PDA

برای دیدن نسخه كامل اینجا را كلیك كنید : فرق مهندسی صنایع با مدیریت صنعتی

سمانه جون
2007/5/20, 05:00 PM
با سلام خدمت بچه های صنایع
میخواستم لطف کنین و بهم بگین که فرق مهندسی صنایع با مدیریت صنعتی چیه؟http://www.iran-eng.com/images/icons/wink.gif

bardinova
2007/5/20, 10:06 PM
میشه به نوعی گفت که مدیریت صنعتی کارش مدیریت هست ! . اما یه مهندس صنایع قبل از اینکه بخواد وارد مقولهء مدیریت بشه مسئول بهینه سازی و افزایش بهره وری هست . حقیقت امر رو بخوای من چندان ربط پررنگی بینشون نمی بینم !

m@hy@r
2007/5/20, 11:17 PM
سلام
یک مهندس صنایع علاوه بر مفاهیم و اصول مدیریت به کار و دانش فنی (کار عملی) هم احاطه داره;)

just in time
2007/5/21, 07:08 AM
با سلام
توی ایران مبحث مدیریت دید بهش نگاه شده یکی دید فنی و مهندسی هست که شده همون رشته مهندسی صنایع و دیگری دید علوم انسانی به موضوع مدیریت صنعت که شده مدیریت صنعتی .
هیچکدوم از این دو مبحث غلط نیست فقط نگرش شون با هم فرق می کنه خیلی ها اعتقاد دارند چون مدیریت یک رشته آمیخته از روانشناسی و جامعه شناسی ، توی حوزه علوم انسانی قرار میگیره ، و بعضی ها اعتقاد دارند که هر آنچه درگیر صنعت میشه در حوزه مهندسی.
با احترام
بچه ها خواهش میکنم توی نظر سنجی چرا صنایع شرکت کنید

pesare_darbedar
2007/5/21, 10:52 AM
سلام
منم با نظر مهدی جون موافقم
به نظر منم این دو از نظر دید فقط با هم متفاوتند یعنی اینکه مدیریت با دید انسانی و اجتماعی شکل گرفته و لی مهندسی صنایع یک دید مهندسی و علمی و صنعتی رو برای بالا بردن راندمان کاری بکار می گیره.
خودمم نفهمیدم چی گفتم راستش ، هر کی فهمید بگه آره d:

هندسه
2007/5/22, 09:15 AM
عزيزم سلام
بايد به عرض كليه بچه هاي صنايع و مديريت برسونم كه فرق بين مديريت و صنايع اين هستش كه يه بچه صنايع مثل يه دارو ساز مي مونه كه بخواد يه دارو خونه درست كنه بعدم آخر ساعت به حساب و كتاباش برسه ولي يه بچه مديريت مثل همون داروسازي كه يه كارخونه داروسازي درست ميكنه بعدم خودش فقط به اوضاع رقابتاي جهاني رسيدگي كنه و با توجه به جهان دارو برنامه ريزي كنه در اصل فقط يه رهبري جهاني داره نه يه كارمند كه كار ميكنه .

just in time
2007/5/22, 09:47 AM
عزيزم سلام
بايد به عرض كليه بچه هاي صنايع و مديريت برسونم كه فرق بين مديريت و صنايع اين هستش كه يه بچه صنايع مثل يه دارو ساز مي مونه كه بخواد يه دارو خونه درست كنه بعدم آخر ساعت به حساب و كتاباش برسه ولي يه بچه مديريت مثل همون داروسازي كه يه كارخونه داروسازي درست ميكنه بعدم خودش فقط به اوضاع رقابتاي جهاني رسيدگي كنه و با توجه به جهان دارو برنامه ريزي كنه در اصل فقط يه رهبري جهاني داره نه يه كارمند كه كار ميكنه .
با سلام
من نه مثال تون رو فهمیدم و نه ارتباطش با موضوع تاپیک ، در نتیجه خواهش می کنم یه خورده بیشتر توضیح بدید.
بااحترام

GOLAFSHANI_EHSAN
2007/5/22, 10:46 AM
با سلام.
به نظر من تنها ارتباط بین یک م.صنایع و مدیریت صنعتی از نظر کلان می باشد بدین مفهوم که یک رشته مدیرت صنعتی به دلیل اینکه اطلاعات کلی در خصوص دروس رشته صنایع دارد به هیچ عنوان نمی تواند در سطح DETAIL جای یک مهندس صنایع را بگیرد به عنوان مثال واحد گذرانده یک م.صنایع در شاخه کنترل موجودی وبرنامه ریزی (9 واحد)با واحد گذرانده با رشته مدیریت قابل مقایسه نیست ولی مدیریت صنعتی اطلاعات کلی در این خصوص را دارد
موارد مشابه در زیر ذکر می شود
1- از نظر تعداد واحد گذارنده (حداقل نزدیک به 70 واحد فنی ومهندسی اختلاف وجود دادد(کنتری موجودی -طرح ریزی واحدهای صنعتی-برنامه ریزی تولید-استاتیک-مقاومت مصالح-ریاضیات(ریاضی 1-2 معادلات-محاسبات عددی-)روشهای تولید 1-2-کارگه جوش -ریخته گری-کارگاه ماشین افزار 1-2-برنامه نویسی کامپیوتر-نقشه کشی 1-2-)
2-از نظر مقایسه رشته انسانی ور یاضی
3-از نظر دید کاملا فنی م.صنایع
این موارد کاملا در 4 سال سابقه صنعتی و ارتباط با رشته مدیرت صنعتی ملموس بوده وضعف یک رشته مدیرت در موارد بالا کاملا مشهود است اما به اشتباهمقایه می شوند

dr.com
2007/5/27, 06:04 PM
[quote=سمانه جون;25101]با سلام خدمت بچه های صنایع
میخواستم لطف کنین و بهم بگین که فرق مهندسی صنایع با مدیریت صنعتی چیه؟http://www.iran-eng.com/images/icons/wink.gif[/quote

به نام خدا
با سلام
البته یه نوع دیگه هم ازمدیریت وجود داره که مدیریت پروژه هست. که متاسفانه اونو با صنایع یکی می گیرن.
اصولا کسی که مدیریت از نوع علوم انسانی می خونه نباید اطلاعات فنی یا تخصصی گروهی رو که داره مدیریتشون رو میکنه داشته باشه و بیشتر به جنبه ی شغل آفرینی، اقتصاد و جامعه شناسی و علومی از این قبیل می پردازه (مثلا مدیریتی که یک بانک، یک بورس، یک موسسه ی آموزشی تربیتی )احتیاج داره.
اما مهندس صنایع عملا وارد بحث فنی می شه اما خودش کار فنی انجام نمی ده منتهی اطلاعات فنیش باعث می شه بتونه راه حلهای مناسبی جهت بهبود کیفیت تولید، بازدهی اقتصادی بالاتر و کلا بهبود وضع اقتصادی و اعتباری اون شرکت یا کارخونه ای که توی اون استخدام شده بده.
اما مدیریت پروژه .مدیر پروژه فرق اساسیش با مدیر صنایع در نوع دید اون هست. اصطلاحا گفته می شه مدیر پروژه فردی واگرا و مدیر فنی یا همون مهندس صنایع فردی هم گراست. حالا همگرا و واگرا یعنی چی؟
با یه مثال می گم. مثلا یه پروژه ی تحقیقاتی رو در نظر بگیرید که هیئت مدیره می خوان یک طرح پژوهشی رو اجرا کنن. اینجا با یه مدیر پروژه قرارداد میبندن که پروژه رو مدیریت کنه. این مدیر پروژه می ره نسبت به امکاناتی که در اختیارش گذاشتن پروژه رو امکان سنجی می کنه و بعد شروع می کنه به باز کردن یا تقسیم پروژه تا جایی که لازم باشه.مثلا چند تا گروه لازم داریم، چند تا تخصص احتیاج داریم و ... .بعد برای هر گروه یک مدیر فنی انتخواب می کنه تا پروژه ای رو که مدیر پروژه باز کرده اونا ببندن. همونطور که در این مثال پیداست مدیر پروژه یک طرح رو باز کرد و مدیر فنی یا مدیران فنی اون طرح باز شده رو به یه نتیجه یا محصول تبدیل کردن.
فرف اساسیه دیگه ای که مدیر پروژه با مهندس صنایع داره نو کار اونها از نظر زمان هست. یک پروژه کاملا مقطعیه اما یک کارخونه می تونه 100 ها سال کار کنه و مهندسین صنایع در اون تا آخر عمر کار کنن. اما مدیر پروژه بعد از اتمام پروژه باید دنبال یه پروژه دیگه باشه. اینم به خاطر ماهیت منحصر به فرد بودن هر پروژه هست.
البته من مهندسی کامپیوتر می خونم اما سر کلاسهای صنایع هم می رم . الآنم مدیر یه پروژه ی نرم افزاریم. امیدوارم بتونم در آینده مهندسی صنایع رو هم بخونم.
امیدوارم این اطلاعات به دردتون خرده باشه.
بدرود;)

just in time
2007/5/28, 09:03 AM
[quote=سمانه جون;25101]با سلام خدمت بچه های صنایع
میخواستم لطف کنین و بهم بگین که فرق مهندسی صنایع با مدیریت صنعتی چیه؟http://www.iran-eng.com/images/icons/wink.gif[/quote

به نام خدا
با سلام
البته یه نوع دیگه هم ازمدیریت وجود داره که مدیریت پروژه هست. که متاسفانه اونو با صنایع یکی می گیرن.
اصولا کسی که مدیریت از نوع علوم انسانی می خونه نباید اطلاعات فنی یا تخصصی گروهی رو که داره مدیریتشون رو میکنه داشته باشه و بیشتر به جنبه ی شغل آفرینی، اقتصاد و جامعه شناسی و علومی از این قبیل می پردازه (مثلا مدیریتی که یک بانک، یک بورس، یک موسسه ی آموزشی تربیتی )احتیاج داره.
اما مهندس صنایع عملا وارد بحث فنی می شه اما خودش کار فنی انجام نمی ده منتهی اطلاعات فنیش باعث می شه بتونه راه حلهای مناسبی جهت بهبود کیفیت تولید، بازدهی اقتصادی بالاتر و کلا بهبود وضع اقتصادی و اعتباری اون شرکت یا کارخونه ای که توی اون استخدام شده بده.
اما مدیریت پروژه .مدیر پروژه فرق اساسیش با مدیر صنایع در نوع دید اون هست. اصطلاحا گفته می شه مدیر پروژه فردی واگرا و مدیر فنی یا همون مهندس صنایع فردی هم گراست. حالا همگرا و واگرا یعنی چی؟
با یه مثال می گم. مثلا یه پروژه ی تحقیقاتی رو در نظر بگیرید که هیئت مدیره می خوان یک طرح پژوهشی رو اجرا کنن. اینجا با یه مدیر پروژه قرارداد میبندن که پروژه رو مدیریت کنه. این مدیر پروژه می ره نسبت به امکاناتی که در اختیارش گذاشتن پروژه رو امکان سنجی می کنه و بعد شروع می کنه به باز کردن یا تقسیم پروژه تا جایی که لازم باشه.مثلا چند تا گروه لازم داریم، چند تا تخصص احتیاج داریم و ... .بعد برای هر گروه یک مدیر فنی انتخواب می کنه تا پروژه ای رو که مدیر پروژه باز کرده اونا ببندن. همونطور که در این مثال پیداست مدیر پروژه یک طرح رو باز کرد و مدیر فنی یا مدیران فنی اون طرح باز شده رو به یه نتیجه یا محصول تبدیل کردن.
فرف اساسیه دیگه ای که مدیر پروژه با مهندس صنایع داره نو کار اونها از نظر زمان هست. یک پروژه کاملا مقطعیه اما یک کارخونه می تونه 100 ها سال کار کنه و مهندسین صنایع در اون تا آخر عمر کار کنن. اما مدیر پروژه بعد از اتمام پروژه باید دنبال یه پروژه دیگه باشه. اینم به خاطر ماهیت منحصر به فرد بودن هر پروژه هست.
البته من مهندسی کامپیوتر می خونم اما سر کلاسهای صنایع هم می رم . الآنم مدیر یه پروژه ی نرم افزاریم. امیدوارم بتونم در آینده مهندسی صنایع رو هم بخونم.
امیدوارم این اطلاعات به دردتون خرده باشه.
بدرود;)
با سلام
من با کمال احترام با هیچکدوم از حرفاتون را جع به بحث مدیر پروژه و صنایع موافق نیستم ، حالا چرا؟
- اولا مبحث ، مبحث صنایع با مدیریت صنعتی بود
- ثانیا شما توی مدیریت پروژه یه استاندارد و Refrence داری به نام PMBOK ، توی این استاندارد جاهای بسیار محدودی نیاز به دانش عمومی مدیریت داری ، همه ش صحبت از ابزار ها و تکنیک هاست که توی مهندسی صنایع فقط وجود داره یا اگه توی رشته های دیگه هم هست توی این رشته به موضوع مدیریتی ش پرداخته خواهد شد.
مثال: شما به روش های کنترل پروژه احتیاج داری و به عنوان مدیر باید بدونی ، روش های محاسبه هزینه ، روش های برنامه ریزی از جمله خطی و غیر خطی ، پویا و غیره.
مخلص کلام بهترین مدیر برای یک پروژه مهندس صنایع ست ، با اینکه مدیرهایی هم داریم که مهندس صنایع نیستند ولی دید سیستمی اونها باعث موفق بودن شون می شه.
با احترام

ال یاسین
2007/9/16, 12:58 AM
با سلام وخسته نباشید
رشته ی تحصیلی من مدیریت صنعتی می باشد
به نظر کسانی که رشته ی تحصیلی انها مهندسی صنایع می باشد
چقدر این رشته(مهندسی صنایع)در اداره کردن یک کار صنعتی مفید می باشد تا یک مدیریت صنعتی؟
با تشکر:gol::)

just in time
2007/9/16, 06:31 AM
با سلام وخسته نباشید
رشته ی تحصیلی من مدیریت صنعتی می باشد
به نظر کسانی که رشته ی تحصیلی انها مهندسی صنایع می باشد
چقدر این رشته(مهندسی صنایع)در اداره کردن یک کار صنعتی مفید می باشد تا یک مدیریت صنعتی؟
با تشکر:gol::)
باسلام
از دو دیدگاه میشه این موضوع رو بررسی کرد :
1- دیدگاه ناامید کننده ، توی این دیدگاه شما خودتون رو دست کم گرفتید ، یعنی فکر می کنید که فاصله زیادی بین شما و مهندسین صنایع هست که من موافق نیستم. شما همون مطالب رو می خونید با عمق کمی کمتر.پس برای کم کردن این فاصله به تلاش شما بستگی داره.
2- دیدگاه کلمه مهندسی ، شما خودتون رو دست کم می گیرید به علت اینکه به اونها می گن مهندس صنایع ، اونقدر دامنه مطالب توی صنایع زیاده که شما می تونید توی هر فیلدی مهندس بشید پس نگران کلمه مهندسی هم نباشید.
بااحترام

مریم راد
2007/9/16, 03:14 PM
در مورد تفاوت دو رشته مديرت صنعتي و مهندسي صنايع

در رشته مهندسي صنايع دانشجويان بيشتر به مطالعه بعد فني و تكنيكي صنايع مي‌پردازند اما رشته مديريت صنعتي به دو بعد مالي و رفتاري صنايع تاكيد بيشتري دارد.
رشته مهندسي صنايع و مديريت صنعتي ، مشتركات فراواني دارند زيرا دروس مديريت در هر دو رشته ازاهميت بسياري برخوردار است اماآنچه كه باعث تمايز دو رشته از يكديگر مي‌شود، آن است كه رشته مديريت صنعتي بيشتر به مديريت نيروي انساني مي‌پردازد ولي رشته مهندسي صنايع به مديريت فني توجه دارد. براي مثال در يك كارخانه روش توليد يك محصول و بررسي جزئيات آن بر عهده مهندس صنايع مي‌باشد واداره نيروي كارخانه مورد نظر وارتباط واحد صنعتي فوق با محيط اطرافش بر عهده مديريت صنعتي است.
مطلب از سايت تبيان

mahtabi
2007/9/18, 10:57 PM
در پاسخ به نوشته ی dr.com
من اطلاعات چندانی راجع به مدیریت پروژه ندارم اما این چیزایی که شما نوشتین کاملا با صنایع منطبقه.و اصلا یکی از تخصص های عالیه صنایعست، یه مهندس صنایع مدیر پروژه ی بسیار مناسبیه و هر پروژه ی موفق حاکی از داشتن یه مدیر پروژه ی موفقه که اونم کسی نیست به جز مهندس صنایع.در ضمن کی گفته که یه مدیر نباید اطلاعات فنی داشته باشه؟!

bob
2007/10/16, 01:18 PM
سلام
براي اينكه فرق اين دو را بداني بايد بك مقدمه بگم:
ببين عزيزم. هر حوزه اي يك علم دارد و يك كاربرد علم. مثلا حوزه فيزيك و علم طبيعت يك علم فيزيك دارد كه بچه هاي فيزيك مي خوانند و يك كاربردهاي آن كه بچه هاي مهندسي مثل مهندسي برق و مكانيك و ... مي خوانند. در حقيقت مهندسي ها حرفه اند و مهندسها تكنسين. يعني SCIENTIST نيستند.
سازمان هم علم دارد و آن علم سازمان يا بقولي مديريت است. كه در مقابل آن مهندسي صنايع به كاربردهاي اين علم در سازمان مي پردازد. بعبارتي مهندسين صنايع كاربردهاي علم مديريت را از جمله تكنيكها و نرم افزارها و ... را در سازمان پياده سازي مي كنند. و ممكن است فلسفه كار را هم اصلا ندانند ولي انجام كار را خوب بلدند. بدين لحاظ مهندسين صنايع بيشتر در كف كارخانه و بعنوان مديران عملياتي بكار گرفته مي شوند و بر مهارتهاي فني و تكنيكي بيشتر تسلط دارند و مديران صنعتي بيشتر در سطوح مياني و عالي سازمان مشغولند و بر مهارتهاي انساني و ادراكي بايد تسلط داشته باشند.

ال یاسین
2007/10/18, 11:33 PM
با سلام وخسته نباشید
به نظر شما اگه بخوام هم یه مدیر خوب باشم وهم مانند یه مهندس صنایع عمل کنم چه کتابهایی رو مطالعه کنم.؟:w10::book:
با تشکر از مدیر باشگاه مهندسی صنایع

just in time
2007/10/19, 06:11 AM
با سلام وخسته نباشید
به نظر شما اگه بخوام هم یه مدیر خوب باشم وهم مانند یه مهندس صنایع عمل کنم چه کتابهایی رو مطالعه کنم.؟:w10::book:
با تشکر از مدیر باشگاه مهندسی صنایع
باسلام
توی بخش مدیریتی ، ما و شما یه سری کتاب می خونیم شما ، یه خورده عمیق تر ، توی بخش مهندسی ما یه خورده بیشتر می خو نیم و عمیق تر ، کتاب های مهندسی ما رو بیشتر بخونید ، مثل مبانی برق ، بر آشنایی با مهندسی برق ، استاتیک برای آشنایی با بچه های عمران ، شیمی عمومی و علم مواد و ...
بااحترام

مدیر فردا
2007/10/19, 08:51 PM
در تکمیل حرفاتون باید بگم کسایی که رشتشون صنایع هست بیشتر بعنوان مدیران عملیاتی در دستگاههای تولیدی فعالیت میکنند اما کسانی که مدیریت میخونند در بخش مدیریت میانی وعالی دستگاهها کارهای هدف گذاری و تصمیم سازی رو انجام میدن

amir najafi
2007/10/21, 09:23 PM
مدیریت صنعتی و مهندسی صنایع مکمل یکدیگر هستنددر ضمن مدیریت صنعتی بعد انسانی را تشکیل میدهد و مهندسی صنایع بعد فنی را

ال یاسین
2007/10/24, 09:10 PM
با سلام
به نظر شما مهندسی صنایع خوبه یا مدیریت صنعتی؟
با احترام

ال یاسین
2007/11/03, 05:59 PM
با سلام
با احترام
کسی نمی خواد به سئوال ما جواب بده؟

just in time
2007/11/04, 02:55 PM
باسلام
خانم ليلا
اين همه بحث در مورد تفاوت ها شد كه شما خودتون به اين نتيجه برسي كه كدوم بهتر ، چون خوبي و بدي اين موضوع كاملا نسبيه ممكن براي من خوب باشه و براي شما صنايع همچين خيلي هم خوب نباشه ، در نتيجه كاملا موضوع شخصي ميشه ،‌ولي براي اينكه جوابتون رو بدو نظر شخصيم رو مي نويسم ، سعي هم مي كنم مغرضانه نباشه.

yanic
2007/11/14, 09:56 PM
اول آنکه تمایز این دو رشته بیشتر از آنکه به محتوای دروس برگردد بیشتر به جهت گیری و هدفگذاری کلان انهاست ، زیرا علیرغم تصور اکثر مهندسین صنایع ، اشتراک این دو رشته به لحاظ برنامه درسی بسیاربالا بوده ، تا حدی که به جرات میتوان گفت تمامی مباحثی که در مهندسی صنایع عنوان میشود ، یا به طور کامل و یا با "اندکی تلخیص" در رشته مدیریت صنعتی نیز ارائه میگردد...البته منظور در اینجا به دروسی برمیگردد که ماهیت اصلی مهندسی صنایع را تشکیل میدهد ، مانند تمامی دروس تخصصی به علاوه بخش زیادی از دروس پایه و اصلی ...و قطعا منظور من از اشتراک، دروسی مانند فیزیک ، استاتیک و یا علم مواد نمی باشد...( برای روشن شدن موضوع، فقط تعدادی از دروس مشترک با مهندسی صنایع را در انتها ذکر کرده ام) ...نکته اصلی همانطور که ابتدا عرض کردم ، بیشتر در هدفگذاری است، به طوریکه در رشته های مدیریت بیشتر بر نگاه کلان نگر و دید مدیریتی تاکید میگردد و و سعی میشود با ارائه دروسی در حوزه های مختلف مالی و رفتاری این دیدگاه را تقویت نماید...
نکته بعدی هم در واقع در ادامه نکته بالا میباشد، و آن اینکه به نظر من میتوان با توجه به علایق تحقیقاتی و کاری ، تقسیم بندی مناسبی در این راستا انجام داد...بدین صورت که کسانیکه بیشترعلاقمند به تحقیق و کار در حوزه هایی نظیر مدلسازی مسایل تصمیم گیری، کاربرد تکنیکهای کمی در مدیریت و مانند این میباشند ، رشته صنایع با توجه به پایه ریاضی قوی تر ، انتخاب بهتری میباشد..اما اگر به مسائل کلان تری مانند استراتژِی، منابع انسانی ، کارآفرینی، معماری سازمانی و غیره ، تمایل دارید، بی شک رشته مدیریت صنعتی با توجه به ساختار دروس آن وسنخیت بیشتر آن با حوزه های کلان سازمانی ، توصیه میگردد.
دروس پایه و تخصصی رشته مدیریت صنعتی که" کاملا" با صنایع مشترکند : تحقیق در عملیات- ارزیابی کار و زمان- کنترل کیفیت آماری- نگهداری و تعمیرات – اقتصاد مهندسی – سیستمهای اطلاعاتی مدیریت MIS – کنترل پروژه
بعضی از دروسی که" نسبتا" مشترکند : مدیریت تولید – مدیریت کارخانه –( "این دو درس" مجموعا مباحث طرح ریزی ، کنترل موجودی و مواد ، و شبیه سازی را شامل میشود) - آمار کاربردی(6 واحد) - حسابداری(15 واحد) – اقتصاد ( 6 واحد) – مدیریت مالی (3 واحد) –
بعضی دروس مدیریتی : مبانی سازمان- رفتار سازمانی- منابع انسانی – روانشناسی صنعتی – روابط صنعتی- مدیریت بازاریابی- بازاریابی بین المللی- بهره وری- تحلیل سیستم ( با تحلیل سیستم رشته صنایع فرق دارد ) - سیستمهای خرید – و ...

ghaderi86
2007/11/24, 02:37 PM
با سلام :

امروزه آموزش علم مديريت از نظر ساختار ، به گرايشهاي صنعتي ، بازرگاني ، دولتي ، mba ، آموزشي و...
مرسوم شده است . كه در همه گرايشها هدف يكي ميباشد و آن آموزش علم مديريت مي باشد با اين فرق كه در هر كدام از گرايشهاي فوق تعدادي درس تخصصي در قالب حدودا : 15 الي 20 واحد آموزش داده مي شود . درمهندسي صنايع مطالب رياضيات 2 ، 1 در قالب فني و مهندسي آموزش داده ميشود ولي چون در گرايش مديريت صنعتي تقريبا تمامي دروس مديريتي مشترك با صنايع( تئوريهاي مديريت ، تحقيق در عمليات ، كنترل پروژه ، مديريت توليد ، مديريت كارخانه ، كارسنجي روش سنجي ، تعميرات و نگهداري ، طرح ريزي واحدهاي صنعتي ، ....) آموزش داده ميشود به اين رشته خيلي نزديك است با اين اختلاف كه رشته مهندسي صنايع زير گروه دانشكده فني و مهندسي است و مديريت صنعتي زير گروه دانشكده علوم اداري . به هر حال موفق باشيد .

mahdi.mozaffari
2007/11/29, 07:26 AM
از نقطه نظرات همه دوستان عزيز متشكرم

tebyan
2007/12/23, 05:50 PM
با سلام خدمت بچه های صنایع
میخواستم لطف کنین و بهم بگین که فرق مهندسی صنایع با مدیریت صنعتی چیه؟http://www.iran-eng.com/images/icons/wink.gif
فرقشون اينه كه مهندسي صنايع يه رشته صنعتيه كه ادم رو گرفتار دنياي صنعتي امروز مي كنه مثل يه ماشين وهر جا كه يه مهندس صنايع كار مي كنه فقط اون چيزايي رو كه بهش ياد دادن رو اجرا مي كنه وجاي پيشرفتي كه مدير صنعتي داره رو اون نداره وعلم اين رشته فقط يه طرف مغز رو پرورش مي ده در حالي كه مديريت صنعتي رشته اييه كه هم به علم امروز مي پردازه كه صنعت و پيشرفت اونه ودر اين زمينه هم ازعلم مديريت كه يه علم جاودانه هست استفاده مي كنه ودر نتيجه دو طرف مغز رو پرورش مي ده مديريت سمت راست مغز وصنعتي بودنش سمت چپ مغزرو پرورش ميده و رشته اييه كه عمق نگره وانسان اگر استعداد داشته باشه ميتونه به بهترين موقعييت ها برسه واين رشته مثل مهندسي صنايع سطحي نگر نيست ومديران صنعتي هميشه افكار بزرگ دارن

tebyan
2007/12/25, 06:00 PM
فردوسی مشهد
از يكي از استاداي دكتر و كاملا با تخصص دانشگاه شهيد بهشتي همين سوال رو پرسيدم بهم گفت : فرق زيادي ندارن مشتركات اين دو رشته خيلي زياده وهمچنين واحدهاي درسيشون و تفاوتشون اينه كه در صنعتي اشاره ي قوي اي به مديريت شده ودر صنايع فقط در زمينه ي تخصصي يا همون مهندسي اموزش ها بوده

Kaizen
2008/3/06, 07:33 PM
سلام این اولین پست من در سایت هستش
هرچند از تاریخ ایجاد این تاپیک زمان زیادی میگذره اما عنوانش انقدر برام جذاب بود که باعث شد چند کلمه ای در موردش بنویسم ؛
مدیریت صنعتی ، بیشتر به منابع و جنبه انسانی یک سازمان میپردازه و دیدی صرفاً مدیریتی داره
اما
مهندسی صنایع به تمامی منابع و جوانب یک سازمان یا سیستم توجه داره و دیدی مهندسی - مدیریتی به مسائل داره.
یک مهندس صنایع ؛
کار یدی میکنه اما کارگر نیست
کار فکری میکنه اما کارمند نیست
مهندسی میکنه اما فقط مهندس نیست
مدیریت میکنه اما فقط مدیر نیست

mahtabi
2008/3/06, 08:32 PM
سلام این اولین پست من در سایت هستش
هرچند از تاریخ ایجاد این تاپیک زمان زیادی میگذره اما عنوانش انقدر برام جذاب بود که باعث شد چند کلمه ای در موردش بنویسم ؛
مدیریت صنعتی ، بیشتر به منابع و جنبه انسانی یک سازمان میپردازه و دیدی صرفاً مدیریتی داره
اما
مهندسی صنایع به تمامی منابع و جوانب یک سازمان یا سیستم توجه داره و دیدی مهندسی - مدیریتی به مسائل داره.
یک مهندس صنایع ؛
کار یدی میکنه اما کارگر نیست
کار فکری میکنه اما کارمند نیست
مهندسی میکنه اما فقط مهندس نیست
مدیریت میکنه اما فقط مدیر نیست

با سلام:
به تالار صنایع خوش اومدین.امیدوارم هم برای تالار مفید باشه و هم شما برای تالار.
تعریفتون از صنایع هم زیبا بود.
با آرزوی فعالیت شما

mohammadjavaad
2008/3/23, 07:56 PM
سلام
مهندسی صنایع عبارت است از:
طراحی و ایجاد و اجرا
اما مدیریت صنعتی عبارت است از:
طراخی و ایجاد

mohammadjavaad
2008/3/23, 08:00 PM
ببخشید منظورم طراحی و اجرا بود

فرید هاشمی
2008/4/21, 09:45 PM
سلام
فرق عمده ای دو رشته تو رفرنسهای درسیشونه، مثلاً در مدیریت صنعتی بیشتر روی مسائل کلان هستش شاید حتی کتاب ها هم یکی باشه بعضاً اما رفرنسهای تدریسشون کمی با هم فرق میکنه در ضمن این دو رشته به عنوان دو رشته مکمل در بسیاری از دانشگاه های دنیا مطرح هستند و به صورت کاربدی بین هم لینک های زیادی دارند ولی تو ایران چون یکی زیر مجموعه علوم انسانیه که کاملاً نادرسته( بر عکس تمام دنیا) و دیگری ریاضی و این امکان ایجاد این لینکهارو در مقاطع تحصیلی بالا تر از بین میبره!!!

امیر Amir
2008/4/21, 09:47 PM
با سلام
با احترام

مهندس صنایع شاه رشته هاس...

مدیریت صنعتی ..اصلا توی دهن من نمیچرخه....

ال یاسین
2008/4/23, 07:50 PM
مهندس صنایع شاه رشته هاس...

مدیریت صنعتی ..اصلا توی دهن من نمیچرخه....
:mad:

امیر Amir
2008/4/23, 08:06 PM
اوه لیلا قهر نکن...

باشه حالا این بغل مغلای قلب من یه جایی هم برای شما و بچه های شما هم خالی هست...

R@mtin.eng
2008/4/24, 03:19 PM
فرق های مدیریت صنعتی و مهندسی صنایع از نظر من همانطور که دوستان اشاره کردند:

1) مهندسی صنایع همان مدیر صنعتی است با گرایش های فنی فوق العاده بیشتر(چون علاوه بر گذراندن دروس تخصصی دروس عمومی فنی مهندسی را هم میگذراند + 4واحد کارگاه ) بنابر این همواره از مدیر صنعتی چند پله بالاتر است:)

2)مدیریت صنعتی یک رشته در حوزه علوم انسانی است ولی مهندسی صنایع یک رشته فنی و در حوزه علوم ریاضی ( همانطور که در دانشگاه ها رشته صنایع در ساختمان فنی مهندسی تدریس میشود ولی رشته مدیریت صنعتی در ساختمان علوم پایه و همینطور در کنکور مدیریت جزو رشته های علوم انسانی است ولی صنایع از رشته های ریاضی فیزیک);)

3)حقوق و درجه کاری مهندس صنایع به مراتب از مدیر صنعتی بالا تر است.:cool:

متاسفانه همیشه در دانشگاه ها به ما دانشجویان صنایع انگ مدیریت صنعتی را میزنند .:cry:

Mnavid
2008/5/20, 02:26 PM
با سلام به شما دوست عزيز
در مورد سوالتون بايد با اين مقدمه شروع كنم كه من در قسمت مهندسي صنايع يكي از شركتهاي بزرگ خودروسازي كار ميكنم . تعداد زيادي كارشناس مهندس صنايع و مديريت صنعتي در اين بخش مشغول كار هستند و پا به پاي هم در پيشبرد اهداف شركت فعاليت ميكنند . از نظر نوع معلومات و دانش مجموعه دروس مهندسي و مديريت صنايع نيز با هم فرق چنداني ندارند.
در واقع لازم به اين توضيح است كه مديريت صنعتي و مهندسي صنايع مانند دو شعاع نور از يك منبع نوراني هستند كه جنبه فني آن مهندسي صنايع و جنبه مديريتي و رفتاري آن را مديران صنعتي تشكيل ميدهند.
دروسي كه بيشتر جنبه اشتغال و فعاليت در سازمانها و صنايع را تشكيل ميدهند در هر دوي اين رشته ها وجود دارد . از جمله كنترل كيفيت آماري- طرحريزي واحدهاي صنعتي- ارزيابي كار و زمان- كنترل پروژه- برنامه ريزي تعميرات و نگهداري - برنامه ريزي توليد (مديريت توليد)- كنترل موجودي و سيستمهاي انبار و .....

Mnavid
2008/5/20, 03:18 PM
بابا به خدا قسم فرق چنداني با هم ندارند. علم ارزش خاص خود را دارد.
مهمترين عللي كه باعث ميشه اينهمه نظر در مورد اين دو رشته بدن اينه كه :
متاسفانه بعضي از مهندسين صنايع پرمدعا و نه همه اين عزيزان، فكر ميكنن اگر با مديران صنعتي مقايسه بشند از كلاس كار مهندسي شون پايين مياد يا مثلا حقوق و مزاياشون در محيطهاي كاري كم ميشه و ديگه خيلي مهندس نيستند. در حالي كه اگر اين دوستان عزيز يه كم عزت نفس داشته باشند و قدر خودشون رو بدونن، ميدونن كه اين دو رشته در سطح دنيا و بالاخص كشورهاي صنعتي از تاپ ترين رشته هاي دانشگاهي است. و بازي برد - برد رو انجام ميدن. آيا با تخريب يك رشته ميشود نردباني ساخت تا از آن براي بالا بردن ارزش رشته تحصيلي خود استفاده كرد.
متاسفانه در فرهنگ ما ايراني ها از بچگي اين چيزها باب شده كه هر وقت از ما ميپرسيدن "بزرگ شدي ميخواي چيكاره بشي " درجواب گفتيم دكتر - مهندس - خلبان
حالا چون رشته مهندسي صنايع عنوان مهندس را يدك ميكشد بعضي از اين دوستان مهنس صنايع ما كه اشاره شد خيلي مايل به همتراز شدن رشته اي كه اين عنوان رو (مهندسي) با خودش نداره با رشته خودشون ندارن
والسلام

امیر Amir
2008/5/20, 03:23 PM
با سلام به شما دوست عزيز
در مورد سوالتون بايد با اين مقدمه شروع كنم كه من در قسمت مهندسي صنايع يكي از شركتهاي بزرگ خودروسازي كار ميكنم .

قسمت فنی مهندسی ..قسمت تضمین کیفیت ..قسمت فروش شنیده بودیم...

ولی قسمت مهندسی صنایع نشنیده بودیم...:cool:

انگار که بری مدرسه...کلاس اول..کلاس دوم...

کارخونه شما زنگ تفریح هم داره...بچه ها از قسمت مهندسی مکانیک بیان به بچه های قسمت مهندسی صنایع سر بزنند:biggrin:

وقتی که به رشتت تعصب داری و هنوز بعد به قول خودت و کار در قسمت :) مهندسی :) صنایع ..یاد نگرفتی که فکر بکنی و حرف بزنی...:) و هنوز و هنوزه سازمانی فکر میکنی...

حالا فعلا که مهندس های صنایع همه جا برش دارند نه مدیرت صنعتی....حالا شما هر جور حال میکنی زندگی بکن...

دیگه اینکه....شما هم دست بر زانوان خود بزن و به قدری بزرگ بشو که کار مهندس صنایع توی قسمتتون:) رو بکن...

کارتیمی دیگه مهندس صنایع و مدیریت صنعتی نمیشناسه..ولی این کار تیمی به یک مدیر نیاز داره که بچه های صنایع با همه مشغله ای که در سازمان ها دارند قبول زحمت میکنند

:biggrin:

amirhakimi
2008/5/20, 04:23 PM
قسمت فنی مهندسی ..قسمت تضمین کیفیت ..قسمت فروش شنیده بودیم...

کارخونه شما زنگ تفریح هم داره...بچه ها از قسمت مهندسی مکانیک بیان به بچه های قسمت مهندسی صنایع سر بزنند:biggrin:[SIZE=5]

اشتباه میکنی امیر احمد
بعضی جاها واحد مهندسی صنایع رو دارن، وقتی ما یه چیزیو ندیدیم دلیل نمیشه که نباشه :redface:
بعدش هم
ولش کن تو پی ام بهت میگم

محسن2115
2008/5/20, 05:19 PM
با سام.همانطور كه خودتون ميدونيد رشته مهندسي صنايع 3 شاخه دارد و نزديكترين آنها به مديريت صنعتي شاخه تحليل سيستمها مي باشد.پس مهنسي صنايع شاخه تحليل سيستمها با مديريت صنعتي تشابه دارد.و فقط در دروس رياضي فيزيك استاتيك كارگاه جوش ريخته گري قالب سازي شيمي با هو متفاوتند و اينكه مديريت صنعتي 9 واحد حسابداري صنعتي داره كه شماها نداريد ولي نت انبارداري توليد آمار تحقيق در عمليات كارسنجي را ما داريم.البته اينم بگم اميدوارم فقط ناراحت نشيد همانطور كه مطلع هستيد در كارخانجات بجاي استخدام چند مهندس وپرداخت حقوق كلان به آنها يك يا دو مهندس صنايع ميگيرن وقال قضيه رو ميكنن.(قابل توجه lila) البته حمل بر خود ستايي نشود هستند بچه هايي از مديريت صنعتي كه بدليل ديدگه فني بالا همطراز و شايد بالاتر از مهندسان صنايع هستند.

امیر Amir
2008/5/20, 09:57 PM
اشتباه میکنی امیر احمد
بعضی جاها واحد مهندسی صنایع رو دارن، وقتی ما یه چیزیو ندیدیم دلیل نمیشه که نباشه :redface:
بعدش هم
ولش کن تو پی ام بهت میگم

به عرض امیر گلم خودم برسونم که من هم دیدم..نگفتم ندیدم و نگفتم چیزی که دیده نشد پس نیست....فقط خیلی مسخره هست که اسم یک واحد رو بزاری واحد مهندسی صنایع...

کارخونه باید همه با هم باشن..مگه مدرسه هستش...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

بیخیال این موضوع پیش پا افتاده..بریم سر موضاعات مهم تر...

صالا چرا توی ممکلت رشته مهندسی مدیریت صنایع نمیزارن..این هم خوبه...ها...

بعضیا قهر نیمکنند برن خونه...مشت بکوبن به دیوار که چرا به رشتشون توهین شد :biggrin:

بای

Mnavid
2008/5/21, 08:01 AM
[quote=امیر احمد;215604]قسمت فنی مهندسی ..قسمت تضمین کیفیت ..قسمت فروش شنیده بودیم...

کارخونه شما زنگ تفریح هم داره...بچه ها از قسمت مهندسی مکانیک بیان به بچه های قسمت مهندسی صنایع سر بزنند:biggrin:

وقتی که به رشتت تعصب داری و هنوز بعد به قول خودت و کار در قسمت :) مهندسی :) صنایع ..یاد نگرفتی که فکر بکنی و حرف بزنی...:) و هنوز و هنوزه سازمانی فکر میکنی...

حالا فعلا که مهندس های صنایع همه جا برش دارند نه مدیرت صنعتی....حالا شما هر جور حال میکنی زندگی بکن...

دیگه اینکه....شما هم دست بر زانوان خود بزن و به قدری بزرگ بشو که کار مهندس صنایع توی قسمتتون:) رو بکن...

کارتیمی دیگه مهندس صنایع و مدیریت صنعتی نمیشناسه..ولی این کار تیمی به یک مدیر نیاز داره که بچه های صنایع با همه مشغله ای که در سازمان ها دارند قبول زحمت میکنند

:biggrin:[/quot

دوست گرامي
از اينكه ميبينم اينقدر احساس ضعف كردي و اينگونه غير مودبانه به اظهار نظرها پاسخ ميدي برات متاسفم.
هدف از اين همه نقل قول كمك به آن دوست عزيزي است كه سوالي رو مطرح كرده و درپي جواب منطقي به اين سواله.
جنابعالي اينطو ركه مشخصه نه از علم مهندسان عزيز صنايع بهره بردي و نه از ادب و اخلاق اين دوستان خوب. درخت هرچه پر بارتر، سر به زيرتر
اصلا خيلي مهم نيست كه چي خوندي و كجا خوندي - مهم اينه كه چقدر ميتوني در كار و در صنعت و شركتي كه كار ميكني موثر باشي.
شما اينقدر ضعيفي و اينقدر سطحي نگر كه فقط دلت رو به عنوانها خوش كردي . اصل مساله رو فراموش كردي.
متاسفم براي جامعه صنعتي كشورمون كه مجبوره مهندساني مانند شما رو جذب كنه و امور مهندسي شو به شما بسپره

امیر Amir
2008/6/08, 10:23 PM
دوست گرامي
از اينكه ميبينم اينقدر احساس ضعف كردي و اينگونه غير مودبانه به اظهار نظرها پاسخ ميدي برات متاسفم.
هدف از اين همه نقل قول كمك به آن دوست عزيزي است كه سوالي رو مطرح كرده و درپي جواب منطقي به اين سواله.
جنابعالي اينطو ركه مشخصه نه از علم مهندسان عزيز صنايع بهره بردي و نه از ادب و اخلاق اين دوستان خوب. درخت هرچه پر بارتر، سر به زيرتر
اصلا خيلي مهم نيست كه چي خوندي و كجا خوندي - مهم اينه كه چقدر ميتوني در كار و در صنعت و شركتي كه كار ميكني موثر باشي.
شما اينقدر ضعيفي و اينقدر سطحي نگر كه فقط دلت رو به عنوانها خوش كردي . اصل مساله رو فراموش كردي.
متاسفم براي جامعه صنعتي كشورمون كه مجبوره مهندساني مانند شما رو جذب كنه و امور مهندسي شو به شما بسپره[/QUOTE]

به به...

حرف های خودم رو به خودم میزنند ملت:):biggrin:

عزیزم مهم این نیست که چه دانشگاهی درس میخونی, و هزاران مهم نیست دیگه رو خودم میدونم...

القاب داده میشن و گرفته میشن.

ولی یک سوال دانشجوی های مدیریت صنعتی از رشته علوم انسانی وارد این رشته میشن یا از طریق ریاضی؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

Mnavid
2008/6/10, 11:35 AM
دوست گرامي با سلام
در جواب شما دوست خوبم بايد بگم كه از رشته هاي مختلفي از جمله رياضي - تجربي - هنرستاني و ... وارد اين رشته ميشن . خود من رياضي فيزيك خوندم و يه مدتي هم رشته مهندسي برق را تا 4 ترم ادامه دادم اما بعد به دلايلي كه جاي گفتنش اينجا نيست انصراف دادم و اين رشته رو انتخاب كردم.
اما از اين نظر كه اين رشته در گروه علوم انساني قرار داره و قاعدتا بچه هاي علوم انساني بايد وارد اين رشته بشن حق با شماست.:)
حقيقت اينه كه من هم مثل شما و به قول خودت از اين بحث هاي پيش پا افتاده خسته شدم. من مطالعات خوبي در زمينه مديريت و مهندسي صنايع داشته و دارم و دوست دارم اين روند رو ادامه بدم.
اگه تمايل داريد از طريق ايميل يا هر نوع وسيله ارتباطي كه دوست داريد در مورد مسائل علمي بيشتر با هم تعامل داشته باشيم. مقالات ،پژوهش و تحقيقات علمي مهندسي صنايع.
فكر ميكنم هم براي من و هم براي شما دوست گرامي بسيار مفيد تر خواهد بود.

امیر Amir
2008/6/10, 11:50 AM
دوست گرامي با سلام
در جواب شما دوست خوبم بايد بگم كه از رشته هاي مختلفي از جمله رياضي - تجربي - هنرستاني و ... وارد اين رشته ميشن . خود من رياضي فيزيك خوندم و يه مدتي هم رشته مهندسي برق را تا 4 ترم ادامه دادم اما بعد به دلايلي كه جاي گفتنش اينجا نيست انصراف دادم و اين رشته رو انتخاب كردم.
اما از اين نظر كه اين رشته در گروه علوم انساني قرار داره و قاعدتا بچه هاي علوم انساني بايد وارد اين رشته بشن حق با شماست.:)
حقيقت اينه كه من هم مثل شما و به قول خودت از اين بحث هاي پيش پا افتاده خسته شدم. من مطالعات خوبي در زمينه مديريت و مهندسي صنايع داشته و دارم و دوست دارم اين روند رو ادامه بدم.
اگه تمايل داريد از طريق ايميل يا هر نوع وسيله ارتباطي كه دوست داريد در مورد مسائل علمي بيشتر با هم تعامل داشته باشيم. مقالات ،پژوهش و تحقيقات علمي مهندسي صنايع.
فكر ميكنم هم براي من و هم براي شما دوست گرامي بسيار مفيد تر خواهد بود.
با سلام

آقای نوید من شما رو به همکلاری در تالار صنایع و در راستای اعتلا و رشد و فعال نمودن و ایجاد یک مبارزه غلمی بین دوستان دعوت میکنم.

با کمال میل دوست دارم از تجربیات و پژوهش های شما کمک بگیرم.

با احترام

آزی
2008/9/28, 02:07 PM
سلام اسم من آزاده س.مثلا" مهندس صنایعم .شیش ماهه درسم تموم شده. دانشجویه خوبیم بودم ها... ولی حالا چی؟دریغ از یه کار درست حسابی .کنج خونه دارم جون میدم.منم می خوام بدونم فرق من با یه آدم بی سواد چیه؟اصلا" مهندس بودن به چه درد من میخوره؟؟؟؟؟:cry::cry::cry::cry:

anathema
2008/9/28, 10:40 PM
سلام اسم من آزاده س.مثلا" مهندس صنایعم .شیش ماهه درسم تموم شده. دانشجویه خوبیم بودم ها... ولی حالا چی؟دریغ از یه کار درست حسابی .کنج خونه دارم جون میدم.منم می خوام بدونم فرق من با یه آدم بی سواد چیه؟اصلا" مهندس بودن به چه درد من میخوره؟؟؟؟؟:cry::cry::cry::cry:

سلام

صبور باشين

ببينين متاسفانه يا خوشبختانه يه فرق اساسی در استخدام های داخل ايران با کشورهای صنعتی وجود داره. تو کشورهای صنعتی به ميزان تسلط علمی يا فنی شما دقت می شه و اگه شرکت تو اون زمينه کار می کرد و يا اينکه به اين نتيجه رسيد که شما می تونين مسايل جديد و مفيدی رو به مجموعه اونا وارد کنين ، شما رو با عزت و احترام استخدام می کنن.

اما تو ايران معمولا رويه برعکسی وجود داره. اکثر شرکت های ايرانی ، چه دولتی باشن و چه خصوصی ، علی رغم ظاهرسازيشون ، به تسلط علمی و فنی شما کاری ندارن ، در واقع ارزش قايل نيستن. شما ممکنه يه آگهی استخدام به اين مضمون تو ايران ببينين : " به يک مهندس صنايع ، فارغ التحصيل از دانشگاه های معتبر دولتی ، با 3 سال سابقه کار مرتبط در زمينه صنايع نفت و گاز نياز داريم ". بعد شما به عنوان فارغ التحصيل دانشگاه اميرکبير تو مقطع کارشناسی ارشد ميرين اونجا و رزومه پر می کنين. بعد با شما مصاحبه می کنن و از شما می پرسن : " شما کار با نرم افزار autocad رو هم بلدين ؟ " شما می گين : " چطور ؟ " ، در جواب به شما می گن که : " ما دنبال مهندسی هستيم که همه کارای فنی و اداری اينجا رو انجام بده ، هفته ای يه بار هم به کارگاه سر بزنه و گزارش های هفتگی و ماهيانه رو هم بنويسه و . . . " ، بعد از شما می پرسن که ميزان حقوق پيشنهاديتون چه قدره ؟ " شما می گين : " 550 هزار تومن " ، اونا می گن خبرتون می کنيم

و در نهايت شما خبر دار میشين که يه نفر ديگه رو که به مراتب سطح علمی و تجربی کمتر از شما داره رو استخدام کردن ، چون حقوق درخواستيش 450 هزار تومن بوده ! و از اون دارن به عنوان يه " پادو " استفاده می کنن !

اين مساله سر خيلی از دوستان متخصص من تو ايران اومده و از اين جهت به شما می گم که بيخود خودتونو سرزنش و ملامت نکنين.

متاسفانه ما خيلی خيلی کار داريم که يه کشور صنعتی بشيم و شايد هم هيچ وقت اين اتفاق نيفته. مديران ما هنوز برای علم و تخصص ارزشی قايل نيستن و بيشتر دنبال اين هستن که فلان رييس بانک رو بخرن و يا به فلان مدير خريد ايران خودرو رشوه بدن ! شرکت های ايرانی فقط پز استخدام مهندسای نخبه رو می دن ، وقتی مدير شرکت خودش آدم بيسوادی هست که يا منسوب شده و يا زمين های کشاورزيش رو فروخته و وام های رابطه ای گرفته و کارخونه زده ، شما چه انتظار برخورد با شعور و عادلانه از ايشون دارين ؟

تقريبا 70 درصد از شغلهای مناسب که دارای محيط کاری مناسب و سطح دستمزد بالا هستن ، تو ايران از طريق روابط به متقاضيان داده ميشه و برای غريبه ها جايی وجود نداره.

پس صبور باشين و خودتونو ملامت نکنين. شما يه فرد تحصيل کرده و متخصص هستين که همه جای دنيا دارای ارزش و احترام هست.

با احترام
موفق باشين

alirezakiani
2008/10/05, 02:42 PM

با سلام
دوست عزيز اگه جسارت نباشه ميخواستم بدونم ساكن كجا هستيد ؟
آخه من تعجب ميكنم اكثر شهرها بازار مهندسي صنايع داغه!!!!
يادم هست يه دفعه با يك سري ديگه از بجه ها بحث مفصلي در خصوص بازاركار داشتيم.

mahtabi
2008/10/06, 12:10 AM
با سلام
دوست عزيز اگه جسارت نباشه ميخواستم بدونم ساكن كجا هستيد ؟
آخه من تعجب ميكنم اكثر شهرها بازار مهندسي صنايع داغه!!!!
يادم هست يه دفعه با يك سري ديگه از بجه ها بحث مفصلي در خصوص بازاركار داشتيم.

با سلام:
درست میگید اما شاید این درد دل منم باشه.البته نه به این نحو.
و در کل باید بگم که با حرف جناب الیاس پور موافقم .شما مهندس هستین با اطلاعاتی خوب و باید همیشه در تلاش باشین تا کار مناسب و صد البته درخورتون براتون گیر بیاد.
محل سکونت خیلی مهمه اما اینم میشه حل کرد اگر فردی وابسته به خانواده نیستین با کمی پیگیری در شهرهای صنعتی میتونین کار خوبی گیر بیارین.

جناب کیانی تعجب نکنین نمونش من.فکر کنید بری آزمون استخدامی بدی بعد بهت بگن از 14 نفر ،اولی. بعدش بفهمی که آقا یکی از اقوامش رو گذاشته جات.چرا؟
چونکه 1.فامیلن!!!
2.تو که 7 ترمه تموم کردی و تازه 2 ماه هست فارغ التحصیل شدی باید اندازه ی موی سرت تجربه داشته باشی اونم جاهای خوب!!!
من نمیدونم من می بایست چجور می رفتم جایی، وقتی تو شهرم یه واحد درست حسابی گیر نمیاد.
خلاصه اینکه بله در کمال تعجب بعضی از شهر ها اینجورن حتی اگه کارم باشه تبعیض هست و ...اما ما باید تمام سعیمون رو در بهسازی روزگار آتیمون انجام بدیم و نذاریم که همینجوری روز هامون پی در پی بگذره.

managment
2008/12/01, 09:47 AM
با عرض سلام خدمت دانشجویان رشته مهندسی صنایع
من باتوجه به اینکه مدیریت صنعتی می خونم فرق بین مهندسی صنایع و مدیریت صنعتی را کاملا می دونم مهندسی صنایع یک رشته ی کاملا جدا از مدیریت صنعتی می باشد و بر عکس این نیز صادق است یعنی مدیریت صنعتی نیز یک رشته ی کاملا جدا از مهنسی صنایع می باشد
دروس مدیریت صنعتی از نظر مدیریت نیروی انسانی از نظر بازاریابی از نظر حسابداری صنعتی از نظر مدیریت تولید از نظر زبان بسیار کامل و جامعمی باشد.

دروس فیزیک شیمی استاتیک برق نقشه کشی در مهندسی صنایع به دلیل کار با سایر مهندسان در کارخانه جدا از مدیرت صنعتی بوده.

مدیریت صنعتی در ارتباط با مدیریت واحد صنعتی مدیریت تولید مدیریت مالی و همچنین مسائل مالی و سهام و اوراق شرکتها در بورس تصمیم گیری های استراتژیک و اقتصاد وبهینه سازی کاربرد درست منابع می باشد.

دروسی مانند تحقیق در عملیات کنترل کیفیت مدیریت کارخانه کنترل پروژه تعمیرات و نگهداری بررسی اقتصادی طرحهای صنعتی و اقتصاد مهندسی در هر دو رشته به چشم می خورد
مهندسی صنایع نیز علم ادغام و ترکیب منابعی و تصمیمگیریهای مدیریت صنعتی از نظر محصول و دستگاه و انسان میباشد

بنابراین دو رشته با هم در تمایز می باشند و هریک جایگاه خود را دارند :smile:

anathema
2008/12/02, 12:58 PM
با عرض سلام خدمت دانشجویان رشته مهندسی صنایع
من باتوجه به اینکه مدیریت صنعتی می خونم فرق بین مهندسی صنایع و مدیریت صنعتی را کاملا می دونم مهندسی صنایع یک رشته ی کاملا جدا از مدیریت صنعتی می باشد و بر عکس این نیز صادق است یعنی مدیریت صنعتی نیز یک رشته ی کاملا جدا از مهنسی صنایع می باشد
دروس مدیریت صنعتی از نظر مدیریت نیروی انسانی از نظر بازاریابی از نظر حسابداری صنعتی از نظر مدیریت تولید از نظر زبان بسیار کامل و جامعمی باشد.

دروس فیزیک شیمی استاتیک برق نقشه کشی در مهندسی صنایع به دلیل کار با سایر مهندسان در کارخانه جدا از مدیرت صنعتی بوده.

مدیریت صنعتی در ارتباط با مدیریت واحد صنعتی مدیریت تولید مدیریت مالی و همچنین مسائل مالی و سهام و اوراق شرکتها در بورس تصمیم گیری های استراتژیک و اقتصاد وبهینه سازی کاربرد درست منابع می باشد.

دروسی مانند تحقیق در عملیات کنترل کیفیت مدیریت کارخانه کنترل پروژه تعمیرات و نگهداری بررسی اقتصادی طرحهای صنعتی و اقتصاد مهندسی در هر دو رشته به چشم می خورد
مهندسی صنایع نیز علم ادغام و ترکیب منابعی و تصمیمگیریهای مدیریت صنعتی از نظر محصول و دستگاه و انسان میباشد

بنابراین دو رشته با هم در تمایز می باشند و هریک جایگاه خود را دارند :smile:

سلام

تعاريفتون غير کامل ، اما اثر بخش و مفيد هستن.

با تشکر از مطالبتون

موفق باشين :gol:

usamilad
2008/12/05, 01:08 PM
من هر دو رشته ی مدیریت صنعتی و مهندسی صنایع رو خیلی دوست داشتم و تو هر دوش هم قبول شدم ولی پس از تحقیقات بسیار رفتم مهندسی صنایع!
چون میخواستم از دید یه مهندس به کار نگاه کنم نه یه کارشناس علوم انسانی!!
;)
مهندسی صنایع:آزاد شیراز گرایش تحلیل سیستم ها:cool:
مدیریت صنعتی:دولتی روزانه بندر عباس

e-ict
2008/12/09, 04:52 PM
دوست عزیز سلام
این سوال شما سوالی است که انصافا باید آن را سوال بسیاری از دوستان مهندس ما دانست
این سوال قبل از اینکه به جواب نیاز داشته باشه به تفکر نیاز داره در حقیقت در کشوری مثل کشور ما یک مهندس صنایع چیزی جز احاطه بر سیستمهای بهره وری نسبت به مدیران صنعتی سر ندارد
یا بهتر بگویم کارایی ندارد
اما باید به این موضوع دقت داشت که رشته ی صنایع گرایشهای بسیاری دارد که در هر مورد آن میتوان تخصص گرفت
بهتر است اشاره کنم که منظور از گرایش گرایشهای شغلی است نه صرفا گرایشهای دانشگاهی
یک مهندس صنایع آزادی عمل دراد که در رابطه با آینده خود تصمیم گیری کند در شرایطی که یک مدیر صنعتی چنین آزادی را ندارد
یک مهندس صنایع لزوما یک مدیر نیست میتواند یک مشاور یک کارمند ساده یک استاد یک کارشناس یک نظریه پرداز و یک طراح و.... باشد در حالی که یک مدیر صنعتی صرفا یک مدیر است

anathema
2008/12/10, 12:31 AM
دوست عزیز سلام
این سوال شما سوالی است که انصافا باید آن را سوال بسیاری از دوستان مهندس ما دانست
این سوال قبل از اینکه به جواب نیاز داشته باشه به تفکر نیاز داره در حقیقت در کشوری مثل کشور ما یک مهندس صنایع چیزی جز احاطه بر سیستمهای بهره وری نسبت به مدیران صنعتی سر ندارد
یا بهتر بگویم کارایی ندارد
اما باید به این موضوع دقت داشت که رشته ی صنایع گرایشهای بسیاری دارد که در هر مورد آن میتوان تخصص گرفت
بهتر است اشاره کنم که منظور از گرایش گرایشهای شغلی است نه صرفا گرایشهای دانشگاهی
یک مهندس صنایع آزادی عمل دراد که در رابطه با آینده خود تصمیم گیری کند در شرایطی که یک مدیر صنعتی چنین آزادی را ندارد
یک مهندس صنایع لزوما یک مدیر نیست میتواند یک مشاور یک کارمند ساده یک استاد یک کارشناس یک نظریه پرداز و یک طراح و.... باشد در حالی که یک مدیر صنعتی صرفا یک مدیر است

سلام

ممنون از مطالبتون

فقط اينکه فارغ التحصيلای مديريت صنعتی هم لزوما مشاغل مديريتی به دست نميارن. به ميزان زيادی بخت و اقبال و البته پارتی و رانت تو اين مساله دخيل هست.

موفق باشين :gol:

درار
2009/2/12, 11:38 AM
هیچ فرقی با هم ندارند می خواهند افراد بیشتر با گرایش بیشتر مشغول به تحصیل باشند:gol:

ahmadi56
2009/3/11, 11:13 AM
هيچ فرقي وجودندارداگريك نفردررشته مديريت درس خوانده اما اگربتواندبشدت خودش رو باسوادبكنه ودوره هاي مرتبط رو بگذرونه

angolaii
2009/3/23, 09:11 PM
سلام من فارغ التحصیل رشته مدیریت صنعتی هستم ..خیلی هم رشته مو دوست دارم و هرچی می گذره به اهمیتش دارم پی می برم ..از تفاوتها زیاد صحبت شد ،با خیلی از تاپیک ها موافقم اما
ناراحت شدم که چندجا دیدم بدجور بچه های مدیریت رو دست کم گرفتن..حقیقتش اینه که اگه از زمان کنکور نگاه کنیم نصف فارغ التحصیلهای این رشته از بچه های دیپلمه ریاضی ان که عین خیلی از بچه های صنایع سر ازخیلی از مسایل ریاضی در میارن و ناگفته نمونه که حتی بچه های رشته انسانی هم از رتبه های زیر 100 کنکور سراسری هستن...
عمق کم یا زیاد درسها قبل از هرچیز به دانشجوهای هر دو رشته بستگی داره من کاراموزی ام را در شرکتی گذراندم که تقریبا همه ارشد صنایع بودن ولی به جرات می تونم بگم از خیلی مسایل بی خبر بودن.....بله شاید دانشجوی مدیریت درسهای مهندسی کمتری خونده باشه ولی چیزی که اینجا خیلی مهمه مطالعه و داشتن اطلاعات روز هم از نوع مدیریتی و هم از نوع مهندسی است
نگاه صرف مدیریتی که در خیلی تاپیک ها به ان اشاره شد در علم نوین مدیریتی قابل پذیرش نیست ..چون اگه مدیری از تکنولوژی روز بیخبر باشد هیچ کس نمی تونه اونو مجبور به پذیرفتن و اجرای فناوری های نوین کند و این یعنی شکست...
امروز روشهای آموزش مدیران به گونه ای است که شاید مجبور باشد 1 ماه به عنوان کارگر ساده،تکنسین،بازاریاب،فروش نده و حتی مشاغل پایین تر کار کند تا از همه امور و مشکلات با خبر باشد.شاید به همین دلیلیه که این دو رشته دروس تخصصی مشابهی دارند
با همه این احوال به نظر من صرف داشتن رشته ای خاص، موفقیتی به دنبال نخواهد داشت
تلاش فرد از همه چی مهم تره

boyouk
2009/3/24, 12:38 PM
مهندسی صنایع با مدیریت صنعتی فرقشون در دیدی که به موضوعات دارند میباشد.مدیران صنعتی به موضوعات انسانی گرایش دارند در حالیکه مهندسان صنایع به موضوعات فنی .

soheilsadat
2009/5/02, 12:50 AM
سمانه جوووووووووون مدیر صنعتی دارای چندین گرایشه. که کسی اشاره نکرد.
اخیرا معروف به رشته مدیریت صنعتی و تکنولوژی شده
مدرک ساخت و تولید در صورت تمایل یه شما پیشنهاد میشه .
و در انگلستان هم میتونین یک دکترای توپ هم داشته باشین..
کاملا نو پاست این رشته و اخیرا توجه همه رو جلب کرده .
رشته ریاضی بیشترین داوطلب اونه . اما آزاد هم از انسانی اخیرا دانشجو وارد کرده.
مدیر صنعتی سرپرست یک مهندس صنایع میتونه باشه مهندس جزو تیم تحت اختیار مدیر.
شخص اصلی در یک کارخونه مدیر صنعتیه که کارش کاملا مدیریت و سرپرستی ارگان های 1- حسابداری2انبارداری3-پروژه و...........
خلاصه شما از اداره صنایع گرفته تا اختراع تا مدیریت هر کارخونه موجود در ایرانو سرپرستی میکنین . و شدیدا اشتغال زاست به شرط اینکه معدل شما بالای 15 باشه تا 20
در مورد مهندسی هم وارد نیستم چون کار اونا فقط طراحیه و ساخت.
مدیر 30 نفرو مثلا ساپورت میکنه .
مهندس فقط و فقط یک نفره و فقط خودشو ساپورت مکیکنه////

دوستان صنعتی به انستیتو خوش آمدین..
بفرمایین داخل...................

industry management institute

http://www.imi.ir

سازمان مدیریت صنعتی ایران;)

امیر Amir
2009/5/03, 11:22 AM
سلام

صبور باشين

ببينين متاسفانه يا خوشبختانه يه فرق اساسی در استخدام های داخل ايران با کشورهای صنعتی وجود داره. تو کشورهای صنعتی به ميزان تسلط علمی يا فنی شما دقت می شه و اگه شرکت تو اون زمينه کار می کرد و يا اينکه به اين نتيجه رسيد که شما می تونين مسايل جديد و مفيدی رو به مجموعه اونا وارد کنين ، شما رو با عزت و احترام استخدام می کنن.

اما تو ايران معمولا رويه برعکسی وجود داره. اکثر شرکت های ايرانی ، چه دولتی باشن و چه خصوصی ، علی رغم ظاهرسازيشون ، به تسلط علمی و فنی شما کاری ندارن ، در واقع ارزش قايل نيستن. شما ممکنه يه آگهی استخدام به اين مضمون تو ايران ببينين : " به يک مهندس صنايع ، فارغ التحصيل از دانشگاه های معتبر دولتی ، با 3 سال سابقه کار مرتبط در زمينه صنايع نفت و گاز نياز داريم ". بعد شما به عنوان فارغ التحصيل دانشگاه اميرکبير تو مقطع کارشناسی ارشد ميرين اونجا و رزومه پر می کنين. بعد با شما مصاحبه می کنن و از شما می پرسن : " شما کار با نرم افزار autocad رو هم بلدين ؟ " شما می گين : " چطور ؟ " ، در جواب به شما می گن که : " ما دنبال مهندسی هستيم که همه کارای فنی و اداری اينجا رو انجام بده ، هفته ای يه بار هم به کارگاه سر بزنه و گزارش های هفتگی و ماهيانه رو هم بنويسه و . . . " ، بعد از شما می پرسن که ميزان حقوق پيشنهاديتون چه قدره ؟ " شما می گين : " 550 هزار تومن " ، اونا می گن خبرتون می کنيم

و در نهايت شما خبر دار میشين که يه نفر ديگه رو که به مراتب سطح علمی و تجربی کمتر از شما داره رو استخدام کردن ، چون حقوق درخواستيش 450 هزار تومن بوده ! و از اون دارن به عنوان يه " پادو " استفاده می کنن !

اين مساله سر خيلی از دوستان متخصص من تو ايران اومده و از اين جهت به شما می گم که بيخود خودتونو سرزنش و ملامت نکنين.

متاسفانه ما خيلی خيلی کار داريم که يه کشور صنعتی بشيم و شايد هم هيچ وقت اين اتفاق نيفته. مديران ما هنوز برای علم و تخصص ارزشی قايل نيستن و بيشتر دنبال اين هستن که فلان رييس بانک رو بخرن و يا به فلان مدير خريد ايران خودرو رشوه بدن ! شرکت های ايرانی فقط پز استخدام مهندسای نخبه رو می دن ، وقتی مدير شرکت خودش آدم بيسوادی هست که يا منسوب شده و يا زمين های کشاورزيش رو فروخته و وام های رابطه ای گرفته و کارخونه زده ، شما چه انتظار برخورد با شعور و عادلانه از ايشون دارين ؟

تقريبا 70 درصد از شغلهای مناسب که دارای محيط کاری مناسب و سطح دستمزد بالا هستن ، تو ايران از طريق روابط به متقاضيان داده ميشه و برای غريبه ها جايی وجود نداره.

پس صبور باشين و خودتونو ملامت نکنين. شما يه فرد تحصيل کرده و متخصص هستين که همه جای دنيا دارای ارزش و احترام هست.

با احترام
موفق باشين

با سلام...
درست هست صحبت جناب الیاسپور...بیشتر به چشم یک حمال نگاه میکنند تا یک مهندس...وقتی اسم ها و آدرسهای این شرکتهای رو میبنی نوشته مثلا شرکت فعال در فلانو فلانو فلان و ادرسش هم زده مثلا تهران-سعادت آباد و و و بعد وقتی زنگ میزنی طرف فکر کرده مثلا مهندس صنایع الان وحی شده از طرف خدا بهش که باید همه چیز و همه کاره باشه...

یادمه یکبار زنگ زدم به یک شرکت که آگهی زده بود مهندس صنایع برای خط تولید و کنترل کیفیت میخواد...شماره هم که داده بود هر کسی بود اینجوری جواب تلفن داد:

_الوووووووووووووووو(با صدای بلند)
امیر:سلام روزتون به خیر

_سام علکم

امیر:...حرف های در مودر کار و چی میخوان

_ما یکی میخواییم مهننس صنایع باشه...بعدشم باسه خط تولید میخواییمو...مدیریتو...هر کار که از دستش بر بیاد...

من نزدیک بود پشت تلفن از خنده بترکم..البته حالم داشت بهم میخورد از طرز صحبت طرف...

بگذریم...قانون نیست که حتما مهندسی صنایع خوندی بری تو فیلد خودت کار بکنی...

بیخیال این حرفها...برید دنبال تفریحات سالم

aryoua
2009/5/04, 09:07 AM
[quote=امیر Amir;847911]

با سلام...
درست هست صحبت جناب الیاسپور...بیشتر به چشم یک حمال نگاه میکنند تا یک مهندس...وقتی اسم ها و آدرسهای این شرکتهای رو میبنی نوشته مثلا شرکت فعال در فلانو فلانو فلان و ادرسش هم زده مثلا تهران-سعادت آباد و و و بعد وقتی زنگ میزنی طرف فکر کرده مثلا مهندس صنایع الان وحی شده از طرف خدا بهش که باید همه چیز و همه کاره باشه...

یادمه یکبار زنگ زدم به یک شرکت که آگهی زده بود مهندس صنایع برای خط تولید و کنترل کیفیت میخواد...شماره هم که داده بود هر کسی بود اینجوری جواب تلفن داد:

_الوووووووووووووووو(با صدای بلند)
امیر:سلام روزتون به خیر

_سام علکم

امیر:...حرف های در مودر کار و چی میخوان

_ما یکی میخواییم مهننس صنایع باشه...بعدشم باسه خط تولید میخواییمو...مدیریتو...هر کار که از دستش بر بیاد...

من نزدیک بود پشت تلفن از خنده بترکم..البته حالم داشت بهم میخورد از طرز صحبت طرف...

بگذریم...قانون نیست که حتما مهندسی صنایع خوندی بری تو فیلد خودت کار بکنی...

بیخیال این حرفها...برید دنبال تفریحات سالم

سلام
یه خاطره دارم از این شرکتهای پرمدعا و کم سواد که توش کار می کردم: یک سازه ای رو توی یک کارگاه می ساختند که طرح و نقشه درستی براش نداشتند دیوارشو که ساختند فهمیدند برای تجهیزات مکانیکال جای کافی ندیدند پس مجبور شدند هفت هشت متر ارتفاع دیوار رو زیاد کنند بعد دیدند فاصله دیوار و تجهیزات زیاد شده مجبور شدند بین دیوار و تجیهزات یک عالمه سنگ و ملات بریزند تا پر بشه.
اتفاقاً یه وقتی مدیر این پروژه را دیدم و گفتم اگه اول توی اتوکد 5 ساعت وقت گذاشته بودید و مختصاتو به نقشه بردار می دادید این همه زحمت الکی و هزینه اضافی متحمل نمی شدید. ( برای حقوق دادن خیلی خست داشتند توی این خطاها خیلی دست و دلباز بودند.)
گفت تو یعنی مهندس صنایع وظیفه داشتی تو اتوکد این کارا رو می کردی و به ما می دادی و کلی طلبکارهم شد. شاید هم منظورش این بود که فضولی موقوف.

sszz23
2009/7/07, 07:53 PM
متاسفانه امروزه در ایران فصل تمایزی بین مباحث مدیریت صنعتی و مهندسی صنایع وجود نداره و گروه بسیاری نیز این 2 رشته را یکی در نظر میگیرند.در صورتیکه در کشورهای صنعتی حوزه های فعالیت هر یک از این رشته ها کاملا مشخص گردیده.به نظر میرسه با تعریف حدود وظایف هر رشته میتوان به تعریف جامعی از هر رشته دست یافت.

maak
2009/7/14, 03:00 PM
در مديريت صنعتی مفاهيم صنعتی به صورت کلی تر نسبت به مهندسی صنايع مطرح می شود لذا ممکن است در مباحث فنی مانند مهندسين صنايع اطلاعات نداشته باشند در عين حال مديران صنعتی مديريتی هدف کلی سازمان را برنامه ریزی و مدیریت می نمایند که لازمه کار مهندسین است

خيبر
2009/10/12, 06:35 PM
توي مديريت شما با نحوه ي اداره ي يك كارخونه با كارگرهاش و سيستمهاش اشنا ميشيد ولي توي مهندسي صنايع شما با نحوه ي گردوندن كارخونه فقط با ماشين الاتش اشنا ميشيد!
يك كارخونه بدون نيروي انساني كه از مستقيم و غير مستقيم و اداري و... تشكيل ميشه نميتونه بگرده!

reza5579
2010/4/04, 02:31 PM
با سلام.
به نظر من تنها ارتباط بین یک م.صنایع و مدیریت صنعتی از نظر کلان می باشد بدین مفهوم که یک رشته مدیرت صنعتی به دلیل اینکه اطلاعات کلی در خصوص دروس رشته صنایع دارد به هیچ عنوان نمی تواند در سطح DETAIL جای یک مهندس صنایع را بگیرد به عنوان مثال واحد گذرانده یک م.صنایع در شاخه کنترل موجودی وبرنامه ریزی (9 واحد)با واحد گذرانده با رشته مدیریت قابل مقایسه نیست ولی مدیریت صنعتی اطلاعات کلی در این خصوص را دارد
موارد مشابه در زیر ذکر می شود
1- از نظر تعداد واحد گذارنده (حداقل نزدیک به 70 واحد فنی ومهندسی اختلاف وجود دادد(کنتری موجودی -طرح ریزی واحدهای صنعتی-برنامه ریزی تولید-استاتیک-مقاومت مصالح-ریاضیات(ریاضی 1-2 معادلات-محاسبات عددی-)روشهای تولید 1-2-کارگه جوش -ریخته گری-کارگاه ماشین افزار 1-2-برنامه نویسی کامپیوتر-نقشه کشی 1-2-)
2-از نظر مقایسه رشته انسانی ور یاضی
3-از نظر دید کاملا فنی م.صنایع
این موارد کاملا در 4 سال سابقه صنعتی و ارتباط با رشته مدیرت صنعتی ملموس بوده وضعف یک رشته مدیرت در موارد بالا کاملا مشهود است اما به اشتباهمقایه می شوند

سلام
من فارغ التحصيل مديريت صنعتي هستم . در محيط هاي صنعتي كار كرده ام و توانايي ها ي مهندسي صنايع و مديريت صنعتي را به چشم خود ديده ام ، بچه هاي صنايع توان محاسباتي بالايي دارند ولي زبان محاسباتي آنها براي همه بخشهاي سازمان قابل فهم نيست . اينكه مثلا مفهوم اهرم در مديريت مالي همتراز با مفهوم كشش در اقتصاد خرد است و يا مفهوم منحني هاي بي تفاوتي و كشش و اثرات فرهنگ ، عادات و ..... يك منطقه بر سهم بازار يك محصول و چگونگي تعيين قيمت در دو بازار متفاوت چگونه است و اثر آن بر تقاضاي محصول و به تبع آن توليد و تعديل يا استخدام نيروهاي انساني چيست؟ و مسائلي از اين قبيل همه در حيطه مديريت صنعتي قابل بحث است . شايد بتوان گفت ديدگاه مديريت صنعتي يك ديدگاه استراتژيك و كلي است به بيان اقتصاد كلان يعني دستيابي به تعادل كلي سيستم لكن بهيه سازي يك زيرسيستم و افزايش بهره وري آن موضوعي است كه مهندسين صنايع با قدرت از پس آن برمي آيند. ديدگاه مدير صنعتي ديدگاه يك مدير است به شركتي كه سرمايه اش را در آن ريخته است و مي خواهد برايند كار مهندسينش حفظ بقا و رشد شركت باشد .

ss14
2011/3/27, 03:06 PM
تفاوت رشته مدیریت صنعتی با مهندسی صنایع:

در رشته مهندسی (http://www.beytoote.com/scientific/introduction/courses-industrial.html) صنایع دانشجویان بیشتر به مطالعه بعد فنی و تکنیکی صنایع می پردازند . اما رشته مدیریت صنعتی به دو بعد مالی و رفتاری صنایع تاکید بیشتری دارد.

ضرورت و اهمیت رشته مدیریت صنعتی:

ضرورت و اهمیت دوره کارشناسی (http://www.beytoote.com/scientific/introduction/courses-industrial.html) رشته مدیریت صنعتی با توجه به نکات زیر به خوبی آشکارمی شود.

۱- آشفتگی و نابسامانی در بسیاری از موسسات بازرگانی و تولیدی عموما ناشی از عدم وجود اصول مدیریت و یا عدم رعایت این اصول است.

۲- آموزش صحیح مدیریت می تواند در بهبود کلی جامعه به طرق زیر موثر باشد:

الف- شناخت مشکلات اقتصادی و بازرگانی جامعه و کوشش در رفع آن.

ب- آگاهی از آخرین پیشرفتهای دانش مدیریت و کاربرد آن براساس نیازهای جامعه و احتراز از تقلید صرف.

ج- اعمال حاکمیت ضوابط برروابط در اداره امور بازرگانی و صنعتی .

اهداف شغلی:

منظور از تربیت مدیر (http://www.beytoote.com/scientific/introduction/courses-industrial.html) در دوره کارشناسی رشته مدیریت صنعتی تربیت رئیس نیست بلکه تربیت افرادی است که بتواند در حوزه کار خود دارای استقلال فکری بوده و عوامل مهمتر و موثر در جریان کار خود را مورد تحلیل قرار داده و در جهت رفع مشکلات قادر به تصمیمگیری مناسب و مطلوب باشند . بنابراین فارغ التحصیل رشته با آگاهی و شناختی که از ساخت سازمانی ، تئوریهای مدیریت و سازماندهی و تکنیکهای مختلف رفع مشکلات پیدا می کنند قابلیت جذب در تشکیلات و سازمانهای مختلف بازرگانی و صنعتی با وظایف گوناگون در سطوح کارشناسی را دارا می شوند و میتوانند در بهبود و ثمربخشی (http://www.beytoote.com/scientific/introduction/courses-industrial.html) و کارآیی سازمان موثر باشند.

به عبارت دیگر فارغ التحصیلان (http://www.beytoote.com/scientific/introduction/courses-industrial.html) دوره کارشناسی مدیریت صنعتی الزاما مدیریت موسسات صنعتی را که برای احراز آن شرایط خاصی لازم است عهده دار نخواهند شد و فقط پس از کسب تجربیات می توانند مسئولیتهای بیشتری در سطوح مختلف مدیریت عهده دار گردند .

فارغ التحصیلان مدیریت صنعتی می توانند در قسمتهای مدیریت تولید (http://www.beytoote.com/scientific/introduction/courses-industrial.html) ، کنترل کیفیت و مرغوبیت کالا و قسمت تجزیه و تحلیل کمّی مسائل صنعتی و تولیدی بکار اشتغال پیدا کنند .

yunesakbari
2011/3/27, 06:58 PM
oمهندسی صنايع علمی است که بايد آن را هنرمندانه بکار گرفت،
هنری است که بايد آن را علمی آموخت و فنی است که بايد آن را با ذوق در آميخت.
oمهندس صنايع کار يــدی مي‏کند اما کارگر نيست.
oکار فکری مي‏کند، اما کارمند نيست.
oمهندسی مي‏کند، اما فقط مهندس نيست.
oمديريت مي‏کند، اما فقط مدير نيست.

مهندس صنايع کار آفرين است و مهندسی صنايع، خلاقيت و نوآوری

به اين ترتيب، نه تنها در واحدهای صنعتی، که در هر سازمان و سيستم ديگری، مهندسی صنايع مي‏تواند حضوری موثر داشته باشد.

Iman Gom
2011/12/09, 09:08 PM
تاپیک آپ...

hamid890
2011/12/30, 01:01 PM
عزیز عهر مهندسی باید مدیریت بلد باشه