برای دیدن نسخه كامل اینجا را كلیك كنید : تفاوت بین اواپراتور (evaporater) و بویلر
M. H. Rajani
2008/2/24, 11:31 AM
اگه اطلاعاتی راجع به تفاوت بین اواپراتور (evaporater) و بویلر دارین دریغ نکنین!
هم اکنون نیازمند یاری سبزتان هستم
m_h_foroughi
2008/2/24, 10:22 PM
salam
agha faghat ye chizi begam ke in 2ta hich rabti be ham nadare
boiler ya hamon dig ke baraye garm kardan ab estefade mishe albate dige bokharam vojod dare
vali evaperatorbaraye sarmayesh to chiler ,yakhchal,frezer,......estefade mishavad
etelllaate kamela toye ketabhaye tahviye matbo hararat markazi mitoni estefade koni
ketab dosat behtarin ketab bara in moot mitone bashe
ya ali;)
vorodi82
2008/2/24, 11:35 PM
evaporator یعنی تبخیر کننده و در اواپراتور به علت تغییر فاز (مایع به بخار) از محیط گرما می گیرد
اواپراتور بر عکس کار کندانسور است که سیال در حالت بخار به آن وارد شده و مایع خارج می شود این دو وسیله بیشتر در سیستم های تهویه مطبوع استفاده می شوند
ولی بویلر (دیگ بخار) بیشتر در نیروگاه ها استفاده می شوند و موتور خانه ها استفاده می شود
تنها وجه اشتراک این دو وسیله اینه که هر دوتاشون مبدل حرارتی (heat exchanger) هستن
کتاب سیستم های تبرید دکتر خستو رو بخون به طور کامل توضیح داده یا کتاب مبدل های حرارتی دکتر صنایع
M. H. Rajani
2008/2/26, 09:43 AM
منظورم این تفاوتهاست
مثلا توی بویلر مایع به حالت Gas میرسه ولی توی اوابوراتور به بخار تبدیل میشه
یا اینکه توی بویلر حباب بوجود میاد ولی توی اوابوراتور حبابی نیست
hamid_rtb
2008/2/27, 05:26 PM
منظورم این تفاوتهاست
یا اینکه توی بویلر حباب بوجود میاد ولی توی اوابوراتور حبابی نیست
ببین evaporateدر انگلیسی یعنی تبخیر
و boiling یعنی جوشش
اگر مایع در فشار خاص شروع به تبخیر نماید یعنی ملکول ها از سطح مایع(که بای سطح هم مسطح باشد وگر نه اسم پدیده جوشش خواهد بود )جدا می شوند و این حالت در جداول ترمو دینامیکی هم موجود است.
حال اگر هر حالتی غیر از این جوشش نام دارد
حال اگر بخواهیو فقط ب را بخار کنیم از اوا پراتور استفاده می کنیم
اما اگر بخواهیم در نیرو گاه و برا ی تغزیه ی توربین بخار - بخار تولید کنیم
باید در چند مرحله بخار اب را ما فوق گرم یا سو پر هیت کنیم
در اینجا از بویلر استفاده می کنیم بویلر یک وسیله ی مجزا نیست و از چندین بخش تشکیل یافته است
دیگه حوصله ام سر رفته . برای اطلاع بیشتر به کتابهای نیرو گاه مراجه کنید
وبلاگ ما هم یادت نره مهندس
www.projectm.blogfa.com
massudjamali
2008/3/02, 06:17 AM
[quote=M. H. Rajani;124386]منظورم این تفاوتهاست
یا اینکه توی بویلر حباب بوجود میاد ولی توی اوابوراتور حبابی نیست[/quote
عزیز دل:
در مورد بویلر هم اینطور نیست که حتما به حالت گاز برسی عمده بویلر ها بخار اشباع تولید میکنند. اصولا بویلرها 2 وظیفه دارند:
1- تولید بخار آب در جایی که این آب مورد نیاز باشه
2- تولید بخار آب بمنظور استفاده از اون بعنوان یک عامل گرم کننده یا (heating media)
در مورد اواپوراتوها من فکر میکنک منظور تو برخلاف اون چیزی که سایر دوستان فهمیدند اواپوراتورهای مورد استفاده در سیستمهای سرمایشی نیست. اگه اینطور باشه و من درست فهمیده باشم نوع اواپوراتورهایی که در صنعت بعنوان تغلیظ کننده مایعات استفاده میشه مورد نظرته.
در این مورد اگر وقتی داشتی با تلفن شماره 3598 121-0912 تماس بگیر تا بتونیم بحث مفصلی بکنیم. شاید اطلاعات بدی نداشته باشم و بدردت بخوره:smile:
رهپویش
2008/3/02, 11:38 AM
سلام
در دستگاه های شامل evaporator هدف تغلیظ مایع می باشد و از کاربردهای آن تغلیظ اورانیوم، تهیه ی لیکور سیاه در صنایع کاغذسازی و ... می باشد. ولی در دستگاه های شامل boiler هدف تولید بخار می باشد مثل برج تقطیر.
پورجعفر
2009/1/03, 03:33 PM
بویلر وسیلهای است برای بالا بردن دما وفشار آب که به صورت مستقیم کار میکند یعنی توسط مشعل آب داخل بویلر رم میشود و مانند کندانسور و اواپراتور مبدل حرارتی نیست
در بویلر آنتروپی و آنتالپی ثابت است ولی دما و فشار افزایش می یابد
اواپراتور در واقع یک نوع مبدل است که گرمای اجسام اطراف خود را می گیرد وباعث کاهش دمای آنها می شود در اواپراتور دما ثابت است ولی فشار کاهش میابد.
بویلر در سیستم گرمایش کاربرد دارد و اواپراتور در سیستم سرمایش.