PDA

برای دیدن نسخه كامل اینجا را كلیك كنید : صمغ درخت چرا؟

majidhosseini
2010/6/19, 01:49 PM
سلام به همه دوستان مهندسی کشاورزی در باغبانی
ما هم اومدیم از علم شما استقاده کنیم اگه اجازه بدین
دوستان....صمغ درخت دلیلش چیه؟
چرا باید یه درخت صمغ داشته باشه؟البته یه دلیلشو میدونم برای مباررزه با آفت هستش
اما این درخت گوجه سبز ما بیش از اندازه صمغ داره
خیلی زیاد
بعدا یع عکس ازش میزارم
حالا نظری دارین شما دلیلش چیه؟
اصلا به خاطر سلامت این درخت هستش؟

fgni
2010/6/19, 07:29 PM
خیلی زیاد
بعدا یع عکس ازش میزارم

ببين دوست من صمغ عامل اصليش تخريب پوسته درخت هست البته گوجه سبز خيلي صمغ ترشح ميكنه عامل رو هم خودتون ميدونين تو زمستون و پاييز درخت مورد حمله انواع افتها و حتي سرما و گرما هم باعث ترك خوردن و صدمه ديدن درخت ميشن در بهار با شروه جريان يافتن شيره گياه درخت براي مقابله با افت و پوشوندن قسمتهاي صدمه ديده صمغ ترشح ميكنه بنا بر اين مشاهده صمغ زيد نشون دهنده وجود افتهاي زياد مثل سوسك چوب خوار و پوستخوار هست شما امسال زمستون كمي اهك رو به تنه درختت بمال و نتيجه اونو مشاهده كن

majidhosseini
2010/6/20, 12:43 PM
ببين دوست من صمغ عامل اصليش تخريب پوسته درخت هست البته گوجه سبز خيلي صمغ ترشح ميكنه عامل رو هم خودتون ميدونين تو زمستون و پاييز درخت مورد حمله انواع افتها و حتي سرما و گرما هم باعث ترك خوردن و صدمه ديدن درخت ميشن در بهار با شروه جريان يافتن شيره گياه درخت براي مقابله با افت و پوشوندن قسمتهاي صدمه ديده صمغ ترشح ميكنه بنا بر اين مشاهده صمغ زيد نشون دهنده وجود افتهاي زياد مثل سوسك چوب خوار و پوستخوار هست شما امسال زمستون كمي اهك رو به تنه درختت بمال و نتيجه اونو مشاهده كن

دستت درد تکنه
عجب فلسفه ای داشت
یعنی الان کاری نکنم دیگه؟
بزارم تا زمستون؟
بازم تشکر:gol::gol::gol:

زهرا فرشید
2010/6/23, 01:00 PM
خیلی زیاد
بعدا یع عکس ازش میزارم
سلام اقا مجید
خوش آمدی
ببین دوست گلم صمغ در واقع جزئی از شیره گیاهی است که در برخی مواقع با زخمی شدن قسمت هایی از گیاهان این شیره غذایی گیاه خارج شده و تحت تاثیر هوا دچار هوازدگی شده و رنگ آن تیره میشه ...این شیره در فصلی که درخت در حال رشد است سرعت زیادی داره و کاهی که سرعتش در آوندها زیاد باشه از قسمت هایی از گیاه خارج میشه شاید در مورد گوجه شما این وضعیت باشه ...
اما در مورد عامل تدافعی که گفتید ... برخی از گیاهان در شیره های خودشون داری مواد سمی هستند که وقتی حشره ایی نیشش رو وارد بافتشون میکنه بمیره مثل گل آپارتمانی دیفن باخیا که سمی هست ... مثلا من الان دستم بش آلرژی پیدا کرده و مثل امروز که مجبور شد حدود پنجاه تایی قلمه بگیرم دست داغون شده

امیدوارم توضیحات بدردتون خورده باشه;)

البته این صمغ جاهای دیگه هم هست با کاربردهای دیگه که اگر خواستید بگم ..
مثلا شما یه درخت انار را در نظر بگیرید که شته به آن حمله کرده از محل هایی که شته یا سایر حشرات نیش دار زخم کردن شیره خارج میشه که این شیره میتونه منبع خیلی مناسبی برای تجمع بیماری ها باشه

آهک؟؟؟؟اثرش چیه محمدرضا؟؟؟

دستت درد تکنه
عجب فلسفه ای داشت
یعنی الان کاری نکنم دیگه؟
بزارم تا زمستون؟
بازم تشکر:gol::gol::gol:
شما الان مراقب باش بیماری قارچی به درختت حمله نکنه

jovhar
2010/6/23, 01:08 PM
سلام اقا مجید
خوش آمدی
ببین دوست گلم صمغ در واقع جزئی از شیره گیاهی است که در برخی مواقع با زخمی شدن قسمت هایی از گیاهان این شیره غذایی گیاه خارج شده و تحت تاثیر هوا دچار هوازدگی شده و رنگ آن تیره میشه ...این شیره در فصلی که درخت در حال رشد است سرعت زیادی داره و کاهی که سرعتش در آوندها زیاد باشه از قسمت هایی از گیاه خارج میشه شاید در مورد گوجه شما این وضعیت باشه ...
اما در مورد عامل تدافعی که گفتید ... برخی از گیاهان در شیره های خودشون داری مواد سمی هستند که وقتی حشره ایی نیشش رو وارد بافتشون میکنه بمیره مثل گل آپارتمانی دیفن باخیا که سمی هست ... مثلا من الان دستم بش آلرژی پیدا کرده و مثل امروز که مجبور شد حدود پنجاه تایی قلمه بگیرم دست داغون شده

امیدوارم توضیحات بدردتون خورده باشه;)

البته این صمغ جاهای دیگه هم هست با کاربردهای دیگه که اگر خواستید بگم ..
مثلا شما یه درخت انار را در نظر بگیرید که شته به آن حمله کرده از محل هایی که شته یا سایر حشرات نیش دار زخم کردن شیره خارج میشه که این شیره میتونه منبع خیلی مناسبی برای تجمع بیماری ها باشه

آهک؟؟؟؟اثرش چیه محمدرضا؟؟؟

شما الان مراقب باش بیماری قارچی به درختت حمله نکنه

حالا باز تمرین جدید میدی به محمد رضا
میفرستیش دنبال نخودسیاه:mad:

majidhosseini
2010/6/23, 03:46 PM
این عکساشه
http://freezpic.com/pics/0b87576ba96ee54e796a0ec87e90c4d0.jpg
http://freezpic.com/pics/bcefa1f501538ff25f2b3cdffb6b5165.jpghttp://freezpic.com/pics/300fd3f251edd02380616f2c5f702207.jpg
خوب واقعا ممنون از جواب
یعنی میخواین بگین امری طبیعی هستش؟
قارچ نزده.....اما خداروشکر چندسالیه محصول میده در حد باغ 10 هکتاری:d
میخوام بهش برسم تا اذیت نشه
خوب اون به ما لطف میکنه ما هم کمکش کنیم خوب:d

fgni
2010/6/23, 03:58 PM
ببخشيد دير جواب ميدم اهك خاصيتش اينه جلوي حمله بيماريهاي قارچي به دختي كه تنه اش ترك برداشته رو ميگيره در ضمن بخاطر سفيد بودنش جلوي رسيدن گرماي زياد به تنه درخت رو ميگيره و از ترك خوردن اون جلوگيري ميكنه در ضمن جلوي حمله افات چوبخوار و پوستخوار رو هم ميگيره تا به تنه اسيب نرسونن

گلشید ساحل
2010/6/25, 05:45 PM
در بعضی موارد دلیل ترشح صمغ بر هم خوردن تعادل هورمونهای داخلی گیاه است م.وقتی بافتی صدمه میبینه این تعادل بهم میخوره وشیره گیاهی به صورت صمغ بیرون میاد.

زهرا فرشید
2010/6/25, 07:18 PM
در بعضی موارد دلیل ترشح صمغ بر هم خوردن تعادل هورمونهای داخلی گیاه است م.وقتی بافتی صدمه میبینه این تعادل بهم میخوره وشیره گیاهی به صورت صمغ بیرون میاد.
دقیقا همینه
کلا زبان گیاه برای پاسخ به محرک های محیطی و صدماتی که بافتش وارد میشه بهم خوردن تعادل هورمونی نسیبت به حالت عدی در گیاه است

venous_20
2010/7/13, 02:01 PM
سلام
یه سوال ازخانمها وآقایون مهندس دارم
من یکدونه دیقن باخیا دارم تقریبا میشه گفت بالاترازده ساله دارمش ولی تواین مدت تنها رسیدگی من دادن آب به گیاه بوده ونورخیلی خوب پشت پنجره ..یعنی کودبی کود ولی ماشالله روبرزبروزبهتروبهتر میشه
خیلی گردن کلفت تشریف داره:Dچطوری بدون کود دوام آورده؟

fgni
2010/7/13, 03:34 PM
ونوس جان سوال خوبي پرسيدي گياهان براي رشد به همون خاك و اب و نور احتياج

دارن و لزوما به كود برا رشد احتياجي ندارن در واقع ما كود به گياه ميديم تا اون سريع تر

رشد كنه يا بهتر محصول بده همين البته در مورد گياهان انگل مثل اركيده دادن كود

الزاميه چون بدون كود تغذيه اون دچار مشكل ميشه :gol:

زهرا فرشید
2010/7/13, 11:23 PM
سلام
یه سوال ازخانمها وآقایون مهندس دارم
من یکدونه دیقن باخیا دارم تقریبا میشه گفت بالاترازده ساله دارمش ولی تواین مدت تنها رسیدگی من دادن آب به گیاه بوده ونورخیلی خوب پشت پنجره ..یعنی کودبی کود ولی ماشالله روبرزبروزبهتروبهتر میشه
خیلی گردن کلفت تشریف داره:Dچطوری بدون کود دوام آورده؟
نور داره ابم داره اب هم پر املاحه تو هوا هم عناصر اصلیش هستن و احتمالا خاکش هم خوبه پس دیگه چی میخاد .... ایشالله 120 سال برات زنده باشه

لابد گلدونش هم بزرگه ... عکسشو میزاری؟؟قول میدین چشمش نزنیم

shirin.agro
2010/7/13, 11:38 PM
نور داره ابم داره اب هم پر املاحه تو هوا هم عناصر اصلیش هستن و احتمالا خاکش هم خوبه پس دیگه چی میخاد .... ایشالله 120 سال برات زنده باشه

لابد گلدونش هم بزرگه ... عکسشو میزاری؟؟قول میدین چشمش نزنیم

حرفه باغبان و هميشه گوش كنننننننننننننننن

amin_rogh
2010/7/13, 11:58 PM
سلام
احسنت و صد آفرین به جوابهای داده شده مخصوصا آقای محمد رضا خان.
اگه به عکسها توجه بفرمایید میتونید تورم و ترکیدگی رو روی پوست کاملا ببینید که در واقع مسیر حرکت لارو حشرات چوبخوار هست . این لارو ها در واقع در تونل هایی که حفر میکنند به مسیر آوند های ابکش خسارت وارد میکنند و عکس العمل گیاه هم که ترشح صمغ هست باعث تورم و ترکیدن پوست و بخشی از چوب میشه.
یکی دیگه از چیزایی که این نظر رو تقویت میکنه اینه که ترشح صمغ در قسمت آقتابگیر بیشتر از سمت سایه بر روی درخت باشه . چون اغلب این لاروها گرما رو بیشتر از سرما ترجیح میدن و در نتیجه فعالیتشون در یک سمت بیشتر از سمت دیگه ی تنه درخت هست.
اگه درخت از بنیه خوبی برخوردار باشه(هرچند که درختان قوی بندرت مبتلا میشن) همین صمغ ها باعث به تله افتادم و نهایتا مرگ آفت میشن.
گذشته از مبارزه شیمیایی و روشهایی که دوستان فرمودند بهترین روش عملیات به زراعی( آبیاری به موقع،هرس ، کود دهی و هوادهی یا همون پابیل کردن) هست

زهرا فرشید
2010/7/14, 09:58 AM
سلام
احسنت و صد آفرین به جوابهای داده شده مخصوصا آقای محمد رضا خان.
اگه به عکسها توجه بفرمایید میتونید تورم و ترکیدگی رو روی پوست کاملا ببینید که در واقع مسیر حرکت لارو حشرات چوبخوار هست . این لارو ها در واقع در تونل هایی که حفر میکنند به مسیر آوند های ابکش خسارت وارد میکنند و عکس العمل گیاه هم که ترشح صمغ هست باعث تورم و ترکیدن پوست و بخشی از چوب میشه.
یکی دیگه از چیزایی که این نظر رو تقویت میکنه اینه که ترشح صمغ در قسمت آقتابگیر بیشتر از سمت سایه بر روی درخت باشه . چون اغلب این لاروها گرما رو بیشتر از سرما ترجیح میدن و در نتیجه فعالیتشون در یک سمت بیشتر از سمت دیگه ی تنه درخت هست.
اگه درخت از بنیه خوبی برخوردار باشه(هرچند که درختان قوی بندرت مبتلا میشن) همین صمغ ها باعث به تله افتادم و نهایتا مرگ آفت میشن.
گذشته از مبارزه شیمیایی و روشهایی که دوستان فرمودند بهترین روش عملیات به زراعی( آبیاری به موقع،هرس ، کود دهی و هوادهی یا همون پابیل کردن) هست
سلام
ممنون امین رخ عزیز

فقط من متوجه این قسمتی که پررنگ کردم نمیشم:redface:

و رد افت هم رو تنه نمبینم:redface:

ممنون میشم کمی برام توضیح بدی:gol:

fgni
2010/7/14, 10:35 AM
سلام
ممنون امین رخ عزیز

فقط من متوجه این قسمتی که پررنگ کردم نمیشم:redface:

و رد افت هم رو تنه نمبینم:redface:

ممنون میشم کمی برام توضیح بدی:gol:
خوب من برات ميگم زهرا

منظور امين اينه اگه درختي جوان باشه و رشد خوبي داشته باشه سيستم ريشه اي خوب هم داشته باشه يعني خاك خوب و اب مناسب در اختيارش باشه قدرت مكش ريشه .. همه اينها باعث ميشه درخت در همون مراحل اوليه حمله افات عكس العمل نشون بده صمغ ترشح بكنه اونوقت حشره مثل لارو سورك چوبخوار داخل صمغ درخت كه به مرور تحت هوا زدگي خشك ميشه به تله مي افته البته اين مساله كه درختا ن مسن بيشتر الوده ميشن هم درسته و اغلب الودگي توسط چوبخوار در پاييز و زمستان زماني كه درخت در خواب زمستاني بسر ميبره و شيره گياهي در اوندها كمتر جريان داره انجام ميشه

در مورد باغ دوست عزيزمون هم يه توصيه بهشون ميكنم عمر درخت الوچه و هلو خيلي كمه البته ميشه با هرس ساليانه درخت رو جوون نگه داشت اما اين درختا زود از بين ميرن مخصوصا در مورد الوچه توصيه ام به دوستمون اينه در بين درختاي فعلي قلمه الوچه بكارن چون حد اكثر باردهي اقتصادي اين درختايي كه من ديدم شش تا هفت ساله ترشح صمغ زياد هم نشانه مسن شدن درختان باغ هست

amin_rogh
2010/7/14, 08:14 PM
خوب من برات ميگم زهرا

منظور امين اينه اگه درختي جوان باشه و رشد خوبي داشته باشه سيستم ريشه اي خوب هم داشته باشه يعني خاك خوب و اب مناسب در اختيارش باشه قدرت مكش ريشه .. همه اينها باعث ميشه درخت در همون مراحل اوليه حمله افات عكس العمل نشون بده صمغ ترشح بكنه اونوقت حشره مثل لارو سورك چوبخوار داخل صمغ درخت كه به مرور تحت هوا زدگي خشك ميشه به تله مي افته البته اين مساله كه درختا ن مسن بيشتر الوده ميشن هم درسته و اغلب الودگي توسط چوبخوار در پاييز و زمستان زماني كه درخت در خواب زمستاني بسر ميبره و شيره گياهي در اوندها كمتر جريان داره انجام ميشه

در مورد باغ دوست عزيزمون هم يه توصيه بهشون ميكنم عمر درخت الوچه و هلو خيلي كمه البته ميشه با هرس ساليانه درخت رو جوون نگه داشت اما اين درختا زود از بين ميرن مخصوصا در مورد الوچه توصيه ام به دوستمون اينه در بين درختاي فعلي قلمه الوچه بكارن چون حد اكثر باردهي اقتصادي اين درختايي كه من ديدم شش تا هفت ساله ترشح صمغ زياد هم نشانه مسن شدن درختان باغ هست
سلام
ممنون محمد رضا جان
نمیدونم چرا دکمه تشکر پاک شده.بهر حال اینجوری تشکر میکنم.

برای تکمیل سخن ، مطلب زیر رو خدمتتون میزارم. البتخ من دقیقا نمیگم که آفت درختان دوستمون دقیقا همین گونه هست اما احتمالش زیاده.

چوبخوار درختان ميوه

Sphenoptera kambyses
(Col.: Buprestidae)

http://www.nature-of-oz.com/Sphenoptera%20magna.jpg

در تمام مناطق ميوه خيز كشور فعاليت دارد. روي تمام درختان ميوه هسته‌دار متعلق به خانواده رزاسه به جز آلبالو ديده شده است. روي گيلاس فعاليت متري دارد. اين گونه بيشتر در مناطق گرم و بسيار گرم فعال مي‌باشد در صورتيكه گونه S. davatchii درمناطق سرد فعال مي‌باشد.

زيست‌شناسي
اين حشره يك نسل در سال دارد. قسمتي از تابستان و سراسر پاييز و زمستان را به صورت پيش شفيره داخل خانه‌هاي شفيرگي ايجاد شده در چوب با دياپوز اجباري مي‌گذراند. حشره كامل در بهار ظاهر مي‌شود. سوراخهاي خروجي بيضي شكل و به ابعاد 4/4*4/2 ميليمتر است. خروج حشره كامل تدريجي مي‌باشد. حشره كامل از برگ درختان ميوه تغذيه مي‌نمايد. حشره ماده پس از جفت‌گيري تخم‌هاي خود را به طور تك‌تك در روي تنه و شاخه‌هايي كه بيشترين مقدار آفتاب را دريافت مي‌كنند، مي‌گذارد. دوره نشو و نماي جنيني در طبيعت 8 تا 13 روز و دوره لاروي آن4 ماه در حاليكه دوره لاروي گونه S.davatchii ده ماده مي‌باشد.

مسير حركت لارو در درختان جوان و نيمه مسن از بيرون مشخص، بدين معني كه اين مسير به علت عكس‌العمل شديد گياه كه بوسيله ترشح صمغ خودنمايي مي‌كند متورم شده و مي‌تركد. از شكافهاي ايجاد شده صمغ پوشيده از فضولات و باقي مانده گياهي ناشي از فعاليت لاروها، خارج مي‌شود. لارو در مسير خود آوندهاي آبكش را قطع كرده و اگر حركات آن دوراني باشد به علت تخريب بيشتر آوندهاي آبكش باعث خشكيدن عضو مورد حمله مي‌گردد. منطقه فعاليت لاروها به علت گرما دوست بودن آنها اكثراً محدود به قسمتي از گياه است كه بيشتر آفتاب مي‌گيرد. پوست قسمت مورد حمله بعد از مدتي خشكيده و مي‌ريزد در اين صورت چوب يا سوراخهاي ايجاد شده روي آن كه مدخل خانه‌هاي شفيرگي مي‌باشند، ديده مي‌شود. لاروها پس از رسيدن به رشد كافي در قمست عريض دالان اطاق شفيرگي خود را داخل چوب تعبيه مي‌كنند، سراسر پاييز و زمستان به صورت پيش شفيرگي طي مي‌گردد. در اوايل بهار پيش شفيره‌ها تبديل به شفيره مي‌شوند و پس از 10 تا 16 روز به حشره كامل تبديل مي‌شوند.

کنترل:
1ـ درختان ميوه‌اي که مورد حمله اين حشره واقع مي‌شوند از دسته هسته‌دارها هستند. گونه‌هاي درختان هسته‌دار در مقابل حملات حشرات چوبخوار و يا هر عامل ديگري كه منجر به ايجاد شكاف، سوراخ و يا هر نوع پارگي گردد با ترشح صمغ از خود واكنش نشان مي‌دهند. اگر درخت به حد كافي قوي باشدصمغ ترشح شده لارو يا حشره كامل حمله كننده را خفه كرده و آن را از پيشروي باز مي‌دارد. ولي بايد توجه داشت كه همين ترشح صمغ كه منجر به نابودي تعدادي از افراد حشره چوبخوار مي‌شود در عوض باعث ضعف درخت نيز شده و گياه را براي حمله مجدد افراد ديگر حشره چوبخوار آماده مي‌سازد. ترشح صمغ علاوه بر خفه كردن تعدادي از افراد چوبخوار سبب از بين رفتن لاروهاي ريز تازه از تخم خارج شده از طريق جلوگيري از ورودشان به داخل پوست و شاخه به علت سفت بودن بش از حد مي‌شود.

پارازيتوئيد لارو Atanycolus sculpturatus (Hym.: Braconidae)

پارازيتوئيد لارو Oxysyohus sp. (Hym.: Pteromalidae)

3ـ بهترين راه درمان مبارزه با اين آفت و ساير آفات چوبخوار تقويت درختان با عمليات به زراعي از قبيل آبياري به موقع و كافي، دادن كود، هرس به موقع، يا بيل كردن و نيز انتخاب محل مناسب براي كشت درخت مي‌باشد. درختان سالم و قوي بندرت مورد حمله اين گونه آفات قرار مي‌گيرند.

برگرفته از: http://pests.blogfa.com/post-64.aspxجامع ترين وبلاگ در زمينه آفات كشاورزي (http://pests.blogfa.com/)

موفق باشید

امین رخ