PDA

برای دیدن نسخه كامل اینجا را كلیك كنید : تراريوم

DARIUSH0
2009/11/14, 09:13 AM
تراريوم چیست؟؟http://www.apartmenttherapy.com/uimages/la/atla103107_terrarium1.jpg

تراريوم در لغت به معني باغ شيشه اي است که اولين بار توسط يک پزشک جراح انگلسي بنامNatanail Ward در سال 1829 ايجادشد . البته اين کارکاملاً اتفاقي بود و طي يک تجربه اي که هيچ ربطي به باغباني نداشت دکتر وارد آن را کشف کرد .در واقع او مي خواست پرورش دادن و تغيير و تحول پيله اي پروانه را امتحان نمايداما متوجه شد که آلودگي هواي حاصل از کارخانه هاي لندن که نزديک منزلش بود مانع از رشد آنها مي شود در طي دوره مشابهي دکتر وارد چرخه زندگي پروانه ها را در شرايط طبيعي مورد بررسي قرار داد به اين شکل که او شفيره پروانه اي را در يک ظرف مرباي قرار داد و سپس مقداري خاک درون آن ريخت بعداز چند هفته دکتر وارد يک گياه درون آن مشاهده کرد و اين گياه از بذري که درون خاک حاصل شده بود او فهميد وقتي گياه رطوبت را از طريق سطح برگهايش از دست مي دهد رطوبت روي ديواره شيشه تجمع مي يابد و شکل آب در آمده و مجدداً به کف ظرف برمي گردد اين چرخه پايدار باران
Cycle) (Rain درون ظرف ، يکسري شرايط ايده ال براي رشد کامل و سالم گياه فراهم مي کند. دکتر وارد فهميد که اين پديده امري ضروري براي بازگشت مقداري از آب به گياه براي جلوگيري از خشک شدن آن است و بعد از گذشت چند هفته گياه بدون هچگونه مراقبتي به رشد خود ادامه داد وي نيز دو باغ شيشه اي (تراريوم) کوچک تهيه کرد که در آن سرخس و نوعي گياه از خانواده غلات کاشته بود و آنها را با کشتي به سيدني استراليا فرستاد و در طول سفر که به مدت هشت ماه به طول انجاميد و عليرغم تغييرات فاحش درجه حرارت در طول سفر گياهان به خوبي رشد کردند و صحيح و سالم به استراليا رسيدند و مجدداً در شرايط مشابهي آنها را به لندن باز گرداند و بيش از يکصد و پنجاه سال پيش اين ظروف براي رشد و جابجايي گياهان مورد استفاده قرار مي گرفتند و امروزه نيز خيلي از خزانه داران ، باغبانها ، گياه بازان از اين ظروف براي کشت گياهان استفاده مي کنند و بيشتر جنبه تزئيني دارد.http://www.inhabitat.com/images/terrariumfullsize_copy.jpg

زهرا فرشید
2009/11/14, 11:31 AM
ممنون داریوش جان مطلبتون عالی بود.

دوست گلم میتونی در مورد بستر مناسب برای تراریوم و همچنین گیاهان مناسب کمی توضیح بدی؟

از دوستانی هم که تا حالا تجبره عملی کاشت تراریوم داشتن خواهش میکنم که تجبریاتشون را اینجا بزارن و اگر هم به صورت عکس هم باشه که بهتر میشه.

ممنون از همتون:gol::gol::gol:

آگرونومیست
2009/11/14, 11:49 AM
سلام من داشتم اما نه به این شکل بلکه بصورت یک آکواریوم 40*40-70 که توش خاک ریخته بودم و گیاه کاشته بودم .

زهرا فرشید
2009/11/14, 12:02 PM
سلام من داشتم اما نه به این شکل بلکه بصورت یک آکواریوم 40*40-70 که توش خاک ریخته بودم و گیاه کاشته بودم .
من مثل شما یه آکواریوم رو به یه تراریوم تبدیل کردم
دوست گلم شما محیط کشتش رو دقیقا چی انتخاب کردید؟

TRiViA
2009/12/22, 07:07 AM
کسی از دوستان مقاله انگلیسی در این زمینه داره لینکش رو برام بذاره؟

alestromeria
2009/12/24, 12:25 AM
اینجا1سری اطلاعات درمورد تراریوم دیدم:
http://forum.p30world.com/showthread.php?t=141830 (http://forum.p30world.com/showthread.php?t=141830)

TRiViA
2009/12/25, 04:20 PM
اینجا1سری اطلاعات درمورد تراریوم دیدم:
http://forum.p30world.com/showthread.php?t=141830 (http://forum.p30world.com/showthread.php?t=141830)

ممنونم. اما این ترم باغبانی عمومی دارم و به عنوان کار تحقیقی باید ترجمه ارایه بدیم.واسه همین دنبال مقاله انگلیسی ام.اگه کسی داره واسم بذاره.

زهرا فرشید
2009/12/25, 05:25 PM
ممنونم. اما این ترم باغبانی عمومی دارم و به عنوان کار تحقیقی باید ترجمه ارایه بدیم.واسه همین دنبال مقاله انگلیسی ام.اگه کسی داره واسم بذاره.

دوست عزیزم در چه موردی باشه........
حتما مقاله باشهع یا یه متنی در مورد گیاه یه چیز دیگه باشه؟؟؟
چون این چیزی که شما میخای خیلی گسترده است ...
واضح تر بگو ایشالله برات میزارم حالا یا من یا سایر دوستان ....

جویای اندیشه
2009/12/26, 01:01 AM
تراريوم چیست؟؟http://www.apartmenttherapy.com/uimages/la/atla103107_terrarium1.jpg

تراريوم در لغت به معني باغ شيشه اي است که اولين بار توسط يک پزشک جراح انگلسي بنامNatanail Ward در سال 1829 ايجادشد . البته اين کارکاملاً اتفاقي بود و طي يک تجربه اي که هيچ ربطي به باغباني نداشت دکتر وارد آن را کشف کرد .در واقع او مي خواست پرورش دادن و تغيير و تحول پيله اي پروانه را امتحان نمايداما متوجه شد که آلودگي هواي حاصل از کارخانه هاي لندن که نزديک منزلش بود مانع از رشد آنها مي شود در طي دوره مشابهي دکتر وارد چرخه زندگي پروانه ها را در شرايط طبيعي مورد بررسي قرار داد به اين شکل که او شفيره پروانه اي را در يک ظرف مرباي قرار داد و سپس مقداري خاک درون آن ريخت بعداز چند هفته دکتر وارد يک گياه درون آن مشاهده کرد و اين گياه از بذري که درون خاک حاصل شده بود او فهميد وقتي گياه رطوبت را از طريق سطح برگهايش از دست مي دهد رطوبت روي ديواره شيشه تجمع مي يابد و شکل آب در آمده و مجدداً به کف ظرف برمي گردد اين چرخه پايدار باران
Cycle) (Rain درون ظرف ، يکسري شرايط ايده ال براي رشد کامل و سالم گياه فراهم مي کند. دکتر وارد فهميد که اين پديده امري ضروري براي بازگشت مقداري از آب به گياه براي جلوگيري از خشک شدن آن است و بعد از گذشت چند هفته گياه بدون هچگونه مراقبتي به رشد خود ادامه داد وي نيز دو باغ شيشه اي (تراريوم) کوچک تهيه کرد که در آن سرخس و نوعي گياه از خانواده غلات کاشته بود و آنها را با کشتي به سيدني استراليا فرستاد و در طول سفر که به مدت هشت ماه به طول انجاميد و عليرغم تغييرات فاحش درجه حرارت در طول سفر گياهان به خوبي رشد کردند و صحيح و سالم به استراليا رسيدند و مجدداً در شرايط مشابهي آنها را به لندن باز گرداند و بيش از يکصد و پنجاه سال پيش اين ظروف براي رشد و جابجايي گياهان مورد استفاده قرار مي گرفتند و امروزه نيز خيلي از خزانه داران ، باغبانها ، گياه بازان از اين ظروف براي کشت گياهان استفاده مي کنند و بيشتر جنبه تزئيني دارد.http://www.inhabitat.com/images/terrariumfullsize_copy.jpg
خیلی قشنگه داریوش جان مخصوصا اون گوزنه که توش وایساده تلفیقی از باغبانی و علوم دامیه.:w18::D
ممنون از مطلب خوبت

TRiViA
2009/12/26, 05:29 PM
دوست عزیزم در چه موردی باشه........
حتما مقاله باشهع یا یه متنی در مورد گیاه یه چیز دیگه باشه؟؟؟
چون این چیزی که شما میخای خیلی گسترده است ...
واضح تر بگو ایشالله برات میزارم حالا یا من یا سایر دوستان ....

خیلی ممنونم. همونطور که گفتم این ترم باغبانی عمومی دارم. باید به عنوان تحقیق یه مقاله انگلیسی رو ترجمه کنیم و به استاد ارایه بدیم. موضوع آزاده. منم گشتم دیدم تراریوم میتونه موضوع خوبی باشه. مقاله اش حتی اگه در حد 6,7 صفحه انگلیسی هم باشه کافیه.:redface: حالا اگه شما مقاله دیگه ای دارید با ترجمه که موضوعش چیز دیگه ای هست خیلی فرق نمی کنه.فقط نمیخوام خیلی تخصصی باشه.آخه من مکانیک ماشین هام..استاد بهم شک :Dمیکنه!!!
خیلی وقته دارم دنبال یه مقاله با ترجمش میگردم :confused:

زهرا فرشید
2009/12/26, 05:39 PM
خیلی ممنونم. همونطور که گفتم این ترم باغبانی عمومی دارم. باید به عنوان تحقیق یه مقاله انگلیسی رو ترجمه کنیم و به استاد ارایه بدیم. موضوع آزاده. منم گشتم دیدم تراریوم میتونه موضوع خوبی باشه. مقاله اش حتی اگه در حد 6,7 صفحه انگلیسی هم باشه کافیه.:redface: حالا اگه شما مقاله دیگه ای دارید با ترجمه که موضوعش چیز دیگه ای هست خیلی فرق نمی کنه.فقط نمیخوام خیلی تخصصی باشه.آخه من مکانیک ماشین هام..استاد بهم شک :Dمیکنه!!!
خیلی وقته دارم دنبال یه مقاله با ترجمش میگردم :confused:

اهان
پس با ترجمه میخای
بزار بگردم ببینم چی میشه
اگر پیدا نکردم متنشو میزارم ترجمش با خودت............

زهرا فرشید
2009/12/26, 06:14 PM
گلم من متن با ترجمه ندارم
اما این متنی که لینکشو میزارم ساده و جالبه ............نگاش کن .............
http://www.thegardenhelper.com/terrarium.html

TRiViA
2009/12/26, 06:45 PM
اهان
پس با ترجمه میخای
بزار بگردم ببینم چی میشه
اگر پیدا نکردم متنشو میزارم ترجمش با خودت............

خیلی ممنونم. زحمت کشیدید. به نظر هم متن اش آسونه
راجع به موضوع دیگه چی؟ مقاله با ترجمه ندارید
خودتون که می دونیدآدم آخر ترم وقت کم می آره:(

زهرا فرشید
2009/12/27, 01:26 AM
خیلی ممنونم. زحمت کشیدید. به نظر هم متن اش آسونه
راجع به موضوع دیگه چی؟ مقاله با ترجمه ندارید
خودتون که می دونیدآدم آخر ترم وقت کم می آره:(
عزیز دلم خودم که ندارم
باید بپرسم اما قول نمیدم
یه تکونی بخور........چرا الان یادت اومد گلم.؟؟؟؟

JU JU
2009/12/27, 06:51 AM
من یکی از ایناا میخوام، زهرا کی بیام ازت بگیرم یکیش رو ؟
همین گلا توش باشه‌ها

زهرا فرشید
2009/12/27, 09:34 AM
من یکی از ایناا میخوام، زهرا کی بیام ازت بگیرم یکیش رو ؟
همین گلا توش باشه‌ها

تو هم چشمت سفیدی نبینه ها ...
اینا هم نه بگو ...تراریوم میخام .........
درست کردن اینا خیلی سادست .....
هر وقت میای بگو تا یه هفته قیلش برات درست کنم ...... عکسشو برات بزارم .....
نکنه اصلشو میخای ؟؟؟؟؟

TRiViA
2009/12/31, 04:10 PM
عزیز دلم خودم که ندارم
باید بپرسم اما قول نمیدم
یه تکونی بخور........چرا الان یادت اومد گلم.؟؟؟؟

نه به خدا. به فکرش بودم....اما آخه واسه 2 تا دیگه از درس هام هم ترجمه داشتم:-( اونا رو هم 50 صفحه می شد...

زهرا فرشید
2010/1/01, 05:29 PM
نه به خدا. به فکرش بودم....اما آخه واسه 2 تا دیگه از درس هام هم ترجمه داشتم:-( اونا رو هم 50 صفحه می شد...

عزیزم
شرمنده شدم
نتونستم چیز اماده پیدا کنم
ایشالله خودت پیدا کرده باشی
گلبهارم ایشالله این ترم دقیق تر برنامه ریزی کن
تا بموقع بتونم کمکت کنم
موفق باشی عزیزم

fgni
2010/1/02, 11:00 AM
http://www.getkempt.com/photos/terrarium_crop.jpg

نارون
2010/1/31, 10:38 AM
بگونیا هم میشه برای تراریوم استفاده کرد

fgni
2010/1/31, 11:32 AM
به نظرم همه چي رو ميشه استفاده كرد حتي درخت چنار به شرطي كه شيشه ات بزرگ باشه ;)

Phyto
2010/2/01, 07:35 PM
منم میخوام تراریوم بسازم، یکی اطلاعات کامل عملی اونو بذاره. در مورد بستر مناسب کشت و اینکه چه گیاهانی بهتره و نحوه آبیاری و کود و بقیه چیزا...
.
.
.

dorddaye
2010/4/25, 10:40 AM
جالب بود فک کنم اکه روش کار بشه میتونه اشتغال زایی خوبی واسه علاقمندان ایجاد کنه چون من خیلی کم دیدم یا بهتره بگم ندیدم و مسلما اگه به بازار بیاد طرفدار زیادی بیدا میکنه البته اگه قیمتش مناسب باشه

Phyto
2010/4/25, 01:24 PM
آره راست میگه، چرا به فکر من نرسید... ما که امسال از کار بیکار شدیم بشینیم تراریوم بسازیم بفروشیم. اینجا کی تو این زمینه اساسی کار کرده و چن تا پروژه عملیاتی کرده؟

yasse_sepid
2010/9/09, 12:24 PM
سلام به همگی

گل گندمی تراریوم من برگاش حالت لوله ای شده :cry:. به نظرتون از کم آبیه؟؟!؟!؟
به نظرتون تراریوم سرباز رو باید چند وقت به چند وقت آبیاری کرد؟
حسن یوسف تراریومم هم که خراب شد.جداش کردم.:crying2:

مگه نباید گیاهان تراریوم رو طوری انتخاب کرد که نیاز آبی تقریبا برابری داشته باشند؟ ولی چرا تو این عکس کاکتوس ها و گیاهان گوشتی رو با گل هایی که نیاز آبی بالاتری دارند مثل فتونیا به هم قرار داده؟!؟!؟:w10:

البته من این کارو کردم.:cool: ببینم نتیجش چی میشه!!!:w05:

http://www.irupload.ir/images/3qcciapn0gkupk8cgeq.jpg

زهرا فرشید
2010/9/09, 06:27 PM
سلام به همگی

گل گندمی تراریوم من برگاش حالت لوله ای شده :cry:. به نظرتون از کم آبیه؟؟!؟!؟
به نظرتون تراریوم سرباز رو باید چند وقت به چند وقت آبیاری کرد؟
حسن یوسف تراریومم هم که خراب شد.جداش کردم.:crying2:

مگه نباید گیاهان تراریوم رو طوری انتخاب کرد که نیاز آبی تقریبا برابری داشته باشند؟ ولی چرا تو این عکس کاکتوس ها و گیاهان گوشتی رو با گل هایی که نیاز آبی بالاتری دارند مثل فتونیا به هم قرار داده؟!؟!؟:w10:

البته من این کارو کردم.:cool: ببینم نتیجش چی میشه!!!:w05:

http://www.irupload.ir/images/3qcciapn0gkupk8cgeq.jpg

لوله ایی شدن برگ یا بخاطر گرماست یا کمی رطوبت هوا ...بهتر ابپاشی رو روی برگها بیشتر کنید.
میزان ابیاری بستگی به درک خودتون داره اینکه حس کنید از ظاهر خاک و گیاه که اب میخاد یا نه بعد از یه مدتی دور ابیاری دستتون میاد.
چی شد که حسن یوسف خراب شد؟از نوع زمان کاشت و مدت زنده بودنش کمی توضیح بدید ممنون میشم.
لازمه بدونید با اینکه نیاز ابی فیتونیا بالاست ولی شدیدا به رطوبت و اب و گرما حساسیت داره و میزان ابش باید کنترل بشه

در ضمن دوست گلم شاید این عکس فقط جنبه زینتی و تبلیغاتی داشته باشه و نشه بهش اعتماد کرد

موفق باشید

yasse_sepid
2010/9/13, 11:58 PM
سلام

تقریبا بعد یه هفته از ساختن تراریومم شروع به پژمرده شدن کرد.:cry: فکر کنم دلیلش کم بود آبه ماشاالله تراریوم من از یه گلدونم بیشتر آب میخوره!!! اولین باری که دیدم برگاش داره تقریبا مچاله میشه بهش آب دادم دیدم فرداش خوب شد. دوباره 2 روز بعد همین مشکل پیش اومد آبیاری رو کم تر کردوم. یه عکس هم از روزای اخرش پیدا کردم:crying2:. حسن و یوسف رو با فلش مشخص کردم.(کیفیتش خوب نیست،ببخشید)

http://www.irupload.ir/images/b7c5ywk60uryxkxv6vhl.jpg

خوب تراریومه نمیتونم دو روز به دوروز بهش آب بدم خوب!!! :surprised:

این از حسن و یوسف تراریوم سربازم.
ولی تراریومی هم دارم که سرش بسته هست و حسن و یوسفش فکر کنم تا 1 ماهی شایدم بیشتر دووم آورد و بعدش پوسید.:(

fgni
2010/9/14, 08:19 PM
http://ep.yimg.com/ca/I/hooksandlattice_2124_12571955

زهرا فرشید
2010/9/15, 02:06 PM
سلام

تقریبا بعد یه هفته از ساختن تراریومم شروع به پژمرده شدن کرد.:cry: فکر کنم دلیلش کم بود آبه ماشاالله تراریوم من از یه گلدونم بیشتر آب میخوره!!! اولین باری که دیدم برگاش داره تقریبا مچاله میشه بهش آب دادم دیدم فرداش خوب شد. دوباره 2 روز بعد همین مشکل پیش اومد آبیاری رو کم تر کردوم. یه عکس هم از روزای اخرش پیدا کردم:crying2:. حسن و یوسف رو با فلش مشخص کردم.(کیفیتش خوب نیست،ببخشید)

http://www.irupload.ir/images/b7c5ywk60uryxkxv6vhl.jpg

خوب تراریومه نمیتونم دو روز به دوروز بهش آب بدم خوب!!! :surprised:

این از حسن و یوسف تراریوم سربازم.
ولی تراریومی هم دارم که سرش بسته هست و حسن و یوسفش فکر کنم تا 1 ماهی شایدم بیشتر دووم آورد و بعدش پوسید.:(
فقط با نگهداری حسن یوسفت مشکل داری؟

نقی1981
2010/9/15, 02:31 PM
سلام دوست عزیز میشه بگی تو تراریوم کدوم گیاها رو گذاشتی و محیط پرورش اش شامل کدوم مواد میشد . من یه سری تقریباطبق توضیح کتاب کار کردم ولی زود از بین رفت:w20: تازه بوی گند هم میداد . اگر میشه یه سری اطلاعات بهم بدی ممنون میشم ;) :w27:

نقره بارون
2010/9/15, 02:51 PM
سلام
منم خیلی دلم میخواد داشته باشم لطفاً اطلاعات کاملی در اختیارم بزارین
:smile::):):):):):)

yasse_sepid
2010/9/15, 11:10 PM
سلام

با حسن و یوسف از همه بیشتر مشکل دارم. بگونیای همین تراریوم رو مجبور شدم ازش خارج کنم چون که پژمرده و بیحال شده بود.
گل گندمی هم که قبلا گفتم برگاش کمی لوله شده. برگ بیدی هم حالش خوبه! یه گل دیگه هم که نمیشناسمش وضعیت خیلی خوبی نداره. حالا جای اون دو تا گل کالانکوئه و سدوم و قلب ارغوانی رو اضافه کردم.:w10: فعلا که با این جدیدیها مشکلی نداشتم.

تراریوم گل های گوشتی و کاکتوسام هم که تقریبا 5 هفته میشه که درستش کردم، وضعیت خوبی داره خدارو شکر.

در جواب دوست عزیزی هم که پرسیده بودن چطور عمل کردم باید عرض کنم که طبق روشی که تو اینترنت و کتاب ها خوندم کار کردم.

نقره بارون
2010/9/16, 09:11 AM
سلام
من چند تا سوال دارم که ازتون خواهش می کنم جواب بدین
1 - چه گیاهانی را می توانیم به صورت تراریوم درست کنیم؟
2 - مراحل درست کردن تراریوم از ابتدا تا پایان
3 - نوع خاکی که باید استفاده کنیم
4 - چگونه باید آبیاری کنیم؟
5- میزان نور؟
6 - و چیزهایی که لازم است بدانیم
ممنونم

yasse_sepid
2010/9/17, 09:00 PM
نقره بارون عزیز

من هم تازه کارم. هنوز چیزای زیادی مونده که باید یاد بگیرم.یه سری از اطلاعاتم رو هم به صورت تجربی بدست آوردم. تا جایی که میتونم به سوالاتتون جواب میدم.امید وارم که مورد استفادتون قرار بگیره. از دوستان عزیز هم می خوام اگه نظری دارن لطف کنن و عرض کنن تا با همفکری هم بهترین نتیجه رو بگیریم. رشته من باغبانی نیست واطلاعات خیلی کاملی در مورد گلها ندارم.

در ضمن یکی از دوستان تو صفحه اول یه لینک گذاشتن که حتما یه نگاه بهش بندازید.من از کپی کردن مطالب خوشم نمیاد پس لینکشو قرار میدم:

http://forum.p30world.com/showthread.php?t=141830

سوالاتون رو با همان شماره هایی که پرسیدید جواب میدم.

1- گل هایی از قبیل آکوروس،پرسیواشیان،بگونیا رکس،کروتن،دراسنا،نوعی فیکوس(Ficus minima) فیتونیا،انواع عشقه،مارانتا،پیله آ ، پیرومیا،سرخس بنفشه آفریقایی،سانسوریا ،پوتوس(برگرفته از کتاب پرورش و نگهداری گل و گیاهان آپارتمانی/مولفین:محمد صانعی شریعت پناهی ومجید ظهوری)،انواع برگ بیدی،حسن یوسف(البته من هنوز باهاش مشکل دارم)انواع کاکتوس ها و گیاهان گوشتی(البته شرایطشون با گل های دیگه فرق میکنه) گل گندمیو...

2- در مرحله اول بعد انتخاب ظرف شیشه ای مورد نظرت، تقریبا یه لایه 2/3 سانتی سنگ ریزه میریزی. اگه ظرفت بزرگ باشه این لایه رو میتونی به 5/6 سانت هم برسونی. این سنگ ریزه رو میتونی از گل فروشیها و همین طور مغازه هآی آکواریوم تهیه کنی. (سنگ هایی که کف آکواریوم رو باهاش می پوشونند.)حتی هم میتونی از سنگ ریزه هایی که تو باغچه ها یپیدا میشه استفاده کنی...

در مرحله بعد یه لایه 3/1 سانتی زغال روی لایه قبلی قرار بده( باز هم بستگی به اندازه ظرفت داره). زغال رو تا اندازه سنگ ریزه ها حتی کوچیکتر خورد کن.

بعد از این مراحل برای اینکه از نشست خاک جلو گیری کنی یه لایه مصنوعی مثل یه تیکه کوچیک پارچه حریر یا حتی یه تیکه جوراب زنانه استفاده کنی.اون رو روی سطح قبلی پهن کن.

در این مرحله خاک رو اضافه کن. و گیاهانت رو توش قرار بده.

بدلخواه تراریومت رو تزیین کن با صدف ، مجسمه های کوچیک از حیوانات(همون طوری که میدونی تراریوم یه اکوسیستم کوچیکه و قرر گرفتن موجودات به طبیعی جلوه دادنش کمک میکنه)، تیله های رنگی،تکه های چوب، سنگ های رنگی و تزیینی ، خلاصه هر چی دم دستته و به سلیقه خودت.

yasse_sepid
2010/9/17, 09:01 PM
3- این خاک نباید زیاد حاصلخیز باشه چون در این صورت باعث رشد سریع گیاه میشه میتونی به این صورت عمل کنی:3 قسمت پیت ماس+یک قسمت ماسه+ خاک باغچه(همون کتابی که بالا اسمشو گفتم ) .

البته میتونی از خاک های بسته بندی شده ای که مخصوص گل های زینتی هست استفاده کنی چون هم از بهداشتی و استلریزه هستن و از نظر داشتن عوامل بیماری زا خیالت راحته. البته مقداری ماسه شسته و یا شن اضافه کن به این نوع خاک برای کاکتوس ها و گل های گوشتی . چون که خاکشون نیاز به زهکشی بیشتری داره.

اگر از خاک بسته بندی استفاده نمیکنی پیشنهاد میکنم که اون رو حرارت بدی تا عوامل بیماری زاش از بین بره.
برای از بین بردن عوامل بیماری زا در خاک تهیه شده می توان به روش زیر عمل کرد:

ابتدا خاک را مرطوب کرده و در سینی بزرگ پهن کنید. سپس آنرا تحت دمای 200درجه فارنهایت به مدت 20 دقیقه قرار دهید. هر 5 دقیقه یکبار نیز خاک را بهم بزنید. به این ترتیب خاک استرلیزه خواهد شد.(منبع:لینک بالا)

4- بهتره که از اسپری برای آبیاری استفاده بشه. خاک رو طوری آبیاری کن که فقط مرطوب بشه. نه اینکه غرقابیش کنی! تراریوم های که بسته اند وقتی که رو جدارش قطره های آب میبینی یعنی اینکه رطوبتش کافیه.اگه این قطره ها خیلی خیلی کم و کوچیک شد، میتونی آبیاریش کنی. معمولا این زمان 1/2 ماه طول میکشه(برای تراریوم های بسته). تراریوم کاکتوس ها هم که سرش بازه فکر کنم هر 15 روز اگه آبیاری بشه کافی باشه.

yasse_sepid
2010/9/17, 09:02 PM
5- تراریوم را در معرض نور مستقیم آفتاب قرار ندهید. اجازه تابش مستقیم باعث افزایش درجه حرارت داخل تراریوم می شود و باعث سوختگی گیاه خواهد شد .
تراریوم را در جایی قرار دهید که نور غیر مستقیم کافی داشته باشد. پشت پنجره های شمالی بهترین مکان خواهد بود بیشتر گیاهان که برای تراریوم مناسب هستند به نور بیش از اندازه نیاز ندارند، اما مقدار نور باید خوب باشد اگر تراریوم در محلی قرار دارد که نور در آنجا پایین است، نور مصنوعی اضافه کنید. یک لامپ w 100 در داخل تراریوم و یا لامپ فلوراسنت بالای تراریوم می تواند مفید باشد. در جایی که نور بیرونی ضعیف است، نور مصنوعی را 16 تا 18 ساعت در روز داشته باشید.
برای اینکه گیاهان بر اثر نور به یک سمت خم نشوند باید جای ظرف را هر چند وقت یک بار تغییرداد و جهت آن را نسبت به نور عوض کرد.(منبع: لینک بالا)

گاهی اوقات تراریوم کاکتوس هام رو به مدت خیلی کوتاهی در مقابل آفتاب میزارم البته بیشتر آفتاب صبحگاهی که حرارتش کمتره. بازم تاکید میکنم در حد 30 دقیقه تا یک ساعت .

6- وقتی که گلها رو کاشتی کمی بهشون آب بده طبق همون روشی که بالا گفتم. البته برای کاکتوس ها و گل های گوشتی مخصوصا اونا یی که تازه به صورت قلمه از گیاه اصلی جداشون کردی و هنوز ریشه ندارن 6/5 روز صبر کن و بعد اولین آبیاری رو انجام بده.

برای تهیه ظرف میتونی کار رو با چیزای خیلی ساده شرو ع کنی. تنگ ماهی ، ظرف های شیشه ای قدیمی، ظرف های سس و مربا و کشک ، حتی ظرف های طلقی شکلات. خلاصه هر چی که دوروبرت پیدا کردی! من اولین کارم رو با دو تا استکان کوچولوی قدیمی شروع کردم!!!

کار که دستت اومد از ظرف ها و گلدن های تزیینی استفاده کن.

دوست عزیز امیدوارم که این چند خطی رو که نوشتم مورد استفادت قرار بگیره. به اینها اکتفا نکن .
از اینترنت و کتاب هم استفاده کن . و به لینکی که گزاشتم حتما نگاه بنداز. اگه سوالی هست و بتونم پاسخ بدم، در خدمتم.

ایشالله وقت کردم عکس هایی که دارم چه از اینترنت و تراریوم های خودم رو قرار میدم. تا با بیشتر آشنا بشی.:w16:

اگه دست به کار شدی حتما عکسشو بزار.

موفق باشی:gol:

زهرا فرشید
2010/9/17, 09:24 PM
سلام

با حسن و یوسف از همه بیشتر مشکل دارم. بگونیای همین تراریوم رو مجبور شدم ازش خارج کنم چون که پژمرده و بیحال شده بود.
گل گندمی هم که قبلا گفتم برگاش کمی لوله شده. برگ بیدی هم حالش خوبه! یه گل دیگه هم که نمیشناسمش وضعیت خیلی خوبی نداره. حالا جای اون دو تا گل کالانکوئه و سدوم و قلب ارغوانی رو اضافه کردم.:w10: فعلا که با این جدیدیها مشکلی نداشتم.

تراریوم گل های گوشتی و کاکتوسام هم که تقریبا 5 هفته میشه که درستش کردم، وضعیت خوبی داره خدارو شکر.

در جواب دوست عزیزی هم که پرسیده بودن چطور عمل کردم باید عرض کنم که طبق روشی که تو اینترنت و کتاب ها خوندم کار کردم.
یک نکته قابل توجه در مورد حسن یوسف :
اینه که با توجه به علفی بودنش و اینکه به حرارت حساس است
احتمالا تو محیط تراریوم شما حرارت محیط بالا میره لطفا این نکته رو با یه دماسنج معمولی طی یک هفته بررسی کنید
یک بار اول صبح
یک بار اول ظهر
یک بار قبل از غروب
یک بار هم اخر شب

منتظر نتایج شما هستم

بازم تاکیید میکنم حرارت هوای برای حسن یوسف مهمترین عامل پژمردگی و گندیدگی و خشک شدن جوانه های در حال شد است.

موفق باشید.

زهرا فرشید
2010/9/17, 09:38 PM
سلام

نقره بارون عزیز

من هم تازه کارم. هنوز چیزای زیادی مونده که باید یاد بگیرم.یه سری از اطلاعاتم رو هم به صورت تجربی بدست آوردم. تا جایی که میتونم به سوالاتتون جواب میدم.امید وارم که مورد استفادتون قرار بگیره. از دوستان عزیز هم می خوام اگه نظری دارن لطف کنن و عرض کنن تا با همفکری هم بهترین نتیجه رو بگیریم. رشته من باغبانی نیست واطلاعات خیلی کاملی در مورد گلها ندارم.

در ضمن یکی از دوستان تو صفحه اول یه لینک گذاشتن که حتما یه نگاه بهش بندازید.من از کپی کردن مطالب خوشم نمیاد پس لینکشو قرار میدم:

http://forum.p30world.com/showthread.php?t=141830

سوالاتون رو با همان شماره هایی که پرسیدید جواب میدم.

1- گل هایی از قبیل آکوروس،پرسیواشیان،بگونیا رکس،کروتن،دراسنا،نوعی فیکوس(Ficus minima) فیتونیا،انواع عشقه،مارانتا،پیله آ ، پیرومیا،سرخس بنفشه آفریقایی،سانسوریا ،پوتوس(برگرفته از کتاب پرورش و نگهداری گل و گیاهان آپارتمانی/مولفین:محمد صانعی شریعت پناهی ومجید ظهوری)،انواع برگ بیدی،حسن یوسف(البته من هنوز باهاش مشکل دارم)انواع کاکتوس ها و گیاهان گوشتی(البته شرایطشون با گل های دیگه فرق میکنه) گل گندمیو...

2- در مرحله اول بعد انتخاب ظرف شیشه ای مورد نظرت، تقریبا یه لایه 2/3 سانتی سنگ ریزه میریزی. اگه ظرفت بزرگ باشه این لایه رو میتونی به 5/6 سانت هم برسونی. این سنگ ریزه رو میتونی از گل فروشیها و همین طور مغازه هآی آکواریوم تهیه کنی. (سنگ هایی که کف آکواریوم رو باهاش می پوشونند.)حتی هم میتونی از سنگ ریزه هایی که تو باغچه ها یپیدا میشه استفاده کنی...

در مرحله بعد یه لایه 3/1 سانتی زغال روی لایه قبلی قرار بده( باز هم بستگی به اندازه ظرفت داره). زغال رو تا اندازه سنگ ریزه ها حتی کوچیکتر خورد کن.

بعد از این مراحل برای اینکه از نشست خاک جلو گیری کنی یه لایه مصنوعی مثل یه تیکه کوچیک پارچه حریر یا حتی یه تیکه جوراب زنانه استفاده کنی.اون رو روی سطح قبلی پهن کن.

در این مرحله خاک رو اضافه کن. و گیاهانت رو توش قرار بده.

بدلخواه تراریومت رو تزیین کن با صدف ، مجسمه های کوچیک از حیوانات(همون طوری که میدونی تراریوم یه اکوسیستم کوچیکه و قرر گرفتن موجودات به طبیعی جلوه دادنش کمک میکنه)، تیله های رنگی،تکه های چوب، سنگ های رنگی و تزیینی ، [ژ]خلاصه هر چی دم دستته و به سلیقه خودت.

در ادامه توضیحات عالی دوست خوبم میگم :
دوستام دقت کنید که گلها رو از نظر درجع حرارت و میزان اب و میزان دسترسی به نوربررسی کنید و بعد انتخاب کنید.
- مثلا بنفشه افریقایی یک گیاه گلدار است و طبیعتا به نور بیشتری نیاز داره ولی سانسوریا گیاهی بسیار سایه پسند است و میشه در کم نو ترین قسمت نگهداریش کرد و به محض اینکه نور بهش بخوره دچار سوزش میشه

- بنفشه افریقایی به خاطر داشتم برگهایی با پرز فراوان در ابیاریش خیلییی باید دقت بشه که قطرات اب روی برگها نشینه چون فورا مبتلا به بیماری و انواع پوسیدگی قارچی میشه و ممکنه کل تراریوم شما بیمار بشه
در عوض سانسوریا سزح برگ صاف و عاری از پرز یا کرک هست و به راحتی میشه روی ان اب ریخت و برگ را غبر پاشی کرد
پس این دو گیا نمیتونن یک جا قرار بگیرن و اگرم باشن مراقبت ویژه میخواهن.

دوستای عزیزم خیلیییی دقت کنید که هر شی یا سنگ یا هرچیزی میخوایید داخل تراریوم بزارید ضدعفونی شده باشه و عاری ار هرگونه الودگی چون تراریوم محیطی بسته و با رطوبت بالا است و بروز هر الودگی یعنی نابودی تراریوم.

کاربرد ذغال هم بخاطر خاصیت ضدمیکروبی آن است و اینکه اب اضافی را جذب میکند

زهرا فرشید
2010/9/17, 09:53 PM
3- این خاک نباید زیاد حاصلخیز باشه چون در این صورت باعث رشد سریع گیاه میشه میتونی به این صورت عمل کنی:3 قسمت پیت ماس+یک قسمت ماسه+ خاک باغچه(همون کتابی که بالا اسمشو گفتم ) .

البته میتونی از خاک های بسته بندی شده ای که مخصوص گل های زینتی هست استفاده کنی چون هم از بهداشتی و استلریزه هستن و از نظر داشتن عوامل بیماری زا خیالت راحته. البته مقداری ماسه شسته و یا شن اضافه کن به این نوع خاک برای کاکتوس ها و گل های گوشتی . چون که خاکشون نیاز به زهکشی بیشتری داره.

اگر از خاک بسته بندی استفاده نمیکنی پیشنهاد میکنم که اون رو حرارت بدی تا عوامل بیماری زاش از بین بره.
برای از بین بردن عوامل بیماری زا در خاک تهیه شده می توان به روش زیر عمل کرد:

ابتدا خاک را مرطوب کرده و در سینی بزرگ پهن کنید. سپس آنرا تحت دمای 200درجه فارنهایت به مدت 20 دقیقه قرار دهید. هر 5 دقیقه یکبار نیز خاک را بهم بزنید. به این ترتیب خاک استرلیزه خواهد شد.(منبع:لینک بالا)

4- بهتره که از اسپری برای آبیاری استفاده بشه. خاک رو طوری آبیاری کن که فقط مرطوب بشه. نه اینکه غرقابیش کنی! تراریوم های که بسته اند وقتی که رو جدارش قطره های آب میبینی یعنی اینکه رطوبتش کافیه.اگه این قطره ها خیلی خیلی کم و کوچیک شد، میتونی آبیاریش کنی. معمولا این زمان 1/2 ماه طول میکشه(برای تراریوم های بسته). تراریوم کاکتوس ها هم که سرش بازه فکر کنم هر 15 روز اگه آبیاری بشه کافی باشه.
زمان دانشجویی برای انجام پروژه ام نیاز بود که حجم زیادی از خاک رو ضدعفونی کنم
اومدیم چندتا تیکه آهن رو بهم جوش دادیم به شکل مربع و یک پایه هم براش گذاشتیم و یه شیرآب هم برای خروج آب اضافی و با برق هم کار میکرد به این صورت که دوتا المنت تو اب بود که اب رو کرم میکرد نه اینکه بجوشونه.
ما خاک رو میریختیم داخل طرف و اب هم تو میرختیم در حدی که یه بند انگشت اب روی خاک بایسته و بعد پلاستیک میکشیدیم روش و میزدیمش به برق و از شب تا صبح میزاشتیم تا با بخار و حرارت ضدعفونی بشه

البته کار سختی بود و کمر شکن اما انجام شد.

شما هم میتونید تو خونه تو یه ظرف روی این کار رو انجا بدید منتها روی اجاق گاز با شعله کم بزارید برای حدود 3-4 ساعت اینجوری خاک ضدعفونی میشه نه پخته

پخته شدن خاک یعنی از بین رفتن خاک

زهرا فرشید
2010/9/17, 10:01 PM
5- تراریوم را در معرض نور مستقیم آفتاب قرار ندهید. اجازه تابش مستقیم باعث افزایش درجه حرارت داخل تراریوم می شود و باعث سوختگی گیاه خواهد شد .
تراریوم را در جایی قرار دهید که نور غیر مستقیم کافی داشته باشد. پشت پنجره های شمالی بهترین مکان خواهد بود بیشتر گیاهان که برای تراریوم مناسب هستند به نور بیش از اندازه نیاز ندارند، اما مقدار نور باید خوب باشد اگر تراریوم در محلی قرار دارد که نور در آنجا پایین است، نور مصنوعی اضافه کنید. یک لامپ w 100 در داخل تراریوم و یا لامپ فلوراسنت بالای تراریوم می تواند مفید باشد. در جایی که نور بیرونی ضعیف است، نور مصنوعی را 16 تا 18 ساعت در روز داشته باشید.
برای اینکه گیاهان بر اثر نور به یک سمت خم نشوند باید جای ظرف را هر چند وقت یک بار تغییرداد و جهت آن را نسبت به نور عوض کرد.(منبع: لینک بالا)

گاهی اوقات تراریوم کاکتوس هام رو به مدت خیلی کوتاهی در مقابل آفتاب میزارم البته بیشتر آفتاب صبحگاهی که حرارتش کمتره. بازم تاکید میکنم در حد 30 دقیقه تا یک ساعت .

6- وقتی که گلها رو کاشتی کمی بهشون آب بده طبق همون روشی که بالا گفتم. البته برای کاکتوس ها و گل های گوشتی مخصوصا اونا یی که تازه به صورت قلمه از گیاه اصلی جداشون کردی و هنوز ریشه ندارن 6/5 روز صبر کن و بعد اولین آبیاری رو انجام بده.

برای تهیه ظرف میتونی کار رو با چیزای خیلی ساده شرو ع کنی. تنگ ماهی ، ظرف های شیشه ای قدیمی، ظرف های سس و مربا و کشک ، حتی ظرف های طلقی شکلات. خلاصه هر چی که دوروبرت پیدا کردی! من اولین کارم رو با دو تا استکان کوچولوی قدیمی شروع کردم!!!

کار که دستت اومد از ظرف ها و گلدن های تزیینی استفاده کن.

دوست عزیز امیدوارم که این چند خطی رو که نوشتم مورد استفادت قرار بگیره. به اینها اکتفا نکن .
از اینترنت و کتاب هم استفاده کن . و به لینکی که گزاشتم حتما نگاه بنداز. اگه سوالی هست و بتونم پاسخ بدم، در خدمتم.

ایشالله وقت کردم عکس هایی که دارم چه از اینترنت و تراریوم های خودم رو قرار میدم. تا با بیشتر آشنا بشی.:w16:

اگه دست به کار شدی حتما عکسشو بزار.

نور لامپ های فلورسنت باعث میشه گیاه در حین رشد لاغر و رنگ پریده بشه من این مورد را خودم تجربه کردم.

سعی کنید خاکی رو که میخواهید خصوصا پیت ماش و خاکبرگ رو 24 ساعت قبل تو آب خیس کنید و بعد تو تراریوم قرار دهید.

yasse_sepid
2010/9/17, 10:50 PM
ممنونم زهرا جان توضیحات خیلی خوبی دادید.:gol:

یادمه داشتم یه فیلم ویدیویی در مورد ساخت تراریوم میدیدم.در پایان کار خانومی که تراریومش رو تموم کرد با آبپاش روی گلها آب ریخت. یکی از گل ها هم بنفشه آفریقایی بود. بعد یکی اومد نظر داد و گفت که این کارتون درست بوده؟ اون خانوم در جواب گفت کا اشتباها این کار رو کرده!!!:surprised:

اگه اون ویدیوی آموزشی رو داشته باشم در قسمت رسانه های تصویری قرارش میدم.

fgni
2010/9/18, 11:44 AM
اینجا برای ایجاد یک باغ شیشه ای یا تراریوم گیاهان من از یک سایت مطالبی رو گرفتم که توضیحاتشو میزارم اونم برا اینکه خیلی دم دستی و ساده هست

اگه شماها یکم خلاقیت بکار ببندین مطمئنام که چیزهای زیباتری میسازین

حالا اگه یه همت بخرج بدین همینو درست کنین و عکساشو بزارین تا من ببینم که لااقل مطلبی که گفتم به دردتون خورده منت بر من گذاشتین :redface:

http://www.stormthecastle.com/images/terrarium/soda-bottle-terrarium-completed.jpg
لوازم و مواد مورد استفاده :)
یه بطری نوشابه (مطمئن هستم تو حیاط یا کنج اتاقتون و یا حد اقل زیر تختتون یکیشو دارین :confused:
یه قیچی که از تو لوازم خیاطی مادرتون میتونین قرض بگیرین ;)
یه مقداری خاک که اگه از تو باغچه خونتون میترسین بر دارین میشه از پارک یا بلوار نزدیک خونتون تک بزنین :cool:

یخورده خزه از گلفروشیا بگیرین یا از گلدون پتوس کنج خونتون بکنین :surprised:
یه مشت سنگ ریزه اینو دیگه تو خونتون دارین (سنگای یقل دو قل ابجیتون ):redface:
خاکه زغال :que:
و یکی دو تا قلمه گیاه توصیه میشه از گلدون همسایه یا از پارک تهیه بشه چون اگه از گلدونای خونتون بکنید امکان برخورد صاعقه با شما به99.5% میرسه :cry:
http://www.stormthecastle.com/images/terrarium/bottle-materials.jpg

ترتیب قرار دادن مواد در قوطی نوشابه

از پایین به بالا
سنگ ریزه برای زهکشی
خاکستر زغال برای جلو گیری از شیوع و انتقال بیماری باکتریایی از اب به خاک
هوموس برای اینکه خاک یکم زور داشته باشه

خاک برای اینکه گیاه رو توش بکاری
خزه برا سبز شدن و قشنگ شدن روی کار

http://www.stormthecastle.com/images/terrarium/diagram2.jpg
باقی موارد رو با تصاویر انجام بدین

امیدوارم تراریوم خوبی درست کنید

عکس از تراریومتون بزارید ممنونم :gol:

http://www.stormthecastle.com/images/terrarium/markbottle.jpghttp://www.stormthecastle.com/images/terrarium/bottlecut.jpghttp://www.stormthecastle.com/images/terrarium/stones.jpg
http://www.stormthecastle.com/images/terrarium/soilinbottle.jpghttp://www.stormthecastle.com/images/terrarium/completedbottle2.jpghttp://www.stormthecastle.com/images/terrarium/cutaslit.jpghttp://www.stormthecastle.com/images/terrarium/soda-bottle-terrarium-completed.jpg

yasse_sepid
2010/9/18, 06:27 PM
http://www.irupload.ir/images/o1knizfqrqkkd0g1y4rr.jpg (http://www.irupload.ir/)

http://www.irupload.ir/images/1znyp8quvzahm7cszav.jpg (http://www.irupload.ir/)

http://www.irupload.ir/images/y4i8p9gqxq1298h6km.jpg (http://www.irupload.ir/)

yasse_sepid
2010/9/18, 06:31 PM
http://www.irupload.ir/images/sysupk582o9u98bfnhft.jpg (http://www.irupload.ir/)

http://www.irupload.ir/images/c95gea4d3d3ovwefqiw.jpg (http://www.irupload.ir/)

http://www.irupload.ir/images/e7cm9rdh1vklbcrn5w2j.jpg (http://www.irupload.ir/)

yasse_sepid
2010/9/18, 06:34 PM
http://www.irupload.ir/images/weroxfv4fc1eq2rfqofp.jpg (http://www.irupload.ir/)

http://www.irupload.ir/images/4hpoc8csd6zbmosy0zf.jpg (http://www.irupload.ir/)

http://www.irupload.ir/images/fskys48e86m2bah4hdo9.jpg (http://www.irupload.ir/)

yasse_sepid
2010/9/19, 06:18 PM
http://www.irupload.ir/images/b6mxopbbl6wql1drvmj.jpg (http://www.irupload.ir/)

http://www.irupload.ir/images/ejyjz78k1le9oiau9t.jpg (http://www.irupload.ir/)

http://www.irupload.ir/images/kckze1yz5sanvar6eg3m.jpg (http://www.irupload.ir/)

نقی1981
2010/9/20, 12:10 AM
سلام واقعا جالب بود

Phyto
2010/9/20, 03:32 PM
کاشکی عکسا رو یه کمی کوچیک میکردی، هم سایزش بزرگه هم حجمش خیلی زیاده... همه که adsl ندارن!

fgni
2010/9/20, 04:02 PM
منم با رضا موافقم
http://www.apartmenttherapy.com/uimages/la/atla103107_terrarium1.jpg

yasse_sepid
2010/9/20, 06:16 PM
باشه حتما ...

چون تراریوم ریزه کاری های خودشو داره و تصاویری که کوچیک باشن خیلی نمیتونن این دنیای کوچیک رو نشون بدن برای همین تصاویر رو کوچیک نکردم!:surprised:

از این به بعد تصاویر رو با یه اندازه مناسب می ذارم و لینک هر عکس رو با سایز اصلی زیر هر عکس قرار میدم. نظرتون چیه؟

خیلی ممنونم

fgni
2010/9/20, 06:55 PM
باشه حتما ...

چون تراریوم ریزه کاری های خودشو داره و تصاویری که کوچیک باشن خیلی نمیتونن این دنیای کوچیک رو نشون بدن برای همین تصاویر رو کوچیک نکردم!:surprised:

از این به بعد تصاویر رو با یه اندازه مناسب می ذارم و لینک هر عکس رو با سایز اصلی زیر هر عکس قرار میدم. نظرتون چیه؟

خیلی ممنونم

خوبه فکر خوبیه اینطوری همهمیتونن استفاده کنن :gol:

yasse_sepid
2010/9/20, 07:00 PM
http://www.irupload.ir/images/wvv9hyirmnhig2gpegfu.jpg (http://www.irupload.ir/)

http://www.irupload.ir/images/z90x9ymccua8dxnvpia.jpg (http://www.irupload.ir/)

عکس در سایز اصلی (http://www.irupload.ir/images/y6clrksn9bu4afup8ea2.jpg)

http://www.irupload.ir/images/783utl88xdrvocrta0ju.jpg (http://www.irupload.ir/)

نقره بارون
2010/9/21, 09:15 AM
yaase-sepid عزیزم
از مطالب جالبی که گذاشتی ممنونم
:heart::heart::gol::gol:

fgni
2010/9/21, 09:45 AM
یاسی جون دستت درد نکنه عکسای قشنگی گذاشتی

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:DdIqcTteI70-QM:http://megzz.com/images/33911817419580896410.jpg&t=1

yasse_sepid
2010/9/22, 02:03 PM
خواهش میکنم.
منتظر عکس های باقیمانده هم باشید.;)

http://www.irupload.ir/images/3s8n145uxowqq4fvsp5.jpg (http://www.irupload.ir/)

http://www.irupload.ir/images/k5m1u91qx2vkbomlzf68.jpg (http://www.irupload.ir/)

http://www.irupload.ir/images/nygd6ms4npessz6ql4c.jpg (http://www.irupload.ir/)

دختر بابا تكه!
2010/9/22, 10:25 PM
سلام به دوستاي خوبم:gol:
چند تا سوال دارم از خدمتتون:
1-ساختن تراريوم مشكله؟؟؟نگهداريش چي؟؟؟
2-چرا بعضي از تراريوم ها در دارند بعضيها ندارند؟
3-مثلا براي شروع توي يه شيشه ي كوچولو مثل شيشه سس يا مربا چه گياهايي ميشه كاشت؟؟؟
ممنون ميشم راهنماييم بفرماييد.:victory::victory:

fgni
2010/9/23, 11:14 AM
]سلام به دوستاي خوبم:gol:
علیک سلام دوست خوبم :gol:
چند تا سوال دارم از خدمتتون:

اشکال نداره بپرس :)

1-ساختن تراريوم مشكله؟؟؟نگهداريش چي؟؟؟

هر کاری انجامش یه سختیهایی داره اما تراریوم انقدرا نگهداریش سخت نیست که نتونی انجامش بدی:smile:

2-چرا بعضي از تراريوم ها در دارند بعضيها ندارند؟

اونایی که دارن خواست الان دارن اونایی هم که نخواستن ندارن :confused:

3-مثلا براي شروع توي يه شيشه ي كوچولو مثل شيشه سس يا مربا چه گياهايي ميشه كاشت؟؟؟

اره تو همه اینا میشه کاشت چند تاپیک قبل این توضیح داده شد چجوری با یه بطری نوشابه هم میتونی تراریوم درست کنی هر چی توش جا میشه بکار ولی سعی کن همیشه سبز باشه :redface:

ممنون ميشم راهنماييم بفرماييد.:victory::victory:

yasse_sepid
2010/9/23, 09:02 PM
سلام به همگی

دختر بابا گل
پیشنهاد میکنم که اگه دم دستت کاکتوس و گیاه گوشتی پیدا میشه کارت رو با اونا شروع کنی. چون به مراقبت کمتری نیاز دارن و احتمال موفقیتش بیشتره
(حداقل برای من که این طور بوده). این نوع تراریوم نیازی به در نداره چون همون طوری که خودت بهتر میدنی این نوع گیاها به رطوبت زیاد حساس هستند و خشکی پسندند . در اصطلاح هم به این نوع تراریوم ها desert terrarium گفته میشه.

در تراریوم های در دار چرخه آب ایجاد میشه برای همین هم همیشه مرطوبه مگر اینکه زمان طولانی بهش آب ندی و آب به طور کامل مورد استفاده گیاه قرار گرفته باشه. این نوع برای گیاهانی استفاده میشه که نیاز آبی بیشتری دارند و اونایی دوست دارن خاکشون همیشه مرطوب باشه.

اگه بخای یه تراریوم کوچیک مثلا با همین شیشه های سس درست کنی مطمئن باش که کارت کمتر از 15 دقیقه طول میکشه شایدم کمتر.:surprised:

موفق باشی

yasse_sepid
2010/9/23, 09:13 PM
http://www.irupload.ir/images/u46ysujhdyvqycwxypmv.jpg (http://www.irupload.ir/)

عکس در اندازه اصلی (http://www.irupload.ir/images/khl4075pj67it1gytlu9.jpg)

http://www.irupload.ir/images/tg7hum881ga0lc9p8ra4.jpg (http://www.irupload.ir/)

عکس در اندازه اصلی (http://www.irupload.ir/images/arh29wgaceocmw6h12gk.jpg)

http://www.irupload.ir/images/3wajihhscks88n0c5qz.jpg (http://www.irupload.ir/)

mehdisepehri
2010/9/23, 11:03 PM
دوستان میدونم خیلیا ازتون هی سوال پرسیدن و هی شما راهنمایی کردین!!!
ببخشید ، اما انقدر راهنمایی هاتون زیاد بوده ، گیج شدم!!!
خواهش میکنم از زیر صفر واسم توضیح بدین چی کار کنم!!!
چه قدر طول میشکه که یه تراریوم رو درست کنیم و چقدر عمر می کنه؟
به گیاه هاش مربوطه؟؟
و یه نکته دیگه!!
این ظرفای شیشه ای خوشگل رو از کجا میشه پیدا کرد؟
خواهش میکنم شفاف بگید ما فنی ها هم بفهمیم!!
با روح و جونم شده ریاضیات !!
خب سنگینه واسمون!!!

و خب من میخوام از این درست کنم و به چند نفری کادو بدم!
میخوام بهترین بشه!
ممنون میشم کمکم کنید!
یه دنیا ممنون!

راستی اینا بد بو میشن؟؟؟
ببخشید این همه سوال پرسیدم!!!

فقط خواهش میکنم از تجربه های شخصی خودتون بگید تا واقعی باشه...
یا علی...

yasse_sepid
2010/9/24, 05:46 PM
دوستان میدونم خیلیا ازتون هی سوال پرسیدن و هی شما راهنمایی کردین!!!

خوب همیشه باید سوال کنیم تا دانشمون رو زیاد کنیم.:cool:

ببخشید ، اما انقدر راهنمایی هاتون زیاد بوده ، گیج شدم!!!:surprised:

خواهش میکنم از زیر صفر واسم توضیح بدین چی کار کنم!!!

شما به صفحع 4 همین تاپیک یه نگاه بنداز. فکر کنم که خیلی ساده توضیح داده باشم دوستان هم همین طور.

این (http://www.iran-eng.com/showthread.php?t=206339) رو هم ببین حتما کمکتون میکنه.

چه قدر طول میشکه که یه تراریوم رو درست کنیم و چقدر عمر می کنه؟

به گیاه هاش مربوطه؟؟

بستگی داره به اندازه تراریومتون و نوع اون و همین طور به سرعت عمل شخص سازنده.:w01:
اگه کار خیلی کوچیک باشه و دهانه ظرف شیشه ای هم پهن باشه میتونه از 15 دقیقه شروع بشه و هر چه قدر که ظرف بزرگ تر باشه و دهانه اون هم کوچیک تر شاید به 2/3 ساعت هم برسه.:w16:

خیلی نمیدونم که چقدر عمر میکنه.ممکنه یکی یه 2 هفته ای خرابش کنه!شما ببین که گلدونا چقدر میتونن عمر کنن. خوب اینا رو هم اگه روش نگهداریش رو بلد باشیم مطمئنا عمر کوتاهی نخواهند داشت.

و یه نکته دیگه!!
این ظرفای شیشه ای خوشگل رو از کجا میشه پیدا کرد؟

خوب یه سری از این ظرف ها تنگ های ماهی هست.میتونی ظرف های شیشه ای رو گل فروشی ها و همین طور مغازه هایی که گل مصنوعی میفروشن.فروشگاه های ظرف، بلور فروشی ها و ... تهیه کنی. به دور و برمون هم نگاه بندازیم ظرف شیشه ای زیاد هست!!!

خواهش میکنم شفاف بگید ما فنی ها هم بفهمیم!!
با روح و جونم شده ریاضیات !!
خب سنگینه واسمون!!!

خوب حق دارید. دنیای گل و گیاه ها اون قدر جالب و جذابه که کمتر کسی هست که جذب اون نشه. اگه سوالی داشتید مطرحش کنید و ما تا جایی که بتونیم راهنماییتون میکنیم.

و خب من میخوام از این درست کنم و به چند نفری کادو بدم!
میخوام بهترین بشه!

بله کادوی زیبایی هست.به حسن سلیقتون تبریک میگم. فقط یه نکته اینکه سعی کنید قبل اینکه اینها رو جزء هدیه هاتون قرار بدید 1/2 از اینا رو برای خودتون درست کنید . تا هم روند کار و نگهداریش دستتون بیاد و هم کار های بعدی رو با تجربه انجام میدید که نتایج بهتری خواهد داشت.در ضمن یه دفتر چه کوچولو ی قشنگ درست کنید و در مورد نحوه نگهداری و اطلاعات مورد نیازی که گیرنده هدیه در مورد تراریوم باید بدونه رو توش وارد کنید. ای طوری خیلی جالب میشه. البته به همین بسنده نکنید و شفا هی هم بهش توضیح بدید.

ممنون میشم کمکم کنید!
یه دنیا ممنون!

خواهش میکنم.

موفق باشید.

راستی اینا بد بو میشن؟؟؟

اگه توجه کرده باشید از یه لایه زغال استفاده میکنیم. یکی از ویژگیهای زغال رفع همین بوی نامطبوع هست.

ببخشید این همه سوال پرسیدم!!!

خواهش میکنم. امیدوارم که مورد استفاره قرار بگیره.

فقط خواهش میکنم از تجربه های شخصی خودتون بگید تا واقعی باشه...

سعی می کنیم که همین طور باشه...

یا علی...

علی یارتون

mehdisepehri
2010/9/24, 08:00 PM
ممنون لطف کردید بابت پاسختون!
فقط در مورد گیاهاشون یه کم بیشتر توضیح میدین؟
ممنون میشم کلا یه چند سری گیاه که با هم جورند رو بهم معرفی کنید!
بعد ، ببخشید ، این گیاه های کوچولو (قلمه ها) رو از کجا بیارم؟
آخه گلدون نداریم توی خونه!
نمیشه خودم بکارمشون؟
بذر ندارن؟
راستی این پیت ماش چیه؟؟
ممنونم...

yasse_sepid
2010/9/24, 09:45 PM

خواهش میکنم.

به این (http://www.iran-eng.com/showthread.php?p=2574940#post2574940)تاپیک سر بزنید.توی اینترنتم که ماشاالله کلی اطلاعات میتونی بگیری در مورد همین گیاه ها. خودم اطلاعات گیاهیم از نت هست.

از مهندسین عزیز باغبانی درخواست میکنم که به این سوال پاسخ بدن!

این رو که توضیح دادم بهتون

نمیشه خودم بکارمشون؟
بذر ندارن؟

این رو هم که توضیح دادم بهتون!

راستی این پیت ماش چیه؟؟

پیت ماس از تجزیه خزه هایی نظیر اسفاگنوم و گیاهی به نام اروفیروم و گیاهان باتلاقی بدست می آید.÷یت ماس را با خاک باغچه و ماسه میتوان استفاده نمود و لی گیاهان آپارتمانی نظیر آزالیا و گلوکسینا را میتوان در پیت ماس خالص کاشت.(کتاب پرورش و نگهداری گل و گیاهان آپارتمانی /مولفین:محمد صانعی شریعت پناهی و مجید ظهوری)

از دوستان میخوام که اگه در مورد پیت ماس اطلاعات بیشتری دارن حتما بگن.

ممنونم...

خواهش میکنم

نقره بارون
2010/9/26, 08:16 AM

خواهش میکنم.

به این (http://www.iran-eng.com/showthread.php?p=2574940#post2574940)تاپیک سر بزنید.توی اینترنتم که ماشاالله کلی اطلاعات میتونی بگیری در مورد همین گیاه ها. خودم اطلاعات گیاهیم از نت هست.

از مهندسین عزیز باغبانی درخواست میکنم که به این سوال پاسخ بدن!

این رو که توضیح دادم بهتون

نمیشه خودم بکارمشون؟
بذر ندارن؟

این رو هم که توضیح دادم بهتون!

راستی این پیت ماش چیه؟؟

پیت ماس از تجزیه خزه هایی نظیر اسفاگنوم و گیاهی به نام اروفیروم و گیاهان باتلاقی بدست می آید.÷یت ماس را با خاک باغچه و ماسه میتوان استفاده نمود و لی گیاهان آپارتمانی نظیر آزالیا و گلوکسینا را میتوان در پیت ماس خالص کاشت.(کتاب پرورش و نگهداری گل و گیاهان آپارتمانی /مولفین:محمد صانعی شریعت پناهی و مجید ظهوری)

از دوستان میخوام که اگه در مورد پیت ماس اطلاعات بیشتری دارن حتما بگن.

ممنونم...

خواهش میکنم

ازت ممنونم که اینطور با حوصله به سوالها جواب میدی

yasse_sepid
2010/9/26, 04:04 PM
http://www.irupload.ir/images/nu7m2ejl6ytd39zmwudb.jpg (http://www.irupload.ir/)

http://www.irupload.ir/images/hnrnvb1yx5npbalig30f.jpg (http://www.irupload.ir/)

http://www.irupload.ir/images/inr6980aa6tqgt15v1x4.jpg (http://www.irupload.ir/)

دختر بابا تكه!
2010/9/28, 05:17 PM
سلااااااااااااااااااااااا اااااااام به همه ي دوستان:gol::gol:
مطالب و عكسايي كه ميزاريد عالييييييييييييييييه.
واقعا تراريومهايي كه در دارند يا ندارند سليقه ي صاحباشون بوده؟؟
بعد در دارند گياها چه جوري نفس ميكشن مدام روش نيست ؟؟چند ساعت در ميتونه روش باشه؟؟
به نظرتون يه قلمه كوچيك از شفلرا+يه قلمه كوچولو از حسن يوسفو و شايد كمي سدوم ميشه توي تنگ ماهي كنار هم بكارم؟؟
هنوز نمي دونم گياهاي كوچيك و مناسبو از كجا تهيه كنم؟
ممنونم مثل هميشه راهنماييم بفرماييد:gol:

زهرا فرشید
2010/9/29, 04:56 PM
سلااااااااااااااااااااااا اااااااام به همه ي دوستان:gol::gol:
مطالب و عكسايي كه ميزاريد عالييييييييييييييييه.
واقعا تراريومهايي كه در دارند يا ندارند سليقه ي صاحباشون بوده؟؟
بعد در دارند گياها چه جوري نفس ميكشن مدام روش نيست ؟؟چند ساعت در ميتونه روش باشه؟؟
به نظرتون يه قلمه كوچيك از شفلرا+يه قلمه كوچولو از حسن يوسفو و شايد كمي سدوم ميشه توي تنگ ماهي كنار هم بكارم؟؟
هنوز نمي دونم گياهاي كوچيك و مناسبو از كجا تهيه كنم؟
ممنونم مثل هميشه راهنماييم بفرماييد:gol:
اینایی که در دارند حتما باید راه تهویه داشته باشت
گیاهان دی اکسید کربن لازم دارن و ممکنه در هنگام روز با کمبود آن روبرو بشن گرچه شبها خودشون تولید می کنند ولی در هر صورت برای جابجایی هوا یه سوارخ نیاز است و الا جایی که هوا محبوس بشه همه چیز می گنده.
همین قلمه هایی که گرفته میشه خوبه

fgni
2010/9/29, 06:21 PM
اینایی که در دارند حتما باید راه تهویه داشته باشت
گیاهان دی اکسید کربن لازم دارن و ممکنه در هنگام روز با کمبود آن روبرو بشن گرچه شبها خودشون تولید می کنند ولی در هر صورت برای جابجایی هوا یه سوارخ نیاز است و الا جایی که هوا محبوس بشه همه چیز می گنده.
همین قلمه هایی که گرفته میشه خوبه
من قبول ندارم میتونی کامل درشو ببندی اما بزارش یه جای خنک و تقریبا سایه

yasse_sepid
2010/9/30, 08:59 AM
http://www.irupload.ir/images/o1smf23h1cmqu8ew0oy.jpg (http://www.irupload.ir/)

http://www.irupload.ir/images/tt2q3252v54rcnrus20.jpg (http://www.irupload.ir/)

http://www.irupload.ir/images/724a2uq4blsuqf775zu1.jpg (http://www.irupload.ir/)

yasse_sepid
2010/9/30, 10:47 AM
سلام به همگی

این مطلب رو در مورد درپوش داشتن و یا نداشتن تراریوم ها بخونید:

مقصود از تهیه تراریوم این است که گلها و گیاهان ما در یک محیط کنترل شده و نمناک بتوانند رشد و نمو کنند.

http://www.stormthecastle.com/terrarium/images/terrarium-for-kids/water-flow-in-the-terrarium-jar.jpg

چرخش آب در تراریوم water flow in the terrarium

مقدار آبی که برای سالم نگهداشتند و تازه بودن گیاه لازم است بوسیله تبخیر تامین میشود .
تراریوم وسیله است که نیاز زیادی به آبیاری ندارد.

اختلاف نظراتی در خصوص پوشاندن کامل یا پوشاندن قسمتی از در محفظه تراریوم وجود دارد.
بر طبق نظر تعدادی از متخصصین هوای خارج نباید به درون محفظه تراریوم راه یابد ، آنها حتی در محفظه تراریوم خود را با یک چوب پنبهم سدود میکنند تا هوا به داخل آن نفوذ نکند.این عمل در خصوص تعداد زیادی از تراریومها صورت گرفته و ضمن آب دادن نیز مشکلی ایجاد نمیکند.

عده ای نیز معتقدند در تراریوم باید کمی باز باشد تا رطوبت زیاد تولید کپک نکند.

البته میتواند در روز چند بار در آن را باز و بسته کرد تا هوای تازه به داخل آن وارد شود.

افرادی نیز سرپوشهایی برای شیشه های دهان باریک داشته و هفته ای یک بار آن را برداشته تا هوای تازه به داخل تراریوم وارد شود، خصوصا وقتی که رطوبت زیاد باعث شود شیشه تراریوم
از داخل عرق کرده و گیاهان به خوبی دیده نشوند.

معمولا هرچه دهانه ظرف تراریوم تنگ تر باشد ، احتیاج کمتری به استفاده از درپوش احساس میشود و آزمایش ها ونشان میدهد که بهترین روش بستگی به شرایط و گیاه انتخابی ما دارد!

fgni
2010/9/30, 11:17 AM
یاسی جون ممنونم دستت درد نکنه :smile:

کسی تراریوم نساخته این چند وقته که عکسشو بزاره اینجا ؟
:surprised:

amir.a.s
2010/9/30, 12:03 PM
سلام زیبا بود من یکی تراریوم درست کردم با حاله;)

amir.a.s
2010/9/30, 12:07 PM
اینم رو بگم میشه:) در مورد کاکتوس درش رو بست ولی برای گیاهان دیگه باید بز باشه یا هر چند روز یه بار باز کرد

mehdisepehri
2010/9/30, 01:31 PM
سلام دوستان!
دوباره منم با کلی سوال!!
میتونید گیاه های این چند عکس رو بگید؟
http://www.irupload.ir/images/724a2uq4blsuqf775zu1.jpg

http://www.irupload.ir/images/3wajihhscks88n0c5qz.jpg

http://www.irupload.ir/images/wvv9hyirmnhig2gpegfu.jpg

http://www.netdeals.us/images/terrariums/reptile-terrarium.jpg

ممنون میشم یه ترکیب گیاهی خوب و زیبا بهم معرفی کنید!
یه ترکیب چند رنگ با پس زمینه سبز!
ممنون...

yasse_sepid
2010/9/30, 03:46 PM
سلام زیبا بود من یکی تراریوم درست کردم با حاله;)

چه خوب! عکسشو لطف کنید بذارید. تا ما هم یه چیزایی یاد بگیریم.

yasse_sepid
2010/9/30, 04:03 PM
سلام دوستان!
دوباره منم با کلی سوال!!
میتونید گیاه های این چند عکس رو بگید؟
http://www.irupload.ir/images/724a2uq4blsuqf775zu1.jpg

http://www.irupload.ir/images/3wajihhscks88n0c5qz.jpg

http://www.irupload.ir/images/wvv9hyirmnhig2gpegfu.jpg

http://www.netdeals.us/images/terrariums/reptile-terrarium.jpg

ممنون میشم یه ترکیب گیاهی خوب و زیبا بهم معرفی کنید!
یه ترکیب چند رنگ با پس زمینه سبز!
ممنون...

سلام به همگی

تراریوم اولی یکی از گلهاش رو میشناسم به نام مونسترا یا برگ انجیری هست .

نام علمی گونه مورد نظر :Monstera adansonii

http://0.tqn.com/d/houseplants/1/0/i/1/-/-/SwissCheesePlant.jpg

از تراریوم دومی هم فقط میتونم هیپواستس رو شناسایی کنم!:w05:

Hypoestes

http://toptropicals.com/pics/garden/m1/raznozw/hypoestes049.jpg

تراریوم سومی هم فقط از خزه ساخته شده!!! فکر کنم که خزه اسفاگنوم باشه.(sphagnum moss)

از مهندسین باغبانی عزیز میخوام که مطلبم رو تکمیل و تصحیح کنند.:gol:

ممنونم

yasse_sepid
2010/9/30, 08:51 PM
سلام به همگی

اینم چند تا عکس از یکی از تراریوم های من. الان 1 ماه و 22 روزشه.:child:

این عکسا رو هم وقتی ازش گرفتم که 15 روزش بوده، به جز آخریش!:w16:

http://www.irupload.ir/images/gi8oo249pubgxlqgjspr.jpg (http://www.irupload.ir/)

http://www.irupload.ir/images/ks371nhq97zxjd8jqpa.jpg (http://www.irupload.ir/)

http://www.irupload.ir/images/ux7pbn3e1wzqhidjiugp.jpg (http://www.irupload.ir/)

http://www.irupload.ir/images/aoygo7xac3bvmntlm34.jpg (http://www.irupload.ir/)

http://www.irupload.ir/images/0w3c76w0hgfstw0ev5vv.jpg (http://www.irupload.ir/)

دختر بابا تكه!
2010/9/30, 10:01 PM
سلام به همگی

اینم چند تا عکس از یکی از تراریوم های مم. :w16:الان 1 ماه و 22 روزشه.:child:

این عکسا رو هم وقتی ازش گرفتم که 15 روزش بوده، به جز آخریش!

http://www.irupload.ir/images/aoygo7xac3bvmntlm34.jpg (http://www.irupload.ir/)

سلاااااااااااااااااااام ياسي جونم چقدر نازو خوشگله:victory:چه با سليقه :w16::w17::w17::w17::w17:
چه جالب من فكر ميكردم زياد بايد خاك بريزيم.راستي هر گياهي رو بايد خاك مناسب خودشو بريزيم؟آخه من امروز خوندم كه 3 سانت پوكه يا شن بادامي بعد خزه بعد زغال بعد خاك برگ استريل شما همه ي اينا رو ريختيد؟راستي نوشته بود ظرفتونو اول با آب و صابون خوب بشوريد بعد با الكل ضد عفوني كنيد خاكتونم يا استريل باشه يا استريل بكنيد شما اين كارا رو هم كرديد؟
تراريومه خوشگلتون درم نداره ديگه درسته؟
خيييييييييييييييييليييييي ييييييييييييييييييييييييي يييييييييييييييي خوشگله:w27::w27::w27:

yasse_sepid
2010/10/01, 12:39 AM
سلاااااااااااااااااااام ياسي جونم چقدر نازو خوشگله:victory:چه با سليقه :w16::w17::w17::w17::w17:
چه جالب من فكر ميكردم زياد بايد خاك بريزيم.راستي هر گياهي رو بايد خاك مناسب خودشو بريزيم؟آخه من امروز خوندم كه 3 سانت پوكه يا شن بادامي بعد خزه بعد زغال بعد خاك برگ استريل شما همه ي اينا رو ريختيد؟راستي نوشته بود ظرفتونو اول با آب و صابون خوب بشوريد بعد با الكل ضد عفوني كنيد خاكتونم يا استريل باشه يا استريل بكنيد شما اين كارا رو هم كرديد؟
تراريومه خوشگلتون درم نداره ديگه درسته؟
خيييييييييييييييييليييييي ييييييييييييييييييييييييي يييييييييييييييي خوشگله:w27::w27::w27:

بازم سلام
لطف داری عزیـــزم.چشای خودتون خوشگلن.:w27:
خوب هر گیاهی احتیاجات خاکی خودشو داره. به این هم باید توجه کنیم که خاکمون هم نباید خیلی حاصلحیز باشه چون ما تو تراریوم نمیخوایم که گیاهانمون رشد زیادی داشته باشند.برای همین من معمولا ترجیح میدم که از خاک بسته ای استفاده کنم که هم مواد مورد نیاز گیاه رو در اختیارش قرار میده و هم کاملا استلریزه هست. که این مورد دوم از شرایط لازم تراریم به حساب میاد.

همین تراریوم رو هم با خاک بسته ای به همراه یکمی شن و ماسه شایدم یه مقدار خیــلی کمی خاک جنگل و باغچه درست کردم(دقیق یادم نمیاد:redface:)! راستشو بخوای من حوصله نکردم که خاک رو استلریزه کنم به استلریزه بودن خال بسته ای اکتفا کردم. ولی در اصل بهتر بود که خاک های غیره بسته ای رو استلریزه می کردم.در اولین مرحله تقریبااز 2 سانتی متر سنگ های ریز تقریبا نیم سانتی استفاده کرد و روی همین سنگ های رنگی تزیینی که اندازه کوچیکتری داشن رو روش ریختم( در عکس خیلی مشخص نیست) این دولایه متفاوت سنگریزه رو فقط به خاطر ظاهرش اینطوری انتخاب کردم.البته میشد هر کدوم رو به تنهایی استفاده کنم. میشه لایه خزه رو حذف کرد که من هم همین کارو کردم!بعد هم تقریبا نیم تا 1 سانتی متر زغال رو اضافه کردم.بعد هم خاک.

همون طوری که مشخصه ظرفی که ازش استفاده کردم یه تنگ ماهیه!!! اونم تنگ ماهی خودم هم نبود! یه دوست عزیزی چون امسال تنگ ماهی جدیدی خریده بود قبلیه رو میخواست بندازه دور!!! که نتیجش اینی که دارید میبینید شده.;)

بله کاملا با آب و صابون ظرف رو چند بار شستم ولی از الکل استفاده نکردم. البته کار از محکم کاری عیب نمیکنه میشه استفاده هم کرد.

بله چون تنگ ماهیه در نداره. مثلا یه دیزرت تراریومه!(Desert terrarium)

tur
2010/10/01, 12:58 AM
از این خاک رنگی ها که همه جا میفروشن هست خیلیم توش خوشگل میشه فقط یه شیشه ی خوشگل میخواد گولی گولی و زیبا

fgni
2010/10/04, 03:02 PM
منم امروز یکی درست کردم که فردا عکسشو میزارم یاسی جون توش یکم خزه بزار خیای قشنگ میشه

yasse_sepid
2010/10/04, 03:58 PM
منم امروز یکی درست کردم که فردا عکسشو میزارم یاسی جون توش یکم خزه بزار خیلی قشنگ میشه

فعلا خزه در دسترس ندارم! :surprised:

خزه برای کاکتوس مناسبه؟ آخه آب رو جذب میکنه و سطح خاک کاکتوس که باید خشک باشه رو تر نگه میداره! باعث پوسیدگی گیاه نمیشه؟ نظرتون چیه؟!؟!؟!

منتظرم عکس تراریومتون رو ببینم ... ;)

fgni
2010/10/04, 04:05 PM
راستش به این فکر نکردم
خودم که خزه رو از رو دیوار پشتی خونه برداشتم روش یکم جگر واش بود با یه ترشک کوچیک خیلی قشنگ شده

yasse_sepid
2010/10/08, 07:47 PM
http://www.irupload.ir/images/lz1fh50zomw41btsijz7.jpg (http://www.irupload.ir/)

عکس در اندازه اصلی (http://www.irupload.ir/images/rm0bl0sscobf3nicen62.jpg)

http://www.irupload.ir/images/ys6ipo4q6pie4p5eyxi.jpg (http://www.irupload.ir/)

http://www.irupload.ir/images/ca2469bg9sgvs9ei1n3.jpg (http://www.irupload.ir/)

yasse_sepid
2010/10/09, 01:16 PM
سلا به همگی

امروز دوتا تراریوم درست کردم.

فعلا عکس یکیش رو میزارم.

http://www.irupload.ir/images/98sgjamy48g710vaytn.jpg (http://www.irupload.ir/)

http://www.irupload.ir/images/52sp2u3oxch1xbao82ig.jpg (http://www.irupload.ir/)

راسته که میگن فلفل نبین چه ریزه بشکن ببین چه تیزه. تراریوم کوچولوهه که جونمو گرفت...!!! :surprised: اون طوری که میخواستم نشد.:( شاید بعدا عکسش رو هم گزاشتم.

کسی اینجا تراریوم نساخته، عکسشو بزاره ببینیم؟؟!؟!:cool:

fgni
2010/10/10, 06:42 PM
منم امروز یکی درست کردم که فردا عکسشو میزارم یاسی جون توش یکم خزه بزار خیای قشنگ میشه
اینم عکس

http://www.irupload.ir/images/rvhyiepvqsxtxcghvdjz.jpg

masoud71
2010/10/10, 06:53 PM
ترا ریوم
واژه تراریوم در واقع نگهداری و تکثیر گلها در حبابهای شیشه ای است که البته گاهی جای خود را به حبابهای پلاستیکی هم می دهد. تراریوم بسته به ابعاد به ما اجازه می دهد انواع و اقسام گلها و گیاهان را در اندازه های کوچک و بزرگ کنار هم در یک مکان قرار دهیم.
این حبابها با توجه به ویژگیهای یک گلخانهکه فضای مرطوب و دنجی را برای گیاه فراهم می کند طراحی شده اند. سیستم گلخانه ای طول موجهای بلند نور را که در واقع مسوولیت تولید گرما را به عهده دارند جذب می کند اما از خود عبور نمی دهد به همین دلیل فضای داخل آن بسیار دنج و گیاه پسند خواهد شد.
مزایای تراریوم:
در هر مکانی که زندگی می کنید و در هر آب و هوایی می توانید این گلخانه کوچک را بسازید. شرایط داخل ظرف شیشه ای برای گیاهان ایده آل است بنابراین آب و هوای منطقه شما در رشد گیاهان داخل محفظه تاثیری نخواهد داشت اما یک امتیاز آن نسبت به دسته گلهای معمولی وجود همین ظرف پلاستیکی با خاصیت گلخانه ای کوچک است .
چند پیشنهاد عملی:
ظروف مورد استفاده برای تراریوم می تواند تنگ ماهی، شیشه مربا دهانه گشاد و یا ظروف شیشه ای بلا استفاده در طرح و شکلهای گوناگون باشد. وسایلی که برای درست کردن تراریوم نیازمندیم عبارتند از: قیف برای ریختن خاک در قوطیهای دهانه تنگ، بیلچه یا یک قاشق بی مصرف برای جابجایی خاک، انبرک یا چنگک کوچکی که بتوان بوته کوچک را بوسیله آن داخل بطری تنگ کنید، کود خاک که کی تواند از یک چوب پنبه که به سر یک مداد وصل کرده اید درست شود و پس از قرار دادن گیاه در خاک برای کوبیدن سطحی خاک اطراف آن بکار رود. گیره کوچک برای برداشت اضافات خاک یا گیاهی از کف تراریوم بوسیله گردگیری و تمیز کردن که می تواند یک قلم موی با ابعاد مختلف باشد. برای آبیاری گیاهان در تریریوم باید توجه شود که خاک بستر بیش از حد خیس نشود. یک قطره چکان بزرگ، آبپاش کوچک دستی یا قیف کردن دراز برای این منظور کافی است. برای هرس کردن گیاهانی که اندازه آنها خیلی بلند شده می توان از قیچی کوچک یا قیچی باغبانی استفاده کرد. برای بررسی میزان رطوبت خاک ته محفظه از یک پیت شیشه ای یا نی استفاده کرده چون به هر صورت نمی توانیم سوراخی را در زیر محفظه برای زه کشی خاک ایجاد کنیم. درباره آبیاری باید خیلی دقت کرد. میزان آب نباید کم یا زیاد باشد. برای ایجاد یک زهکشی محدود می توان از مقداری زغال استفاده کرد و سپس روی آن کمی شن و ماسه آکواریوم ریخت. به این ترتیب رطوبت اضافی خارج می شود و امکان سرایت بیماری و رشد عوامل بیماری زا کمتر خواهد شد. انتخاب گیاهان لذت بخش ترین مرحله است. می توان انواع و اقسم گیاهان پاکوتاه و بلند کپه ای و با برگهای متفاوت استفاده کرد. هر چند گیاهان رطوبت پسند مثل خزه و سرخس به مراتب بهتر جواب می دهند ولی انواع گیاهان خانواده پیله آ و پپرومیا، بنفشه آفریقایی، درخت سرو،نخل، آلوئه، کاج، همیشه بهار و صنوبر هم مورد استفاده هستند. می توان از گیاهان دیگر مثل بگونیا، گل شیپوری، گل ناز، انواع خزه و اسفاگنوم و کاکتوس نیز استفاده کرد. برای کاشت گیاهان اگر به رنگ و اندازه و ترکیبی که در کنار هم ایجاد می کنند دقت کنیم تراریوم های زیبایی را خواهیم ساخت.
گلخانه کوچک ساختگی عاری از هر نوع گرد و خاک است و نگرانی از بابت باد شدید یا گرما وجود ندارد. نور مستقیم خورشید هم نیاز نیست و در تاریکترین نقطه آپارتمان بخوبی رشد می کند و در هر فصلی می تواند محفوظ باشد. امکان ورود حشرات به آن وجود ندارد.
تراریوم طرحهای مختلف و متنوعی دارد و یکی از عوامل نادر و تمیز برای محیط زیست می باشد. تغییرات هوا در آن تاثیری ندارد و حتی بخاری روشن در زمستان صدمه ای به آن نمی زند. گاهی گیاهان پژمرده گلخانه ها را در تراریوم منتقل می کنند تا سلامت خود را باز بدست آورند چون در آنجا از رطوبت و تغذیه مناسب بهره مند می شوند.
تاریخچه:
سال 1982 اولین تراریوم ساخته شد. آن هم بر اثر تحقیقات جانبی یک دانشمند گیاه شناسی و عضو انجمن سلطنتی انگلیس دکتر ناتانیل وارد برای اینکه دگردیسی عده ای از پروانه ها را از نزدیک ببیند یک فضای زیستی در داخل محفظه شیشه ای ایجاد کرد و در آن گیاهان کوچکی پرورش داد به این ترتیب برای اولین بار از گیاهانی که ریشه در خاک دارند در یک محفظه شیشه ای استفاده شد.:heart::warn::gol:

mehdisepehri
2010/10/13, 08:30 PM
سلام دوستان!
بالاخره منم اولین تراریمم رو ساختم!
البته میدونم که شاید به قشنگی و کاملی تراریم دوستان نباشه ، اما با توجه به اینکه اطلاعاتم از گیاهان و همچنین موجودیم از گیاهان صفر بود ، به نظر خودم عالی شده!
حدود 1 هفته است دارم مقدماتش رو آماده می کنم!!!!
اما ممنون میشم راهنماییم کنید!
یه چند تا چیز رو خودم فهمیدم ، اینکه ظرفم خیلی خوب نبود و دهانه اش اذیت میکرد!
یه کم باید روی زیبایی خاک کفش کار کنم !
و البته گیاهانم رو باید بیشتر کنم ، که در فکرش هستم!
اما اگر هر پیشنهاد دیگه ای داشتید ، بگید!
ولی خداییش چه لذتی داره ساختنش!!!
اینم تراریم من:

http://www.irfreeup.com/images/4lm45pf0dd73lx3i7rh4_thumb.jpg (http://www.irfreeup.com/viewer.php?file=4lm45pf0dd73lx3i7rh4.jpg)

http://www.irfreeup.com/images/6yql2mediva7laut6qxp_thumb.jpg (http://www.irfreeup.com/viewer.php?file=6yql2mediva7laut6qxp.jpg)

http://www.irfreeup.com/images/3relzhr8iem4rrraqsc4_thumb.jpg (http://www.irfreeup.com/viewer.php?file=3relzhr8iem4rrraqsc4.jpg)

http://www.irfreeup.com/images/yduzhxyan4y6jble6lo_thumb.jpg (http://www.irfreeup.com/viewer.php?file=yduzhxyan4y6jble6lo.jpg)

http://www.irfreeup.com/images/uxasd91uzd2u08kpq8b_thumb.jpg (http://www.irfreeup.com/viewer.php?file=uxasd91uzd2u08kpq8b.jpg)

http://www.irfreeup.com/images/k3kfd9emxkyxwx434qo1_thumb.jpg (http://www.irfreeup.com/viewer.php?file=k3kfd9emxkyxwx434qo1.jpg)

دختر بابا تكه!
2010/10/14, 12:48 AM
سلام دوستان!
البته میدونم که شاید به قشنگی و کاملی تراریم دوستان نباشه ، اما با توجه به اینکه اطلاعاتم از گیاهان و همچنین موجودیم از گیاهان صفر بود ، به نظر خودم عالی شده!
اینم تراریم من:

http://www.irfreeup.com/images/4lm45pf0dd73lx3i7rh4_thumb.jpg (http://www.irfreeup.com/viewer.php?file=4lm45pf0dd73lx3i7rh4.jpg)

http://www.irfreeup.com/images/6yql2mediva7laut6qxp_thumb.jpg (http://www.irfreeup.com/viewer.php?file=6yql2mediva7laut6qxp.jpg)

http://www.irfreeup.com/images/3relzhr8iem4rrraqsc4_thumb.jpg (http://www.irfreeup.com/viewer.php?file=3relzhr8iem4rrraqsc4.jpg)

http://www.irfreeup.com/images/yduzhxyan4y6jble6lo_thumb.jpg (http://www.irfreeup.com/viewer.php?file=yduzhxyan4y6jble6lo.jpg)

http://www.irfreeup.com/images/uxasd91uzd2u08kpq8b_thumb.jpg (http://www.irfreeup.com/viewer.php?file=uxasd91uzd2u08kpq8b.jpg)

http://www.irfreeup.com/images/k3kfd9emxkyxwx434qo1_thumb.jpg (http://www.irfreeup.com/viewer.php?file=k3kfd9emxkyxwx434qo1.jpg)

سلااااااااااااااااااااااا ام واي چقد نازه به نظر من كه خوشكل شده .فكر نميكردم توي اين شيشه ها خوشگل بشن ولي اين خيلي ماه شده.

yasse_sepid
2010/10/14, 07:53 PM
سلام دوستان!
اینم تراریم من:

سلام به همگی

خیلی قشنگ شده.تبریک میگم.;)

میتونید با سنگ های رنگی و مجسمه های کوچیک تزیینش کنید تا زیباتر شه .

ولی خیلی خوبه مخصو صا برای اولین تجربه...

برای تجربه های بعدی میتونید یکیمی خرج کنید.:)

mehdisepehri
2010/10/14, 09:59 PM
سلام به همگی

خیلی قشنگ شده.تبریک میگم.;)

میتونید با سنگ های رنگی و مجسمه های کوچیک تزیینش کنید تا زیباتر شه .

ولی خیلی خوبه مخصو صا برای اولین تجربه...

برای تجربه های بعدی میتونید یکیمی خرج کنید.:)

ممنون بابت نظرتون !
حتما...
اما این دفعه هم کم خرج نکردم...
شاید باورتون نشه ، اما هیچی از وسایل باغبونی نداشتم!
و همچنین هیچ گیاهی!!!!

yasse_sepid
2010/10/20, 06:15 PM
[/URL][URL="http://www.irupload.ir/"]http://www.irupload.ir/images/ojhd1wkq8770uhsb5w70.jpg (http://www.irupload.ir/)

عکس در سایز اصلی (http://www.irupload.ir/images/b9dz4bsnzomz8h768lg4.jpg)

http://www.irupload.ir/images/oth0hdu0ua5pi5e5ubn.jpg (http://www.irupload.ir/)

http://www.irupload.ir/images/bjfnl0mgowb8fxtjyhn.jpg (http://www.irupload.ir/)

دختر بابا تكه!
2010/10/28, 06:44 PM
سلااااااااااااااااااااااا ااااااام.من خيلي وقته تصميم گرفتم تراريو درست كنم ميخوام توي تنگ ماهي اين كارو بكنم نميدونم دقيقا چه گياهايي توش بكارم ميخوام خوشگل بشه.قلمه گياهايي هم كه دارم اينا هستن:شفلرا-فيلودندرون نيزه اي(منظورم يه پاجوشه كوچيك ازشه)-برگ گندمي-برگ بيدي سبز-حسن يوسف.
به نظرتون چي توش بكارم-چند تا گياه(يك نوع گياه يا بيشتر؟اندازه تنگ هم متوسطه از اين گردها كه بالاش چين چينيه:biggrin:)و چه جوري طراحي كنم جاشونو مثلا چي وسط باشه؟چي كنار باشه؟
اينا زود رشد نميكنن؟؟؟؟
وجود زغال در ساخت تراريوم الزامي هست؟

زهرا فرشید
2010/10/30, 07:42 PM
سلام دوستان!
اینم تراریم من:

دوست عزیز من عکسی نمبینم میشه لطف کنی بازم بزاری؟

سلااااااااااااااااااااااا ااااااام.من خيلي وقته تصميم گرفتم تراريو درست كنم ميخوام توي تنگ ماهي اين كارو بكنم نميدونم دقيقا چه گياهايي توش بكارم ميخوام خوشگل بشه.قلمه گياهايي هم كه دارم اينا هستن:شفلرا-فيلودندرون نيزه اي(منظورم يه پاجوشه كوچيك ازشه)-برگ گندمي-برگ بيدي سبز-حسن يوسف.
به نظرتون چي توش بكارم-چند تا گياه(يك نوع گياه يا بيشتر؟اندازه تنگ هم متوسطه از اين گردها كه بالاش چين چينيه:biggrin:)و چه جوري طراحي كنم جاشونو مثلا چي وسط باشه؟چي كنار باشه؟
اينا زود رشد نميكنن؟؟؟؟
وجود زغال در ساخت تراريوم الزامي هست؟
جایگزینی گیاهان و انتخاب نوعشون سلیقه ایی هست ببینیم خودت چیکار میکنی خوش سلیقه ایی یا نه:D
بهتر از زغال یا موکادم حتما برای جذب آب اضافی استفاده کنی البته ذغال خیلی مهمتره چون در جذب میکروبها و حفظ بهداشت درون تراریوم نقش مهمی داره

hamid7152050
2010/11/09, 04:44 PM
من یک بنسای از نوع نارون دارم چون محیط خوبی برای نگهداریش ندارم میخواستم از تراریوم استفاده کنم آیا این گونه از گیاه رطوبت زیاد تراریوم را دوست داره ؟
دلیل اصلی من برای استفاده از تراریوم نداشتن نور کافیه آیا میتوانم در تراریوم از نور مصنوعی استفاده کنم ؟ در صورت مثبت بودن، از چه نوری و به چه مقدار ؟

آرزوها
2010/11/10, 08:49 AM
گياه بن ساي
http://atlasgol.com/gcms/upload/title-images/12763505023d61f91d065ffc550c662dbec332e6e7.jpg

مقدمه
Bonsai واژه‌ای ژاپنی است و به گیاهانی گفته می‌شود که با وجود داشتن اندازه‌ی بزرگ در طبیعت، برای نگهداری در محیط کوچک سازش یافته‌اند. این کلمه از دو واژه‌ی Bon به معنی سینی یا گلدان کوچک و Sai به معنی درخت یا گیاه تشکیل شده است.
هنر پرورش بن سای هزاران سال پیش در چین رونق پیدا کرد. چینی‌ها احترام خاصی برای آن قائل هستند. نگاره‌های بسیاری از این هنر در کتیبه‌های باستانی چین وجود دارد. وجود بن سای و طبیعت در خانه از نظر مکتب بودائیسم، مفاهیم خاصی هم دارد. کم کم این هنر از چین به ژاپن رسید. ژاپنی‌های خلاق به توسعه و تکمیل آن پرداختند. هم اکنون چین و ژاپن از مهمترین صادر کنندگان بن سای هستند.
پرورش بن سای در واقع نوعی نگارگری روی گیاهان زنده است. هنرمند با حالات خاصی که به گیاه خود می‌دهد ضمن الهام از طبیعت، با بیننده صحبت می‌کند. بیشتر این گیاهان ظاهری کهنسال دارند. انسان با تماشای این درختان خود را در کنار طبیعت بکر جنگل احساس خواهد کرد. مشاهده‌ی تغییرات فصل‌ها از ویژگی‌های جذاب بن سای‌های خزان‌دار است.
تنوع گونه‌های گیاهی، بومی و منطقه‌ای بودن برخی گیاهان، زیبایی درختان کهنسال و ... سبب شده است تا کشورهایی از جمله ایالات متحده، آلمان، ایتالیا، هند، کانادا و ... به پرورش بن سای روی بیاورند. البته چین و ژاپن از نظر کیفیت و کمیت تولید، همچنان در رتبه‌ی نخست قرار دارند.

تفاوت گیاهان بن سای شده با گیاهان معمولی
بن ساي به علت رشد در يك محيط محدود، از نظر تبادلات غذايي، اندكي با گياهي كه در باغچه يا جنگل رشد مي كند متفاوت است. يك درخت ريشه‌ي خود را براي جذب مواد غذايي در خاك گسترش مي‌دهد و شاخساره‌ي آن با توجه به ميزان مواد غذايي و نور و ... كه از محيط مي‌رسد، رشد مي‌كند. درخت تا جايي كه ريشه توانايي ارسال مواد غذايي به بالا را دارد، قد مي‌كشد. بعد از آن درخت كم كم رو به پيري رفته و سرانجام خواهد مرد.
اما در بن ساي اين‌طور نيست. ميزان تبادلات ريشه و اندام هوايي در بن ساي، به پرورش دهنده آن بستگي دارد. اين ميزان هرچه بيشتر باشد، بن ساي بلندتر مي‌شود و بر عكس.
نكته‌ي مهم در بن ساي تعادل ميان اندام‌ها (زميني و هوايي) است. زماني كه اين تعادل در محيط يك گلدان ايجاد شود، مي‌توان گفت كه گياه به بن ساي تبديل شده است.
تفاوت ديگر بن ساي با گياه معمولي عمر بيشتر آن است. چون ريشه و شاخساره‌ي بن ساي دائم در حال هرس شدن هستند، همواره توليد اندام‌هاي جوان مي‌كنند. ريشه هم به علت كوتاه بودن قد درخت براي ارسال مواد غذايي زياد دچار مشكل نمي‌شود.

معيارهاي انتخاب گونه گياهي مناسب
براي انتخاب گونه‌ي مناسب بايد علاوه بر زيبايي گياه، موارد ديگري را هم در نظر گرفت. ميزان تابش مسقيم آفتاب، شدت نور و دماي محل نگهداري در انتخاب گونه تعيين كننده هستند.
بسته به اينكه محل نگهداري فضاي بسته (اتاق) است يا فضاي آزاد، گونه‌ي گياه بايد تفاوت داشته باشد. البته در فضاي بسته هم در صورت وجود تابش مستقيم يا استفاده از لامپ‌هاي فلورسنت، مي‌توان از گونه‌هاي فضاي آزاد با رعايت برخي شرايط استفاده نمود.:heart::gol::heart::gol:

mehdisepehri
2010/11/30, 02:26 PM
سلام به همه دوستای گلم!
خوفید؟!!
امروز بالاخره با کلی برنامه ریزی و فکر و نو آوری (!!) تراریم دومم رو ساختم!
خیلی ماه شده!
ببینید و نظرتون رو بگید:

http://www.irupload.ir/images/z68pu8kw4qp55uw6vxdy.jpg

http://www.irupload.ir/images/6rwqpd5yh95seqj34g0.jpg

http://www.irupload.ir/images/t8bbxyfh3z9pp2gqfmvm.jpg

http://www.irupload.ir/images/o3ib6shztd034fybche.jpg

http://www.irupload.ir/images/imkj3dgyecx3d0rx5p66.jpg

http://www.irupload.ir/images/3kezisw50s8sx61xwyww.jpg

خب چه طور بود؟

گلابتون
2010/11/30, 03:15 PM
ببخشيد اونا كه روي خاك تراريوم هست بذر شاهي هست.؟ http://www.pic4ever.com/images/wow.gif http://www.pic4ever.com/images/wow.gif http://www.pic4ever.com/images/gen152.gif http://www.pic4ever.com/images/wow.gif http://www.qalamro.com/upload/smilie/%2814%29/%282361%29.gif
http://www.pic4ever.com/images/gen152.gif

mehdisepehri
2010/11/30, 07:28 PM
ببخشيد اونا كه روي خاك تراريوم هست بذر شاهي هست.؟ http://www.pic4ever.com/images/wow.gif http://www.pic4ever.com/images/wow.gif http://www.pic4ever.com/images/gen152.gif http://www.pic4ever.com/images/wow.gif http://www.qalamro.com/upload/smilie/%2814%29/%282361%29.gif
http://www.pic4ever.com/images/gen152.gif

بله خب ، نوآوری کردم دیگه!!!
گفتم به جای خزه از یه چیزی استفاده کنم که هم زیبا تر و تازه تر باشه و هم مفید(!!!)
چرا اینقدر متعجب شدید؟؟؟

دختر بابا تكه!
2010/11/30, 08:14 PM
سلااااااااااااااااااااااا ااااااااااااااااااااااااا اااااام :gol:وايييييييييييييييييييي يييييييييييييييييييي چه خوشگله.:gol:
خسته نباشيد:gol:
باريكلا چه نوآوريييييييييييييييي به خرج داديد.:gol:از كجا فهميديد به جاي خزه اين كارو بكنيد؟:gol:بعد كه عمر اين شاهيا تموم شد چه كار ميكنيد؟:gol:
راستي اسم اون گل صورتيه چيه؟:gol:چه خوشگله:gol::gol::gol::gol:

زهرا فرشید
2010/11/30, 09:29 PM
من یک بنسای از نوع نارون دارم چون محیط خوبی برای نگهداریش ندارم میخواستم از تراریوم استفاده کنم آیا این گونه از گیاه رطوبت زیاد تراریوم را دوست داره ؟
دلیل اصلی من برای استفاده از تراریوم نداشتن نور کافیه آیا میتوانم در تراریوم از نور مصنوعی استفاده کنم ؟ در صورت مثبت بودن، از چه نوری و به چه مقدار ؟
نارون اصولا مال هوای خنک و خشکه نبرش تو تراریوم

سلام به همه دوستای گلم!
خوفید؟!!
امروز بالاخره با کلی برنامه ریزی و فکر و نو آوری (!!) تراریم دومم رو ساختم!
خیلی ماه شده!
ببینید و نظرتون رو بگید:

http://www.irupload.ir/images/3kezisw50s8sx61xwyww.jpg

خب چه طور بود؟
خوبه دستت درد نکنه چون از گیاهان رنگی استفاده کردی عالی شده زیبا و پشم نواز
میگم یه لطفی کن همه گیاه ها رو یکی یکی معرفی کن خیلی خوب میشه...ممنون
حالا شاهیها بزرگ شن چیکار میکین برداشت میکنی؟؟؟دوباره میکاری؟؟؟؟

گفتم به جای خزه از یه چیزی استفاده کنم که هم زیبا تر و تازه تر باشه و هم مفید(!!!)
چرا اینقدر متعجب شدید؟؟؟
اخه شاهی بزرگ میشه گلم بعدش میخای چیکار کنی؟

mehdisepehri
2010/11/30, 09:38 PM
سلااااااااااااااااااااااا ااااااااااااااااااااااااا اااااام :gol:وايييييييييييييييييييي يييييييييييييييييييي چه خوشگله.:gol:
باريكلا چه نوآوريييييييييييييييي به خرج داديد.:gol:از كجا فهميديد به جاي خزه اين كارو بكنيد؟:gol:بعد كه عمر اين شاهيا تموم شد چه كار ميكنيد؟:gol:

خب خزه هایی که پیدا میکردم خیلی کیفیت و تازگی نداشت!
گفتم این جوری حداقل گیاهام تازن!!
خب اومد بالا ، میچینمشون و اگه کیفیتشون خوب بود به جا سبزی خوردن استفاده میکنم!!!!
نمیشه؟؟
راستش اسم اون گل رو نمیدونم ، اسم سختی داشت ، به صورت یه گلدون پر از گل بود و من چند تا از گلاش رو توی این زدم ، شاید بگیرن ، شایدم نگیرن!!!

نارون اصولا مال هوای خنک و خشکه نبرش تو تراریوم

خوبه دستت درد نکنه چون از گیاهان رنگی استفاده کردی عالی شده زیبا و چشم نواز:D
میگم یه لطفی کن همه گیاه ها رو یکی یکی معرفی کن خیلی خوب میشه...ممنون
حالا شاهیها بزرگ شن چیکار میکین برداشت میکنی؟؟؟دوباره میکاری؟؟؟؟

اخه شاهی بزرگ میشه گلم بعدش میخای چیکار کنی؟

والا گیاه ها رو که نمیدونم اسامیشون رو!
واسه اون شاهیه هم گفتم به اون دوست عزیزم ، ببینم چی میشه ، امتحانی بود!!
آخه از خزه خوشم نیومد خیلی...
تازگی رو دوست دارم...

گلابتون
2010/12/01, 02:01 PM
چرا اینقدر متعجب شدید؟؟؟

دستت درد نكنه...خيلي جالبه اما اين نو آوري اونم در تراريوم يه كمي تا قسمتي عجيب غريبه...
معمولا خودت ميدوني كه توي تراريوم گياهاني كاشته ميشه كه رشد سريع و گسترده نداشته باشند...
در حالي كه به قول دختر بابا...شاهي يا ترتيزك گياهي سريع الرشد هست و زود هم از بين ميره...يعني نميتونه جنبه زيبايي يا تزئيني داشته باشه
مگر اينكه وقتي رشدشون رو كردن سريع بچينيشون و استفاده خوراكي ازشون بكني اما اين امر باعث پوشانده شدن گياهان ديگه تراريوم توسط همين دانه هاي شاهي ميشود.
بعدشم كه چيدي زيبايي خودشون رو از دست ميدن...و مهمترين موضوعش اينه كه خاك تراريومت رو آسيب خورده باقي ميگذارن...و به علت ريشه گستراني فكر ميكنم تمام خاك تراريوم رو بگيرن.
البته ببخشيدا....اين فقط نظر شخصي من بود.. http://smileys.evolink.ro/small/flower.gif

fgni
2010/12/01, 02:41 PM
دستت درد نكنه...خيلي جالبه اما اين نو آوري اونم در تراريوم يه كمي تا قسمتي عجيب غريبه...
معمولا خودت ميدوني كه توي تراريوم گياهاني كاشته ميشه كه رشد سريع و گسترده نداشته باشند...
در حالي كه به قول دختر بابا...شاهي يا ترتيزك گياهي سريع الرشد هست و زود هم از بين ميره...يعني نميتونه جنبه زيبايي يا تزئيني داشته باشه
مگر اينكه وقتي رشدشون رو كردن سريع بچينيشون و استفاده خوراكي ازشون بكني اما اين امر باعث پوشانده شدن گياهان ديگه تراريوم توسط همين دانه هاي شاهي ميشود.
بعدشم كه چيدي زيبايي خودشون رو از دست ميدن...و مهمترين موضوعش اينه كه خاك تراريومت رو آسيب خورده باقي ميگذارن...و به علت ريشه گستراني فكر ميكنم تمام خاك تراريوم رو بگيرن.
البته ببخشيدا....اين فقط نظر شخصي من بود.. http://smileys.evolink.ro/small/flower.gif
من موندم چجوی شاهی ها رو میخواد بچینه اخه مگه تو تراریوم سبزی خودن میکارن چه کاریه اخه

mehdisepehri
2010/12/02, 09:56 PM
من موندم چجوی شاهی ها رو میخواد بچینه اخه مگه تو تراریوم سبزی خودن میکارن چه کاریه اخه

اولا اینکه چرا دعوام میکنید خب؟؟؟؟:cry:
خب من دوست دارم چیز های جدید رو امتحان کنم البته خب خیلی وارد نیستما!:child::child:
بعدشم اونقدر شجاع هستم :rambo: که همین جا اعلام کنم که بله دوستان !
مشکل به وجود اومد و اون شاهی ها کل تراریم رو فتح کردند و پرچم خودشونم نصب کردن!!!:neutral::w02::w01:
اما جدا دنبال یه گیاهم که بشه اون رو به عنوان پس زمینه توی تراریم کاشت و تازه باشه ، نه مثل این خزه هایی که بیرون میدن...
پیشنهادی داشته باشین گوش میدما!!:w10:
راستی چمن هم همین مشکل رو داره؟؟:w20:
ممنون از همتون!:w36:

fereshte abdi
2010/12/02, 10:14 PM
ترتریومت خیلی قشنگ شده ولی از ایناس که زود دل آدم رو میزنه،گلهات با هم همخونی نداره،ولی از ذوق و سلیقت خوشم اومدا

زهرا فرشید
2010/12/03, 10:17 AM
اولا اینکه چرا دعوام میکنید خب؟؟؟؟:cry:
خب من دوست دارم چیز های جدید رو امتحان کنم البته خب خیلی وارد نیستما!:child::child:
بعدشم اونقدر شجاع هستم :rambo: که همین جا اعلام کنم که بله دوستان !
مشکل به وجود اومد و اون شاهی ها کل تراریم رو فتح کردند و پرچم خودشونم نصب کردن!!!:neutral::w02::w01:
اما جدا دنبال یه گیاهم که بشه اون رو به عنوان پس زمینه توی تراریم کاشت و تازه باشه ، نه مثل این خزه هایی که بیرون میدن...
پیشنهادی داشته باشین گوش میدما!!:w10:
راستی چمن هم همین مشکل رو داره؟؟:w20:
ممنون از همتون!:w36:
اصلا نگران نباش من حمایتت میکنم افریننننننننننننننننننننن ننن..منم از این مدل کارا با اینکه عواقبشو میدونم انجام میدم.
چمن هم بلند میشه و خوبیش اینکه راحت یا یه قیچی کوچیک یا چاقو میتونی کوتاهش کنی و بدیش ریزومیه که تولید میکنه که اگر فضای تراریومت اینقدر کوچیک باشه یهم میبینی تمام خاک شد ریزوم چمن.
میتونی از انواع شن و سنگ های رنگی هم استفاده کنی...نظرت چیه؟؟؟

ترتریومت خیلی قشنگ شده ولی از ایناس که زود دل آدم رو میزنه،گلهات با هم همخونی نداره،ولی از ذوق و سلیقت خوشم اومدا
فرشته جون عزیزدلم یکم مهربونتر تنوع و گوناگونی در رنگ و گیاه خصوصا که گیاهان مرتب در حال رشد و تغییرن بعید میدونم دل ادم رو بزنه
بازم ممنونم از حضورت فرشته مهربون

kaghaz rangi
2010/12/03, 06:11 PM
shahi vase karaye nemayeshgahi kheili aali has o zod javab mide
vase terearum ham khoskele ama zood bozorg mishe
no avari kheili jalebie...be dard man ke sabr nadaram mikhore:d
...ye seri giahaii didam to terarium mikaran ke halat chaman ya ??? daran...az chandin nafar porsidam...be tor daghigh nemidonestan
...shoma nemidonin chie?

ozr mikham farsi nadaram

زهرا فرشید
2010/12/03, 10:26 PM
shahi vase karaye nemayeshgahi kheili aali has o zod javab mide
vase terearum ham khoskele ama zood bozorg mishe
no avari kheili jalebie...be dard man ke sabr nadaram mikhore:d
...ye seri giahaii didam to terarium mikaran ke halat chaman ya ??? daran...az chandin nafar porsidam...be tor daghigh nemidonestan
...shoma nemidonin chie?

ozr mikham farsi nadaram
اره یادمه نشون منم دادی من بلد نبودم الان فکر میکنم شکلش دقیق یادم نیست برو یه عکسی بگیر بزار تا بگریم پیا کنیمش

kaghaz rangi
2010/12/03, 11:28 PM
اره یادمه نشون منم دادی من بلد نبودم الان فکر میکنم شکلش دقیق یادم نیست برو یه عکسی بگیر بزار تا بگریم پیا کنیمش

yadam nis az kodom site gerefe bodamesh... bezar begardam, chashm hatman mizaram...
(shayad ham hozori neshonet dadam)

rasti to matab ye dr(doctor) ham didam azash...albate kheili boland shode boodan...hodadn 5-6 cm... jaleb bood ama zerafatesho gerefte bood
...age masiram az onja gozash miram azash ax migiram :d

زهرا فرشید
2010/12/04, 02:09 PM
yadam nis az kodom site gerefe bodamesh... bezar begardam, chashm hatman mizaram...
(shayad ham hozori neshonet dadam)

rasti to matab ye dr(doctor) ham didam azash...albate kheili boland shode boodan...hodadn 5-6 cm... jaleb bood ama zerafatesho gerefte bood
...age masiram az onja gozash miram azash ax migiram :d
به من که حضوری نشون دادی یه مغازه کنار ستاره

fgni
2010/12/04, 02:44 PM
بیا یه سر شمال یا از فامیلات که میان شمال بخواه یگو خزه از رو سنگای کنار رودخونه ها برات بگیرن بزارن تو پلاستیک برات بیارن

mehdisepehri
2011/1/24, 01:16 PM
بزودی عکس های تراریم بین المللی ام (!!) رو براتون میزارم!
تراریم سومم بینهایت زیباست و واقعا در حد جهانیه!!!!
منتظر باشید...

mehdisepehri
2011/1/24, 08:29 PM
خب دوستان!
اینم عکس های تراریم سوم و بی نظیر و بین المللی خودم!
متاسفانه برای اینکه حجم عکس ها بیاد پایین مجبور شدم تا 25 % سایز اونها رو کوچیک کنم!!!
ببینید و لذت ببرید:

http://www.irupload.ir/images/04276881376952295748.jpg

http://www.irupload.ir/images/26587570701686720862.jpg

http://www.irupload.ir/images/08297647472333861500.jpg

http://www.irupload.ir/images/85201924442184961590.jpg

http://www.irupload.ir/images/29433272429202494075.jpg

http://www.irupload.ir/images/00901096297214085485.jpg

ادامه در پست بعد!

mehdisepehri
2011/1/24, 08:30 PM
ادامه پست قبل:

http://www.irupload.ir/images/46172503049524005449.jpg

http://www.irupload.ir/images/93377509230577890545.jpg

http://www.irupload.ir/images/58093636407020167959.jpg

http://www.irupload.ir/images/12914632701779808506.jpg

http://www.irupload.ir/images/37001034779765275024.jpg

ادامه در پست بعد!

mehdisepehri
2011/1/24, 08:32 PM
ادامه پست قبل:

http://www.irupload.ir/images/78426529746875094986.jpg

http://www.irupload.ir/images/69032056537934780154.jpg

http://www.irupload.ir/images/82911414667454346464.jpg

http://www.irupload.ir/images/68993961274639469872.jpg

http://www.irupload.ir/images/84520402451720436522.jpg

http://www.irupload.ir/images/83947657049343458045.jpg

خوشتون اومد؟!!!
خودم خیلی لذت بردم ازش ، هرچند خیلی کار برد!!

دختر شاه پریون
2011/1/24, 08:48 PM
جنگل خونگیه؟
دمت جیز بابا

zeinab68
2011/1/24, 08:51 PM
خیلی زیباست

S i s i l
2011/1/24, 08:56 PM
سلام
اینی که شما میگید نمی دونم چیه
ولی من باغ دارم واسه خودم
حال دیگه هر جور شما راحتید

rahajo0on
2011/1/24, 08:56 PM
http://www.smileygarden.de/smilie/Schleifchen-Girls/smilie_girl_087.gif (javascript:openRequestedPopup('smilie/Schleifchen-Girls/smilie_girl_087.gif'))ایول چه باحال

j0o0o0o0o0di
2011/1/24, 08:58 PM
چه نار....
خوش بحالت که از اینا داری...

mehdisepehri
2011/1/24, 09:02 PM
جنگل خونگیه؟
دمت جیز بابا

تراریم در اصل به معنای باغ مینیاتوری خونگیه!
خیییییلی لذت بخشه ساخت و نگهداریش!
حتما امتحان کنید!
میتونید برید اول این تاپیک تا کلا راهنمایی بشید!

خیلی زیباست

قابل نداره!:)

سلام
اینی که شما میگید نمی دونم چیه
ولی من باغ دارم واسه خودم
حال دیگه هر جور شما راحتید

خب این یه باغ مینیاتوریه واسه گوشه میز!
خیلی طراوت بخشه!

http://www.smileygarden.de/smilie/Schleifchen-Girls/smilie_girl_087.gif (javascript:openRequestedPopup('smilie/Schleifchen-Girls/smilie_girl_087.gif'))ایول چه باحال

قابل نداره!
میتونی خودتم درست کنی!

mehdisepehri
2011/1/24, 09:03 PM
چه نار....
خوش بحالت که از اینا داری...

شما هم میتونی درست کنی!
این تراریم سوم منه!!
پس کاری نداره!
برو اول تاپیک و بخون و درست کن!
خیلی سخت نیست!

ALviin
2011/1/24, 09:03 PM
میگم ما از کجا این تراریوم هارو تهیه کنیم؟؟؟؟:D

S i s i l
2011/1/24, 09:12 PM
سلام بهاره
خوبی ؟

fgni
2011/1/24, 09:25 PM
اووه اوه ه چه کرده نه خوبه ایندفعه دیگه شاهکاره

ناز داوودی فرفیون و پامچال البته زیباست اما کم دوام
ایشالله سعی کنی واقعا بین المللی خواهی شد

fgni
2011/1/24, 09:26 PM
از خودت در وکن کاری نداشته بید ببین اینم درست کره دستور پختش هم اون وسطا هست بگرد پیدا کن حتی با بطری نوشابا :d

محممد آقا
2011/1/24, 09:32 PM
این دیگر چیست ................. بسی لذت بردیم

خیلی جالب بود دستتون درد نکنه

nazliii
2011/1/24, 09:43 PM
ادامه پست قبل:

خوشتون اومد؟!!!
واقعا قشنگن.
ندیده بودم تا حالا.
مرسی

زهرا فرشید
2011/1/24, 09:53 PM
مهدی جون قشنگه :gol::gol::gol:
دستت درد نکنه:gol::gol::gol:
فقط یه چیزی بیشتر عکس نداشتی بزاری؟؟:D
البته از تعداد عکسات میشه فهمید خیلی ذوقشو کردی:gol::gol::gol:

Sarp
2011/1/24, 09:56 PM
آقا ایول داری

عاشق تراریومم

یکی داشتم
سال پیش افتاد ترکید

از تنبلی دیگه نتونستم یکی دیگه سرهم کنم

نگهداریش واقعا آدمو سرحال میاره
البته نگهداری همه گیاهان و باغچه و گل اینجوریه
ولی تراریوم یه چیز دیگه س

venous_20
2011/1/24, 10:17 PM
نمیدونم ترایم یعنی چی
ولی بسیاربسیارزیبا بود ولذت بردم

#ZaHra#
2011/1/24, 10:17 PM
خیلی زیبا بود اقا مهدی واقعا جای تبریک داره درست کردنو مهم تر از اون نگهداریش.............
جدا روحم تازه شد از دیدنشون......

عليرضا1361
2011/1/25, 12:58 AM
عالي بود
نازي پسرم

:cool::cool:

elina1362
2011/1/25, 10:31 AM
خیلی زیبا بود ممنون.

mehdisepehri
2011/1/25, 01:15 PM
مهدی جون قشنگه :gol::gol::gol:
دستت درد نکنه:gol::gol::gol:
فقط یه چیزی بیشتر عکس نداشتی بزاری؟؟:D
البته از تعداد عکسات میشه فهمید خیلی ذوقشو کردی:gol::gol::gol:

خب آره!!!
چون خیلی هم کار برد!
خب اگه میخوای بگو بازم واست عکس بذارم!!:redface:
خداییش تراریم به این حرفه ای ساخت داخل دیده بودی؟؟؟:cool:

آقا ایول داری

عاشق تراریومم

یکی داشتم
سال پیش افتاد ترکید

از تنبلی دیگه نتونستم یکی دیگه سرهم کنم

نگهداریش واقعا آدمو سرحال میاره
البته نگهداری همه گیاهان و باغچه و گل اینجوریه
ولی تراریوم یه چیز دیگه س

آره بابک جان ، یه چندتا دیگه بساز زندگیه!
خیلی صفا داره :D:D

خیلی زیبا بود ممنون.

خواهش:gol::gol::gol:

عالي بود
نازي پسرم

:cool:

جان؟:surprised:
ممنون که اومدی پدرم!:cool:

hossein_ebrahimi
2011/1/25, 05:29 PM
ادامه پست قبل:

http://www.irupload.ir/images/46172503049524005449.jpg

http://www.irupload.ir/images/93377509230577890545.jpg

http://www.irupload.ir/images/58093636407020167959.jpg

http://www.irupload.ir/images/12914632701779808506.jpg

http://www.irupload.ir/images/37001034779765275024.jpg

ادامه در پست بعد!

خب دوستان!
متاسفانه برای اینکه حجم عکس ها بیاد پایین مجبور شدم تا 25 % سایز اونها رو کوچیک کنم!!!
ببینید و لذت ببرید:

ادامه در پست بعد!

ادامه پست قبل:

خوشتون اومد؟!!!

خیلی خوکشل بودن!
واقعا دستت درد نکنه!
ولی عجب حوصله ای داری!

گلابتون
2011/1/26, 12:12 PM
خيلي زحمت كشيديد دست شما درد نكنه....
اما كاش از گياهان دائمي تري استفاده كرده بوديد.
ايشالا چهارمي .... http://pic4ever.com/47b20s0.gif

somayeh_63
2011/1/26, 06:49 PM
مرسی ....خیلی زیبا بودن......خیلی! :eek:
یادم باشه اگه یکی واسه طراحی خونش از اینا خواست حتما شما رو معرفی کنم!!! :surprised::cool:

kshavarz
2011/1/26, 11:02 PM
زحمت كشيده بوديد
اما فكر نميكنم اونقدرا هم وقتتون رو گرفته باشه.
من هم از اين كارا كردم

yasse_sepid
2011/1/30, 08:50 AM
خب دوستان!
ببینید و لذت ببرید:

ادامه در پست بعد!

سلام

خدا قوت

خيلي قشنگ شده...:w17:

راستي تراريوم اوليتونم قشنگه و نو آوري اي بود براي خودش!

‌چه خبر ازش؟ سلامته؟ ‌شاهيناش رو چيدين ؟

منتظر كارهاي جهاني ديگري خواهيم بود...

yasse_sepid
2011/1/30, 04:18 PM
http://www.irupload.ir/images/81860516227004806118.jpg (http://www.irupload.ir/)

سايز اصلي (http://www.irupload.ir/images/74861211768779208251.jpg)

http://www.irupload.ir/images/75580850417528802595.jpg (http://www.irupload.ir/)

سايز اصلي (http://www.irupload.ir/images/94610127224057953037.jpg)

http://www.irupload.ir/images/73035334620274030030.jpg (http://www.irupload.ir/)

yasse_sepid
2011/2/03, 10:27 AM
http://www.irupload.ir/images/88266944580092554839.jpg (http://www.irupload.ir/)

http://www.irupload.ir/images/81949276425879091636.jpg (http://www.irupload.ir/)

سايز اصلي (http://www.irupload.ir/images/17579707064000333110.jpg)

http://www.irupload.ir/images/71372603642340281510.jpg (http://www.irupload.ir/)

yasse_sepid
2011/2/07, 10:51 AM
سلام به همگي

ديروز با دوستم براش يه تراريوم درست كرديم...

اينم عكسش ...

http://www.irupload.ir/images/22104564695727353926.jpg (http://www.irupload.ir/)

http://www.irupload.ir/images/39765419786968723817.jpg (http://www.irupload.ir/)

parichehr20
2011/2/09, 06:53 AM
سلام به همگي

اينم عكسش ...

http://www.irupload.ir/images/22104564695727353926.jpg (http://www.irupload.ir/)

http://www.irupload.ir/images/39765419786968723817.jpg (http://www.irupload.ir/)

ببخشیییییییییییییییییید! این خاکش چیه؟؟؟؟؟؟؟؟

yasse_sepid
2011/2/09, 09:04 AM
ببخشیییییییییییییییییید! این خاکش چیه؟؟؟؟؟؟؟؟

خاك هاي بسته اي كه تو همه گلفروشيا پيدا ميشه(!) به همراه مقدار كمي شن.

ghasemfalamarzi
2011/3/23, 09:02 PM
سلام دوستای عزیز
سال نو رو به همه تبریک میگم
امیدوارم سالی پر از موفقیت و سلامتی در پیش داشته باشین.
این عکسای تراریوم منه، کار اولمه خیلی قشنگ نشده، ولی فکر میکنم واسه دفه اول قابل قبول باشه...

48726

48727

ghasemfalamarzi
2011/3/23, 09:04 PM
48729

48728

hilari
2011/3/23, 09:09 PM
تراریوم؟ باغ شیشه ای؟
یکم توضیح میدی؟( بی سوادی منو ببخش!)

ghasemfalamarzi
2011/3/23, 09:21 PM
تراریوم؟ باغ شیشه ای؟
یکم توضیح میدی؟( بی سوادی منو ببخش!)
خواهش می کنم،
مواد لازم: یه ظرف شیشه ای مناسب، یه کم ریگ، یه مقدار ذغال، خاک برگ و یک یا چند گل زیبا و مقاوم در برابر رطوبت زیاد..من جورجیا و عروس چمن رو انتخاب کردم..
توضیحات کامل تر رو می تونی اینجا (http://forum.patoghu.com/thread93431.html)پیدا کنی..
موفق باشی.

hilari
2011/3/23, 09:50 PM
خواهش می کنم،
مواد لازم: یه ظرف شیشه ای مناسب، یه کم ریگ، یه مقدار ذغال، خاک برگ و یک یا چند گل زیبا و مقاوم در برابر رطوبت زیاد..من جورجیا و عروس چمن رو انتخاب کردم..
توضیحات کامل تر رو می تونی اینجا (http://forum.patoghu.com/thread93431.html)پیدا کنی..
موفق باشی.

ممنون :redface::gol:

زهرا فرشید
2011/3/24, 12:52 AM
سلام دوستای عزیز
این عکسای تراریوم منه، کار اولمه خیلی قشنگ نشده، ولی فکر میکنم واسه دفه اول قابل قبول باشه...

48726

48727
زیباست.

mehdisepehri
2011/3/24, 01:36 AM
عالی بود تراریمت آقا!
انشالله بعدی ها رو هم بساز ببینیم لذت ببریم!

yasse_sepid
2011/3/24, 02:36 PM
سلام دوستای عزیز

48726

48727

سلام به همگی

خدا قوت

خیلی قشنگ شده.

گفتید از عروس چمن استفاده کردید،اسم علمیشو میدونید؟

ghasemfalamarzi
2011/3/24, 02:44 PM
سلام به همگی

خدا قوت

خیلی قشنگ شده.

لطف دارید.
نه متاسفانه، گلفروشه بهم گفت اسمش اینه تو اینترنت هم پیداش نکردم..

دوستان کسی نمیدونه؟؟

yasse_sepid
2011/3/24, 06:10 PM
سلام

اینم عکس تراریومی که چند روز پیش درستش کردم برای یکی از بستگان...

4879648797

زهرا فرشید
2011/3/25, 12:12 PM
لطف دارید.
نه متاسفانه، گلفروشه بهم گفت اسمش اینه تو اینترنت هم پیداش نکردم..

دوستان کسی نمیدونه؟؟

سلام به همگی

خدا قوت

خیلی قشنگ شده.

گیاه چمن عروس یا همون Soleirolia soleirolii

لیمویی
2011/3/28, 06:27 PM
http://www.theartzoo.com/pictures/sculpture/terrarium-10.jpg

بچه ها اونایی که مثل چمن هست چیه؟چمن که نمیتونیم توی تراریوم بکاریم نه؟چون به نظرم سریع الرشده و زیاد سرزنی داره!!!!

http://www.greenpacks.org/wp-content/uploads/2009/11/lifehacker-terrarium.jpg
توی لامپ چه جوری میشه کاشت؟و بهش آب داد و رسیدگی کرد؟

لیمویی
2011/3/28, 06:30 PM
http://www.herbcompanion.com/uploadedImages/articles/issues/1998-12-01/012-98-034-Terrarium-1.jpg

http://poshposh.com/image/2009/08/Mini%20terrarium.jpg
http://www.apartmenttherapy.com/uimages/la/atla-062708-terrarium.jpg
http://www.designspongeonline.com/wp-content/uploads/terrarium1.jpg
http://aggie-horticulture.tamu.edu/syllabi/302/new/graphics/T/terrarium1.jpg

لیمویی
2011/3/28, 07:28 PM
سلام

4879648797

[QUOTE=yasse_sepid;3411135]سلام

[CENTER]4879648797

سلام خیلی خوشکل شدهhttp://www.millan.net/minimations/smileys/heartshape2.gif
اسم گیاهی که کاشتی چیه؟مثل قلمه ای می مونه که ریشه داره!
خاکش چی هست؟
لایه هایی که استفاده کردی از پایین به بالا رو میگی؟
مثلا شن.خاک.......

yasse_sepid
2011/3/29, 12:46 AM
http://www.theartzoo.com/pictures/sculpture/terrarium-10.jpg

بچه ها اونایی که مثل چمن هست چیه؟چمن که نمیتونیم توی تراریوم بکاریم نه؟چون به نظرم سریع الرشده و زیاد سرزنی داره!!!!

http://www.greenpacks.org/wp-content/uploads/2009/11/lifehacker-terrarium.jpg
توی لامپ چه جوری میشه کاشت؟و بهش آب داد و رسیدگی کرد؟

سلام

اینا خزه اند! اصطلاحا به تراریوم هایی که برا ساختشون فقط از خزه استفاده میشه moss terrarium گفته میشه. بعدا یه سری عکس از تراریوم های خزه ای میزارم.

تراریوم های لامپی هم جالبن.نحوی ساخت اونها رو هم براتون میزارم!

همین یه مدت پیش دوستم یه تراریوم لامپی درست کرد خیلی خوشگل شده بود.

yasse_sepid
2011/3/29, 12:55 AM
[QUOTE=yasse_sepid;3411135]سلام

[CENTER]4879648797

سلام خیلی خوشکل شدهhttp://www.millan.net/minimations/smileys/heartshape2.gif
اسم گیاهی که کاشتی چیه؟مثل قلمه ای می مونه که ریشه داره!
خاکش چی هست؟
لایه هایی که استفاده کردی از پایین به بالا رو میگی؟
مثلا شن.خاک.......

ممنونم گلم ،لطف داري

براي اين تراريوم از 5 تا گياه استفاده کردم:
1.پيله آ(برگ قاشقي)
2. زبرينا(که نوعي برگ بيدي هست)
3. برگ بيدي
4. يه قلمه کوچيک از شمشاد ابلق(!)
5.دقيقا نميدونم اسمش چيه ولي فکر کنم بهش عروس چمن ميگن!

قلمه پیله آ رو تو آب ریشه دار کردم.برگ بیدی و عروس چمن رو از گیاه اصلی جدا کردم که یکمی ریشه داشت. از شمشادم قبلا قلمه گرفته بودم و ریشه دار شده بود تو خاک. البته قلمه برگ بیدی هم بدون ریشه راحت میگیره.

از خاک بسته ای استفاده کردم.

لایه ها از پایین به بالا: سنگریزه- زغال- خاک

لیمویی
2011/3/29, 12:46 PM
[QUOTE=*نفس*;3425082]

ممنونم گلم ،لطف داري

1.پيله آ(برگ قاشقي)
3. برگ بيدي

قلمه پیله آ رو تو آب ریشه دار کردم.برگ بیدی و عروس چمن رو از گیاه اصلی جدا کردم که یکمی ریشه داشت. از شمشادم قبلا قلمه گرفته بودم و ریشه دار شده بود تو خاک. البته قلمه برگ بیدی هم بدون ریشه راحت میگیره.

سلام عزیزم ممنون از توضیح کاملتhttp://www.millan.net/minimations/smileys/heartshape2.gif
خوش به حالت چقد واردیhttp://www.pic4ever.com/images/pinkglassesf.gif
زغالش باید پودر باشه؟
مگه شمشادم میشه توی تراریوم کاشت؟بزرگ نمیشه؟هر گیاهی رو خواستیم میتونیم بکاریم؟
کتاب در زمینه تراریوم به زبان فارسی نداریم؟

اون شکل بالاییا خزهاش مثل چمنه.چه جوری سبز مونده تو هم تو هم نیست؟بهد خزه رو توی خاک کاشته؟
پیشاپیش ممنونhttp://www.pic4ever.com/images/pinkglassesf.gif

گلابتون
2011/3/29, 02:30 PM
سلام به همگي

اينم عكسش ...

خانومي چرا من عكسي نميبينم؟؟؟ http://www.millan.net/minimations/smileys/sigh.gif

زهرا فرشید
2011/3/29, 02:39 PM
[QUOTE=*نفس*;3425082]

ممنونم گلم ،لطف داري

1.پيله آ(برگ قاشقي)
3. برگ بيدي

گیاه چمن عروس یا همون Soleirolia soleirolii

yasse_sepid
2011/3/29, 09:18 PM
خانومي چرا من عكسي نميبينم؟؟؟ http://www.millan.net/minimations/smileys/sigh.gif

از دست این سرور های آپلود! :w20:

49230

49231

yasse_sepid
2011/3/29, 09:33 PM
[QUOTE=yasse_sepid;3426671]

سلام عزیزم ممنون از توضیح کاملتhttp://www.millan.net/minimations/smileys/heartshape2.gif
خوش به حالت چقد واردیhttp://www.pic4ever.com/images/pinkglassesf.gif
زغالش باید پودر باشه؟
مگه شمشادم میشه توی تراریوم کاشت؟بزرگ نمیشه؟هر گیاهی رو خواستیم میتونیم بکاریم؟
کتاب در زمینه تراریوم به زبان فارسی نداریم؟

اون شکل بالاییا خزهاش مثل چمنه.چه جوری سبز مونده تو هم تو هم نیست؟بهد خزه رو توی خاک کاشته؟
پیشاپیش ممنونhttp://www.pic4ever.com/images/pinkglassesf.gif

خواهش می کنم عزیزم...

نه خانومی وارد کجا بود؟؟!؟! فقط چند تا تراریوم درست کردم که بعضیهاش هم موفق نبوده:redface:. دارم تجربه میکنم تا روند کار دستم بیاد همین...

خیلی لازم نیست پودر باشه.البته میشه پودر هم باشه. به اندازه سنگ های ریزم باشه خوبه.

دقیقا یادم نمیاد یه جایی خوندم که میشه! اگه زیاد بزرگ شد هرسش میکنم. خوب اگه مناسب نبود تجربه میشه که دیگه برا تراریوم ازش استفاده نمیکنم! نه گلم هر گیاهی رو نمیشه استفاده کرد.تو پست های قبلی هم دوستان و هم من توضیح دادن و دادم!

یه مدت پیش یه کتاب تراریوم که ترجمه شده فارسی بود از کتابخونه دانشگامون گرفتم،سنش از منم بیشتر بود!!!مطالبش رو قبلا تو همین سایت های فارسی و فروم ها خونده بودم!کتاب جدید تری هم شاید باشه. اطلاع ندارم. ولی لا به لای کتاب های باغبانی چند صفحه دیدم که در مورد تراریوم توضیح میدن،مختصر و مفید.

خزه ها رومیشه به صورت لایه لایه از روی سطح خاک جدا کرد و تو تراریوم گذاشت.خودم تا به حال استفاده نکردم خیلی اطلاعات ندارم.

yasse_sepid
2011/3/29, 09:46 PM
چند تا تراریوم که در ساختش از خزه استفاده شده:

http://www.irupload.ir/images/s2ybtq1wf2f2ssxvzy0y.jpg (http://www.irupload.ir/)

http://www.irupload.ir/images/yjj4sr3xijf8kterj42j.jpg (http://www.irupload.ir/)

http://www.irupload.ir/images/dastfizqk80b2341uq4.jpg (http://www.irupload.ir/)

http://www.irupload.ir/images/tvqb301b8duh9y1tg2n.jpg (http://www.irupload.ir/)

نارون
2011/3/30, 11:07 AM
http://www.havinterrarium.ir/image/cache/havin%20(1)-250x250.jpg (http://www.havinterrarium.ir/image/cache/havin%20(1)-400x400.jpg)

میتوانید برای دیدن عکس های بیشتر به این سایت سر بزنید
http://www.havinterrarium.ir/image/cache/-250x250.jpg (http://www.havinterrarium.ir/image/cache/-400x400.jpg)
http://www.havinterrarium.ir/index.php?route=product/manufacturer&manufacturer_id=12

زهرا فرشید
2011/4/01, 02:52 PM
از دست این سرور های آپلود! :w20:

49230

49231

اون اجسام رنگی که استفاده کردی جنسشون چیه؟؟

yasse_sepid
2011/4/02, 08:14 AM
اون اجسام رنگی که استفاده کردی جنسشون چیه؟؟

سنگ ریزه های رنگی!!!

لایه سنگریزه ای این تراریوم هم از همین ها بوده:

http://www.iran-eng.com/%C3%98%C2%B3%C3%99%C2%86%C3%9A%C2%AF%20%C3%98%C2%B 1%C3%9B%C2%8C%C3%98%C2%B2%C3%99%C2%87%20%C3%99%C2% 87%C3%98%C2%A7%C3%9B%C2%8C%20%C3%98%C2%B1%C3%99%C2 %86%C3%9A%C2%AF%C3%9B%C2%8C%21%21%21%20%20%C3%99%C 2%84%C3%98%C2%A7%C3%9B%C2%8C%C3%99%C2%87%20%C3%98% C2%B3%C3%99%C2%86%C3%9A%C2%AF%C3%98%C2%B1%C3%9B%C2 %8C%C3%98%C2%B2%C3%99%C2%87%20%C3%98%C2%A7%C3%9B%C 2%8C%20%C3%98%C2%A7%C3%9B%C2%8C%C3%99%C2%86%20%C3% 98%C2%AA%C3%98%C2%B1%C3%98%C2%A7%C3%98%C2%B1%C3%9B %C2%8C%C3%99%C2%88%C3%99%C2%85%20%C3%99%C2%87%C3%9 9%C2%85%20%C3%98%C2%A7%C3%98%C2%B2%20%C3%99%C2%87% C3%99%C2%85%C3%9B%C2%8C%C3%99%C2%86%20%C3%99%C2%87 %C3%98%C2%A7%20%C3%98%C2%A8%C3%99%C2%88%C3%98%C2%A F%C3%99%C2%87:
http://www.iran-eng.com/attachment.php?attachmentid=48796&d=1300977586

yasse_sepid
2011/4/02, 08:34 AM
http://www.irupload.ir/images/s0fawxk8vy6od92y1bq.jpg (http://www.irupload.ir/)

http://www.irupload.ir/images/oq7qikfjnkw6ht1i1r5.jpg (http://www.irupload.ir/)

http://www.irupload.ir/images/xxz74lkq3haqewbdf1rb.jpg (http://www.irupload.ir/)

http://www.irupload.ir/images/bb9p6yubgrbmz01sqf23.jpg (http://www.irupload.ir/)

http://www.irupload.ir/images/1te40zwmzzs2w6zpjz.jpg (http://www.irupload.ir/)

sonichka
2011/4/20, 11:42 AM
برین لذت ببرین
کار دست خودمه
ببخشید اگه عکسش واضح نیست
گل های به کار رفته توش با آب و هوای استوایی تنظیم شده
از گیاهان غالب توش انواع بگونیاس ( برگ هندونه ای ، برگ چرک ، رکس)
و چند تا گونه دیگه مثل لوتوس برگ بیدی

سبزانگشتی
2011/4/22, 10:54 PM
سلام
این اولین تراریوم منه! :redface:خودم خیلی دوسش دارم.
عکسش تقدیم به شما!
راستی چرا هرکار میکنم بازم ساقه اشوریا بلند میشه؟:razz::que:(نور مناسبه!)
5173551736

mamad karol
2011/5/24, 09:35 PM
با سلام خدمت همه دوستان عزیز و ارجمند،:gol:

بنده در مورد تامین نور تراریوم به صورت مصنوعی تقاضا دارم بنده رو راهنمایی کنید،

بنده یه تراریوم تقریبا بزرگ دارم (اگر بر مبنای لیتر حسابش کنیم میشه 400 لیتر) که تو قسمتی از خونه هست که نور طبیعی خورشید بهش نمیرسه و عملا نور خورشید رو نمیبینه،

امکانش هم نیست که جابجاش کنم و جایی بذارمش که نور خورشید بهش برسه،حتی غیر مستقیم،

بنابراین تصمیم گرفتم نور داخلش رو به صورت مصنوعی براش تامین کنم تا جبران عدم بهره مندی از نور طبیعی خورشید بشه و گیاهان رشد کنند همونطور که با نور خورشید رشد میکنن،

اما متاسفانه هیچ اطلاعاتی در این مورد نداشتم و موارد زیادی رو هم نتونستم از اینترنت پیدا کنم،

مثلا اینها رو نمیدونم:

1-از چه لامپی باید استفاده کنم،
2-چه اندازه ای باشن لامپها،
3-چه تعدادی باشن،
4-چه مدت زمانی روشن باشن در روز،
5-از چه محلی باید لامپها رو تهیه کرد،
6-فاصله شون با گیاهها چقدر باید باشه،
7-باید حتما نور از زیر در پوش به گیاهها بتابه یا از روی درپوش هم میشه،

و همچنین اگر به جز این 7 مورد،موارد دیگه ای بود که دوستان صلاح دیدن انجام بشه ممنون میشم راهنماییم کنن و به بنده بگن،

ضمنا یه سوال دیگه در رابطه با خزه،دوستان،راهی برای کشت خزه هست یا نه؟بذری چیزی:D

خیلی ممنونم از همه،موفق و پیروز باشید،خدانگهدار.:heart:

سبزانگشتی
2011/6/02, 01:54 AM
با سلام خدمت همه دوستان عزیز و ارجمند،:gol:

بنده در مورد تامین نور تراریوم به صورت مصنوعی تقاضا دارم بنده رو راهنمایی کنید،

بنده یه تراریوم تقریبا بزرگ دارم (اگر بر مبنای لیتر حسابش کنیم میشه 400 لیتر) که تو قسمتی از خونه هست که نور طبیعی خورشید بهش نمیرسه و عملا نور خورشید رو نمیبینه،

امکانش هم نیست که جابجاش کنم و جایی بذارمش که نور خورشید بهش برسه،حتی غیر مستقیم،

بنابراین تصمیم گرفتم نور داخلش رو به صورت مصنوعی براش تامین کنم تا جبران عدم بهره مندی از نور طبیعی خورشید بشه و گیاهان رشد کنند همونطور که با نور خورشید رشد میکنن،

اما متاسفانه هیچ اطلاعاتی در این مورد نداشتم و موارد زیادی رو هم نتونستم از اینترنت پیدا کنم،

مثلا اینها رو نمیدونم:

3-چه تعدادی باشن،

و همچنین اگر به جز این 7 مورد،موارد دیگه ای بود که دوستان صلاح دیدن انجام بشه ممنون میشم راهنماییم کنن و به بنده بگن،

ضمنا یه سوال دیگه در رابطه با خزه،دوستان،راهی برای کشت خزه هست یا نه؟بذری چیزی:D

خیلی ممنونم از همه،موفق و پیروز باشید،خدانگهدار.:heart:

سلام
جواب همه سوالاتتون رو نمی دونم ولی در حد دانش خودم جواب میدم!
اولا نفرمودید چه نوع گیاهانی تو تراریمتون هست؟ اگه کاکتوس باشن فکر نمی کنم با نور مصنوعی جواب بگیرید چون کاکتوس ها به آفتاب مستقیم نیاز دارن نه صرفا نور!
ولی در مورد اکثر گیاهان آپارتمانی میشه از نور مصنوعی استفاده کرد. باید از لامپ های کم مصرف استفاده کنید 1 مهتابی، یا اگه بیش از یکی نیاز باشه ترکیب آفتابی و مهتابی.اندازه شون به اندازه و نوع گیاهان شما بستگی داره و با تجربه دستتون میاد.فاصله اش تا گیاهتون باید بین 30 تا 50 سانت باشه. من گاهی از چراغ مطالعه استفاده میکنم. ساعات روشن بودنشون هم تا 16 ساعت در روز.در پوش هم اگه کاملا شفاف باشه فکر نمیکنم مانعی ایجاد کنه.
البته بهترین کار اینه که سعی کنید از حداکثر نور خورشید استفاده کنید، اگه اصلا امکانش رو ندارید سراغ نور مصنوعی برید. اگه گیاهانتون رو بطور مداوم زیر نظر بگیرید خیلی زود متوجه نیاز نوری شون خواهید شد:
طویل شدن سریع گیاه و افزایش فاصله بین برگها( رشد علفی) نشونه کمبود نور و روشن شدن رنگ برگها نشونه نور زیاده! با تجربه به خیلی از جوابها میرسید ولی یه چیزی هست که من بهش اعتقاد دارم اینکه گیاها عضوی از خانواده ما هستن نه بخشی از دکور خونه! اگه بهشون توجه کنیم خوشحالمون میکنن.
امیدوارم براتون مفید بوده باشه.
موفق باشید:gol:

زهرا فرشید
2011/6/04, 11:08 AM
خوب گیاه رشد میکنه دیگه نکنهدانتظار داری حالا که تراریوم هست گیاه هم رشد نکنه؟؟اشوریا به طور طبیعی تا دومتر هم ساقه هاش بلند میشن شما فقط میتونی با هرس مداوم کنترلش کنی

سبزانگشتی
2011/6/04, 02:12 PM
خوب گیاه رشد میکنه دیگه نکنهدانتظار داری حالا که تراریوم هست گیاه هم رشد نکنه؟؟اشوریا به طور طبیعی تا دومتر هم ساقه هاش بلند میشن شما فقط میتونی با هرس مداوم کنترلش کنی

فکر کنم اینو در جواب من نوشتی ولی اشتباه نقل قول کردی!
منظورم این نیست که چرا رشد میکنه، منظورم اینه که رشد طولی بیش از حده و گیاه از فرم خارج میشه.موجود زنده رشد میکنه تو تراریوم یا هرجای دیگه ! احمق که نیستم! در هر حال مرسی از توجه ات.
اشوریا رو چه جوری هرس میکنن؟ از ساقه قطع می کنن تا دوباره جوانه بزنه؟

زهرا فرشید
2011/6/04, 09:24 PM
فکر کنم اینو در جواب من نوشتی ولی اشتباه نقل قول کردی!
منظورم این نیست که چرا رشد میکنه، منظورم اینه که رشد طولی بیش از حده و گیاه از فرم خارج میشه.موجود زنده رشد میکنه تو تراریوم یا هرجای دیگه ! احمق که نیستم! در هر حال مرسی از توجه ات.
اشوریا رو چه جوری هرس میکنن؟ از ساقه قطع می کنن تا دوباره جوانه بزنه؟
فکر کنم از طرز نوشتنم حس کردی با عصصبانیت حرف زدم :( معذرت میخام :((

از هرجا قطعش کنی مثل بقیه گیاهان جوانه جانبی بیدار میشه و چند شاخه میشه...رشدش هم خیلی خوبه اصلا خارج از حد انتظار نیست

سبزانگشتی
2011/6/05, 12:23 AM
فکر کنم از طرز نوشتنم حس کردی با عصصبانیت حرف زدم :( معذرت میخام :((

از هرجا قطعش کنی مثل بقیه گیاهان جوانه جانبی بیدار میشه و چند شاخه میشه...رشدش هم خیلی خوبه اصلا خارج از حد انتظار نیست

خواهش میکنم.احتمالا دچار سوء تفاهم شدم.
ممنون از راهنماییت.هرسشو امتحان خواهم کرد.:gol:

sonichka
2011/6/13, 12:20 PM
ب

مثلا اینها رو نمیدونم:

3-چه تعدادی باشن،

.:heart:
تراریوم منم در همین حده و با مشکل شما مواجه بودم

1.من لامپ آکواریومی پیشنهاد میکنم از مهتابی خیلی بهتره چون خودشم یه زیبایی خواصی به تراریوم میده
2.اندازه های مختلفی داره من پیشنهاد میکنم به اندازه طول تراریوم بگیری که نور به طور یکسان پخش بشه
3.برای محکم کاری 2تا بگیری خیلی بهتره ولی یکی هم جواب میده
4.نور مصنوعی برای تراریوم از 16 ساعت تا 18 ساعت توصیه میشه بستگی به گونه های گیاهیت داره
5.لوازم الکتریکی.....
6.من پیشنهاد میکنم 30 سانت فاصله قرار بدی
7.نور ،نوره مهم اینه که به اندازه برسه چه از روی در پوش چه از زیر در پوش (برای زیبایی از یزر جا سازی کنی خیلی بهتر میشه

چند نکته:
1.سعی کن از مدل شارژی استفاده کنی که مشکل سیم کشی نداشته باشی و زیبایی کار حفظ بشه
2.حتما چراغ مخصوص آکواریوم بگیر چون به رطوبت داخل تراریوم مقاوم تره
3.آب زیاد نده به تراریوم ( رشد گیاهات زیاد میشه)

در مورد خزه دیگه اطلاعاتی ندارم

چلچراغ
2011/6/14, 08:17 PM
از دوستانی هم که تا حالا تجبره عملی کاشت تراریوم داشتن خواهش میکنم که تجبریاتشون را اینجا بزارن و اگر هم به صورت عکس هم باشه که بهتر میشه.

ممنون از همتون:gol::gol::gol:
[/SIZE][/B][/COLOR][/CENTER][/QUOTE]

سلام به همگی

من الان 6 ماهه که یه تراریوم دارم البته کوچیکه اما زیباست

راستش من یه نکته ای میگم که تجربه بهم ثابت کرده... اگه می خوایین برا اولین بار یه تراریوم بسازین از کاکتوس ها استفاده کنین چون هم به کم آبی مقاوم اند هم به بیماریها و آفات مقاوم اند ..... این طوری نتیجه بهتری می گیرین

موفق باشین

evil blue
2011/6/19, 07:55 PM
سلام
من علاقه بسیاری به ساخت باغ شیشه ای دارم در صورت امکان نحوه ساخت آن بصورت کامل (اعم از خاک نحوه آبیاری برای گیاهانی خاص و غیره) را توضیح دهید

amhain
2011/6/19, 09:38 PM
سلام
من علاقه بسیاری به ساخت باغ شیشه ای دارم در صورت امکان نحوه ساخت آن بصورت کامل (اعم از خاک نحوه آبیاری برای گیاهانی خاص و غیره) را توضیح دهید

دوست عزیز تقریبا همه نکاتی که راجه به ساخت تراریوم لازمه بصورت کامل اینجا هست
فقط مطالب خیلی زیاده پیشنهاد میکنم یه برگه بزاری جلو دستت از اول شروع کنی به خوندن و نکاتیو که لازم داری یادداشت کنی اینجوری دیگه گیج نمی شی
منم همین کارو کردم:)

amhain
2011/6/19, 09:55 PM
57104
اگه میشه اسم گیاهای تو این تراریومو به من بگید:redface:

سبزانگشتی
2011/6/22, 02:16 AM
:w30:
اینم دومین تراریوم من

57309

لیمویی
2011/6/23, 10:47 PM
:w30:
اینم دومین تراریوم من

57309

خوشجله آفرین

sayyad84
2011/6/24, 09:10 PM
57104

با سلام،
گیاهان کناری از خانواده ی کراسولا ها هستن، گیاهان میانی از خانواده آلوئه و گیاهانی که در جلوی ظرف هستن Adromischus نام دارن! البته فکر نمی کنم با این نام ها بتونید تهیه شون کنید!

لیمویی
2011/6/24, 10:05 PM
57104

فکر کنم اگه میخواین درست کنید بهتره یه گلخونه یا گلفروشی خوب برین (یا چندتا)و کاکتوسها و گیاهای گوشتی مورد نظرتون رو انتخاب کنید خیلی ازاینا هستن ولی منم فکر نکنم بیشتریا به اسم بشناسن.

yasse_sepid
2011/8/18, 11:23 AM
http://www.myup.ir/images/07626284089554584523.jpg (http://www.myup.ir/)

http://www.myup.ir/images/80475385162163963438.jpg (http://www.myup.ir/)

http://www.myup.ir/images/80038689176122366355.jpg (http://www.myup.ir/)

http://www.myup.ir/images/36497914285525191368.jpg (http://www.myup.ir/)

nargessss
2011/8/30, 02:33 PM
سلام به هم ی دوستان من امروز اولین تراریمم رو ساختم اما خیلی خالیه در واقع اون گیاه هایی ک معمولا تو تراریوم میذارن اینجا دووم نمیاره خزه هم ک اصلا پیدا نمیشه میشه راهنماییم کنید ک به جای خزه دیگه چی میتونم بذارم ؟
الان تو تراریمم 2 نمونه کاکتوس و سانسوریا و آلوئه ورا گذاشتم ک نمایه زیاد جالبی نداره ....
لطفا راهنماییم کنید

nargessss
2011/8/30, 08:37 PM
63573بازم سلام انگار هیچ کسی نیست جوابه منو بده ی عکس از تراریوم میذارم ک تو ی سایته عربی دیدم میخوام اسم گیاهایی ک توش هست رو بدونم اگه میدونید بهم بگید . ممنون

زهرا فرشید
2011/8/31, 07:20 PM
سلام به هم ی دوستان من امروز اولین تراریمم رو ساختم اما خیلی خالیه در واقع اون گیاه هایی ک معمولا تو تراریوم میذارن اینجا دووم نمیاره خزه هم ک اصلا پیدا نمیشه میشه راهنماییم کنید ک به جای خزه دیگه چی میتونم بذارم ؟
الان تو تراریمم 2 نمونه کاکتوس و سانسوریا و آلوئه ورا گذاشتم ک نمایه زیاد جالبی نداره ....
لطفا راهنماییم کنید
یه عکس از تراریومت بزاری ممنون میشم

زهرا فرشید
2011/8/31, 07:21 PM
63573بازم سلام انگار هیچ کسی نیست جوابه منو بده ی عکس از تراریوم میذارم ک تو ی سایته عربی دیدم میخوام اسم گیاهایی ک توش هست رو بدونم اگه میدونید بهم بگید . ممنون
گیاهان اپارتمانی هستن مثل گوش فیلی و زبرینا

nargessss
2011/9/01, 01:00 AM
63657سلام اینم عکسه تراریمم ولی هنوز تزئئنش نکردم میخوام اول ی سری گیاه بهش اضافه یا کم کنم بعد تزیینش کنم . راستی تو عکسی ک در پسته قبلی گذاشتم و خواستم نامه گیاهاشو بهم بگید سمته چپش ی گیاهی شبیه کاج هست اسم اون رو نمیدونید ؟
ممنون

yasse_sepid
2011/9/01, 09:59 AM
لطفا راهنماییم کنید

سلام دوست عزیز

این تراریومتون که با گیاهان گوشتی و کاکتوس درستش کردین در واقع یه دزرت(Desert) تراریومه .بهتره توش از خزه استفاده نکنید. چون که خزه آب رو جذب میکنه و این گیاهان هم ترجیح میدن که سطح خاک خشک باشه و اگه خاک به مدت زیادی مرطوب بمونه ، کاکتوس ها و گیاهان گوشتی رو میپسونه.
پیشنهاد میکنم که تراریومتون رو با گیاه گوشتی و کاکتوس ها پرش کنید. مخصوصا اونایی که ارتفاع زیادی ندارند تا مثلا کار گیاه پوششی رو براتون انجام بده.
اگه دوست ندارید سطح خاک تراریومتون مشخص باشه میتونید با یه لایه سنگ ریزه اونو بپوشونید.

زهرا فرشید
2011/9/01, 11:31 PM
63657سلام اینم عکسه تراریمم ولی هنوز تزئئنش نکردم میخوام اول ی سری گیاه بهش اضافه یا کم کنم بعد تزیینش کنم . راستی تو عکسی ک در پسته قبلی گذاشتم و خواستم نامه گیاهاشو بهم بگید سمته چپش ی گیاهی شبیه کاج هست اسم اون رو نمیدونید ؟
ممنون
اره احتما از انواع کاج ها هست منتها بذری کشت شده است برای همیم اینقدر کوچیکه.
توضیحات دوستمون یاس سپید هم عالی بودن
مرسی

Phyto
2011/9/04, 02:56 PM
یعنی بذر کاجو بکاریم اینجوری میشه؟! لازم شد امتحان کنم!

http://www.iran-eng.com/attachment.php?attachmentid=63573&d=1314723967

fgni
2011/9/04, 03:21 PM
میشه بذر کاج بکاری اخه رشدش کمه و چند سالی کوچیک میمونه فقط خاکش باید متخلخل و سبک باشه

nargessss
2011/9/25, 01:09 PM
سلام رفتم مسافرت و برگشتم همه ی گیاه های تراریومم یا کپک زدن یاخشک شدن نمیدونم واسه خاکش بود یا نه .........

reza_197
2011/9/25, 04:19 PM
ممنون

سلام نام گیاه سمت چپی فکر کنم Crassula lycopodioides
باشه.

Girlicious
2012/1/13, 09:43 PM
سلام. ميخواستم بدونم آزاليا رو ميشه داخل تراريوم نگه داشت يا محيط مرطوب تراريوم خرابش ميکنه؟ اگه بخوام خودم پروررشش بدم از کجا بذر بخرم؟

nargessss
2012/2/07, 06:08 AM
84322نظرتون چیه ؟اگه ایرادی داره بگید
ممنون

nargessss
2012/2/07, 06:16 AM
84323اینم یکی دیگه البته از این زیاد راضی نیستم .....

hani20
2012/2/29, 01:10 PM
سلام
من واسه تراریوم خزه می خام کشت کنم ولی اطلاعاتی در موردش ندارم. ممنون می شم اطلاعاتی در این زمینه به من بدین.

حمید 88
2012/2/29, 06:36 PM
سلام تا این حد میدونم که اگر مقدار زیادی نیاز دارید باید با گلخانه داران شمال هماهنگ شوید مقدار کم را ممکن است گل فروشیهای سطح شهر داشته باشند ازخزه اطراف قیم (چماق)گلهای پتوس یا برگ انجیری اسکاندیس نیز اگر پیدا نکردید وبرایتان تهیه به صورتهای دیگر مقدور نشد میتوانید تهیه کنید
سلام
من واسه تراریوم خزه می خام کشت کنم ولی اطلاعاتی در موردش ندارم. ممنون می شم اطلاعاتی در این زمینه به من بدین.

fk_invisible
2012/4/01, 08:16 PM
این اولین تراریوم من است . خزه ها را از روی کوه جمع کردم و الان در پوست گردو هستند .:redface:
به نظرتان چه اشکالاتی دارد؟
9171491711

fgni
2012/4/02, 09:17 AM
این اولین تراریوم من است . خزه ها را از روی کوه جمع کردم و الان در پوست گردو هستند .:redface:
به نظرتان چه اشکالاتی دارد؟
9171491711
جالبه كه شما همچين كاري انجام دادين اما تراريوم در واقع يك محيط بسته هست ميشد از يه ظرف مشابه تنگ ماهي خونتون استفاده كنيد اما بنظرم كاسه شما مناسب نباشه و خزه ها هم كه به رطوبت حساس هستن زود ازبين ميرن

fk_invisible
2012/4/02, 11:36 AM
جالبه كه شما همچين كاري انجام دادين اما تراريوم در واقع يك محيط بسته هست ميشد از يه ظرف مشابه تنگ ماهي خونتون استفاده كنيد اما بنظرم كاسه شما مناسب نباشه و خزه ها هم كه به رطوبت حساس هستن زود ازبين ميرن

یعنی خزه با رطوبت زیاد از بین میرود؟
چون من در ظرف را میبندم

fk_invisible
2012/4/02, 09:42 PM
ممکن است در مورد شرایط رشد انواع خزه ها در تراریوم اطلاعاتی بدهید؟
خزه ها به رطوبت زیاد احتیاج دارند یا کم؟
اگر بخواهم یک تراریوم 40x40x40 داشته باشم و نزدیک پنجره روی زمین بگذارم ، چه گیاهانی برایش مناسب هستند؟
ممنونم:smile:

سبزانگشتی
2012/4/06, 01:18 PM
ممکن است در مورد شرایط رشد انواع خزه ها در تراریوم اطلاعاتی بدهید؟
خزه ها به رطوبت زیاد احتیاج دارند یا کم؟
اگر بخواهم یک تراریوم 40x40x40 داشته باشم و نزدیک پنجره روی زمین بگذارم ، چه گیاهانی برایش مناسب هستند؟
ممنونم:smile:

سلام
این ابتکار شما خلاقانه و چشم نوازه به نظرم! همچنان ادامه بدید!
حتما تو جنگل های مرطوب شمال خزه زیاد دیدید، پس میشه فهمید که به رطوبت بالا نیاز دارن و در اثر خشکی هوا از بین میرن.
اگه پنجره آفتاب گیره به نحوی که آفتاب مستقیم چندساعت داخل تراریوم بتابه میتونید از کاکتوس ها یا انواع گیاهان گوشتی در تراریوم استفاده کنید.
ولی اگه فقط روشنه و نور غیر مستقیم خوبی داره میتونید از انواع گیاهان آپارتمانی استفاده کنید فقط نکته مهم اینه که همه گیاها به رطوبت بالا حساس نباشن و نیازهای یکسانی داشته باشند به خصوص نیاز آبی یکسان.که البته اغلب گیاهان آپارتمانی این ویژگی ها رو دارن. هرچقدر از گیاهانی با تنوع رنگی بیشتر استفاده کنید قشنگتر خواهد بود.
امیدوارم مفید بوده باشه.
موفق باشید :smile:

سبزانگشتی
2012/4/06, 01:31 PM
9241292413 اینم سومین تراریوم من.

fk_invisible
2012/4/06, 01:35 PM
سلام
این ابتکار شما خلاقانه و چشم نوازه به نظرم! همچنان ادامه بدید!
حتما تو جنگل های مرطوب شمال خزه زیاد دیدید، پس میشه فهمید که به رطوبت بالا نیاز دارن و در اثر خشکی هوا از بین میرن.
اگه پنجره آفتاب گیره به نحوی که آفتاب مستقیم چندساعت داخل تراریوم بتابه میتونید از کاکتوس ها یا انواع گیاهان گوشتی در تراریوم استفاده کنید.
ولی اگه فقط روشنه و نور غیر مستقیم خوبی داره میتونید از انواع گیاهان آپارتمانی استفاده کنید فقط نکته مهم اینه که همه گیاها به رطوبت بالا حساس نباشن و نیازهای یکسانی داشته باشند به خصوص نیاز آبی یکسان.که البته اغلب گیاهان آپارتمانی این ویژگی ها رو دارن. هرچقدر از گیاهانی با تنوع رنگی بیشتر استفاده کنید قشنگتر خواهد بود.
امیدوارم مفید بوده باشه.
موفق باشید :smile:

متشکرم از پاسختان
پنجره ام خیلی آفتاب گیر است . ولی گیاهان گوشتی را دوست ندارم . گزینه های دیگری هم هست؟
ممکن است نام چند گیاه را که بتوانم استفاده کنم بفرمایید؟

ممنون:smile:

سبزانگشتی
2012/4/06, 02:00 PM
متشکرم از پاسختان
پنجره ام خیلی آفتاب گیر است . ولی گیاهان گوشتی را دوست ندارم . گزینه های دیگری هم هست؟
ممکن است نام چند گیاه را که بتوانم استفاده کنم بفرمایید؟

ممنون:smile:

هیچ اشکالی نداره اگه گیاهان آپارتمانی رو ترجیح میدید خیلی هم عالیه درسته که سایه رو تحمل میکنن ولی آفتاب پشت پنجره خیلی هم خوبه براشون و درمقابل آفتاب سوزان ظهرهای تابستونی هم میشه خیلی راحت مثلا با یه پرده حریر کمی شدت آفتاب رو کم کرد.
توی تراریوم ها اغلب از فیتونیا (هم سبز و هم قرمز) استفاده میکنن.بیشتر گیاهان آپارتمانی که تو خونه دارین میشه ازشون قلمه های کوچیک تهیه کنید و تو تراریوم بکارید(کاری که من میکنم) مثلا پیتوس،سانسوریا، گل سنگ هم برگ هایی با لکه های رنگی قشنگی داره واسه همین تو تراریوم ها ازش استفاده میشه. اگه یکم تو نت سرچ کنید میتونید از عکس ها الهام بگیرید.
مثلا من تو این تراریوم از سانسوریا،پیتوس،فیتونیا،فی لودندرون،سیسوس و خزه استفاده کردم. البته این یه تنگ کوچیکه.با ابعادی که شما اشاره کردین دستتون برای استفاده از گیاهان بیشتر و بزرگ تر بازتره!
92420

fk_invisible
2012/4/06, 03:40 PM
هیچ اشکالی نداره اگه گیاهان آپارتمانی رو ترجیح میدید خیلی هم عالیه درسته که سایه رو تحمل میکنن ولی آفتاب پشت پنجره خیلی هم خوبه براشون و درمقابل آفتاب سوزان ظهرهای تابستونی هم میشه خیلی راحت مثلا با یه پرده حریر کمی شدت آفتاب رو کم کرد.
توی تراریوم ها اغلب از فیتونیا (هم سبز و هم قرمز) استفاده میکنن.بیشتر گیاهان آپارتمانی که تو خونه دارین میشه ازشون قلمه های کوچیک تهیه کنید و تو تراریوم بکارید(کاری که من میکنم) مثلا پیتوس،سانسوریا، گل سنگ هم برگ هایی با لکه های رنگی قشنگی داره واسه همین تو تراریوم ها ازش استفاده میشه. اگه یکم تو نت سرچ کنید میتونید از عکس ها الهام بگیرید.
مثلا من تو این تراریوم از سانسوریا،پیتوس،فیتونیا،فی لودندرون،سیسوس و خزه استفاده کردم. البته این یه تنگ کوچیکه.با ابعادی که شما اشاره کردین دستتون برای استفاده از گیاهان بیشتر و بزرگ تر بازتره!
92420

خیلی ممنون
تراریوم شما خیلی زیباست . درش را هم میبندید یا همیشه باز است؟
ببخشید یک سوال دیگر:
دلیل اینکه خزه سفید میشود چیست؟
خزه چه طوری تکثیر میشود؟
ببخشید زیاد میپرسم:redface:

سبزانگشتی
2012/4/06, 04:19 PM
خیلی ممنون
تراریوم شما خیلی زیباست . درش را هم میبندید یا همیشه باز است؟
ببخشید یک سوال دیگر:
دلیل اینکه خزه سفید میشود چیست؟
خزه چه طوری تکثیر میشود؟
ببخشید زیاد میپرسم:redface:

خواهش میکنم خوشحال میشم کمک کنم.:smile:
این درش بازه همیشه یعنی ظرفش اصلا در نداره.میشه در ظروف دردار هم کاشت ولی به خاطر بالا رفتن رطوبت +گرمای زیاد داخل شیشه خطر ابتلا به بیماری های قارچی زیاد میشه.
اگه از خزه استفاده کنید بهتره دربسته باشه تا رطوبت بالا بره ولی هرازگاهی به خصوص در آفتاب و گرمای زیاد باید درظرف رو برداشت تا تهویه انجام بشه.
متاسفانه درمورد خزه زیاد چیزی نمیدونم.

fk_invisible
2012/4/11, 12:03 PM
تراریوم های دست ساز بسیار ظریف و زیبا (http://www.martindelittle.com/wardian%20case.htm)

جالب است اگر کلمه ی wardian terrarium (https://www.google.com/search?hl=en&bih=598&biw=1366&sout=0&tbm=isch&sa=1&q=wardian+terrarium&oq=wardian+&aq=2&aqi=g4g-S6&aql=&gs_l=img.1.2.0l4j0i24l6.37405l43672l0l47474l10l10l 0l0l0l0l448l2073l3j3j1j1j2l10l0.frgbld.)در گوگل ایمیج سرچ کنید ، تصاویر زیادی از همین تراریوم های دست ساز و زیبا می آید .
کسی در باره ی نحوه ی ساختن این طور تراریوم ها اطلاع دارد؟
ممنون میشوم

اوينار
2012/5/20, 06:00 PM
اگه تو سايت yahoo هم سرچ كنيد عكسهاي زيادي به شما نشان ميده بعضي سايت ها هم مرحله به مرحله توضيح داده اما به زبان انگليسي 98529

ابراتا
2012/6/05, 10:26 AM
خیلی خوشم اومد داریوش جان ,من رشته ام زمین شناسیه و خیلی به گیاهان خانواده کاکتوس علاقه دارم «تو اطاقم خیلی کاکتوس دارم ,میتونم اونهارو تو ظرف تراریوم بکارم؟خاکشون باید چطوری باشه؟

shirin-sad
2012/7/08, 07:18 PM
سلام.
ساخت تراریوم خیلی ساده ست اما مهمتر از همه توجه به گیاهانی ست که در تراریوم می کاریم.
گیاهان باید از نظر نیاز آبی ، نیاز دمایی و نوری یکسان باشند یعنی گیاهانی رو در کنار هم بکاریم که نیازهای مشابه داشته باشند. مثلا نمیشه گیاهان گوشتی یا کاکتوس که نیاز آبی کمی دارند رو در کنار گیاهانی با نیاز آبی بالا کاشت.
نکته اول تعیین تم و موضوع کاره. درست مثل هر طراحی دیگه ای تراریوم هم باید موضوع و تم خاصی داشته باشه.
1-قدم اول در ساخت تراریوم انتخاب شیشه ی مناسبه که انواع مختلفی توی بازار موجوده
2-قدم دوم اینه که ته ظرف رو یه لایه سنگهای درشت به عنوان زه کش بذاریم (البته جنبه ی زیبایی هم داره و میشه از سنگهای رنگی استفاده کرد) نکته ی مهم این قسمت اینه که سنگ ها با قارچ کش حسابی ضد عفونی بشن. البته باید همه ی اجزای تراریوم به غیر از گیاهانی که استفاده می شن ضد عفونی کنیم.
3-روی لایه ی زه کش یه ردیف خزه و یا پارچه قرار میگیره که به عنوان ***** عمل میکنه و جلوی ورود خاک رو به لایه ی زه کش میگیره.
4- یه لایه ذغال برای گرفتن سومیت و بو و بیماری و... باید در تراریو تعبیه بشه.
5- حالا لایه های خاک رو میریزیم که میتونیم برای زیبایی کار از چندلایه خاک با رنگبندی متفاوت استفاده کنیم.
6- حالا موقع کاشت گیاهاست. میتونیم از خزه ، چوب ، وسایل زینتی و قطعات سنگ برای تزیین استفاده کنیم.
7-در آخر از یک سلفون برای روکش ورودی شیشه استفاده می کنیم تا آب کمتری از دست بده و کمتر به آبیاری نیاز باشه.
برای آب دادن به گیاهان درون تراریوم بهتره از یک پیست استفاده بشه که آب به شیشه پاشیده نشه.

http://www.bagheban.com/products_pictures/389015_16_terrarium.jpg

http://axgig.com/images/93155887704636150908.jpg

http://putitinajar.com/article_images/terrarium4.jpg
http://nargil.ir/plant/images/terarium/stand/amazon1-300x225.jpg

سبزانگشتی
2012/7/25, 09:53 PM
107559

سبزانگشتی
2012/8/21, 09:48 PM
110741110742

Mo.Moghadam
2012/9/13, 10:12 AM
سلام
دوستان میخواستم درخواست کنم گیاهان متناسب با شرایط پالداریومو بهم معرفی کنید
باید گیاهانی باشن که نیاز مند رطوبت بالا باشند
ممنون میشم زودتر جواب بدین

masoud71
2012/12/11, 10:00 PM
چطوره؟ این تراریوم رو خودم درست کردم...

126718

نوید7
2012/12/15, 02:47 PM
با سلام من تو کار طراحی و فروش تراریوم هستم و الان در بوشهر دارم دنبال مغازه میگردم اما اگر تراریوم خواستید چه تزیینی چه برداشت سبزی گرفته تا گل و قارچ و آلوورا و هرچی بشه برداشت کرد با نورپردازی و تزیین با مشاوره و قیمت استثنایی و طرح های متنوع و سفارشی در خدمتم.

Phyto
2012/12/16, 10:14 AM
با سلام من تو کار طراحی و فروش تراریوم هستم و الان در بوشهر دارم دنبال مغازه میگردم اما اگر تراریوم خواستید چه تزیینی چه برداشت سبزی گرفته تا گل و قارچ و آلوورا و هرچی بشه برداشت کرد با نورپردازی و تزیین با مشاوره و قیمت استثنایی و طرح های متنوع و سفارشی در خدمتم.

نگفتم بیای اینجا تبلیغ کنی که! :D
درباره روش کارت توضیح بده، از کارایی که انجام دادین نمونه عکس بذار، فوت کوزه گری یادمون بده ...

نوید7
2012/12/16, 02:47 PM
اهه ببخشید:redface:
البته مطالب قبلی به حد کافی کامل بودند حالا می خواهم به تزیینات و کار های جانبی بپردازم تراریوم ها به دو صورت دسته بندی می شوند. 1-معیار دسته بندی هدف است. 2- معیار دسته بندی نوع طراحی است.
گروه یک به سه دسته تقسیم می شوند.1-برای محصول درست می شوند. 2-برای زیبایی درست میشوند.
گروه دو به به پنج دسته تقسیم می شوند.(البته هر کدام از نام گذاری ها تعریف شده خود ما هستند و ضرورتا ربطی به تعریف های دیگر ندارند.)1-جنگلی 2-استوایی 3- مناسبتی 4-کلاسیک 5-پرورشی
1- جنگلی:همان طور که از اسمش پیداست دارای آبنما و گیاهان و حیواناتی است که ماهیت یک جنگل رو به خانه ها می آورد.
2-استوایی:زیبایی متفاوتی دارند این تراریوم ها پوشیده از گیاهان گرمسیری هستند و بهترین گزینه برای تمیز کردن هوا می باشند.
3- مناسبتی:که می توانند سبزه های عید سبد هدیه یا هرچیزدیگری باشند.
4- کلاسیک:مانند باغچه ها هستند،بیشتر گل ها در این تراریوم ها جواب می دهند در این جا هدف تنها زیبایی است.(معمولا نظم بالایی دارند.)
5- پرورشی: در این نوع تراریوم ها از یک یا دو نوع گیاه استفاده می شود و هدف پرورش گونه است.
سوالی باشد آماده پاسخگویی ام.;)

معصومه دیوانعلی
2013/2/23, 05:22 PM
عکسی از این نوع تراریوم های که گفتید ندارید؟

masoud_esmaili
2013/4/16, 04:45 PM
بچه ها اين تراريومو از كجا ميشه تهيه كرد؟

mahadplus
2013/5/03, 02:00 PM
سلام دوستان
من تازه میخوام بزن تو کار تراریوم:cool:
لطفا کمکم کنید:gol:
تازه کارم:D
اتاقم نور خورشید زیاد داخلش نیست میشه گفت کلا نور مصنوعی است
به نظرتون از چه گیاهانی میشه استفاده کرد:que::que:

negar62
2013/5/03, 04:41 PM
اینم کار منه149274