برای دیدن نسخه كامل اینجا را كلیك كنید : مباحث مرتبط با قالب بندی ( ارائه و درخواست )
yasser_eng
2010/4/23, 04:05 PM
دوستان در این قسمت متقاضیان درخواست های مرتبط با مباحث قالب بندی را ارائه فرمایند و سایرین که دارای چنین مطالبی هستند حسب مورد تقاضا کننده نسبت به ارائه آن در همین قسمت اقدام کنند
این اقدام باعث نظم تالار - جستجوی بهتر مطالب و ... می گردد البته اگه دوستان spam نزنند:)
yasser_eng
2010/4/23, 04:07 PM
کسی تحقیق یا فایل پاور پوینت شامل انواع قالب بندی یا یک نمونه قالب بندی رو توضیح و شرح داده باشه اگه داره بذاره ممنون میشم
اگه تو فایل پاورپوینت هم عکس و یا فیلم مرتبط داشته باشه دیگه بیست هست:que::gol:
rasool.civil
2010/4/24, 12:52 AM
کسی تحقیق یا فایل پاور پوینت شامل انواع قالب بندی یا یک نمونه قالب بندی رو توضیح و شرح داده باشه اگه داره بذاره ممنون میشم
اگه تو فایل پاورپوینت هم عکس و یا فیلم مرتبط داشته باشه دیگه بیست هست:que::gol:
سلام
فکر کنم تاپیک پر طرفداری بشه;)
من چندتا پروژه دارم ولی باید با سرعت بالا آپلود کنم
ایشالا فردا
rasool.civil
2010/4/26, 03:15 PM
سلام
بابت تاخیر شرمنده;)
یه فایل پاورپوینت آماده کردم که توش قالبهای مدولار و فایبرگلاس و آلومینیومی رو معرفی کردم و بعضی از مزایای اونها هم هست
امیدوارم مفید باشه
از لینک زیر دانلود کنید
http://rasoolcivil.persiangig.com/kargah/form.rar
rasool.civil
2010/4/26, 03:24 PM
راستی
میگم چطوره منحصر به پروژه و فایل پاورپوینت نباشه
و عکسهای اجرایی و ضوابط آیین نامه ای هم باشه و آرماتوربندی هم باشه چون جدا از هم نیستند این دوتا،اگه موافقید اسم تاپیک رو تغییر بدیم
واسه شروع :
http://rasoolcivil.persiangig.com/kargah/ghaleb%20pey.JPG
http://rasoolcivil.persiangig.com/kargah/soton-pey.JPG
yasser_eng
2010/4/26, 06:14 PM
سلام
به نظر من رسول جان چون اینجا فقط درخواست ها مطرح میشه نکات آیین نامه ای تو بخش های دیگه تالار انتشار بشه بهتر هستش :smile: البته بازم هرچه همکار مدیر بگه :)
yasser_eng
2010/4/27, 04:55 AM
سلام
بابت تاخیر شرمنده;)
یه فایل پاورپوینت آماده کردم که توش قالبهای مدولار و فایبرگلاس و آلومینیومی رو معرفی کردم و بعضی از مزایای اونها هم هست
امیدوارم مفید باشه
از لینک زیر دانلود کنید
http://rasoolcivil.persiangig.com/kargah/form.rar
فقط یک مشکل کوچولو.....
اگه بتونی اون چندتا فونتی رو هم که ازش استفاده کردی آپ کنی ممنون میشم:smile:
paramiss_18
2010/4/28, 11:31 PM
سلام بچه ها من دانشجو معماری هستم :surprised:می خواستم ببینم میتونید یک سری اطلاعات راجع به اجرای پی در زمینهای شیبدار -پی باسکولی-پی بالشتکی-قالبهای لغزنده و افقی-اهن گذاری پله های گرد بهم بدید ممنون میشم اگه کمکم کنید اگه عکس یا فیلم هم داشتید برام بزارید ممنون میشم
rasool.civil
2010/4/29, 11:31 AM
سلام بچه ها من دانشجو معماری هستم :surprised:می خواستم ببینم میتونید یک سری اطلاعات راجع به اجرای پی در زمینهای شیبدار -پی باسکولی-پی بالشتکی-قالبهای لغزنده و افقی-اهن گذاری پله های گرد بهم بدید ممنون میشم اگه کمکم کنید اگه عکس یا فیلم هم داشتید برام بزارید ممنون میشم
شما 10 تا در خواست دادید که یکیش به این تاپیک ربط داره
منم همونو جواب میدم،در مورد قالبهای لغزان یه سری اطلاعات دارم که همینجا قرار میدم
rasool.civil
2010/4/29, 11:36 AM
فقط یک مشکل کوچولو.....
اگه بتونی اون چندتا فونتی رو هم که ازش استفاده کردی آپ کنی ممنون میشم:smile:
اینم فونت های پاور پوینت قبلی;)
http://rasoolcivil.persiangig.com/document/font.rar
rasool.civil
2010/4/29, 11:40 AM
قالب های لغزنده (Slip Forms)
امروزه برای ساخت سازه های بلند و با طول زیادنظیر سیلوها، برج های مخابراتی، هسته های برشی ساختمان های بلند، برج های خنك ساز،دودكشها، پایه های پله، كف تونلها، كانال های آب، كف جاده ها و سازه های مشابه كهاجرای آنها در گذشته نیاز به داربست بندی سنگین در اطراف سازه داشت، از روشیاستفاده می گردد كه قالب لغزنده نام دارد. با استفاده از روش قالب لغزنده بسیاری ازداربست بندی های اطراف سازه حذف گردید و سرعت اجرای كار به همراه نمای بهتر برایكار افزایش می یابد.
قالب های لغزنده قائم
اساس روش اجرای قالبلغزنده عمودی این است كه قالب به ارتفاع 1 تا 1.5 متر در فواصل زمانی متناوب بهبالا كشیده می شود. در ضمن بالا كشیدن قالب عملیات بتن ریزی و آرماتور بندی نیزادامه می یابد و دائما مخلوط بتن از بالا به درون قالب ریخته شده و ضمن حركت قالببه سمت بالا بتن سخت شده از قسمت زیرین قالب جا می ماند. سرعت حركت قالب به نحویتنظیم می شود كه بتن در زمان خارج شدن از قالب ضمن تحمل وزن خود، جهت حفظ شكل خوداز مقاومت كافی برخوردار باشد. قالب بندی لغزان قائم را می توان بر اساس حركتپیوسته انجام داد و یا آن را طوری برنامه ریزی كرد كه در ارتفاع معینی متوقف گردد وسپس حركت لغزان خود را مجددا از سر گیرد. معمولا حركت قالب لغزان با سرعتی یكنواختصورت می گیرد.
در صورتی كه قالب لغزان دارای توقف باشد درزهایی به وجود می آیندكه با درزهای میان مراحل بتن ریزی در عملیات ساختمانی با قالب ثابت فرقیندارد.
قالب لغزنده در امتداد قائم با سرعتی یكنواخت حركت می كند و این سرعت بهاندازه ای است كه هر مقطع از بتن در طول مدت زمان لازمی كه برای گیرش اولیه نیازدارد درون قالب می ماند. روش قالب لغزنده عمودی برای سازه های پوسته ای با ضخامتجدار ثابت و یا تقریبا ثابت به كار می رود. قالب های لغزان قائم توسط جكهایی بهبالا حركت داده می شوند كه بر روی میله های صاف یا لوله های سازه ای كار گذاشته شدهدر بتن سخت عمل می كنند. این جكها ممكن است از نوع دستی، بادی، برقی و یا هیدرولیكیباشند. سكوهای كار و داربست های كارگران پرداختكار نیز به قالب بندی متصل و بههمراه آن حركت می كنند.
قسمتهای اصلی یك قالب لغزنده
دیوارههایقالب: دیوارههای قالب باید به اندازه كافی محكم و مقاوم باشند. جنس این دیوارههاممكن است چوبی و یا فلزی باشند. قالبهای فلزی به مراتب سنگینتر از قالبهایچوبیاند ولی در عوض استحكام بیشتری داشته و تعداد دفعات استفاده از آنها بیشتراست. تعمیرات و یا تغییرات احتمالی قالبهای فلزی نیز نسبت به قالبهای چوبی دشوارتراست در عوض تمیز كردن آنها آسانتر و نمای بتن پس از باز كردن قالب صافتراست.
خود قالب ها را می توان در سه بخش در نظر گرفت :
• یوغها
• پشتبندهای افقی (كمركش)
• قالب بدنه
یوغها دو وظیفه اصلی دارند: جلوگیری از بازشدن قالب ها در قالب در برابر فشارهای جانبی بتن و انتقال بار و فشار بهجكها.
پشت بندها نیز برای تقویت مقاومت خمشی بدنه قالب ساخته شده و بار قالب هارا به یوغ ها منتقل می كنند. سكوی نازك كاری، عرشه اجرایی و سكوی طره ای به پشتبندهای افقی متصل می شوند. اتصال پشت بندها به یوغ باید قادر به حمل این بارهاباشد.
قالب بدنه كه نیز می تواند از پانلهای فلزی، پانلهای چند لایه و یاالوارهای چوبی باشد مستقیما به پشت بندهای افقی متصل می شود.
طوقهها: براینگهداری سكوی كار و انتقال آن و همچنین نگهداری و تحمل وزن قالب و كابل جك در نظرگرفته میشوند. طوقهها معمولاً فلزی و به صورت پروفیلهایی مناسب طرح و در نظرگرفته میشوند.
سكوی كار: معمولاً سه سطح كار در نظر میگیرند. یكی كه بالاتر ازطوقهها و در ارتفاعی در حدود دو متر و بالاتر از انتهای دیوار قرار گرفته و برایاستفاده از بست های فلزی ثابتكننده به كار میروند. دیگری سكویی است كه در بالایكف و همتراز بالای قالب قرار میگیرد و برای قرار دادن ظرف بتن و انبار كردن مصالحو وسایل تراز كردن و همچنین وسایل كنترل جك مورد استفاده قرار میگیرد و بالاخرهسومین سكو به صورت چوببست آویزان و یا یكسره كه معمولاً در دو طرف دیوار قرارگرفته و برای دسترسی به نمای قسمتی از دیوار، كه به تازگی قالب آن را باز كرده وترمیم احتمالی آن، مورد استفاده قرار میگیرد.
جكهای هیدرولیكی: جكهای هیدرولیكیمورد استفاده معمولاً با ظرفیت خود، نظیر جكهای سه تنی و یا شش تنی مشخصمیشوند.
قالب های رونده
قالب های رونده یا قالب هایبالا رونده قالب هایی هستند كه پس از هر بار بتن ریزی از سطح بتن فاصله گرفته و بهصورت خزنده (با فشار جك و یا با استفاده از كارگر و جرثقیل) جابجا می شوند. اینقالب ها معمولا برای اجرای دیوارهای بلند كاربرد دارند. در اجرای سنتی دیوارهایبلند لازم است كه دو طرف دیوار داربست بندی گردد اما در شیوه قالب های رونده، قالبهر مرحله به مرحله قبلی متكی شده و قالب همانند یك صخره نورد به سمت بالا صعود كردهو مراحل فوقانی دیوار را به اجرا در می آورد، بدون اینكه نیاز به داربست جانبیداشته باشد. هر مرحله از اجرای دیوار به این شیوه را لیفت می گویند. در این قالب هااز دو سری قالب استفاده می شود و در هر مقطع یك سری قالب بر بالای سر قالب سری قبلاستقرار پیدا می كند. بدین ترتیب كه در حدود 50 تا 70 سانتی متر از بالای قالب،سوراخی كار گذاشته می شود و قالب توسط جرثقیل بلند شده و پای آن در سوراخ مذكورتوسط بولت محكم می شود و قالب توسط جك در وضعیت شاقول تثبیت می شود. سوراخ لیفت اولدر لیفت دوم نیز ایجاد می گردد تا در اجرای لیفت سوم مورد استفاده قرارگیرد.
قالب های پرنده
اصطلاح قالب پرنده به سیستمی اطلاق می شودكه اجزا آن به یكدیگر متصل شده و یك واحد بزرگ را تشكیل می دهند كه به آن عرشه میگویند. این سیستم برای قالب بندی دال بتنی در ساختمانهای چندین طبقه مورد استفادهقرار می گیرد. پس از آكه بتن هر طبقه ریخته شده و مقاومت لازم را كسب كرد، قالبپرنده (بدون جاسازی اجزا) از بتن جدا شده و به صورت افقی به سمت بیرون ساختمان حركتداده می شود و در بیرون ساختمان بالا كشیده می شود تا در موقعیت جدید برای یك دالدیگر مورد استفاده مجدد قرار گیرد. اصطلاح "قالب عرشه پرنده" از آنجا گرفته شده استكه این قالب به سمت بیرون ساختمان حركت داده می شود (پرواز می كند) و به سمت بالاكشیده می شود تا در تراز طبقه بالاتر مورد استفاده قرار گیرد. هر واحد قالب پرندهاز اجزا سازه ای مختلفی از جمله: خرپاها، تیرها، تیرچه ها و رویه فلزی یا پلاستیكیتشكیل و مونتاژ می شود تا چندین بار مورد استفاده قالب بندی دالهای ساختمان قرارگیرند. این قالب ها را میتوان برای نگاه داشتن تیرها و شاه تیرها، دالها و سایراجزا سازه ای مورد استفاده قرارداد.
rasool.civil
2010/4/29, 11:46 AM
قالب بندی دیوار های بتنی به روش لغزنده
از جملهمزایای این روش قالببندی كه برای دیوارهای نسبتا بلند استفاده میشود تعداد دفعاتبیشتر استفاده از قالب و سرعت عمل بیشتر آن است. در اولین استفاده از قالب دودیواره قالب با تكیه به پاخور بتنی (رامكا) به صورت معكوس قرار میگیرد. پس ازریختن بتن و سخت شدن آن، قسمتهای داخلی قالب را تا حد نهایی بتن ریخته شده بالامیبرند و پس از محكم كردن آن قسمت دوم دیوار را بتن ریزی میكنند. پس از سخت شدنبتن، قالب را باز كرده و نظیر دفعه اول عمل میكنند. عمل قالببندی و بتنریزی رابه همین ترتیب تا انتهای كار و اتمام بتنریزی دیوار ادامه میدهند.
قالب ها ی لغزنده و افقی
این نوغ قالب برای ریختن بتن دیوارهایطولانی، كف و جداره كانال های بزرگ، بتن ریزی شیبها، كف تونلها و سطح راه ها به كارمی رود. به دلیل اینكه اكثر قالب بندی های افقی لغزان بر روی تكیه گاه ثابت قالبمانند سنگ یا خاك انجام می شود، این عملیات اصولا عملیات تحكیم، شمشه كشی،پرداختكاری است. ماشین قالب لغزان معمولا بر روی ریل یا سكوی شكل داده شده حركت میكند. بخش دریافت بتن ماشین ناوه ای است كه برای توزیع یكنواخت بتن در تمامی بخشهایقالب طراحی شده است. متراكم ساختن بتن توسط لوله لرزانی انجام می شود كه با لبهجلویی قالب موازی و كمی جلوتر از آن قرار دارد. متراكم كردن بتن سازه را می توان باویبراتورهای دستی نیز انجام داد. لوله های بتنی در جای یكپارچه نیز با استفاده ازروش قالب بندب لغزان افقی تولید می شوند. ساخت پوششی كامل تونل با قالب بندی لغزاننیز انجام شده است.
paramiss_18
2010/4/29, 11:58 PM
سلام مرسی از پاسختون عکس که مرتبط با این قالبها باشه یا عکس از زمانی که در حال اجرا بوده ندارین:redface:
rasool.civil
2010/4/30, 12:06 AM
سلام مرسی از پاسختون عکس که مرتبط با این قالبها باشه یا عکس از زمانی که در حال اجرا بوده ندارین:redface:
سلام
خواهش میکنم
عکس زیاد دارم
الان یه پاورپوینته که یه چهرمشو آپلود میکنم براتون فعلا چون حجمش 200 مگه
فعلان کارتون راه میوفته،فردا بقیشو ;)
rasool.civil
2010/4/30, 12:14 AM
قالب ها ي لغزنده و افقي:
اين نوغ قالب براي ريختن بتن ديوارهاي طولاني، كف و جداره كانهل هاي بزرگ ، بتن ريزي شيبها ،كف تونلها و سطح راه ها به كار مي رود . به دليل اينكه اكثر قالب بندي هاي افقي لغزان بر روي تكيه گاه ثابت قالب مانند سنگ يا خاك انجام مي شود،اين عمليات اصولا عمليات تحكيم ، شمشه كشي، پرداختكاري است. ماشين قالب لغزان معمولا بر روي ريل يا سكوي شكل داده شده حركت مي كند. بخش دريافت بتن ماشين ناوه اي است كه براي توزيع يكنواخت بتن در تمامي بخشهاي قالب طراحي شده است. متراكم ساختن بتن توسط لوله لراني انجام مي شود كه با لبه جلويي قالب موازي و كمي جلوتر از آن قرار دارد. متراكم كردن بتن سازه را مي توان با ويبراتورهاي دستي نيز انجام داد. لوله هاي بتني در جاي يكپارچه نيز با استفاده از روش قالب بندب لغزان افقي توليد مي شوند. ساخت پوششي كامل تونل با قالب بندي لغزان نيز انجام شده است.
rasool.civil
2010/4/30, 01:59 AM
هر کاری کردم با این سرعت آپ نشد 1 ساعت و نیم الافم کرد ولی آپ نشد
باشه واسه بعد
nedaeijavan
2010/4/30, 02:34 PM
در ساختمانها و ابنیه بتنی قالبها، كه در حقیقت ظروف موقتی با شكل و فرم مورد نظر برای نگهداری میلگردها (آرماتور) و بتن خیس تازه هستند، نقش مهمی به عهده دارند. قالببندی قسمت عمدهای از مخارج ساخت و اجرای اسكلتهای بتنی و اجزای بتنی ساختمان را به خود اختصاص میدهد. هزینه مصالح، ساخت و اجرای قالبهای بتنی بستگی به شكل قالب و دشواری ساخت آن و نوع مصالح مصرفی دارد. در پارهای از موارد ممكن است قالببندی تا بیش از 75 درصد هزینة یك عضو بتنی را به خود اختصاص دهد.
دریافت کامل مقاله (http://civilbooks.mihanblog.com/post/2)
rasool.civil
2010/4/30, 06:22 PM
از لینک زیر انیمیشن اجرای قالبهای لغزنده رو یتونید دانلود کنید
حجم 37 مگا بایت
http://www.mediafire.com/?cxnoohykmij
cris_56211
2010/5/07, 05:58 PM
سلام من جزوه کارگاه قالب بندی و آرماتورندب ساختمان را می خواستم
rasool.civil
2010/7/13, 11:01 PM
فایل flv با حجم 15 مگابایت
دانلود انیمیشنی از قالب بندی ستونها (http://www.mediafire.com/?ddjzjmjjntm)
rasool.civil
2010/7/13, 11:04 PM
سلام برای دانلود فیلم انواع قالب بتن ریزی اینجا (http://www.4shared.com/file/135789335/1655b1f1/anvae_ghaleb.html) را کلیک کنید
در صورتیکه لینک بالا عمل نکرد، آدرس زیر را در قسمت آدرس بار کپی کنید.
http://www.4shared.com/file/135789335/1655b1f1/anvae_ghaleb.html
mansourfcm
2010/8/11, 07:07 PM
کسی میدونه قالبای چوبی بهتره یا فلزی؟:w02:
delara_msh
2010/11/21, 04:46 PM
مطمئن هستین که این فایل باز میشه ؟ لطفا یه چک کنید
free surveyer
2010/11/21, 05:59 PM
با سلام
سوالی که شما پرسیده اید مثل این میمونه که بگی کسی میدونه این درخت چند تا برگ داره؟
دوست عزیز هر کدوم از این نوع قالبها در محلهای خاصی کاربرد خاص خودش را داره.
ولی عموماً قالبهای فلزی کارآمد تر هستند منتهی یه جاهایی شما مجبوری از قالب چوبی استفاده کنی.
rezarection
2011/4/03, 06:38 PM
با سلام
در سازه های مخازن بتنی آب , دیواره ها دارای سطح شیبدار هستند و در محل برخورد دیواره ها در کنج مخزن قالب بندی گوشه با مشکلات زیاد اجرا می شود در صورت امکان نظرات خود را جهت اجرای راحتتر و بهتر این مقطع از قالب بندی ارائه فرمایید متشکرم .
omiyan
2011/4/07, 11:17 PM
عموما قالبهای فلزی کاربردهای خیلی زیادی دارند به چند دلیل : مقرون به صرفه هستند ، ابعاد بتن بصورت دلخواه پس از بتن ریزی نمایان میشن ، زیبایی خاصی به بتن میدن اما در مواردی باید از قالبهای چوبی استفاده کرد مثلا در مورد بعضی از شکلهای خاص که تعداد اجرای اونها کمه و دارای اشکال منحنی هستند که در این موارد استفاده از قالب چوبی با بررسی ممکنه با صرفه تر باشه ( ولی کلی نیست ) البته از ورقهای گالوانیزه در سطح تماس با بتن استفاده میکنن که شکل نهایی مثل قالب فلزی باشه ، استفاده از قالبهای چوبی در کارهای موقت با صرفه تره یا زمانی که یک کار اجرایی رو شروع میکنید و سرمایه کمی دارید اما اگر بتونید قالب فلزی تهیه کنید در 2 الی 3 پروژه سرمایه شما برگشت داره و سود میرسونه ! قالبهای فلزی در حال حاضر با هرنوع شکلی ساخته میشن و براحتی میتونید نقشه استراکچرها رو قبل از اجرا به قالب سازهای بزرگی چون کارخانه بوذرجمهر بدید و اونها در کمترین زمان قالب رو برای شما طراحی کرده و میسازن . امیدوارم کمک کرده باشم ، سوالتون کلی بود و اونچه به ذهنم میرسید نوشتم .
omiyan
2011/4/07, 11:19 PM
با سلام
در سازه های مخازن بتنی آب , دیواره ها دارای سطح شیبدار هستند و در محل برخورد دیواره ها در کنج مخزن قالب بندی گوشه با مشکلات زیاد اجرا می شود در صورت امکان نظرات خود را جهت اجرای راحتتر و بهتر این مقطع از قالب بندی ارائه فرمایید متشکرم .
اگر از قالب فلزی استفاده میکنید باید کنجهای مورد نیازتون رو تهیه کنید که شیب دلخواه رو براتون بوجود میارن و اگر با تخته نراد قالب بندی میکنید که کارتون خیلی راحته و به سادگی میتونید اون رو آماده کنید