برای دیدن نسخه كامل اینجا را كلیك كنید : آشنایی با برق مترو
ALI 7135
2010/7/28, 11:20 AM
سلام به همه دوستان گلم...
علی هستم رشته برق مترو...
این تاپیک برای اینه که دوستان با سیستم برق مترو و خود مترو بیشتر آشنا بشن ...
امیدوارم موفق باشید
ضمنا هرسوالی از مترو داشتید من در خدمتم ...
abdollahi_d_m
2010/7/28, 06:46 PM
این تایپیک برای اینه که دوستان با سیستم برق مترو و خود مترو بیشتر آشنا بشن ...
امیدوارم موفق باشید
خوب علي آقا تعريف كنيد برق مترو چجوريه؟
ALI 7135
2010/7/28, 07:02 PM
خوب علي آقا تعريف كنيد برق مترو چجوريه؟
سلام به دوست گلم... از اينكه به اين تاپيك سر زديد ممنونم...
عرض شود كه برق مترو جور خاصي نيست سيستم برق مترو كلا از پست هاي فشار قوي با ظرفيت 20 كيلو ولت دريافت ميشه و در قسمت هاي مختلف با ولتاژهاي متفاوت استفاده ميشه... مثلا براي خود لوكومتيو ها از برق 400 ولت استفاده ميشه...
در سيستم مترو براي مواقعي كه برق از پست ها به ايستگاهها نرسه هم فكر هايي شده .در اين سيستم از يو پي اس هاي غير صنعتي و دقيق استفاده ميشه چون سرعت فعال سازي بالايي داره ...
نوع ديگر يو پي اس ها صنعتي اند كه اصلا يو پي اس ها خودشون يك بحث مفصل دارن كه در ادامه اگر مايل باشيد براتون توضيح مي دم ....
در ادامه بيشتر با مترو و سيستم برق اون آشنا مي شيد ....
abdollahi_d_m
2010/7/28, 07:33 PM
ممنونم ازتون من بعدا برميگردم .كلي سوال دارم.;)
morteza545
2010/7/28, 10:48 PM
نوع ديگر يو پي اس های صنعتي اند
....
سلام مهندس جان
:w17:
خوب داره جالب میشه هر چه میتونی سریعتر اپ کن که دوست داریم در مورد یو پی اس هایی که گفتی چیز میز یاد بگیریم.....
:w14:
موفق و شاد باشید:gol:
pouya6721
2010/7/29, 12:16 AM
سلام اقا علی گل
گل بودی و گل هم کاشتی عزیز
خیلی دوست دارم بیشتر بدونم در مورد مترو.
موتوری که استفاده میشه در مترو موتور سری dc هستش درسته؟که استاتور اون رو ریل و روتور موتور رو خود چرخهای لوکوموتیوها تشکیل میدن
این موتورها چقدر توان نیاز دارن؟
ALI 7135
2010/7/29, 10:08 AM
سلام مهندس جان
خوب داره جالب میشه هر چه میتونی سریعتر اپ کن که دوست داریم در مورد یو پی اس هایی که گفتی چیز میز یاد بگیریم.....
سلام مرتضي جان خوشحالم به ما سر زدي...
يو پي اس ها چند نوعند ....
اول در مورد غير صنعتي و دقيق براتون توضيح مي دم...
اين سيستم كه بيشتر در مترو ها استفاده ميشه به صورت online تو مدار قرار داره ...
يعني بلافاصله با قطع برق به صورت اتومات جايگزين برق اصلي ميشه... همونطوري هم كه مي دونيد سيستم مترو از برق شهر تغذيه ميكنه... يعني برق 20 كيلو ولت رو از پست ميگيره با ترانسهاي كاهنده به 400 ولت تبديل ميكنه و در قسمت هاي مختلف از اون استفاده ميكنه...
يو پي اس ها مشابه باتري هاي ماشين اند كه به صورت سري به هم وصل اند ... از يو پي اس ها به صورت محدود در حد چند ساعت ميشه استفاده كرد.... البته براي اينكه تو برق صرفه جويي بشه با قطع برق بعضي سيستم هاي ديگه هم قطع ميشه مثل سيستم هاي تهويه و روشنايي اصلي كه بجاي اون اضطراري ها جايگزين ميشن...
اميدوارم كه تا اينجا اطلاعات به دردتون خورده باشه (باز هم ما رو همراهي كنيد)
.................... ضمنا هر سوالي داشتيد از اين بخش من در خدمتم ...................
ALI 7135
2010/7/29, 10:13 AM
بحث بعدي درباره انواع ديگر ups هاست... با ما همراه باشيد
ALI 7135
2010/7/29, 10:19 AM
سلام اقا علی گل
موتوری که استفاده میشه در مترو موتور سری dc هستش درسته؟که استاتور اون رو ریل و روتور موتور رو خود چرخهای لوکوموتیوها تشکیل میدن
سلام پويا جان...
بله در بيشتر جاها از موتور DC استفاده ميشه اما گاها از AC هم استفاده ميشه كه البته DC به دليل اينكه افت كمتري داره و سرعت راه اندازي بالاتر " بيشتر استفاده ميشه....
اما در مورد توان هايي كه گفتي اگر امكان داره سوالتون رو واضح تر بيان كنيد.... ممنون موفق باشيد ...
حالا در ادامه با هم بيشتر با انواع مختلف قطارها مثل تراموا و ... آشنا ميشيم ....
ما رو همراهي كنيد...
pouya6721
2010/7/29, 06:04 PM
چه جالب من فکر میکردم فقط از موتور dc استفاده میشه.پس ac هم میشه!
موتور ac که استفاده میشه از چه نوع هستش؟
خوب هر موتور دارای یک توان مصرفی هستش دیگه مگه نه؟این موتورهایی که واسه مترو استفاده میکنند دارای ه رنج توان استانداردی هستند؟
مثل ترانس که مثلا دارای رنج های 10 kva یا 50 kva و یا 100kva هستند.:lol:
اوای علم
2010/7/29, 08:58 PM
سلام
ممنون از تاپیک خوبتون اماده ایم بشنویم
sinatra6
2010/7/29, 11:35 PM
سلام علی اقا......
من اومدم.ولی دیدم چی بپرسم......شماها تخصصی حرف میزنین........راستشو بخوای من یکم گیج شدم...ولی بازم ممنون..تا اینجا که یه چیزایی متوجه شدم....
سلام
مطالب بسیار جالبی بود
من خیلی چیزا یاد گرفتم
Ice Man
2010/7/30, 01:01 AM
با سلام و با تشکر از تاپیک مفیدتون
سوالی داشتم در مورد متروی تبریز، در مورد سیستم برق این مترو اطلاعاتی دارین؟
ظاهرا انتقال برق متروی تهران زمینی هست، متروی مشهد هم ظاهرا تغذیه اش از بالا هست. متروی تبریز هم ظاهرا انتقالش هواییه ولی تغذیه از کجا نمیدونم! (احتمالا با توجه به قطارها از پایین)
در ضمن از یکی از اساتید شنیدم در طراحی متروی تبریز از موتورهای ac استفاده شده! در صورت امکان مزایا و معایب این دو موتور در سیستم مترو رو هم بگین (یا یه مقاله ای آپ کنید)
poomsee
2010/7/30, 04:37 PM
سلام اقا علی گل
با سلام خدمت دوستم یه سوال این نوع موتوری که شما گفتی جسارتا موتور خطی
نه موتور دی سی سری البته در مترو از هم این نوع موتور استفاده میشه منظورم سری هستش چون این نوع موتور در هنگام راه اندازی با گشتاور بالایی راه اندازی میشن و ثانیا اون عیبی که در مورد احتمال بی بار بودن این نوع موتور که باعث متلاشی شدن میشد نیز بدلیل اینکه مترو حتی با ظرفیت خالی هم بار محسوب میشه کاملا مرتفع شده عزیزم مترو های ما از موتور های خطی استفده نمیکنند بلکه قطارهای سریع السیر نسل جدید از این نوع تکنولوژی استفاده میکنند :gol:
poomsee
2010/7/30, 04:44 PM
ظاهرا انتقال برق متروی تهران زمینی هست، متروی مشهد هم ظاهرا تغذیه اش از بالا هست. متروی تبریز هم ظاهرا انتقالش هواییه ولی تغذیه از کجا نمیدونم! (احتمالا با توجه به قطارها از پایین)
در ضمن از یکی از اساتید شنیدم در طراحی متروی تبریز از موتورهای ac استفاده شده! در صورت امکان مزایا و معایب این دو موتور در سیستم مترو رو هم بگین (یا یه مقاله ای آپ کنید)
با سلام خدمت شما دوست عزیز
1 - اولا اینکه هیچ فرقی نداره از زمین جریان مصرفی رو بگیره یا از بالا اگر مترو تهران کرج رو هم ببینید ازبالا گرفته شده شما دوست عزیز که ظاهرا آذری هستید اگر قطار حد فاصل تبریز تا جلفا رو هم ببینید میفهمید که اون هم از بالا گرفته فقط یک تیغه بالای کابین راننده هستش که دائما در اصطکاک با سیم برق بالای کابین هستش
2 - این که از موتور AC استفاده شده فکر نمیکنم چون اگر به کتاب ماشین های الکتریکی رجوع کنید میفهمید که موتور های DC اون هم از نوع سری موتوری با گشتاور راه اندازی بالا هستش که رقیبی در بخش AC نداره :gol:
poomsee
2010/7/30, 04:57 PM
سلام مهندس جان
سلام به شما دوست عزیز
UPS مخفف uninterruptible power supply یعنی (تامین برق بدون وقفه) وظیفه و کار UPS زمان قطع برق میباشد که میباست در مدت قطعی برق وظیفه تامین جریان مصرفی را بعهده داشته باشد البته لازم به ذکر است که در زمان قطعی دستگاه در حال تغذیه اصلا قطعی را متوجه نمیشود چون در UPS قطعه موجود میباشد به نام استاتیک سوئیچ که وظیفه CHANGE کردن رو بعهده داره این زمان باید زیر 8 میلی ثانیه باشد .البته UPS ها چندین توپولوژی دارند که جدیدترین آنها دبل کانورژن و از آن جدیدتر دلنا کانورژن میباشد .
دوستان برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت کاتالوگ های سازنده گان UPS با من ایمیل بزنند. Hojjat.saeedi@yahoo.com
البته میتونید به این سایت یه سری بزنید
www.mgeups.co.uk (http://www.mgeups.co.uk)
www.apc.com (http://www.apc.com)
www./opensource.mgeups.com (http://www./opensource.mgeups.com)
:gol:
851030893
2010/7/30, 06:46 PM
امیدوارم موفق باشید
سلام علي جان.حامد هستم.اول از همه بايد ازت تشكر كنم به خاطر اين كار قشنگت.اميدوارم هميشه موفق باشي.يكي از دوستان اشاره كرده بود به اينكه استاتور روي ريل و رتور روي چرخهاي قطاره.ميشه ازت خواهش كنم اينو خوب توضيح بدي؟نحوه ي ايجاد گشتاور راه اندازي در اين قطارها به چه صورته و اصلا رتور و استاتور روي چرخها و ريل يعني چي؟ممنون ميشم اين مكانيزم حركت قطار رو كامل و واضح توضيح بدي.
ALI 7135
2010/7/31, 10:03 AM
سلام
ممنون از تاپیک خوبتون اماده ایم بشنویم
خواهش ميكنم ... خيلي خوش اومديد
ALI 7135
2010/7/31, 10:06 AM
سلام به شما دوست عزیز
UPS مخفف uninterruptible power supply یعنی (تامین برق بدون وقفه) وظیفه و کار UPS زمان قطع برق میباشد که میباست در مدت قطعی برق وظیفه تامین جریان مصرفی را بعهده داشته باشد البته لازم به ذکر است که در زمان قطعی دستگاه در حال تغذیه اصلا قطعی را متوجه نمیشود چون در UPS قطعه موجود میباشد به نام استاتیک سوئیچ که وظیفه CHANGE کردن رو بعهده داره این زمان باید زیر 8 میلی ثانیه باشد .البته UPS ها چندین توپولوژی دارند که جدیدترین آنها دبل کانورژن و از آن جدیدتر دلنا کانورژن میباشد .
دوستان برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت کاتالوگ های سازنده گان UPS با من ایمیل بزنند. Hojjat.saeedi@yahoo.com
البته میتونید به این سایت یه سری بزنید
www.mgeups.co.uk (http://www.mgeups.co.uk)
www.apc.com (http://www.apc.com)
www./opensource.mgeups.com (http://www./opensource.mgeups.com)
سلام به دوست گلم ...ممنون از اطلاعات كانلت... اميدوارم باز هم ما رو همراهي كني تا ازتون چيزهاي بيشتري ياد بگيريم...
ALI 7135
2010/7/31, 10:08 AM
سلام علي جان.حامد هستم.اول از همه بايد ازت تشكر كنم به خاطر اين كار قشنگت.اميدوارم هميشه موفق باشي.يكي از دوستان اشاره كرده بود به اينكه استاتور روي ريل و رتور روي چرخهاي قطاره.ميشه ازت خواهش كنم اينو خوب توضيح بدي؟نحوه ي ايجاد گشتاور راه اندازي در اين قطارها به چه صورته و اصلا رتور و استاتور روي چرخها و ريل يعني چي؟ممنون ميشم اين مكانيزم حركت قطار رو كامل و واضح توضيح بدي.
سلام حامد جان ... خيلي خوش اومدي ... در حال حاضر اطلاعات كافي تو اون زمينه ندارم البته تو درسامون بوده ...بهتون قول مي دم يك اطلاعات كلي در اين باره بدم..
ALI 7135
2010/7/31, 10:09 AM
سلام علی اقا......
من اومدم.ولی دیدم چی بپرسم......شماها تخصصی حرف میزنین........راستشو بخوای من یکم گیج شدم...ولی بازم ممنون..تا اینجا که یه چیزایی متوجه شدم....
خوش اومدي...
ALI 7135
2010/7/31, 10:10 AM
سلام
مطالب بسیار جالبی بود
من خیلی چیزا یاد گرفتم
خيلي خوش اومدين ... ما رو باز هم همراهي كنيد
ALI 7135
2010/7/31, 10:18 AM
سلام به ice man عزيز ... خيلي خوش اومدي...
بزار يك اطلاعات مختصر درباره متروها بهتون بدم...
از متروي تهران اين رو مي دونم كه از دستگاه هاي چيني استفاده مي شه و كار مهندسي اون رو چيني ها انجام دادن.... فكر مي كنم از تغذيه بالاسري استفاده ميكنن... در ادامه از تغذيه بالاسري و ريل سوم هم با هم بحث ميكنيم...
متروي مشهد هم از دستگاههاي زيمنس آلمان استفاده ميكنه... سيستم تهويه اون مال انگليسه و برخي مهندسين ژاپن هم روي اون نظارت داشتن...
سيستم تغذيه متروي مشهد هم بالاسري و لوكومتيو ها پانتوگراف دارن...
اما از متروي تبريز اطلاعي ندارم... اگه تغذيه بالاسري نباشه ريل سوم استفاده ميشه ...
ريل سوم : در كنار خطوط ريلي مترو ريلي ديگه قرار ميگيره كه وظيفه انتقال رو بر عهده داره ...
در متروها سيستم dc بهتره چون سرعت راه اندازي بالايي داره و تلفات كمتر و زود تر به اون نقطه كار دلخواه مي رسه...
ALI 7135
2010/7/31, 10:25 AM
با سلام خدمت دوستم یه سوال این نوع موتوری که شما گفتی جسارتا موتور خطی
نه موتور دی سی سری البته در مترو از هم این نوع موتور استفاده میشه منظورم سری هستش چون این نوع موتور در هنگام راه اندازی با گشتاور بالایی راه اندازی میشن و ثانیا اون عیبی که در مورد احتمال بی بار بودن این نوع موتور که باعث متلاشی شدن میشد نیز بدلیل اینکه مترو حتی با ظرفیت خالی هم بار محسوب میشه کاملا مرتفع شده عزیزم مترو های ما از موتور های خطی استفده نمیکنند بلکه قطارهای سریع السیر نسل جدید از این نوع تکنولوژی استفاده میکنند :gol:
سلام پويا جان ...
تو سيستم متروي مشهد كلا از موتورهاي دي سي يا همون خطي كه شما گفتيد استفاده ميشه .... ضمنا فعلا درباره توانهايي كه گفتيد اطلاعات كافي ندارم ... اما به زودي همشون رو براتون توضيح ميدم...
ALI 7135
2010/7/31, 10:33 AM
با سلام خدمت شما دوست عزیز
1 - اولا اینکه هیچ فرقی نداره از زمین جریان مصرفی رو بگیره یا از بالا اگر مترو تهران کرج رو هم ببینید ازبالا گرفته شده شما دوست عزیز که ظاهرا آذری هستید اگر قطار حد فاصل تبریز تا جلفا رو هم ببینید میفهمید که اون هم از بالا گرفته فقط یک تیغه بالای کابین راننده هستش که دائما در اصطکاک با سیم برق بالای کابین هستش
2 - این که از موتور AC استفاده شده فکر نمیکنم چون اگر به کتاب ماشین های الکتریکی رجوع کنید میفهمید که موتور های DC اون هم از نوع سری موتوری با گشتاور راه اندازی بالا هستش که رقیبی در بخش AC نداره :gol:
سلام به دوست گلم خيلي خيلي خوش اومدي اطلاعاتت عالي بود...
جوابت كامل بود...
بزار من يك اطلاعاتي رو بهتون بدم...
اون تيغه ايي كه گفتيد بالاي كابين راننده (لوكومتيو) قرار ميگيره اسمش پانتوگراف...
پانتوگراف يك زغال كه وظيفه انتقال برق رو بر عهده داره..
اين زغال با طول حدودا 70 تا 90 سانتي متر به شبكه بالاسري متصله...
بايد اين نكته رو هم بگم كه چون زغال ها با اصطكاك از يك نقطه زود از بين ميرن سيم هايي كه پانتوگراف از اون ها تغذيه ميشه رو با زاويه 45 درجه به صورت زيگزاگ مي سازن تا زغال طول عمر بالاتري داشته باشه و دير تر خورده بشه ...
ALI 7135
2010/7/31, 10:40 AM
سلام دوستان اميدوارم تا اينجا بحث به دردتون خورده باشه...
از همتون تشكر ميكنم كه ما رو همراهي كرديد... اميدوارم باز هم با ما باشيد ...
يك صفر چند روزه بايد برم ... سعي ميكنم اگه از اونجا هم به اينترنت دسترسي داشتم تنهاتون نذارم.... اميدوارم اين تاپيك تا پايان گرم باشه....
با آرزوي توفيق روز افزون (فعلا يا علي)
Ice Man
2010/7/31, 01:19 PM
در مورد متروی تبریز من اشتباه میکردم، تغذیه بالاسری هست:
http://tabrizmetro.org/uploads/9/CMS/user/file/9/Picture10.jpg
و محتملا برق توسط این ستونها انتقال پیدا میکنه:
http://www.imna.ir/ImageDecoder.ashx?Path=News/1388/05/13/Gallery/Images/1269105003961.jpg&Size=600&Footer=mohamad%20reza%20sahrayi
در مورد متروی مشهد هم که عکس زیر گویا هست
http://www.murco.ir/pic/62.bmp
در مورد متروی تهران شاید خط تتهران کرج بالا سری باشه چون من تو خطوط دیگه ندیدم.
msadeghz
2010/7/31, 07:13 PM
سلام
ممنون از اینکه بحث به این جالبی رو مطرح کردید و ما از اطلاعاتتون بهره مند ساختید.:smile:
من خیلی خیلی به سیستم مترو علاقه دارم. هروقت که می رم مترو واقعا روحم تازه می شه!!!(البته نه دقیقا همیشه!!!!):D
می خواستم در مورد سیستم برق رسانی به لوکوموتیوهای غیرپانتوگراف!!! بیشتر توضیح بدین
مثلا در مورد مترو تهران که پانتوگراف نیست! ریل سوم هم که معلوم نیست!!! هرچی نگاه می کنی هیچی نمی بینی و قطار به هیچی وصل نیست!!!:confused: اصلا انتقال برق دائمی هستش؟!!یا نه؟!!؟:surprised: :smoke:
ALI 7135
2010/8/01, 04:32 PM
در مورد متروی تبریز من اشتباه میکردم، تغذیه بالاسری هست:
و محتملا برق توسط این ستونها انتقال پیدا میکنه:
http://www.imna.ir/ImageDecoder.ashx?Path=News/1388/05/13/Gallery/Images/1269105003961.jpg&Size=600&Footer=mohamad%20reza%20sahrayi
در مورد متروی مشهد هم که عکس زیر گویا هست
http://www.murco.ir/pic/62.bmp
در مورد متروی تهران شاید خط تتهران کرج بالا سری باشه چون من تو خطوط دیگه ندیدم.
سلام به دوست گلم...
تو عكس دومي كه فرستادي سيستم تغذيه مترو مشخص نيست ... يا عكس مربوط به قبل بهره برداريه يا .... احتمالا همون شبكه بالاسري باشه كه هنوز كامل نشده....
اما عكسي كه لوكومتيو ابي مشخصه شبكه بالاسري داره....
ضمنا فريب اون لوكومتيو در حال حركت رو تو عكس دوم نخور چون گاها قبل از بهره برداري براي جابجا كردن مصالح از اين وسيله ها كه گازوئيلي اند استفاده ميشه...
نمونه اون رو خودم تو مشهد ديدم....
ALI 7135
2010/8/01, 04:43 PM
سلام
ممنون از اینکه بحث به این جالبی رو مطرح کردید و ما از اطلاعاتتون بهره مند ساختید.:smile:
من خیلی خیلی به سیستم مترو علاقه دارم. هروقت که می رم مترو واقعا روحم تازه می شه!!!(البته نه دقیقا همیشه!!!!):D
می خواستم در مورد سیستم برق رسانی به لوکوموتیوهای غیرپانتوگراف!!! بیشتر توضیح بدین
مثلا در مورد مترو تهران که پانتوگراف نیست! ریل سوم هم که معلوم نیست!!! هرچی نگاه می کنی هیچی نمی بینی و قطار به هیچی وصل نیست!!!:confused: اصلا انتقال برق دائمی هستش؟!!یا نه؟!!؟:surprised: :smoke:
سلام به دوست گلم ....
خيلي خيلي خوش اومدي ....
اميدوارم موفق باشي .....
پانتوگراف يك بازويه كه بالاي اون يك زغال قرار داره .... كلا به اون نوع از سيستم هاي برق رساني ميگن شبكه بالاسري
تا اونجايي كه من اطلاعات دارم سيستم برق رساني مترو تهران هم از شبكه بالاسري استفاده شده....
ضمنا ريل سوم اوني كه شما تصور مي كني نيست .... به زودي اطلاعات كافي رو بهتون مي دم...
sahar karimi
2010/8/01, 07:18 PM
سلام دوست عزیز
ممنون از زحمتایی که واسه این تاپیک کشیدی خسته نباشی:smile:
من کلا در مورد برق و اینا درحد سیم کشی یا نه چراغ کشی ماکتم :D ولی چون دعوتم کرده بودین اومدم یه سری بزنم.
موفق باشی مهندس:gol:
vleila
2010/8/01, 08:18 PM
سلام اقا علی گل
سلام.
من متوجهاین قسمت که استاتور رو ریل و روتور رو چرخها تشکیل میدن نشدم.یعنی چه جوری؟
میشه بیشتر توضیح بدید؟
ALI 7135
2010/8/02, 05:25 PM
سلام.
من متوجهاین قسمت که استاتور رو ریل و روتور رو چرخها تشکیل میدن نشدم.یعنی چه جوری؟
میشه بیشتر توضیح بدید؟
سلام به دوست گلم... خيلي خوش اومدي...
يك چرخ لوكومتيو رو در نظر بگير يا بزار ساده تر بگم يك بلبرينگ رو در نظر بگير قسمت گردان اون مثل رتور تو موتورهاي الكتريكي و قسمت ثابت اون مثل استاتور مي مونه حالا فكر ميكنم منظور دوستمون پويا جان هم همين بوده منتهي روي چرخهاي مترو كه روي ريل دوران دارن....
ALI 7135
2010/8/02, 05:27 PM
سلام دوست عزیز
ممنون از زحمتایی که واسه این تاپیک کشیدی خسته نباشی:smile:
من کلا در مورد برق و اینا درحد سیم کشی یا نه چراغ کشی ماکتم :D ولی چون دعوتم کرده بودین اومدم یه سری بزنم.
موفق باشی مهندس:gol:
سلام به دوست خوبم سحر خانم ...ممنون كه به ما سر زدي ... خيلي خوش اومدي....
همون كاري رو هم كه شما ياد داريد خيلي ها ياد ندارند....
ممنون شما هم موفق باشيد
ALI 7135
2010/8/02, 05:42 PM
سلام دوستان ....
امروز مي خوام درباره انواع قطارها مطالب مختصري رو بهتون بگم...
سيستم قطارها دو نوعه....
1. MRT يا قطارهاي سنگين
2. LRT يا قطارهاي سبك
MRT به قطارهايي كه مسافرين رو بين شهرها جابجا ميكنن ميگن...
اين قطارها معمولا طولشون حدود 150 متر و حداكثر سرعتشون 200 كيلومتر در ساعته البته سرعت بهره برداري اين قطارها از 100 كيلومتر بيشتر نميشه اين قطارها قادرند در ساعت تعداد قابل توجه ايي از مسافران رو جابجا كنند... در قديم سوخت اين قطارها زغال سنگ و ... بوده كه چند ساليه كه در اين قطارها از سيستم برق استفاده ميكنند...
اما قطارهاي LRT يا سبك كه مترو ها نمونه اين سيستم هستند .... حداكثر سرعت اين قطارها 100 كيلومتر كه سرعت بهره برداري اونها از 60 تا بيشتر نميشه ....
اين قطارها يا سيستم مترو قادرند در ساعت بيم 8 تا 15 هزار مسافر و جابجا كنند ....
در ادامه توضيحاتي در باره نمونه هاي ديگر قطارها هم بهتون مي دم ...
موفق باشيد
pouya6721
2010/8/03, 09:31 PM
سلام.
میشه بیشتر توضیح بدید؟
سلام دوست عزیز
میدونید که هر موتور برای گردش و یا حرکت باید دارای دو قسمت باشه که یکیش روتور(قسمت متحرک) و یکی دیگش هم استاتور(قسمت ثابت) هستش.پس اگه دقت کنیم متوجه میشیم که ریل ثابت(استاتور) و لوکوموتیو متحرک(روتور) باعث جابجا شدن مسافران میشه که این گونه موتورها رو موتور خطی میگن.البته این سیستم در قطارهای خیلی سریع استفاده میشه و فکر کنم در این نوع قطارها چرخی وجود نداره.
به نظر میاد در اینگونه قطارها برای کنترل سرعت از کنترل فرکانس استفاده میشه پس چون پای فرکانس وسط اومد حتما این موتورها از نوع ac هستند.
منتظر تحلیل دوستان میمونم.:gol:
msadeghz
2010/8/03, 11:16 PM
سلام دوست عزیز
میدونید که هر موتور برای گردش و یا حرکت باید دارای دو قسمت باشه که یکیش روتور(قسمت متحرک) و یکی دیگش هم استاتور(قسمت ثابت) هستش.پس اگه دقت کنیم متوجه میشیم که ریل ثابت(استاتور) و لوکوموتیو متحرک(روتور) باعث جابجا شدن مسافران میشه که این گونه موتورها رو موتور خطی میگن.البته این سیستم در قطارهای خیلی سریع استفاده میشه و فکر کنم در این نوع قطارها چرخی وجود نداره.
به نظر میاد در اینگونه قطارها برای کنترل سرعت از کنترل فرکانس استفاده میشه پس چون پای فرکانس وسط اومد حتما این موتورها از نوع ac هستند.
منتظر تحلیل دوستان میمونم.:gol:
سلام علیکم!!
من یه کلیپی تو تلویزیون می دیدم اینجوری بود که برا راه اندازی و توقف از چرخ استفاده می شد (مثل هواپیما!!) . مثلا بعد از راه اندازی با رسیدن به سرعت مناسب چرخ ها جمع می شد و با سیستم مغناطیسی به راه خود ادامه می داد!!! :smoke:
pouya6721
2010/8/03, 11:33 PM
سلام علیکم!!
من یه کلیپی تو تلویزیون می دیدم اینجوری بود که برا راه اندازی و توقف از چرخ استفاده می شد (مثل هواپیما!!) . مثلا بعد از راه اندازی با رسیدن به سرعت مناسب چرخ ها جمع می شد و با سیستم مغناطیسی به راه خود ادامه می داد!!! :smoke:
بله دقیقا درسته
بعد از راه اندازی دیگه واگن روی ریل حرکت نمیکنه بلکه یه فاصله هوایی بین ریل و کف واگن وجود داره.یعنی واگن از ریل جدا میشه
Ice Man
2010/8/03, 11:43 PM
مشخصات سیستم تهران
خط 1 و 2 قطارهای قدیمی:
تغذیه: روش تغذیه تماسی با ریل سوم (750 ولت DC)
موتور اصلی: DC با تحریک سری و توان 132 کیلو وات
خط 1 و 2 قطارهای جدید:
موتور اصلی: AC با تحریک سری و توان 180 کیلو وات
http://media.farsnews.net/Media/8901/ImageReports/8901281069/7_8901281069_L600.jpg
ریل سوم در عکس فوق کاملا مشخص استخط 5
تغذیه: روش تغذیه بالاسری (25 کیلو ولت AC)
موتور اصلی: DC با تحریک سری و توان 800 کیلو وات
http://media.farsnews.net/Media/8403/ImageReports/8403110174/7_8403110174_L600.jpg
منابع تغذیه (پست های برق فشار قوی)
خطوط 1 و 2 متروی تهران دارای 5 پست برق فشارقوی به نام های شهید بهشتی، جنوب، تهران پارس، غرب تهران (طرشت) و قورخانه می باشند که در سطح ولتاژ 63 کیلو ولت با یکدیگر یک حلقه تشکیل داده اند (رینگ شده اند). این پست ها، برق را در سطح ولتاژ 63 کیلو ولت از برق منطقه ای تهران دریافت کرده و در پست های فشارقوی اختصاصی GIS (مبدل 63 به 20 کیلو ولت)، به 20 کیلو ولت تبدیل می کنند.
ولتاژ 20 کیلو ولت به عنوان ورودی پست های یکسوساز، پست های توزیع نیرو و روشنایی و پست های جانبی مورد استفاده قرار می گیرد. عمدتا برای هر ایستگاه متروی تهران یک پست یکسوساز (RS: Rectifier Switch) پیش بینی شده است که خروجی 750 ولت یکسو شده (برق DC) این پست های یکسوساز بر روی ریل سوم برای مصارف الکتریکی قطارها استفاده می شود.
برق خط حومه ای تهران – گلشهر (خط 5) از طریق پست برق بنیاد رنگ تامین می شود. در این پست، برق 230 کیلو ولت متناوب (AC) به برق 2 * 27.5 کیلو ولت متناوب تبدیل شده و برق مسیر 41 کیلومتری شبکه بالاسری حد فاصل ایستگاه تهران (صادقیه) تا گلشهر و پایانه مهرشهر را تامین می شود.
http://www.tehranmetro.com/uploads/power.gif
شبکه های توزیع
تجهیزات شبکه های توزیع شامل 35 پست رکتیفایر برای تغذیه برق قطارها و 106 پست توزیع نیرو و روشنایی برای تامین برق تجهیزات ثابت ایستگاه ها، مرکز فرمان و تعمیرگاه های مترو می باشد که از 850 کیلومتر کابل های 20 کیلو ولت، 115 کیلومتر کابل تراکسیون و سامانه ریل سوم به طول 155 کیلومتر تشکیل شده است.
http://www.tehranmetro.com/uploads/electricity.gif
سامانه کنترل انرژی
سامانه مرکز کنترل انرژی در خطوط شهری متروی تهران با نام (PCC: Power Control Center) و در خط حومه ای تهران- گلشهر با نام (SCADA: Supervisory Control and Data Acquisition System) شناخته می شود.
این سامانه شامل یک بخش مرکزی و تجهیزات مستقر در خطوط می باشد که بخش اصلی آن در مرکز فرمان، بخش کنترل انرژی واقع شده است. تجهیزات مستقر در اتاق های فنی ایستگاه ها شامل پایانه های راه دور، پست های فشار قوی، پست های یکسو ساز، پست های سوییچینگ، پست های توزیع و... می باشند.
سامانه مرکز کنترل انرژی وظیفه تامین برق پایدار و نظارت و کنترل بر فرآیند تامین ولتاژ فشار قوی و توزیع آن بر روی ریل سوم و شبکه بالاسری را برعهده دارد. برای انعطاف پذیری و بالا بردن توانمندی سامانه، کلیه فعالیت های قطع و وصل به صورت محلی نیز قابل اعمال می باشند.
msadeghz
2010/8/04, 12:17 AM
شیوه انتقال برق از ریل سوم به قطار رو بی زحمت توضیح بدید!
من که کاملا گیجم!!!:surprised: :smoke:
msadeghz
2010/8/07, 10:48 PM
کسی این طرفا نیست؟!!:surprised:
کلا این جوریه!!:mad:
یه تاپیک می زنن چند نفر سعی می کنن شلوغ نگه دارنش ولی بعد از یه مدت کوتاه ولش می کنن!!:cry:
یکی خوب ادامه بده!!
علی! بابا هستی؟:(
ALI 7135
2010/8/11, 06:46 PM
مشخصات سیستم تهران
خط 1 و 2 قطارهای قدیمی:
خط 1 و 2 قطارهای جدید:
http://media.farsnews.net/Media/8901/ImageReports/8901281069/7_8901281069_L600.jpg
خط 5
http://media.farsnews.net/Media/8403/ImageReports/8403110174/7_8403110174_L600.jpg
منابع تغذیه (پست های برق فشار قوی)
خطوط 1 و 2 متروی تهران دارای 5 پست برق فشارقوی به نام های شهید بهشتی، جنوب، تهران پارس، غرب تهران (طرشت) و قورخانه می باشند که در سطح ولتاژ 63 کیلو ولت با یکدیگر یک حلقه تشکیل داده اند (رینگ شده اند). این پست ها، برق را در سطح ولتاژ 63 کیلو ولت از برق منطقه ای تهران دریافت کرده و در پست های فشارقوی اختصاصی GIS (مبدل 63 به 20 کیلو ولت)، به 20 کیلو ولت تبدیل می کنند.
ولتاژ 20 کیلو ولت به عنوان ورودی پست های یکسوساز، پست های توزیع نیرو و روشنایی و پست های جانبی مورد استفاده قرار می گیرد. عمدتا برای هر ایستگاه متروی تهران یک پست یکسوساز (RS: Rectifier Switch) پیش بینی شده است که خروجی 750 ولت یکسو شده (برق DC) این پست های یکسوساز بر روی ریل سوم برای مصارف الکتریکی قطارها استفاده می شود.
برق خط حومه ای تهران – گلشهر (خط 5) از طریق پست برق بنیاد رنگ تامین می شود. در این پست، برق 230 کیلو ولت متناوب (AC) به برق 2 * 27.5 کیلو ولت متناوب تبدیل شده و برق مسیر 41 کیلومتری شبکه بالاسری حد فاصل ایستگاه تهران (صادقیه) تا گلشهر و پایانه مهرشهر را تامین می شود.
http://www.tehranmetro.com/uploads/power.gif
شبکه های توزیع
تجهیزات شبکه های توزیع شامل 35 پست رکتیفایر برای تغذیه برق قطارها و 106 پست توزیع نیرو و روشنایی برای تامین برق تجهیزات ثابت ایستگاه ها، مرکز فرمان و تعمیرگاه های مترو می باشد که از 850 کیلومتر کابل های 20 کیلو ولت، 115 کیلومتر کابل تراکسیون و سامانه ریل سوم به طول 155 کیلومتر تشکیل شده است.
http://www.tehranmetro.com/uploads/electricity.gif
سامانه کنترل انرژی
سامانه مرکز کنترل انرژی در خطوط شهری متروی تهران با نام (PCC: Power Control Center) و در خط حومه ای تهران- گلشهر با نام (SCADA: Supervisory Control and Data Acquisition System) شناخته می شود.
این سامانه شامل یک بخش مرکزی و تجهیزات مستقر در خطوط می باشد که بخش اصلی آن در مرکز فرمان، بخش کنترل انرژی واقع شده است. تجهیزات مستقر در اتاق های فنی ایستگاه ها شامل پایانه های راه دور، پست های فشار قوی، پست های یکسو ساز، پست های سوییچینگ، پست های توزیع و... می باشند.
سامانه مرکز کنترل انرژی وظیفه تامین برق پایدار و نظارت و کنترل بر فرآیند تامین ولتاژ فشار قوی و توزیع آن بر روی ریل سوم و شبکه بالاسری را برعهده دارد. برای انعطاف پذیری و بالا بردن توانمندی سامانه، کلیه فعالیت های قطع و وصل به صورت محلی نیز قابل اعمال می باشند.
فقط مي تونم بگم درود بر شما .................
ALI 7135
2010/8/11, 06:50 PM
شیوه انتقال برق از ریل سوم به قطار رو بی زحمت توضیح بدید!
من که کاملا گیجم!!!:surprised: :smoke:
سلام به دوست گلم شرمنده ام بخدا.... چند روزي سفر بودم
ريل سوم ريلي كه مجاور خطوط مترو قرار ميگيره تو اين سيستم برق رساني انرژي مورد نياز از اين ريل تامين ميشه ... تو عكسهايي كه دوستمون برامون فرستاده كاملا ريل سوم مشخصه.....
msadeghz
2010/8/11, 09:28 PM
سلام به دوست گلم شرمنده ام بخدا.... چند روزي سفر بودم
ريل سوم ريلي كه مجاور خطوط مترو قرار ميگيره تو اين سيستم برق رساني انرژي مورد نياز از اين ريل تامين ميشه ... تو عكسهايي كه دوستمون برامون فرستاده كاملا ريل سوم مشخصه.....
سلام
دشمنت شرمنده!:smile:
من هم حدس زده بودم که شما رفته بودی سفر;)
بله متوجه شدم!!:D
منظور من اینه که قطار چجوری به ریل سوم وصل می شه؟:eek:
چون تو مترو هر چی که نیگا می کنی تو ایستگاهها قطار به ریل سوم وصل نیست. :smoke:
Ice Man
2010/8/12, 12:04 AM
LRT چيست؟
LRT يا Light Rail Transit ، قطار سبك شهري ميباشد كه متشكل از يك، دو يا سه واگن كه با نيروي برق در سيري كاملاً حفاظت شده يا نيمه حفاظت شده بصورت عموماً هم سطح، زيرزميني و يا بالاتر از سطح زمين (elevated) حركت ميكند و طبق استانداردهاي بينالمللي، ظرفيت حمل اين نوع سيستمها بين 4000 تا 12000 نفر مسافر در ساعت ميباشد. طرح هندسي اينگونه سيستمها به نحوي است كه قطار سبك شهري را قادر ميسازد از قوسهاي با شعاع بسيار پايين (25 متر) و شيب و فرازهاي بسيار تند (6 درصد) به راحتي عبور كند.
مترو (Metro) چيست؟
مترو سيستمي است كه براي جابجايي حجم انبوهتري از مسافر مورد استفاده قرار ميگيرد و طبق استانداردهاي بينالمللي، ظرفيت اين نوع سيستم، 12000 تا 40000 نفر مسافر در ساعت ميباشد. اين سيستم بصورت كاملاً حفاظت شده و در بافت درون شهري عموماً زيرزميني و در حومه بصورت هم سطح با تعداد حداقل 5 واگن به جابجايي مسافر ميپردازد. اين سيستم خود كشش برقي از طريق ريل سوم يا شبكه بالاسري تغذيه ميگردد.
پانتوگراف (Pantograph) چيست؟
سيستمي است كه در بالاي وسيله نقليه ريلي قرار گرفته و جريان برق را از شبكه بالاسري به الكتروموتورهاي وسيله نقليه منتقل ميكند.
ريل سوم (Third Rail) چيست؟
ريل سوم، ريلي است كه از نوع استيل با درصد كربن كم و يا تركيبي از آلياژ آلومينيوم كه هدايت جريان برق را از طريق رسيپتور (receptor) بر عهده دارد.
جريانهاي سرگردان (Sttray Current) چيست؟
در سيستمهاي ريلي كه با شبكه برق D.C. اعم از شبكه بالاسري يا ريل سوم كار ميكنند، شبكه truction سيستم به عنوان قطب مثبت اين مدار جريان و ريلها به عنوان قطب منفي مدار جريان محسوب ميشوند. جريان الكتريكي D.C. از طريق پستهاي برق به وسيله نقليه منتقل و از آنجا به ريلها كه قسمت منقي مدار جريان هستند، انتقال مييابد. اين جريان بايد مجدداً از طريق ريلها به پستهاي برق انتقال يابند. چنانچه ريلها به نحوي ايزوله نباشند، در محل اتصال ريل به تراورسها (پابند)، اين جريان نشتي كرده و پديدهاي به وقوع ميپيوندد كه اصطلاحاً به آن جريان سرگردان (Sttray Current) ميگويند. جريانهاي سرگردان جهت بازگشت به پستهاي برق به تأسيسات فلزي مدفون شده در خاك از قبيل لولههاي آب، گاز، كابلهاي برق، تلفن، آرماتورهاي فولادي و ... نفوذ كرده و هنگام خروج از آنها باعث ايجاد خوردگي در آنها ميشود.
منبع (http://www.metraconsult.ir/faq.asp)
ALI 7135
2010/8/20, 10:59 AM
سلام دوستان
بدون مقدمه ميرم سر اصل مطلب ....
امروز قرار درباره مترو اطلاعات كاملي بهتون بدم.....
سيستم مترو جزو سيستم قطارهاي MRT محسوب ميشه .... طول اين قطارها از 150متر بيشتر نميشه...
اين قطارها سرعت بهره برداري 40 KM در ساعت دارن....
از اونجايي كه مترو ها به صورت ايزوله از سطح شهر ساخته ميشن ترافيك اصلا به سرعت جابجايي اثر نمي ذاره....
مترو ها مي تونن در ساعت بين 12 تا 40 هزار نفر رو جابجا كنن....
در هر واگن مترو بيش از 700 نفر مي تونن قرار بگيرن....
بيشتر هدايت متروها از طريق سيستم سيگنالينگه اما راننده يا لوكومتيو ران هم دارن....
سيستم تغذيه متروها معمولا يا شبكه بالاسري يا ريل سوم....
در مواقع ضروري قطع برق از UPS هاي غير صنعتي و دقيق استفاده ميشه....
اين قطارها بين 12 تا 15 تا واگن دارند..... هدوي اين قطارها كمتر از 120 ثانيه ست ....
اين قطارها داراي ارتفاع ركاب بلند اند....
وزن اين قطارها بين 300 تا 800 تن مي باشه ...
و تعداد وتگن ها در هر قطار حداكثر 14 تاست.....
ALI 7135
2010/8/20, 10:59 AM
LRT چيست؟
LRT يا Light Rail Transit ، قطار سبك شهري ميباشد كه متشكل از يك، دو يا سه واگن كه با نيروي برق در سيري كاملاً حفاظت شده يا نيمه حفاظت شده بصورت عموماً هم سطح، زيرزميني و يا بالاتر از سطح زمين (elevated) حركت ميكند و طبق استانداردهاي بينالمللي، ظرفيت حمل اين نوع سيستمها بين 4000 تا 12000 نفر مسافر در ساعت ميباشد. طرح هندسي اينگونه سيستمها به نحوي است كه قطار سبك شهري را قادر ميسازد از قوسهاي با شعاع بسيار پايين (25 متر) و شيب و فرازهاي بسيار تند (6 درصد) به راحتي عبور كند.
مترو (Metro) چيست؟
مترو سيستمي است كه براي جابجايي حجم انبوهتري از مسافر مورد استفاده قرار ميگيرد و طبق استانداردهاي بينالمللي، ظرفيت اين نوع سيستم، 12000 تا 40000 نفر مسافر در ساعت ميباشد. اين سيستم بصورت كاملاً حفاظت شده و در بافت درون شهري عموماً زيرزميني و در حومه بصورت هم سطح با تعداد حداقل 5 واگن به جابجايي مسافر ميپردازد. اين سيستم خود كشش برقي از طريق ريل سوم يا شبكه بالاسري تغذيه ميگردد.
پانتوگراف (Pantograph) چيست؟
سيستمي است كه در بالاي وسيله نقليه ريلي قرار گرفته و جريان برق را از شبكه بالاسري به الكتروموتورهاي وسيله نقليه منتقل ميكند.
ريل سوم (Third Rail) چيست؟
ريل سوم، ريلي است كه از نوع استيل با درصد كربن كم و يا تركيبي از آلياژ آلومينيوم كه هدايت جريان برق را از طريق رسيپتور (receptor) بر عهده دارد.
جريانهاي سرگردان (Sttray Current) چيست؟
در سيستمهاي ريلي كه با شبكه برق D.C. اعم از شبكه بالاسري يا ريل سوم كار ميكنند، شبكه truction سيستم به عنوان قطب مثبت اين مدار جريان و ريلها به عنوان قطب منفي مدار جريان محسوب ميشوند. جريان الكتريكي D.C. از طريق پستهاي برق به وسيله نقليه منتقل و از آنجا به ريلها كه قسمت منقي مدار جريان هستند، انتقال مييابد. اين جريان بايد مجدداً از طريق ريلها به پستهاي برق انتقال يابند. چنانچه ريلها به نحوي ايزوله نباشند، در محل اتصال ريل به تراورسها (پابند)، اين جريان نشتي كرده و پديدهاي به وقوع ميپيوندد كه اصطلاحاً به آن جريان سرگردان (Sttray Current) ميگويند. جريانهاي سرگردان جهت بازگشت به پستهاي برق به تأسيسات فلزي مدفون شده در خاك از قبيل لولههاي آب، گاز، كابلهاي برق، تلفن، آرماتورهاي فولادي و ... نفوذ كرده و هنگام خروج از آنها باعث ايجاد خوردگي در آنها ميشود.
منبع (http://www.metraconsult.ir/faq.asp)
درود بر شما كاملا دقيق و بدون نقص بود....
ALI 7135
2010/8/20, 11:00 AM
بحث بعدي در رابطه با تراموا.....
ALI 7135
2010/8/20, 06:59 PM
سلام
دشمنت شرمنده!:smile:
من هم حدس زده بودم که شما رفته بودی سفر;)
بله متوجه شدم!!:D
منظور من اینه که قطار چجوری به ریل سوم وصل می شه؟:eek:
چون تو مترو هر چی که نیگا می کنی تو ایستگاهها قطار به ریل سوم وصل نیست. :smoke:
دوست گلم...
ريل سوم هدايت جريان برق رو از طريق جاروبكها به الكتروموتورهاي وسيله نقليه بر عهده داره....
Behzad nejati
2010/8/21, 07:55 PM
ممنون
mehdi_m_kh
2010/10/02, 10:50 PM
سلام علی جان من این تاپیک رو دیدم واردش شدم و از اول تا آخرش رو خوندم واقاً عالی بود امیدوارم که ادامه داشته باشه.
من تو مسئله انتقال از طریق جاروبک گیج شدم اگه بتونی اون رو برام کامل مو شکافی کنی ممنونت می شم.فدایت
یا علی
الفانی
2010/10/17, 03:07 PM
سلام علی آقا
یه پروژه داریم دررابطه باموتورهای مترو اگه میتونی کمکمون کن
نیازبه مطلب داریم
متشکرم موفق باشی
ALI 7135
2010/10/31, 07:16 PM
سلام دوستان .... از اين تاريخ اميدوارم مجددا اين تاپيك راه بيفته.... خواهشا شما هم همراهيم كنيد..........
ALI 7135
2010/11/01, 06:17 AM
سلام دوستان .... بحث امروز درباره نوعی قطار به نام تراموا .....
این قطار معمولا از یک یا دو واگن تشکیل شده که در سطح شهر همراه با ترافیک سطح شهر حرکت می کنه.طبق استانداردها ظرفیت حمل این قطار کمتر از 4000 نفر در ساعته.طرح هندسی این قطارها به گونه ایی که انها رو قادر می سازه از شیب های بسیار تند به راحتی عبور کنه و مشکلی نداشته باشه .... این سیستم فقط از طریق شبکه بالاسری تغذیه میشه....طول این قطارها کمتر یا برابر 60 متر .... وزن این قطارها حدود 100 تن .... هدوی که این قطارها دارند نامنظمه و تقریبا 15 دقیقه طول میکشه .....ناگفته نماند این قطار دارای سیستم سیگنالینگ نیست و راننده وظیفه کنترل قطار رو به عهده داره ....
مزایا:نزدیکی ایستگاههای و درهای بسیار برای تعویض مسافر
معایب:وابستگی آن به ریل که انکان مانور ان رو در ترافیک کم میکه .. قیمت بالای واگنها و تاسیسات برقی .... آلودگی صوتی ریل ها
ALI 7135
2010/11/01, 06:41 AM
35388
این همون تراموایی که گفته....
مربوط میشه به سال 1944 میلادی... در حال حاضر تو قطار شهری مشهد داره کار میکنه البته نه برای مسافر کشی برای برخی از تست ها ... این رو هم باید بدونین برای اینکه با سیستم قطار شهری یکی بشه کلی تغییر روش انجام دادن....
مثلا ولتاژ متروی مشهد 750 که این تراموا 600 ... و کلی مسائل دیگه که بعدا در موردش بحث می کنیم....
msadeghz
2010/11/01, 09:25 PM
سلام علی جان
آقا دستت درد نکنه
انصافا بحث شیرینی داره این تاپیک
ادامه بده
مشتاق اطلاعات بیشتری هستیم! :)
ALI 7135
2010/11/01, 09:44 PM
سلام علی جان
آقا دستت درد نکنه
ادامه بده
سلام عزیز .... ممنون ..... به روی چشم تا جایی که اطلاعات داشته باشم در خدمت هستم .... یا علی
ALI 7135
2010/11/03, 09:13 PM
سلام علی جان
آقا دستت درد نکنه
ادامه بده
سلام عزیز ..... وقتی میام و میبینم بعد 2 یا 3 روز فقط یک نفر از تاپیک بازدید کرده همه شور و اشتیاقم از بین میره .....
اما من برای همون یک نفر هم ارزش قائلم ........
حامد باقری
2010/11/04, 04:40 PM
سلام عزیز ..... وقتی میام و میبینم بعد 2 یا 3 روز فقط یک نفر از تاپیک بازدید کرده همه شور و اشتیاقم از بین میره .....
اما من برای همون یک نفر هم ارزش قائلم ........
سلام علی جان.این تاپیک حرف نداره.من لز خیلی وقت پیش دوست داشتم از برق مترو بیشتر سر در بیارم.اگه بچه ها دیر دیر میان سر میزنن شاید به خاطر اینه که سرشون شلوغه.شما ادامه بده.من این تاپیک رو دقیقا مثل یه کلاس درس میدونم.دست گلت درد نکنه.یا علی.
ALI 7135
2010/11/05, 03:15 PM
سلام علی جان.این تاپیک حرف نداره.من لز خیلی وقت پیش دوست داشتم از برق مترو بیشتر سر در بیارم.اگه بچه ها دیر دیر میان سر میزنن شاید به خاطر اینه که سرشون شلوغه.شما ادامه بده.من این تاپیک رو دقیقا مثل یه کلاس درس میدونم.دست گلت درد نکنه.یا علی.
ممنونم شما لطف دارین ...
ALI 7135
2010/11/05, 03:33 PM
این نوع سیستم متشکل از 1یا 2 یا 3 واگن که با نیروی برق در مسیری کاملا حفاظت شده یا نیمه حفاظت شده به صورت عموما هم سطح یا زیر زمینی یا بالاتر از سطح زمین حرکت می کند...... طبق استانداردها ظرفیت حمل این قطار بین 4000 تا 12000 نفر در ساعت می باشد ..... طرح هندسی این قطارها به گونه ایی که باعث میشه بتونن از شیب های بسیار تند (6 %) یا قوسهایی با شعاع بسیار پایین 25 متر عبور کنند....
این سیستم هم از شبکه بالاسری و هم از ریل سوم استفاده میکند ......طول این قطارها برابر یا کمتر از 90 متر است ..... اغلب این قطارها داری وزن 150 تن به پایین هستند .....هدوی این قطارها نیز از 150 تا 160 ثانیه بیشتر نیست ..... معمولا این قطارها دارای ارتفاع رکاب کم بوده .........
این قطارها مانند متروها مسیرشان از ترافیک ایزوله است .... همچنین دارای سیستم سیگنالینگ می باشند ..........
تعداد واگنهای هر قطار حداکثر 3 عدد است و ظرفیت حمل مسافر در هر واگن 200 نفر می باشد ..... حداکثر سرعت این نوع قطار ها 60 کیلومتر بر ساعت بوده که از 40 تا بیشتر تجاوز نمی کند .....
نام اصلی این قطارها light metro یا light rail transit یا LRT است ....
ALI 7135
2010/11/05, 03:35 PM
بحث بعدی در رابطه با قطارهای حومه شهری یا SUBURBAN TRAIN خواهد بود
ALI 7135
2010/11/06, 05:00 PM
این قطارها با طول بیشتر یا برابر 150متر و با وزن بیشتر از 800 تن فعالیت دارند ...
هدوی این قطارها می تواند کمتر از 15 دقیقه باشد ....قطارهای حومه شهری دارای ارتفاع رکاب کم بوده و روی سطح حرکت می کنند ....
مسیر این قطارها از ترافیک ایزوله است ..... همچنین این قطارها نیز دارای سیستم سیگنالینگ می باشند اما نه به پیچیدگی مترو ......
نا گفته نماند که سرعت این قطارها به دلیل هدوی بالا از مترو بیشتر است و ماکزیمم آن 80 کیلومتر بر ساعت می باشد که از 60 تا تجاوز نمی کند ....
بحث بعدی در رابطه با metro
ALI 7135
2010/11/09, 08:45 PM
متروها برای جابجایی حجم انبوهی از مسافر مورد استفاده قرار می گیره و طبق استانداردها بین 12000 تا 40000 نفر در ساعت را جابجا می کنند.....
این سیستم به صورت کاملا جدا از ترافیک و عموما در زیر زمین و در حومه شهر بصورت هم سطح با تعداد حداقل 12 تا 15 واگن به جابجایی می پردازد.......
این قطارها طولی کمتر از 150 متر دارند و وزن اونها هم بین 300 تا 800 تن می باشد ......
هدوی این قطارها کمتر از 120 ثانیه می باشد ...... ارتفاع رکاب این قطارها بلند می باشد .....
ناگفته نماند این قطارها دارای سیستم سیگنالینگ بسیار دقیق و پیچیده ایی هستند ......
ظرفیت حمل مسافر در هر واگن مترو بیش از 700 نفر ...............
حداکثر سرعت مجاز این قطارها 60 کیلومتر است که از 40 کیلومتر بر ساعت تجاوز نمی کند.....
ALI 7135
2010/11/09, 08:46 PM
بحث بعدی قطارهای بین شهری و سنگین train
حامد باقری
2010/11/10, 08:09 AM
متروها برای جابجایی حجم انبوهی از مسافر مورد استفاده قرار می گیره و طبق استانداردها بین 12000 تا 40000 نفر در ساعت را جابجا می کنند.....
این سیستم به صورت کاملا جدا از ترافیک و عموما در زیر زمین و در حومه شهر بصورت هم سطح با تعداد حداقل 12 تا 15 واگن به جابجایی می پردازد.......
این قطارها طولی کمتر از 150 متر دارند و وزن اونها هم بین 300 تا 800 تن می باشد ......
هدوی این قطارها کمتر از 120 ثانیه می باشد ...... ارتفاع رکاب این قطارها بلند می باشد .....
ناگفته نماند این قطارها دارای سیستم سیگنالینگ بسیار دقیق و پیچیده ایی هستند ......
ظرفیت حمل مسافر در هر واگن مترو بیش از 700 نفر ...............
حداکثر سرعت مجاز این قطارها 60 کیلومتر است که از 40 کیلومتر بر ساعت تجاوز نمی کند.....
سلام علی جان.
آقا این که فرمودی حداکثر سرعت مجاز این قطارها 60 کیلومتره میشه واضح تر توضیح بدی.یعنی اینکه راهبرها به خاطر امنیت جان مسافرا اجازه ندارن بیشتر از این برن یا اینکه اصلا این قطار دیگه تندتر از این نمیره و یا اینکه میتونه تندتر هم بره ولی به قطعات مکانیکی و حتی تجهیزات برقیشم آسیب میزنه.این رو اگه میشه یه کم واضح تر توضیح بده.ممنون از محبتت.
ALI 7135
2010/11/11, 05:57 AM
سلام علی جان.
آقا این که فرمودی حداکثر سرعت مجاز این قطارها 60 کیلومتره میشه واضح تر توضیح بدی.یعنی اینکه راهبرها به خاطر امنیت جان مسافرا اجازه ندارن بیشتر از این برن یا اینکه اصلا این قطار دیگه تندتر از این نمیره و یا اینکه میتونه تندتر هم بره ولی به قطعات مکانیکی و حتی تجهیزات برقیشم آسیب میزنه.این رو اگه میشه یه کم واضح تر توضیح بده.ممنون از محبتت.
سلام حامد جان ....
همه مواردی که گفتی درسته قطارهایی که تو ایران هست اولا به خاطر اسیب ندیدن قطعات .... دوما حفظ جان مسافرها ...... سوما خارج نشدن از ریل ...... و کلی موارد دیگه .... و یکی از مهمترین دلایل اون اینکه ایستگاهها خیلی به هم نزدیکن و اگه بخواد قطار از سرعت استاندارد تجاوز کنه باید انرژی بیشتری هم صرف نگه داشتن قطار یا همون ترمز کردن کنه .... کیلومترهای خود قطارها رو من ندیدم اما یک دیریزن دیدم که تا 120 کیلومترش نشون می داد اما 60 تا بیشتر نمی رفت ....
Ice Man
2010/11/11, 02:31 PM
چند روزی تهران بودم، تو ایستگاه مترو به یاد این تاپیک افتادم، این دفعه دقت بیشتری به سیستم تغذیه کردم، دوستانی که دقیق متوجه کار ریل سوم نشدند با دقت به پایین قطار رسیپتورها را با فاصله های معین می تونند مشاهده کنند (اگه اشتباه نکنم برای هر واگن یک عدد).
تو ایستگاههایی که ریل سوم منقطع هست اگه زاویه دیدتون خوب باشه موقع وصل مجدد میتونید جرقه لحظه ای رو هم ببینید.
حامد باقری
2010/11/11, 08:44 PM
سلام حامد جان ....
همه مواردی که گفتی درسته قطارهایی که تو ایران هست اولا به خاطر اسیب ندیدن قطعات .... دوما حفظ جان مسافرها ...... سوما خارج نشدن از ریل ...... و کلی موارد دیگه .... و یکی از مهمترین دلایل اون اینکه ایستگاهها خیلی به هم نزدیکن و اگه بخواد قطار از سرعت استاندارد تجاوز کنه باید انرژی بیشتری هم صرف نگه داشتن قطار یا همون ترمز کردن کنه .... کیلومترهای خود قطارها رو من ندیدم اما یک دیریزن دیدم که تا 120 کیلومترش نشون می داد اما 60 تا بیشتر نمی رفت ....
ok.منونم.
mehdi_m_kh
2010/11/11, 09:07 PM
ic man جان حالا ما كه تهران نيستيم چه كنيم؟
Ice Man
2010/11/12, 01:29 PM
mehdi_m_kh عزیز برای اینکه مطلب کمی روشن بشه من چند عکس میزارم.
در این حالت کفشک با ریل سوم در تماسه، نوع تماس هم میتونه متفاوت باشه:
http://www.railway-technical.com/3rd002.gif
تغذیه متروی تهران شبیه این هست:
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/1/16/Stromabnehmer_U-Bahn-Detail.JPG/800px-Stromabnehmer_U-Bahn-Detail.JPG
و شبیه جرقه ای که گفتم:
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/bf/Arcing_pickup_shoe.jpg
من پیشنهاد میکنم کسایی که علاقه دارن یه نگاهی به سه لینک زیر بندازند، من هم اگه وقت کردم ترجمه ای از این مقاله رو در ویکی فا قرار میدم.
Third Rail - Wikipedia (http://en.wikipedia.org/wiki/Third_rail)
Electric Traction Power Supplies (http://www.railway-technical.com/etracp.shtml)
How Subways Work (http://science.howstuffworks.com/engineering/civil/subway.htm/printable)
mehdi_m_kh
2010/11/12, 11:59 PM
mehdi_m_kh عزیز برای اینکه مطلب کمی روشن بشه من چند عکس میزارم.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/1/16/Stromabnehmer_U-Bahn-Detail.JPG/800px-Stromabnehmer_U-Bahn-Detail.JPG
و شبیه جرقه ای که گفتم:
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/bf/Arcing_pickup_shoe.jpg
من پیشنهاد میکنم کسایی که علاقه دارن یه نگاهی به سه لینک زیر بندازند، من هم اگه وقت کردم ترجمه ای از این مقاله رو در ویکی فا قرار میدم.
Third Rail - Wikipedia (http://en.wikipedia.org/wiki/Third_rail)
Electric Traction Power Supplies (http://www.railway-technical.com/etracp.shtml)
How Subways Work (http://science.howstuffworks.com/engineering/civil/subway.htm/printable)
ممنون از شما دوست گلم.
ALI 7135
2010/11/13, 03:48 PM
این قطارها با طول بیشتر از 150 متر و با وزن متوسط 800 تن دارای هدوی کمتر از 1 ساعت هستند....
این قطار ارتفاع رکاب دارند و روی سطح حرکت می کنند .... مسیر این قطارها می تواند از محیط ایزوله باشد .....
این قطارها دارای سیستم سیگنالینگ می باشند اما پیچیدگی سیستم سیگنالینگ آنها مانند مترو نیست یعنی 90% کنترل قطار دست راننده است .....
ظرفیت حمل مسافر در هر واگن بیش از 100 نفر است .....
حداکثر سرعت این قطارها 200 کیلومتر بر ساعت بوده که از 100 کیلومتر تجاوز نمی کند ...
امروزه قطارهای سریعالسیر تقریبا جایگزین این قطارها شده .....
ALI 7135
2010/11/13, 03:51 PM
بحث بعدی در رابطه با مونوریل
msadeghz
2010/11/15, 08:27 PM
[B]mehdi_m_kh عزیز برای اینکه مطلب کمی روشن بشه من چند عکس میزارم.
و شبیه جرقه ای که گفتم:
[/LEFT]
آقا دستت درد نکنه! بالاخره نمردیم و ساختار ریل سوم رو دیدیم و فهمیدیم تو مترو تهران این محافظ زرد رنگ زیرش چیه!!!!!
formulla_20
2010/11/23, 10:15 AM
یه سوال داشتم ؟
میخواستم بدونم که تو مترو از چه موتوری استفاده میشه؟
حامد باقری
2010/11/23, 10:31 AM
یه سوال داشتم ؟
با اجازه علی جان.
سلام دوست عزیز.
تا اونجایی که من اطلاع دارم از موتور dc استفاده میشه.چون مترو جزء اون دسته از تجهیزاتیه که نیاز به گشتاور راه اندازی بالایی داره و موتور dc هم دارای همین خاصیته.
Ice Man
2010/11/23, 09:16 PM
یه سوال داشتم ؟
قبلا اطلاعاتی داده بودم، طبق شنیده های من با توجه به شرایط و ملاحظات فنی متفاوت میشه!
مشخصات سیستم تهران
خط 1 و 2 قطارهای قدیمی:
خط 1 و 2 قطارهای جدید:
خط 5
موتور اصلی: DC با تحریک سری و توان 800 کیلو واتو یا در متروی تبریز:
ALI 7135
2010/11/28, 06:45 AM
با اجازه علی جان.
سلام دوست عزیز.
تا اونجایی که من اطلاع دارم از موتور dc استفاده میشه.چون مترو جزء اون دسته از تجهیزاتیه که نیاز به گشتاور راه اندازی بالایی داره و موتور dc هم دارای همین خاصیته.
سلام حامد جان خواهش میکنم .... آره درسته به خاطر اینکه به سرعت راه اندازی بالایی نیاز دارن اغلب از موتور DC استفاده میشه اما گاها از موتور AC هم استفاده میشه .... اما اون مشخصاتی که دوست عزیزم ICE MAN جان دادن در رابطه با موتور AC باید بگم که ولتاژ 25 کیلو ولت مستقیما وارد شبکه بالا سری نمیشه .... اول تو ترانسهای کاهنده کاهش بعد مورد استفاده قرار میگیره ....
ALI 7135
2010/11/28, 06:50 AM
با اجازه علی جان.
سلام دوست عزیز.
سلام حامد جان خواهش میکنم .... آره درسته به خاطر اینکه به سرعت راه اندازی بالایی نیاز دارن اغلب از موتور DC استفاده میشه اما گاها از موتور AC هم استفاده میشه .... اما اون مشخصاتی که دوست عزیزم ICE MAN جان دادن در رابطه با موتور AC باید بگم که ولتاژ 25 کیلو ولت مستقیما وارد شبکه بالا سری نمیشه .... اول تو ترانسهای کاهنده کاهش بعد مورد استفاده قرار میگیره ....
Ice Man
2010/11/29, 08:42 PM
البته علی جان من بیشترخواستم تفاوت دو نوع قطار رو (خط 1و 2) نشون بدم.
خط 5 هم مقولش کمی فرق میکنه چون قطارها و لوکوموتیو اون خط متفاوته البته مطمئنا 25 KV مستقیما وارد نمیشه.
ALI 7135
2010/12/01, 09:08 AM
مونوریل یا تک ریل ترنهایی هستند که فقط بر روی یک ریل حرکت می کنند و توسط پایه هایی بر روی زمین محکم شده اند ... ترن با چرخ های خود بر روی این ریل که درست در مرکز ترن قرار دارد حرکت می کند ....
مونوریل ها به دو دسته تقسیم می شوند : مونوریل درون شهری و مونوریل بین شهری ..... تقریبا تمام مونوریلهای بزرگ بین شهری با نیروی الکترو مغناطیسی کار می کند .... نام لاتین این دستگاه ها monorail یا tran rapid همان قطار شهری تک ریل است .... از دلایل استفاده از مونوریل های بین شهری این است که برای رسیدن به سرعت بالا یعنی 250 km/h لازم است که قطارها در مسیری بسیار صاف حرکت کنند و قوسهای بزرگ داشته باشند ..... باید به این منظور از مونوریلهای مغناطیسی استفاده کرد .... با وجود هزینه بالا اما بسیار برای طبیعت مفید است ..... معمولا در شهرهای توریستی بیشتر از مونوریل استفاده میشود .... در اسیا 23.8 km در اوزاکای ژاپن طولانی ترین مسیر مونوریل جهان بوده تا سال 2009 از سال جدید اطلاعی ندارم ...
از مزایای این سیستم ها می توان به عدم برخورد با ترافیک شهر و امکان اتوماسیون سیستم تا هر اندازه و شکل ظاهری زیبا و احداث در مناطق صعب العبور و .....
اما معایب این سیستم : گران بودن سیستم تغییر مسیر .... سرعت محدود مونوریل ها البته در سطح شهر به دلیل نزدیکی ایستگاه ها و ....
اما ..................... این قطارها طولی کمتر یا برابر 50 متر دارند ..... وزن متوسط بین 70 تا 150 تن می باشد ..... هدوی انها بیشتر از 30 دقیقه نمی باشد ....... ظرفیت حمل مسافر در هر واگن حدود 300 نفر ....
حداکثر سرعت مجاز 400 km/h که از 250 km/h تجاوز نمی کند این سرعت در سطح شهر در حالت مجاز 60 می باشد که در بهره برداری از 40 تجاوز نمی کند ....
ALI 7135
2010/12/01, 09:15 AM
دوستان دیگه بحث واگن ها و انواع قطارها تموم شد .... از این به بعد به نحوه تغذیه اونا می پردازیم .....
ALI 7135
2010/12/01, 09:49 AM
هر سوالی تا اینجا دارید می تونین بپرسین ......
ALI 7135
2010/12/02, 04:43 PM
البته علی جان من بیشترخواستم تفاوت دو نوع قطار رو (خط 1و 2) نشون بدم.
خط 5 هم مقولش کمی فرق میکنه چون قطارها و لوکوموتیو اون خط متفاوته البته مطمئنا 25 KV مستقیما وارد نمیشه.
سلام آره متوجه منظور شدم دوست عزیزم ... ممنون بخاطر اطلاعات
ALI 7135
2010/12/02, 04:47 PM
3791337912
ALI 7135
2010/12/02, 04:51 PM
3791537914
ALI 7135
2010/12/02, 05:09 PM
راستی یک مطالبی پیدا کردم که فرق بین قطار شهری مشهد و مترو تهران رو میگه .... بزودی براتون تو تاپیک مییارمش .... البته ناگفته نماند این مطالب برتری های قطار مشهد رو نشون میده ....
omid khadame
2010/12/02, 06:28 PM
سلام
ALI 7135
2010/12/03, 08:08 AM
سلام
سلام به دوست گلم خوش اومدی به جمع ما .....
amirhm
2010/12/03, 04:24 PM
خیلی ممنون علی آقا بخاطر ایجاد این تاپیک پربار و مفید .
BIGHAM
2010/12/03, 04:47 PM
سلام. ممنون از اطلاعاتی که میدید. یک سوالی داشتم. کنترل و هدایت مترو برعهده راننده هست یا اتاق فرمان؟ منظورم سرعت هست. توقف ها به نظرم میآد به عهده راننده باشه، بیشتر منظورم اینه که راننده از کجا می دونه کی باید سرعتش رو کم و زیاد کنه؟
amirhm
2010/12/03, 06:07 PM
..... باید بگم که ولتاژ 25 کیلو ولت مستقیما وارد شبکه بالا سری نمیشه .... اول تو ترانسهای کاهنده کاهش بعد مورد استفاده قرار میگیره ....
من درست متوجه نشدم ولی فکر میکنم از نظر فنی بهتره که ولتاژ بالا روی خط اصلی قرار بگیره یکی بدلیل مصرف توان بالای موتور (800 کیلووات) دوم بعلت مسافت زیاد خط ( 41 کیلومتر ) که هر دو عامل باعث اتلاف حرارتی هستند. از ترانسفورماترهای رزینی که مخصوص محیطهای کوچک هستند و نیاز چندانی به نگهداری ندارند میشه در خود قطار برای پایین آوردن ولتاژ استفاده کرد . البته همه اینا حدس بود ! ببخشید .
amirhm
2010/12/04, 12:08 AM
سلام دوستان .... بحث امروز درباره نوعی قطار به نام تراموا .....
این قطار معمولا از یک یا دو واگن تشکیل شده که در سطح شهر همراه با ترافیک سطح شهر حرکت می کنه.طبق استانداردها ظرفیت حمل این قطار کمتر از 4000 نفر در ساعته.طرح هندسی این قطارها به گونه ایی که انها رو قادر می سازه از شیب های بسیار تند به راحتی عبور کنه و مشکلی نداشته باشه .... این سیستم فقط از طریق شبکه بالاسری تغذیه میشه....طول این قطارها کمتر یا برابر 60 متر .... وزن این قطارها حدود 100 تن .... هدوی که این قطارها دارند نامنظمه و تقریبا 15 دقیقه طول میکشه .....ناگفته نماند این قطار دارای سیستم سیگنالینگ نیست و راننده وظیفه کنترل قطار رو به عهده داره ....
مزایا:نزدیکی ایستگاههای و درهای بسیار برای تعویض مسافر
معایب:وابستگی آن به ریل که انکان مانور ان رو در ترافیک کم میکه .. قیمت بالای واگنها و تاسیسات برقی .... آلودگی صوتی ریل ها
علی جان میتونی یه مختصری از سیستم سیگنالینگ رو توضیح بدی ؟
ALI 7135
2010/12/04, 06:01 PM
سلام. ممنون از اطلاعاتی که میدید. یک سوالی داشتم. کنترل و هدایت مترو برعهده راننده هست یا اتاق فرمان؟ منظورم سرعت هست. توقف ها به نظرم میآد به عهده راننده باشه، بیشتر منظورم اینه که راننده از کجا می دونه کی باید سرعتش رو کم و زیاد کنه؟
سلام .....
ببین دوست من کنترل سرعت قطار به عهده راننده است .... اما تا یک حد خاصی .... مثلا تو قطار شهری مشهد تعریف کردن که سرعت از 60 تا نباید بیشتر بشه پس اگر سرعت از 60 بیشتر بشه از اتاق فرمان به راننده توسط زنگی که داخل کابینش نصب کردن هشدار می دن ... بعد از اون هم اصلا راننده های قطار هر 30 ثانیه باید هشیاری خودشونو نشون بدن یعنی یک دکمه ایی کف کابین قرار داره که باید هر 30 ثانیه توسط راننده زده بشه و اگر این زمان به 60 ثانیه برسه و راننده متوجه نشه و هوشیاری خودشو اعلام نکنه کل قطارها به صورت اتومات از اتاق فرمان ترمز می شن و در جا بی توقف می موننن ..... ضمنا سنسورهایی که در توونل مترو نصب شده و با روشن شدن چراغها راننده متوجه کم و زیاد کردن سرعت میشه ....
امیدوارم متوجه شده باشین .... باز هم سوالی بود من در خدمتم
ALI 7135
2010/12/04, 06:17 PM
من درست متوجه نشدم ولی فکر میکنم از نظر فنی بهتره که ولتاژ بالا روی خط اصلی قرار بگیره یکی بدلیل مصرف توان بالای موتور (800 کیلووات) دوم بعلت مسافت زیاد خط ( 41 کیلومتر ) که هر دو عامل باعث اتلاف حرارتی هستند. از ترانسفورماترهای رزینی که مخصوص محیطهای کوچک هستند و نیاز چندانی به نگهداری ندارند میشه در خود قطار برای پایین آوردن ولتاژ استفاده کرد . البته همه اینا حدس بود ! ببخشید .
سلام .....
ببین دوست من تو سیستم مترو به این صورت نیست که یک منبع تغذیه اول خط بذارن و یکی دیگه آخرش ... در اصل هر 2 ایستگاه در میان یک ترانس تغذیه خط داره که ولتاژ 20 کیلو واردش میشه و به ولتاژهای دیگه تبدیل میشه .....
ضمنا ولتاژ بالا به هیچ عنوان نمی تونه مستقیم وارد خط بشه مثل این می مونه که شما به TV خونتون برق 400 ولت بدین ... در واقع برای هر دستگاهی میزان ولتاژی تعریف شده ....
BIGHAM
2010/12/04, 06:26 PM
سلام .....
ببین دوست من کنترل سرعت قطار به عهده راننده است .... اما تا یک حد خاصی .... مثلا تو قطار شهری مشهد تعریف کردن که سرعت از 60 تا نباید بیشتر بشه پس اگر سرعت از 60 بیشتر بشه از اتاق فرمان به راننده توسط زنگی که داخل کابینش نصب کردن هشدار می دن ... بعد از اون هم اصلا راننده های قطار هر 30 ثانیه باید هشیاری خودشونو نشون بدن یعنی یک دکمه ایی کف کابین قرار داره که باید هر 30 ثانیه توسط راننده زده بشه و اگر این زمان به 60 ثانیه برسه و راننده متوجه نشه و هوشیاری خودشو اعلام نکنه کل قطارها به صورت اتومات از اتاق فرمان ترمز می شن و در جا بی توقف می موننن ..... ضمنا سنسورهایی که در توونل مترو نصب شده و با روشن شدن چراغها راننده متوجه کم و زیاد کردن سرعت میشه ....
ممنون مهندس. واقعا اطلاعات مفید و جالبی داری. معلوه که تو این زمینه شاغل هستی
در مورد سیستم پیش رانش قطارها هم می خواستم از تون اطلاعاتی بگیرم. باید بشینم پست های قبلی رو بخونم
amirhm
2010/12/04, 10:52 PM
سلام .....
خیلی جالب بود ممنون . ولی بیچاره راننده دلم به حالش میسوزه!
سلام .....
ببین دوست من تو سیستم مترو به این صورت نیست که یک منبع تغذیه اول خط بذارن و یکی دیگه آخرش ... در اصل هر 2 ایستگاه در میان یک ترانس تغذیه خط داره که ولتاژ 20 کیلو واردش میشه و به ولتاژهای دیگه تبدیل میشه .....
ضمنا ولتاژ بالا به هیچ عنوان نمی تونه مستقیم وارد خط بشه مثل این می مونه که شما به TV خونتون برق 400 ولت بدین ... در واقع برای هر دستگاهی میزان ولتاژی تعریف شده ....
بازم ممنون . علی آقا من با توجه به پستهای قبلی اون حدسیات رو زدم مثلا در مورد :
خط 5
راستی حداکثر جریان قابل انتقال با پانتوگراف چقدره ؟
ALI 7135
2010/12/05, 01:12 PM
راستی حداکثر جریان قابل انتقال با پانتوگراف چقدره ؟
راستش حداکثر جریان رو نمی دونم اما تو قطارشهری مشهد ولتاژ انتقالی شبکه بالاسری 750 ولته
ALI 7135
2010/12/08, 06:56 PM
سلام دوستان .... به نظر شما بحث بعدی سیستم تهویه مترو باشه یا سیستم برق یا روشنایی ؟؟؟؟
BIGHAM
2010/12/08, 07:27 PM
سلام دوستان .... به نظر شما بحث بعدی سیستم تهویه مترو باشه یا سیستم برق یا روشنایی ؟؟؟؟
ریش و قیچی دست خودتونه. هر کدوم که دوست دارید.
msadeghz
2010/12/10, 03:50 PM
سلاااااااااااااام
تهویه جانم
البته این نظر منه! :D
ALI 7135
2010/12/13, 12:39 PM
خوب پس با اجازه دوستان بریم سر بخت سیستمهای تهویه تو مترو......
ببینین دوستان تهویه هر ایستگاه در مترو یا قطار شهری توسط دوتا جت فن صورت می گیره این جت فن ها قدرت بسیار بالایی دارن و در دو سمت مخالف ایستگاه تعبیه شدن ... یعنی یکی اول ایستگاه و دومی آخر ایستگاه .....
این جت فن ها اونقدر قدرت دارن که می تونن به راحتی عمل تهویه رو انجام بدن .... تو قطار شهری مشهد این فن ها دارای ولتاژ 400 ولت .... توانشون طبق پلاکشون (خیلی خوانا نبود) 20/132 کیلو وات بود که نفهمیدم یعنی چی ؟
فرکانس 50 نیاز داشتن .... 925 RPM سرعتش بود و باقی اطلاعات مشخص نیست خیلی .... چون از رو عکسهایی که خودم گرفتم ااطلاعات رو می دادم .... حالا عکس ها رو امروز حتما براتون می ذارم ....
برای راه اندازی این جت فن ها از سه تا تابلو استفاده میشه .... MCC & DCU BOX & VSD تابلوی ام سی سی تابلوی قدرت .... وی اس دی تابلوی فرکانس و دی سی یو باکس تابلوی فرمان .... تا این جا سوالی هست بپرسید ؟؟؟
ALI 7135
2010/12/18, 11:04 AM
39239
ALI 7135
2010/12/18, 11:13 AM
3924039241
ALI 7135
2010/12/18, 11:16 AM
3924239243
ALI 7135
2010/12/18, 11:25 AM
3924639247
ALI 7135
2010/12/18, 11:33 AM
3924839249
abdollahi_d_m
2010/12/18, 11:33 AM
سلام
اگه ميشه در مورد سيستم تهويه صحبت كنيم.
ALI 7135
2010/12/18, 11:35 AM
سلام
اگه ميشه در مورد سيستم تهويه صحبت كنيم.
به روی چشم .... هر سوالی داری بپرس
abdollahi_d_m
2010/12/18, 11:38 AM
ميشه در مورد اين تابلوهايي كه گفتي بيشتر توضيح بدين؟( MCC & DCU BOX & VSD )
ALI 7135
2010/12/18, 11:39 AM
3925139252
ALI 7135
2010/12/18, 11:40 AM
ميشه در مورد اين تابلوهايي كه گفتي بيشتر توضيح بدين؟( MCC & DCU BOX & VSD )
چشم فقط یک چند دقیقه ایی بزار من عکس ها رو وارد کنم بعد حتما توضیح می دم ....
ALI 7135
2010/12/18, 11:44 AM
3925339254
ALI 7135
2010/12/18, 11:50 AM
3925539256
یا همون سیستم خنک کننده تو قطار شهری
ALI 7135
2010/12/18, 11:57 AM
3925739258
BIGHAM
2010/12/18, 12:01 PM
خوب پس با اجازه دوستان بریم سر بخت سیستمهای تهویه تو مترو......
ببینین دوستان تهویه هر ایستگاه در مترو یا قطار شهری توسط دوتا جت فن صورت می گیره این جت فن ها قدرت بسیار بالایی دارن و در دو سمت مخالف ایستگاه تعبیه شدن ... یعنی یکی اول ایستگاه و دومی آخر ایستگاه .....
این جت فن ها اونقدر قدرت دارن که می تونن به راحتی عمل تهویه رو انجام بدن .... تو قطار شهری مشهد این فن ها دارای ولتاژ 400 ولت .... توانشون طبق پلاکشون (خیلی خوانا نبود) 20/132 کیلو وات بود که نفهمیدم یعنی چی ؟
فرکانس 50 نیاز داشتن .... 925 RPM سرعتش بود و باقی اطلاعات مشخص نیست خیلی .... چون از رو عکسهایی که خودم گرفتم ااطلاعات رو می دادم .... حالا عکس ها رو امروز حتما براتون می ذارم ....
برای راه اندازی این جت فن ها از سه تا تابلو استفاده میشه .... MCC & DCU BOX & VSD تابلوی ام سی سی تابلوی قدرت .... وی اس دی تابلوی فرکانس و دی سی یو باکس تابلوی فرمان .... تا این جا سوالی هست بپرسید ؟؟؟
مهندس این سیستم تهویه رو توضیح بدی ممنون میشم؟ جت فن ها که گفتی هوا رو می دن بیرون؟ یا کانال کشی و هوای تازه و اینها چطورین؟
Behzad nejati
2010/12/18, 06:18 PM
سلام خدمت دوست گلم علی جان خیلی ممنون که وقت میزاری و توضیح میدی شما تجربه های بسیار ارزشمندی داری که در اختیار دوستان قرار میدی یه دنیا ممنون
ALI 7135
2010/12/18, 08:39 PM
مهندس این سیستم تهویه رو توضیح بدی ممنون میشم؟ جت فن ها که گفتی هوا رو می دن بیرون؟ یا کانال کشی و هوای تازه و اینها چطورین؟
سلام اخوی ....
فنهایی که گفتم و عکسشون رو هم گذاشتم حالت مکنده دارن .... یعنی یکی از آخر ایستگاه و یکی هم از اول ایستگاه وظیفه مکش هوا رو بر عهده دارن .... البته این فن ها به خاطر قدرت بسیار بسیار بالایی که دارن مستقیما به سکوهای توقف قطار وصل نیستند و هوا رو از طریق تونل با قدرت بالا درون خودشون و بعد از اتاقکهایی که پشت این فنها قرار داره هوا رو بیرون می برن ..... شاید متوجه نشده باشین .... ببین واضح تر بگم برای هر فن 2 یا 3 تا اتاق لازمه ....
یک اتاق برای قرار دادن خود فن ... دومی اتاق برای خروج هوا (یعنی پشت فن درون این اتاقها قرار داره و هوا از این اتاقها به بیرون و فضای باز منتقل میشه)
سومی که شاید خیلی هم ضروری نباشه برای ورودی فن یعنی دهنه ورودی وصل به این اتاقهای و یک دریچه حفاظ دار که به تونل وصله با این اتاق در ارتباطه ....
البته گاها دهنه ورودی رو مستقیم طرف تونل می دن .... ضمنا ناگفته نماند موقعی که دستگاه روشنه 3 تا اتاقی که گفتم با دریچه هایی که دمپر نام دارن به هم وصلن و باید این دریچه ها حتما بسته بمونن .... حالا این دیچه ها خودشون کلی جای بحث دارن که حتما سر بخت اونا هم می ریم ....
ALI 7135
2010/12/27, 07:37 PM
سلام ... تو بحث بالا گفتم فن ها حالت مکنده دارن ... اصلاح میکنم که اغلب حالت مکش رو انجام می دن وگرنه قابلیت دمنگی رو هم دارن ....
مثلا اگر بین دو ایستگاه اتش سوزی ایجاد بشه یکی از فن ها عمل دمندگی رو انجام می ده تا دود رو به ایستگاه بعدی نزدیک تر کنه .... و فن بعدی با مکش دود باعث تمیزی محیط میشه ....
ضمنا این فن ها توسط اتاق فرمان کنترل دور میشن و همچنین توسط سنسورهای حرارتی (حساس به گرما) در مواقعی که ایستگاه از حد مجاز گرم تر بشه شروع به کار می کنن و بسته به نیاز , میزان دورشون تنظیم میشه ...
یک سیستم دیگه هم تو قطار شهری هست که اون صرفا برای خنک کنندگی به کار میره که به ایر واشرها معروفن .....
ایر واشرها کارکردی مشابه کولرهای آبی دارن ....
اگه 4 تا پست برگردین عقب تر و اون عکسها رو نگاه کنین بیشتر متوجه منظورم میشید ....
هوا از قسمت ابتدایی وارد ایر واشر میشه .... بعد از عبور از نوعی دریچه مشابه پوشال کولر ( که عکاشونو براتون بعدا تو تاپیک می ذارم ) و گرفته شدن گرد و غبارش وارد قسمتی میشه که هوا با رطوبت مخلوط بشه (4 تا پست بالاتر) اون لوله هایی که تو عکس می بینید مثل آب پاش عمل می کنند و قطرات اب رو تو فضا بخش می کنن . باعث مرطوب کردن هوا میشن ....
کف همون قسمت از آب پر شده ....
بعد از مرطوب شدن هوا توسط موتوری که در اتاقک بعدی تعبیه شده و وظیفه چرخوندن پره ها رو بر عهده داره از طریق کانال ها وارد محیط میشه ....
این پره ها شکل بزرگ شده پره های کولرند که با محوری که در کنارشون دارن و تسمه ایی که به موتور وصله عمل چرخش رو انجام می دن ....
سوالی بود در خدمتم ....
ALI 7135
2010/12/30, 09:08 PM
بابا معرفت قدیمی ها .... حداقل نگاه مینداختن به تاپیک
سمانه*
2011/1/03, 08:46 PM
بابا معرفت قدیمی ها .... حداقل نگاه مینداختن به تاپیک
سلام علی آقا ....
من کل تاپیک و خوندم واقعا جالب بود . ممنونم از این که اینقدر زحمت کشیدین .
Amarok
2011/1/03, 10:04 PM
با سلام
مطلب جالبی بود
فقط یه سوال داشتم نه در با ره سیستم تهویه!
در باره این که چرا گاهی اوقات قطار های مترو از حرکت می ایستند و روشنایی داخل واگن ها می ره؟
آیا مربوط به نحوه عملکرد این سیستمه یا ما با یک اشکال فنی روبرو هستیم؟
از توجه شما سپاسگزارم
سمانه*
2011/1/04, 07:01 AM
با سلام
مطلب جالبی بود
در باره این که چرا گاهی اوقات قطار های مترو از حرکت می ایستند و روشنایی داخل واگن ها می ره؟
از توجه شما سپاسگزارم
با اجازه علی آقا .
البته این نظر شخصی منه .
شاید مشکل از همون پست هایی که گفتن باشه . البته این طوری که تو پستهای قبلی من خوندم تا 5 , 6 ساعت بعد از قطع برق روشنایی داریم . البته اضطراری .
نمی دونم شاید هم ممن اشتباه متوجه شدم .
Amarok
2011/1/04, 10:36 AM
با اجازه علی آقا .
البته این نظر شخصی منه .
شاید مشکل از همون پست هایی که گفتن باشه . البته این طوری که تو پستهای قبلی من خوندم تا 5 , 6 ساعت بعد از قطع برق روشنایی داریم . البته اضطراری .
نمی دونم شاید هم ممن اشتباه متوجه شدم .
فکر نکنم این مشکل از قطع برق باشه
چون چند دقیقه حتی چند ثانیه بیشتر طول نمی کشه!
من مرتبا از مترو استفاده می کنم و تقریبا این همیشه اتفاق می افته (که با توقف های ناگهانی و ناخوشایندی هم همراهه!)
Ice Man
2011/1/05, 12:07 AM
به نظر من مشکل مربوط به تغذیه میشه و فکر نمیکنم مشکل سیستم باشه، البته ممکنه این مشکل ها موقتی باشه، مثلا در خط جدید متروی تهران در ایستگاه انقلاب قبل از رسیدن به ایستگاه با یه قیچی مسیر رفت به مسیر برگشت انتقال داده میشه که در این هنگام برای چند ثانیه شاهد قطع برق هستیم.
ALI 7135
2011/1/07, 06:00 PM
با سلام
مطلب جالبی بود
از توجه شما سپاسگزارم
سلام ... راستش اولین باره که چنین چیزی می شنوم ... نمی دونم شاید مشکل فنی باشه .... شاید هم ICE MAN عزیز درست میگه ...
البته حرفهای سمانه خانم هم تا حدودی درسته ....
ممنون میشم اگه بیشتر در موردش توضیح بدی تا بتونیم با هم فکری به جواب برسیم ....
ALI 7135
2011/1/07, 06:05 PM
به نظر من مشکل مربوط به تغذیه میشه و فکر نمیکنم مشکل سیستم باشه، البته ممکنه این مشکل ها موقتی باشه، مثلا در خط جدید متروی تهران در ایستگاه انقلاب قبل از رسیدن به ایستگاه با یه قیچی مسیر رفت به مسیر برگشت انتقال داده میشه که در این هنگام برای چند ثانیه شاهد قطع برق هستیم.
ICE MAN جان منظور از قیچی همون سوزنهای خطه ؟؟؟؟
دقیقا منظورتون رو متوجه نشدم ... اگه منظورت همون سوزن های که باید بگم تو اون لحظه ایی که قطار در مسیر جابجایی انجام میده به هیچ عنوان قطع برق و نداریم فقط به دلیل اینکه قطار باید با حداقل سرعت از روی این سوزن ها عبور کنه سرعتش بسیار کم میشه تا حادثه ایی رخ نده ...
مثلا اگه ریل تعیین خط به خط اصلی کاملا برخورد نکرده باشه باعث ایجاد مشکل میشه و گاها دیده شده که قطار از خط خارج شده ...
اگه جسارت کردم عذر می خوام ....
سمانه*
2011/1/07, 06:36 PM
سلام علی آقا
از دوستم شنیدم که قطار شهری مشهد هم رو خط اومده و تو وکیل آباد برای انجام تست فعالیت کرده
می تونی یکم از قطار شهری مشهد برامون توضیح بدی؟
دوست دارم بدونم بعد از این همه مدت چیز با ارزشی هست یا نه؟
سمانه*
2011/1/07, 06:39 PM
راستی شنیدم که موتور واگنهای مترو تهران AC ,
مشهد هم که موتورهاش AC پس چرا سرعت راه اندازی مترو تهران بالاتره ؟؟؟ یعنی زود تر اوج میگیره
Ice Man
2011/1/07, 11:31 PM
ICE MAN جان منظور از قیچی همون سوزنهای خطه ؟؟؟؟
دقیقا منظورتون رو متوجه نشدم ... اگه منظورت همون سوزن های که باید بگم تو اون لحظه ایی که قطار در مسیر جابجایی انجام میده به هیچ عنوان قطع برق و نداریم فقط به دلیل اینکه قطار باید با حداقل سرعت از روی این سوزن ها عبور کنه سرعتش بسیار کم میشه تا حادثه ایی رخ نده ...
مثلا اگه ریل تعیین خط به خط اصلی کاملا برخورد نکرده باشه باعث ایجاد مشکل میشه و گاها دیده شده که قطار از خط خارج شده ...
اگه جسارت کردم عذر می خوام ....
علی جان، بله منظورم همون سوزن بود راستش اون لحظه کلمه دقیق به ذهنم نیومد.
من این مسئله رو چند بار تو ایستگاه انقلاب تجربه کردم، راستش امکانی هم نداشتم دقیقتر پرس جو و ... کنم.
وقتی خط قطار از خط رفت به خط برگشت منتقل میشه روشنایی قطار برای چند لحظه قطع میشه، حدس خود من جدا شدن کفشک ها از ریل سوم در مسیر رفت و اتصال دوباره به ریل سوم مسیر برگشته، که تو این فاصله زمانی برای چند لحظه روشنایی قطع میشه.
Ice Man
2011/1/07, 11:35 PM
آشنايي با پستهاي KV 63/20 متروي تهران
جايگزيني روز افزون انرژي الكتريكي بجاي ساير منابع انرژي و افزايش مصرف آن در اثر گسترش شهرنشيني, افزايش جمعيت, افزايش و توسعه واحدهاي مختلف صنعتي, خدماتي, كشاورزي و برقي شدن اكثر لوازم, لزوم تعيين انرژي درخواستي را ايجاب مينمايد. در گذشته با ايجاد نيروگاههاي كوچك تا حدودي انرژي درخواستي مشتريان همراه با مشكلات فراوان تامين ميگرديد. امروزه تامين انرژي الكتريكي مورد نياز مراكز مصرف كه معمولاً از مراكز توليد (نيروگاهها) دور ميباشد بوسيله احداث خطوط و سيستمهاي انتقال ميسر ميگردد. مراحلي كه طي ميشود تا يك نيروگاه, پست و يا خط انتقال انرژي به مرحله بهرهبرداي برسد عبارت است از : - مطالعات اوليه - طراحي - تهيه و نصب راه اندازي - و بالاخره بهره برداري وجود شبكههاي سراسري توليد و انتقال انرژي و بهره برداري صحيح از تجهيزات نصب شده در شبكه هاست كه منجر به تامين انرژي الكتريكي مورد نياز مراكز مصرف ميگردد. لذا شبكههاتوليد و انتقال انرژي ميبايست از توانايي كافي جهت تامين و تداوم انرژي در هر نقطه از مراكز مصرف برخوردار باشد و اين مهم جز به پايداري شبكه امكان پذير نيست و پستها يكي از قسمتهايي است كه نقش اساسي در تامين پايداري شبكه ايفا ميكند به طور كلي انرژي الكتريكي با ولتاژي كمتر از 20 كيلو ولت بوسيله نيروگاهها توليد و جهت انتقال اين انرژي در چندين مرحله ولتاژ توليدي را افزايش و كاهش داده تا به مركز مصرف برسد تمام اين مراحل در پستها انجام ميشود.
مقاله موجود در سایت Power2 :
آشنايي با پستهاي KV 63/20متروي تهران (http://www.power2.ir/%D9%BE%D8%B1%D9%88%DA%98%D9%87-%DA%A9%D8%A7%D8%B1%D8%B4%D9%86%D8%A7%D8%B3%DB%8C/%D8%A2%D8%B4%D9%86%D8%A7%D9%8A%D9%8A-%D8%A8%D8%A7-%D9%BE%D8%B3%D8%AA%E2%80%8C%D9%87%D8%A7%D9%8A-kv-63/20%D9%85%D8%AA%D8%B1%D9%88%D9%8A-%D8%AA%D9%87%D8%B1%D8%A7%D9%86)
ALI 7135
2011/1/08, 11:32 AM
علی جان، بله منظورم همون سوزن بود راستش اون لحظه کلمه دقیق به ذهنم نیومد.
من این مسئله رو چند بار تو ایستگاه انقلاب تجربه کردم، راستش امکانی هم نداشتم دقیقتر پرس جو و ... کنم.
وقتی خط قطار از خط رفت به خط برگشت منتقل میشه روشنایی قطار برای چند لحظه قطع میشه، حدس خود من جدا شدن کفشک ها از ریل سوم در مسیر رفت و اتصال دوباره به ریل سوم مسیر برگشته، که تو این فاصله زمانی برای چند لحظه روشنایی قطع میشه.
سلام به دوست عزیزم ....
میگم تو پست های قبلی درباره UPS گفتم یادتون هست ....
اگه خاطرتون باشه گفتم یو پی اس ها یا همون سیستم برق اضطراری به صورت online تو مدار قرار گرفته با قطع برق بدون هیچ توقفی وارد مدار میشن و جایگزین سیستم اصلی میشن ....
حالا من اطمینان دارم که اون یک ماجرایی داره که سعی میکنم امارشو در یارم ...
اینکه سیستم ما ocs باشه یا ریل سوم مهم نیست چون برق اضطراری داریم ...
اون مدتی که برق قطع میشه چقدره؟
ALI 7135
2011/1/08, 11:56 AM
http://idata.over-blog.com/2/79/57/77//croisement-rail.jpg
میبینی دوست گلم ....
هیچ دلیلی نداره برق تو این نقطه بخواد قطع بشه چون قطار توقفی نداره بلافاصله وارد خط بعدی میشه و به دلیل اینکه بوژی های قطار بزرگه بدون قطع شدن برق و از خط بعدی میگیره ...
ALI 7135
2011/1/08, 12:03 PM
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/3/38/Metro_Moscow_Kievskaja_Station_2.jpg/800px-Metro_Moscow_Kievskaja_Station_2.jpg
http://www.moveoneinc.com/blog/wp-content/uploads/2010/06/Moscow-Metro-Train.jpg
http://www.thepitbullpress.com/blog/wp-content/uploads/2010/10/KomsomolskayaMetroStationMoscowRussia.jpg
ALI 7135
2011/1/08, 12:14 PM
راستی شنیدم که موتور واگنهای مترو تهران AC ,
مشهد هم که موتورهاش AC پس چرا سرعت راه اندازی مترو تهران بالاتره ؟؟؟ یعنی زود تر اوج میگیره
موتورهای تراکشن متروی تهران DC و سرعت راه اندازی بالا تر از قطارشهری مشهد ولی تراکشن قطارشهری مشهد 600 AC و سرعت راه اندازیش پایین تره ...
ALI 7135
2011/1/08, 12:20 PM
یکی از دلایلی که مردم مسکو از مترو استفاده میکنن زیبایی ایستگاه هاشونه ...
ALI 7135
2011/1/08, 12:31 PM
عکس از پانتوگراف
http://www.old-dalby.com/images/BW%20pantograph%20at%20Pueblo1.jpg
http://www.traintesting.com/images/BR-BW_pantograph.jpg
http://www.traintesting.com/images/BW_pantograph_at_Pueblo.jpg
Amarok
2011/1/08, 03:53 PM
عکس از پانتوگراف
http://www.old-dalby.com/images/BW%20pantograph%20at%20Pueblo1.jpg
http://www.traintesting.com/images/BR-BW_pantograph.jpg
http://www.traintesting.com/images/BW_pantograph_at_Pueblo.jpg
قطار بین شهری تهران (تهران به کرج و حومه) از همین هاست :D
سمانه*
2011/1/08, 04:00 PM
قطار بین شهری تهران (تهران به کرج و حومه) از همین هاست :D
اره قطار شهری مشهد هم از ایناست
سمانه*
2011/1/08, 04:02 PM
موتورهای تراکشن متروی تهران DC و سرعت راه اندازی بالا تر از قطارشهری مشهد ولی تراکشن قطارشهری مشهد 600 AC و سرعت راه اندازیش پایین تره ...
ممنونم
ALI 7135
2011/1/11, 09:24 PM
عکسهایی از بوژی و موتور تراکشن مترو
http://www.trainweb.org/tgvpages/images/maintain/bogie.jpg
http://www.trainweb.org/tubeprune/73%20TS%20Bogie%20orig.jpg
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/46/CITADIS_302_Bogie_moteur.jpg
http://sbiii.com/rdldpix/6900mv07.jpg
ALI 7135
2011/1/11, 09:34 PM
به کل مجموعه دستگاه یک بوژی میگن و موتوری که روی این دستگاهها سوارِ به موتورهای کشنده یا تراکشن (traction motors) معروفند ...
این موتورها دو نوع AC و dc داره
در عکس اولی می تونین موتور تراکشن و بقیه قسمت ها رو مشاهده کنید
ALI 7135
2011/1/11, 09:35 PM
دوستان فکر کنم بحث بعدی رو درباره ترمز های قطار بزاریم خوب باشه
Ice Man
2011/1/11, 11:17 PM
البته خارج از موضوعه ولی همونطور که دوستان علاقه مند به قطار مطلع هستند معادل کلمه بوژی در فارسی (که کاربردش محدود به قطارها نیست) هزار چرخ است.
ALI 7135
2011/1/12, 08:57 PM
البته خارج از موضوعه ولی همونطور که دوستان علاقه مند به قطار مطلع هستند معادل کلمه بوژی در فارسی (که کاربردش محدود به قطارها نیست) هزار چرخ است.
خیلی خیلی ممنون ...
نمی دونستم ...
ALI 7135
2011/1/15, 08:11 AM
سلام ice man جان ببخشید من به این اسم صداتون میکنم چون اسم واقعیتونو نمی دونم ....
نگفتی قطار روی سوزن ها به چه مدت روشناییش قطع میشه ؟
amirhm
2011/1/15, 08:35 AM
به کل مجموعه دستگاه یک بوژی میگن و موتوری که روی این دستگاهها سوارِ به موتورهای کشنده یا تراکشن (traction motors) معروفند ...
این موتورها دو نوع AC و dc داره
در عکس اولی می تونین موتور تراکشن و بقیه قسمت ها رو مشاهده کنید
سلام علی جان
ممنون بابت زحماتی که میکشی
میخواستم بپرسم آیا هر لوکوموتیو تنها یک بوژی داره چون بنظر میرسه که کل تراکشن لوکوموتیو روی یک الکتروموتوره !
Ice Man
2011/1/15, 04:52 PM
سلام ice man جان ببخشید من به این اسم صداتون میکنم چون اسم واقعیتونو نمی دونم ....
نگفتی قطار روی سوزن ها به چه مدت روشناییش قطع میشه ؟
علی جان، شهرام هستم، حدود 2 ثانیه البته همونطور که نظرم رو گفتم قطع از واگنهای جلویی شروع میشه و به ترتیب به واگنهای پشتی میرسه
ALI 7135
2011/1/16, 05:20 PM
سلام علی جان
ممنون بابت زحماتی که میکشی
میخواستم بپرسم آیا هر لوکوموتیو تنها یک بوژی داره چون بنظر میرسه که کل تراکشن لوکوموتیو روی یک الکتروموتوره !
سلام ....
خواهش می کنم ....
ببین دوست من تو قطار شهری حرف از لوکومتیو نمی زنن بلکه هر واگن خودش به تنهایی کار لوکومتیو رو جواب می ده
نه .... هر واگن تشکیل شده از سه ماژول که این ماژول ها به وسیله گنگ وی و آرتیکلیشن و ضربه گیرها که تامپون نام دارن به هم پیوند می خورند و یک واگن رو تشکیل می دن ....
هر 3 تا واگن هم یک قطار کامل و تشکیل میده ...
زیر هر ماژول یک بوژی قرار گرفته یعنی هر واگن سه تا بوزی داره که در مجموع کل قطار 9 تا بوژی میشه
ضمنا در هر واگن به دلیل دو محوره بودن 4 تا موتور تراکشن روی بوژی ها سوارِ ....
بوژی ماژول وسطی موتور نداره ...
ALI 7135
2011/1/16, 05:28 PM
علی جان، شهرام هستم، حدود 2 ثانیه البته همونطور که نظرم رو گفتم قطع از واگنهای جلویی شروع میشه و به ترتیب به واگنهای پشتی میرسه
سلام شهرام جان ....
قول میدم طی چند روز آینده جواب ایم معما رو پیدا کنم ....
ALI 7135
2011/1/17, 10:57 AM
http://amirghorbani.blogfa.com/post-77.aspx
سلام این یک وبلاگ درباره آشنایی با قطار شهری تقریبا در مورد همه چیز از قطار شهری نوشته
حتما مطالعه کنید
ALI 7135
2011/1/17, 11:43 AM
تو این عکس نقشه مسیر های ریلی توکیو رو میبینید
جالب بدونید در توکیو بیش از 30 نوع سیستم حمل و نقل ریلی وجود داره
http://ochevidec.net/content/story2/15/2.jpg
این عکسی از مسیرهای مترو لندن
http://www.paris-francia.com/images/plano-rer-paris.jpg
مترو نیویورک
http://darmangar.files.wordpress.com/2007/08/newyork.jpg
مترو برلین
http://www.marshal-modern.ir/MarshalPictureArchive/Images/2007-12-2/563e7cb0-b9bb-4672-a70e-272d245e00ca.jpg
مترو سئول
http://www.marshal-modern.ir/MarshalPictureArchive/Images/2007-12-2/87fc6173-de9d-43b1-9ebf-1f0ee3fbcaac.jpg
متروی تهران
http://iiny.org/img/iran/naghshe/6.gif
قطار شهری مشهد
http://www.murco.ir/images/map-gallery/khotut.jpg
omidvarshoei
2011/1/18, 05:47 PM
mishe ali agha dar morede banke khazaniye metro ham tozih bedi
Ice Man
2011/1/19, 11:05 PM
نقشه متروی تبریز
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/fa/9/93/Tabriz_Metro_Map.jpg
متروی تبریز - ویکی پدیا (http://fa.wikipedia.org/wiki/%D9%85%D8%AA%D8%B1%D9%88%DB%8C_%D8%AA%D8%A8%D8%B1% DB%8C%D8%B2)
ostadonline
2011/1/20, 09:26 PM
http://power88.persiangig.com/image/065d1fa5-3985-44c0-8188-be597b21ffa7.jpg
ALI 7135
2011/1/23, 09:13 AM
سلام ... راستش تو این زمینه اطلاعاتی ندارم اما در اولین فرصت از اساتید می پرسم و در موردش توضیح میدم ..
ALI 7135
2011/1/26, 10:57 AM
سلام امید جان
من متوجه شدم تو سیستم مترو اصلا بار خازنی استفاده نمیشه فقط بار سلفی اونجا داریم تو این زمینه خیلی اصلاعات ندارم بزار اطلاعاتم و کامل کنم حتما در موردش توضیح می دم
h-abdi
2011/2/03, 10:02 AM
سلام علي آقا خوبي عزيز.لطف ميكني شماي كلي سيستم برق و كنترل مترو را توضيح بدي.تشكر
ALI 7135
2011/2/04, 10:02 PM
سلام علي آقا خوبي عزيز.لطف ميكني شماي كلي سيستم برق و كنترل مترو را توضيح بدي.تشكر
سلام خواهش میکنم ...
ببین این اطلاعات و کامل تر تو پستهای قبلی دادم اما الان باز یاد اوری میکنم...
سیستم برق مترو به دو صورت ریل سوم و شبکه های بالاسری (ocs) تغذیه می شوند ...
در میزان ولتاژ مصرفی میزان مشخصی نیست اما تقریبا تو یک رنج خاصی استفاده میشه حدود 550 تا 800 ولت
این میزان به نوع قطار و توان مصرفی بستگی داره ...
ضمنا نوع ولتاژ متفاوت یعنی در سیستم موتوری قطارها یا همون موتورهای تراکشن هم AC و dc
استفاده میشه ...
سیستم کنترل قطارها هم متفاوت و بستگی به هوشمندی سیستم داره و با توجه به اون سیستم سیگنالینگ و فعال میکنند ....
سیستمهای مترو معمولا راهبر دارند که وظیفه کنترل رو بر عهده داره که البته از اتاق فرمان نیز کلیه قطارها کنترل میشوند ...
natashkooh
2011/2/07, 09:16 AM
سلام پويا جان...
بله در بيشتر جاها از موتور DC استفاده ميشه اما گاها از AC هم استفاده ميشه كه البته DC به دليل اينكه افت كمتري داره و سرعت راه اندازي بالاتر " بيشتر استفاده ميشه....
اما در مورد توان هايي كه گفتي اگر امكان داره سوالتون رو واضح تر بيان كنيد.... ممنون موفق باشيد ...
حالا در ادامه با هم بيشتر با انواع مختلف قطارها مثل تراموا و ... آشنا ميشيم ....
ما رو همراهي كنيد...
ba salam.man tapik hato khoondam mishe beghi key az DC va key az AC estefade mishe?
natashkooh
2011/2/07, 09:29 AM
سلام پويا جان...
ما رو همراهي كنيد...
ba salam.man tapik hato khoondam mishe beghi key az DC va key az AC estefade mishe?
ALI 7135
2011/2/07, 11:51 AM
سلام
فرق نمی کنه که از dc یا ac استفاده بشه
مثلا تو مترو تهران به دلیل اینکه فاصله ایستگاهها زیاده از موتورهای dc استفاده می کنند تا قطار زود به سرعت دلخواه برسه اما تو قطار شهری مشهد نیاز ندارن که قطار زود به سرعت بالا برسه چون فاصله ایستگاه ها کم باید این رو هم بدونین که موتورهای dc به چند دلیل خیلی محبوب نیستند چون نیاز به تعمیر و نگهداری بالایی دارند , راندمانشون پایین , سیستم مدارات راه انداز پیچیده ایی دارند و قیمتشون هم بالاتر
این موارد از دلایل عمده استفاده از این موتور
farinaz_kiani
2011/2/08, 01:05 PM
سلام علی آقا من موضوع پایان نامم مترو چه طوری می تونم بیشتر از اطلاعات شما استفاده کنم؟
ALI 7135
2011/2/13, 04:50 PM
www.bmetro.blogfa.com (http://www.bmetro.blogfa.com)
سلام دوستان این یک وبلاگ برای برق متروی تازه شروع به کار کرده می تونین ازش یک اطلاعاتی پیدا کنید
ALI 7135
2011/2/21, 06:12 PM
بالاخره قطار شهری مشهد افتتاح شد
بلیط 300 تومان
ساعات کاری فعلا 9 صبح تا 1 ظهر
هدوی 30 دقیقه
البته مسئولین قطار شهری قول دادن تا اذر سال اینده هدوی به 5 دقیقه برسه
BIGHAM
2011/2/21, 08:08 PM
بالاخره قطار شهری مشهد افتتاح شد
بلیط 300 تومان
ساعات کاری فعلا 9 صبح تا 1 ظهر
هدوی 30 دقیقه
البته مسئولین قطار شهری قول دادن تا اذر سال اینده هدوی به 5 دقیقه برسه
چند کیلومتره؟ واقعا تونل کندن؟ یا مثل تبریز زمین رو کندن ریل گذاری کردند بعد روشو پوشوندند. بعد ادامه اش رو زمین وسط رودخونه ساختند البته یک قسمتش اینطوریه از شاهگلی تا آبرسان. بعد از اونه که می ره زیر زمین.
ALI 7135
2011/2/21, 08:18 PM
چند کیلومتره؟ واقعا تونل کندن؟ یا مثل تبریز زمین رو کندن ریل گذاری کردند بعد روشو پوشوندند. بعد ادامه اش رو زمین وسط رودخونه ساختند البته یک قسمتش اینطوریه از شاهگلی تا آبرسان. بعد از اونه که می ره زیر زمین.
خط یک 36 کیلومتر ... اره تونل داره حدود 17 , 18 کیلومتر تو تونله خیلی هم قشنگه دلتون بسوزه
BIGHAM
2011/2/21, 08:26 PM
خط یک 36 کیلومتر ... اره تونل داره حدود 17 , 18 کیلومتر تو تونله خیلی هم قشنگه دلتون بسوزه
حالا که اینطوریه لازم به توضیحه که متروی تبریز 75 کیلومتره . نقشه و اطلاعات هم این پایین گذاشتم. جهت تنویر افکار:D
ویکی پدیا:
متروی تبریز از پنج خط (شامل چهار خط اصلی و یک خط حومه) به طول ۷۵ کیلومتر تشکیل شده است و بعد از تهران دارای بیشترین خطوط در بین کلانشهرهای کشور است.[۲] (http://fa.wikipedia.org/wiki/%D9%85%D8%AA%D8%B1%D9%88%DB%8C_%D8%AA%D8%A8%D8%B1% DB%8C%D8%B2#cite_note-1)[۳] (http://fa.wikipedia.org/wiki/%D9%85%D8%AA%D8%B1%D9%88%DB%8C_%D8%AA%D8%A8%D8%B1% DB%8C%D8%B2#cite_note-2)
خط یک بهطول ۱۸ کیلومتر که ایلگلی را به کوی لاله متصل خواهد کرد و شامل ۱۸ ایستگاه است.
ظرفیت خط: هر دو دقیقه یک قطار ۱۰۰۰ نفری (۳۰۰۰۰ نفر در هر ساعت در هر جهت)
خط دو بهطول ۲۰ کیلومتر که دانشگاه آزاد را به قراملک منتهی خواهد ساخت و شامل ۲۰ ایستگاه است.
خط سه بهطول ۱۲ کیلومتر که میدان آذربایجان را به بزرگراه شهید کسایی متصل خواهد کرد و شامل ۱۴ ایستگاه است.
خط چهار بهطول ۱۰ کیلومتر که بهصورت حلقوی خطوط سهگانه را به هم وصل خواهد کرد و شامل ۱۰ ایستگاه است.
ظرفیت خط: هر دو دقیقه یک قطار ۱۰۰۰ نفری(۳۰۰۰۰ نفر در هر ساعت در هر جهت)
خط پنج به طول ۲۰ کیلومتر که شهر تبریز را به شهر جدید سهند متصل خواهد کرد و شامل ۸ ایستگاه است. ظرفیت خط: ۱۰۰۰ نفری (۱۲۰۰۰ نفر در هر ساعت در هر جهت)
http://www.alamoot-co.com/cont_images/A3.JPG
Ice Man
2011/2/22, 12:07 AM
علی جان نیازی به سوختن دل ما نیست :D
فقط خط 1 ما 4 نوع حفاری داره، قسمت اول که خاک برداری شده و ریل گزاری شده، قسمت دوم چیزی شبیه مونوریل رو پل و بالاتر از سطح حرکت میکنه (که به نظر من بهترین قسمت مترو تبریز همین بخشه) بعدش حفاری با دستگاه TBM و دو ایستگاه آخر حفاری به روش اتریشی.
BIGHAM عزیز بخش اعظم مقاله مترو تبریز بر روی ویکی رو خدم ویرایش کردم، یه نقشه به روز تر از اون موجوده. لازم به ذکره متروی تبریز بعد از تهران بزرگترین مترو در بین کلانشهرها است.
BIGHAM
2011/2/22, 02:32 AM
فقط خط 1 ما 4 نوع حفاری داره، قسمت اول که خاک برداری شده و ریل گزاری شده، قسمت دوم چیزی شبیه مونوریل رو پل و بالاتر از سطح حرکت میکنه (که به نظر من بهترین قسمت مترو تبریز همین بخشه) بعدش حفاری با دستگاه TBM و دو ایستگاه آخر حفاری به روش اتریشی.
BIGHAM عزیز بخش اعظم مقاله مترو تبریز بر روی ویکی رو خدم ویرایش کردم، یه نقشه به روز تر از اون موجوده. لازم به ذکره متروی تبریز بعد از تهران بزرگترین مترو در بین کلانشهرها است.
دمت گرم. خبر داری خط 1 کی تموم میشه؟ تا موقعی که روی سطح کار می کردن می دیدیم. الان ولی معلوم نیست تاگجا کار کردن.
Ice Man
2011/2/22, 03:09 PM
دمت گرم. خبر داری خط 1 کی تموم میشه؟ تا موقعی که روی سطح کار می کردن می دیدیم. الان ولی معلوم نیست تاگجا کار کردن.
تا جایی که من اطلاع دارم یکی از دستگاههای TBM باید سه راه امین و دومی هم میدان ساعت رو رد کرده باشه. قراره تجهیزاتی که تو فلکه دانشگاه قرار داره (جرثقیل ها و...) به زودی به سه راه امین منتقل بشه. فاز اول خط یک تقریبا آماده است اما منتظر اومدن قطارها است و طبق شنیده های من نیمه اول 91 فاز 1 افتتاح میشه.
ALI 7135
2011/2/22, 06:17 PM
حالا که اینطوریه لازم به توضیحه که متروی تبریز 75 کیلومتره . نقشه و اطلاعات هم این پایین گذاشتم. جهت تنویر افکار:D
ویکی پدیا:
متروی تبریز از پنج خط (شامل چهار خط اصلی و یک خط حومه) به طول ۷۵ کیلومتر تشکیل شده است و بعد از تهران دارای بیشترین خطوط در بین کلانشهرهای کشور است.[۲] (http://fa.wikipedia.org/wiki/%D9%85%D8%AA%D8%B1%D9%88%DB%8C_%D8%AA%D8%A8%D8%B1% DB%8C%D8%B2#cite_note-1)[۳] (http://fa.wikipedia.org/wiki/%D9%85%D8%AA%D8%B1%D9%88%DB%8C_%D8%AA%D8%A8%D8%B1% DB%8C%D8%B2#cite_note-2)
خط یک بهطول ۱۸ کیلومتر که ایلگلی را به کوی لاله متصل خواهد کرد و شامل ۱۸ ایستگاه است.
خط دو بهطول ۲۰ کیلومتر که دانشگاه آزاد را به قراملک منتهی خواهد ساخت و شامل ۲۰ ایستگاه است.
خط سه بهطول ۱۲ کیلومتر که میدان آذربایجان را به بزرگراه شهید کسایی متصل خواهد کرد و شامل ۱۴ ایستگاه است.
خط چهار بهطول ۱۰ کیلومتر که بهصورت حلقوی خطوط سهگانه را به هم وصل خواهد کرد و شامل ۱۰ ایستگاه است.
ظرفیت خط: هر دو دقیقه یک قطار ۱۰۰۰ نفری(۳۰۰۰۰ نفر در هر ساعت در هر جهت)
خط پنج به طول ۲۰ کیلومتر که شهر تبریز را به شهر جدید سهند متصل خواهد کرد و شامل ۸ ایستگاه است. ظرفیت خط: ۱۰۰۰ نفری (۱۲۰۰۰ نفر در هر ساعت در هر جهت)
http://www.alamoot-co.com/cont_images/A3.JPG
اِ اِ ا اینجوریه؟؟؟
http://www.murco.ir/images/map-gallery/khotut.jpg
کلیه مشخصات تو نقشه هست که مجموعا 78کیلومتر میشه ... حالا شما از کجا اوردین که دومین شهر بزرگ از نظر خطوط ریلیه؟
ضمنا سیستم ریلی مشهد قطار شهریه و با مترو متفاوته و مزیت های بیشتری نسبت به مترو داره
ضمنا حالا 10 سال دیگه که خط یک شما راه افتاد اونجا میشه در مورد متروی شما هم بحث کرد
ناگفته نماند برای قوس ریلهاتون هم باید تنها مهندسی که تو ایران این کار رو یاد داره و تو قطار شهری مشهد کار میکنه بیاد (مهندس مومنی)
حالا باز هم دارم براتون
BIGHAM
2011/2/22, 06:20 PM
من بی تقصیرم ویکی پدیا نوشته منبع هم گذاشتم
ALI 7135
2011/2/22, 06:32 PM
:biggrin::biggrin::biggrin:
مگه شهر بازیه که هرجور دلشون خواست برن :biggrin:
ببین شهرام جان کلیه سیستم ها حمل و نقل ریلی با هم متفاوتند , مثلا مترو یک مدله مونوریل طور دیگه و به همین ترتیب,,, حالا اینکه یک تیکه بالا باشه یک جا پایین دلیل بر این نیست که این قسمت مونوریل اون یکی مترو کلیه سیستمها یکیه فقط به دلیل ناهموار بودن زمین مجبور شدن این کار رو انجام بدن
دوستان اینو هم بگم وقتی ناظر توسعه خطوط ریلی جهان به ایران و مشهد برای بازدید از مسیر ریلی سفر کرد گفته بود این مسیری که در وکیل اباد احداث شده و از بین طبیعت و درختان عبور میکنه در جهان کم نظیره به نوعی کف کرده بود:D:gol:
حالا باز هم دلتون بسوزه
ALI 7135
2011/2/22, 06:37 PM
من بی تقصیرم ویکی پدیا نوشته منبع هم گذاشتم
تازه شما خط 4 و 5 رو از کجا اوردین؟؟؟؟
هنوز خط یک راه بیفته (10 سال دیگه ) در ادامه خط دو و سه که کلی خودش برنامه ریزی داره بعدها یعنی 30 , 40 سال اینده میریم سر بخت خط 4 و 5
BIGHAM
2011/2/22, 08:20 PM
تازه شما خط 4 و 5 رو از کجا اوردین؟؟؟؟
هنوز خط یک راه بیفته (10 سال دیگه ) در ادامه خط دو و سه که کلی خودش برنامه ریزی داره بعدها یعنی 30 , 40 سال اینده میریم سر بخت خط 4 و 5
بزک نمیر بهار میاد- خط 2 3 4 میاد:D (لطفا ریتمیک بخونید)
Ice Man
2011/2/23, 12:14 AM
ببین شهرام جان کلیه سیستم ها حمل و نقل ریلی با هم متفاوتند , مثلا مترو یک مدله مونوریل طور دیگه و به همین ترتیب,,, حالا اینکه یک تیکه بالا باشه یک جا پایین دلیل بر این نیست که این قسمت مونوریل اون یکی مترو کلیه سیستمها یکیه فقط به دلیل ناهموار بودن زمین مجبور شدن این کار رو انجام بدن علی جان من همیشه به کلماتی که انتخاب میکنم دقت میکنم، من نوشتم چیزی شبیه مونوریل والا اونقدر اطلاعات دارم که فرق منوریل از مترو رو بدونم! :)
در مورد زمان مترو که چند جا نوشتی باید بگم بهتره به تاریخ شروع پروژه در مشهد و تبریز نگاه کنی (خبرش قبلا بیرون اومده بود) بگذریم که در حد فاصل فلکه دانشگاه تا آبرسان به دلیل مشکلات خاک و... چند ماه دستگاهها معطل موندند. و حالا رکورد سگمنت گزاری در دست تبریزه.
باز بگزریم از عنایت ویژه ای که نسبت به بعضی شهرها است.
من هنوزم رو حرفم هستم که پس از تکمیل سه راه راهنمایی منظره ای جالب (علی الخصوص شبها) خواهد داشت.
http://up.iranblog.com/Files2/3b11b54989214cf68e70.jpg
http://www.imna.ir/ImageDecoder.ashx?Path=News/1388/05/13/Gallery/Images/1269105049023.jpg&Size=600&Footer=mohamad%20reza%20sahrayi
و نقشه به روزتر که قبلا هم قرار داده بودم:
توضیح: خط 5 همون خط حومه به شهر جدید سهند است.
البته اطلاعات زیادی هست که اینجا جاش نیست و در Skyscraper و ویکیپدیا قرار دادم.
ghasedak.
2011/2/23, 12:21 PM
سلام اقای مهندس...
حقیقتش من باید روی یه پروزه کار کنم به نظرم این موضوع جالب امد
امکان داره یک سری اطلاعات اولیه یا منبعی که بتونه کمکم کنه در اختیار من قرار بدین تا با این موضوع بیشتر اشنا بشم.
manteg
2011/2/24, 06:11 PM
سلام منم خیلی مشتاقم در مورد این بحث گفت و گو هایی داشته باشم
ALI 7135
2011/2/24, 06:41 PM
سلام منم خیلی مشتاقم در مورد این بحث گفت و گو هایی داشته باشم
خوش اومدین بی صبرانه منتظریم
ALI 7135
2011/2/24, 06:48 PM
علی جان من همیشه به کلماتی که انتخاب میکنم دقت میکنم، من نوشتم چیزی شبیه مونوریل والا اونقدر اطلاعات دارم که فرق منوریل از مترو رو بدونم! :)
در مورد زمان مترو که چند جا نوشتی باید بگم بهتره به تاریخ شروع پروژه در مشهد و تبریز نگاه کنی (خبرش قبلا بیرون اومده بود) بگذریم که در حد فاصل فلکه دانشگاه تا آبرسان به دلیل مشکلات خاک و... چند ماه دستگاهها معطل موندند. و حالا رکورد سگمنت گزاری در دست تبریزه.
باز بگزریم از عنایت ویژه ای که نسبت به بعضی شهرها است.
من هنوزم رو حرفم هستم که پس از تکمیل سه راه راهنمایی منظره ای جالب (علی الخصوص شبها) خواهد داشت.
http://up.iranblog.com/Files2/3b11b54989214cf68e70.jpg
http://www.imna.ir/ImageDecoder.ashx?Path=News/1388/05/13/Gallery/Images/1269105049023.jpg&Size=600&Footer=mohamad%20reza%20sahrayi
و نقشه به روزتر که قبلا هم قرار داده بودم:
توضیح: خط 5 همون خط حومه به شهر جدید سهند است.
البته اطلاعات زیادی هست که اینجا جاش نیست و در Skyscraper و ویکیپدیا قرار دادم.
سلام شهرام جان ... من اصلا قصد جسارت نداشتم ببخشید
ببینید کار شروع پروژه قطار شهری مشهد با مترو تبریز تقریبا تو یک زمان انجام شد
یعنی زمان نقشه برداری و انتخاب بهترین مسیر تقریبا از سال 70 شروع شد
اصفهان هم کارشو تو همون سالها شروع کرد
دلیل اینکه به مشهد بیشتر از سایر شهرها اهمیت می دن اینه که مسافر بیشتر سالانه نسبت به شهرهای دیگه وارد مشهد میشه و اینکه مشهد دومین کلان شهر ایرانه
مجددا اطلاعات بیشتری تو این زمینه بهتون میدم
ALI 7135
2011/2/24, 06:51 PM
راستی این عکسی هم که از اون پل گذاشتی درست میگی خیلی قشنگه اما بسیار محدود
اما بلوار وکیل اباد مشهد حدود 19 کیلومتر
جالبه بدونین نمونه برداری این پلتون هم از روی پل جمهوری مشهد بوده که تو 18 ماه تموم شد
Ice Man
2011/2/24, 11:06 PM
سلام شهرام جان ... من اصلا قصد جسارت نداشتم ببخشید
ببینید کار شروع پروژه قطار شهری مشهد با مترو تبریز تقریبا تو یک زمان انجام شد
یعنی زمان نقشه برداری و انتخاب بهترین مسیر تقریبا از سال 70 شروع شد
اصفهان هم کارشو تو همون سالها شروع کرد
دلیل اینکه به مشهد بیشتر از سایر شهرها اهمیت می دن اینه که مسافر بیشتر سالانه نسبت به شهرهای دیگه وارد مشهد میشه و اینکه مشهد دومین کلان شهر ایرانه
مجددا اطلاعات بیشتری تو این زمینه بهتون میدم
البته این بحث ها خیلی خوبه چون باعث افزایش اطلاعاتمون هم میشه.
فاز 1 از خط اول به طول 19 کیلومتر تشکیل شده از 8.5 کیلومتر همسطح و 10.5 کیلومتر تونل کم عمق هست. تونل کم عمق با توجه به عکسهایی که دیدم شبیه عملیات قسمت اول خط 1 تبریزه، هم تونل کم عمق هم مسیر همسطح نیاز به زمان بهره برداری کمتری نسبت به تونل های پر عمق دارن (همونطور که این بخش از مترو تبریز تو مدت زمان کم اجرا شده و چند سالیه منتظر قطار هست)
ولی مسئله زمانبر تونل های پر عمقه تا جایی که من اطلاع دارم تبریز، اصفهان، شیراز و اهواز مراحل تونل پر عمق در دست اجرا دارند.
در مورد تاریخ تا جایی که من اطلاع پیدا کردم از 73 برای مشهد برنامه ریزی شده و از 79 عملیات اجرایی شروع شده، سازمان مترو تبریز در سال 80 تاسیس شده و همون سال خط 1 به تصویب شورای ترافیک رسیده.
در کل صحبت روی این مسئله که کجا زودتر و کجا دیرتر شده هیچ تاثیری روی عملکرد سازمانها نداره ولی با اطلاع از عملکرد شهرداری تبریز در زمینه های مختلف در سالهای اخیر مطمئنم این مشکل ریشه در اعتبارات و مسائل دولتی داره. (همونطور که شهردار و شورای شهر تبریز هم تاکید کردند)
جالبه بدونین نمونه برداری این پلتون هم از روی پل جمهوری مشهد بوده که تو 18 ماه تموم شد
من در این مورد اطلاعی ندارم اگه منبعی داری در اختیار ما هم بزار استفاده کنیم.
البته یه مسئله ای هم هست که باید کمی در موردش تحقیق کنم، قطار شهری مشهد به عنوان Light Rail System عنوان شده ولی کلانشهر های دیگه به عنوان Metro!
ALI 7135
2011/2/26, 10:50 AM
البته یه مسئله ای هم هست که باید کمی در موردش تحقیق کنم، قطار شهری مشهد به عنوان Light Rail System عنوان شده ولی کلانشهر های دیگه به عنوان Metro!
اره درسته این سیستم مربوط میشه به قطار شهری اما باید اینو بدونین که سیستم قطار شهری بسیار جالب تر و پیچیده تر از مترو ...
البته در بیشتر جاها کاملا مشابه اند اما تفاوت های عمده ای هم دارند
مثلا واگن های قطار شهری مشهد قادرند در قوس 50 متری دور بزنند اما در متروی تهران باید این قوس حداقل 700 متر باشه
واگنهای قطار شهری مشهد به تنهایی قادرند در خط حرکت کنند و عما شنت رو هم انجام بدند یعنی انتهای خط نیازی به دور زدن ندارند چون هر واگن یک اتاق راهبر و یک شانتینگ دسک داره اما متروی تهران از دوسر به دو لوکومتیو وصله و اگر یکی از واگن ها از دیگری جدا بشه دیگه این قطار قادر به انجام عملیات شنت نیست
و کلی برتری های دیگه
ضمنا این که قطار شهری مشهد از نوع قطار های سبک باشه دلیل به راحتی انجام عملیات راه اندازی و ساخت و سازش نیست بلکه این نوع قطار ها به دلیل ظرافتی که دارند بسیار حساسند و نیاز به نگهداری بسیار بالایی دارند
یک نکته دیگه باید به عرض دوستان برسونم
((( قرار بود سال 74 یا 75 برای قطار شهری مشهد واگن تهیه بشه که به دلیل برخی مسائل این امر تحقق نیافت , قطار شهری مشهد حدود 2.5 یا 3 سالی هست که کامله اما بدلیل نبودن واگن ها شروع به کار کردن نکرد , تنها ریزه کاری هایی در تونل ها مونده بود که نهایت زمان مورد نیاز برای انجامش 2 ماه بود )))
این واگن هایی که برای قطار شهری مشهد اومده از چین وارد شده که البته اصلا چینی نیست
بوژی ها و موتور تراکشنش مربوط میشه به المان و سیستم سیگنالینگش ژاپنیه
قبلا هم قراردادهایی با سایر کشورها از جمله چک اسلواکی , روسیه و المان داشتیم که به دلیل وجود تحریم ها از امدن واگن ها جلوگیری کردند ....
sadeghi_67
2011/2/26, 03:02 PM
sallam ali jan
mojtaba hastam
mamolan sorat metroha ta che ghad ziad mishe va dar metroha az che noe tormozi baraye negah dashtanesh estefade mishe?
ALI 7135
2011/2/26, 08:41 PM
sallam ali jan
mojtaba hastam
mamolan sorat metroha ta che ghad ziad mishe va dar metroha az che noe tormozi baraye negah dashtanesh estefade mishe?
sallam ali jan
mojtaba hastam
سلام اقا مجتبی
تو سیستم مترو طبق استاندارد سرعت بهره برداری 40 تا و ماکزیمم سرعت از 60 تا بیشتر نمیشه
البته در قطار شهری مشهد به دلیل نزدیکی ایستگاهها به هم این اتفاق صورت نمی گیره
از سه نوع ترمز استفاده میشه
1 مگنتی
2 بادی
3 دینامیکی
استفاده اصلی از ترمز دینامیکی و بادیه
اما ترمز مگنتی برای ترمز اضطراری استفاده میشه یعنی اگر مشکلی در سیستم رخ بده بلافاصله با قدرت بالا قطار ترمز میشه که اونقدر این ترمز قوی که باعث سرخ شدن ریل خواهد شد
sadeghi_67
2011/3/01, 07:22 PM
با سلام دوباره علي جان
ميخواستم بدونم درباره قطارهايي كه با نيروي مغناطيسي كار ميكنند اطلاعاتي داري؟
ALI 7135
2011/3/28, 03:27 PM
با سلام دوباره علي جان
ميخواستم بدونم درباره قطارهايي كه با نيروي مغناطيسي كار ميكنند اطلاعاتي داري؟
سلام
راستش نه خیلی اطلاعات ندارم
سعی میکنم تا آخر هفته اطلاعاتی از این نوع قطار ها پیدا کنم ...
ALI 7135
2011/4/17, 05:35 PM
http://uploadfa.net/1390/wrgeinu6h4jx6q674nd.mpeg
http://uploadfa.net/1390/g32ze9qwyjo5o2g5c2.mpeg
2 تا کلیپ اتصال شدید برق (با حاله حتما ببینید)
ALI_AHORA
2011/4/19, 01:50 PM
http://www.irfreeup.com/images/53338192484187399878.jpg
http://www.irfreeup.com/images/16294487385806771253.jpg
ALI_AHORA
2011/4/19, 01:54 PM
به دوتا عکس بالا با دقت نگاه کنید
عکس از قطار شهری مشهد
در عکس بالا دقت کنید که ماژول وسط درب ورودی ندارد
ظرفیت این واگن حدود 250 نفر است که دارای 64 صندلی است و جزو پیشرفته ترین و با امکانات ترین قطارات روز محسوب می شود
ALI_AHORA
2011/4/19, 02:10 PM
http://www.irfreeup.com/images/94868905195140703395.jpg
عکس دوم مربوط به اتاق راهبر در قطار شهری مشهد است
http://www.irfreeup.com/images/58124643300223199068.jpg
عکس سوم شنتینگ دسک است که در انتهای هر واگن در قطار شهری قرار گرفته و باعث حرکت به سمت مخالف بر روی ریل میشود
البته ناگفته نماند که سیستم بسیار ساده ایی دارد و فقط موارد بسیار ضروری و یا در هنگام تعمیر و نگهداری قطارات از این سیستم استفاده می شود
http://www.irfreeup.com/images/96212821657278764911.jpg
saeed_asghari
2011/4/29, 11:52 PM
سلام علی آقا
همه تاپیک رو خوندم
خیلی جالب بود برام بعضی قسمت هاش
دستتون درد نکنه
http://uploadfa.net/1390/wrgeinu6h4jx6q674nd.mpeg
http://uploadfa.net/1390/g32ze9qwyjo5o2g5c2.mpeg
2 تا کلیپ اتصال شدید برق (با حاله حتما ببینید)
علی جان اینا اتصالی نیستن
توی این ویدئو ها باز شدن سـکسیونر نشون داده میشه (arc)
ALI_AHORA
2011/4/30, 09:14 AM
سلام علی آقا
همه تاپیک رو خوندم
خیلی جالب بود برام بعضی قسمت هاش
دستتون درد نکنه
علی جان اینا اتصالی نیستن
توی این ویدئو ها باز شدن سـکسیونر نشون داده میشه (arc)
سلام دوست عزیز
ممنون بابت توضیحاتتون
امکانش هست یک مقدار در این زمینه توضیح بدین
چون برای خود من هم نامفهوم بود چه اتفاقی می افته
خیلی خیلی ممنون
saeed_asghari
2011/4/30, 12:49 PM
سلام دوست عزیز
ممنون بابت توضیحاتتون
امکانش هست یک مقدار در این زمینه توضیح بدین
چون برای خود من هم نامفهوم بود چه اتفاقی می افته
خیلی خیلی ممنون
سلام
خواهش میکنم. چشم حتما باهم حرف میزنیم در این باره
چون تاپیک منحفف میشه از موضوع خودش ، یه جا دیگه یا تو خصوصی میرسم خدمتتونhttp://l.yimg.com/us.yimg.com/i/mesg/emoticons7/53.gif
http://up.iranblog.com/images/3mjsbmprtigz22j6z55.wmv
به عنوان مثال این یه اتصال 3فاز به هم هست
ALI_AHORA
2011/5/01, 10:43 AM
ایول بابا
خیلی جالب بود
بی صبرانه منتظرم تا به بحث برسیم
ممنون
ALI_AHORA
2011/5/01, 06:58 PM
دوستان بحث بعدی در مورد چگونگی استفاده از باد قطارها
ALI 7135
2011/5/13, 02:27 PM
خوب بریم سر بخت باد ها و نحوه استفاده از اونا
تو یکی از تاپیک های انجمن خوندم که با قطار های سریع السیر و از طریق توربین هایی که در مسیر اونا قرار میدن تولید باد می کنند
این کار اگرچه یک طرح بسیار جالبه اما هزینه های نگهداری اون بیشتر از سودش خواهد بود چون ما کل مسیر و نمی تونیم توربین قرار بدیم و اینکه اگر یک قسمتی از مسیر باشه توربین بعد از عبور قطار متوقف میشه و تولید برق پایان پیدا می کنه تا عبور قطار بعدی که معلوم نیست چند ساعت بعد باشه ... حالا اگه ما بحث و بچرخونیم و برگردیم به متروهای خودمون با همین قطار های کم سرعت هم میشه برق مجانی تولید کرد
اول اینکه نصب توربین بالای قطار که این خودش محاسبات دقیقی می خواد
اما میشه قبل هر ایستگاه تونل هایی کوچکی که دقیقا هم اندازه قطار باشند تعبیه کرد ....
ادامه بحث و با شکل براتون می ذارم تا بهتر منظورم و متوجه بشین ....
nilal.jvdn
2011/5/19, 10:32 PM
سلام
مطالب جالب و مفیدی مطرح شده.
من دانشجوی ترم آخر کارشناسی برق_ الکترونیک هستم و موضوع پروژه فارغ التحصیلیم "بررسی اثرات قطار برقی برکیفیت توان شبکه تغذیه" است.
اگربتونید مطلبی درمورد شماتیک سیستم برق قطار برقی ، نحوه طراحی ، بهینه سازی و ... برای جالب تر شدن و تکمیل اطلاعاتم دراختیارم بگذارید ممنون میشم.
مخصوصا که این مطالب درتخصص شماست.
ALI 7135
2011/5/23, 06:53 PM
سلام
مطالب جالب و مفیدی مطرح شده.
من دانشجوی ترم آخر کارشناسی برق_ الکترونیک هستم و موضوع پروژه فارغ التحصیلیم "بررسی اثرات قطار برقی برکیفیت توان شبکه تغذیه" است.
اگربتونید مطلبی درمورد شماتیک سیستم برق قطار برقی ، نحوه طراحی ، بهینه سازی و ... برای جالب تر شدن و تکمیل اطلاعاتم دراختیارم بگذارید ممنون میشم.
مخصوصا که این مطالب درتخصص شماست.
سلام دوست عزیز
تا جایی که بتونم کمکتون می کنم
rockastronomy
2011/5/24, 07:57 PM
برق مترو همون گرایش راه آهن برقی منظورتونه؟
آقا من این روزا درگیر انتخاب رشته برای کارشناسی ارشد هستم
گرایش راه آهن برقی چطوریاست؟
منظورم از نظر آینده ی شغلی و امنیت شغلیه ..
فارغ التحصیل این رشته چیکار ها می تونه بکنه و کجا ها مشغول به کار بشه؟
با تشکر
ALI 7135
2011/5/26, 04:50 PM
برق مترو همون گرایش راه آهن برقی منظورتونه؟
آقا من این روزا درگیر انتخاب رشته برای کارشناسی ارشد هستم
گرایش راه آهن برقی چطوریاست؟
منظورم از نظر آینده ی شغلی و امنیت شغلیه ..
فارغ التحصیل این رشته چیکار ها می تونه بکنه و کجا ها مشغول به کار بشه؟
با تشکر
سلام دوست عزیز
راستش من تا جایی که می دونم مهندسی راه آهن مربوط میشه به عمران اما یک رشته هست به اسم قطارهای برقی
اگه بتونی قبول بشی بازار کار خوبی داری به خاطر اینکه الان تو همه شهرها دارن مترو می زنند اگه این رشته ارشدش باشه فوق العادست
اما برق مترو مربوط میشه به برق و اینکه کارشناسی نداره و قرار بود امسال یا سال دیگه ارشدش وارد ایران بشه که یکجورایی یکم سخته اما بازار کار خوبی داره اگه اومده باشه حتما انتخابش کن
در حال حاضر فقط برق مترو کاردانی داره که فکر کنم اونم امسال سال آخرش بود
به خاطر اینکه تجهیزات گران قیمتی می خواد دانشگاهها کمتر این رشته رو میگیرن
ما ها که برق مترو بودیم از قطار شهری مشهد استفاده می کردیم
Ice Man
2011/5/26, 05:20 PM
راه آهن برقی یکی از گرایشهای مهدسی قدرت در مقطع ارشد هست.
farshid70
2011/7/12, 09:18 PM
دمت گرم داداش کلی چیز یاد گرفتم
محمدامین.
2011/9/28, 10:27 PM
سلام مرسی علی جان ممنون
Ice Man
2011/10/05, 03:44 PM
عکسهایی از سیستم ریل سوم
http://www.tehransama.ir/sama_media/image/2011/05/14391_orig.jpg
http://www.tehransama.ir/sama_media/image/2011/05/14392_orig.jpg
jafar_bagheri
2011/10/18, 04:10 PM
سلام دوست عزیز
راستش من تا جایی که می دونم مهندسی راه آهن مربوط میشه به عمران اما یک رشته هست به اسم قطارهای برقی
اگه بتونی قبول بشی بازار کار خوبی داری به خاطر اینکه الان تو همه شهرها دارن مترو می زنند اگه این رشته ارشدش باشه فوق العادست
اما برق مترو مربوط میشه به برق و اینکه کارشناسی نداره و قرار بود امسال یا سال دیگه ارشدش وارد ایران بشه که یکجورایی یکم سخته اما بازار کار خوبی داره اگه اومده باشه حتما انتخابش کن
در حال حاضر فقط برق مترو کاردانی داره که فکر کنم اونم امسال سال آخرش بود
به خاطر اینکه تجهیزات گران قیمتی می خواد دانشگاهها کمتر این رشته رو میگیرن
ما ها که برق مترو بودیم از قطار شهری مشهد استفاده می کردیم
با سلام
تا جايي كه من ميدانم، مهندسي راهآهن برقي يكي از گرايشات كارشناسي ارشد دانشكده راهآهن (دانشگاه علم و صنعت) است كه معمولاً براي فارغالتحصيلان رشته برق (گرايشهاي متفاوت) موقعيت مناسبي براي تحصيلات تكميلي است. فارغالتحصيلان اين گرايش عموماً در متروها و بعضاً راهآهن ايران و شركتهاي مشاوره يا پيمانكاران و سازندگان مربوط به متروها امكان اشتغال دارند. بر اساس علاقه و مدرك ليسانس اين فارغالتحصيلان ميتوانند به عنوان كارشناس قدرت، انتقال، پستها، مخابرات، سيگنالينگ و ... در متروها مشغول به كار شوند. هرچند در حال حاضر بازار براي كارشناساني كه اطلاعات كلي در خصوص تمام موارد فوق و تخصص در يكي از زمينهها دارند بسيار مناسب است.
Ice Man
2011/10/18, 09:07 PM
با سلام
تا جايي كه من ميدانم، مهندسي راهآهن برقي يكي از گرايشات كارشناسي ارشد دانشكده راهآهن (دانشگاه علم و صنعت) است كه معمولاً براي فارغالتحصيلان رشته برق (گرايشهاي متفاوت) موقعيت مناسبي براي تحصيلات تكميلي است. فارغالتحصيلان اين گرايش عموماً در متروها و بعضاً راهآهن ايران و شركتهاي مشاوره يا پيمانكاران و سازندگان مربوط به متروها امكان اشتغال دارند. بر اساس علاقه و مدرك ليسانس اين فارغالتحصيلان ميتوانند به عنوان كارشناس قدرت، انتقال، پستها، مخابرات، سيگنالينگ و ... در متروها مشغول به كار شوند. هرچند در حال حاضر بازار براي كارشناساني كه اطلاعات كلي در خصوص تمام موارد فوق و تخصص در يكي از زمينهها دارند بسيار مناسب است.
با تشکر همونطور که قبلا هم نوشتم قطار های برقی (را ه آهن برقی) یکی از گرایش های کارشناسی ارشد رشته مهندسی قدرت هست. بعضی از دانشگاهها هم کاردانی برق مترو دارن.
البته دوستان باید بدونند که این رشته با مهندسی راه آهن که به طراحی و ساخت زیر ساخت ها و... مربوط میشه و مربوط به مهندسی عمران هست متفاوته!
Ice Man
2011/10/21, 12:44 AM
شاید این سوال به ذهن دوستان رسیده باشه که ریل سوم چیه، با اینکه توضیح داده بودم ولی برای یادآوری لینک اون پست رو دوباره قرار میدم:
http://www.iran-eng.com/showthread.php/192416-%D8%A2%D8%B4%D9%86%D8%A7%DB%8C%DB%8C-%D8%A8%D8%A7-%D8%A8%D8%B1%D9%82-%D9%85%D8%AA%D8%B1%D9%88?p=2836419&viewfull=1#post2836419
چند عکس دیگه در مورد تغذیه...
اولا در عکس زیر جزییات قطارهای متروی تبریز رو مشاهده میکنید:
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/fa/thumb/a/a2/Tabriz_Metri_Vagon.jpg/800px-Tabriz_Metri_Vagon.jpg
عکس بعدی متعلق به متروی مشهد هست که از نوع سیستم پانتوگراف هست.
http://jamejamonline.ir/Media/images/1389/12/02/l00836418363.jpg (http://jamejamonline.ir/Media/images/1389/12/02/X00836418363.jpg)
http://media.farsnews.com/Media/8912/ImageReports/8912020365/12_8912020365_L600.jpg
و عکسی دیگه از سیستم تغذیه ریل سوم تهران
http://iipa.ir/fa/ic/10836/193933.jpg
jafar_bagheri
2011/10/25, 05:45 PM
سلام
قطارهايي كه با نيروي مغناطيسي كار ميكنند در واقع از موتورهاي خطي استفاده ميكنند كه پيشتر در همين تاپيك راجع به اونها صحبت شده بود. در موتور خطي، روتور روي قطار و استاتور روي خط قرار ميگيرد. به زبان خيلي ساده با تغيير مرتب قطبهاي مثبت و منفي روي خط و حركت آنها قطار كه قطب مخالف است از يك سو دفع و از سوي ديگر جذب ميشود (خيلي تعبير مبتدي بود!) به اين صورت قطار به حركت درميآد. اين نوع موتور بسيار پرهزينه و پرمصرف است اما عملاً تعميرات و نگهداري آن به علت حذف اجرام دوار كم ميشود. اين سيستم بيشتر در متروها كاربرد دارد. به عنوان مثال دو تا از خطهاي مترو توكيو از اين سيستم (موتور خطي) استفاده ميكنند. (با همون محدودويت سرعت مترو كه حدود 80-90 است)
حال فرض كنيد كه قطار فاقد چرخ هم باشد. در اين حالت در قطارهاي مغناطيسي، قطار با استفاده از نيروي مغناطيسي از روي خط بلند ميشود. در اين حالت حركت قطار به صورت بدون اصطكاك خواهد بود و امكان افزايش سرعت آن وجود خواهد داشت. به اين سيستم مگلو (Maglev=Magnetic Leviation) گفته ميشود. يك خط آزمايشي چند كيلومتري در برلن و يك خط قابل بهرهبرداري حدود 40 كيلومتري در چين (فرودگاه شانگهاي تا شهر) در دنيا اصليترين نمونهها هستند. خط چين را آلمانيها احداث كردند كه سرعت آن به حدود 550 كيلومتر بر ساعت ميرسه. (قبل از ركورد شكني قطار سريعالسير TGV در مسير پاريس-ليون اين خط براي سالها ركورددار سرعت زميني بود و البته هنوز ركورددار سرعت بهره برداري است) قيمت احداث اين خط با ناوگان حدوداً كيلومتري 40-60 ميليون دلار برآورد شده است. خاطرتان باشد چند سال قبل، وزارت راه مدعي در نظر داشت راهآهن سريع با زمان 5/2ساعت بين تهران-مشهد بسازد كه از همين دست بود. اون طرح كه يك مشاور آلماني(يا اطريشي ) داشت كه نميخوام اسمشو بگم كه در واقع همه رو سركار گذاشته بود.
سازه مگلو يك سازه به شكل T است كه قطار يه جورايي اون رو از طرفين بغل مي كنه. بسيار شبيه مونوريل با اين تفاوت كه عرض سازه از مونوريل بيشتر است. (توي گوگل سرچ كنيد، پر از عكس است)
musich2
2011/11/11, 07:08 PM
اقا دست همگی درد نکنه.یه سوال داشتم.مترو به صورت خط سوم به چه صورت میباشد یعنی 3 فاز میباشد؟
Ice Man
2011/11/11, 10:02 PM
اقا دست همگی درد نکنه.یه سوال داشتم.مترو به صورت خط سوم به چه صورت میباشد یعنی 3 فاز میباشد؟
فکر کنم اگه پست زیر رو بخونید مسئله براتون روشن میشه، بازم اگه در این مورد سوالی و یا نقطه مبهمی بود مطرح کنید.
http://www.iran-eng.com/showthread.php/192416-%D8%A2%D8%B4%D9%86%D8%A7%DB%8C%DB%8C-%D8%A8%D8%A7-%D8%A8%D8%B1%D9%82-%D9%85%D8%AA%D8%B1%D9%88?p=2836419&viewfull=1#post2836419
spring flower
2011/11/27, 12:59 PM
سلام آقا علی
میشه یه توضیح مختصری در مورد تغذیه بالا سری در اختیارم قرار بدید:que:
hamed 33
2011/12/07, 04:56 PM
سلام
علي آقا يه سوال داشتم مي خواستم بدون كه به چه دليل در برق متر از فركانس 400hz استفاده مي كنن
مرسي.
m_tavakoli
2012/1/06, 01:53 PM
سلام
علي آقا يه سوال داشتم مي خواستم بدون كه به چه دليل در برق متر از فركانس 400hz استفاده مي كنن
مرسي.
علت استفاده از فرکانس 400 هرتز جهت شارژ باطری هاست چون فرکانس 400 هرتز بعد از یکسوسازی ریپل کمتری نسبت به فرکانس 50هرتز دارد.
amir0o
2012/1/08, 06:53 AM
سلام. ممنونم از مطلبتون جالب بود تا حالا نمی دونستم
oshpower
2012/1/08, 09:17 AM
دوست عزیز کدوم قطار از ولتاژ 400 ولت استفاده میکنه.
قطار درون شهری : سطح ولتاژ 750 ولت . قطار کرج سطح ولتاژ دریافتی از پانتوگراف 25kv
موتور قطار درون شهری قدیمی dc و جدید ( موشکی ) ac میباشد . البته لاین زرد رنگ وسط ریل ها dc است و درون قطار های جدید از مبدل استفاده شده است.
موتور قطار کرج ac از نوع القایی که درون لوکوموتیو کشنده قرار دارند . هر لوکوموتیو دارای 4 موتور 800kw میباشد. ولتاژ دریافتی از پانتوگراف مستقیم به رکتیفایر رفته به تبدیل به dc شده از انجا به انورتر قوی رفته و دوباره تبدیل به ac میشود با این کار راننده قطار میتواند فرکانس و ولتاژ اعمالی به موتور ها را کاهش دهد و در نتیجه سرعت قطار را تحت کنترل داشته باشد.
من این صفحه را مطالعه کردم 70 درصد اطلاعات داده شده غلط میباشد. لطفا دقت بیشتری کنید. با تشکر امید
Ice Man
2012/1/08, 02:46 PM
قطار درون شهری : سطح ولتاژ 750 ولت . قطار کرج سطح ولتاژ دریافتی از پانتوگراف 25kv
موتور قطار درون شهری قدیمی dc و جدید ( موشکی ) ac میباشد . البته لاین زرد رنگ وسط ریل ها dc است و درون قطار های جدید از مبدل استفاده شده است.
موتور قطار کرج ac از نوع القایی که درون لوکوموتیو کشنده قرار دارند . هر لوکوموتیو دارای 4 موتور 800kw میباشد. ولتاژ دریافتی از پانتوگراف مستقیم به رکتیفایر رفته به تبدیل به dc شده از انجا به انورتر قوی رفته و دوباره تبدیل به ac میشود با این کار راننده قطار میتواند فرکانس و ولتاژ اعمالی به موتور ها را کاهش دهد و در نتیجه سرعت قطار را تحت کنترل داشته باشد.
من این صفحه را مطالعه کردم 70 درصد اطلاعات داده شده غلط میباشد. لطفا دقت بیشتری کنید. با تشکر امید
منظور دوستمون فرکانس 400 هرتز بود نه ولتاژ 400 ولت و ای کاش ذکر میکردید که اطلاعاتی که دادید مربوط به مترو تهران بود.
در ضمن در صورت امکان اطلاعاتی که به نظرتون اشتباه داده شده رو تصحیح کنید.
freedom_m1005
2012/1/09, 08:12 AM
سلام علی آقا-اولین سوالی که میکنم شاید یکی از سخترین سوال ها باشه
درجاهایی که از برق dc استفاده میشه ایجاد جریان سرگردان یا stray curent میشه میخوام بدونم که چجوری این جریان در خطوط مترو دفع میشه من شنیدم چندین روش مثل آندهای فدا شونده و کاهش مقاومت ریل و افزایش ولتاژ و زمین کردن شناور و.................. هست میخوام بدونم از کدوم روش بیشتر استفاده میشه
با تشکر
رضوانپور
2012/1/29, 01:41 PM
امیدوارم موفق باشید
ضمنا هرسوالی از مترو داشتید من در خدمتم ...سلام علی جون خیلی جالب بود دستت درد نکنه.
هژبر حقیقی
2012/2/26, 11:58 AM
سلام علی جان ممنون از اطلاعات خوبت
m.n- memar
2012/4/28, 04:50 PM
سلام علی آقا-بابت مطالب خوبتون ممنون. من رشته ام معماریه!!!!!:Dزیاد از برق سردر نمیارم!!!ولی موضوع پایان نامه ام طراحی ایستگاه مترو هست!!! مطالب شما بیشتر توی بخش تأسیسات بدردم خورد ;) دستتون درد نکنه.
در ضمن اگر امکانش هست در مورد اینکه یک ایستگاه به عنوان سوزن عمل میکنه توضیح بدین؟( البته میدونم که زیاد به برق مترو مرتبط نیست) و اینکه توی طراحی خود ایستگاه تأثیری میذاره؟( ای کاش یه سایتی هم بود و طراحی اایستگاه رو توضیح میداد.) در هر حال اگه کمکم کنین یه دنیا ممنون میشم:smile:
nava8486
2012/5/06, 09:03 PM
سلام
ترم 4 قدرتم
مطلب هایی که ازتون خوندم به برق مترو علاقه مندم کرد
میخوام بدونم در این شته باید از کجا شروع کنم ؟؟
ممنون میشم راهنماییم کنید
راستی اگه میشه بگید ساکن کجاید.
Ice Man
2012/5/29, 12:52 AM
تجهیزات متروی تبریز
تجهیزات سازمان قطار شهری تبریز شامل سیستمهای ocs ، مخابرات، پستهای برق، مکانیک و تأسیسات می باشد.
1ـ سیستم سیگنالینگ: این سیستم شامل تجهیزات کنار خط و نصب شده در onboard قطار بوده که از طریق کابل کشیهای انجام شده هماهنگی بین قطار و تجهیزات کنار خط را بر عهده دارد و اطلاعات خط از طریق کابل کشی به مرکز کنترل فرمان منتقل می گردد. از مزایای مهم این سیستم جلوگیری از برخورد قطارها و کاهش سرفاصله زمانی حرکت قطارها و اطمینان خاطر مسافر وپرسنل از وجود یک سیستم ایمن و قابل اعتماد جهت هدایت قطار می باشد.
http://tabrizmetro.ir/Uploads/2/PictureGallary/b104.jpg
2ـ سیستم ocs (برق بالاسری): سیستم ocs وظیفه انتقال مصرف برق قطارها را عهده دار می باشد. نوع سیستم شبکه بالاسری زنجیره ای بوده و دارای دوسیم حمال و دو سیم کنتاکت می باشد.حداکثرکشش در این سیمها 100N/ می باشد. ولتاژ شبکه بالاسری د دهانه پانتوگراف v 1500DC می باشد. حداکثر توان انتقال انرژی شبکه بالاسری در 20درجه سانتیگراد 2770 آمپر می باشد. فاصله حمایتهای سقفی تونل در سقف حداکثر 25 متر و فاصله سیستم head span برای زیگزاگ حداکثر 50 متر می باشد. تیپ شبکه برای حداکثر سرعت 80km/h طراحی شده است. حداکثر ارتفاع در مسیر تونلی از سطح ریل 4/4 متر و در مسرهای روباز 5متر می باشد.
http://tabrizmetro.ir/Uploads/2/PictureGallary/b58.jpg
3ـ سیستم مخابرات: این سیستم شامل پانزده ، زیرسیستم به شرح ذیل می باشد؛ 1)SDH شبکه انتقال 2) شبکه ارتباط رادیویی 3) شبکه تلفن4) شبکه دوربین مداربسته 5) سیستم اعلان عمومی 6) سیستم اطلاع رسانی مسافران 7) سیستم توزیع ساعت 8) سیستم ضبط صدا 9) سیستم منبع تغذیه بدون وقفه 10) سیستم جمع آوری کرایه 11) سیستم اعلام حریق 12) سیستم حفاظت و ایمنی محلی و مرکزی 13) سیستم مدیریت ساختمان 14) سیستم کامپیوتری محلی و گسترده 15) سیستم اسکادا
4) سیستم برق: برق مصرفی قطار شهری تبریز از طریق پستهای اختصاصی 132 به 20 تأمین می شود. پستهای برق شامل پستهای RS و پستهای LPS می باشد. پستهای RS تأمین کننده برق بالاسری و نهایتاً برق کششی قطار بوده و پستهای LPS تأمین کننده روشنایی قطار و تونل و ساختمان بهره برداری می باشد.
http://tabrizmetro.ir/Uploads/2/PictureGallary/b105.jpg
5) سیستم مکانیک و تأسیسات: شامل سیستمهای تهویه و هواساز، اطفاء حریق، آسانسور، پله برقی و... بوده و سیستم تهویه جهت تأمین هوای مناسب داخل تونل و ایستگاهها هست. سیستم اطفاء حریق جهت جلوگیری از انتشار دود و آتش در موارد احتمالی می باشد. سیستمهای پله برقی و آسانسور نیز جهت رفاه حال مسافران بویژه سالمندان و معلولین مورد استفاده قرار می گیرد.
تجهیزات سازمان قطار شهری تبریز در یک نگاه کلی
سیستم تغذیه انرژی قطارهای متروی تبریز از نوع شبکه بالا سری با ولتاژ 1500 VDCاز شرکت زیمنس آلمان خریداری شده است.
.
سیستم سیگنالینگ که عهده دار کنترل حرکت قطارها می باشد و قابلیت حرکت قطارها بدون نیاز به دخالت راهبر(راننده قطار) را دارند برای HEAD WAY دو دقیقه ( حداکثر زمان انتظار مسافر در ایستگاه) طراحی شده است. توسط این سیستم مسیر وحرکت و توقف کلیه قطارها از طریق مرکز کنترل و فرمان قابل کنترل وهدایت خواهد بود.
. اطلاعات کلیه تجهیزات نصب شده در مترو در اتاق مرکز کنترل و فرمان بر روی پانل های LCDقابل مشاهده می باشد. جهت صرفه جویی در مصرف انرژی امکان برگشت Regeneration ) ) در شبکه برق قطارها حداکثر تا میزان 30% پیش بینی شده است. تمهیدات لازم در صورت قطع برق در یکی از پستهای برق تغذیه کننده قطارها وپستهای تغذیه کننده ایستگاهها جهت جلوگیری از وقوع اختلال در حرکت قطارها وجذب مسافر در نظر گرفته شده است.
جمع آوری: Ice Man
tanha_zizi
2012/7/10, 11:28 AM
سلام دوستان و علی آقای گل .
چند بار بهتون ایمیل زدم . خیلی کارم گیره . رشته من برق نیست واطلاعات زیادی ندارم .
مشکل می و سوالم اینه که مثلا میزان مصرف برق مونوریل چقدر هست ؟ حالا اگر نمیدونید همین مترو رو هم بفرمایید ممنون میشم . چطور بیان میشه ؟ بر اساس مسافت طی شده ؟ یا ..
تنها چیزی که میدونم اینه که مصرفش از نوع تماسی ریل سوم که شما ذکر کردید.هست و 750DC
یه جایی خوندم که مصرفش 75 کیلو وات ساعت هست این یعنی چی؟ یعنی تو هر چقدر اینقدر مصرف میکنه چون رشته تون نزدیک بود امیدوارم جوابمو بدید ؟
قربونتون هر چه زود تر . بفرمایید ممنون میشم .
tanha_zizi
2012/7/25, 11:55 AM
ممنون از این همه کمک واقعا شرمنده کردید
ALI 7135
2012/7/27, 05:54 PM
سلام دوست عزیز
سیستمهای مترو کلا 3 فاز هستند
حتی سیستم روشنایی هم از شبکه های 3 فاز استفاده شده ...
ALI 7135
2012/7/27, 06:00 PM
سلام آقا علی
میشه یه توضیح مختصری در مورد تغذیه بالا سری در اختیارم قرار بدید:que:
شبکه بالاسری در مترو ها ....
در این سیستم برق مترو توسط بازوهایی که پانتوگراف نام دارن و وظیفه برق رسانی رو بر عهده دارن تامین میشه
پانتوگراف به بازوهایی میگن که توسط زغالی که روی اون قرار داره با شبکه زیگزاگی که با زاویه 45 درجه روی این بازو قرار گرفته تماس برقرار میکنه و برق مورد نظر و تامین میکنه
دلیل زاویه 45 درجه جلوگیری از خورده شدن زغال از یک نقطه است ...
ALI 7135
2012/7/27, 06:12 PM
سلام
هسچ قطاری توان دریافت 25 کیلو ولت رو از پانتوگراف نداره
25 کیلو ولت در هر استگاه تبدیل میشه
این نیست که حتما قطارهای جدید از موتور ac یا dc استفاده کنن
هر قطار در هر منطقه بسته به نوع نیاز از موتور خاص خودش استفاده میکنه
در قطار شهری مشهد به دلیل اینکه نیاز به شتاب بالا ندارن (دلیل : فاصله کم ایستگاهها ) و کنترل راحت تر از موتور AC و مترو تهران دقیقا برعکس این حالت از موتور dc استفاده میشه
نوع سیستم قطارها متفاوته
یعنی در مترو تهران فقط لوکومتیو دارای موتور تراکشن یا کشنده هست اما کلیه واگن های قطار مشهد دارای موتورن و استاندارد خاصی وجود نداره که این قطار و این واگن حتما باید 4 موتور کشنده داشته باشه
مثلا در قطار مشهد هر واگن به 3 بخش تقسیم شده که هر بخش و یک ماژول میگن در ماژول اول و اخر 4 موتور وجود داره که مجموعا 8 موتور در هر واگن با 3 بوژی مجزا میشه
فکز کنم واسه دوستان کاملا روشن شده باشه ...
ALI 7135
2012/7/27, 06:19 PM
سلام علی آقا-بابت مطالب خوبتون ممنون. من رشته ام معماریه!!!!!:Dزیاد از برق سردر نمیارم!!!ولی موضوع پایان نامه ام طراحی ایستگاه مترو هست!!! مطالب شما بیشتر توی بخش تأسیسات بدردم خورد ;) دستتون درد نکنه.
در ضمن اگر امکانش هست در مورد اینکه یک ایستگاه به عنوان سوزن عمل میکنه توضیح بدین؟( البته میدونم که زیاد به برق مترو مرتبط نیست) و اینکه توی طراحی خود ایستگاه تأثیری میذاره؟( ای کاش یه سایتی هم بود و طراحی اایستگاه رو توضیح میداد.) در هر حال اگه کمکم کنین یه دنیا ممنون میشم:smile:
سلام
اگه منظورتون تغیر دادن مسیر قطارهاست که باید بگم هیچ سوزنی در مترو در ایستگاهها قرار نمیگیره
کلیه سوزنهای سیستم مترو به دلیل مسائل امنیتی بین خطوط قرار داره ...
اما در کل متوجه سوالتون نشدم ...
اگر مجددا توضیح بدین سوالتون رو شاید بتونم کمکتون کنم
ALI 7135
2012/7/27, 06:32 PM
سلام دوستان و علی آقای گل .
چند بار بهتون ایمیل زدم . خیلی کارم گیره . رشته من برق نیست واطلاعات زیادی ندارم .
مشکل می و سوالم اینه که مثلا میزان مصرف برق مونوریل چقدر هست ؟ حالا اگر نمیدونید همین مترو رو هم بفرمایید ممنون میشم . چطور بیان میشه ؟ بر اساس مسافت طی شده ؟ یا ..
تنها چیزی که میدونم اینه که مصرفش از نوع تماسی ریل سوم که شما ذکر کردید.هست و 750DC
یه جایی خوندم که مصرفش 75 کیلو وات ساعت هست این یعنی چی؟ یعنی تو هر چقدر اینقدر مصرف میکنه چون رشته تون نزدیک بود امیدوارم جوابمو بدید ؟
قربونتون هر چه زود تر . بفرمایید ممنون میشم .
سلام
اگه منظورتون مصرف برق موتورهای واگنهاست که اغلب در سیستمهای موجود در ایران 750 تا 800 ولت یا AC یا DC مصرف میشه
وقتی سیستم روشن باشه این میزان مصرف میشه فقط در زمان حرکت و ترمز تغییراتی در مصرف ایجاد خواهد شد.
موتورهای مونوریل هم مشابه همین نوع موتورها هستند فقط از نظر نوع سیستم حرکتی متفاوتند
mohsen_dargaz
2012/8/23, 02:45 AM
تا جایی که من می دونم سیستم کنترل راهبر روی هر قطار هست که بهش میگن ATP که کارش نظارت بر عملکرد راهبر و کنترل دربها و کنترل سرعت قطار هست
اگه سرعت قطار از مثلا 60 کیلومتر بیشتر بشه و به 9 کیلومتر بیشتر از سرعت مجاز یعنی به 69 کیلومتر برسه قطار به صورت اتوماتیک ترمز اضطراری میکنه
روی سکوهای مسافر گیری هم کلیدهایی با نام EBS هست که اگه 3 ثانیه نگهش داری قطار ترمز اضطراری میکنه
قطار از مرکز فرمان و توسط راهبر هم کنترل میشه
اهرمی هم زیر دست راهبر هست که شتاب و ترمز قطار رو بر عهده داره و باید حتما فشار داده نگه داشته بشه و اگه دستش رو از روش برداره بعد از گذشت بازه زمانی مشخص به معنی عدم هوشیاری راهبر خواهد بود به همین دلیل راهبر دیگری برای مواقع اضطراری در آخرین کابین قطار قرار داره که بهش Real نشین گفته میشه
حالا جای بحث بسیاره که حوصله تایپ ندارم.....
ALI 7135
2012/8/30, 01:20 PM
اهرمی هم زیر دست راهبر هست که شتاب و ترمز قطار رو بر عهده داره و باید حتما فشار داده نگه داشته بشه و اگه دستش رو از روش برداره بعد از گذشت بازه زمانی مشخص به معنی عدم هوشیاری راهبر خواهد بود به همین دلیل راهبر دیگری برای مواقع اضطراری در آخرین کابین قطار قرار داره که بهش Real نشین گفته میشه
سلام
ممنون از مطالبت
تا حدودی صحبتها درست بود اما در این دو مورد
راهبر در یک بازه ی زمانی مشخص اهرم رو فشار میده برای اینکه هوشیاریش مشخص بشه مثلا هر 30 ثانیه یک مرتبه اگه این این مدت به دو برابر برسه یعنی 1 دقیقه , ترمزهای اضطراری فعال میشه و کل سیستم قطارهای خط متوقف میشن(طبق استاندارد)
و اینکه طبق استاندارد ها باید راهبر دوم در انتهای قطار در واگن باشه که در پایان خط قطار عمل شنت و انجام بده و دپو رو دور نزنه
اما به خاطر صرفه جویی در هزینه ها از یک راهبر استفاده میشه
ضمنا به اون کابین اخر قطار شنتینگ دسک میگن
یا حق
Ice Man
2012/8/30, 02:26 PM
اما به خاطر صرفه جویی در هزینه ها از یک راهبر استفاده میشه
یا حق
تا جایی که من میدونم در متروی تهران و قطار برقی از دو راهبر و لوکوموتیوران استفاده میشه، اما از متروی مشهد اطلاعی ندارم.
ALI 7135
2012/8/31, 12:21 PM
تا جایی که من میدونم در متروی تهران و قطار برقی از دو راهبر و لوکوموتیوران استفاده میشه، اما از متروی مشهد اطلاعی ندارم.
در قطار شهری مشهد از یک راهبر استفاده میشه
تو مشهد ترجیح دادن دپو رو دور بزنن ... البته فاصله کوتاهی داره انتها و ابتدای خطوط در مشهد
Ice Man
2012/8/31, 02:37 PM
در قطار شهری مشهد از یک راهبر استفاده میشه
تو مشهد ترجیح دادن دپو رو دور بزنن ... البته فاصله کوتاهی داره انتها و ابتدای خطوط در مشهد
فکر کنم اونطور که در عکسها دیدم یه اتاق کنترل داره و آخره قطار هم اتاق کنترل نداره.
http://media.farsnews.com/Media/8912/ImageReports/8912020365/17_8912020365_L600.jpg
ALI 7135
2012/9/17, 12:29 PM
فکر کنم اونطور که در عکسها دیدم یه اتاق کنترل داره و آخره قطار هم اتاق کنترل نداره.
http://media.farsnews.com/Media/8912/ImageReports/8912020365/17_8912020365_L600.jpg
113955
دوستان این شنتینگ دسک
میزی ک تو عکس بالا چند نفر روش تکیه دادن
این انتهای قطار قرار میگیره و عمل شنت و انجام میده
113956
این اتاق راهبر
در قطار شهری مشهد 3 تا واگن پشت سر هم قرار میگیره که واگن آخر برعکس قطار های دیگست
یعنی دو سر قطار 2 اتاق راهبر در جهت مخالف هم قرار میگیرن
در عکسی که دوستمون گذاشتن , عکس از شنتینگ دسک واگن سوم گرفته شده که نشون میده واگن سوم برعکس این دو واگن قرار گرفته .
امیدوارم متوجه شده باشین
Ice Man
2012/9/17, 02:37 PM
البته این رو هم به دوستان یادآور بشیم که در تقسیم بندی که شده قطار شهری مشهد نه به عنوان مترو بلکه به عنوان قطار سبک یا LTR تقسیم شده.
s.m.javad
2012/10/12, 10:07 PM
سلام علی آقا اگه ممکنه اطلاعاتی در مورد یکسو سازهایی که در قطار شهری مشهد استفاده میشه میخواستم اگه ممکنه در مورد پستهای برق که تو مسیر هم هستند توضیح بدبد
ZARABAN21
2012/11/13, 02:07 PM
سلام دوستان مهندس
یه سوال برام پیش اومده میخواستم بدونم مقدار برق مصرفی مترو چقدره در ساعت چند وات میسوزونه؟
z.zarini
2012/11/15, 03:51 PM
سلام علی اقا
من یک ارائه کلاسی در مورد مترو دارم راستش رشته ام مخابراته چیز زیادی نمیدونم یه مطلب اموزشی با توضیح ساده ندارید؟ این لینکی که گذاشتید عکس نداره!!!
ممنون میشم کمک کنید
moh3n_s
2012/12/19, 09:37 PM
سلام داداش کارت عاالی بود خیلی کیف کردم این تاپیکو دیدم فقط میشه گفت درود برشما
قربان میشه بیزحمت یکم در مورد موتور های مترو برامون اطلاعاات و عکس بذارید
اطلاعات مثل :
کلا چند تا موتور در هر قطار هست که وظیفه جابجایی رو به عهده دارن ؟
هر موتور چند اسب بخار نیرو داره ؟
محل قرار گیری دقیق موتور ها کجاست(کجای لوکوموتیو)؟تصویری ازش دارید؟
hoseinshokrolahi
2013/1/08, 10:11 PM
سلام لطفا در مورد عملکرد قطار مترو برام ایمیل کنید
سید مصطفی ح
2013/1/24, 04:28 PM
سلام علی جان.
من تازه وارد این بحث شدم.سوالی که فکر منو مشغول کرده اینه:
برق دقیقا به چه صورت و با چه ابزاری به متروی داخل تونل انتقال داده میشه؟ریل که برق دار نیست؟
Ice Man
2013/1/25, 12:28 AM
سلام علی جان.
من تازه وارد این بحث شدم.سوالی که فکر منو مشغول کرده اینه:
برق دقیقا به چه صورت و با چه ابزاری به متروی داخل تونل انتقال داده میشه؟ریل که برق دار نیست؟
دوست عزیز اگه صفحات قبلی رو بخونید چند مورد از روشهایی که به کار میره رو من خودم همراه با عکس توضیح مختصر دادم.
ALI 7135
2013/2/05, 11:57 AM
سلام داداش کارت عاالی بود خیلی کیف کردم این تاپیکو دیدم فقط میشه گفت درود برشما
قربان میشه بیزحمت یکم در مورد موتور های مترو برامون اطلاعاات و عکس بذارید
اطلاعات مثل :
کلا چند تا موتور در هر قطار هست که وظیفه جابجایی رو به عهده دارن ؟
هر موتور چند اسب بخار نیرو داره ؟
محل قرار گیری دقیق موتور ها کجاست(کجای لوکوموتیو)؟تصویری ازش دارید؟
135244
135245
ALI 7135
2013/2/05, 11:58 AM
135246
135247
سپهر سوری
2013/3/17, 10:01 AM
سلام به علی آقای گل
واقعا از این تاپیک پر محتوا لذت بردم دستت در دنکنه
پدر منم تو مترو کار میکنه و تا حد بسیار کمی در مورد چیزایی که گفتی اطلاعات داشتم و لی الان بعد از خوندن این تاپیک اطلاعاتم خیلی کامل تر شد
من باید در مورد موتور های ترکشن یه ارائه بدم ولی هیچی در موردشون گیر نیاوردم
تاپیکو که خوندم دیدم تو صفحه 14 و 15 یه اشاراتی بهشون کردیی میخواستم اطلاعات بیشتری در موردشون گیر بیارم اگه میشه یه توضیح بیشتری بده و اگه مطالب کامل تری هم داری اگه میشه برام میل کن
بازم در مورد این تاپیک دستت درد نکنه
منتظر پاسخم
یاعلی