکنید چیزی به آن بیفزایید .
" در مورد شرکت ما چه می دانید ؟ " هدف مصاحبه کننده این است که بداند ، آیا شما واقعاً شرکت یا موسسه آنها را می شناسید یا این که به همه جا تقاضای شغل می دهید و به شغل خاصی علاقه ندارید ؟ واقعیت را بگوئید و نشان دهید که تا اندازه ای شرکت یا موسسه را می شناسید و قبلا ً خود را برای این سوال آماده کنید . نشان دهید که آن شرکت ، برای آن به هدفهای شغلی خود برسید ، محیط ایده آلی است .
" از این شغل چه انتظاری دارید ؟ " اینک موقعیت دیگری که باید نشان دهید هدفهای عینی و ملموس دارید و این چیزی است که مصاحبه کننده به دنبال آن می گردد ، آنچه می توانید بگویید از این قبیل است : امکان کار کردن با متخصصان در زمینه کاری خود ، پرستیژ و شهرت شرکت ، پویایی شرکت و غیره ، نگوئید (( چون نزدیک خانه ماست )) می توانید بگویید که حقوق برایتان اهمیت دارد ، اما یادتان باشد که امکان پیشرفت شغلی و رضایت شغلی را درجه اول اهمیت قرار دهید .
" انتظار دارید در ده سال آینده چه کار کنید ؟ " هدف مصاحبه کننده این است که بداند شما از ساخت شرکت دید دقیقی دارید یا نه و هدفهای شغلی شما با نیازهای شرکت مطابقت دارد یا نه . از اول یک پاسخ منسجم آماده کنید ، اما یادتان باشد که انعطاف پذیری نشان دهید می توانید بگویید که می خواهید از این طریق به جاهای دیگری راه پیدا کنید . پاسخ شما به مصاحبه کننده نشان خواهد داد که انعطاف ناپذیر نیستید و می دانید که موسسه ، دید شما از آینده را تحت تاثیر قرار خواهد داد .
" اگر در یکی دو سال آینده در شهرستان دیگری به وجود شما نیاز باشد ، آیا حاضرید نقل مکان کنید ؟ " انتظار مصاحبه کننده این است که بگویید بلی و ارتباط شما با موسسه مهمتر از ارتباط شما با محیط جغرافیایی است .
" چقدر حقوق می خواهید ؟ " حقوق هر شغل ، مخصوصاً در موسسات بزرگ از پیش تعیین شدهاست . اما اگر چنین سوالی مطرح شود ، خیال نکنید که اگر حقوق کمتری پیشنهاد کنید ، احتمال پذیرفته شدن شما بیشتر خواهد شد . می توانید حقوق زیادی بخواهید ، اما یادتان باشد که خیلی زیاد نباشد .
" اگر پذیرفته شدید اولین کاری که انجام خواهید داد چیست ؟ " احتمالاً هدف مصاحبه گر این است که بداند :
الف ) آیا شما فرد فعالی هستید ، فردی که موقعیت را به دست می گیرید ؟
ب ) آیا آنچه را که از شما انتظار می رود می فهمید ؟
می توانید بدین صورت پاسخ دهید : (( ابتدا با رئیس و همکاران آشنایی پیدا می کنم و از آنها می خواهم که درباره هدف های موسسه و وظایفی که بر عهده خواهم داشت ، اطلاعات بیشتری در اختیار بگذارید )) یا می توانید بگویید : (( از رئیس خدمات خواهم خواست تا حمل کار را تعیین کند و وسایل لازم را دراختیار من بگذارید . ))
8. " آیا می دانید این کار خیلی سخت و خسته کننده است ؟ " حواستان باشد مصاحبه کننده انتظار ندارد که بگویید ، چیز مهمی نیست ، برای شما مثل آب خوردن است ! مصاحبه کننده انتظار دارد که شما برای کار وقت بگذارید و توان این کار را نیز دارید . :thumbsup2:
HESSAM58
2008/3/17, 01:48 PM
سلام
چند نکته رو به عنوان کسي که چند ساله به عنوان مصاحبه کننده از مهندسين صنايع و مديريت در سطوح کارشناسي در زمينه کنترل کيفيت - تضمين کيفيت- برنامه ريزي و انبار- وکنترل پروژه است رو لازم به ذکر ميدونم:
1- يه رزومه کاري عکس دار تهيه کنيد که شامل موارد زير باشه:
*نام و نام خانوادگي - ش ش - معدل - دانشگاه و رشته - وضعيت تاهل - وضعيت نظام وظيفه
*پروژه هايي که انجام دادين(دانشجويي يا کاري) و محل کارآموزيتون
*زمينه هاي کاري که فعاليت داشتين(مثل کنترل کيفيت يا پياده سازي سيستم و......)
*عنوان هاي شغلي
*دوره هاي آموزشي و مدارک اخذ شده
*تخصصهايي که دارين(مثل کار با نرم افزارها - زبان و.......)
*و بالاخره آدرس و شماره تماس و ايميل
سعي کنيد جهت فکس و ايميل راحتتر و اينکه خواننده در يه نگاه همه چي رو ببينه و حوصلش سر نره تو يه صفحه تنظيمش کنين.
2- مصاحبه توي مراکز صنعتي بزرگ شامل(امتحان کتبي عمومي و فني-امتحان کتبي انگليسي-مکالمه انگليسي عمومي و فني-مصاحبه فني-گزينش حراستي-گزينش کارگزيني)هستن که بسته به نوع سازمان از نظر کوچکي و بزرگي کم و زياد ميشن.
3-معمولا امتحان هاي کتبي رو که اول از همه ميگيرن اثر کمتري دارن اصل, مصاحبه هاي شفاهيه.
3-تويه مصاحبه هاي شفاهي اصلا خودتونو نبازين و از مصاحبه کننده نترسين چون معمولا شما خيلي بيشتر از مصاحبه کننده بلدين (جدي ميگم؟)چون معمولا اونا خيلي وقته فارغ التحصيل شدن و فقط بعضي موارد اونم به صورت موردي يادشون هست.
4- در طول مصاحبه سعي کنيد که ابتکار عملو شما تو دستتون بگيرين و نذارين مصاحبه کننده شمارو از اين شاخه به اون شاخه بپرونه(چون اون وقت بيچارتون ميکنه(شرمنده ام ولي چه کنيم که حقيقته؟؟!!))مثلا وقتي در طول مصاحبه به يه موضوعي رسيدين که شما تبحر دارين ديگه همش روي اون موضوع بچرخين و بحث رو به جايي که دوست دارين بکشونين(مثلا بگين آره اين مورد رو ما فلان جا فلان کارو کرديم و اين نتيجه رو گرفتيم و از اين جور حرفا.......نميدونين چه تاثيري داره؟؟!!)
5- مهمترين بخش اينه که سعي کنيد همون اول بدونين شما رو واسه چه سمتي ميخوان چون معمولا با هر سمتي که وارد بشي حداقل4-3 سال همون هستي(نگه ندارين که حالا بريم تو مشغول کار بشيم و تا بعد ......)
6- تويه فرم کارگزيني يه بندي هست که نوشته ميزان حقوق درخواستي:
اينجا ديگه کار حساس ميشه بهترين جمله اينه:
مطابق توافقات بعدي يا ميزان حقوقي که ميخواين بنويسين
ولي بدترين جمله اينه:
مطابق عرف شرکت يا پول کمتري بنويسين(ديگه اونوقت بدبختتون ميکنن )
به عنوان آخرين جمله : اعتماد به نفس داشته باشين و خودتونو دست کم نگيرين و اينطور فکر نکنين که من به اين کار نياز دارم چون واستون ضعف مياره !(هميشه نياز دو طرفه است يعني علاوه بر اينکه شما به اين کار نياز دارين سازمان هم به شما نياز داره چون اگه نداشت چرا شما رو صدا کرده؟/)
به اميد موفقيت در هر جا که باشين:gol:
jighari
2010/8/26, 07:07 PM
سلام
معمولا توی مصاحبه دو نوع سوال می شه بخشی اش مربوط به ویژگی های شخصیتی افراده و قسمتی هم مربوط به مباحث تخصصی رشته که در صورتیکه آزمون ورودی را قبلا داده باشید
سوالات تخصصی دیگه از دروس پاس شده نیست بلکه بیشتر راجع به مباحث مدیریت کیفیت از iso و efqm و بقیه است.بد نیست یه خورده از این زنجیره تامین ، مدیریت استراتژیک ،تاکتیکی و لجستیک هم چیزی بدونید.
که بستگی به سلیقه اون شرکت داره اما سوالایی که از من شد:
ویژگی های شخصیتی:
-
در مورد شرکت ما چه می دانید؟
انتظارات شما از شغل اینده؟
زمینه کاری مورد علاقه
نکات قوت خودتان
در برابر مشکلات چگونه عمل می کنید
در مورد برقراری ارتباط با دیگران
اگر انتظارات شما از شغل آینده تامین نشد چگونه عمل می کنید
سوالات تخصصی:
در مورد سیستم های مدیریتی
مدیریت تعاملی
روش های خلاقیت (اگر اشتباه نکنم asper ,triz)
پروژه هایی که در طول زمان دانشجوئی انجام داده اید
مهارت ها وتخصص ها و نرم افزارهایی که بلدید
اگر بازم چیزی یادم اومد می نویسم ، البته قبل از شروع مصاحبه یک سری از این سوالات را بصورت کتبی باید جواب می دادم
بعد از اینکه مصاحبه کننده (گان) سوالای خودشان را پریدند معمولا از شما هم می پرسند که آیا سوالی ندارید؟
به نظر من زاجع به زمان اعلام نتیجه و شغل آینده تون حتما سوالی بپرسید
و یه نکته دیگه هول نشید و در برابر سوالای نا آشنا یه خورده فکر کنید شاید جوابی به نظرتون اومد;)
:heart:و همیشه هم امیدتون به اون خدایی باشه که خیلی مهربونه:heart:
salam kasi hast betone rahnamae kone che soalati vase sherkat folad khozestan miporsan mosahebasho migam bade ramazan mosahebas
mamnon misham
arshad_akbarian
2011/6/11, 09:25 PM
اگر حقوق رو ذکر کنین که خوب نیست.من شنیدم که اگه بنویسیم مطابق عرف شرکت بهتره.نوشتن حقوق اگه کم باشه نشونه ضعف یا بی تجربه گیه و اگه زیاد باشه تو مصاحبه بیشتر اذیت میکنن.با خوندن این تایپک من خودم مردد شدم!عزیزانی هم که نظر دادن واقعیتی بود که خودشونم تجربه کرده بودن