PDA

برای دیدن نسخه كامل اینجا را كلیك كنید : تاپیک رفع اشکال درس ماشین های الکتریکی کنکور کارشناسی ارشد

hosseinassar
2010/8/18, 06:49 PM
ان شاءالله در این تاپیک به کمک آقای دکتر هاشم نیا دانشجوی دکتری مهندسی برق -قدرت دانشگاه صنعتی شریف
به سوالات و ایراداتی که دوستان در درس ماشین های الکتریکی 1و2 دارند
و همین طور بررسی ایرادات کتاب دکتر مشکین (پردازش) بپردازیم.....

MohandesSaem
2010/8/18, 08:00 PM
** یک کلاس مجازی **رفع اشکال *درس ماشین های الکتریکی1و2 در سایت برگزار نمایند و دوستان عزیز می توانند که سوالات و ایرادات خود از این درس ماشین های الکتریکی را در همین تاپیک و بخش بیان و مطرح کنند و منتظر جواب باشند از طرف آقای دکتر هاشم نیا عزیز.......:gol::);)

***با تشکر فراوان از آقای دکتر هاشم نیا عزیز بابت وقتی که اختصاص میدهند به تمام جوانان داوطلبان کنکور ارشد در سراسر کشور عزیزمان.........و همین طور آرزوی موفقیت برای همه دوستان داوطلب آزمون ارشد مهندسی برق....:gol:

aidin-ELC
2010/8/19, 01:13 AM
با وجود اینکه در رشته قدرت شرکت نخواهم کرد ولی از تلاش دوستان بخصوص استاد گرامی که پاسخگوی تاپیک هستند و مهندس یوسف تبار تشکر می کنم.

MohandesSaem
2010/8/22, 07:33 AM
سلام به همه دوستان عزیز......:gol::) ***سلامتید.....:gol:

*** ببخشید دوستان یعنی واقعا از بچه های **گرایش کنترل و**گرایش قدرت..... هیچ کس سوالی و مشکلی و ایرادی و نیاز به مشاوره در ***درس ماشین های الکتریکی نداره....!!!!؟؟؟:surprised::eek::gol::warn :

*** به خدا اگر من در موقعیت شما بودم و عزیزی از ***مقطع دکتری شریف این فرصت را بی منت به بنده میداد که سوالاتی که در این درس در ذهنم است را بپرسم .....باور کنید به راحتی این فرصت را مطمعنا از دست نمی دادم......!!!!:warn::):que::gol::heart:

*** یعنی شما هیچ سوال و مشکلی و ایرادی در ***درس ماشین های الکتریکی1و2 برای کنکور کارشناسی ارشد ندارید واقعا....!!!! که بخواید بپرسید و دنبال جوابش باشید...؟؟؟!!!:warn::)

***آدرس لینک برای مشاوره و پرسیدن سوالات و ایرادات دوستان::gol::)

http://www.iran-eng.com/showthread.php?p=2337741#post2337741

mehdisepehri
2010/8/23, 03:55 PM
سلام خدمت اساتيد گل خودم!
ممنون که زحمت کشيديد و اين تاپيک عالي رو زديد..
اما سوال من!
من در دوران تحصيلم متاسفانه "فقط" ماشين هاي 1 و 2 رو "پاس" کردم!
الان هم اوضاعم واقعا خرابه!
از اول تابستون کتاب هاي زير رو خوندم اما هيچکدوم نتونستن بهم يه ديد عالي و اشراف به موضوع بدهند!
کتابهايي نظير :
پردازش ، پارسه ، راهيان ارشد ، مدرسان شريف

بايد چه کار کنم تا بتونم ماشينم رو اونقدر قوي کنم که حداقل 40 بزنم سر کنکور؟
چه کتاب مرجعي بخونم؟
چه کتاب تستي بخونم؟

فقط ازتون خواهش مي کنم با توجه به اينکه من دو ماه تابستون رو از دست دادم ، منابعي رو معرفي کنيد که بتونم يا پايان مهرماه حداقل 70-80 % مطالب رو عالي مسلط بشم.
يک دنيا ازتون ممنون!

و يه سوال (خواهش)
ميشه يه بخش مشابه براي کنترل هم ايجاد کنيد؟
ممنونم...

mehdisepehri
2010/8/24, 11:12 AM
ميگما پس چي شد؟
آقا کجايي؟
لطف مي کني ما رو راهنمايي کني؟:cry:

hosseinassar
2010/8/24, 12:50 PM
ميگما پس چي شد؟
آقا کجايي؟
لطف مي کني ما رو راهنمايي کني؟:cry:

ان شاءالله تشریف میارن

naserhashemnia
2010/8/25, 12:30 AM
سلام دوست عزیز
با پوزش از تاخیر
در مورد کتاب هایی که میفرمایین خوندین....کتاب هایی مثل پردازش و پارسه و ... برای روان شدن در تست زدن مناسبند ولی به هیچ وجه انتظار نداشته باشید که بتوانید مفاهیمی مثل عکس العمل آرمیچر، تحلیل میدان دوار، مشخصه های مختلف خروجی موتور القایی و .. را با اسن کتاب ها فرا بگیرید. به خصوص که چند سالی است که سوالات ماشین به هیچ وجه فقط با محفوظات، قابل حل نیستند.
برای هر مبحثی باید به یکی از کتاب های اصلی مرجع رجوع کنید.
برای ماشین دی سی شخصا کتاب چاپمن را بهترین کتاب برای شروع کار میدانم. متنش بسیار جذاب است (البته ترجمه استاد دیانی). مولف در بعضی جاها از تجربیات خودش در دوران دانشجویی در آزمایشگاه ماشین گفته... مثلا این که ماشین را بی بار کردیم...و ماشین پرواز کرد!
در ادامه باید تعداد زیادی مساله در مورد کنترل سرعت، راه اندازی، جبران سازی کمپوند کوتاه و بلند و .. در مورد ماشین دی سی حل کنید. بهترین مسایل در کتاب بیم بهارا است. اما یک نویسنده ی هندی دیگر به نام Rajput هم کتابی با عنوان ماشین های دی سی دارند که مملو از مسایل مختلف بعضا مشکل است. در این کتاب تست های کنکور دانشگاه های هند هم آمده است!!
به خصوص باید روی مسایل ماشین های خود تحریک (مود ژنراتوری) و نیز جبران سازی ها مسلط باشید.
ضمنا چیز جالب و عجیب برای بنده این است که بسیاری از تست های مفهومی و بعضا مشکل کنکور ارشد در کتاب های پردازش و پارسه و ... نیامده است! پس بهترین کار این است که کتاب ارشد دانشگاه تهران (جلد آبی) را تهیه کنید و در هر مبحثی ببینید چه سوالاتی مطرح شده است. به کتاب های تست که در بازار ماشا الله فراوان هم هست اعتماد نکنید
اگر موفق به تهیه این کتاب نشدید به ینده اطلاع دهید تا فایل pdf آن را خدمتتان ایمیل بزنم.
در مورد مباحث دیگر ماشین انشا الله در شب های دیگر مینوسیم. فقط اگر مطلب را خواندید لطفا نظر یادتان نرود.

jujushow
2010/8/25, 12:47 AM
سلام اقای هاشم نیا . ممنون از پاسختون ...
من خودم کتاب ال هاواری دارم به نظرم متنش خیلی سنگین هست ، هر کسی راحت مطالبش رو نمیفهمه ، جالب اینه که این کتاب رو دوره کاردانی به ما معرفی کردند . شما این کتاب رو مطالعه کردید ؟

جایی خوندم که واسه کنکور همین کتاب بیم بهارا بهترین هست ، حتی گفته بود خیلی از سوالهای ماشین دانشگاه ازاد از متن کتاب بیم بهارا داده میشه .
شما در مورد سوالات دانشگاه ازاد بررسی داشتید ؟ به نظرتون بهترین منابع برای ازاد هم همون بیم بهارا و کتب تست رایج هست ؟

naserhashemnia
2010/8/25, 12:53 AM
سلام
به نظر منظورتان از ال هاواری، بیم بهارا بوده. کتاب ال هاواری متن بسیار ساده و روانی دارد ولی بسیاری از نکات را طرح نکرده است.
البته در مورد روابط تقریبی موتور القایی (ارتباط گشتاور راه اندازی و گشتاور حداکثر و گشتاور نامی ماشین) بسیار جالب و ساده بحث را مطرح کرده است.
کتاب بیم بهارا بسیار کتاب کاملی است اما خواندن کاملش بسیار وقت گیر است.
به نظرم بیشتر روی مثال های این کتاب کار کنید تا خواند متن آن به طور کامل

mehdisepehri
2010/8/25, 02:57 PM
سلام دوست عزیز
با پوزش از تاخیر
در مورد کتاب هایی که میفرمایین خوندین....کتاب هایی مثل پردازش و پارسه و ... برای روان شدن در تست زدن مناسبند ولی به هیچ وجه انتظار نداشته باشید که بتوانید مفاهیمی مثل عکس العمل آرمیچر، تحلیل میدان دوار، مشخصه های مختلف خروجی موتور القایی و .. را با اسن کتاب ها فرا بگیرید. به خصوص که چند سالی است که سوالات ماشین به هیچ وجه فقط با محفوظات، قابل حل نیستند.
برای هر مبحثی باید به یکی از کتاب های اصلی مرجع رجوع کنید.
برای ماشین دی سی شخصا کتاب چاپمن را بهترین کتاب برای شروع کار میدانم. متنش بسیار جذاب است (البته ترجمه استاد دیانی). مولف در بعضی جاها از تجربیات خودش در دوران دانشجویی در آزمایشگاه ماشین گفته... مثلا این که ماشین را بی بار کردیم...و ماشین پرواز کرد!
در ادامه باید تعداد زیادی مساله در مورد کنترل سرعت، راه اندازی، جبران سازی کمپوند کوتاه و بلند و .. در مورد ماشین دی سی حل کنید. بهترین مسایل در کتاب بیم بهارا است. اما یک نویسنده ی هندی دیگر به نام Rajput هم کتابی با عنوان ماشین های دی سی دارند که مملو از مسایل مختلف بعضا مشکل است. در این کتاب تست های کنکور دانشگاه های هند هم آمده است!!
به خصوص باید روی مسایل ماشین های خود تحریک (مود ژنراتوری) و نیز جبران سازی ها مسلط باشید.
ضمنا چیز جالب و عجیب برای بنده این است که بسیاری از تست های مفهومی و بعضا مشکل کنکور ارشد در کتاب های پردازش و پارسه و ... نیامده است! پس بهترین کار این است که کتاب ارشد دانشگاه تهران (جلد آبی) را تهیه کنید و در هر مبحثی ببینید چه سوالاتی مطرح شده است. به کتاب های تست که در بازار ماشا الله فراوان هم هست اعتماد نکنید
اگر موفق به تهیه این کتاب نشدید به ینده اطلاع دهید تا فایل pdf آن را خدمتتان ایمیل بزنم.
در مورد مباحث دیگر ماشین انشا الله در شب های دیگر مینوسیم. فقط اگر مطلب را خواندید لطفا نظر یادتان نرود.

ممنون استاد عزيز از پاسختون!
پس با توجه به نکاتي که گفتيد ، ماشين dc رو از روي چاپمن ميخونم و بعد از هر مطلب به سراغ مسائل و مثال هاي بيم بهارا ميرم.
فعلن سراغ تست نميرم و سعي ميکنم مطالب رو مفهومي بفهمم و بعد به سراغ تست برم!
اما از آنجا که اين کار (مفهومي خوندن و حل بيم بهارا) خيلي زمان بر هستش ، به نظرتون بايد همه مسائل بيم بهارا رو حل کنم؟
ضمنا ممنون ميشم که با توجه به تعداد سوال ها و همچنين سختي و گشتردگي مطالب برايم يه اولويت بندي ايجاد کنيد تا در صورت کمبود وقت ، بتونم بهترين نتيجه رو بگيرم!
اينم بگم که هدفم آوردن رتبه زير 50 قدرت هستش و فکر کنم بايد ماشين حدود 40-50 بزنم!
راستي PDF حل ماشين بيم بهارا را نداريد؟
در مورد اون کتاب ، اون رو دارم ، اما متاسفانه تا سال 85 سوالها رو داره!
PDF شما سوالها و حل هاي بعد از اون هم داره؟
منتظر راهنمايي هاتون هستم..
ممنون که وقت ميزاريد!
انشالله هميشه شاد و سلامت و در آرامش باشيد..

naserhashemnia
2010/8/26, 03:25 AM
سلام دوست عزیزم
باید کتاب جدید را بخرید. از میدان انقلاب. هر سال کنکور جدید هم به آن اضافه میشود.
بنده جواب های تشریحی دروس را ندارم. به نظرم فقط همان کتاب دانشگاه تهران قابل استناد است.
اگر باز هم سوالی بود در خدمتم

mehdisepehri
2010/8/26, 11:01 AM
سلام دوست عزیزم
باید کتاب جدید را بخرید. از میدان انقلاب. هر سال کنکور جدید هم به آن اضافه میشود.
بنده جواب های تشریحی دروس را ندارم. به نظرم فقط همان کتاب دانشگاه تهران قابل استناد است.
اگر باز هم سوالی بود در خدمتم

آقای دکتر ممنون که وقت میزارید و پاسخ میدید.
یه سوال هم پرسیده بودم که یادتون رفت ، می خواستم بدونم بودجه بندی سوال های ماشین رو میدونید؟
اینکه از هر مبحث چند تا سوال میاد؟
و خب با توجه به تعداد سوالها و سختی و گستردگی مطالب ، میتونید یه اولویت بندی مشخص کنید؟
ممنون...

mehdisepehri
2010/8/27, 10:58 AM
آقای دکتر راستی ممنون میشم مرجع های مطالعه برای مباحث ترانسفورماتور و ماشین های القایی و مدارهای مغناطیسی و تبدیل انرژی رو هم بذاری!
مخصوصا ترانسفورماتور...
یک دنیا ممنون...

efa_67
2010/8/28, 01:35 PM
دوستان قدرتی خوش به حالتون که همچین تاپیکی براتون گذاشتن و آقای دکتر چه خوب جوابه سوال هاتون را میدن کاش برای مخابراتی ها هم همچین تاپیکی بود

اوای علم
2010/8/29, 07:24 AM
سلام

ممنون از تاپیک خیلی خوبتنون

setare soheyl
2010/8/31, 10:33 AM
سلام میشه بگین واسه ی ماشین 1 چه ابزار ریاضی از معادلات و ریاضی مهندسی و آمار و...لازمه و چه مباحثی از الکترومغناطیس میخواد که بدونیم؟

naserhashemnia
2010/9/11, 09:50 PM
سلام
معادلات دیفرانیسل که فقط در مبحث حالت گذرای ماشین دی سی ازش استفاده میکنید. البته در مقطع کارشناسی، و گر نه در فوق لیسانس که معادلات جامع ماشین را مینویسید همگی معادله دیفرانسیل است. از آمار هم در مقطع کارشناسی استفاده نمیشود.
از در الکترومغناطیس، مغناطیس را باید مسلط باشید. البته باز در لیسانس که با مقادیر متوسط (میانگین) کمیات شار، میدان و ... سر و کار داریم، کار به معادلات پیچیده ماکسول نخواهد کشید

naserhashemnia
2010/9/11, 09:56 PM
آقای دکتر راستی ممنون میشم مرجع های مطالعه برای مباحث ترانسفورماتور و ماشین های القایی و مدارهای مغناطیسی و تبدیل انرژی رو هم بذاری!
مخصوصا ترانسفورماتور...
یک دنیا ممنون...
مرجع ترانسفورمر به نظرم کتاب خوب کتاب دکتر میرسلیم است که پر از نکات فنی و عملی هم هست. البته برای ارشد که چاپمن و سن... هم خوب است ولی باید مباحث تکمیلی مثل موازی کردن، ترانس سه فاز، شناخت هارمونیک ها... را از کتاب استاد میر سلیم یا همان بیم بهارا پیگیری نمایید.
برای ماشین القایی کتاب چاپمن خیلی شیوا است. البته بحث کنترل سرعت را که گفته به روش مدولاسیون pam اشاره کرده که در کنکور مورد نظر نیست

setare soheyl
2010/9/14, 02:57 PM
سلام از کمک شما بسیار ممنونم.

setare soheyl
2010/9/14, 03:03 PM
سلام
معادلات دیفرانیسل که فقط در مبحث حالت گذرای ماشین دی سی ازش استفاده میکنید. البته در مقطع کارشناسی، و گر نه در فوق لیسانس که معادلات جامع ماشین را مینویسید همگی معادله دیفرانسیل است. از آمار هم در مقطع کارشناسی استفاده نمیشود.
از در الکترومغناطیس، مغناطیس را باید مسلط باشید. البته باز در لیسانس که با مقادیر متوسط (میانگین) کمیات شار، میدان و ... سر و کار داریم، کار به معادلات پیچیده ماکسول نخواهد کشید
سلام خیلی ممنون به نظر شما کدوم بخش های الکترومغناطیس چنگ رو برای پیش نیاز ماشین 1 و فهم بهتر نیرومحرکه القایی و جریان القایی و شار مغناطیسی بخونم بهتره؟

naserhashemnia
2010/9/16, 11:47 PM
سلام خیلی ممنون به نظر شما کدوم بخش های الکترومغناطیس چنگ رو برای پیش نیاز ماشین 1 و فهم بهتر نیرومحرکه القایی و جریان القایی و شار مغناطیسی بخونم بهتره؟
سلام
مباحث کتاب پردازش الکترومغناطیس دکتر محمد طاهری
که در مورد محاثبه اندوکتانس های نشتی، مدارهای مغناطیسی، شدت میدان الکتریکی، چگالی شار، قانون اقای فاراده و ... است
البته میتوانید ببینید چه فصلهای چنگ میشود

vortex2007
2010/10/02, 05:56 PM
سلام من کاردانی برق صنعتی از دانشگاه علمی کاربردی دارم.الان دانشجوی ترم 2 کارشناسی ناپیوسته مهندسی تکنولوژی برق-قدرت آزاد هستم.با برنامه ریزی خودم دو ترم دیگه تمام میکنم و به امید خدا میتونم ارشد 90 رو شرکت کنم.تا الان درسهای معادلات و آمار و مدار1،2 ماشین 1،2را پاس کردم.در ترم جاری دروس ریاضیات مهندسی و زبان تخصصی و ماشین 3 و کنترل خطی و بررسی 1 را دارم.با توجه به اینکه کیفیت مطالب درسی در دانشگاه علمی کاربردی کمی پایین است در نتیجه من پایه ام کمی ضعیف هست.از تمام دوستان میخواستم که من رو برای ارشد 90 راهنمایی کنن.چه جوری برنامه ریزی کنم؟
و اینکه آیا فقط مباحث ماشین 1،2 میاد یا مباحث ماشین 3 و مخصوص هم میاد؟با تشکر از همه

vortex2007
2010/10/02, 06:00 PM
لطفا در مورد گرایشهای قدرت در ارشد توضیح بدید؟کدوم بهتره؟

navidkhob
2010/10/02, 06:55 PM
لطفا در مورد گرایشهای قدرت در ارشد توضیح بدید؟کدوم بهتره؟
سلام و تشکر از حضورتون در تالار.
واسه اینکه از پراکندگی مطالب جلوگیری بشه اگه لطف کنید به قسمت مشخص شده زیر برید سریع تر به پاسخ خواهید رسید.
در صورتی که از دیدگاه کنکوری منظورتون هست که بخش مخصوص به اون در تالار هست.
اگر تنها مربوط به دوستان قدرتی هست که به تایپک سوالات قدرتی بروید.
تنها هدفم این بود که شما سریع تر به پاسخ هاتون برسید.
ممنون از شما

hosseinassar
2010/10/02, 09:04 PM
سلام من کاردانی برق صنعتی از دانشگاه علمی کاربردی دارم.الان دانشجوی ترم 2 کارشناسی ناپیوسته مهندسی تکنولوژی برق-قدرت آزاد هستم.با برنامه ریزی خودم دو ترم دیگه تمام میکنم و به امید خدا میتونم ارشد 90 رو شرکت کنم.تا الان درسهای معادلات و آمار و مدار1،2 ماشین 1،2را پاس کردم.در ترم جاری دروس ریاضیات مهندسی و زبان تخصصی و ماشین 3 و کنترل خطی و بررسی 1 را دارم.با توجه به اینکه کیفیت مطالب درسی در دانشگاه علمی کاربردی کمی پایین است در نتیجه من پایه ام کمی ضعیف هست.از تمام دوستان میخواستم که من رو برای ارشد 90 راهنمایی کنن.چه جوری برنامه ریزی کنم؟
و اینکه آیا فقط مباحث ماشین 1،2 میاد یا مباحث ماشین 3 و مخصوص هم میاد؟با تشکر از همه
اگه این تاپیک خوب مطالعه کنید
درباره درس ماشین کامل توضیح داده شده که چه منابعی داره و چه کتابهایی برای کنکور مناسب هستند

muhammad10
2011/3/11, 12:14 AM
با سلام
من یه سوال راجع به درس ماشین 1 داشتم میخواستم بدونم برای مدارهای مغناطیسی غیر خطی
مقاومت مغناطیسی چه معنایی داره و به چه صورت حساب میشه ؟
آیا نمی توان از روی جدول BوH مقدار میو را به دست آورد و با استفاده از آن مقاومت را حساب کرد؟
این میو به دست آمده به چه درد می خوره؟
ضریب خود القایی در این نوع سیستم های غیر خطی چطور به دست میاد؟

با تشکر

mehdisepehri
2011/3/11, 01:09 AM
با سلام
من یه سوال راجع به درس ماشین 1 داشتم میخواستم بدونم برای مدارهای مغناطیسی غیر خطی
مقاومت مغناطیسی چه معنایی داره و به چه صورت حساب میشه ؟
آیا نمی توان از روی جدول BوH مقدار میو را به دست آورد و با استفاده از آن مقاومت را حساب کرد؟
این میو به دست آمده به چه درد می خوره؟
ضریب خود القایی در این نوع سیستم های غیر خطی چطور به دست میاد؟

با تشکر

عزیز به تالار خوش اومدید!
قبل از اومدن اساتید ، ما تا اونجا که بلدیم میگیم ، حالا دوست عزیزمون دکتر میاد و تصحیح میکنه!
ببین ، وقتی خودت داری میگی مدار غیر خطی!
یعنی چی؟
یعنی رفتار مدار در شرایط کار متفاوت (یعنی B یا H متفاوت) ، مختلفه!
پس دیگه مثل حالت خطی نمیتونی بیای وبگی رشد یا افزایش B (یا H) میتونه سبب رشد خطی اون یکی بشه!
و در این جور موارد باید با استفاده از یکی از اون دوتا (معمولا با استفاده از B و با توجه به این امر که معمولا شار رو ثابت میگیرن) و همچنین با استفاده از نمودار مغناطیس شوندگی بیای و H را حساب کنی!
حالا با استفاده از قانون آمپر ، میای و افت پتانسیل مغناطیسی رو حساب می کنی و میشه H*L که L طول مسیر هسته غیر خطیه!
اما اینکه در اینگونه مدارها مقاومت مغناطیسی چه معنایی میده ، میتونم این طوری واست توجیه کنم که خب ببین طبق قانون آمپر این شار باید در بخش های تلف بشه ، و این مقاومت معادلی است که میتونه همون افت پتانسیل مغناطیسی رو که در قسمت قبل گفتم چه طور حساب میشه رو نشون بده...
در مورد میو بدست اومده ، از اون نمیتونیم برای محاسبه H و یا B استفاده کنیم ، اما اگه "فرض" کنیم شرایط ثابت باشه ، فکر کنم بتونیم ازش برای محاسبه چگالی انرژی کمک بگیریم.
باز هم دوستان اگه نقصی دیدن کامل کنن...

muhammad10
2011/3/11, 08:26 AM
با سلام
می خواستم اگه امکان داره pdf کتاب بیم بهارا و rajput رو برام ایمیل کنید: mohammadkavosh@yahoo.com

hosseinassar
2011/3/11, 05:18 PM
با سلام
می خواستم اگه امکان داره pdf کتاب بیم بهارا و rajput رو برام ایمیل کنید: mohammadkavosh@yahoo.com
سلام
این کتاب ها در اینترنت موجود نیستند

naserhashemnia
2011/6/07, 05:47 PM
سلام دوستان عزیز
خیلی وقت هست کسی از دوستان سوالی در این بخش مطرح نکرده اند
به نظر چون امسال سوالات ماشین فوق العاده ساده بود بچه ها این درس را دستکم گرفته اند
به هر حال مطمئن باشید سالهای آینده سوالات اینگونه نخواهد بود
یک سوال مطرح میکنم و از دوستان خواهش میکنم پاسخ دهند:
چرا در مدل موتور القایی مقاومت تلفات هسته وجود ندارد؟ آیا اگر این مقاومت را قرار دهیم الزاماً دقت محاسبات زیاد خواهد شد؟!

naserhashemnia
2011/6/08, 03:52 PM
سلام دوستان عزیز
خیلی وقت هست کسی از دوستان سوالی در این بخش مطرح نکرده اند
به نظر چون امسال سوالات ماشین فوق العاده ساده بود بچه ها این درس را دستکم گرفته اند
به هر حال مطمئن باشید سالهای آینده سوالات اینگونه نخواهد بود
یک سوال مطرح میکنم و از دوستان خواهش میکنم پاسخ دهند:
چرا در مدل موتور القایی مقاومت تلفات هسته وجود ندارد؟ آیا اگر این مقاومت را قرار دهیم الزاماً دقت محاسبات زیاد خواهد شد؟!
ر ماشین القایی (چه موتور چه ژنراتور چه مد ترمزی) به دلیل چرخان بودن روتور، تلفات باد و اصطکاک هم وجود دارند. در مود موتوری با افزایش سرعت و نزدیک تر شدن آن به سرعت سنکرون از طرفی لغزش کاهش می یابد که منجر به کاهش فرکانس روتور و در نتیجه تلفات هسته روتور میشود و از طرفی با زیاد شدن سرعت روتور تلفات باد و اصطکاک آن زیاد میشود. در مهندسی برق معمولا جمع این دو تلفات را برای ماشین القایی در مود موتوری ثابت در نظر میگیرند (زیرا در خلاف جهت هم عمل میکنند). حال اگر مقاومت تلفات هسته را ظاهرا از مدل حذف کنیم اولا باعث ساده تر شدن محاسبات خواهد شد. اما این که نمیتواند دلیل منطقی باشد. دلیل اصلی این است که اگر این تلفات را در نظر بگیریم نه تنها محاسبات مدار معادل دشوارتر خواهد شد به علاوه باید در نهایت پس از محاسبه ی توان مکانیکی ناخالص خروجی فقط تلفات باد و اصطکاک را کم کنیم تا توان مفید به دست آید (تلفات هسته استاتور را قبلا کم کرده ایم، تلفات هسته روتور هم که ناچیز است). اما توجه کنید آنچه میتوان توسط آزمایش تعیین کرد، نه تلفات باد و اصطکاک (اصطلاحا تلفات بادخوری) بلکه جمع تلفات بادخوری و تلفات هسته است. پس حذف مقاومت تلفات هسته از مدار معادل نه تنها چندان از دقت محاسبات مداری نمیکاهد بلکه در انتهای کار میتوان تلفات چرخشی (جمع تلفات بادخوری و تلفات هسته) را کم کرد و این تلفات چرخشی است که مقدارش را میتوان از قبل تعیین نمود (از طریق آزمایش بی باری)
باز هم اگر سوالی باشد در خدمتم

naserhashemnia
2011/6/08, 03:53 PM
با سلام
دوستان عزیز حال یک سوال دیگر مطرح میکنم:
چگونه بدون مشتق گیری میتوان شرط توان خروجی ناخالص حداکثر موتور القایی سه فاز را به دست آورد.
یک سوال دیگر:
چرا مقاومتی که در آزمایش بی باری موتور القایی به دست می آوریم کاربردی در استخراج مدار معادل ندارد؟ آیا این همان مقاومت استاتور نیست؟!!

mehdidadkhah
2011/6/15, 10:03 AM
با سلام
دوستان عزیز حال یک سوال دیگر مطرح میکنم:
چگونه بدون مشتق گیری میتوان شرط توان خروجی ناخالص حداکثر موتور القایی سه فاز را به دست آورد.
یک سوال دیگر:
چرا مقاومتی که در آزمایش بی باری موتور القایی به دست می آوریم کاربردی در استخراج مدار معادل ندارد؟ آیا این همان مقاومت استاتور نیست؟!!

به هیچ عنوان این مقاومت استاتور نخواهد بود چونکه این مقاومت مجموعی از مقاومت rotational و مقاومت استاتور است

peyman23
2011/6/21, 08:56 PM
سلام اقای دکترهاشم نیا اگه میشه کتاب جلد ابی دانشگاه تهران رو واسم سند کنید یه دنیا ممنون.ایمیلم اینه:peyman_razmi@hotmail.com:gol::gol::gol::g ol::gol:

mohsen_gh1991
2011/6/22, 01:02 PM
سلام...
امروز داشتم تست میزدم یه سوال بهش رسیدم میخوام ببینم جواب داره یا تستو اشتباه در اوردن»:
در ماشین خطی یک میله بهطول 0.5متر در میدان مغناطیسی 1.2 تسلا با سرعت ثابت 10 متر بر ثانیه حرکت میکند.اگر نیروی اصطکاک 10%نیروی کشنده باشد اندازه نیروی وارد بر میله چند نیوتون است؟(Vb=24v & R=1)
الف:10
ب:5
ج:12
د:18

من اینو هر کاری کردم به جواب نرسیدم.
اگه کسی تونست حلش کنه لطفا برام بزاره.
ممنون

naserhashemnia
2011/7/20, 12:40 PM
سلام...
امروز داشتم تست میزدم یه سوال بهش رسیدم میخوام ببینم جواب داره یا تستو اشتباه در اوردن»:
در ماشین خطی یک میله بهطول 0.5متر در میدان مغناطیسی 1.2 تسلا با سرعت ثابت 10 متر بر ثانیه حرکت میکند.اگر نیروی اصطکاک 10%نیروی کشنده باشد اندازه نیروی وارد بر میله چند نیوتون است؟(Vb=24v & R=1)
الف:10
ب:5
ج:12
د:18

من اینو هر کاری کردم به جواب نرسیدم.
اگه کسی تونست حلش کنه لطفا برام بزاره.
ممنون
سلام
گزینه ی ج جواب است

naserhashemnia
2011/8/07, 01:31 PM
سلام
گزینه ی ج جواب است
سلام
ابهام شما دوست عزیز چه بود؟

MO_V
2011/8/09, 02:30 PM
سلام اقای هاشم نیا
من برای درس ماشین از دو کتاب پارسه و مدرسان شریف استفاده می کنم به نظر شما این دو کتاب برای کنکور با سوالات سخت مناسب هستند. چون سال پیش فقط پارسه را خواندم 40 زدم (البته از وقت الکترو مغناطیس هم برای ماشین استفاده کردم)
از طرفی نظر شما بر اینکه وقت درس الکترو مفناطیس را برای ماشین گذاشتن (سر جلسه کنکور ) کار عاقلانه است؟؟ اگر فقط قسمت الکتریسته درس مغناطیس را بخوانم امکان زدن 20-30 درصد هست؟؟

MO_V
2011/8/23, 01:58 PM
سلام آقای هاشم نیا من منتظر جواب شما هستم.

vahidam
2011/8/23, 02:29 PM
سلام جناب استاد.من هم یه چند تا سوال داشتم .به نظر شما کتاب تراژا که هم dc و هم ac و ترانس داره با مثال های زیاد و همینطور کتاب پ س سن واسه ارشد چطوره؟ همینطور به نظر شما واسه من که کارشناسی قدرت دارم واسه ارشد، گرایش کنترل خوبه ؟ یعنی قبولی اون واسم راحتتره یا قدرت ؟ممنون

parsa789
2011/8/29, 09:45 AM
بهترین منبع برای آزمون ارشد برق چیست؟

naserhashemnia
2011/9/01, 01:17 AM
سلام جناب استاد.من هم یه چند تا سوال داشتم .به نظر شما کتاب تراژا که هم dc و هم ac و ترانس داره با مثال های زیاد و همینطور کتاب پ س سن واسه ارشد چطوره؟ همینطور به نظر شما واسه من که کارشناسی قدرت دارم واسه ارشد، گرایش کنترل خوبه ؟ یعنی قبولی اون واسم راحتتره یا قدرت ؟ممنون
سلام
هر دو کتاب بسیار خوب هستند
کتاب تراژا مثال های بسیار خوبی در مورد ترانس ( مباحث ترانس سه فاز و موازی سازی) دارد. کتاب سن هم توصیه میشود مسایل آحر فصل آن را با دقت تمام حل نمایید
به نظرم قبولی کنترل راحت تره چون طالب کمتر داره
اگر تز ارشد تون را کنترل ماشین بردارید بسیار عالی است

naserhashemnia
2011/9/01, 01:18 AM
بهترین منبع برای آزمون ارشد برق چیست؟
منابع در سایت بنده معرفی شده است

MO_V
2011/9/04, 09:41 AM
من برای درس ماشین از دو کتاب پارسه و مدرسان شریف استفاده می کنم به نظر شما این دو کتاب برای کنکور با سوالات سخت مناسب هستند. چون سال پیش فقط پارسه را خواندم 40 زدم (البته از وقت الکترو مغناطیس هم برای ماشین استفاده کردم)
از طرفی نظر شما بر اینکه وقت درس الکترو مفناطیس را برای ماشین گذاشتن (سر جلسه کنکور ) کار عاقلانه است؟؟ اگر فقط قسمت الکتریسته درس مغناطیس را بخوانم امکان زدن 20-30 درصد هست؟؟
می خواستم بدونم ارشد قدرت بهتره یا کنترل؟؟؟ امسال کنترل با رتبه های بالا دانشگاه های خوب قبول شدن اما ظرفیت قدرت پایینه؟؟

naserhashemnia
2011/9/05, 06:17 AM
می خواستم بدونم ارشد قدرت بهتره یا کنترل؟؟؟ امسال کنترل با رتبه های بالا دانشگاه های خوب قبول شدن اما ظرفیت قدرت پایینه؟؟
سلام دوست عزیز
هر دو خوبند اما مدرسان بهتر است. البته بعضی جاها به جای این که مفهومی بگه فقط فرمول آورده و نگفته هم از کجا اومده
مثال های بیم بهارا را مسلط بشید
مغناطیس رو صفر نزنید اما در حد همان 30 درصد مناسب است
قسمت هایی از مغناطیس که مشترک با ماشین هستند را مطالعه و تمرین نمایید
اگر دنبال مسایل شغل و بازار کار هستید مسلماً قدرت از کنترل بهتر است

MehranVB
2011/9/08, 08:57 AM
1- برای درس بررسی من الان دارم پردازش می خوانم، به نظرم خیلی افتضاح توضیح داده، آیا من اینطور فکر میکنم یا اینکه واقعاً کتاب خوبی نیست؟؟
2- واسه همین رفتم سراغ هادی سعادت و تمام درس رو با اثبات میخونم (اینم بگم که پایه بررسیم ضعیفه) و تا الان نصف کتاب رو خوندم، یعنی یکم عقبم!
3- بهترین کتاب برای درس بررسی چیه؟

shahab65z
2011/9/10, 10:21 PM
به نظر من ماشین انتشارات پردازش عالیه

naserhashemnia
2011/9/11, 08:16 AM
به نظر من ماشین انتشارات پردازش عالیه
ماشین پردازش اصلا توصیه نمی شود
فقط فرمولی است و مفهومی بحث نشده است
مدرسان شریف خیلی بهتر است

MehranVB
2011/9/11, 10:12 AM
آقای دکتر جواب سئوالات من رو هم اگر لطف بفرمایید ممنون میشم:
برای درس بررسی من الان دارم پردازش می خوانم، به نظرم خیلی بد توضیح داده، آیا من اینطور فکر میکنم یا اینکه واقعاً کتاب خوبی نیست؟؟
واسه همین رفتم سراغ هادی سعادت و تمام درس رو با اثبات میخونم (اینم بگم که پایه بررسیم ضعیفه) و تا الان نصف کتاب رو خوندم، یعنی یکم عقبم! کارم درسته بوده آیا؟
بهترین کتاب برای درس بررسی چیه؟

naakivar
2011/9/11, 09:04 PM
با سلام خدمته دوستان و آقای دکتر.من این ترم ترم 4 میشم.میخواستم بدونم دروس مدار و الکترومغناطیس چقدر در مطالب ماشین دخیله؟ واسه منی که پایه ی الکترو مغناطیس و مدارم ضعیفه ماشین واسم مشکل ساز میشه یا نه؟و اگه حدودی بگید که کدوم مباحثه این دروس در ماشین بیشتر کاربرد داره و اینکه ماشین رو بهتر یاد بگیرم چه منابعی رو پیشنهاد می کنید؟ مرسی از تاپیکی که گذاشتید و آقای دکتر که وقت میزارن واسه ما دانشجو ها

محممد آقا
2011/9/11, 09:47 PM
با سلام خدمته دوستان و آقای دکتر.من این ترم ترم 4 میشم.میخواستم بدونم دروس مدار و الکترومغناطیس چقدر در مطالب ماشین دخیله؟ واسه منی که پایه ی الکترو مغناطیس و مدارم ضعیفه ماشین واسم مشکل ساز میشه یا نه؟و اگه حدودی بگید که کدوم مباحثه این دروس در ماشین بیشتر کاربرد داره و اینکه ماشین رو بهتر یاد بگیرم چه منابعی رو پیشنهاد می کنید؟ مرسی از تاپیکی که گذاشتید و آقای دکتر که وقت میزارن واسه ما دانشجو ها
سلام
دوست عزیز مبانی مغناطیس بی ربط با ماشین یک به خصوص نیست (به خصوص قسمت ماشینهای دی سی )
مدار هم به هر حال تا یه نحوی دخالت داره ولی اکثرا در حد مدارهای ساده
برای بدست آوردن رلوکتانس ( مقاومت مغناطیسی )

من به شخصه از کتاب چاپمن بیشتر کمک می گرفتم
و البته رفرنس اصلی هم که......
عجب چرا یادم نمیاد !!!!!!
کتاب پی سی سون نمیدونم همچین چیزی بود ............دوستان لطفا بگن
پی سی سن نبود ؟
عجیب یادم نیست:(
این دو مکمل هم که باشند معمولا حل سوالات این درس چندان سخت نیست

انشاالله

MO_V
2011/9/12, 07:50 AM
سلام دوست عزیز
هر دو خوبند اما مدرسان بهتر است. البته بعضی جاها به جای این که مفهومی بگه فقط فرمول آورده و نگفته هم از کجا اومده
مثال های بیم بهارا را مسلط بشید
مغناطیس رو صفر نزنید اما در حد همان 30 درصد مناسب است
قسمت هایی از مغناطیس که مشترک با ماشین هستند را مطالعه و تمرین نمایید
اگر دنبال مسایل شغل و بازار کار هستید مسلماً قدرت از کنترل بهتر است
سلام آقای دکتر
در رابطه با مثالهای بیم بهارا به نظر شما خیلی تاثیر داره ؟؟
اگه امکان داره شماره مثالهای مهم بیم بهارا را عنوان کنید. با سپاس.

MehranVB
2011/9/12, 08:32 AM
سلام
دوست عزیز مبانی مغناطیس بی ربط با ماشین یک به خصوص نیست (به خصوص قسمت ماشینهای دی سی )
مدار هم به هر حال تا یه نحوی دخالت داره ولی اکثرا در حد مدارهای ساده
برای بدست آوردن رلوکتانس ( مقاومت مغناطیسی )

من به شخصه از کتاب چاپمن بیشتر کمک می گرفتم
و البته رفرنس اصلی هم که......
عجب چرا یادم نمیاد !!!!!!
کتاب پی سی سون نمیدونم همچین چیزی بود ............دوستان لطفا بگن
پی سی سن نبود ؟
عجیب یادم نیست:(
این دو مکمل هم که باشند معمولا حل سوالات این درس چندان سخت نیست

انشاالله
رفرنس اصلی بیم بهارا و در بعضی موارد فیتزجرالده، اما بیم بهارا بهتر و کاملتر از همه توضیح داده.

llvll.asoud
2011/9/25, 07:55 PM
با سلام.میخواستم بدونم کدوم یکی از این کتابهارو توصیه میکنید تهیه کنم.من رشتم مخابراته ولی خب دوس دارم نمره ی ماشین 1 ام خوب باشه.اگه میشه دلیله انتخابتونم بگید.1. بیم بهارا 2.هاواری 3.پی سی سن 4.چاپمن ممنون از همه

MehranVB
2011/9/25, 10:27 PM
با سلام.میخواستم بدونم کدوم یکی از این کتابهارو توصیه میکنید تهیه کنم.من رشتم مخابراته ولی خب دوس دارم نمره ی ماشین 1 ام خوب باشه.اگه میشه دلیله انتخابتونم بگید.1. بیم بهارا 2.هاواری 3.پی سی سن 4.چاپمن ممنون از همه
این نظر منه چون همه این کتابا رو خوندم.
اول اینکه ال هاواری رو بنداز دور!
چاپمن خلاصه و عالی توضیح داده، اما خیلی خلاصه هست، اگه میخوای کامل و مفهومی یاد بگیری بیم بهارا بهترین کتابه که حجمش هم خیلی زیاده و البته ماشین 1 که بیشترش ماشین DC هست رو عالی توضیح داده.
پی سی سن هم بیشتر میتونی به عنوان تمرین بخونی (گرچه مثالای بیم بهارا با هیچ کتابی قابل مقایسه نیست)

llvll.asoud
2011/9/26, 03:12 PM
این نظر منه چون همه این کتابا رو خوندم.اول اینکه ال هاواری رو بنداز دور!چاپمن خلاصه و عالی توضیح داده، اما خیلی خلاصه هست، اگه میخوای کامل و مفهومی یاد بگیری بیم بهارا بهترین کتابه که حجمش هم خیلی زیاده و البته ماشین 1 که بیشترش ماشین DC هست رو عالی توضیح داده.پی سی سن هم بیشتر میتونی به عنوان تمرین بخونی (گرچه مثالای بیم بهارا با هیچ کتابی قابل مقایسه نیست)مرسی از جوابتون.به نظرتون بیم بهارا واسه خوندن توی یه ترم تحصیلی مناسبه؟ با توجه که خب من درسای دیگه ای هم دارم و اینکه میگید حجمش خیلی زیاده. یه سوالی که داشتم اینه که برای گرفتن نمره ی بالا تو این درس باید مفاهیم رو دقیق و بیشتر روشون تاکید کنم یا بیشتر برم وقته تمرین حل کردن و درگیر کردن خودم با مسایل ؟ مرسی

llvll.asoud
2011/9/26, 10:01 PM
نظرتون در مورد راهنمای حل این کتب ماشین چیه؟ به نظرتون میتونم به جای کتاب اصلی از راهنمای حل مسایلشون استفاده کنم و نتیجه ای که میخوام رو بگیرم در حد کسب نمره ی مطلوب در امتحان ماشین

MehranVB
2011/9/26, 10:17 PM
مرسی از جوابتون.به نظرتون بیم بهارا واسه خوندن توی یه ترم تحصیلی مناسبه؟ با توجه که خب من درسای دیگه ای هم دارم و اینکه میگید حجمش خیلی زیاده. یه سوالی که داشتم اینه که برای گرفتن نمره ی بالا تو این درس باید مفاهیم رو دقیق و بیشتر روشون تاکید کنم یا بیشتر برم وقته تمرین حل کردن و درگیر کردن خودم با مسایل ؟ مرسی
به نظر من که میارزه وقت بزاری روش. چون با این کار درس ماشین توی مغزت حک میشه و تا بعد از اون هر مطلبی که به ماشین ربط داره رو به راحتی متوجه میشی.
و اینکه ماشین هم مثل اکثر درسای برق، درسیه که باید هم مفهوم رو خوب متوجه بشی و هم تمرین زیاد حل کنی. البته برای نمره گرفتن بستگی به استاد هم داره و ممکنه سئوالا یه جوری باشه که بدون مفهوم و تمرین هم نمره خوبی بگیری!
کلاً نصیحت من به کسایی که الان در حال خوندن درسای پایه هستن، اگه من به اون زمان برگردم حتی اگه شده شبا رو بیدار میمونم ولی مفهومی میخونم، چون هر چی ضعف توی درسای دیگه داشتم سرچشمه از همین بد خوندن درسای پایه هست!

خردبین
2011/9/27, 11:17 PM
خوندن بیم بهارا برای من که مخابرات هستم بدرد بخوره یا بهتره یک کتاب ساده تر و کم حجم تر رو در طول ترم بخونم؟

MehranVB
2011/9/28, 12:03 AM
خوندن بیم بهارا برای من که مخابرات هستم بدرد بخوره یا بهتره یک کتاب ساده تر و کم حجم تر رو در طول ترم بخونم؟
بالاتر گفتم، بستگی داره بخوای پاس کنی بره یا اینکه مفهومی بفهمی! بعضیا هستن به راحتی یه مطلب رو قبول نمیکنن و باید تا آخرش بفهمن چی شده، بعضیا هم حاضرن سطحی و فقط واسه امتجان بخونن و بعد درس رو بذارن کنار...
و اگه ارشد میخوای بری مخابرات یا الکترونیک، ماشین توی کنکور نمیاد.

خردبین
2011/9/28, 12:12 AM
بالاتر گفتم، بستگی داره بخوای پاس کنی بره یا اینکه مفهومی بفهمی! بعضیا هستن به راحتی یه مطلب رو قبول نمیکنن و باید تا آخرش بفهمن چی شده، بعضیا هم حاضرن سطحی و فقط واسه امتجان بخونن و بعد درس رو بذارن کنار...
و اگه ارشد میخوای بری مخابرات یا الکترونیک، ماشین توی کنکور نمیاد.

جدای از کنکور ماشین بعدها به کارم میاد که بخوام وقت زیادی روش بذارم؟

MehranVB
2011/9/28, 09:23 AM
جدای از کنکور ماشین بعدها به کارم میاد که بخوام وقت زیادی روش بذارم؟
توی رشته مخابرات نه!

llvll.asoud
2011/9/30, 09:07 PM
میخواستم بدونم کدوم یکی از فصول 4گانه بیم بهارا جلد 1 به ماشین 1 مربوط میشه.اونطوری که معلومه ترانسفورماتورها توی ماشین 1 نیستش! و اینکه کدوم فصل که توی ماشین 1 نیس من بخونم از بیم بهارا جلد 1 باعث میشه دیدم بازتر شه نسبت به ماشین 1

MehranVB
2011/10/01, 12:04 AM
میخواستم بدونم کدوم یکی از فصول 4گانه بیم بهارا جلد 1 به ماشین 1 مربوط میشه.اونطوری که معلومه ترانسفورماتورها توی ماشین 1 نیستش! و اینکه کدوم فصل که توی ماشین 1 نیس من بخونم از بیم بهارا جلد 1 باعث میشه دیدم بازتر شه نسبت به ماشین 1
اگه واسه کنکور میخوای بخونی که ترتیب خودش عالیه.
اما برای ماشین 1، فصل آخر جلد 1 یا همون ماشین DC تقریباً اکثر ماشین 1 رو تشکیل میده.
فصلای دیگش رو یادم نیست اما تبدیلات انرژی و مدار مغناطیسی (فکر کنم جزء ضمائم جلد 2 بود) هم مربوط به ماشین 1 میشه.

m.bigham
2011/10/01, 01:02 PM
سلام آقای هاشم نیا اگه زحمتی نیست راجب به تئوری میدان دوار یه توضیح کامل و به زبان خودتون (نه کتابی) بدید؟
ممنون از اینکه تجربیاتتون رو در اختیار ما قرار میدید.

naserhashemnia
2011/10/05, 07:33 PM
با سلام
در کلیه ماشین ها در مود موتوری اساس چرخش روتور بر تئوری میدان دوار استوار است. البته غیر از موتور دی سی که میدان های اساتاتور و روتور ساکن در فضا هستند
اصل میدان دوار بیان میکند تحت شرایط خاصی اعمال ولتاژ چند فاز به سیم پیجی چند فاز موجب ایجاد میدان دوار با دامنه و سرعت ثابت خواهد شد. در واقع مکان هندسی انتهای بردار میدان دوار تحت این شرایط دایره خواهد بود
سلام آقای هاشم نیا اگه زحمتی نیست راجب به تئوری میدان دوار یه توضیح کامل و به زبان خودتون (نه کتابی) بدید؟
ممنون از اینکه تجربیاتتون رو در اختیار ما قرار میدید.

m-royal
2011/10/07, 02:06 PM
دکتر قشنگ برام توضیح بده برای ارشد ماشین رو از رو مراجع بخونم یا از رو کتابای تست؟
این کتاب مدرسانم نوبر والا؟این مسایل فصول مدارات مغناطیسی و ترانسفورماتور اصلا نمی فهمم چطوری حل می کنه؟ چی کار کنم تو این فصول پایم قوی بشه؟
با تشکر

MehranVB
2011/10/07, 06:39 PM
دکتر قبلاً یه سئوال پرسیده بودم که بدون جواب موند.
1. برای درس بررسی بهترین کتاب چیه؟ من پارسه و پردازش رو دارم اما اصلاً خوب توضیح ندادن. از روی هادی سعادت یه دور خوندم، اما یه بخشی مثل مدل کوتاه و متوسط و بلند خطوط، همش فرموله و هیچی یادم نمیمونه (چون امتحان پایان دانشگاه Open Book بود!)
2. یه قسمتی از پردازش مربوط به ماشینهای سنکرون میشه که در اصل مربوط به ماشین 3 میشه و من هیچی ازش نفهمیدم، آیا اونقدر اهمیت داره؟
3. کلاً توصیه های کنکوریتون رو برای درس بررسی اگه میشه بگید.
سپاس فراوان

jasbi
2011/10/12, 04:04 PM
دکتر قشنگ برام توضیح بده برای ارشد ماشین رو از رو مراجع بخونم یا از رو کتابای تست؟
این کتاب مدرسانم نوبر والا؟این مسایل فصول مدارات مغناطیسی و ترانسفورماتور اصلا نمی فهمم چطوری حل می کنه؟ چی کار کنم تو این فصول پایم قوی بشه؟
با تشکر

(با اجازه دکتر عزیز که کلی مطلب از روی وبلاگش یاد گرفتم)
عزیز دل اگه یک کتاب خوب تو کل کتابهای کنکوری باشه همین کتاب ماشین مدرسانه(مال مهندس پژمان فر) من از روش خوندم سال قبل 93.3% زدم برو دوباره یا حتی سه باره بخون حتما نتیجه خوبی میگیری(باقی کتابها یا ناقصن مثل پوران پژوهش یا غلط دارن مثله...)

llvll.asoud
2011/10/17, 06:28 PM
سلام میخواستم یکی از دوستان اگه در مورد ماشینهای خطی به عنوان موتور و ژنراتور اطلاعاتی داره بگه ممنون میشم.تصاویری از این ماشینها هستش که بشه به صورت عینی کارشونو دید یا نه؟ یه سوالیم که داشتم اینه چرا امروزه دیگه از ژنراتورهای دی سی استفاده نمیشه ولی از ماشینهای دی سی هنوز استفاده میکنن و اگه بگید کجاها ازش استفاده می کنن ممنون میشم

milad mansoury
2011/10/21, 12:25 PM
سلام دکتر ممنون از زحماتتون اگه ممکنه کتاب ماشین بیم بهارا به همراه حل تمرین و حل تمرین پی سی سن رو بزارید.(البته منظورم زبان اصلی همشون هست)

alielec
2011/12/14, 06:16 PM
سلام
یه سوال دارم آقای دکتر.چرا موتور القایی در ابتدا در جهت میدان استار شروع به حرکت می کنه؟توجیه فیزیکیش چیه؟(در حالتی که تغذیه به استاتور متصل هست و سیم پیچیهای روتور اتصال کوتاه)

naserhashemnia
2012/1/27, 11:17 PM
دانلود فایل صوتی کلاس های درس ماشین های الکتریکی 2

مدرس:
مهندس هاشم نیا
http://www.mediafire.com/?3chicxb7e4m8oj8

http://www.mediafire.com/?ez6xbkj851trq2e

http://www.mediafire.com/?1edudtvjebb0bd3

http://www.mediafire.com/?35akan173nza042

http://www.mediafire.com/?lgsoochrfbhm48c
برای دریافت مجموعه کامل تماس بگیرید

ehsaning
2012/1/28, 06:15 PM
بسیار عالی بود
متشکرم
من چند روز پیش واسه شما ایمیل فرستادم، اما نمی دونم چرا پاسخ ندادید!

barghghodrat.ir
2012/3/10, 08:42 PM
سلام
یه سوال دارم آقای دکتر.چرا موتور القایی در ابتدا در جهت میدان استار شروع به حرکت می کنه؟توجیه فیزیکیش چیه؟(در حالتی که تغذیه به استاتور متصل هست و سیم پیچیهای روتور اتصال کوتاه)

اگر دو آهنربا با فاصله کمی از هم واقه باشند و قطب مخالفشون در کنر هم باشه وقتی یکی حرکت کنه دیگری رو هم در همون جهت می کشه . میدانهای گردان استاتور و روتور همون دو آهنربا هستن

naserhashemnia
2012/3/11, 01:30 PM
اگر دو آهنربا با فاصله کمی از هم واقه باشند و قطب مخالفشون در کنر هم باشه وقتی یکی حرکت کنه دیگری رو هم در همون جهت می کشه . میدانهای گردان استاتور و روتور همون دو آهنربا هستن
بله
و البته در مورد موتور این طور است
در مورد ژنراتور القایی بر عکس است
مثل این که دو آهنربا را با که هم را جذب میکنند بخواهیم با یک نیروی خارجی از هم دور کنیم
در این صورت انرژی مکانیکی مصرف شده به انرژی الکتریکی تبدیل میشود

naserhashemnia
2012/3/11, 01:31 PM
سلام دکتر ممنون از زحماتتون اگه ممکنه کتاب ماشین بیم بهارا به همراه حل تمرین و حل تمرین پی سی سن رو بزارید.(البته منظورم زبان اصلی همشون هست)
سلام در سایت بنده موجود است

barghghodrat.ir
2012/3/11, 02:07 PM
بله
و البته در مورد موتور این طور است
در مورد ژنراتور القایی بر عکس است
مثل این که دو آهنربا را با که هم را جذب میکنند بخواهیم با یک نیروی خارجی از هم دور کنیم
در این صورت انرژی مکانیکی مصرف شده به انرژی الکتریکی تبدیل میشود

آقای دکتر من یک سوالی داشتم از خدمتتون : روتور در موتورهای القایی از نوع سالید روتور چگونه ساخته میشه؟ (همیشه یکپارچه یا نوع ورقه ورقه شده هم داره ؟ نوع قفسه ای هم داره ؟) و کلا فرایند القا در روتور و گشتاور سازی در این موتورها چگونه هست؟ در چه چیز روتور القا صورت میگیره ؟ سیم پیچ که ظاهرا نداریم . مفتول هم نداریم . ممنون

barghghodrat.ir
2012/3/16, 02:14 AM
[جزوه دستنویس حاصل شرح مطالب بیان شده برای دوره آمادگی برای آزمون کارشناسی ارشد برگزار شده در موسسه آموزش عالی آزاد مدرسان شریف میباشد. نکات در مورد هر بخش بیان شده و تستهای کنکورهای سال گذشته بلافاصله بعد از گفتن نکات مربوط حل شده است . یکی از دوستان فرمودند مراجع استفاده شده در این جزوه چه کتبی هستند ؟ نکات این جزوه از خود تستهای سال گذشته انتخاب شده اند و مهمترین مرجع همان آزمونهای کارشناسی ارشد سالهای قبل می باشد . از کتاب بسیار وزین و پربار بیم باهارا نیز در بعضی موارد برای بیان نکات پیشرفته تر استفاده شده است . درصورتی که دانشجویی تستهای سال گذشته ماشین را حل کرده و در حل مسایل کتاب بیم باهارا تسلط نسبی به دست آورد کسب درصدهای بالای 80 به هیچ عنوان دور از انتظار نیست. در بخش اول جزوه مدارهای مغناطیسی و فرمولها و نکات پرکاربرد در این فصل بررسی شده است. برای داوطلبان این فصل ساده تر از بقیه فصول درس ماشین می باشد.

جزوه درس ماشینهای الکتریکی کلاس کنکور کارشناسی ارشد برق مهندس کریمان قسمت اول (مدارهای مغناطیسی) دانلود رایگان]

بخش دوم از جزوه ماشینهای الکتریکی به ترانسفورماتور می پردازد .ترانس بین داوطلبان کنکور ارشد به عنوان یک فصل ساده با نکات غیر پیچیده معروف است . این دیدگاه تا اندازه زیادی درست است ولی در سالهای اخیر مطالب و نکات ابتکاری قابل توجهی در تستهای ماشین برای ترانسفورماتور مورد سوال قرار گرفته که دیدگاه سنتی موجود نسبت به ساده بودن فصل ترانسفورماتور را به چالش می کشد . در این جزوه سعی شده که علاوه بر تدریس روان ترانس این نکات ابتکاری نیز مورد تحقیق و معرفی قرار بگیرد

جزوه درس ماشینهای الکتریکی کلاس کنکور ارشد برق مهندس کریمان قسمت دوم (ترانسفورماتور1 ) دانلود رایگان

جزوه زیر در مورد ادامه مباحث ترانسفورماتور ها و اتوترانسفورماتور می باشد . اتوترانسفورماتور مورد نظر طراحان سوالات ماشین بوده و توجه ویژه ای را می طلبد . به همین دلیل به صورت مشروح و کامل اتوترانسفورماتور تدریس شده و نکات تستی زیادی برای آن معرفی شده است . مفهوم اوتوترانس اضافی و نقصانی که در کتابهای رایج کنکور چندان به آنها پرداخته نمی شود به تفصیل مورد بررسی قرار گرفته است . در این بخش تا اندازه زیادی از کتاب بیم باهارا و بخش اتوترانس در آن کتاب استفاده شده است .

جزوه درس ماشینهای الکتریکی کلاس کنکور ارشد برق مهندس کریمان قسمت سوم (ترانسفورماتور2) دانلودرایگان

این بخش جزوه مربوط به آخرین بحث در ترانسفورماتورها می باشد . مباحثی مانند موازی سازی ترانسفورماتورها و یا ترانس 3 فاز در این جزوه بررسی می شود . بحث موازی سازی ترانسفورماتور هرساله مورد توجه طراحان آزمون کارشناسی ارشد می باشد.

جزوه درس ماشینهای الکتریکی کلاس کنکور ارشد برق مهندس کریمان قسمت چهارم (ترانسفورماتور3) دانلود رایگان

http://barghghodrat.ir/1390-11-18-19-08-18/1390-11-18-19-10-13/1390-11-22-11-25-46.html

barghghodrat.ir
2012/3/25, 11:36 PM
سازه های مغناطیسی با تحریک DC
یک سازه ساده مغناطیسی را در نظربگیرید که سیم پیچ آن توسط یک منبع ولتاژ DC تحریک می گردد . در مورد تحلیل الکتریکی و مغناطیسی این سیستم چه می توان گفت؟ جریان در لحظه صفر مثبت بعد از کلید زنی صفر است (چرا؟)بعد از گذشت یک دوره گذرای بسیار کوتاه جریان به حالت ماندگار می رسد. مدت زمان این دوره گذرا تقریبا 4 برابر ثابت زمانی مدار می باشد . ثابت زمانی هم برابر حاصل تقسیم اندوکتانس سازه مغناطیس تقسیم بر مقاومت اهمی سیم پیچی می باشد . مقدار جریان حالت ماندگار برابر حاصل تقسیم مقدار ولتاژ منبع DC بر مقاومت سیم پیچی اهمی می باشد .

barghghodrat.ir
2012/3/25, 11:37 PM
نحلیل DC مربوط به حالت ماندگار می باشد که جریان مدار مقدارثابتی دارد . چون جریان ثابت است نیروی محرکه مغناطیسی تولیدشده توسط سیم پیچ هم ثابت می ماند بنابراین رابطه شارمغناطیسی و رلوکتانس مغناطیسی معکوس می باشد (چرا؟) یعنی اگر در یک سازه مغناطیسی با تحریک DC رلوکتانس نصف شود شار مغناطیسی هسته دوبرابر خواهد شد.
در صورتیکه به جای منبع ولتاژ DC از منبع جریان DC برای تحریک سیم پیچی استفاده شود کلیه روابط بالا برقرار است . تنها تفاوتی که وجود دارد این است که اگر از منبع جریان استفاده کنیم مدار حالت گذرا را تجربه نمی کند و از همان صفر مثبت وارد حالت ماندگار می شود .در این وضعیت در لحظه کلید زنی بر روی کلید جرقه یا قوس الکتریکی ایجاد می شود. چرا؟

barghghodrat.ir
2012/3/25, 11:38 PM
نکات تحریک AC در مدارهای مغناطیسی
در مدارهای مغناطیسی که توسط منبع ولتاژ AC تحریک می گردند به علت قانون لنز مقدار ولتاژ و شار مغناطیسی رابظه مستقیم دارند بنابر این چون مقدار موثر منبع ولتاژ ثابت است شار مغناطیسی نیز دارای مقدار موثر ثابتی خواهدبود( با صفر فرض کردن مقاومت اهمی سیم پیچی) بنابر این رابطه مقدارموثرجریان و رلوکتانس مستقیم خواهد بود (چرا؟) یعنی اگر در سازه مغناطیسی با تحریک AC رلوکتانس نصف شود مقدار موثر جریان منبع نیز نصف خواهد شد .

barghghodrat.ir
2012/3/25, 11:38 PM
سوال : در تحریک AC اگر از مقاومت اهمی سیم پیچی صرفنظر نکنیم آیا باز هم اگر رلوکتانس نصف شود جریان منبع هم نصف می شود؟ ( این سوال میتونه یکی از تستهای درس ماشینهای الکتریکی در آزمون 92 باشه . فکر کنید و جواب بدین )

naserhashemnia
2012/4/07, 01:54 PM
سوال : در تحریک AC اگر از مقاومت اهمی سیم پیچی صرفنظر نکنیم آیا باز هم اگر رلوکتانس نصف شود جریان منبع هم نصف می شود؟ ( این سوال میتونه یکی از تستهای درس ماشینهای الکتریکی در آزمون 92 باشه . فکر کنید و جواب بدین )
سلام
معلومه که نه
چون فقط اندوکتانس دو برابر میشود ولی امپدانس زیاد میشود ولی کمتر از دو برابر

barghghodrat.ir
2012/4/09, 12:32 PM
آقای دکتر من یک سوالی داشتم از خدمتتون : روتور در موتورهای القایی از نوع سالید روتور چگونه ساخته میشه؟ (همیشه یکپارچه یا نوع ورقه ورقه شده هم داره ؟ نوع قفسه ای هم داره ؟) و کلا فرایند القا در روتور و گشتاور سازی در این موتورها چگونه هست؟ در چه چیز روتور القا صورت میگیره ؟ سیم پیچ که ظاهرا نداریم . مفتول هم نداریم . ممنون
با تشکر از آقای دکتر

ms_flamonic
2012/4/13, 01:13 AM
با سلام خدمت آقای دکتر هاشم نیا بنده دانشجوی ارشد قدرت هستم برای درس کنترل دور ماشینهای الکتریکی استاد مربوطه کتاب کنترل موتورهای الکتریکی با مبدلهای قدرت ترجمه دکتر جعفر میلی منفرد و مهندس همایون مشگین کلک رو معرفی کردن که انگار چند ساله که چاپ نشده منم هر چی گشتم تو نت فایل pdf از این کتاب پیدا نکردم با توجه به اینکه احتیاج مبرم به این کتاب و مطالبش رو دارم ممنون میشم منو راهنمایی کنید

با تشکر

sajad6838
2012/4/17, 01:36 PM
باسلام وتشکر فراوان از استاد بزرگ ،جناب آقای دکتر هاشم نیا
لطفا یک مرجع خوب برای درس تاسیسات الکتریکی معرفی کنید و همچنین بهترین کتاب تستی ماشین و بررسی.
ممنون

NEW MOHAMMAD
2012/4/27, 06:48 PM
سلام اگه کسی در مورد مفاهیم زیر چیزی میدونه لطفا" جواب بده ،
1-شین
2-شین بینهایت
3-سیم متعادل کننده

آقای دکتر ظاهرا" نیستن ، اگه کس دیگه ای بلده ، یه کمی در مورد اینا واسم توضیح بده.
با تشکر :gol:

hoomif
2012/5/08, 04:31 PM
باسلام وتشکر فراوان از استاد بزرگ ،جناب آقای دکتر هاشم نیا
لطفا یک مرجع خوب برای درس تاسیسات الکتریکی معرفی کنید و همچنین بهترین کتاب تستی ماشین و بررسی.
ممنون

سلام. :smile:
ببخشید دیگه کسی نبود ما جواب دادیم. تاسیسات ===> مهندسی تاسیسات الکتریک (حسن کلهر) و مهندسی روشنایی (حسن کلهر)
بهترین کتاب تست ماشین ===> مدرسان (رضا پژمانفر) و بههترین کتاب تست بررسی ===> جهش (قاسمی)

سلام اگه کسی در مورد مفاهیم زیر چیزی میدونه لطفا" جواب بده ،
1-شین
2-شین بینهایت
3-سیم متعادل کننده

آقای دکتر ظاهرا" نیستن ، اگه کس دیگه ای بلده ، یه کمی در مورد اینا واسم توضیح بده.
با تشکر :gol:

سلام. :smile:

1- شین ===> چیز خاصی نیست ، مثل گره توی مدار الکتریکی هستش ولی تو سیستم قدرت! میتونه یه سازه فولادی یا یه سیم باشه که خطوط به اون میریزن یا ازش تغذیه گرفته میشه.
2- شین بینهایت ===> این یه اصطلاحه ، در حقیقت شین بینهایت یه شین نیست ! یک سیستم قدرته که هر بلایی سرش بیاری (یعنی هرچقدر بار بهش وصل کنی و توان بکشی) بازهم ولتاژ و فرکانسش ثابته.
3- دقیق نمیدونم ، ولی فکر کنم منظور همون خطی هست که بین 2 تا سیستم قدرت وصل میشه تا تلرانس ولتاژ و فرکانس توی هر دو سیستم از یه حدی بیستر نشه (مثلا بین ایران و ترکیه یه خط میکشن که اگه یه مشکل بزرگ توی یه ناحیه از ایران رخ داد و برق رفت (مثلا اتصال فالتی چیزی) ایران اونو از ترکیه جبران کنه و بی برق نمونه)

خیلی ساده گفتم ، امیدوارم مفید بوده باشه ;)