PDA

برای دیدن نسخه كامل اینجا را كلیك كنید : مشاوره ي گياه پزشکي

صفحه ها : 1 2 3 [4] 5

aboozar esmaili
2011/9/24, 06:11 PM
:redface::redface:جناب مهدوي بازم سوال ببخشيد:
1‌‌‌‌‍‍‍:::آيا كود كلسيم و فسفر براي افزايش رنگ ميو ه ها در توت فرنگي و گوجه مناسب است ؟ اگر مناسب هست لطفا طريقه و زمان استفاده از آن را برايم توضيح دهيد
2:::براي مباره با علف هرز يولاف يا جودوسر بايد چه كرد ؟
3:::براي از بين بردن كرم ريشخوار البته اگه درست تشخيص داده باشم ...سفيد - بند بند غير مجزا- از سر و ته باريك - شبيه ميگو - با حركتهاي داخل بندي - چه بايد بكنم ؟
4::: براي از بين بردن علف هرز مرغ كه لابلاي سبزيجات باغچه روئيده فقط مبارزه فيزيكي بايد انجام داد يا راه ديگري هم دارد ؟

بازم شرمنده...........اگه خسته تون ميكنم :redface:
پاسخ به سوالات:
سوال 1- نقش کلسیم و پتاس در رنگ میوه اهمیت بیشتری داره. برای این کار می توانید از کودهای کلسیم دار موجود در بازار مانند برکسیل کلسیم ( 1 در هزار) و همچنین کود سولو پتاس (5 در هزار) همزمان با شروع میوه دهی استفاده نمائید.
سوال 2- علف هرز یولاف وحشی را عنوان نکردید در چه محصولی می خواهید کنترل کنید که راهنمایی کنم.
سوال 3- اگه منظورتان سوسک سفید ریشه باشه باید از حشره کش دیازینون به نسبت یک و نیم در هزار در پای درخت استفاده نمائید.
سوال 4- اگر سبزیجات شما پهن برگ هستند مثل ریحان و ... می تونید از علف کش جدید پنترا به نسبت 3-2 در هزار استفاده کنید.
موفق باشید.

dalin
2011/9/24, 07:56 PM
سلام حالا درست شد؟ به نظرتون میتونه کمبود آهن باشه آخه شنیدم خاک این نواحی کمبود آهن داره

سلام
نه کمبود آهن که نیست

hamid takro
2011/9/24, 08:20 PM
سلام حالا درست شد؟ به نظرتون میتونه کمبود آهن باشه آخه شنیدم خاک این نواحی کمبود آهن داره

بله دیدم ... در مورد خرمالو من اطلاعاتی ندارم ... اما بازم 2 2تا 4تا میکنم!
اما در مورد گردو فکر نکنم عاملش پاتوژن باشه و کمبود آهن هم فکر نکنم باشه ...
عکساتون رو دارم سر اجازه بدید 2 2تا 4تا کنم ...

hamid takro
2011/9/27, 06:54 PM
وای که شرمنده نشد 2 2 تا 4تا کنم ...
من فکر میکنم خاک باغچتون کمبود مواد غذایی داشته باشه
علائم هر دو درخت شباهت زیادی داره به کمبود عناصری مثل فسفر و کلسیم و پتاسیم و تا حدودی به کمبود منیزیم!

گرچه گردو هم میتونه از گرما دچار چنین علائمی بشه ... چون خود من هم گردو کاشتم تو باغچه ... برگاش چنین شکلی پیدا کرد و فاتحه ... (علتش گرمای محیط بود ... با آب و هوای اینجا نمیساخت)

برگای دیگه خرمالو سوراخ شدگی ای پارگی ای ... علائم دیگه ای نداره؟
به باغچتون کود دامی مناسب دادید؟
بعد گردوی شما چند ساله است؟

eliot -esf
2011/9/27, 07:07 PM
بچه ها علت اینطوری شدن این درخت 65940شما میدونین تازه تمام برگ هاشم انگار که لارو یک حشره خرده باشه بود !!! اخه جای دوندون هاش رو برگ ها باقی مونده بود :D

hamid takro
2011/9/27, 07:22 PM
الهام جان شباهت داره به خسارت کرم های چوبخوار
درختت چیه؟
آثاری از فضولات هم هست؟

eliot -esf
2011/9/27, 07:27 PM
درختت چیه؟
آثاری از فضولات هم هست؟
درخت فک کنم زرد الو !!! یادم نیست دقیقا :confused:
فضولات ؟؟ فضولات چی ؟؟ حشره ؟؟؟ تا این حد دقت نکردم اصلا کلا خیلی اون تیکه شلوغ بود معلوم بود خیلی وقته بهش رسیدگی نکره بودن !!

senjed A
2011/9/27, 07:29 PM
درختت چیه؟
آثاری از فضولات هم هست؟
آقا حمید شبیه اون درختای ما نیست که گفتین باکتری زده؟

hamid takro
2011/9/27, 07:59 PM
درخت فک کنم زرد الو !!! یادم نیست دقیقا :confused:
فضولات ؟؟ فضولات چی ؟؟ حشره ؟؟؟ تا این حد دقت نکردم اصلا کلا خیلی اون تیکه شلوغ بود معلوم بود خیلی وقته بهش رسیدگی نکره بودن !!

آره فضولات حشره!
کی عکس انداختی!؟
میتونه پروانه فری باشه (مثلا عرض کردم) ... الان دارم عجله ای نظر میدما ...
اما یه کاری کن یه میله فلزی بردار و از همونجایی که صمغ خارج شده سوراخی پیدا کردی میله رو بکن بره تو! ببین تا چقد میله میره تو!

آقا حمید شبیه اون درختای ما نیست که گفتین باکتری زده؟

نه این باید صمغ باشه ... شایدم من کور شدم! وایسا یه بار دیگه نیگاه کنم!
امممممممممم نه بیشتر شبیه صمغ خارج شده از درخته!

senjed A
2011/9/27, 08:04 PM
عکسای منم صمغ خارج شده از درخت بود!

eliot -esf
2011/9/27, 08:05 PM
جمعه هفته پیش !! از من خیلی دوره کاری نمیتونم رووش بکنم فقط میخواستم بدونم چیه !!!!
اره صمغ درخت بود !!!!

senjed A
2011/9/27, 08:07 PM
منظور من این بود که شبیه عکسای من نبود که گفتین به خاطر باکتری این جوری شده؟ نه اینکه صمغ مال باکتری باشه!

hamid takro
2011/9/27, 08:12 PM
عکسای منم صمغ خارج شده از درخت بود!

سنجد جان کدوم عکسا رو میگی فدات شم. ؟ من کمی اینجا سرم شلوغه کمی گیجم!
گال باکتریایی مثل این نیست بعد بشتر سمت طوقه است (گرچه دیده میشه تا ارتفاع 1.5 متری هم وجود داشته)
گال باکتری خود بافت و پوست درخته با خود باکتری ... چروکیده تر و خشبی بنظر میرسه ... بله صمغ هم دیده میشه اما به تعداد زیاد تر و پراکنده! (گرچه بعضی گالهای مونده صاف شده بنظر میرسه ...
اگه اشتباه میکنم یا نکته ای رو فراموش کردم بفرمایید ...

eliot -esf
2011/9/27, 08:15 PM
6595565956اینم یک دو تا عکس از برگش !!!

senjed A
2011/9/27, 08:18 PM
سنجد جان کدوم عکسا رو میگی فدات شم. ؟ من کمی اینجا سرم شلوغه کمی گیجم!
گال باکتریایی مثل این نیست بعد بشتر سمت طوقه است (گرچه دیده میشه تا ارتفاع 1.5 متری هم وجود داشته)
گال باکتری خود بافت و پوست درخته با خود باکتری ... چروکیده تر و خشبی بنظر میرسه ... بله صمغ هم دیده میشه اما به تعداد زیاد تر و پراکنده! (گرچه بعضی گالهای مونده صاف شده بنظر میرسه ...
اگه اشتباه میکنم یا نکته ای رو فراموش کردم بفرمایید ...
نه صمغایی که روی درختای ماهم بود صاف بود و شفاف !
عکسارو قبلا گذاشته بودم شما شما گفتین باکتریه! ولی خب درسته بیشتر اطراف طوقه بود! و فضولات هم اطرافش دیده نمیشد ولی درختامون کرم خراط هم داره میشه این صمغ ها به خاطر اونام باشه؟

hamid takro
2011/9/27, 08:25 PM
سنجد جان اگر بتونی یه بار دیگه اون عکسا رو بزاری ممنون میشم ... خودمم گیج شدم!
بله میتونه باشه ...
عکسا رو بزار من برم شاید 12 اومدم.

senjed A
2011/9/27, 08:50 PM
اگه لطف کنین صفحه 66 رو ببینین عکسای من اونجاس!

hamid takro
2011/9/27, 08:59 PM
مرسی سنجد جان
دیدم آروم شدم
خب تفاوت زیاد داره
من تو چند پست اخیر فکر کنم گفتم که بهت گفته بودم گال باکتریایی!
در صورتی که بهت گفته بودم شانکر باکتریایی! درسته اونا شانکر باکتریاییه ... (خدا بخواد درست گفتم)
همراه شیرتبه یا همون صمغ زخم هم دیده میشه ...
عکسی که الهام گذاشته با عکس تو فرق داره ...
خب حالا که آروم شدم
میرم شام بخورم!

tatoo
2011/9/27, 09:26 PM
وای که شرمنده نشد 2 2 تا 4تا کنم ...
من فکر میکنم خاک باغچتون کمبود مواد غذایی داشته باشه
علائم هر دو درخت شباهت زیادی داره به کمبود عناصری مثل فسفر و کلسیم و پتاسیم و تا حدودی به کمبود منیزیم!

گرچه گردو هم میتونه از گرما دچار چنین علائمی بشه ... چون خود من هم گردو کاشتم تو باغچه ... برگاش چنین شکلی پیدا کرد و فاتحه ... (علتش گرمای محیط بود ... با آب و هوای اینجا نمیساخت)

برگای دیگه خرمالو سوراخ شدگی ای پارگی ای ... علائم دیگه ای نداره؟
به باغچتون کود دامی مناسب دادید؟
بعد گردوی شما چند ساله است؟
گردو 4-5 -3 ساله
علائم ديگش ريزش برگه
آره مگه كود دامي مناسب و نا مناسبم داره؟!!

hamid takro
2011/9/27, 10:21 PM
منظورم از مناسب میزانش بود ...
ریزش برگ خرمالو دیگه انشالله ...
خب اگر علائم دیگه ای نیست ... فقط لکها و ریزش وجود داره بنظرم کمبود مواد غذایی و استرس عاملش باشه
شاید هم مسمومیت!
تصمیم دقیقی نگرفتیم ... اینا رو گفتم که احتمال زیاد عامل این علائم پاتوژن نیست ... پس میشه با رسیدگی بیشتر مداوا بشه ...
امیدوارم بچه های خوب باغبانی هم بیان و نظری بدن ...

tatoo
2011/9/27, 11:02 PM
منظورم از مناسب میزانش بود ...
ریزش برگ خرمالو دیگه انشالله ...
خب اگر علائم دیگه ای نیست ... فقط لکها و ریزش وجود داره بنظرم کمبود مواد غذایی و استرس عاملش باشه
شاید هم مسمومیت!
تصمیم دقیقی نگرفتیم ... اینا رو گفتم که احتمال زیاد عامل این علائم پاتوژن نیست ... پس میشه با رسیدگی بیشتر مداوا بشه ...
امیدوارم بچه های خوب باغبانی هم بیان و نظری بدن ...
ريزش برگ هردو
ممنونم از رهنمود هاتون

Phyto
2011/9/28, 10:01 AM
http://www.iran-eng.com/attachment.php?attachmentid=65940&d=1317141439

این به نظر میاد کرم طوقه یا همون کاپنودیس داشته باشه!

Phyto
2011/9/28, 10:05 AM
اگه لطف کنین صفحه 66 رو ببینین عکسای من اونجاس!

من تازه صفحه 39 ام... اگه شماره پستو بگید بهتر از شماره صفحه هست!

senjed A
2011/9/28, 11:43 AM
eeeمن نمیدوستم !شماره پست 661 ، 662 و 663

hamid takro
2011/9/28, 11:50 AM

بله امکانش هست ... الان حضور ذهن ندارم در مورد خسارت کاپنودیس شما بالاخره تجربه بیشتری دارید ...
اما تو همین باغ دانشگاه ما تو همین وضع صمغ زدگی با لارو کرم خراط مواجه شدیم ... شباهت ها وجود داره دیگه ...

برای تو 20 پستی نشون داده میشه! 66 رو تقسیم بر 2 کنی میشه 33 شما!

mbaharr
2011/10/18, 11:55 AM
با عرض سلام و ادب. یکی دو هفته ای میشه که کاج مطبق دو ساله ی من داره یکی یکی از سوزن های برگ های پایینش زرد میشه و می ریزه. دیروز متوجه شدم که این بلا داره سر طبقه ی بعدی هم میاد. و مطمئن هستم که آفت یا قارچ نداره و هر روز هم آب پاشی میکنمش و به طور منظم بهش آب میدم.
خواهش میکنم اگه میتونید مشکل منو حل کنید چون خیلی خیلی ناراحتم .
چند تا عکس همین امروز ازش گرفتم .

6798667988

Phyto
2011/10/18, 12:31 PM
اگه فقط از برگهای پایینش باشه که مشکلی نیست، پیر شده! خواه ناخواه برگهای پایین میریزه و برگ جدید در میاره.
ولی اگه برگهای بالاتر زرد میشن و میریزن ممکنه به دلیل گرما یا خشکی هوا باشه، آب پاشی که میکنید (هرچند فکر کنم آپ پاشی هر روز نیاز نباشه) بنابراین بهتره به جای خنکتر و با جریان بهتر هوا منتقلش کنید. اگه کنار پنجره باشه که بیشتر از نور غیر مستقیم استفاده کنه بهتره، البته هفته ای یه بار بچرخونیدش که گیاهتون کج نشه!
در مورد آبیاری هم نگفتی چند روز یه بار بهش آب میدی؟

ni_rosa_ce
2011/10/18, 02:01 PM
http://www.iran-eng.com/attachment.php?attachmentid=65940&d=1317141439

اسم درختش چیه رضا ؟!!!

چون همچین چیزی روی درخت بادوم زیاد دیدم .

mbaharr
2011/10/18, 06:17 PM
@ Phyto (http://www.iran-eng.com/member.php/211883-Phyto) : سلام ممنون که پاسخ دادید
ولی این مشکل ریزش سوزن ها داره به طبقات بعدی هم سرایت میکنه. من شش لیوان آب هر چهار روز یکبار بهش میدم . دمای اتاق خوبه و گرم نیست. من سه ماه تابستون کاج رو در حیاط ، سایه آفتاب گذاشتمش و حالش خوب بود ، ولی بعد از اینکه اول مهر به اتاق منتقلش کردم بتدریج این اتفاق براش داره میافته.
بنظر شما خاکش ضعیف نشده؟ من دو هفته یکبار آهن بهش میدم.

hamid takro
2011/10/18, 10:11 PM
با عرض سلام و ادب. یکی دو هفته ای میشه که کاج مطبق دو ساله ی من داره یکی یکی از سوزن های برگ های پایینش زرد میشه و می ریزه. دیروز متوجه شدم که این بلا داره سر طبقه ی بعدی هم میاد. و مطمئن هستم که آفت یا قارچ نداره و هر روز هم آب پاشی میکنمش و به طور منظم بهش آب میدم.
خواهش میکنم اگه میتونید مشکل منو حل کنید چون خیلی خیلی ناراحتم .
چند تا عکس همین امروز ازش گرفتم .

اگه فقط از برگهای پایینش باشه که مشکلی نیست، پیر شده! خواه ناخواه برگهای پایین میریزه و برگ جدید در میاره.
ولی اگه برگهای بالاتر زرد میشن و میریزن ممکنه به دلیل گرما یا خشکی هوا باشه، آب پاشی که میکنید (هرچند فکر کنم آپ پاشی هر روز نیاز نباشه) بنابراین بهتره به جای خنکتر و با جریان بهتر هوا منتقلش کنید. اگه کنار پنجره باشه که بیشتر از نور غیر مستقیم استفاده کنه بهتره، البته هفته ای یه بار بچرخونیدش که گیاهتون کج نشه!
در مورد آبیاری هم نگفتی چند روز یه بار بهش آب میدی؟

@ Phyto (http://www.iran-eng.com/member.php/211883-Phyto) : سلام ممنون که پاسخ دادید
ولی این مشکل ریزش سوزن ها داره به طبقات بعدی هم سرایت میکنه. من شش لیوان آب هر چهار روز یکبار بهش میدم . دمای اتاق خوبه و گرم نیست. من سه ماه تابستون کاج رو در حیاط ، سایه آفتاب گذاشتمش و حالش خوب بود ، ولی بعد از اینکه اول مهر به اتاق منتقلش کردم بتدریج این اتفاق براش داره میافته.
بنظر شما خاکش ضعیف نشده؟ من دو هفته یکبار آهن بهش میدم.

سلام
3 دلیل میتونه باشه که یکیش رو رضا گفت و شما گفتی که میتونه اون نباشه
منم نظرم رو کلی میگم و یه سری نکات داره که اونا رو هم میگم
خودت به نتیجه برس
عجله ایه دیگه
خب میتونه گرمای هوا هم باشه اما این زرد شدگی ملایمی که تو عکسات هست فکر نکنم واسه گرما باشه
البته از نشانه های گرمای بیش از حد زردی به همراه نکروتیک شدن هم میتونه باشه (قسمتای کوچیکی هم قهوه ای میشن)

میتونه از علائم ضعیف بودن خاکت باشه ...
گرچه گلدونت نسبتا مناسبه (بر اساس رنگ خاکت میگم)

فکر کنم به گیاه استرس وارد شده باشه
اینکه محل گیاه رو عوض میکنی مثلا طول دوره نوری و میزان جریان هوا واسه گیاه تغییر میکنه و گیاه تا بیاد خودشو با اون شرایط وفق بده امکان داره کمی ریزش برگ و فرسودگی داشته باشه

اگه طول نوردهی فکر میکنی کمتر شده سعی کن با روشنایی ها جبران نوری کنی!
هفته ای یک بار آب بده
هفته ای یک بار هم غبار پاشی کن
دمای بالای 18 یا 20 بهش خسارت میزنه
خاک رویی گلدونت رو با کمپوست عوض کن

mbaharr
2011/10/19, 07:48 PM
@hamid takro (http://www.iran-eng.com/member.php/182323-hamid-takro): سلام . از اینکه پاسخ دادید بسیار متشکرم. چشم حتما نکاتی که فرمودید رو رعایت میکنم . ;)

senjed A
2011/10/27, 03:29 PM
سلام
بچه ها درختای صنوبر محوطه خوابگامون خیلی زیاد از این سپردارا داره... هم رو ساقه س هم روی برگاش باید چیکارش کرد؟
البته الان همه از سپرشون خارج شده بودن!

6886468865

بعضی از شاخه ها هم چند تا برگ انتهاشون به طور یکنواخت زرد شده بود که تو پست بعدی عکسشو میزارم
بعدم اینکه کل درختای اونجا تنه شون ترکای بزرگی داشت که من فکر میکنم به خاطر تفاوت دمای شدید روز و شب باشه میخوام نظر شمارو هم بدونم آخه این ترکا فقط در قسمت پایین تنه دیده میشد!

senjed A
2011/10/27, 03:33 PM
این عکس برگای زردی که گفتم68866

اینم عکس تنه ترک خورده درختا68867

senjed A
2011/10/27, 03:35 PM
یه عکس دیگه از تنه درخت68868

eliot -esf
2011/10/28, 11:45 AM
من که کلا هیچی بارم نیست !!! اما با اعتماد به نفس تمام اظهار فضل میکنم و در آخر میشکفم !!!

به نظر من خوب زردی برگ هاش طبیعیه دیگه !! الان فصل پاییز و همه درخت هام به جز کاج و سرو اینا خزان دارن دیگه !!!

اما ترک پای درخت !! من از اینا تو اصفهان هم زیاد دیدم !! برای خود منم سوال !! اما نکته جالبی که وجود داره این ترک ها بیشتر توی درخت های مسن دیده میشه !! بعد اگه دقت کرده باشین درخت هایی که خیلی بزرگ میشن کلن تنه پاایین خالی میشه ولی از بالا زنده هستن !! مث همون درخت بزرگه توش کافی شاب زده بودن !! دقیقا یادم نیست کجا بود اما یکبارتو اخبار نشونش داد فک کنم !!

الان به همون کلمه شکفتن میرسیم :redface:

senjed A
2011/10/28, 11:52 AM
من که کلا هیچی بارم نیست !!! اما با اعتماد به نفس تمام اظهار فضل میکنم و در آخر میشکفم !!!

به نظر من خوب زردی برگ هاش طبیعیه دیگه !! الان فصل پاییز و همه درخت هام به جز کاج و سرو اینا خزان دارن دیگه !!!

اما ترک پای درخت !! من از اینا تو اصفهان هم زیاد دیدم !! برای خود منم سوال !! اما نکته جالبی که وجود داره این ترک ها بیشتر توی درخت های مسن دیده میشه !! بعد اگه دقت کرده باشین درخت هایی که خیلی بزرگ میشن کلن تنه پاایین خالی میشه ولی از بالا زنده هستن !! مث همون درخت بزرگه توش کافی شاب زده بودن !! دقیقا یادم نیست کجا بود اما یکبارتو اخبار نشونش داد فک کنم !!

الان به همون کلمه شکفتن میرسیم :redface:
مرسی عزیزم ولی آخه این برگا کلا زرد نشده بود فقط بعضی از شاخه ها اونم چندتا برگ انتهاییش یهو زرد شده بود!
آره درسته درختا وقتی سنشون بالا میره تنه پایین خالی میشه منم دیدم ولی نهالای اینجا هم پوست روی تنشون بعضی جاهاش جدا شده بود و ترک خورده بود.

hamid takro
2011/10/31, 12:05 AM
طیبه جان شهرکردی دیگه نه؟
هوا باید خیلی سرد باشه دیگه!؟
این عکسا مال همین روزاست؟
چه جالب!

توی عکس سپردار دقیق مشخص نیست یعنی من نمیتونم جنسش رو حدس بزنم
اما فکر کنم اگر سپردار باشه باید لپیدوسافس باشه ...
خب زرد شدن برگ های سرشاخه از علائم سپردار میتونه باشه دیگه ... تجمع زیاد و تغذیه زیاد باعث این زرد شدگیه ...
والا برای درختای غیرمثمر مبارزه خاصی توصیه نمیشه و نشده فکر کنم
اما اگر بخواد مبارزه صورت بگیره ... سمپاشی علیه اینا معمولا یا اوایل بهاره یا اواخر بهار (اگه دو نوبت باشه که اوایل و اواخره)
اینا بستگی داره به تشخیص جنس
چون بعضیا بصورت تخم و بعضی ها بصورت حشره کامل زمستون گذرانی دارن ...
از اونجایی که تشخیص ندادیم چیه و نمیدونیم زمستون گذرانیش به چه صورته
اطلاعات کلی میزارم:
اگر زمستون گذرانیش بصورت حشره کامل باشه یا حتی پوره سنین آخر مبارزه زمستونه انجام میشه (روغن پاشی: اواخر زمستون)
سمپاشی هم با سمهایی مثل اکامت و گوزاتیون و اتیون و ... انجام میشه نو بهار (ولی اصلا توصیه نمیشه)

دشمن طبیعی هم دارنا ... اما تو اون منطقه شما مثل اینکه نسلشون منقرض شده ...

hamid takro
2011/10/31, 12:11 AM
در مورد ترک ها:
من فکر نکنم این ترک یا شکاف ها مال امسال یا سال گذشته باشه
چون بنظر میاد ترمیم شده باشن ... به هر دلیلی که شکاف برداشته (خسارت مستقیم آدمیزاد! سردی و گرمی! یا ...)
اگر هم بخاطر مسن شدن گیاه باشه من فکر کنم بخاطر فشاری (وزن درخت) که به تنه (مخصوصا قسمت پایین تنه) میاد باشه!
و خسارتش مربوط به بیماری و یا آفات نمیشه.

این نظر من بود
دوستان باغبانی باید بهتر بدونن.

senjed A
2011/11/01, 06:54 PM
در مورد ترک ها:
من فکر نکنم این ترک یا شکاف ها مال امسال یا سال گذشته باشه
چون بنظر میاد ترمیم شده باشن ... به هر دلیلی که شکاف برداشته (خسارت مستقیم آدمیزاد! سردی و گرمی! یا ...)
اگر هم بخاطر مسن شدن گیاه باشه من فکر کنم بخاطر فشاری (وزن درخت) که به تنه (مخصوصا قسمت پایین تنه) میاد باشه!
و خسارتش مربوط به بیماری و یا آفات نمیشه.

این نظر من بود
دوستان باغبانی باید بهتر بدونن.
ممنون آقا حمید!

hamid takro
2011/11/01, 11:11 PM
سلام
بچه ها درختای صنوبر محوطه خوابگامون خیلی زیاد از این سپردارا داره... هم رو ساقه س هم روی برگاش باید چیکارش کرد؟
البته الان همه از سپرشون خارج شده بودن!

6886468865

بعضی از شاخه ها هم چند تا برگ انتهاشون به طور یکنواخت زرد شده بود که تو پست بعدی عکسشو میزارم
بعدم اینکه کل درختای اونجا تنه شون ترکای بزرگی داشت که من فکر میکنم به خاطر تفاوت دمای شدید روز و شب باشه میخوام نظر شمارو هم بدونم آخه این ترکا فقط در قسمت پایین تنه دیده میشد!

ممنون آقا حمید!

خواهش میکنم ...
من دیشب اومدم یه نکته ای رو بگم که باشگاه خراب بود...
طیبه جان شرمنده گفتی از سپرشون خارج شده بودن! من متوجه این نشدم!!!!
بعد اینکه این عکست کمی بی کیفیته
این نقاط سفید روی تنه رو میگی سپر؟؟
من فکر نکنم برای زمستون گذرانی از سپر خارج بشن!

فرض رو اگر بگیریم که این نقاط سفید روی تنه حشره مورد نظر باشه
از دو جهت مشکوک بنظر میرسه:
یکی اینکه مثل اینکه تو قسمت شمالی تنه تراکم بیشتره!
و اینکه یه مقدار شباهت ندارن به سپر!

اینایی هم که رو برگه اصلا واضح نیست چیه!

اگه مقدوره
یه نیگاه دیگه به این پوشش بنداز
ببین سوراخ شدگی رو قسمت رویی ... جلویی یا عقبی میبینی؟
و اگر سوراخی بود یا نبود بکنش و نیگاه کن ببین توش چی میبینی! (ترجیحا با ذره بین)

شرمنده کنجکاوی منه دیگه
آخه احتمال میدم شته مومی باشه نه سپردار!

senjed A
2011/11/02, 12:26 PM
خواهش میکنم ...
من دیشب اومدم یه نکته ای رو بگم که باشگاه خراب بود...
طیبه جان شرمنده گفتی از سپرشون خارج شده بودن! من متوجه این نشدم!!!!
بعد اینکه این عکست کمی بی کیفیته
این نقاط سفید روی تنه رو میگی سپر؟؟
من فکر نکنم برای زمستون گذرانی از سپر خارج بشن!

فرض رو اگر بگیریم که این نقاط سفید روی تنه حشره مورد نظر باشه
از دو جهت مشکوک بنظر میرسه:
یکی اینکه مثل اینکه تو قسمت شمالی تنه تراکم بیشتره!
و اینکه یه مقدار شباهت ندارن به سپر!

اینایی هم که رو برگه اصلا واضح نیست چیه!

اگه مقدوره
یه نیگاه دیگه به این پوشش بنداز
ببین سوراخ شدگی رو قسمت رویی ... جلویی یا عقبی میبینی؟
و اگر سوراخی بود یا نبود بکنش و نیگاه کن ببین توش چی میبینی! (ترجیحا با ذره بین)

شرمنده کنجکاوی منه دیگه
آخه احتمال میدم شته مومی باشه نه سپردار!

نميدونم رو كدوم قسمت درخت بيشتر بود بعدا ميبينم بهتون ميگم ولي فكر نميكنم شته مومي باشه .... آره كيفيت دوربين گوشيم خوب نيست بعدا با دوربين عكس مي گيرم ميزارم ... تو عكسايي كه گذاشتم تعداد خيلي زيادي سپر كنار هم هست شايد به خاطر همين شبيه شته مومي به نظر ميرسه .... يه چيز ديگه اينكه درختش رو نميدونم صنوبره يا سپيدار!

hamid takro
2011/11/02, 08:58 PM
نميدونم رو كدوم قسمت درخت بيشتر بود بعدا ميبينم بهتون ميگم ولي فكر نميكنم شته مومي باشه .... آره كيفيت دوربين گوشيم خوب نيست بعدا با دوربين عكس مي گيرم ميزارم ... تو عكسايي كه گذاشتم تعداد خيلي زيادي سپر كنار هم هست شايد به خاطر همين شبيه شته مومي به نظر ميرسه .... يه چيز ديگه اينكه درختش رو نميدونم صنوبره يا سپيدار!

درختش زیاد فرق نمیکنه که کدومشه! جنس درخت یکیه Polus sp
اوکی
ممنون.

dalin
2011/11/03, 10:41 AM
سلام :gol:
در مورد شکاف درخت چند تا نکته مهمه
الف : آیا از این شکاف ها شیره ای هم بیرون اومده ؟
ب : آیا این پوست به صورت پوسته پوسته قابل کندن هست ؟
ج : اگر پوسته ها کنده می شه زیرشون چه حالتی داره ؟ مثلا پودر سیاه یا قهوه ای رنگی دیده می شه ؟

جواب سوالات بالا کمک خوبی برای جواب بهتر می کنه
یه توصیه هم برای پیشگری و درمان دارم ، هر ساله در اسفند ماه اکسی کلرور مس را با برس به تنه درخت بزن یعنی از زمین تا ارتفاع 50 سانتی درخت ، کمی هم با آب مخلوط کن و بریز پای درخت ;)

Phyto
2011/11/03, 10:51 AM
یه توصیه هم برای پیشگری و درمان دارم ، هر ساله در اسفند ماه اکسی کلرور مس را با برس به تنه درخت بزن یعنی از زمین تا ارتفاع 50 سانتی درخت ، کمی هم با آب مخلوط کن و بریز پای درخت ;)

من با سمپاشی مخالفم، اونم قبل از بروز مشکل! :)

dalin
2011/11/03, 04:38 PM

گلکم این سمپاشی که نیست ، یه کار هست برای پیشگیری که در همه باغات بایستی سالانه انجام شود ( بیشتر سیاه درختان )

Phyto
2011/11/03, 04:47 PM
گلکم این سمپاشی که نیست ، یه کار هست برای پیشگیری که در همه باغات بایستی سالانه انجام شود ( بیشتر سیاه درختان )

خوشگلکم اکسی کلرور مس یه سم قارچکشه و البته تا حدودی هم باکتری کش، در هر حال یه سم شیمیائیه. درسته که معمولا برای پیشگیری استفاده میشه اما دلیل نمیشه که همیشه و برای همه درختا ازش استفاده کنیم. میدونی که هم برای دام ضرر داره هم برای ماهی، بنابراین تو مصرفش هم خیلی باید احتیاط کرد!

hamid takro
2011/11/03, 10:15 PM
سلام :gol:
در مورد شکاف درخت چند تا نکته مهمه
الف : آیا از این شکاف ها شیره ای هم بیرون اومده ؟
ب : آیا این پوست به صورت پوسته پوسته قابل کندن هست ؟
ج : اگر پوسته ها کنده می شه زیرشون چه حالتی داره ؟ مثلا پودر سیاه یا قهوه ای رنگی دیده می شه ؟

جواب سوالات بالا کمک خوبی برای جواب بهتر می کنه

خوشگلکم اکسی کلرور مس یه سم قارچکشه و البته تا حدودی هم باکتری کش، در هر حال یه سم شیمیائیه. درسته که معمولا برای پیشگیری استفاده میشه اما دلیل نمیشه که همیشه و برای همه درختا ازش استفاده کنیم. میدونی که هم برای دام ضرر داره هم برای ماهی، بنابراین تو مصرفش هم خیلی باید احتیاط کرد!

آقا سعید آقا رضا ببخشید من جسارت میکنما!
تصاویر درختا رو گذاشته
بنظر نمیاد شانکر باشه چه قارچی و چه باکتریایی
گرچه ایشون خودشون ارشد بیماری رو در حال گذراندن هستند...
بیشتر مشکلشون تعدادی آفت بود که بین سپردار و شته مومی بودنش بین علما اختلاف نظر وجود داره!
و قول دادن اطلاعات بیشتری بعدا برامون بزارن! :D

dalin
2011/11/04, 06:16 PM

به هر حال توصیه من همون استفاده از اکسی کلرور مس به صورت سالانه در ابتدای اسفند ماه هست برای همه درختان به ویژه سیاه درختان هست حتی اگر بیماری نباشه چون واسه پیشگیری هست :smile:

درسته می گن استفاده از سموم کم باشه ولی برخی کارها لازمه و اگر اجرا نشه ممکنه صدمات زیادی به باغ و درختان وارد بشه

dalin
2011/11/04, 06:18 PM
آقا سعید آقا رضا ببخشید من جسارت میکنما!
تصاویر درختا رو گذاشته
بنظر نمیاد شانکر باشه چه قارچی و چه باکتریایی
گرچه ایشون خودشون ارشد بیماری رو در حال گذراندن هستند...
بیشتر مشکلشون تعدادی آفت بود که بین سپردار و شته مومی بودنش بین علما اختلاف نظر وجود داره!
و قول دادن اطلاعات بیشتری بعدا برامون بزارن! :D

استفاده از اکسی کلرور مس فقط برای شانکر نیست بلکه یه روش پیشگری از بروز بیماری های قارچی و باکتریایی هست که به صورت سالیانه در باغات تجاری انجام می شه

senjed A
2011/11/05, 08:25 AM
از همتون ممنونم!
راستش منم با سم و سمپاشي قبل از اينكه عامل مشخص بشه مخالفم ممكنه اصلا دليلش فيزيولو‍ژيك باشه و نيازي به استفاده از سم نباشه ... همون طور كه آقا حميد گفتن من عكس تنه رو گذاشتم اينا شانكر نيست صمغي ازش بيرون نزده ...پوست نهالها به صورت پوسته پوسته س ولي روي درختاي بالغ تنه تركاي بزرگي داره . روي تركا چيزي ديده نميشد ولي روي زخماي قسمت بالاي تنه پودر سياهي ديده ميشه كه به نظر فوما‍ژين مياد ...
بازم اينو بگم كه تفاوت دماي شب و روز اينجا خيلي زياده ميتونه به خاطر اين باشه؟

dalin
2011/11/05, 11:03 AM
از همتون ممنونم!
راستش منم با سم و سمپاشي قبل از اينكه عامل مشخص بشه مخالفم ممكنه اصلا دليلش فيزيولو‍ژيك باشه و نيازي به استفاده از سم نباشه ... همون طور كه آقا حميد گفتن من عكس تنه رو گذاشتم اينا شانكر نيست صمغي ازش بيرون نزده ...پوست نهالها به صورت پوسته پوسته س ولي روي درختاي بالغ تنه تركاي بزرگي داره . روي تركا چيزي ديده نميشد ولي روي زخماي قسمت بالاي تنه پودر سياهي ديده ميشه كه به نظر فوما‍ژين مياد ...

در مورد اکسی کلرور مس یه کاری هست که جزو مدیریت سالانه باغ محسوب می شه ولی دیگه استفاده کردن یا نکردن با خود شماست

خب اگر فوماژین باشه که می دونید قارچی هست روی شیره گیاه تغذیه می کنه و باز اکسی کلرور کمک می کنه یه درمان و جلوگیری از گسترش آن
اختلاف دمای زیاد می تونه عاملی باشه واسه ترک خودرن پوست درختان که پس از آن شیره گیاه ممکنه خارج بشه و محیطی بشه برای جلب حشرات و قارچ و باکتری

Phyto
2011/11/05, 03:10 PM
به هر حال توصیه من همون استفاده از اکسی کلرور مس به صورت سالانه در ابتدای اسفند ماه هست برای همه درختان به ویژه سیاه درختان هست حتی اگر بیماری نباشه چون واسه پیشگیری هست :smile:

درسته می گن استفاده از سموم کم باشه ولی برخی کارها لازمه و اگر اجرا نشه ممکنه صدمات زیادی به باغ و درختان وارد بشه

استفاده از اکسی کلرور مس فقط برای شانکر نیست بلکه یه روش پیشگری از بروز بیماری های قارچی و باکتریایی هست که به صورت سالیانه در باغات تجاری انجام می شه

از همتون ممنونم!

به هر حال توصیه من همون اجتناب از سموم شیمیایی تاحد امکان هست! راههای زیادی برای پیشگیری از بروز بیماری هست، بخصوص باغهایی که سابقه طغیان آفت یا بیماری رو ندارن پیشگیری شیمیایی لزومی نداره. همین سمپاشی ها در باغها، مزارع یا بیشتر از همه گلخونه های تجاری هست که باعث شده روز به روز انواع و اقسام بیماریها بخصوص سرطانها شیوع پیدا کنه. اون آقای باغدار یا گلخونه داری که فقط به فکر باغ تجاری خودش هست و دوزار به سلامتی مردم اهمیت نمیده یه روزی باید جوابگو باشه!

این ترکا میتونه بخاطر عوامل فیزیولوژیک باشه، همون اختلاف شدید دمای روز و شب هم میتونه باشه! آبیاری هم موثره. سن درخت هم موثره... فوماژین هم که همه جا هست! یه ذره خراشیدگی که باعث بشه شیره گیاهی خارج بشه میتونه محل رشد فوماژین بشه، به نظرم زیاد مهم نیس، مگه اینکه به میوه بزنه و خسارت اقتصادی وارد کنه!

eliot -esf
2011/11/07, 02:12 PM
farsi nemishe !! im sorry !! man bad az 1 hafte 2bare faal shodam !! raftam ye sar be heyat khonamon zadam !!! bebinin chi69722

eliot -esf
2011/11/07, 02:14 PM
inam ye ax dige !
!http://8200.6.img98.net/out.php/i114419_dsc03067.jpg

eliot -esf
2011/11/07, 02:21 PM
چرا این شکلی شدن ؟؟؟ به خاطر کمبود عناصر ؟؟ چه عنصری ؟؟؟؟

hamid takro
2011/11/07, 11:14 PM
سلام
عکست فکر کنم کمی بزرگه ... واسم باز نمیشه
اما اگه این دایره تیره وسط رو منظورته که من فکر میکنم مشکلی وجود نداره (یا من اطلاع ندارم)
ولی فکر نمیکنم بیماری ای یا کمبودهایی (بیماری های فیزیولوژیک) چنین علائمی ایجاد کنن.
چون خیلی خاصه! یا خود گیاه چنین فرمی رو ایجاد کرده ...
شاید هم قبلا (سال پیش) چنین حلقه هایی وجود داشته و ندیدی...
رو برگای دیگه هم چنین حلقه هایی دیده میشه؟ ...

hamid takro
2011/11/08, 12:22 AM
در مورد قسمت قبلی (سوال طیبه جان) باید عرض کنم
که البته کلی عرض میکنم:
قارچها زمانی به درخت خسارت اقتصادی میزنن که درخت ضعیف شده باشه!
چه زمانی درخت ضعیف میشه؟
زمانی که اصول نگهداری از درخت صورت نگیره (اصول باغبانی)
درخت کهنسال بشه و فرسوده و توانایی مقابله با پاتوژن رو نداشته باشه
زمانی که آبیاری به روش غلط صورت بگیره
زمانی که خسارت بعضی آفات صورت بگیره
و ...
در آخر قارچها و سایر پاتوژن ها میان و کار درخت رو تموم میکنن

و ما میایم با خونه آخر مبارزه میکنیم!
شاید بهتر باشه مشکلات باغداری رو از پایه اصلاح کنیم

Phyto
2011/11/08, 03:44 PM
farsi nemishe !! im sorry !! man bad az 1 hafte 2bare faal shodam !! raftam ye sar be heyat khonamon zadam !!! bebinin chi69722

من که هیچ مشکلی نمیبینم تو این!!

dalin
2011/11/08, 05:49 PM

سلام مشکلی نیست
توی شمعدانی این طوری زیاد می شه

ni_rosa_ce
2011/11/08, 06:36 PM
یه سوال فنی !

یه گلدون دیفن دارم . خیلی برگا کوچیک شده . از کف دست هم کوچیکتر . مشکلش چی میتونه باشه ؟ رشدشم کند شده . نور هم بهش میرسه ولی نسبتا توی سایه س . کسی بلته بگه مشکل چیه ؟! :huh:

Phyto
2011/11/08, 06:42 PM
گلدونشو کی عوض کردی؟ کود میدی بهش؟

ni_rosa_ce
2011/11/08, 06:44 PM
گلدونشو کی عوض کردی؟ کود میدی بهش؟

نوچ ! گلدونشو یه ساله عوض نکردم http://www.freesmile.ir/smiles/6079_Drbarbie.gif کودبرگ بهش اضافه کردم . چطور ؟! زنده میمونه ؟! :huh:

Phyto
2011/11/08, 07:14 PM
گلدونشو که همون سالی یه بار عوض کنی خوبه، فقط سایزش شاید کوچیک باشه!
فعلا چیزی به ذهنم نمیرسه، باید برم! بذار بقیه هم بیان نظرشونو بگن ...

ni_rosa_ce
2011/11/08, 07:16 PM
گلدونشو که همون سالی یه بار عوض کنی خوبه، فقط سایزش شاید کوچیک باشه!
فعلا چیزی به ذهنم نمیرسه، باید برم! بذار بقیه هم بیان نظرشونو بگن ...

باشه مرسی . بقیه بیان ببینم ! http://www.smileygarden.de/smilie/Schleifchen-Girls/smilie_girl_211.gif

hamid takro
2011/11/08, 07:47 PM
یه سوال فنی !

یه گلدون دیفن دارم . خیلی برگا کوچیک شده . از کف دست هم کوچیکتر . مشکلش چی میتونه باشه ؟ رشدشم کند شده . نور هم بهش میرسه ولی نسبتا توی سایه س . کسی بلته بگه مشکل چیه ؟! :huh:

نوچ ! گلدونشو یه ساله عوض نکردم http://www.freesmile.ir/smiles/6079_Drbarbie.gif کودبرگ بهش اضافه کردم . چطور ؟! زنده میمونه ؟! :huh:

باشه مرسی . بقیه بیان ببینم ! http://www.smileygarden.de/smilie/Schleifchen-Girls/smilie_girl_211.gif

2 یا 3 تا مشکل داره احتمالا!
البته من نمیدونم برگ تیره است یا برگ روشن!؟
و از کی متوجه شدی رشدش کم شده و برگا ریز میمونن!؟
عکس گیاه بهتر کمک میکنه!
یکی اینکه اگه سایز گیاهت بزرگه سعی کن هر دوماه کود بهش برسونی!
گلدونش رو هم هر سال عوض کنی (بزرگتر کنی)
و احتمال بیشتر میدم که احتمالا دوره نوری کم شده!
نور مستقیم نمیخواد اما نور غیر مستقیمش رو بیشتر کن!

ni_rosa_ce
2011/11/08, 07:52 PM
2 یا 3 تا مشکل داره احتمالا!
البته من نمیدونم برگ تیره است یا برگ روشن!؟
و از کی متوجه شدی رشدش کم شده و برگا ریز میمونن!؟
عکس گیاه بهتر کمک میکنه!
یکی اینکه اگه سایز گیاهت بزرگه سعی کن هر دوماه کود بهش برسونی!
گلدونش رو هم هر سال عوض کنی (بزرگتر کنی)
و احتمال بیشتر میدم که احتمالا دوره نوری کم شده!
نور مستقیم نمیخواد اما نور غیر مستقیمش رو بیشتر کن!

همه چیزش عادیه . فقط حس میکنم رشدش کمتر شده و برگاش کوچیک میمونن . جاشو عوض کردم . که نور بیشتری بهش برسه . بهتر شده ولی باز برگاش بزرگ بزرگ نمیشن . عکسشو فردا میذارم .

hamid takro
2011/11/08, 08:46 PM
همه چیزش عادیه . فقط حس میکنم رشدش کمتر شده و برگاش کوچیک میمونن . جاشو عوض کردم . که نور بیشتری بهش برسه . بهتر شده ولی باز برگاش بزرگ بزرگ نمیشن . عکسشو فردا میذارم .

خب حالا که میگید همه چی عادیه حله!
فکر نکنم چیز خاصی باشه اگر موارد نگهداری رو رعایت کنید رشدش دوباره برمیگرده حالت اول
شاید یه تنش سرما یا حتی تنش نوری و سایر استرس های دیگه باعث چنین حالتی شده باشه ...
در مجموع مشکل خاصی وجود نداره ... گیاه به جابجایی ها عادت کنه درست میشه ...

eliot -esf
2011/11/09, 10:37 PM
ممنون !! خودم یافتم !!! داشتیم تو یونی میگشتیم که متوجه شدم شمعدانی های یونی هم همین شکلی شدن و بعضی هاشون دیگه کاملا برگ هاشون نارنجی شده بود !!

خیلی طبیعیه !! اما جالبه !!همه برگها تو زمستون از بالا زرد و خشک میشن و میریزن اما مشمعدونی ها به صورت یک حلقه وسطش !! خیلی جالب بود برااام :smile:

Phyto
2011/12/24, 08:21 AM
من براي يه كار گروهي 4تا بالتوري سبز بهم دادن كه لارو بودن بعد شفيره شدن حالا هم 2 روزه كه حشره شدن من غذا چي بهشون بدم استادم گفته شته بدم بهشون ولي حالا شته كجا بود؟!
اين حشره ها دوروزه هيچي نخوردن و خيلي فعالن انگار غذا ميخوان ...
ميزبانهاشون چي هست؟ مشكل من فقط غذاي ايناس
شته فقط به لاروشون میتونی بدی. حشره کامل که شته نمیخوره!
برای حشرات بالغ یه مقداری مخمر یا همون مایه خمیر بگیر به همون میزان هم شکر بهش اضافه کن (مثلا یه قاشق چایخوری از هر کدومشون) بجای شکر از عسل هم میتونی استفاده کنی، یا ترکیبی از اینا. یه مقداری هم باید با آب مخلوط کنی تا حالت خمیری پیدا کنه. البته خیلی شل نباشه که بریزه یا حشره ها بهش بچسبن. خیلی هم نباید سفت باشه که نتونن بخورن...! بعد بمالش رو یه تیکه کاغذ بذار تو تیوب بالتوریها...

يه سوال ديگه: اينا كي تخمگذاري ميكنن؟
بستگی به شرایط محیطی و غذایی از همون روزای اول خروج از شفیرگی میتونن تخمگذاری کنن. اگه برگه تغذیه رو بصورت کامل دور تا دور داخلی تیوب بذاری و فقط یه نوار باریک غذا روش بمالی رو قسمتهای دیگه کاغذ تخمگذاری میکنن که به سادگی هم میتونی تخمها رو جدا کنی... اگه میخوای تکثیر کنی حواست به کانیبالیسم باشه!

deremel400
2012/1/08, 10:11 AM
دوستان لطفا کمک کنید این درخت کامکوات(از مرکباته)من مشکلش چیه داره از بین میره:cry:
تمام برگهاش این شکلی شده و داره می ریزه .برگ جدید هم نمی دیه.داخل خونه است تو گلدان .البته جایی از خونه قرار داره که دماش تو شب به حداقل15میرسه کمتر نمیشه.

079244

79245

Javid64
2012/1/13, 08:15 PM
رفقای گل و بلبل کسی میتونه در مورد این تاپیک به من کمک کنه؟
http://www.iran-eng.com/showthread.php/336923-مشکل-سبز-شدن-علف-داخل-آسفالت!?p=4449581&highlight=#post4449581

baharet
2012/4/03, 09:42 PM
سلام دوستان تو عید ی درخت بید مجنون تو حیاط کاشتیم ولی حالا یکی از شاخه هاش خشک شده و بقیه برگاشم زرد شدن دارن خشک میشن باید چی کار کنم:gol:

Soheila.G
2012/4/03, 11:00 PM
سلام دوست عزيز
ميتوني يه عكس از درختت بزاري؟
احتمالا بايد شرايطش مساعد نباشه يا علائم كمبود مواد غذايي باشه ولي يه عكس كمك بيشتري ميكنه

baharet
2012/4/04, 11:10 AM
سلام دوست عزيز
احتمالا بايد شرايطش مساعد نباشه يا علائم كمبود مواد غذايي باشه ولي يه عكس كمك بيشتري ميكنه
نمی دونم چه جوری عکس بزارم:redface:

baharet
2012/4/04, 11:12 AM
سلام دوست عزيز

نمی دونم چه جوری باید عکس بزارم:redface:

factor
2012/4/08, 09:23 PM
سلام
میخواستم ببینم این علف کش اگر روی شاخه انگور پاشیده بشه مثلا در فصل کنونی که تازه جوانه ها میخوان سبز بشن اثر منفی داره؟
و چه دزی بهترین اثر را داره؟

MehD1979
2012/4/09, 07:44 AM
سلام
میخواستم ببینم این علف کش اگر روی شاخه انگور پاشیده بشه مثلا در فصل کنونی که تازه جوانه ها میخوان سبز بشن اثر منفی داره؟
سلام
بله حتما اثر منفی داره چون علف کش سیستمیک و جذبیه
و در واقع شیره های آوندی رو سمی میکنه و باعث ضعف و مرگ گیاه میشه
برای همین بعد یک هفته اثرشو مشاهده میکنید

مقدار دُز پیشنهاد کارخونه ای میزان یک لیتر در 60 لیتر آب
اما من خودم در 80 و 100 لیتر آب هم استفاده کردم و اثر خوبی داشت

البته برای علفهای هرز چندساله همون میزان دُز اولیه را بکار ببرید بهتره.

hamid takro
2012/4/10, 08:05 PM
سلام

سلام
بله حتما اثر منفی داره چون علف کش سیستمیک و جذبیه
و در واقع شیره های آوندی رو سمی میکنه و باعث ضعف و مرگ گیاه میشه
برای همین بعد یک هفته اثرشو مشاهده میکنید

مقدار دُز پیشنهاد کارخونه ای میزان یک لیتر در 60 لیتر آب
اما من خودم در 80 و 100 لیتر آب هم استفاده کردم و اثر خوبی داشت

البته برای علفهای هرز چندساله همون میزان دُز اولیه را بکار ببرید بهتره.

توضیحات مهدی جان عالی بود ... تجربش رو هم که دارن ...
فکر میکنم دیگه باید جوانه های انگور هم سبز شده باشه ... اما اگر هنوز سبز نشده این علف کش از راه چوب جذب نمیشه ... اگر مقداری روی تنه یا شاخه چوبی بپاشه مشکلی پیش نمیاد ...
این علف کش عمومیه ... یعنی از راه برگ (اندام سبز و چوبی نشده هر گیاهی) جذب میشه و گیاه رو از بین میبره ...

factor
2012/4/11, 01:53 PM
سلام مجدد
من دنبال علف کش های پرسوییت اکسیال و پوماسوپر و همچنین سم کارباریل هستم کسی میدونه از کجا یا چه شرکتی میتونم اینها را تهیه کنم
با تشکر

aboozar esmaili
2012/4/11, 07:36 PM
سلام مجدد
من دنبال علف کش های پرسوییت اکسیال و پوماسوپر و همچنین سم کارباریل هستم کسی میدونه از کجا یا چه شرکتی میتونم اینها را تهیه کنم
با تشکر
سلام دوست عزیز:
سموم پرسوئیت محصول شرکت باسف آلمان، آکسیال محصول شرکت سینجنتای سوئیس و پوماسوپر محصول شرکت گل سم گرگان و شرکت گیاه ایران در بازار کشور موجود است که برای تهیه آنها می توانید از فروشگاههای مجاز فروش سم و کود در کشور و منطقه مورد زندگیتان تهیه کنید. در مورد حشره کش کارباریل (سوین) هم باید بگم که این حشره کش دیگه مجوز تولید نداره و به دلیل مشکلات بهداشتی و سرطان زایی از مهر 1390 از لیست سموم مجاز کشور حذف شده، اما همچنان نمونه های ایرانی و چینی آن در بازار کشور وجود دارد.

factor
2012/4/12, 01:39 PM
سلام دوست عزیز:
سموم پرسوئیت محصول شرکت باسف آلمان، آکسیال محصول شرکت سینجنتای سوئیس و پوماسوپر محصول شرکت گل سم گرگان و شرکت گیاه ایران در بازار کشور موجود است که برای تهیه آنها می توانید از فروشگاههای مجاز فروش سم و کود در کشور و منطقه مورد زندگیتان تهیه کنید. در مورد حشره کش کارباریل (سوین) هم باید بگم که این حشره کش دیگه مجوز تولید نداره و به دلیل مشکلات بهداشتی و سرطان زایی از مهر 1390 از لیست سموم مجاز کشور حذف شده، اما همچنان نمونه های ایرانی و چینی آن در بازار کشور وجود دارد.

با سلام مجدد
متاسفانه در جایی که هستم این سموم به شدت نایاب شده فکر میکنم همه جا همینطوره اگر کسی جایی را سراغ داره برای فروش لطفا اینجا اعلام کنه یا پی ام بده
و سوال دیگه هم برای کرم سیب بهترین سم و با چه دزی و چه زمانی بهتره مصرف بشه

با تشکر

hamid takro
2012/4/13, 11:04 AM
با سلام مجدد
متاسفانه در جایی که هستم این سموم به شدت نایاب شده فکر میکنم همه جا همینطوره اگر کسی جایی را سراغ داره برای فروش لطفا اینجا اعلام کنه یا پی ام بده

با تشکر

در مورد قسمت اول درخواستت شخصا اطلاعاتی ندارم ... اگر چیزی پیدا کردم بهتون اطلاع میدم
اما در مورد کرم سیب:
متاسفانه از سمومی مثل دیازینون ، فوزالن ، استامی پراید ، ایندوکساکارب ، تیاکلوپراید و کلرپایریفوس متیل و ... استفاده میشه علیه این حشره ...
دیازینون 60% معمولا 1 در هزار استفاده میشه ...
بقیه سموم رو هم نحوه استفاده و دز مصرفیش روی اون درج شده ...
زمانش هم معمولا 2 هفته (14 تا 18 روز) بعد از مشاهده شدن اولین حشره کامله ...
حشرات کامل هم معمولا با باز شدن شکوفه ها ظاهر میشن ...
روش های کنترل بدون استفاده از سموم شیمیایی هم خیلی زیاده .... اما اگر میخوای سمی که مصرف کنی بهترین اثر رو داشته باشه حتما باید پیش آگاهی داشته باشی ... حالا شاید خودت هم بیشتر از من بدونی اما معمولا نظر یک کارشناس ماهر برای مبارزه مفید مهمه ...
معمولا با استفاده از تله های فرومونی ردیابی این حشره صورت میگیره ... به محض مشاهده شدن اولین حشره توی تله ... زمان سمپاشی مشخص میشه ...
برای این حشره روغن پاشی تابستانه هم توصیه میشه که بستگی به تعداد نسل یا به عبارت دیگه بستگی به منطقه جغرافیایی داره ...
یه روش مبارزه دیگه ای هم هست که اختلال در جفتگیری بهش میگن با استفاده از فرومون همون حشره ...
زیاد وقتت رو نمیگیرم اما اگر باغ برای خودته با اجرای یه برنامه مدیریتی خوب میتونی کمترین سم رو مصرف کنی ...
موفق باشی.

aboozar esmaili
2012/4/14, 01:23 PM
با سلام مجدد

با تشکر
توی منطقه ما (مرودشت فارس) که کمیاب نیست و میشه تهیه کرد، منطقه شما را نمی دونم کجاست! در هر حال اگر خواستی میتونم از شهرمون برات تهیه کنم...

po7ya
2012/5/06, 12:39 AM
سلام
امروز متوجه شدم از چند نقطه کاکتوسم شیره اش بیرون زده به نظر شما علتش چیست؟ آیا ممکن است بیماری باشد که به بقیه کاکتوسهام هم منتقل شود؟آیا از سم خاصی باید استفاده کنم؟
درضمن من حدود 6ماه هست که این کاکتوس رو دارم و هر 10 روز یکبار آبیاریش میکنم خاکش هم خاک مخصوص کاکتوس هست. ممنون میشم راهنمایی کنید.با تشکر
http://www.axgig.com/images/41879550529187846927.jpg (http://www.axgig.com/)

Phyto
2012/5/06, 11:30 AM
سلام
امروز متوجه شدم از چند نقطه کاکتوسم شیره اش بیرون زده به نظر شما علتش چیست؟ آیا ممکن است بیماری باشد که به بقیه کاکتوسهام هم منتقل شود؟آیا از سم خاصی باید استفاده کنم؟
درضمن من حدود 6ماه هست که این کاکتوس رو دارم و هر 10 روز یکبار آبیاریش میکنم خاکش هم خاک مخصوص کاکتوس هست. ممنون میشم راهنمایی کنید.با تشکر

طبیعیه، غصشو نخور!

factor
2012/5/06, 10:33 PM
سلام
سوالم اینه که دلیل بیشتر برای ریزش میوه در این موقع از سال برای درخت گیلاس یا سیب چی میتونه باشه در حالیکه درخت در تمام اندامها ظاهر مناسبی داره منظورم تغییر رنگ در برگ یا علایم کمبود دیده نمیشه
سوال بعدی اینکه ایا درخت انگور علف کش اختصاصی داره

hamid takro
2012/5/07, 03:09 PM
سلام
سوالم اینه که دلیل بیشتر برای ریزش میوه در این موقع از سال برای درخت گیلاس یا سیب چی میتونه باشه در حالیکه درخت در تمام اندامها ظاهر مناسبی داره منظورم تغییر رنگ در برگ یا علایم کمبود دیده نمیشه

خب ریزش گل تا یه حدی طبیعی هست و قرار نیست همه گلها تبدیل به میوه بشن ...
علاوه بر بیماری های عفونی و بیماری های کمبود و بیش بود عناصر
هرگونه استرس مثل اختلاف دمای غیر معمول ... خشکی بیش از حد... آبیاری بیش از حد ... و ... هم میتونه با چنین علائمی درخت روبرو بشه ...
یا مثلا حشراتی که روی گلها فعالیت میکنن اگر جمعیتشون زیاد بشه هم میتونن باعث بدشکلی و ریزش گل بشن و شاید این حشره رو هیچ وقت نبینید ...
خلاصه باید مشخص بشه ریزش تا چه حد طبیعیه
من فکر میکنم یه کارشناس باغبانی بتونه بهتر نظر بده

در مورد علفکش اختصاصی هم بنظرم دوستمون ابوذر جان بهتر میتونه نظر بده (من احتمال میدم نباشه)

Phyto
2012/5/07, 03:39 PM
سلام

علیک سلام
حمید قشنگ توضیح داد
فکر نکنم هیچ درختی علفکش اختصاصی داشته باشه! معمولا تو آب اول که میشه حدود اسفند ترفلان میزنن که علف سبز نکنه، بعدشم که دیگه از رانداپ و پاراکوات و اینا به صورتی که به درخت نرسه و آسیب نرسونه استفاده میکنن!

factor
2012/5/07, 10:06 PM
علیک سلام
حمید قشنگ توضیح داد
فکر نکنم هیچ درختی علفکش اختصاصی داشته باشه! معمولا تو آب اول که میشه حدود اسفند ترفلان میزنن که علف سبز نکنه، بعدشم که دیگه از رانداپ و پاراکوات و اینا به صورتی که به درخت نرسه و آسیب نرسونه استفاده میکنن!
سلام و با تشکر
من در مناطق مرکزی ایران هستم اگر پای مو الان شخم بخوره و بلافاصله ترفلان بزنیم کمک میکنه به کنترل علف هرز و با توجه به اینکه ریشه مو عمقیه به نظر شما ترفلان میتونه به درخت اسیب بزنه؟

aboozar esmaili
2012/5/09, 08:29 PM
سلام و با تشکر
من در مناطق مرکزی ایران هستم اگر پای مو الان شخم بخوره و بلافاصله ترفلان بزنیم کمک میکنه به کنترل علف هرز و با توجه به اینکه ریشه مو عمقیه به نظر شما ترفلان میتونه به درخت اسیب بزنه؟

علفکش های قابل توصیه در باغات انگور:

1- دالاپن (باسفاپن) به صورت پس رویشی
2- دیکلوبنیل به صورت پیش رویشی
3- دیوران (کارمکس) -پیش رویشی
4- فلوازیفوپ پی بوتیل (فوزیلید) - پس رویشی علیه نازک برگها
5- گلیفوزیت (رانداپ) -پس رویشی برعلیه نازک برگ و پهن برگهای یکساله و چندساله
6- متولاکلر- پیش رویشی
7- ناپروپامید-پیش رویشی
8- اوریزالین-پیش رویشی
9- اکسی فلورفن (گل)-پیش رویشی علیه پهن برگها
10- پاراکوات (گراماکسون)- پس رویشی
11- پرونامید (کرب)- پیش رویشی
12- ستوکسیدیم (نابواس)- پس رویشی علیه نازک برگها
13- سیمازین-پیش رویشی
14- پندی متالین (استومپ)-پیش رویشی
15- گلوفوزینیت آمونیم (بستا)-پس رویشی علیه علفهای هرز یکساله نازک برگ و پهن برگ
16- سیکلوکسیدیم (فوکوس)-پس رویشی علیه نازک برگها
17- هالوکسی فوپ آرمتیل استر (گالانت سوپر)-پس رویشی-علیه نازک برگها
18- کله تودیم (سلکت سوپر)- پس رویشی علیه نازک برگها

نکته 1: علفکش های موارد 1، 5، 10 و 15 باید به صورت کنترل شده مصرف شود (روی انگور پاشیده نشود).
نکته 2: به جای ترفلان از پندی متالین قبل از سبز شدن علفهای هرز به میزان 5 لیتر در هکتار استفاده شود.
نکته 3- در مورد باغات علفکش اختصاصی وجود ندارد، اما وقتی از علفکش ها به صورت کنترل شده استفاده شود معنای اختصاصی پیدا می کنند.
نکته 4- علفکش های موارد 1، 2، 6، 7، 8، 11 و 13 در بازار ایران کمیاب بوده یا اصلا وجود ندارند، اما بقیه موارد در بازار کشور یافت می شود.
نکته 5- علفکش جدید گلوفوزینیت آمونیم (باستا) محصول شرکت بایر آلمان می تواند به جای پاراکوات استفاده شود (علفکش تماسی).

hamid takro
2012/5/13, 11:41 PM
پس طبق گفته ابوذر جان
در باغات علفکش اختصاصی نداریم
مثلا یه علفکش رو بپاشیم رو درخت سبز شده و توقع داشته باشیم درختمون آسیب نبینه ... در اشتباهیم
چون بالاخره تاثیرش رو چه کم چه زیاد روی درخت هم میزاره
بنا به نحوه مصرف علفکش میتونیم یه علفکش رو اختصاصی مصرف کنیم درست میگم ابوذر جان؟

aboozar esmaili
2012/5/14, 09:05 AM
پس طبق گفته ابوذر جان
در باغات علفکش اختصاصی نداریم
مثلا یه علفکش رو بپاشیم رو درخت سبز شده و توقع داشته باشیم درختمون آسیب نبینه ... در اشتباهیم
چون بالاخره تاثیرش رو چه کم چه زیاد روی درخت هم میزاره
بنا به نحوه مصرف علفکش میتونیم یه علفکش رو اختصاصی مصرف کنیم درست میگم ابوذر جان؟

بله کاملا درسته، مثلا توی منطقه ما پاراکوات را به صورت کنترل شده در بسیاری از مزارع صیفی و جالیز مصرف می کنند.
همچنین زمان مصرف نیز می تواند یک علفکش عمومی را برای یک زراعت اختصاصی جلوه دهد. برای مثال پارکوات در مزرعه سیب زمینی قبل از سبز شده غده های سیب زمینی.

"Amir masoud"
2012/5/14, 05:14 PM
97608

سلام دوستان....

این گل ختمی دچار چنین مشکلی شده...

البته ظاهرا تو این عکس فقط این تک برگ این جوری شده... ولی گویا در هر شاخه جوون ترین برگ این شکلی شده...

به نظر مشکل چیه؟

لکه ها طوری هستن که به نظر مشکل عفونی باشه!

هرچند گوشه های برگ شبیه حالت آفتاب سوختگی یا کمبود و یا بیشبود عناصر غذایی رو میده...

میشه راهنمایی کنید؟ ممنون.

factor
2012/5/14, 08:41 PM
سلام مجدد
میخواستم ببینم به جای سمپاشی شیمیایی میشه از تله های فرومونی برای کنترل شته ها استفاده کرد حقیقتش من خیلی اطلاع از این روش ندارم شنیدم بعضی جاها از این روش استفاده میکنند
سوال بعدی اینکه برای کرم سیب یا هلو در چه دزی از فن والریت استفاده میشه و برای تکرار مشکل خاصی برای میوه و گیاه ایجاد نمیکنه؟
بعد اینکه متاسفانه چون خیلی شته ها به سمومی مثل دیازینون و کنفیدور مقاوم شدند به نظر شما میشه اینها را با هم ترکیب کرد؟
سوال بعدی به طور کلی برای گلهای زینتی که در خانه نگهداری میشن برای تقویتشون چه کود و یا روشی را پیشنهاد میدید؟
سوال بعدی در مورد عبارت فری گیت در رانداپه که میخواستم ببینم چیه
برای شته سبزیجات و همچنین ابدزک چه روشی را پیشنهاد میدید
معمولا میزان مصرف کود میکرو برای تقویت زمین در صورتیکه کمبود عنصر خاصی نداشته باشه چقدره؟

با تشکر

aboozar esmaili
2012/5/14, 09:07 PM
97608

سلام دوستان....

این گل ختمی دچار چنین مشکلی شده...

البته ظاهرا تو این عکس فقط این تک برگ این جوری شده... ولی گویا در هر شاخه جوون ترین برگ این شکلی شده...

به نظر مشکل چیه؟

لکه ها طوری هستن که به نظر مشکل عفونی باشه!

هرچند گوشه های برگ شبیه حالت آفتاب سوختگی یا کمبود و یا بیشبود عناصر غذایی رو میده...

میشه راهنمایی کنید؟ ممنون.
سلام، توی عکس به نظرم مشکلی از نظر بیماری و کمبود وجود نداشته باشه، بیشتر به نظر میرسه چیزی روی برگ پاشیده شده باشه...

aboozar esmaili
2012/5/14, 09:33 PM
سلام مجدد
میخواستم ببینم به جای سمپاشی شیمیایی میشه از تله های فرومونی برای کنترل شته ها استفاده کرد حقیقتش من خیلی اطلاع از این روش ندارم شنیدم بعضی جاها از این روش استفاده میکنند
سوال بعدی اینکه برای کرم سیب یا هلو در چه دزی از فن والریت استفاده میشه و برای تکرار مشکل خاصی برای میوه و گیاه ایجاد نمیکنه؟
بعد اینکه متاسفانه چون خیلی شته ها به سمومی مثل دیازینون و کنفیدور مقاوم شدند به نظر شما میشه اینها را با هم ترکیب کرد؟
سوال بعدی به طور کلی برای گلهای زینتی که در خانه نگهداری میشن برای تقویتشون چه کود و یا روشی را پیشنهاد میدید؟
سوال بعدی در مورد عبارت فری گیت در رانداپه که میخواستم ببینم چیه
برای شته سبزیجات و همچنین ابدزک چه روشی را پیشنهاد میدید
معمولا میزان مصرف کود میکرو برای تقویت زمین در صورتیکه کمبود عنصر خاصی نداشته باشه چقدره؟

با تشکر
تله های فرمونی بیشتر درمورد آفات پروانه ای مثل هلیوتیس و کارادرینا و ... مرسوم است ولی من جایی تله فرمونی شته نشنیدم. در مورد شته ها استفاده از نصب تله های زرد رنگ موثر است.
فن والریت برای کنترل کرم سیب توصیه نشده، اما می توان به نسبت 1 -0/75 در هزار استفاده کرد. چیزی که در مورد کرم سیب مهم هست تعیین بهترین زمان مبارزه با توجه به پیش آگاهی منطقه براساس شکار تله های فرمونی نصب شده و تعیین پیک پرواز این حشره است.
به غیر از دیازینون و کونفیدور می توان از سمومی مانند کالیپسو یا بیسکایا (0/2 در هزار)، چِس (در مورد شته جالیز)، دیکلرووس (ددواپ)، متاسیستوکس، دیمتوات، صابون حشره کش پالیزین (برای کنترل شته جالیز در خیار) و ... نیز استفاده کرد. ضمن اینکه بله امکان اختلاط دیازینون و کونفیدور با هم وجود دارد.
برای آبدزدک تهیه طعمه مسموم با استفاده از آرد+سبوس برنج+حشره کش سوین یا دورسبان قابل توصیه است.
برای گیاهان زینتی معمولا کودهای کامل مخصوص گیاهان زینتی که نمونه های زیادی هم در بازار است توصیه می شود (محلولپاشی دو هفته یکبار به نسبت 3-2 در هزار).
فری گیت نوعی مویان (روغن) است که برای جذب بهتر علفکش ها همراه با علفکش ها توصیه می شود. نوع دیگری از مویان موجود در بازار سیتوگیت است.
کودهای میکرو معمولا به صورت محلولپاشی در طول فصل رشد (2-1 نوبت) بسته به نوع کود 5-1 در هزار توصیه می شود. برای مثال کود برکسیل کمبی ایتالیا که مخلوطی از عناصر ریزمغذی است به نسبت 2-1 در هزار توصیه می شود.

Phyto
2012/5/15, 11:54 AM
البته فکر کنم کارت زرد هم برای شته ها کاربردی نداشته باشه!

shorabi
2012/5/16, 11:42 AM
سلام به همه ی دوستان لطفا" تقاضا دارم از دوستانی که در مورد مبارزه ی شیمیایی علیه بیماری شانکر هلو در طول دوره ی رشد اطلاعاتی دارند زحمت کشیده مرحمت فرمایید. ممنون وباتشکر

afsoon6282
2012/5/16, 01:59 PM
سلام به همه ی دوستان لطفا" تقاضا دارم از دوستانی که در مورد مبارزه ی شیمیایی علیه بیماری شانکر هلو در طول دوره ی رشد اطلاعاتی دارند زحمت کشیده مرحمت فرمایید. ممنون وباتشکر
سلام
انشالا بتونه کمکتون کنه
البته این شانکر هسته داران هست که هلو هم شامل این میشه

شانکر باکتریایی:
چهار مرتبه سمپاشی:دفعه اول ریزش برگهای درختان در پاییز-دفعه دوم:اواخر زمستان و اوایل بهار پیش از شکفتن شکوفه ها و قبل از باز شدن گلها با مخلوط بردوی 1.2 درصد-دفعه سوم:بعد از ریزش گلبرگها-دفعه چهارم:بعد از تشکیل میوه ها با مخلوط بردوی رقیق.در سمپاشی های سوم و چهارم میتوان زا قارچ کش های آماده مسی مانند اکسی کلرور مس و ... به نسبت های توصیه شده استفاده نمود.اگر مایع بردوی غلیظ(1.2 درصد)در بهار برای سمپاشی به کار رود گیاهسوزی انجام میشود.

شانکر سیتوسپورایی:
سه مرتبه سمپاشی:مرحله اول پس از برداشت میوه و ریزش برگها در پاییز و سمپاشی دوم در اواخر پاییز با مخلوط بردوی 1.2 درصد و سمپاشی سوم در اوایل بهار بعد از ریزش گلبرگها با بنومیل 0.7 در هزار

gmaissam
2012/5/16, 03:27 PM
سلام
مهندسین عزیز به مشکلی برخوردم که امیدوارم با کمک شما بتونم حلش کنم
باغ انگوری 20ساله دارم با بافت خاک سبک وآب شیرین 3ساله که به تدریج علائم داده وعملکرد بسیار کاهش داشته است.
اوضاع بسیار بحرانی است
نتایج آنالیز آب وخاک بدین شرح است(عکس 123)
1

gmaissam
2012/5/16, 04:11 PM
سلام
مهندسین عزیز به مشکلی برخوردم که امیدوارم با کمک شما بتونم حلش کنم
باغ انگوری 20ساله دارم با بافت خاک سبک وآب شیرین 3ساله که به تدریج علائم داده وعملکرد بسیار کاهش داشته است.
برخی علائم
زردی بین برگ ها ی جوان
لکه های بسیار سبز تیره بروی برگ
عدم یکنواختی دانه های خوشه انگور
ریز وتسبیح شدن دانه ها
فاصله بین گره ها بسیارکم وبرگ ها کوچک مانده ومیریزند ودوباره رشدمی کنند ولی بازهم کوچک می مانند
اوضاع بسیار بحرانی است
نتایج آنالیز آب وخاک بدین شرح است(عکس 123)
1

http://www.pic1.iran-forum.ir/images/up5/98642379905134728661_thumb.jpg (http://www.pic1.iran-forum.ir/viewer.php?file=98642379905134728661.jpg)http://www.pic1.iran-forum.ir/images/up5/11017378625267491506_thumb.jpg (http://www.pic1.iran-forum.ir/viewer.php?file=11017378625267491506.jpg)http://www.pic1.iran-forum.ir/images/up5/68590421350379368222_thumb.jpg (http://www.pic1.iran-forum.ir/viewer.php?file=68590421350379368222.jpg)

aboozar esmaili
2012/5/18, 08:21 AM
http://www.pic1.iran-forum.ir/images/up5/98642379905134728661_thumb.jpg (http://www.pic1.iran-forum.ir/viewer.php?file=98642379905134728661.jpg)http://www.pic1.iran-forum.ir/images/up5/11017378625267491506_thumb.jpg (http://www.pic1.iran-forum.ir/viewer.php?file=11017378625267491506.jpg)http://www.pic1.iran-forum.ir/images/up5/68590421350379368222_thumb.jpg (http://www.pic1.iran-forum.ir/viewer.php?file=68590421350379368222.jpg)
سلام
آن چیزی که مسلم است بافت خاک شما شنی است، که در این بافت کمبود عناصر غذایی ماکرو و میکرو شایع است، همچنین کمبود مواد آلی نیز در خاک شما وجود داشته و متأسفانه pH خاکتان نیز خیلی بالاست، که از جذب عناصری مانند آهن، روی، منگنز، فسفر و ... جلوگیری می شود. توصیه ای که به شما می توان کرد به صورت زیر است:
1- استفاده از کود گوگرد آلی گرانوله به میزان 500 کیلوگرم در هکتار اواخر زمستان یا اوایل بهار (مخلوط با خاک) در جهت افزایش ماده آلی خاک، کاهش pH خاک و کمک به جذب عناصر غذایی
2- استفاده از کودهای کامل ماکرو و میکرو مانند اکوکوئل میکرومیکس اسپانیایی (مخلوط ریز مغذی ها) به صورت محلولپاشی (1 در هزار و 2 مرتبه در طول فصل رشد) و همچنین فسفیمکس 20-30 محصول شرکت Future Eco اسپانیا به میزان 2 در هزار به صورت محلولپاشی روی برگ (2 مرتبه پس از گلدهی).

gmaissam
2012/5/18, 12:56 PM
سلام
آن چیزی که مسلم است بافت خاک شما شنی است، که در این بافت کمبود عناصر غذایی ماکرو و میکرو شایع است، همچنین کمبود مواد آلی نیز در خاک شما وجود داشته و متأسفانه pH خاکتان نیز خیلی بالاست، که از جذب عناصری مانند آهن، روی، منگنز، فسفر و ... جلوگیری می شود. توصیه ای که به شما می توان کرد به صورت زیر است:
1- استفاده از کود گوگرد آلی گرانوله به میزان 500 کیلوگرم در هکتار اواخر زمستان یا اوایل بهار (مخلوط با خاک) در جهت افزایش ماده آلی خاک، کاهش pH خاک و کمک به جذب عناصر غذایی
2- استفاده از کودهای کامل ماکرو و میکرو مانند اکوکوئل میکرومیکس اسپانیایی (مخلوط ریز مغذی ها) به صورت محلولپاشی (1 در هزار و 2 مرتبه در طول فصل رشد) و همچنین فسفیمکس 20-30 محصول شرکت Future Eco اسپانیا به میزان 2 در هزار به صورت محلولپاشی روی برگ (2 مرتبه پس از گلدهی).
باسلام
ممنون که توجه کردید
ابوته انگور16ساله است ودرحال حاضر دوره گلدهی رو پشت سر می ذاره...من به طور آزمایشی به4تا از درخت ها 20-20-20+TEدادم به میزان نیم کیلوگرم به صورت آبکود،ولی 2هفته گذشته وهیچ رشدی انجام نشده،شاخه های امسال کوچک مانده،در حالی که تعداد خوشه ها بسیار نرمالند،حتی بعضی بوته ها برگ شون قاشقی شده،وضعیت به این صورته که در یک کرت یک درخت رشد نرمال دارد درحالی که درخت کناری که در فاصله کمی از اون قرار داره رشد افتضاح،زردی دیده میشود خصوصا در درخت هایی که رشد نرمال داشتن..محلول پاشی آزمایشی بروی 4تا انجام دادم که یکیشون جواب داده...
من سم فروشی دارم،ریز مغذی دارم با برند کدا میکس اسپانیا به طور آزمایش با2تا درخت تستش کردم وبا تکرار3 هنوز زردی برگ ها حل نشده به نظر شما بهتر نیست با کود تخصصی آهن انجامش بدم،اما کود کامملی دارم به ناممالتی پلکس 10-10-10 ودر صد مناسب ریز مغذی ها با همین می تونم انجامش بدم یا باتوصیه شما.؟
به نظر شما برا کاهش پی اچ می تونم زمستان از گچ کشاورزی استفاده کنم به میزان 20تن در هکتار
باتشکر

"Amir masoud"
2012/5/18, 09:01 PM
سلام، توی عکس به نظرم مشکلی از نظر بیماری و کمبود وجود نداشته باشه، بیشتر به نظر میرسه چیزی روی برگ پاشیده شده باشه...

نه... شبیه سور های زرد رنگ میمونه...

من خودم مشکوکم به " لکه برگی باکتریایی" لطفا یکی منو یاری کنه!

http://www.iran-eng.com/attachment.php?attachmentid=97608&d=1337003330

hamid takro
2012/5/18, 10:53 PM

اگه منظورت شانکر باکتریاییه که (صمغ زدگی نسبتا زیادی باید داشته باشی)
میتونی علاوه بر توضیحات افسون جان
از بردوفیکس استفاده کنی
اگه از الان بخوای شروع کنی:
بعد از ریزش گلبرگها با غلظت 5 در هزار (که باید وقتش هم گذشته باشه)
بعد از 15 تا 20 روز یه بار دیگه تکرار کن.
بعد یه بار هم بعد از ریزش کامل برگا (پاییز)
بار دیگه هم قبل از سبز شدن برگا (اوایل بهار یا اواخر زمستون)

hamid takro
2012/5/18, 11:31 PM
امیر جان منم از این قبیل برگها زیاد دیدم ... کجا و چه گیاهی بود رو الان حضور ذهن ندارم
نمیدونم گیاه خودته یا نه ... اگر به بیماری باکتریایی مشکوکی که خودت اینکاره ای و میتونی راحت تشخیص بدی
اما بنظر من این قبیل لکه ها عفونی نیست
چه قارچ چه باکتری و حتی ویروس
من فکر کنم به مرور این لکه ها برطرف بشن و اگر نشن مشکلی برای سایر برگا پیش نیاد.
عواملی که میتونه همچین علائمی ایجاد کنه بنظر من
توی گیاهای آپارتمانی استفاده از مواد براق کننده (برگای جوون حساس ترند) که این گیاه فکر نکنم چنین موادی بهش رسیده باشه
غبار پاشی زیر نور مستقیم (بازم برگای جوون حساس ترند)
و عامل دیگه که من احتمال بیشتری میدم این باشه:
املاح موجود توی آب (آب سنگین) میتونه چنین لکه هایی روی برگا ایجاد کنه
مثلا غبار پاشی با آب سنگین! یا مثلا باران اسیدی (نه بارون اسیدی به اون معنا!)
برگ جوون حساس تره و در مقابل این تنش ها واکنش میده ... امکان داره با بروز چنین لکه هایی مواجه بشه ...
احتمال زیاد اون لحظه ورود املاح سنگین به برگ جوون ترین برگ همین بوده که توی تصویر هست ...
اگر علائم دیگه ای جاهای دیگه ای هم هست توی این تصویر مشخص نیست.

خلاصه میتونه تنش های دیگه ای هم باشه ... و اینکه احتمال زیاد عفونی نیست.

aboozar esmaili
2012/5/19, 12:09 PM
باسلام
ممنون که توجه کردید
ابوته انگور16ساله است ودرحال حاضر دوره گلدهی رو پشت سر می ذاره...من به طور آزمایشی به4تا از درخت ها 20-20-20+TEدادم به میزان نیم کیلوگرم به صورت آبکود،ولی 2هفته گذشته وهیچ رشدی انجام نشده،شاخه های امسال کوچک مانده،در حالی که تعداد خوشه ها بسیار نرمالند،حتی بعضی بوته ها برگ شون قاشقی شده،وضعیت به این صورته که در یک کرت یک درخت رشد نرمال دارد درحالی که درخت کناری که در فاصله کمی از اون قرار داره رشد افتضاح،زردی دیده میشود خصوصا در درخت هایی که رشد نرمال داشتن..محلول پاشی آزمایشی بروی 4تا انجام دادم که یکیشون جواب داده...
من سم فروشی دارم،ریز مغذی دارم با برند کدا میکس اسپانیا به طور آزمایش با2تا درخت تستش کردم وبا تکرار3 هنوز زردی برگ ها حل نشده به نظر شما بهتر نیست با کود تخصصی آهن انجامش بدم،اما کود کامملی دارم به ناممالتی پلکس 10-10-10 ودر صد مناسب ریز مغذی ها با همین می تونم انجامش بدم یا باتوصیه شما.؟
به نظر شما برا کاهش پی اچ می تونم زمستان از گچ کشاورزی استفاده کنم به میزان 20تن در هکتار
باتشکر
برای کاهش pH خاک میتونید از گچ هم استفاده کنید ولی مقرون به صرفه نیست، ضمن اینکه زمین شما به کود دامی هم برای اصلاح خاک نیاز دارد، به جای گچ به نظر من اگر از کود دامی پوسیده و کود گوگرد آلی گرانوله و کود سولفات آمونیوم (به جای اوره در تأمین ازت گیاه) استفاده کنی بهتره. می تونی از کود آهن EDDHA 6% مثل فری لن ایتالیا (که گوگرد هم داره) استفاده کنی، البته زردی برگ لزوما کمبود عناصر غذایی نیست ممکنه مشکل ویروس وجود داشته باشه. درخت انگور برای تولید محصول خوب همچنین به هرس زمستانه مناسب نیز نیاز دارد.

shahriar49
2012/5/20, 12:30 PM
سلام به همه،
من می‌خواستم بدونم این آفت سفید رنگ که روی گلبرگهای بوته‌های ساناز (مثل رز ولی در اندازه کوچک) توی حیاط خونه‌ام هستش چیه و چطوری میشه برطرفش کرد. در ضمن گلهای بوته‌ها هم خیلی سستن و زود می‌افتن.
با تشکر

98492

"Amir masoud"
2012/5/20, 03:50 PM
امیر جان منم از این قبیل برگها زیاد دیدم ... کجا و چه گیاهی بود رو الان حضور ذهن ندارم
نمیدونم گیاه خودته یا نه ... اگر به بیماری باکتریایی مشکوکی که خودت اینکاره ای و میتونی راحت تشخیص بدی
اما بنظر من این قبیل لکه ها عفونی نیست
چه قارچ چه باکتری و حتی ویروس
من فکر کنم به مرور این لکه ها برطرف بشن و اگر نشن مشکلی برای سایر برگا پیش نیاد.
عواملی که میتونه همچین علائمی ایجاد کنه بنظر من
توی گیاهای آپارتمانی استفاده از مواد براق کننده (برگای جوون حساس ترند) که این گیاه فکر نکنم چنین موادی بهش رسیده باشه
غبار پاشی زیر نور مستقیم (بازم برگای جوون حساس ترند)
و عامل دیگه که من احتمال بیشتری میدم این باشه:
املاح موجود توی آب (آب سنگین) میتونه چنین لکه هایی روی برگا ایجاد کنه
مثلا غبار پاشی با آب سنگین! یا مثلا باران اسیدی (نه بارون اسیدی به اون معنا!)
برگ جوون حساس تره و در مقابل این تنش ها واکنش میده ... امکان داره با بروز چنین لکه هایی مواجه بشه ...
احتمال زیاد اون لحظه ورود املاح سنگین به برگ جوون ترین برگ همین بوده که توی تصویر هست ...
اگر علائم دیگه ای جاهای دیگه ای هم هست توی این تصویر مشخص نیست.

خلاصه میتونه تنش های دیگه ای هم باشه ... و اینکه احتمال زیاد عفونی نیست.

آره راس میگی لکه ها عفونی به نظر نمیرسن... البته تمام داشته های منم همین ی عکسه!

همون مشکل فیزیولوژیکه... وفکر میکنم به خاطر املاح موجود در آب باشه!

factor
2012/5/21, 02:22 PM
سلام
میخواستم ببینم پرسوییت روی نخود موثره اگر جواب مثبته چه دزی و چه موقعی
بهترین قارچ کش بذای لکه غربالی چه قارچکشیه؟

aboozar esmaili
2012/5/21, 09:50 PM
سلام
میخواستم ببینم پرسوییت روی نخود موثره اگر جواب مثبته چه دزی و چه موقعی
بهترین قارچ کش بذای لکه غربالی چه قارچکشیه؟
سلام
بله پرسوئیت در زراعت نخود ایرانی استفاده می شه، اما بصورت پیش رویشی به نسبت 0.4-0.2 لیتر در هکتار، اما در نخود فرنگی به صورت پس رویشی به نسبت 1-0.75 لیتر در هکتار توصیه شده.
در مورد سوال دومتون یکی از بهترین قارچ کش ها بر علیه بیماری غربالی درختان میوه هسته دار قارچ کش کاپتان (3 در هزار) در فصل بهار است.
کاپتان نه تنها در جلوگیری از بیماری مؤثر است، بلکه برگ و مخصوصاً میوه های درختانی که با آن سمپاشی شده اند شفافیت و جلای خاصی پیدا می کند. بهترین نتیجه از سمپاشی موقعی حاصل می شود که درختان مبتلا 1 مرتبه در اواخر زمستان قبل از بیدار شدن درختها و تورم جوانه ها با محلول بردوی 2 درصد و 3 مرتبه در بهار با کاپتان 3 در هزار سمپاشی شود که اولین سمپاشی بهاره بلافاصله بعد از ریزش گلبرگها و سمپاشی های بعدی به فاصله 14 روز از همدیگر توصیه می گردد. سمپاشی با محلول بردو بهتر است 2 مرتبه یکی در پائیز پس از ریزش برگها و دیگری در اسفند ماه قبل از بیدار شدن درختها صورت گیرد و بدین ترتیب می توان سمپاشی بهاره را تا حتی 1 مرتبه هم تقلیل داد.

factor
2012/5/21, 10:35 PM
سلام
بله پرسوئیت در زراعت نخود ایرانی استفاده می شه، اما بصورت پیش رویشی به نسبت 0.4-0.2 لیتر در هکتار، اما در نخود فرنگی به صورت پس رویشی به نسبت 1-0.75 لیتر در هکتار توصیه شده.
در مورد سوال دومتون یکی از بهترین قارچ کش ها بر علیه بیماری غربالی درختان میوه هسته دار قارچ کش کاپتان (3 در هزار) در فصل بهار است.
کاپتان نه تنها در جلوگیری از بیماری مؤثر است، بلکه برگ و مخصوصاً میوه های درختانی که با آن سمپاشی شده اند شفافیت و جلای خاصی پیدا می کند. بهترین نتیجه از سمپاشی موقعی حاصل می شود که درختان مبتلا 1 مرتبه در اواخر زمستان قبل از بیدار شدن درختها و تورم جوانه ها با محلول بردوی 2 درصد و 3 مرتبه در بهار با کاپتان 3 در هزار سمپاشی شود که اولین سمپاشی بهاره بلافاصله بعد از ریزش گلبرگها و سمپاشی های بعدی به فاصله 14 روز از همدیگر توصیه می گردد. سمپاشی با محلول بردو بهتر است 2 مرتبه یکی در پائیز پس از ریزش برگها و دیگری در اسفند ماه قبل از بیدار شدن درختها صورت گیرد و بدین ترتیب می توان سمپاشی بهاره را تا حتی 1 مرتبه هم تقلیل داد.

با تشکر از شما ولی برام جای سواله اگر قراره پیش رویشی باشه خوب پاراکوات یا رانداپ هم که میتونه جواب بده در حال حاضر مزرعه ای وجود داره که نخود کاشتند و لنتاگران گیرشون نیومده نخود بزرگ و پر از علف هز باریک و پهنه شما چه علفکشی را پیشنهاد میکنید و یا الان با نسبتی که گفتید میشه از پرسوییت استفاده کرد؟

aboozar esmaili
2012/5/21, 10:48 PM
با تشکر از شما ولی برام جای سواله اگر قراره پیش رویشی باشه خوب پاراکوات یا رانداپ هم که میتونه جواب بده در حال حاضر مزرعه ای وجود داره که نخود کاشتند و لنتاگران گیرشون نیومده نخود بزرگ و پر از علف هز باریک و پهنه شما چه علفکشی را پیشنهاد میکنید و یا الان با نسبتی که گفتید میشه از پرسوییت استفاده کرد؟
بله لنتاگران متأسفانه کمیاب شده، برای نازک برگهاش که مشکلی نداره میشه از گالانت سوپر، فوکوس، نابواس، سلکت سوپر و پنترا استفاده کرد، اما توصیه پرسوئیت در مورد نخود ایرانی پیش رویشیه، حالا شاید بشه پس رویشی هم استفاده کرد، اما توصیه من اینه که اگر هم می خواید پس رویشی استفاده کنید اول توی سطح کوچیک امتحان کنید بعد اگر تا 48 ساعت مشکلی پیش نیومد کل مزرعه را سمپاشی کنید. نکته مثبت پرسوئیت دومنظوره بودنشه که هم علیه نازک برگها و هم علیه پهن برگها بکار میره.

aboozar esmaili
2012/5/21, 10:55 PM
پرسوئیت - سایت بازارگان کالا

http://bazargankala.com/sites/default/files/Products/Pesticides/Pursuit/PursuitLine.png

http://bazargankala.com/sites/default/files/Products/Pesticides/Pursuit/PursuitBox.png
پرسوئیت علفکشی انتخابی وسیستمیک از گروه limidazolinone محتوی یکصد گرم ماده موثرlmazethapyr در هر لیتر است که توسط شرکت BASF آلمان معرفی شده است.توصیه مصرف :

نام محصول
مقدار مصرف در هکتار
زمان مصرف

یونجه
0.7-1 لیتر
پس از رویش

نخود فرنگی
0.7-1 لیتر
قبل از کشت
قبل و پس از رویش

لوبیا
0.7-1 لیتر
قبل از کشت
قبل و پس از رویش

سویا
0.7-1 لیتر
قبل از کشت
قبل و پس از رویش

نام محصول
مقدار مصرف در هکتار
زمان مصرف

بادام زمینی
0.7-1 لیتر
قبل از کشت
قبل و پس از رویش

عدس
0.4-0.6 لیتر
قبل از رویش

نخود ایرانی
0.2-0.4 لیتر
قبل از رویش

http://bazargankala.com/sites/default/files/Products/BASF.jpg

محصولی از شرکت
بی ای اس اف آلمان

نمايش بروشور (http://bazargankala.com/?q=node/53)

aboozar esmaili
2012/5/21, 10:57 PM
بروشور پورسوئیت - سایت بازارگان کالا

http://bazargankala.com/sites/default/files/Products/Pesticides/Pursuit/PursuitN.png
http://bazargankala.com/sites/default/files/Products/Pesticides/Pursuit/PursuitProduct.jpg
http://bazargankala.com/sites/default/files/Products/Pesticides/Pursuit/Pursuit1.jpg

http://bazargankala.com/sites/default/files/Products/Pesticides/Pursuit/Pursuit2.png

معرفی
پرسوئیت علفکشی انتخابی و سیستمیک از گروه Imidazolinone محتوی یکصد گرم ماده موثره Imazethapyr در هر لیتر است که توسط شرکت BASF آلمان معرفی شده است.
شیوه عمل
پرسوئیت پس از سمپاشی بسرعت توسط اندام هوایی و ریشه گیاهان جذب و وارد جریان آوندهای آبکشی و چوبی گردیده و با جلوگیری از فعالیت آنزیم AHAS باعث بروز اختلال در تشکیل دیواره سلولی بر گیاهان حساس و نابودی علفهای هرز می‌شود.
رشد طبیعی علفهای هرز پهن برگ در مرحله کوتیلدونی و در باریک برگها در مرحله دو برگی متوقف می‌گردد. نابودی کامل گیاهان حساس معمولاً 3-1 هفته بطور می‌انجامد.
توصیه و میزان مصرف
پرسوئیت در هیات نظارت بر سموم جهت کنترل علفهای هرز یونجه بصورت پس رویشی با میزان مصرف 1-75.0 لیتر در هکتار به ثبت رسیده است.
این عفلکش تأثیر بسیار وسیع، برای کنترل علفهای هرز باریک برگ و پهن برگ در بقولات، از جمله بادام‌زمینی، نخود، نخود فرنگی، لوبیا، عدس و یونجه قابل مصرف می‌باشد. پرسوئیت را هنگام مصرف به صورت پس رویشی، با یک سرفکتانت غیر یونی (مانند سیتوگیت) و سولفات آومنیوم (5 کیلوگرم در هکتار) مخلوط کنید تا حداکثر تأثیر بدست آید.
زمان مصرف
در یونجه‌های تازه کشت شده پرسوئیت باید بصورت پیش رویشی در زمانی که یونجه‌ها دارای د و ساقه سه برگچه‌ای باشند مصرف گردد، بهترین زمان مصرف مراحل ابتدایی روش علفهای هرز می‌باشد. در یونجه‌های چند ساله بهترین زمان مصرف پرسوئیت تا چین دوم است، قبل از اینکه ارتفاع یونجه‌ها به 5.7 سانتیمتر برسد.
در جدول زیر توصیه مصرف در محصولات مختلف مشخص گردیده است.

نام محصول
مقدار مصرف در هکتار
زمان مصرف

یونجه
0.75-1 لیتر
پس از رویش

نخود فرنگی
0.7-1 لیتر
قبل از کشت- قبل و پس از رویش

لوبیا
0.7-1 لیتر

سویا
0.7-1 لیتر

بادام زمین
0.7-1 لیتر

عدس
0.4-0.6 لیتر
قبل از رویش

نخود ایرانی
0.2-0.4 لیتر
قبل از رویش

تناوب با محصولات زراعی
پس از مصرف پرسوئیت بایستی فاصله زمانی لازم برای کشت محصولات مختلف در فصل بعدی را رعایت نمود.

نام محصول
سویا و حبوبات
گندم
ذرت
جو
پنبه
چغندر قند
سایر محصولات

فاصله زمانی کاشت از محلول پاشی
بدون محدودیت
4 ماه
8.5ماه
9.5ماه
18 ماه
40 ماه
26 ماه

سمیت
پرسوئیت هیچگونه اثر سویی برای زنبور عسل و حشرات مفید ندارد، اما برای آبزیان خطرناک است. سمیت برای موشهای صحرایی از طریق گوارشی
Acute oral LD50 for rate > 5000 mg/Kg

قابلیت اختلاط ‌پذیری

گاوپنبه
Abution theophrasti

تاج خروس
Amaranthus sp

کیسه کشیش
Caspella bursa-pastoris

سلمک
Chenopodium album

اویار سلام
Cyperus spp

پنجه کلاغی یا مرغی
Digitaria sanguinalis

سوروف
Echinochloa crus-galli

تیرکمان چوپان
Erodium cicutarium

فرفیون
Euphorbia spp

بی تی راخ
Galium tricornutum

آفتابگران
Helianthus sp

جاروی زینتی
Kochia scoparia

ازمک
Lepidium campestre

چچم
Lolium rigidum

علف هفت بند
Polygonum aviculare

خرفه
Portulaca oleracea

تربچه وحشی
Raphanus raphanistrum

علف شور
Slasola kali

ارزن وحشی
Setaria spp

تاج ریزی
Solanum nigrum

قیاق
Sorghum halepense

قدومه کوهی
Thlaspi arvensis

خارخاسک
Tribulus terrestris

گزنه
Urtica sp

توق
Xanthium strumarium

قابلیت اختلاط‌پذیری
پرسوئیت با اکثر عفلکشها و سموم غیر از ترکیبات سمی قابل اختلاط می‌باشد، قبل از مصرف در سطح وسیع آزمایش اختلاط‌پذیری و مصرف در سطح کوچک توصیه می‌گردد.

نکات مهم

از آنجا که پرسوئیت پس از مصرف، جذب اندام‌های هوایی گیاه می‌شود، بنابراین باید رطوبت مزرعه قبل از سمپاشی به اندازه کافی باشد تا متابولیسم گیاهی فعال شود و عفلکش در شیره گاه به خوبی منتقل گردیده و علف هرز را کنترل کند.
بارندگی یک ساعت پس از سمپاشی اثر منفی در تأثیر پرسوئیت ندارد.
تأثیر پرسوئیت pH پایین و رطوبت مناسب خاک و آبیاری بارانی پس از مصرف در خاک، ‌تشدید می‌گردد. اما رطوبت بیش از اندازه باعث کاهش اثر آن می‌شود.
فاصله زمان سمپاشی تا هنگام برداشت یونجه 30 روز توصیه شده است.
در هوای سرد سمپاشی را تا 48 ساعت پس از اینکه دما از 5 درجه سانتیگراد تجاوز نماید به تأخیر اندازید.
برای کنترل انگل سس، پرسوئیت باید مخلوط با سولفات آمونیوم و سرفکتات پس از سپری شدن سرما و مساعد شدن هوا در اوائل رویش یونجه پیش از اتصال رشته‌های سس به میزان مصرف شود.

http://bazargankala.com/sites/default/files/Products/Pesticides/Pursuit/Pursuit3.jpg
احتیاطات و کمک‌های اولیه
لطفاً به دستورالعمل مندرج بر چسب بطری سم مراجعه نمایید.
دستورات مصرف فوق کلی بوده و بستگی به شرایط اقلیمی و امکانات موجود دارد.
سموم دفع آفات نباتی زیر نظر متخصص گیاهپزشک مصرف گردند .

factor
2012/5/22, 01:31 PM
جالبه که من خودم با کارشناس فنی این شرکت تماس گرفتم ولی خودش توصیه نکرد و گفت باعث گیاهسوزی میشه تعجبیه که رو بروشورش زده میشه

factor
2012/5/25, 08:22 AM
سلام مجدد
میخواستم ببینم کاپتان میتونه با کنفیدور یا دیازینون یا متاسیستوکس اختلاط پیدا کنه و با هم استفاده بشه برای سم پاشی
سوال بعدی بهترین زمان برای استفاده از علفکش یا حشره کش و قارچ کش چه زمانی در طول روزه
ایا میشه برای رویان برای استفاده از علفکشی مثل پاراکوات یا رانداپ یا علفکشهای دیگه برای یک لیتر سم روغن ولک را به عنوان رویان استفاده کرد اگر میشه برای رانداپ برای مثال چقدر یابد از این روغن استفاده بشه
برای کنترل حلزون در باغچه چه سمی معولا استفاده میشه و اینکه وجود حلزون در باغچه مفیده یا مضره
برای شته سبزیجات در باغچه چه سمی را پیشنهاد میدید؟ چه راهی را برای کنترل سس در باغچه در سبزیجات پیشنهاد میدید؟
برای کنترل شته در درختان به ترتیب اولویت کدامیک از سموم دیازینون مالاتیون کنفیدور متاسیستوکس پرمترین فوزالون اتیون کلروپریفیوس و فن پروپاترین را پیشنهاد میدید

با تشکر

gmaissam
2012/5/31, 10:24 AM
با سلام
دوست عزیز به طور کلی خودم به هیچ وجه از ترکیب سموم استفاده نمی کنم چون دانشم درموردش پایینه.پس دراین مورد نظر نمی دم.
از ترکیبات سیستمیک در ساعاتی باید استفاده شود که دما وشدت آفتاب پایینتر باشه چون این ترکیبات باید جذب شوند ودمای بالا وحتی باد پرت وبادبردگی را زیاد میکند پس بهتره اوایل صبح ویا بعداز ظهر انجام شوند.درموردتماسی گوارشی ها با توجه به عادت تغذیه ای آفت انجام شود فرضا سنک پسته ساعات خنک تغذیه واساعات گرم به استراحت بروی علف های هرز می پردازد.پس بهتره در ساعات خنک سم پاشی انجام شود تا اثر به مراتب بهتری گذارد .
درمورد رانداپ یا پاراکوات باید بگم که پاراکوات یک علف کش تماسی است والبته تاثیر روی اندام هوایی وسبز گیاه،در خاک به سرعت تجزیه می شود بنابراین تاثیر ریشه ای بروی علف هرز یا کاهش عملکرد بروی محصول ندارد.پاراکوات نیاز زیادی به مویان ندارد برعکس رانداپ.
اما رانداپ سیستمیک است وبرای کاهش مصرف سم وتاثیر بیشتر حتما مویان یا سولفات آمونیوم یا هردو اضافه کنید مطمن باشید تاثیرش بسیار عالی می شود.بدبن منظور 200سی سی رانداپ با 160تا200گرم سولفات آمونیوم به علاوه 20سی سی مویان در 20 لیتر آب(برای سمپاش پشتی)استفاده شود.ابتدا سولفات آمونیوم در چند لیتر آب حل گردد ،سپس مویان اضافه گردد وبعد رانداپ را اضافه می کنیم.این دوز یک درصد رانداپ است که با این فرمول علف های هرز چندساله سمج مانند شیرین بیان تلخه بیان قیاق تاج خروس سلمه تره بارهنگ مرغ وپنجه مرغی خارشتر براحتی کنترل می شوند .یکساله ها را که دیگر هیچ.این دستورالعمل رسمی ودر امریکا جرا می شود.اگه تونستم عکس هایی از باغ انگور خودم که از این علفکش استفاده کردم قرار میدم.بسیار توجه کنید رانداپ بروی شاخ وبرگ وحتی تنه نیز پاشیده نشود وبهترین زمان سم پاشی چندروزپس از آبیاری در باغات .زمانی که گل ولای به کفش نچسبد البته خودم یک روز پس از آبیاری نیز سم پاشی انجام دادم که تاثیر خوبی هم داشت واین کارو ازروی پشته های کرت های انگور انجام دادم

gmaissam
2012/5/31, 10:41 AM
اینم از عکسش

http://img4up.com/up2/19984249896275641026.jpg (http://img4up.com/)

factor
2012/5/31, 01:49 PM
با تشکر
اگر امکان داره پاسخ بقیه سولات را هم بفرمایید.

gmaissam
2012/5/31, 02:36 PM
رمورد کنترل شته درختان،از ترکیبات سیستمیک پریمور یا متاسیستوکس ودیمتوات می توانید استفاده کنید بعد ترکیباتی مثل دیازینون.کنفیدور دوام طولانی دارد واوایل فصل.اگه درخت شما هسته دار است از دیمتوات به هیچ وجه استفاده نکنید
کنترل سس درباغچه بیشتر مبارزه مکانیکی می طلبد،حیات سس در باغاات به وجود علف هرز بستگی دارد به نظرمن شما مبارزه شیمیایی انجام نده به منظور سلامتی بیشتر محصولت در باغچه .سس دارای اندام مکنده است بنابراین در کنترل مکانیکی سعی کنید بقایای انرا بروی گیاه فراموش نکنی
در مورد شته سبزیجات نمی تونم چیزی توصیه کنم

gmaissam
2012/5/31, 02:48 PM
سلام بچه ها کی میدونه مشکل این برگ چیه؟

http://img4up.com/up2/84297783260438702268.jpg (http://img4up.com/)

gmaissam
2012/5/31, 04:32 PM
خودم حدس میزنم کمبود منگنز باشه،اگه کسی با این مشکل آشناست لطفا راهنمایی کنه

aboozar esmaili
2012/5/31, 05:29 PM
سلام بچه ها کی میدونه مشکل این برگ چیه؟

http://img4up.com/up2/84297783260438702268.jpg (http://img4up.com/)
به کمبود پتاسیم بیشتر شبیهه. به نظرم گیاه پنبه یا شاید هم کرچک باشه درسته؟

gmaissam
2012/5/31, 05:45 PM
برگ درخت انگوره،لبه ها گرد شده اند وبرگ کاملا قاشقی شده.خاک دارای پی اچ بالاست 8.3

aboozar esmaili
2012/5/31, 06:00 PM
سلام مجدد
میخواستم ببینم کاپتان میتونه با کنفیدور یا دیازینون یا متاسیستوکس اختلاط پیدا کنه و با هم استفاده بشه برای سم پاشی
سوال بعدی بهترین زمان برای استفاده از علفکش یا حشره کش و قارچ کش چه زمانی در طول روزه
ایا میشه برای رویان برای استفاده از علفکشی مثل پاراکوات یا رانداپ یا علفکشهای دیگه برای یک لیتر سم روغن ولک را به عنوان رویان استفاده کرد اگر میشه برای رانداپ برای مثال چقدر یابد از این روغن استفاده بشه
برای کنترل حلزون در باغچه چه سمی معولا استفاده میشه و اینکه وجود حلزون در باغچه مفیده یا مضره
برای شته سبزیجات در باغچه چه سمی را پیشنهاد میدید؟ چه راهی را برای کنترل سس در باغچه در سبزیجات پیشنهاد میدید؟
برای کنترل شته در درختان به ترتیب اولویت کدامیک از سموم دیازینون مالاتیون کنفیدور متاسیستوکس پرمترین فوزالون اتیون کلروپریفیوس و فن پروپاترین را پیشنهاد میدید

با تشکر
باسلام
در مورد سوال اول امکان اختلاط قارچ کش کاپتان با حشره کش هایی که گفتید وجود داره.
سوال دوم: بهترین زمان استفاده از سموم هنگام غروب آفتاب است، البته به شرطی که هنگام سمپاشی باد نوزد.
سوال سوم: بله از روغن ولک هم میشه به عنوان مویان علفکش ها استفاده کرد (به نسبت 2 در هزار)، همچنین از سولفات آمونیم به نسبت 2% (8 کیلوگرم در هکتار) برای جذب بهتر می توان به علفکش رانداپ اضافه کرد.
سوال چهارم: حلزون آفت محسوب میشه، برای کنترل آن می توان از سموم متالدهید (متالان جی) B 6% به نسبت 25-20 کیلوگرم طعمه در هکتار، متیوکارب (مزورول) WP 50% 25-20 کیلوگرم طعمه در هکتار و کارباریل (سوین) به نسبت 30 کیلوگرم طعمه در هکتار به صورت طعمه پاشی هنگام غروب استفاده کرد.
سوال پنجم: کنترل شته در باغچه بسته به نوع محصول دارد، اگر دوره کارنس مطرح نباشد می توان از کونفیدور و در صورتی که دوره کارنس در محصول مطرح باشد می توان از پریمور، پی متروزین (چِس)، هوستاکوئیک، مالاتیون و دیکلرووس استفاده کرد. در مورد سس در باغچه سمی توصیه نشده و بیشتر باید از روش مکانیکی استفاده کرد. در صورتی که سس شدید باشد می توان از علفکش پاراکوات به صورت لکه گیری و کنترل شده استفاده کرد.
سوال ششم: نکته اول اینکه سموم پرمترین، فوزالون، اتیون، کلروپریفیوس و فن پروپاترین خاصیت شته کشی ندارند یا خیلی ضعیفند بنابراین برای کنترل شته توصیه نمیشه. اما سموم توصیه شده برای کنترل شته در باغات می توان به ترتیب از بیسکایا، کونفیدور، کونفیدور+پریمور، متاسیستوکس و دیازینون استفاده کرد.

factor
2012/6/04, 02:12 PM
سلام مجدد
یک پیچ امین الدوله هست که داره برگهاش خشک میشه رنگ برگها کاملا طبیعیه و سرحاله و مطمنم کمبود نداره ولی با اینکه برگها سبزه داره خشک میشه
به نظر شما مشکل از ریشه میتونه باشه؟

afsoon6282
2012/6/04, 02:14 PM
سلام مجدد
یک پیچ امین الدوله هست که داره برگهاش خشک میشه رنگ برگها کاملا طبیعیه و سرحاله و مطمنم کمبود نداره ولی با اینکه برگها سبزه داره خشک میشه
به نظر شما مشکل از ریشه میتونه باشه؟

سلام
آفتاب روش نیست؟منظورم اینه که خشک شدنش خشک شدن آفتاب سوختگی نیس؟

gmaissam
2012/6/05, 09:59 AM
سلام
دوست عزیز اگه میتونستید عکسی از برگ ها وجای کاشت بوته بزارید تصمیم گیری راحتر بود.

factor
2012/6/05, 08:45 PM
سلام
دوست عزیز اگه میتونستید عکسی از برگ ها وجای کاشت بوته بزارید تصمیم گیری راحتر بود.
در ضمن از افتاب کافی هم برخورداره.
100845100846

gmaissam
2012/6/06, 05:43 PM
در ضمن از افتاب کافی هم برخورداره.
100845100846

با سلام
به نظرم این آفتاب سوختگی هست،اما شاید این عامل ثانوی باشه،اینجور که از عکس مشخصه،تاج درخت مشکل داره میتونیم بگیم مشکل از ریشه هاست،وشاید فرایند اینجور باشه که"با توجه به یکی از عکس ها حدس زدم تو گلدون کاشته شده باشه اگه این حدسم درست باشه،تراکم ریشه داخل گلدان زیاد شده وتراکم خاک داخل گلدان کم بنابراین در اثر نبود تراکم کافی خاک آب از دسترس گیاه بزودی خارج می شود وخاک نمی تواند رطوبت مورد نیاز راتامین کند واز طرفی تبخیر وتعرق که در تاج درخت بیشتر است باعث سبز خشکی اقسمت هوایی می شود.(درصورتی که تراکم ریشه زیاد وخاک دردسترس ریشه ها کم باشه باد نیز براحتی توان ضربه به ریشه ها رانیز دارد.)این سناریوی اول.دوم وجود آفاتی مثل کرم سفید ریشه که بعیدم نیت ویا آفات دیگر اندام هوایی
شما مشخص کن ته این خشکی به چی میرسه.شاید آفت باشه وحتما هم باید چوبخوار باشه.در صورتی که وجود آفت منفی شد پس نگاه ها برمی گرده به آسیب به ریشه یا تراکم ریشه.

afsoon6282
2012/6/06, 07:29 PM
پیچ امین الدوله یه گیاه سایه دوست هست و نباید تو آفتاب باشه
احتمال زیاد ممکنه آفتاب سوختگی هم داشته باشه شاید مورد دیگه هم باشه
برای این بوته ها یه سایبان درست کنین و یه مدت بذارین ببینین باید تغییر کنه

gmaissam
2012/6/07, 08:47 AM
پیچ امین الدوله یه گیاه سایه دوست هست و نباید تو آفتاب باشه
احتمال زیاد ممکنه آفتاب سوختگی هم داشته باشه شاید مورد دیگه هم باشه
برای این بوته ها یه سایبان درست کنین و یه مدت بذارین ببینین باید تغییر کنه
101082101083
با سلام
اگه صرفا آفتاب سوختگی بوده باشه،پس سال های قبلم باید اتفاق می افتاده، در حالی که امسال بسیار خنک تراز سال گذشته در این زمان بوده است.این درختچه داخل باغچه خودمه،تو دل کویراز ساعت 10 صبح آفتاب روشه تا6عصر ولی هیچگاه علایم آفتاب سوختگی نداده.

gmaissam
2012/6/07, 11:25 AM
سلام
اگه کسی با این کمبود آشنایی داره لطفا کمک کنه؟
درخت انگور
پس از گلدهی
پی اچ بالای 8.2 خاک وآب
با کود گاوی وبادروبه شیرین تیمار شده اند
101091

Soheila.G
2012/6/08, 10:44 AM
سلام
اين كمبود پتاسم هست

mahdya
2012/6/08, 12:38 PM
سلام
من یه سدوم دارم که از وقتی که شروع کرده به بزرگ شدن همیشه کج می شه بعضی وقتا یه کم صاف می شه ولی بعد دوباره خم می شه خودم پایشو با خلال دندون نگه داشتم ولی باز قسمت بالاییش خم می شه
تقریبا یه روز در میون بهش آب میدم و پشت پنجرس آفتابم می خوره
خوب شدنیه؟
101268101269

mahdya
2012/6/09, 08:22 AM
چرا هیچکی نمیدونه؟؟؟
گیاه من داره از دست می ره هااااااا !!!!!!!!!!!!!!!!!!

gmaissam
2012/6/09, 08:51 AM
چرا هیچکی نمیدونه؟؟؟
گیاه من داره از دست می ره هااااااا !!!!!!!!!!!!!!!!!!
با سلام
این گیاه به نورزیاد نیاز داره واز عکس مشخصه که شما تواتاقتون نور مستقیم ندارید وحتی ممکنه کیفیت نور اتاقتون بیشتر از نور بیرون باشه چون به سمت داخل نورگرایی پیدا کرده ،این گل در شیراز در تراس وبالکن منازل درمعرض نور مستقیم قرار داره ودریزد درباغچه ها در سایه آفتاب نگهداری میشه.به آبیاری زیاد نیاز نداره اخه گوشتیه .شما اننگشتتو وارد لایه خاک کن اگه خشک بود اون موقع آبیاری کن نه یک در میون.گلتو بزار بیرون در معرض آفتاب به نظرم مشکل برطرف شه .کج شدنش به خاطر نورگراییه(این نظر منه دوستان دیگه هم میتونن نظاراتشونو بگن)

gmaissam
2012/6/09, 10:57 AM
البته شاید این خمیدگی به خاطر تمایل این گیاه به فرم خزندگی باشه.بهتره اوال بزارید وی آفتاب غیر مستقیم بعد مستقیم اگه درست نشد مطمئن باشید که فرم خزنده است.منم همین گل رو داشتم وکاملا خزنده البته تو پاسیو خونه مراقبتش می کردم ودراثر آبیاری زیاد دچار پ.سیدگی ساقه شد وازبین رفت

Soheila.G
2012/6/09, 02:23 PM
بله اينهايي كه گفتن رو من تائيد ميكنم

mahdya
2012/6/09, 03:10 PM
البته شاید این خمیدگی به خاطر تمایل این گیاه به فرم خزندگی باشه.بهتره اوال بزارید وی آفتاب غیر مستقیم بعد مستقیم اگه درست نشد مطمئن باشید که فرم خزنده است.منم همین گل رو داشتم وکاملا خزنده البته تو پاسیو خونه مراقبتش می کردم ودراثر آبیاری زیاد دچار پ.سیدگی ساقه شد وازبین رفت

متشکرم
ولی من اینو از یه گلدون قلمه گرفتم که تقریبا 2 برابر گیاه من بود و اصلا خزنده نبود کاملا صاف بود البته از گلخونه دانشگامون برداشتم.اینجایی که الان هست تقریبا از ساعت1 به بعد آفتاب کاملا میاد روش.
یه چیز دیگه ام اینکه من حدس میزدم نور گرا باشه واسه همین همیشه این گلدونو می چرخونم یعنی هر چند روز یه بار جهتشو عوض میکنم، ولی درس نشد
یه نکته دیگه ام اینکه آب زیر گلدونیشو که خالی میکنم یه عالمه کرمای خیلی ریز سفید توشه .خیلی ریزن مث پرز میمونن و اصلا دیده نمیشن ولی با دقت که تو نور نگاه میکنی تکون میخورن و میفهمی کرمه.
یه چیز دیگه ام اینکه وقتی صبر میکنم که خاکش خشک شه بعد آب بدم برگاش از حالت پرآب در میاد و نرم میشه
کلا این گلدون روانیم کرده!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Soheila.G
2012/6/09, 03:34 PM
فهميدم
اين مشكلش نماتد بايد باشه چون گفتي كرم ريز
خاكش مشكل داره اگه بتوني عوضش كني خوب ميشه البته اگه مشكلش خيلي جدي نباشه و ريشه ها آسيب نديده باشن اگه هم خسارت زده باشه ديگه گياه از دست ميره
ولي عملا ميشه گفت نماتد مشكل سازه

gmaissam
2012/6/09, 05:54 PM
متشکرم
ولی من اینو از یه گلدون قلمه گرفتم که تقریبا 2 برابر گیاه من بود و اصلا خزنده نبود کاملا صاف بود البته از گلخونه دانشگامون برداشتم.اینجایی که الان هست تقریبا از ساعت1 به بعد آفتاب کاملا میاد روش.
یه چیز دیگه ام اینکه من حدس میزدم نور گرا باشه واسه همین همیشه این گلدونو می چرخونم یعنی هر چند روز یه بار جهتشو عوض میکنم، ولی درس نشد
یه نکته دیگه ام اینکه آب زیر گلدونیشو که خالی میکنم یه عالمه کرمای خیلی ریز سفید توشه .خیلی ریزن مث پرز میمونن و اصلا دیده نمیشن ولی با دقت که تو نور نگاه میکنی تکون میخورن و میفهمی کرمه.
یه چیز دیگه ام اینکه وقتی صبر میکنم که خاکش خشک شه بعد آب بدم برگاش از حالت پرآب در میاد و نرم میشه
کلا این گلدون روانیم کرده!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

به هر حال این یه بوته علفیه وکمی خزنده شدن جزو ویژگی هاشه.
احتمال نماتد هست ولی نماتد معمولا دارای نشانه هایی ست از جمله کاهش رشد ورنگ باختگی وپژمرده شدن برگ هاست که بدلیل حمله نماتدبه ریشه هست ومیشه گفت ناعلاجه،وبه قول دوستمون خاکشو عوض کن ،
پژمرده شدن برگ ها بلافاصله بعداز خشک شدن خاک درصورتی که مشکل نمتد وجود نداشته باشه مربوط به بافت خاک مورد استفاده است.سعی کنید از کمپوست کاملا پوسیده استفاده کنید .تاتظرفیت نگهداری رطوبت بیشتری درخود داشته باشه .اگه امکانش هست انجام دهید تا بدون نتیجه از بحث خارج نشویم.در شمن من بعید می دونم مشکل از نماتد باشه چون گلدان واقعا وضعیت خوبی داره وراستی این وضعیت خمودگی در موقع خشکی خاک بروز نمی کنه؟؟؟؟؟

gmaissam
2012/6/09, 06:08 PM
اما در مورد روانی شدن......!!!!
منم یه دیفن باخیا ویک نارنج دارم که دیفن باخیا به مرز جنون رسوندم ولی بالاخره مشکلو حل کردم ولی امان از این نارنج ......

mahdya
2012/6/09, 06:29 PM
متشکرم
پس فعلا خاکو عوض می کنم ببینیم چی می شه
نتیجرو بهتون میگم
وقتی میخوام خاکو عوض کنم اگه ریشرو بشورم که چیزی روش نمونه اشکالی داره؟

gmaissam
2012/6/09, 06:44 PM
متشکرم
پس فعلا خاکو عوض می کنم ببینیم چی می شه
نتیجرو بهتون میگم
وقتی میخوام خاکو عوض کنم اگه ریشرو بشورم که چیزی روش نمونه اشکالی داره؟
یه سوال:
در حال حاضر داخل گلدان خاکه یا خاکبرگ؟
باید دقت کنید ریشه صدمه نبینه وگرنه مشکل ساز میشه ولی در کل شستن ریشه اشکال نداره
اما برای کاشتن شما ابتدا کمی خاک در آب حل کنید به صورتی که یه شکل آب گل در بیاد وحالتش کمی چسبنده باشه وبعد ریشه رو که شستید داخل این آب گل می کنید به طوری که آب گل به همه جای ریشه تاحدودی بچسبه،بعد اقدام به کاشت کنید.

Soheila.G
2012/6/09, 11:03 PM
در مورد آب گل درست كردن نميدونم چه تاثيري بايد داشته باشه؟
ولي دربازه شستن ريشه كه بايد 100% انجام بشه وگرنه دوباره روز از نو روزي از نو
درضمن اگه نماتد تخمگذراي كرده باشه يا داخل ريشه نفوذ كرده باشه دوباره حالتها تكرار ميشه

mahdya
2012/6/09, 11:10 PM
خاکو عوض کردم و ریشرم شستم
واسه نور گرایی باید چیکار کنم؟
اگه هر روز جهتشو عوض کنم دیگه خم نمی شه؟
اگه یه جایی بزارم که اصلا نور مستقیم نخوره چی؟باز نورگرایی داره؟

Soheila.G
2012/6/09, 11:19 PM
نميشه كه هرروز جاشو عوض كني تا چند وقت ميخواي اين تعويض جا رو انجام بدي؟ بزار گياهت هرطور راحته زندگي كنه
گياه به نور نياز داره ميتوني ببريش يه جاي ثابت بزاري بمونه ببرش توي حياط همون جا هم بزارش خودشو با محيط وفق ميده اون يه گياهه توانايي اين كارو داره
اگه ديدي توي روز حالت پژمردگي داره و غروب حالتش خوب و ثابت ميشه و سرحاله بدون بازم نماتد سرو كله اش پيدا شده اون وقت بايد بري سم پاشي كني.

gmaissam
2012/6/10, 09:57 AM
آب گل کردن باعث میشه ریشه زودتر درخاک تثبیت بشه.

gmaissam
2012/6/10, 10:02 AM
نميشه كه هرروز جاشو عوض كني تا چند وقت ميخواي اين تعويض جا رو انجام بدي؟ بزار گياهت هرطور راحته زندگي كنه
گياه به نور نياز داره ميتوني ببريش يه جاي ثابت بزاري بمونه ببرش توي حياط همون جا هم بزارش خودشو با محيط وفق ميده اون يه گياهه توانايي اين كارو داره
اگه ديدي توي روز حالت پژمردگي داره و غروب حالتش خوب و ثابت ميشه و سرحاله بدون بازم نماتد سرو كله اش پيدا شده اون وقت بايد بري سم پاشي كني.
درسته ،این گل تربیت پذبر نیست ، پس بزار راحت باشه.

صبا68
2012/6/10, 12:53 PM
من یه زبون مادرشوهر دارم که دوسه روزه غروب که میشه خم میشه و چروکیده تا فردا ظهر که دوباره برمیگرده به حالت خودش

mahdya
2012/6/10, 09:12 PM
درسته ،این گل تربیت پذبر نیست ، پس بزار راحت باشه.

مرسی
دیروز خاکشو عوض کردم گذاشتم تو حیاط
تا الان که اوضاش خرابه کاملا خم شده
امیدی به خوب شدنش ندارم
اگه تا چند روز خوب نشد سرشو به جای قلمه بر میدارم دوباره میکارم
از اون قسمت ساقه که بالای خاکه و خم شده خیلی انعطاف پذیره
راحت می شه جهتشو عوض کرد
به هر سمتی می شه خوابوندش ولی بقیه ساقش سفت و محکمه
شاید پوسیدگی ساقه باشه:confused::cry::wallbash:

gmaissam
2012/6/11, 09:48 AM
مرسی
دیروز خاکشو عوض کردم گذاشتم تو حیاط
تا الان که اوضاش خرابه کاملا خم شده
امیدی به خوب شدنش ندارم
اگه تا چند روز خوب نشد سرشو به جای قلمه بر میدارم دوباره میکارم
از اون قسمت ساقه که بالای خاکه و خم شده خیلی انعطاف پذیره
راحت می شه جهتشو عوض کرد
به هر سمتی می شه خوابوندش ولی بقیه ساقش سفت و محکمه
شاید پوسیدگی ساقه باشه:confused::cry::wallbash:
سلام
دوست عزیز
شما نباید گلدونو میذاشتی بیرون،چون فوق العاده تحت تنشه......بهتره ببریش داخل....این طبیعیه که پژمرده بشه ..تاچندروز همینطوریه،بعد سرحال میشه صبرداشته باش

Soheila.G
2012/6/11, 08:48 PM
من اگه بودم از شرش راحت ميشدم چون روي اعصابم بود

eliot -esf
2012/6/12, 01:32 AM
من یه زبون مادرشوهر دارم که دوسه روزه غروب که میشه خم میشه و چروکیده تا فردا ظهر که دوباره برمیگرده به حالت خودش

چه باحال !!! یکاری کن !! غروب که شد بگذارش زیر نور یک چراغی که همیشه روشنه تا فردا صبر کن ببین باز همین طوری میشه زیر نور مداااوم هم یا نه !!!
نتیجشو به من بگو !!
ممنون !!!

gmaissam
2012/6/12, 11:42 AM
چه باحال !!! یکاری کن !! غروب که شد بگذارش زیر نور یک چراغی که همیشه روشنه تا فردا صبر کن ببین باز همین طوری میشه زیر نور مداااوم هم یا نه !!!
نتیجشو به من بگو !!
ممنون !!!
چه جالب
مربوط به شناسایی وجود نماتده؟

eliot -esf
2012/6/13, 12:46 AM
چه جالب
مربوط به شناسایی وجود نماتده؟
هااان !!! نه !! یعنی نمیدونم !! من از خودم گفتم !!! گفتم شاید حساس شده به نور !!!

مث گل های گازانیا که شب ها بسته میشن و روز ها باز دارره عمل میکنه !!!!

gmaissam
2012/6/13, 07:45 AM
هااان !!! نه !! یعنی نمیدونم !! من از خودم گفتم !!! گفتم شاید حساس شده به نور !!!

مث گل های گازانیا که شب ها بسته میشن و روز ها باز دارره عمل میکنه !!!!
:surprised: من توخونم هم زبون مادرشوهر دارم هم مادرزن،15سالی هست.حتی تو باغچه هم کاشتمش ولی تو سایه ...ولی تابحال این علائمو ندیدم .....کاش اون دوست عزیز کامل توضیح میداد چکار کرده؟؟

eliot -esf
2012/6/13, 01:51 PM
:surprised: من توخونم هم زبون مادرشوهر دارم هم مادرزن،15سالی هست.حتی تو باغچه هم کاشتمش ولی تو سایه ...ولی تابحال این علائمو ندیدم .....کاش اون دوست عزیز کامل توضیح میداد چکار کرده؟؟

یک چیز با حال بگم
زبان ممادر زن همون سانسوریا که دراز فقط و هیچ ازاری نمیرسوونه
ولی زبان مادر شوهر همون کاکتوس اپونتیا که تیغ داره وحشتناک و همش نیش میزنه :D اینا بررسی های علمی من بود !!! هه

اما خو سانسوریا جز گلهای اپارتمانی و کلا اون گلها سایه دوست دارن
کاکتوس ها هم خیلی مقاوم هستن و بیچاره ها سعی می کنند هر شرایطی تحمل کنند و خودشون وفق بدن !!! فک کنم برا همینه حال زیون مادرشوهر و مادر زنتون خوبه !!! دی:

gmaissam
2012/6/14, 11:06 AM
من مادرزنرو گذاشتم بیرون که بیشتر یاد بگیره خودشو وفق بده،مادرشوهره هم ذاتا تو پاسیو بوده(خوب نمیشه که مادر شوهر بره باغچه)مادر زن نیاز داره بره تا دور برنداره..باور کن 1.5رفته بود بالا ولی مادر شوهره سالی 3سانت جابجا میشه.از بس غصه پسرشو میخوره!!!!:eek:

gmaissam
2012/6/16, 10:04 AM
سلام

مهندسین یه سوال دارم

شاید توجه کردید روی قوطی سموم وکودها میزان مصرف بر حسب هکتار یا درهزار لیتر آب بیان می شود.ذهنیت من این بودکه میزان مصرف بر حسب هزار لیتر آب مختص به درختان باغی است وبر حسب هکتار مربو ط به زراعته که نیاز به کالیبراسیون داره.ویکی از دوستانم نیز این موضوعو تایید کرد.کسی اطلاعاتی جامع درمورد این موضوع داره؟

بسیاری از سموم مثلا فنیتروتیون که علیه سن گندم ویا سنک پسته استفاده میشه همه رو درهکتار بیان کرده درحالی که همین سمو من از یه شرکت دیگه خریدم ولی درهزار برای سنک پسته بود.این چی میشه؟دیمتواتم همینطور سری قبلی که خریدم درهزار بود برای زراعی ولی از یه شرکت دیگه گرفتم درهکتار زده. برای زراعت ...من می خوام این سمو علیه مگس جالیز استفاده کنم.دوز توصیه شده 2در هکتاره.به نظر شما باید کالیبره کنم یا درهزار توصیش کنم.

خواهشا پاسخ کامل بفرمایید
ممنون

MehD1979
2012/6/16, 04:29 PM
سلام

مهندسین یه سوال دارم

شاید توجه کردید روی قوطی سموم وکودها میزان مصرف بر حسب هکتار یا درهزار لیتر آب بیان می شود.ذهنیت من این بودکه میزان مصرف بر حسب هزار لیتر آب مختص به درختان باغی است وبر حسب هکتار مربو ط به زراعته که نیاز به کالیبراسیون داره.ویکی از دوستانم نیز این موضوعو تایید کرد.کسی اطلاعاتی جامع درمورد این موضوع داره؟

بسیاری از سموم مثلا فنیتروتیون که علیه سن گندم ویا سنک پسته استفاده میشه همه رو درهکتار بیان کرده درحالی که همین سمو من از یه شرکت دیگه خریدم ولی درهزار برای سنک پسته بود.این چی میشه؟دیمتواتم همینطور سری قبلی که خریدم درهزار بود برای زراعی ولی از یه شرکت دیگه گرفتم درهکتار زده. برای زراعت ...من می خوام این سمو علیه مگس جالیز استفاده کنم.دوز توصیه شده 2در هکتاره.به نظر شما باید کالیبره کنم یا درهزار توصیش کنم.

ممنون

سلام
در اصل باید کالیبره شه
اما طبق عرف هر دو یکیه و تفاوت آنچنانی در نتایجش بدست نمیاد

فرمول کالیبره رو که بلدین؟
بصورت تجربی هم میشه این میزان رو در هکتار براحتی مدیریت کرد

gmaissam
2012/6/16, 05:33 PM
سلام
در اصل باید کالیبره شه
اما طبق عرف هر دو یکیه و تفاوت آنچنانی در نتایجش بدست نمیاد

فرمول کالیبره رو که بلدین؟
بصورت تجربی هم میشه این میزان رو در هکتار براحتی مدیریت کرد

یعنی شما میگید که میزان مصرف درهکتار ودرهزار لیترآب تقریبا برابر همه؟؟
فرمول کالیبراسیونو بگید....
فکر کنم همه رو درهزار بگم خیلی بهتره.فرضا من مزرعه جالیز خودمو برای آفت کش دیمتوات به نسبت 2درهکتار کالیبره کردم.که بین80تا100 لیتر آب برای 4000متر کافی به نظر می رسه.ولی وقتی به مزارع کناری نگاه میندازم می بین که بعضی کشت ها بسیار متراکم تره یا حتی ممکنه تعداد پشته ها بسیار کمتر یا بیشتر باشه. بتابراین گیج شدم .شما اگه امکانش براتون هست همه جوانبشو توضیح دهید صرف نظر ااز اینکه من چقدر می دونم

aboozar esmaili
2012/6/16, 05:38 PM
سلام

مهندسین یه سوال دارم

ممنون
سلام
دوست عزیز فرقی نمیکنه که هدف مصرف باغی یا زراعی باشه در هر دوحالت سمپاش باید کالیبره بشه تا میزان پاشش در سطح مزرعه یا باغ یکنواخت باشه. میزان محلول مصرفی در هکتار بیشتر بستگی به نوع سمپاش استفاده شده دارد برای مثال اگر هدف کنترل علفهای هرز در مزرعه یا باغ باشد با سمپاش پشت تراکتوری بومدار به طور کلی 400-300 لیتر آب باید به مخزن سمپاش و دوز توصیه شده اضافه کرد، اما میزان دقیق آن با کالیبره کردن سمپاش بدست میاد، اما در همین رنج قرار میگیره. اما سمپاشی با سمپاشهای میکرونر که بیشتر در مورد آفات رایج است کمترین میزان آب یعنی 60-40 لیتر آب مصرف می شود.

aboozar esmaili
2012/6/16, 05:45 PM
لینک زیر در مورد انواع مختلف سمپاشها و کالیبراسیون آنها مطالب مفیدی داره:

http://www.tarvijkhr.ir/?Ip=1856&PIp=1856&PLevel=3

MehD1979
2012/6/16, 06:10 PM
یعنی شما میگید که میزان مصرف درهکتار ودرهزار لیترآب تقریبا برابر همه؟؟
فرمول کالیبراسیونو بگید....
فکر کنم همه رو درهزار بگم خیلی بهتره.فرضا من مزرعه جالیز خودمو برای آفت کش دیمتوات به نسبت 2درهکتار کالیبره کردم.که بین80تا100 لیتر آب برای 4000متر کافی به نظر می رسه.ولی وقتی به مزارع کناری نگاه میندازم می بین که بعضی کشت ها بسیار متراکم تره یا حتی ممکنه تعداد پشته ها بسیار کمتر یا بیشتر باشه. بتابراین گیج شدم .شما اگه امکانش براتون هست همه جوانبشو توضیح دهید صرف نظر ااز اینکه من چقدر می دونم

بله دقیقا
اصلا بحثو گنگ و پیچیده نکن
هردو یکیه تو نتایجش

ولی این بحث علمیشه که دنبالشی

روشهای کالیبره کردن

یا طرز تعیین مقدار آب مورد لزوم هنگام سمپاشی بهترین نتیجه از بکارگیری داروهای شیمیایی کشاورزی وقتی حاصل می‌شود که به مقدار صحیح در واحد سطح مزرعه روی گیاهان یا زمین پخش شوند. بر حسب نوع سمپاش مقدار آبی که با سم در واحد سطح مخلوط می‌شود تفاوت می‌نماید. تعیین مقدار آب مصرفی بر حسب نوع سمپاش را کالیبره کردن می‌نامند. کالیبره کردن سمپاش با تغییر سرعت حرکت، فشار یا تنظیم مقدار خروج سم از سرلانس انجام می‌گیرد. لازم است قبل از شروع به سمپاشی برای تعیین مقدار آب با یکی از سه روش زیر سمپاش کالیبره گردد:
روش اول: 1- 200 متر را اندازه بگیرید. 2- مقدار سمی که بر حسب لیتر بطور متوسط در 200متر از سمپاش خارج می‌شود تعیین کنید. 3- از فرمول زیر برای کالیبره کردن استفاده کنید.

لیتر در هکتار

مقدار لیتر سم بکار رفته در 200 متر × 50

file:///C:%5CUsers%5Cjs%5CAppData%5CLocal%5CTemp%5Cmsohtml clip1%5C01%5Cclip_image001.giffile:///C:%5CUsers%5Cjs%5CAppData%5CLocal%5CTemp%5Cmsohtml clip1%5C01%5Cclip_image002.giffile:///C:%5CUsers%5Cjs%5CAppData%5CLocal%5CTemp%5Cmsohtml clip1%5C01%5Cclip_image003.gif عرض محل سمپاشی شده به متر 4- اگر مقدار مایع سم 600 لیتر باشد و مقدار سم برای هر هکتار 5 کیلوگرم تعیین شده، مخزن سمپاش را با غلظتی که مشخص شده است پر می‌نمائید.
روش دوم:
1- مخزن سمپاش را پر کرده و طول مشخصی را سمپاشی کنید.
2- پس از سمپاشی مخزن را مجدداً پر کنید و مقدار مایع مصرف شده در طول سمپاشی شده را تعیین کنید.
3- برای تعیین مقدار مایع بر حسب لیتر در هکتار از فرمول زیر استفاده کنید.

file:///C:%5CUsers%5Cjs%5CAppData%5CLocal%5CTemp%5Cmsohtml clip1%5C01%5Cclip_image003.gif

لیتر در هکتار

مقدار لیتر سم بکار رفته × 10000 متر

file:///C:%5CUsers%5Cjs%5CAppData%5CLocal%5CTemp%5Cmsohtml clip1%5C01%5Cclip_image004.giffile:///C:%5CUsers%5Cjs%5CAppData%5CLocal%5CTemp%5Cmsohtml clip1%5C01%5Cclip_image005.gifطول خط سمپاشی شده (متر) × عرض سمپاشی (متر)

4- مخزن سمپاش را با غلظت سمی که مشخص شده است پر ‌نمائید.
روش سوم:
1- مسافت 50 متر را در مزرعه اندازه بگیرید.
2- مدت زمانی که تراکتور مسافت فوق را می‌پیماید برای دقت بیشتر در دو تکرار اندازه بگیرید.
3- در حاشیه مزرعه فشار را طوری تنظیم کنید که برای طی کردن مسافت 50 متر و عرض 5/0 متر در همان مدت یک لیتر از سرلانس خارج شود. سعی کنید تا تراکتور با سرعت ثابت حرکت کند. هرگاه فواصل دو سرلانس روی بوم 50 سانتی‌متر باشد مقدار 400لیتر در هکتار می‌رود.

لیتر در هکتار 400

file:///C:%5CUsers%5Cjs%5CAppData%5CLocal%5CTemp%5Cmsohtml clip1%5C01%5Cclip_image006.giffile:///C:%5CUsers%5Cjs%5CAppData%5CLocal%5CTemp%5Cmsohtml clip1%5C01%5Cclip_image007.giffile:///C:%5CUsers%5Cjs%5CAppData%5CLocal%5CTemp%5Cmsohtml clip1%5C01%5Cclip_image008.gif1 × 10000

25
4- برای هر 5 سانتی‌متر کم کردن فاصله سرلانس روی بوم سرعت حرکت را ده درصد اضافه یا حجم را ده در صد کم نمائید.

مقدار سمی که از امولسیون و پودر وتابل با غلظتهای مختلف رقیق می‌شود

تا بمقدار یک در هزار و یا ده در هزار سمپاشی شود

در صد ماده مؤثر در امولسیون یا پودر وتابل

مقدار سم مورد نیاز برای سمپاشی (در هزار میلی‌لیتر)

1 در هزار

5 در هزار

10 در هزار

20

5/0

5/2

5

25

4/0

2

4

40

25/0

25/1

5/2

50

2/0

1

2

75

13/0

65/0

33/1

MehD1979
2012/6/16, 06:12 PM
مثل ینکه اینجا فرمولش مشخص نمیشه
من سر فرصت فایلشو اینجا ضمیمه میکنم

MehD1979
2012/6/16, 06:17 PM
102458

gmaissam
2012/6/17, 09:19 AM
102458
بسیار آموزنده بود..ممنون

factor
2012/6/18, 08:00 PM
سلام
به نظر شما مشکل این دو عکس که اولی مربوط به درخت انار و دومی لوله ای شدن زردالو میشه چیه؟

با تشکر
102778102779

eliot -esf
2012/6/19, 11:43 PM
سلام
به نظر شما مشکل این دو عکس که اولی مربوط به درخت انار و دومی لوله ای شدن زردالو میشه چیه؟

با تشکر
102778102779

من فک میکنم به خاطر کمبود کلسیم ویا مس باشه !!!

gmaissam
2012/6/22, 03:01 PM
به کمبود پتاسیم بیشتر شبیهه. به نظرم گیاه پنبه یا شاید هم کرچک باشه درسته؟
با سلام
این عکسو چندین هفته پیش گذاشتم واز دوستان خواستم راهنمایی کن.
ريالای اسماعیلی این موضوعو کمبود پتاسیم تشخیص دادن درحالی که خودم منگنز ویا منیزیم .منگنز به دلیل پی اچ بالا و تثبیت آهن ومنگنز تواما ومنیزیم به این دلیل که خاک بسیار شنی بوده وآبشویی میشد.طی مطالعه یکی از کتاب های رشته خاک شناسی متوجه شدم پتاسیم نیز در پی اپ بالا تثبیت میشه.ووقتی بیشتردرباغات بررسی کردم متوجه شدم علام کلروتیک از حاشیه برگ شروع میشه وبه سمت مرکز پیش میره .ودرنهایت نکروزه میشوند.103290درحالی که اطراف رگبرگ ها تاحد خوبی سبز هستند.عکسی که جدیدا گرفتم اینمشکلو واضحتر نشون میده..در حال حاضر محلول پاشی با43-3-12انجام شده تا چندروز دیگه نتیجه مشخص میشه.

gmaissam
2012/6/22, 03:10 PM
اینم علایم اولیه103291103292

eliot -esf
2012/6/22, 11:43 PM
اینم علایم اولیه103291103292

اره به کمبود منیزیم و منگنز + اهن بیشتر میخوره !!! چون این ها تو کلروفیل نقش دارن و کمبودشون باعث میشه قسمت سبز رنگ گیاه زرد بشه دیگه مواد نداره کلروفیل خوب بسازه دیگه !!!
اما تو اون عکس که حاشیه سوخته شده ادمو یاد کمبود پتاس میندازه !!! اقا اسماعیلی حق داشتن خوب !!! چون پتاس رو باز بسته شدن روزنه ها تاثیر داره !!!

gmaissam
2012/6/23, 09:16 PM
اره به کمبود منیزیم و منگنز + اهن بیشتر میخوره !!! چون این ها تو کلروفیل نقش دارن و کمبودشون باعث میشه قسمت سبز رنگ گیاه زرد بشه دیگه مواد نداره کلروفیل خوب بسازه دیگه !!!
اما تو اون عکس که حاشیه سوخته شده ادمو یاد کمبود پتاس میندازه !!! اقا اسماعیلی حق داشتن خوب !!! چون پتاس رو باز بسته شدن روزنه ها تاثیر داره !!!
دراین مورد یه مقاله خوندم میگفت بین منیزیم وپتاسیم ارتباطی وجودداره یعنی معمولا هرجا کمبود پتاسیم بوده کمبود منیزیم نیز مشاهده شده وبالعکس.ونیز این علایم که در عکس بالایی مشاهده میکنید بسیار شبیه به بیمااری است به نام "تب بهاره"که البته خوشبختانه در بلاد فرانس ویا کلا در اروپا مشاهده شده ووجه تمایزشم با کمبود پتاسیم این است که در تب بهاره معمولا برگ های انتهایی درگیرند وباگلدهی ازبین میرن ولی در کمبود پتاسیم برگ های میانی ساقه درحالی که برگ های انتهایی مشکل حادی ندارند.عکساشم برای این تمایز قرار میدم.فقط برای اطلاعات عمومی بود.
راستی دلم نیومد اینو نگم دلیل سوختگی حاشیه برگ دراثر کمبود پتاسیمو کسی میدونه...
من این مطلبو دراین مورد پیدا کردم اگه درسته تاییدش کنید....کمبود پتاسیم باعث تجمع بیش از حدآمینواسیدputrescineدربرگ وبروز علایم کلروتیک ونکروتیک میشه.

gmaissam
2012/6/23, 09:30 PM
پوزش عکسشو دراسرع وقت قرار خواهم داد

hamid256
2012/6/28, 01:11 PM
سلام
دوستان یک درخت انگور تو حیاطمون هست اما فکر کنم شته افتاده چون وقتی چوب ساقه اش رو می کنم یک چیز سفیدرنگ وجود داره چند تا عکس ازش می زارم ممنون می شم برای رفع شته راهنماییم کنید
http://axgig.com/images/57618377078935843389.jpg
http://axgig.com/images/45216750426044884043.jpg
http://axgig.com/images/99003595353851674281.jpg

hamid takro
2012/7/02, 11:45 AM
سلام
دوستان یک درخت انگور تو حیاطمون هست اما فکر کنم شته افتاده چون وقتی چوب ساقه اش رو می کنم یک چیز سفیدرنگ وجود داره چند تا عکس ازش می زارم ممنون می شم برای رفع شته راهنماییم کنید
http://axgig.com/images/57618377078935843389.jpg
http://axgig.com/images/45216750426044884043.jpg
http://axgig.com/images/99003595353851674281.jpg

سلام دوست عزیز
خب من عکسایی رو که گرفتی دیدم
مشکل خاصی نداری

با توجه به عکسایی که گذاشتی فقط دارم راهنمایی میکنم:
اون سفید مفیدایی که میبینی با توجه به تار بودن تصویر بهشون شپشک های نباتی میگن
اینا از پولویناریا ها و سودوکوکوس ها هستن ... خب طبیعیه ... جمعیت زیادی هم نمیتونن داشته باشن که بخوان آسیب برسونن
صمغ هم ترشح میکنن ... اینم طبیعیه
درختای مو خانگی بیشتر به شته و زنجرک خانگی که اصطلاحا بهش میگن اریترونئورا آلوده میشن ... البته باید کرم برگخوار هم داشته باشی ...
اگر برگهای درختت لکه لکه رنگ پریده شدن و ... این کار اون زنجرکه است ...

اگر مایل بودی برو سم فروشی یه سم مثل دیازینون بخر
از کوچیکاش بخر (50 سی سی)
روش نوشته چقدر سم رو تو چقدر آب باید بریزی ... ولی میتونی 6 سی سی برداری بریزی تو یه لیتر آب
درختای خونگی بسته به اندازه اش با 4 تا 5 لیتر آب سمپاشی میشه
خودت میتونی این کار رو بکنی (اگر سمپاش داری)
فقط سمپاشی کردی حتما جهت اطمینان تا 15 روز دست به درخت نزن
نه قوره بکن بخور نه برگش رو و نه ...
به تنه درخت هم بپاش
در حین پاشش میبینی حشرات ریز میپرن اینور اونور! کرم های سبز رنگ میوفتن پایین!
یا صبح سمپاشی کن یا یک ساعت قبل از غروب آفتاب

اگر میبینی درختت مسقف شده و جلوی جریان هوا رو گرفته قسمتی از درخت رو هرس کن که هوای گرم و رطوبت زیر سقف درخت ثابت نمونه (هوا باید جریان داشته باشه)

یا علی.

hamid takro
2012/7/02, 07:11 PM
بخواید زیاد وارد جزئیات کمبود عناصر در گیاه بشید خیلی قضیه پیچیده میشه ...
شخصا وقت نکردم زیاد روش مطالعه کنم
اما کمبود عناصر مخصوصا عناصر میکرو خیلی با هم در ارتباط اند ... مثلا عرض میکنم کمبود یکی باعث بیشبود و یا شایدم کمبود او یکی بشه که کدوم حالتش برمیگرده به شرایط رشدی گیاه ... مثلا Ph مثلا تنش آبی ...
کلا اگر بصورت عمومی بررسی کنید راحت ترید
سعی کنید علائم رو بصورت علائم کمبود عناصر میکرو و ماکرو جدا کنید
بعد علائم عناصر ماکرو رو هم بیشتر بررسی کنید... (از نظر کاربرد در طبیعت عرض کردما)

اما در مجموع وقتی وارد جزئیات میشید خیلی بهتر یاد میگیرید ...
تا اینجاش که ما استفاده کردیم
ادامه بدید تا ما هم بهتر بفهمیم.

bahi_good
2012/7/08, 02:05 AM
از دوستان می خواستم سوال کنم کسی راجع به قارچ کش کاپتان اطلاعاتی داره ؟ درخت های شلیل من دچار بیماری(SHOT AND HOLE) یا همون غربالی برگ شدن چاره چیه؟ لطفا کمک کنید

sahar91
2012/7/10, 01:48 PM
دوستان مدتی هست که روی بوته ی گوجه ای که کاشتم کنه ها از برگهای اون تغذیه کرده وباعث پیچیدگی برگهای اون شدن همینطور امروز گالهای ریزی روی ساقه ی اون دیدم اگه سم مناسبی برای درمان میشناسید ممنون میشم کمکم کنین.

aboozar esmaili
2012/7/13, 07:37 AM
دوستان مدتی هست که روی بوته ی گوجه ای که کاشتم کنه ها از برگهای اون تغذیه کرده وباعث پیچیدگی برگهای اون شدن همینطور امروز گالهای ریزی روی ساقه ی اون دیدم اگه سم مناسبی برای درمان میشناسید ممنون میشم کمکم کنین.
سلام دوست عزیز:
اول که باید سوال تون را در قسمت مشاوره گیاه پزشکی به آدرس زیر مطرح می کردید:
http://www.iran-eng.com/showthread.php/11457-%D9%85%D8%B4%D8%A7%D9%88%D8%B1%D9%87-%D9%8A-%DA%AF%D9%8A%D8%A7%D9%87-%D9%BE%D8%B2%D8%B4%DA%A9%D9%8A
دوم: در پاسخ به سوالتون باید بگم مهمترین کنه خسارت زا در گوجه فرنگی کنه حنایی گوجه فرنگیه (Aculops lycopersici) که برای مبارزه با آن می توانید طی دو نوبت به فاصله 10 تا 15 روز از کنه کش بروموپروپیلات (نئورون) به نسبت 1.5 لیتر در هکتار استفاده کنید. البته پیچیدگی برگ گوجه فرنگی می تونه عوامل دیگی هم داشته باشه مثلا: تنش های محیطی، اختلاف زیاد دمای شب و روز و حتی بیماریهای گیاهی به نظر من اول باید مطمئن بشید که خسارت مربوط به چی میشه، شما مطمئنید خسارت کنه است؟ و اما در مورد وجود گالهای ریز روی ساقه گوجه فرنگی باید بگم این طبیعیه و مربوط به فیزیولوژی خود گیاه میشه و نگران کننده نیست.

aboozar esmaili
2012/7/13, 07:42 AM
کنه حنایی گوجه فرنگی
Aculops lycopersici (Masse) Acari: Eriophyidae
http://i29.tinypic.com/2nalke0.jpgشکل شناسی
بالغ: بدنی به شکل دوکی به طول 200 -150 و عرض 50 میکرون به رنگ زرد مایل به نارنجی و ناخن شانه ای چهار پره ای است . خط میانی سپر پشتی در دو ثلث عقبی سپر قرار دارد موی پوشتی کوتاه است . شکم حدود 27 ترژیت و 60 استرنیت دارد برجستگی هایی ریز روی ترژیت ها ضعیف و کشیده شده است ولی در حاشیه استرنیت به شکل دانه تسبیح نوک دار می باشد
تخم: تخمها کروی شیری رنگ و به قطر 20 میکرون هستند که در روی برگها و ساقه های گیاهان میزبان قرار داده می شوند نرها و ماده ها هر دو پس از 2الی 3 روز از تخم ها خارج می شوند .
لارو: مرحله لاروی کوتاه که در افراد ماده حدود 11 ساعت و در افراد نر حدود 7 ساعت به طول می انجامد . مرحله استراحت لاروی برای هر دو جنس ماده و نر 13 ساعت طول می کشد . لاروها به رنگ سفید بوده و شبیه کنه بالغ می باشند با این تفاوت که از کنه بالغ کوچکتر و کم تحرک ترند .
پوره: مراحل پورگی سن اول و دوم کنه ماده در مدت کوتاهی و نرها در طی مدت 19 ساعت سپری می شود . استراحت پورگی برای ماده ها حدود 18 ساعت و برای نرها حدود 16 ساعت به طول می انجامد .

انتشار آفت
این آفت به طرق مختلف انتشار می یابد . در درجه اول با جریان باد و حشراتی نظیرBemisia Sp و در درجه دوم توسط لباس افرادی که در طول فصل برداشت در حال میوه چینی هستند از بوته ای به بوته مجاور منتقل می شود . وقتی شاخ و برگهای پایینی گیاه در اثر شدت حمله خشک می شود ، کنه ها به شاخه های انتهایی رفته و بدن خود را بالا می گیرند تا بوسیله باد به بوته های دیگر انتقال یابند یا به یدن پرندگان چسبیده و بوسیله آنها تغییر مکان دهند . این کنه در غالب موارد به قسمتهای مختلف بدن حشرات از جمله ساق پای ملخ های موجود در مزارع آلوده چسبیده و انتقال می یابد .

http://www.agric.nsw.gov.au/Hort/ascu/zeck/zeck112.pic1.jpgخسارت
کنه حنایی گوجه فرنگی یکی از آفات جدی ، خطرناک و خسارت زای گوجه فرنگی است . از علایم تیپیک این کنه نقره ای و برنزه شدن سطح زیرین برگها می باشد . با تداوم تغذیه آفت بوته ها پژمرده شده و به رنگ قهوه ای متمایل به قرمز درآمده در نتیجه خشک می شوند .
تراکم های قسمتهای پایانی ساقه از بین رفته ، قهوه ای یا برنزه و زرد متمایل به قهوه ای می شوند . خسارت در روی شاخ و برگ اغلب به صورت آفتاب سوختگی می باشد . خسارت آن بر روی میوه نیز به صورت توقف رشد دیده شده و همچنین میوه های آلوده اغلب به صورت کمرنگ یا زرد تا سفید نقره ای دیده می شوند . تعداد کنه موجود در برگهای پایین همیشه بیشتر از برگهای بالایی است . علایم اولیه خسارت در بوته های گوجه فرنگی به صورت پیچیدگی در برگهای پایین و ظهور رنگ نقره ای براق در سطح زیرین برگها دیده می شود.
پس از خشک شدن برگهای پایینی کنه ها به تدریج آنجا را ترک نموده و به طرف برگهای بالایی که آلوده نیستند حرکت می کنند و با ادامه تغذیه برگها به رنگ حنایی و برنزی درآمده و یک حالت کاغذی شکل و زنگ زدگی بیمارگونه پیدا می کنند . همچنین چین خوردگی های ضعیفی در سطح برگها ظاهر می شود که این چین خوردگی ها تا حدودی به علایم بیماری ویروسی شباهت دارند . با تداوم تغذیه ساقه ها نیز به رنگ حنایی و برنزی درآمده و اغلب از جهت طولی شکاف بر می دارند . در تراکم و انبوهی جمعیت بالای آفت برگها خشک و از بوته ها آویزان می شوند . میوه ها قبل از اینکه رنگ بگیرند معمولاً علایم زنگ زدگی روی آنها دیده نمی شود اما در این مرحله اغلب یک حالت آفتاب زدگی پیدا می کنند که عمدتاً ناشی از ریزش برگ ها است .
در مواقعی که آلودگی بسیار شدید باشد کنه ها سطح پایینی و بالایی برگها و حتی ساقه ها و گاه نوک برگها را نیز مورد حمله قرار می دهند . در جمعیت های بالا این آفت چندان رغبتی به فعالیت روی میوه نشان می دهند . و معمولاً در سطح آنها به صورت انفرادی و به تعداد کم دیده می شود .
برنزه شدن ساقه سیب زمینی در اثر تغذیه اینگونه به اندازه گوجه فرنگی نیست اما برگهای سیب زمینی ممکن است خشک شده و خود بوته نیز در اثر آلودگی از بین برود . بوته های بادمجان جمعیت بالایی از این کنه را حمایت می کنند ولی بوته ها زنده می مانند . خسارت وارده به بادمجان معمولاً به صورت بد شکلی و چروکیدگی برگها است که شبیه خسارت وارده از علف کش تفردی است . ارقامی از بادمجان که دارای موهای اپیدرمی غده ای فراوان هستند حنایی شدن را نشان می دهند .

زیست شناسی
ماده ها تخم خود را در زیر برگها و نزدیک به رگبرگ وسطی قرار می دهند ، دوره رشد جنینی تخم دو روز است که پس از آن لارو کنه خارج شده و دو دوره پورگی را سپری می کند تا به کنه بالغ تبدیل شود . دوره نشو و نمای آفت در دمای 27 درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی 30 درصد به حداقل میزان خود یعنی 6 روز تقلیل یافته و در 22 درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی 30 درصد به حداکثر میزان خود یعنی 12 روز افزایش می یابد .
در شرایط بسیار مناسب کنه های ماده تا 6 هفته زندگی کرده و حداکثر تا 50 عدد تخم می گذارند . بهترین شرایط زیست برای این کنه نواحی نیمه خشک می باشد که دمای زیاد و رطوبت نسبی کمی دارد . دوره نشو و نمای این آفت از تخم تا ظهور مرحله بالغ برای ماده بطور متوسط 5 روز و برای نر 4 روز است . طول عمر ماده ها 22 روز بوده که طی 19 روز دوره تخم گذاری خود تعداد 16 عدد تخم تولید نموده اند .

گیاه تاج ریزی سیاه که اغلب در اطراف مزارع گوجه فرنگی می رویند بعنوان میزبان بقا عمل می کند ، این کنه حتی قادر است در روی گیاهان تاج ریزی که در نزدیکی ساختمانهای مترو می رویند زمستان گذرانی کنند . نیلوفرهایی که در داخل مزارع گوجه فرنگی می رویند حامل کننده بوده و برگهای آنها ممکن است خشک شده و در سطح فوقانی و تحتانی به رنگ نقره ای شفاف در بیایند و بدون اینکه حنایی شوند ریزش کنند . گوجه فرنگی میزبان ترجیحی این کنه است زیرا این آفت هر چند در روی سایر میزبان های خود فعال است ولی تغذیه آن باعث خسارت در آنها نمی شود ولی بطور دائم روی آنها به نشو و نمای خود ادامه می دهد به عبارتی رابطه آفت و میزبان حالت دائمی دارد .
در صورت فقدان میزبان گیاهی مناسب کنه حنایی گوجه فرنگی قادر است تا 4 روز بدون غذا زنده بماند . این کنه به سرمای زمستانه شدیداً حساس است و در صورت وجود عدم پناهگاه مناسب تمام مراحل زیستی آن در دمای نزدیک به یخبندان در مدت چند ساعت از بین می رود . مناسبترین روش برای نشو و نمای کنه حنایی گوجه فرنگی حدود 5/26 درجه سانتیگراد و 25 درصد رطوبت نسبی است . در برخی نقاط اغلب روی تاج ریزی آفتاب پرست و پنیرک زمستان گذرانی می کند . بعبارت دیگر در اطراف مزارع یا در مراحل محفوظی که این علف های هرز در طول زمستان یخ نمی زنند . این کنه زمستان را به صورت ماده بالغ سپری می کند .

روشهای کنترل
الف) زراعی: جمع آوری و از بین بردن بقای گیاهانی که می توانند پناهگاه خوبی برای زمستان گذرانی باشد در کاهش جمعیت آفت بسیار موثر می باشد .
کنترل علف های هرز میزبان داخل و حاشیه مزرعه: در سال هایی که سیب زمینی و گوجه فرنگی کاشته نمی شود علف های هرز میزبان سبب پایداری آفت می شوند . لذا هر گونه عملیاتی که منجر به از بین رفتن آنها شود در کنترل آفت موثر است .
تناوب زراعی: با اجتناب از کشت مجدد و زودتر گوجه فرنگی یا سیب زمینی به قطعات اولیه .
ب) بیولوژیکی: این آفت دشمنان طبیعی متعددی دارد اما استفاده از آنها جهت کنترل بیولوژیکی اینگونه اغلب عملی به نظر نمی رسد ، کنه شکارگر Seiulus Sp را در کنترل کنه حنایی موثر می داند . از جمله کنه های شکارگر دیگر می توان به Typhlodromus , Occidentalis (Nesbitt) , Pronematus Ubiquitis , Lasioseius Sp , Phytoseiuluspersimilis , Euseius Comcordis (Chant) اشاره کرد .
ج) شیمیایی: با ردیابی در مزرعه و مشاهده علایم وجود این کنه باید نسبت به کنترل آفت اقدام نمود با بررسی هفت کنه کش ترکیبات دیکوفول ( کلتان ) سی هگزاتین ، پلیکتران ، آزوسیکلوتین ، پروپال ، سولپروفوز ، بولستار و منوکروتوفوس آزودرین را روی این کنه موثر شناخت و فن بوتاین اکسایت وندکس را دارای اثر متوسط گزارش کرد. طی مطالعه دیگری ترکیبات سولفور ، متا سیتوکز – آردی متوآت آندو سولفان متانیدوفوس و امایت روی این کنه بی اثر گزارش شده اند . اثرات تلفیقی 5 کنه کش و کنه شکارگری از خانواده Tydeidae به نام Homeopronematus anconai را روی این آفت مطالعه کرده و نتیجه گرفتند که آورمکتین B1 نسبت به دبکوفور ، سی هگزاتین و سولفور سمیت بیشتری روی این آفت دارد . همچنین از سموم نئورون، بروموپروپیلات ، گوگرد و کاراتان نیز می توان در کنترل آن بهره گیری نمود . سم نئورون 20 روز بعد از سمپاشی دوام کافی و سم کاراتن و گوگرد را تا 10 روز پس از سمپاشی دوام نسبتاً کافی برای کنترل آفت دارند . گردپاشی با گوگرد ، میکرونیزه و تابل به تعداد سه بار و به فاصه 15 روز انجام می شود که اولین سمپاشی پس از کشت انجام می کیرد .

aboozar esmaili
2012/7/13, 07:48 AM
این مقاله که پیوست میکنم هم در مورد کنه حنایی گوجه فرنگی مطالب خوبی داره:

aboozar esmaili
2012/7/13, 07:56 AM
از دوستان می خواستم سوال کنم کسی راجع به قارچ کش کاپتان اطلاعاتی داره ؟ درخت های شلیل من دچار بیماری(SHOT AND HOLE) یا همون غربالی برگ شدن چاره چیه؟ لطفا کمک کنید
یکی از بهترین قارچ کش ها بر علیه بیماری غربالی درختان میوه هسته دار قارچ کش کاپتان (3 در هزار) در فصل بهار است.

sahar91
2012/7/13, 03:22 PM
از شما بخاطر راهنماییتون ممنونم اما فکر نمیکنم کنه ی حنایی باشه .شک دارم که شاید کنه ی تارتن باشه منتها نمیدونم که ایا کنه ی تارتن به گوجه هم حمله میکنه؟چون با چشم غیرمسلح که نگاه مینم 2لکه ی سیاه پشتش میبینم اما باز مطمین نیستم.تنشی از نظر اب و دما وجود نداره چون داخل خونه هست و بموقع اب میدم.بازم از شما ممنون.

aboozar esmaili
2012/7/13, 03:59 PM
از شما بخاطر راهنماییتون ممنونم اما فکر نمیکنم کنه ی حنایی باشه .شک دارم که شاید کنه ی تارتن باشه منتها نمیدونم که ایا کنه ی تارتن به گوجه هم حمله میکنه؟چون با چشم غیرمسلح که نگاه مینم 2لکه ی سیاه پشتش میبینم اما باز مطمین نیستم.تنشی از نظر اب و دما وجود نداره چون داخل خونه هست و بموقع اب میدم.بازم از شما ممنون.
]بله کنه تارتن به گوجه فرنگی هم حمله میکنه، با این مشخصات که میدید که کنه تارتن بودنش مسلمه پس چرا معطلید و از یک کنه کش مناسب استفاده نمی کنید؟ اگر کنه تارتن باشه از نئورون، اورتوس، دانیتول، اومایت و ... میتونید استفاده کنید.

Vahied REZA
2012/7/13, 06:26 PM
سلام دوستان من امسال 50 نهال گردو کاشتم و اخیرا با مشکل آنتراکنوز مواجه شده اند
1-علت این بیماری چیست؟
2-با سم زینب 200 گرم در 100 لیتر سم پاشی کردم آیا باز هم باید تکرار کنم
3-در مورد دفعات آبیاری برام توضیح بدید 2 بار در هفته خوبه؟
4-یک جا خوندم اکسی کلرور مس هم برای آنتراکنوز مفیده آیا اونم بزنم
در ضمن من سم رو به کل نهال زدم یعنی برگها و بدنه ! آیا این کار درست بوده یا فقط به برگها باید زد چون نهال بود زیاد برگی نداشت
لطفا" مرا راهنمایی بفرمایید

aboozar esmaili
2012/7/13, 07:42 PM
سلام دوستان من امسال 50 نهال گردو کاشتم و اخیرا با مشکل آنتراکنوز مواجه شده اند
1-علت این بیماری چیست؟
2-با سم زینب 200 گرم در 100 لیتر سم پاشی کردم آیا باز هم باید تکرار کنم
3-در مورد دفعات آبیاری برام توضیح بدید 2 بار در هفته خوبه؟
4-یک جا خوندم اکسی کلرور مس هم برای آنتراکنوز مفیده آیا اونم بزنم
در ضمن من سم رو به کل نهال زدم یعنی برگها و بدنه ! آیا این کار درست بوده یا فقط به برگها باید زد چون نهال بود زیاد برگی نداشت
لطفا" مرا راهنمایی بفرمایید
سلام دوست عزیز، یه فایل به پیوست میزارم که در مورد بیماری آنتراکنوز گردو است و پاسخ همه سوالاتتوت اونجا هست...

gmaissam
2012/7/13, 08:20 PM
با سلام
این عکسو چندین هفته پیش گذاشتم واز دوستان خواستم راهنمایی کن.
ريالای اسماعیلی این موضوعو کمبود پتاسیم تشخیص دادن درحالی که خودم منگنز ویا منیزیم .منگنز به دلیل پی اچ بالا و تثبیت آهن ومنگنز تواما ومنیزیم به این دلیل که خاک بسیار شنی بوده وآبشویی میشد.طی مطالعه یکی از کتاب های رشته خاک شناسی متوجه شدم پتاسیم نیز در پی اپ بالا تثبیت میشه.ووقتی بیشتردرباغات بررسی کردم متوجه شدم علام کلروتیک از حاشیه برگ شروع میشه وبه سمت مرکز پیش میره .ودرنهایت نکروزه میشوند.103290درحالی که اطراف رگبرگ ها تاحد خوبی سبز هستند.عکسی که جدیدا گرفتم اینمشکلو واضحتر نشون میده..در حال حاضر محلول پاشی با43-3-12انجام شده تا چندروز دیگه نتیجه مشخص میشه.
سلام برمهندسین عزیز در رابطه با مشکل نقل شده که چندهته پیش گذاشتم باید بگم که دو بار محلول پاشی با43-3-12انجام دادم وپس از این مدت هم نتیجه های نگرفتم ودرواقع علایم کلروتیک هنوز وجوددارند وهنوزهم نکروزه میشوند بعدرفتم سراغ استفاده از اسید سولفوریک برای کاهش پی اچ خاک دونوبیت آبیاری با محلول پی اچ4.5 نیز اثر قابل ملاحظه ایی نداشته است اینکار برای فهمیدن این موضوع بوده است که شاید کمبود پتاسیم ما فیزیولوژیک بوده است؟که نبوده پس کمبود واقعیه
اشکال هایی که در ایین رابطه وجو دارد
-فرم پتاسیم محلول پاشی k2oمی باشد وباتوجه به این اواسط فصل گرمیم احتمال ااینکه ضخامت برگها مانعی برای جذب پتاسیم بوده زیاد است وبدلیل جذب اندک تاثیر خوبی نگذاشته است
-از ظواهر درخت برمیاد که کمبود پتاسیم در حد فاجعه است وشاید محلول پاشی تحت شرایط بالا اثر بخشی ندارد

بنابراین معالجه تحت کود سولو پتاس یا همون سولفات پتاسیم محلول درآب به دوصورت خاکی ومحلول پاشی ادامه می یابد

نتیجه رو به اطلاع می رسونم

MehD1979
2012/7/14, 08:40 PM
سلام برمهندسین عزیز در رابطه با مشکل نقل شده که چندهته پیش گذاشتم باید بگم که دو بار محلول پاشی با43-3-12انجام دادم وپس از این مدت هم نتیجه های نگرفتم ودرواقع علایم کلروتیک هنوز وجوددارند وهنوزهم نکروزه میشوند بعدرفتم سراغ استفاده از اسید سولفوریک برای کاهش پی اچ خاک دونوبیت آبیاری با محلول پی اچ4.5 نیز اثر قابل ملاحظه ایی نداشته است اینکار برای فهمیدن این موضوع بوده است که شاید کمبود پتاسیم ما فیزیولوژیک بوده است؟که نبوده پس کمبود واقعیه
اشکال هایی که در ایین رابطه وجو دارد
-فرم پتاسیم محلول پاشی k2oمی باشد وباتوجه به این اواسط فصل گرمیم احتمال ااینکه ضخامت برگها مانعی برای جذب پتاسیم بوده زیاد است وبدلیل جذب اندک تاثیر خوبی نگذاشته است
-از ظواهر درخت برمیاد که کمبود پتاسیم در حد فاجعه است وشاید محلول پاشی تحت شرایط بالا اثر بخشی ندارد

بنابراین معالجه تحت کود سولو پتاس یا همون سولفات پتاسیم محلول درآب به دوصورت خاکی ومحلول پاشی ادامه می یابد

نتیجه رو به اطلاع می رسونم
اگه ممکنه بی زحمت چنتا پلات رو بوسیله همین تیمار کودی با آب جوش حل کنید
بعد از سرد شدن به درخت ها بصورت آب کود بدید
و نتایجشو اعلام کنید

Vahied REZA
2012/7/14, 10:19 PM
سلام دوست عزیز، یه فایل به پیوست میزارم که در مورد بیماری آنتراکنوز گردو است و پاسخ همه سوالاتتوت اونجا هست...

دوست عزیز فایل pdfرو خوندم در مورد آبیاری نهال چیزی نداشت در ضمن اشاره کرده به کود ازت . آیا از این کود استفاده کنم به توجه به اینکه 8روز پیش کود مایع داده ام یا توصیه ی دیگری دارید
با سپاس فراوان

aboozar esmaili
2012/7/14, 10:28 PM
دوست عزیز فایل pdfرو خوندم در مورد آبیاری نهال چیزی نداشت در ضمن اشاره کرده به کود ازت . آیا از این کود استفاده کنم به توجه به اینکه 8روز پیش کود مایع داده ام یا توصیه ی دیگری دارید
با سپاس فراوان
کود ازت کم بده چون ممکنه باعث تشدید بیماری بشه، اگر بجای اوره از سولفات آمونیم استفاده کنی بهتره. همچنین از کودهای پتاسه سرک مانند سولو پتاس هم برای مقاومت درخت در برابر بیماری استفاده کن. در مورد آبیاری هم باید بگم آبیاری را طبق عرف منطقه انجام بده ولی در هر بار آبیاری حجم کمی آب مصرف کن و نزار زیاد آب پای درخت بمونه...

gmaissam
2012/7/21, 08:38 PM
اگه ممکنه بی زحمت چنتا پلات رو بوسیله همین تیمار کودی با آب جوش حل کنید
بعد از سرد شدن به درخت ها بصورت آب کود بدید
و نتایجشو اعلام کنید
با سلام

پوزش میشه بیشتر توضیح بدید،دلیل حل کردن درآب جوش چیه؟پلات ماده شیمیایی یا همون بلوک خودمونه؟:redface::cry:

gmaissam
2012/7/21, 08:40 PM
کود ازت کم بده چون ممکنه باعث تشدید بیماری بشه، اگر بجای اوره از سولفات آمونیم استفاده کنی بهتره. همچنین از کودهای پتاسه سرک مانند سولو پتاس هم برای مقاومت درخت در برابر بیماری استفاده کن. در مورد آبیاری هم باید بگم آبیاری را طبق عرف منطقه انجام بده ولی در هر بار آبیاری حجم کمی آب مصرف کن و نزار زیاد آب پای درخت بمونه...
سلام
شوری اوره بیشتره یا سولفات آمونیوم وکدام ترجیح بیشتری داره؟

factor
2012/7/24, 11:07 PM
با سلام
میخواستم ببینم از میان کودهای هیومیکی کسانی که کار کردند کدام کیفیت بهتری دارند به صورت تجربی
سوال دوم در مورد ریزش خودبه خود در مزرعه ای از بادمجان و گوجه فرنگیه که ظاهر گیاه طبیعیه ولی گلها ریزش دارند
همچنین در مورد چند درخت به در مزرعه که هر سال پر از شکوفه میشه ولی شکوفه ها خشک شده و میریزند به نظر بعید هم هست که از کمبود باشه
در ضمن برای یونجه و ذرت چه کودهایی را پیشنهاد میکنید

با تشکر

aboozar esmaili
2012/7/25, 04:30 AM
سلام
شوری اوره بیشتره یا سولفات آمونیوم وکدام ترجیح بیشتری داره؟
ضريب شوري کود براي کودهايي که درصد عناصر غذايي بالاتري دارند کمتر است. بعنوان مثال اگر کود اوره را با %۴۶ ازت با کود سولفات آمونيوم با %۲۱ ازت مقايسه کنيم ضريب شوري کود اوره ۱/۶۱ است ولي ضريب شوري کود سولفات آمونيوم ۳/۳۵ است. بنابراين در خاک‌هاي شور از كودهايي استفاده مي‌شود كه داراي ضريب شوري کمتري باشند.
ضريب شوري به حلاليت کود بستگي دارد. هر چه حلاليت کود بيشتر باشد ضريب شوري کود بيشتر خواهد بود. ضريب شوري براي انواع کودهاي ازتي، فسفري و پتاسيمي در جدول زير ديده مي‌شود.
ضريب شوري كودهاي مختلف شيميايي براي يك واحد عناصر غذايي

ضريب شوري
غلظت عنصر
كود

0/57
4/0
2/99
3/25
2/32
6/06
1/61

82 درصد ازت
26 " "
25 " "
21 " "
17 " "
16 " "
46 " "

آمونياك غليظ
نيترات آمونيوم
نيترات آمونيوم
سولفات آمونيوم
فسفات آمونيوم
نيترات سديم
اوره

39%
21%
71%
40 درصد P2O5
48 " P2O5
47 " P2O5
سوپر فسفات
سوپر فسفات تريپل
فسفات آمونيوم

89%
50 درصد K2O
سولفات پتاسيم

آمونياک غليظ با %۸۲ ازت داراي ضريب شوري ۵۷/. است. سولفات آمونيوم با ۲۱/. ازت داراي ضريب شوري ۳/۲۵ و نيترات سديم با ۱۶/. ازت داراي ضريب شوري ۶/۰۶ است. البته نيترات سديم براي خاک‌هاي ايران اصلاً استفاده نمي‌شود زيرا کوديست كه باعث بوجود آمدن مشكلات ديگري مي‌شود.

aboozar esmaili
2012/7/25, 04:34 AM
تاثير کودها بر PH خاک
1- كودهاي اسيدزا : کودهاي شيميايي چند نوع تاثير بر PH خاک دارند، به بعضي از اين کودها اصطلاحاً کودهاي اسيدزا مي‌گويند. اين کودها بر اثر مصرف مداوم، PH خاک را کاهش مي‌دهند و موجب اسيدي شدن خاک مي‌شوند. نمونه بارز اين کود، سولفات آمونيوم است. اين كود طي واکنش‌هاي شيميايي مختلفي که در خاک ايجاد مي‌کند PHخاک را کاهش مي‌دهد و آن ‌را به سمت اسيدي شدن پيش مي‌برد.

2- کودهاي قليازا : بر اثر مصرف مداوم موجب قليايي شدن خاک و يا باعث افزايش PH خاک مي‌شوند. در شرايط ايران چون PH خاک‌ها عمدتاً قليايي است به هيچ وجه نبايد کودهاي قليايي مصرف شود. کود نيترات‌سديم به شدت قليايي است و در صورت استفاده از آن خاك قليايي مي‌شود.

3- کودهاي بي‌اثر : هيچ تاثيري بر روي PH خاک ندارند. در بين کودهاي شيميايي، کودهاي ازتي بيشترين تاثير را روي اسيديته خاک دارند. کودهاي فسفري و پتاسيمي در حقيقت کودهاي خنثي هستند و تاثيري بر روي PH خاک ندارند.

اسيديته معادل
تاثير کودهاي شيميايي بر روي PH خاک بر اساس قلياييت معادل يا اسيديته معادل سنجيده مي‌شود. بعنوان مثال کود اوره با 46/0 ازت داراي اسيديته معادل برابر 148 مي‌باشد. به جدول زير توجه كنيد.

شدت اسيدزايي و قليازايي بعضي از كودهاي شيميايي

قلياييت معادل

اسيديته معادل
فرمول كودي
نوع كود

-

180
0-0- 82
آمونياك

-

176
0-0- 33
نيترات آمونيوم

-

523
0-0- 21
سولفات آمونيوم

-

148
0-0- 46
اوره

-

316
-
گوگرد

133

-
0-0- 15
نيترات كلسيم

200

-
44-0- 13
نيترات پتاسيم

اسيديته معادل براي نشان دادن تاثير کودهاي شيميايي بر روي اسيدي کردن خاک بکار مي‌رود و مقدار کربنات کلسيم لازم براي خنثي کردن اسيديته حاصل از مصرف ۱۰۰ کيلوگرم کود اسيدزا است. هر چه اين عدد بزرگتر باشد علامت تاثير بيشتر کود مصرفي بر اسيدي‌تر کردن خاک است و هر چه اين عدد کمتر باشد نشانه‌ي تاثير کمتر است.
اما قلياييت معادل مقدار کربنات کلسيم لازم براي ايجاد قلياييت حاصل از مصرف ۱۰۰ کيلوگرم کود قليازا است. بعبارت ديگر قلياييتي که از مصرف ۱۰۰ کيلوگرم کود قليازا حاصل مي‌شود با مصرف کربنات کلسيم سنجيده مي‌شود.

eliot -esf
2012/7/26, 01:36 AM

خیلی خوب شده اینجا !!! همه افراد متخصص و با تجربه گیاه پزشکی جمع شدین !!! عالیهههههههههه !!!

منم دارم یاد میگیرم کم کم !!! فقط ببخشین یک سوال داشتم !!! از رو بی سوادی !! نخندین بهماااا !!

فرق کود ازته و اوره و امونیوم فسفات و سولفات آمنیوم چیه ؟!؟! همشون که ازت دارن !! درسته ؟!؟؟!

بعد چرا کود ازته بیماری تشدید میکنه ولی سولفات امونیوم نه ؟!؟! اونم یک نوع کود ازته محسوب میشه !!!

آخه به ما این طوری یاد داد دادن کود های ازته شامل : اوره - دی امونیوم فسفات - منو امونیوم فسفات - آمونیوم سولفات - کودهای اوره کندرو و .... !!! بعد دقیقا کود ازته چیه ؟!؟!؟

هه چند تا سوال شد !! ببخشین !!!

hamid takro
2012/7/26, 02:09 PM
خیلی خوب شده اینجا !!! همه افراد متخصص و با تجربه گیاه پزشکی جمع شدین !!! عالیهههههههههه !!!

منم دارم یاد میگیرم کم کم !!! فقط ببخشین یک سوال داشتم !!! از رو بی سوادی !! نخندین بهماااا !!

فرق کود ازته و اوره و امونیوم فسفات و سولفات آمنیوم چیه ؟!؟! همشون که ازت دارن !! درسته ؟!؟؟!

بعد چرا کود ازته بیماری تشدید میکنه ولی سولفات امونیوم نه ؟!؟! اونم یک نوع کود ازته محسوب میشه !!!

آخه به ما این طوری یاد داد دادن کود های ازته شامل : اوره - دی امونیوم فسفات - منو امونیوم فسفات - آمونیوم سولفات - کودهای اوره کندرو و .... !!! بعد دقیقا کود ازته چیه ؟!؟!؟

هه چند تا سوال شد !! ببخشین !!!

جسارتا سوال مربوط به ابوذر رو جواب میدیم!

بله خیلی خوبه
ابوذر جان واقعا زحمت میکشه
دستش درد نکنه

بله همه ازت دارن ... فرقشون توی ترکیبشونه و مقدار ازتی که دارن ...
سولفات آمونیوم NH4 و SO4 داره
اوره NH2 داره
یا فسفات آمونیوم NH4 و PO4 داره هم برای کمبود فسفر مناسبه هم برای تغذیه ازت
ضریب شوری ها فرق داره ... بسته به نیاز تجویز میشه

در مجموع چون ازت باعث افزایش رشد رویشی (رشد سبز) گیاه میشه و گیاه رو مستعد بروز بیماری میکنه و یا اگر بیماری وجود داشته باشه باعث رشد و افزایش (تکثیر پاتوژن) به صورت غیر مستقیم هم میشه
اینکه سولفات آمونیوم نمیشه رو دقیق نمیدونم
بنظر من بی تاثیر نیست اما مقدار تاثیرش متفاوته و شاید به عوامل دیگه هم مرتبط بشه

سوال آخرت:
همه میتونن نوعی کود ازته هم باشن
اما معروف ترینش که برای رشد گیاهان علوفه ای استفاده میشه اوره است چون بیشترین ازت رو داره ...
مصرف کودهای شیمیایی بستگی به هدف از مصرف داره

انشالله ابوذر جان نقایص بنده رو اصلاح بفرمایند

aboozar esmaili
2012/7/26, 05:38 PM
ممنون حمید جان از توضیحات خوبی که ارائه کردی، در تکمیل توضیحات بگم که چون کود سولفات آمونیوم دارای ازت کمتر (21%) در مقایسه با سایر کودهای ازته است و نیز دارای گوگرد (24%) است علاوه بر اینکه یک کود اسیدی محسوب میشه و در خاکهای قلیایی بهتره توصیه بشه، به خاطر وجود گوگرد میتونه باعث فعالیت کمتر بیماریها بشه.

Vahied REZA
2012/7/31, 04:32 PM
سلام دوستان عزیز
من چند تا انگور امسال کاشتم و از کود قارچی استفاده کردم الان 2 تا شون برگهاش قرمز شدن انگاری خون تزریق کرده باشی
کسی میدونه این چیه و چکار باید بکنم؟؟ سپاس

Soheila.G
2012/7/31, 04:38 PM
ميتونيد يه عكس واضح ازش بزاريد؟ يه عكس كمك بيشتري ميكنه به تشخيص

eliot -esf
2012/8/01, 02:54 AM
سلام دوستان عزیز
من چند تا انگور امسال کاشتم و از کود قارچی استفاده کردم الان 2 تا شون برگهاش قرمز شدن انگاری خون تزریق کرده باشی

من بی سوات به سوال این آقا محترم یک سوال اضافه کنم !! کود قارچی چی هست !؟!؟!
قارچ که بده !!! یعنی قارچی که بیماری ایجاد نمیکنه و مسلیوم هاش برا گیاه غذا درست میکنم !! یادمه یک مقاله چیزی در این باره خونده بودم !!!

hamid takro
2012/8/01, 02:20 PM
سلام دوستان عزیز

کل سطح برگ قرمز شده؟
اگر یه عکس بزاری خیلی بهتره ...
اگر به صورت لکه ای و نامتقارن باشه
میتونه علائم اولیه عفونت بیماری باشه
یا اگر تقریبا متقارن باشه میتونه کمبود باشه ... مثل کمبود پتاسیم

اگر هم که نه لکه ای نیست که احتمال زیاد همینطوره چون میگی انگار خون تزریق کرده باشی
بهتره عکس با کیفیت ازش بزاری تا بشه بهتر نظر داد.

fafajooon
2012/8/07, 01:24 AM
هرکی گفت مشکل گیاهای ونه ماچیه دعاش میکنم! جوونه های قاشقی و پیله آ و رز من ، تا در میان ، 2 روز بعد سیاه میشن و میسوزن و نابود! یعنی الان 3 ماهه دارمشون اصلا رشد نکردن...گلدونشون رو هم عوض کردم. قاشقی و پیله آ هم اصلا جلوی آفتاب مستقیم نیستن. آبیاری شون هم مرتبه. کود هم هفته ای 2 بار. غبار پاشی هم پیله آ هر روز و قاقی یه بار تو هفته.... نمیدونم چشونه...........تورو خدا یکی کمکم کنه....دارم خل میشم تازه قاشقی هم یه سره برگاش میریزه..آفت نداره...برگا سبز و سالمن....اون قسمت دم برگ که از ساقه جدا شده هم هیچ مشکلی نداره.....جاشون اصلا سرد نیست...... تو رخدا هم ریزش برگ ها و هم سوختن جوونه های رو علتش رو بگین............خواهش

hamid takro
2012/8/07, 02:05 PM
هرکی گفت مشکل گیاهای ونه ماچیه دعاش میکنم! جوونه های قاشقی و پیله آ و رز من ، تا در میان ، 2 روز بعد سیاه میشن و میسوزن و نابود! یعنی الان 3 ماهه دارمشون اصلا رشد نکردن...گلدونشون رو هم عوض کردم. قاشقی و پیله آ هم اصلا جلوی آفتاب مستقیم نیستن. آبیاری شون هم مرتبه. کود هم هفته ای 2 بار. غبار پاشی هم پیله آ هر روز و قاقی یه بار تو هفته.... نمیدونم چشونه...........تورو خدا یکی کمکم کنه....دارم خل میشم تازه قاشقی هم یه سره برگاش میریزه..آفت نداره...برگا سبز و سالمن....اون قسمت دم برگ که از ساقه جدا شده هم هیچ مشکلی نداره.....جاشون اصلا سرد نیست...... تو رخدا هم ریزش برگ ها و هم سوختن جوونه های رو علتش رو بگین............خواهش

ماشالله شرایطشون که خوبه ... همه عوامل رو بررسی کردی و همه چیز آرومه ...
رز هم توی خونه داری؟
این رز همون رزی هست که من میشناسم؟!!
پیله آ رشد نسبتا سریعی داره ... معمولا سیاه شدن برگها و ریزش اونا بخاطر دمای پایینه ... که میگی دما مناسبه
درسته میگن هر دو هفته کود بدید اما کود زیاد هم میتونه برای برگهای جوون مسمومیت ایجاد کنه
غبارپاشیت منظمه ... نور مستقیم هم نمیگیرن ... کود و آبیاری هم منظمه ... سردشونم نیست ...آفتم ندارن

میتونه مشکل از ریشه ها باشه ...
مثلا وقتی گلدون عوض میکردی ریشه ها آسیب دیدن ... گیاه تا بیاد مستقر بشه زمان میبره
یا ریشه ها دارن میپوسن ...
آبیاری باید منظم باشه ... نمیدونم ولی سعی کن غرقاب نکنی و هفته ای 2 یا 3 بار آب بدی ...
2 کار انجام بده
بهتره ریشه ها رو چک کنی
زهکشی ته گلدون ها رو هم یه چک بکن

fafajooon
2012/8/07, 03:39 PM
ماشالله شرایطشون که خوبه ... همه عوامل رو بررسی کردی و همه چیز آرومه ... رز هم توی خونه داری؟ این رز همون رزی هست که من میشناسم؟!! پیله آ رشد نسبتا سریعی داره ... معمولا سیاه شدن برگها و ریزش اونا بخاطر دمای پایینه ... که میگی دما مناسبه درسته میگن هر دو هفته کود بدید اما کود زیاد هم میتونه برای برگهای جوون مسمومیت ایجاد کنه غبارپاشیت منظمه ... نور مستقیم هم نمیگیرن ... کود و آبیاری هم منظمه ... سردشونم نیست ...آفتم ندارن میتونه مشکل از ریشه ها باشه ... مثلا وقتی گلدون عوض میکردی ریشه ها آسیب دیدن ... گیاه تا بیاد مستقر بشه زمان میبره یا ریشه ها دارن میپوسن ... آبیاری باید منظم باشه ... نمیدونم ولی سعی کن غرقاب نکنی و هفته ای 2 یا 3 بار آب بدی ... 2 کار انجام بده بهتره ریشه ها رو چک کنی زهکشی ته گلدون ها رو هم یه چک بکن خیلی خیلی ممنون از جوابتون. والا نمیدونم اون رزی که شما میشناسین چیه! این گلاش سفید بود و برگای خیلی ریز و ظریفی داشت! الان همشون فوت کردن! فقط شاخه مونده. پیله آ رو همون اول گلدونش رو عوض کردم...2 ماه خیلی خوب بود اما چون تو حیاط بود (توسایه) اما برگاش کم کم داشت از گرما میسوخت! من قمم. آوردمش تو راهرو. اما چون کولر گازی داریم این تغییر دما باعث شد برگاش ریخت....همش! تا اینکه چند روزه داره تلاش میکنه جوونه بزنه که بازم میسوزن! یعنی ریشه ها باید چه شکلی شده باشن؟ مثل گندیدگی؟ باید در این حالت چی کارش کنم؟ زهکش خوبه...آب ای اضافی خارج میشن. میدونم زهکش بد باشه چطور میشه ...2 تا حسن یوسفم خاکشون به خاطر زهکش نامناسب گندید! و گیاهم پوکید! اما خاکش شاید بد باشه...یعنی نه خیلی بد ها. چون 2ماه تو همین خاک زیسته! با اینکه خیلی خلی مراقب آبیاری هستم تا به قول شما غرقابی نشه اما یه حشرات کوچیکی مثل مگس های ریز! همیشه دورو بر گلدونامن! نمیدونم چرا.... ریشه ها رو حتتما نگاه میکنم. یه چیز دیگه ای یادم رفت بهتون بگم سر شاخه ها بود که سیاه شده....اما اون قسمتش که تو خاکه سالم و سبزه........ آخ ...یه گلدون کوچولو ببین چقدر مشکل داره! تازه در مورد قاشقی هام چیزی نگفتین. میخواین از پیله آ و برگ افتاده قاشقیم عکس بذار تا راحت تر نظر بدین! البته این برگ قاشقی ریزه دو روزه افتاده و دم برگش یه کم سیاه شده..اما خودش ببینین چقر سالمه... http://myup.ir/images/07949544852108986358.jpg (http://myup.ir/) اما این برگ بزرگه که دم برگ بلندی داره رو الان آویزون بود به ساقه و برش داشتم! این یکی هم جدید....چرا این طور شده؟ من اعصابم داره تعطیل میشه!2 تا قاشقی هام هم دارن کچل میشن.....جوونه هاشون میسوزه........اه http://myup.ir/images/34202493998083956643.jpg (http://myup.ir/) این هم که مثل باغ خزان زده است پیله آست! ببینین اولش چی بوده...الان چی شده! http://myup.ir/images/23544825504013141911.jpg (http://myup.ir/) http://www.4myup.com/images/92797055332537296369.jpg (http://www.4myup.com/) همیشه جوونه هاش در همین حد میمونن. البته الان تو عکس درست معلوم نیست. http://myup.ir/images/35216532728220713523.jpg (http://myup.ir/)

fafajooon
2012/8/07, 03:46 PM
مییبنین سر شاخه های پیله آم رو؟ انقدر دوست دارم دوباره سرحال شه....اعصابم رو خورد کردن.... راستی یه نفری بهم گفت کود ازت رو به صورت غبارپاشی به گیاهات بده....درسته؟به این سرطانی هام از اینا بدم؟ یه سوال هم در مورد خاک دارم که اینجا نمیپرسم....براتون پیام میفرستم. اونجا جواب بدین...شاید به این تاپیک مربوط نباشه بازم خیلی خیلی ممنون

hamid takro
2012/8/07, 04:37 PM
خیلی خیلی ممنون از جوابتون. والا نمیدونم اون رزی که شما میشناسین چیه! این گلاش سفید بود و برگای خیلی ریز و ظریفی داشت! الان همشون فوت کردن! فقط شاخه مونده. پیله آ رو همون اول گلدونش رو عوض کردم...2 ماه خیلی خوب بود اما چون تو حیاط بود (توسایه) اما برگاش کم کم داشت از گرما میسوخت! من قمم. آوردمش تو راهرو. اما چون کولر گازی داریم این تغییر دما باعث شد برگاش ریخت....همش! تا اینکه چند روزه داره تلاش میکنه جوونه بزنه که بازم میسوزن! یعنی ریشه ها باید چه شکلی شده باشن؟ مثل گندیدگی؟ باید در این حالت چی کارش کنم؟ زهکش خوبه...آب ای اضافی خارج میشن. میدونم زهکش بد باشه چطور میشه ...2 تا حسن یوسفم خاکشون به خاطر زهکش نامناسب گندید! و گیاهم پوکید! اما خاکش شاید بد باشه...یعنی نه خیلی بد ها. چون 2ماه تو همین خاک زیسته! با اینکه خیلی خلی مراقب آبیاری هستم تا به قول شما غرقابی نشه اما یه حشرات کوچیکی مثل مگس های ریز! همیشه دورو بر گلدونامن! نمیدونم چرا.... ریشه ها رو حتتما نگاه میکنم. یه چیز دیگه ای یادم رفت بهتون بگم سر شاخه ها بود که سیاه شده....اما اون قسمتش که تو خاکه سالم و سبزه........ آخ ...یه گلدون کوچولو ببین چقدر مشکل داره! تازه در مورد قاشقی هام چیزی نگفتین. میخواین از پیله آ و برگ افتاده قاشقیم عکس بذار تا راحت تر نظر بدین! البته این برگ قاشقی ریزه دو روزه افتاده و دم برگش یه کم سیاه شده..اما خودش ببینین چقر سالمه...
http://myup.ir/images/07949544852108986358.jpg (http://myup.ir/)

اما این برگ بزرگه که دم برگ بلندی داره رو الان آویزون بود به ساقه و برش داشتم! این یکی هم جدید....چرا این طور شده؟ من اعصابم داره تعطیل میشه!2 تا قاشقی هام هم دارن کچل میشن.....جوونه هاشون میسوزه........اه

http://myup.ir/images/34202493998083956643.jpg (http://myup.ir/)

این هم که مثل باغ خزان زده است پیله آست! ببینین اولش چی بوده...الان چی شده!

http://myup.ir/images/23544825504013141911.jpg (http://myup.ir/) http://www.4myup.com/images/92797055332537296369.jpg (http://www.4myup.com/)

همیشه جوونه هاش در همین حد میمونن. البته الان تو عکس درست معلوم نیست.
http://myup.ir/images/35216532728220713523.jpg (http://myup.ir/)

مییبنین سر شاخه های پیله آم رو؟ انقدر دوست دارم دوباره سرحال شه....اعصابم رو خورد کردن.... راستی یه نفری بهم گفت کود ازت رو به صورت غبارپاشی به گیاهات بده....درسته؟به این سرطانی هام از اینا بدم؟ یه سوال هم در مورد خاک دارم که اینجا نمیپرسم....براتون پیام میفرستم. اونجا جواب بدین...شاید به این تاپیک مربوط نباشه بازم خیلی خیلی ممنون

خب پس بخاطر تغییر محیط و تغییر دما چنین بلایی سرش اومده ...
این تصاویری که گذاشتی ذهن من کم تجربه و بی سواد رو سمت درجه حرارت پایین میبره ... گیاه هم بهش تنش وارد شده هم فکر کنم دمای محیط براش نسبتا خنکه ...
کلا هیچ برگ پیری هم نداری!
اگر داشتی و میدیدی که برگهای پیر و پایینی به مرور زرد میشن و ریزش دارن میتونستیم به مشکل ریشه شک کنیم. اما با این تصاویر اون شکی که به ریشه ها داشتم تقریبا برطرف شد.

این مشکل نه به نور مربوط میشه
نه به تغذیه
نه به غبارپاشی
بنظر من گیاه باید سازگار بشه با محیطش ... وقت نیاز داره ... و هنوز دما براش غیر قابل قبوله
اگر در معرض جریان هوای سرد کولرگازی هست جابجاش کن
دمای محیطش بهتره دوروبر 20 درجه باشه ...

اون حشره ها هم چیز خاصی نیستن نگران اونا نباش.
نیازی هم به دادن کود ازته نیست.

امیدوارم دیگران هم بتونن نظر بدن و اگر ایرادی دارم بگن.

Soheila.G
2012/8/08, 12:40 AM
متواضع به حميد ميگن
استاد كي ميتونه بگي ايراد داري؟ حرفات درسته
من خودم يه گلدون سالم نميتونم نگه دارم يه روز بايد بيام اينجا مشكلاتمو بگمhttp://www.pic4ever.com/images/sigh.gif

fafajooon
2012/8/08, 03:44 PM
ممنون آقا حمید..نظری در مورد قاشقی هام ندارین؟
افراددیگر تاپیک چی؟؟؟

نمیدونید قاشقی هام چرا میریزن؟

hamid takro
2012/8/09, 03:11 PM
در مورد قاشقی اختصاصا توضیح ندادین فکر کنم
که مثلا مثل پیله آ جابجاش کردین یا نه و ...
قاشقی تحمل به سرماش نسبت به پیله آ کمتره
مثلا اگر پیله آ در دوره رشد تو دمای 20درجه بهتره باشه
قاشقی باید 25 درجه باشه
با توجه به عکسایی که از برگها گذاشتی

این نکته رو میگم که یک قاعده کلی هست:
شما گیاهات نه مشکل آفت داره نه مشکل پاتوژن
هر عارضه فیزیولوژیک که به گیاه وارد میشه گیاه رو دچار تنش میکنه
تمامی عارضه ها علائمشون همراه با زرد شدن برگ ریزش برگ توقف رشد سبز خشک شدن ریزش برگای پیر و ... همراهه
هر وقت دیدی برگها ابتدا به مرور زرد میشن و ریزش پیدا میکنن
بدون گیاه متوجه تنش شده و میخواد با خودخوری با تنش مقابله کنه تا جایی که توان داشته باشه
هر وقت دیدی گیاه بدون زرد شدن سیاه میشه ... بافت مردگی اتفاق افتاده ... یعنی گیاه فرصت یا توان این رو هم نداره که خودخوری کنه ...
(خودخوری دلیل داره که فعلا نیازی نیست بگم)
خودخوری یه مکانیزم طبیعیه که گیاه باید در محدوده شرایط بهینه اونو انجام بده
مثلا بین دمای مینیمم و ماکزیمم
اگر دما از مینیمم یا ماکزیمم عبور کنه
بسته به گیاه
اندامها سبز خشک میشن و میریزن یا مستقیم نکروز میشن (سیاه میشن) (یعنی اصلا فرصت خودخوری هم ندارن ... بدون وقفه بافت میمیره)

(مثل اینکه یک آدم رو خفه کنی و بمیره و اینکه یک آدم رو بهش غذا ندی تا بمیره)

من با توجه به دانسته هام و تجربه کمم فکر میکنم هر دو گیاهت در دمای بهینه نیستن ... و یا هنوز سازگار نشدن.
یه تصویر کلی هم از قاشقیت بزاری ممنون میشم.

fafajooon
2012/8/11, 04:12 AM
اینم عکس کلی از قاشقی بزرگه:http://upload.ninifa.com/images/xzg1rp94fkk9e38dbz.jpg (http://upload.ninifa.com/)

اینم محل قطع ساقه که یعنی افتاد! به ججونه هاش هم نگاه کنین.در همین حد میمونن و بعد سیاه میشن و تا دست میزنی میفتن!http://upload.ninifa.com/images/29t2ywz3ol72i06df1h6.jpg (http://upload.ninifa.com/)
اینم برگاش که امروز متوجه شدم.یعنی تا قبل یا نبوده یا به این شدت نبوده!:http://upload.ninifa.com/images/6oulhd35jgrgb9wlkmd8.jpg (http://upload.ninifa.com/)
/////////////////////////////////////////

اینم جوونه های پیله آم. ببینین چه کوچولو و داغوونن. سر شاخه هاش رو میبینین چه جوری سیاه شده؟http://upload.ninifa.com/images/iw1rx0ozmbt5s6326y5.jpg (http://upload.ninifa.com/)

fafajooon
2012/8/11, 04:15 AM
اینم ریحونام. که 24 تیر کاشتم....هنوز این شکلی ان.....چرا؟ کود ازته بهشون میدم اونم هفته ای یه بار
http://upload.ninifa.com/images/t90mkhv7asp86vysx2cj.jpg (http://upload.ninifa.com/)
http://upload.ninifa.com/images/ki3ywthgpfoi8q51ybyg.jpg (http://upload.ninifa.com/)

چی کارشون کنم به مرحله برداشت برسن؟
دفعه دوممه که ریحون میکارم اما بازم مثل دفعه قبلی شد!

fafajooon
2012/8/11, 04:18 AM
اینم نمای کلی باغچه امون.اینایی که آویزونن که معرف حضور هستن؟ نیلوفر ارغوانی....فروردین کاشتمشون.
ولی گل نمیدن....

یعنی تو کل باغچه امون ، با حضور پیچ اناری و گل کاغذی و شاهپسند و همیشه بهار و نیلوفر و ناز آفتابی.....فقط ناز و شاپهسند و همیشه بهار گل دارن! دلیلش رو هم نیمدونم. یه کود سفید هست.مثل نشاسته...بهم دادن برای گل دهی. اونو میدم اما موثر نیست.

تورو خدا یه کاری کنین نیلوفرام گل بدن....فصل گلدهیشون تموم میشه ها....
http://upload.ninifa.com/images/ows61gcwmasrx800izn7.jpg (http://upload.ninifa.com/)

fafajooon
2012/8/11, 04:23 AM
راستی اینم بنجامینمه. یه 1 ماهی بود برگاش میریخت و منم دلیلش رو نمیفهمیدم. تااینکه فهمیدم شپشک آرد آلود داره! با الکل افتادم به جونشون و تو 3 روز برطرف شدن. اما بنجامینم کچل شد! حالا چطوری میتونم یه کاری کنم رشد قدی نداشته باشه و فقط توپی شه...یعنی از عرض رشد کنه؟؟!!!! اصلا میشه؟
http://upload.ninifa.com/images/sf1znvncyimtcv2ta5x.jpg (http://upload.ninifa.com/)

Phyto
2012/8/11, 11:47 AM
کود ازته باعث رشد رویشی یا بعبارتی الکی دراز شدن گیاه میشه، کی گفته هفته ای یه بار باید کود ازته بدی؟!
البته معمولا کمبود نور هم باعث رشد طولی میشه

اگه جوانه انتهایی گیاهی رو بچینی (بکنی بندازی دور) جوانه های جانبی رشد میکنه و باعث میشه گیاه به قول خودت توپی بشه!
هر شاخه ای که جوانه های انتهاییش رو بکنی از وسطای شاخه جوونه میزنه (البته معمولا!)

fafajooon
2012/8/11, 12:29 PM
ممنون ...
پس به ریحون ها چه کودی بدم ؟!

Vahied REZA
2012/8/13, 12:40 AM
109636109637

سلام ببخشید با تاخیر تصویر گذاشتم چرا انگور من اینجوری قرمز شده برگهاش
راهنمایی کنید

fafajooon
2012/8/13, 12:59 PM
دوستان یه ماه شد و این ریحون های من هنوز 10 سانت هستن و برگای خیلی ریزی دارن.

هیچ کس نمیتونه به ریحوونای من کمک کنه؟؟؟؟

hamid takro
2012/8/18, 12:22 PM
سلام
شرمنده مدتی نبودم
در مورد قاشقی بیشتر از اون نظراتم نمیتونم چیزی بگم ... سوالاتت بیشتر مربوط میشه به بچه های باغبانی ... خواستی یه سر به این بچه ها بزن.

اینم ریحونام. که 24 تیر کاشتم....هنوز این شکلی ان.....چرا؟ کود ازته بهشون میدم اونم هفته ای یه بار
http://upload.ninifa.com/images/t90mkhv7asp86vysx2cj.jpg (http://upload.ninifa.com/)
http://upload.ninifa.com/images/ki3ywthgpfoi8q51ybyg.jpg (http://upload.ninifa.com/)

چی کارشون کنم به مرحله برداشت برسن؟
دفعه دوممه که ریحون میکارم اما بازم مثل دفعه قبلی شد!

من فکر نمیکنم هفته ای یه بار باید کود ازته بدی
این کار کاملا اشتباست
بعد چه کود ازته ای؟
اوره؟ چی؟
یا فسفات آمونیوم استفاده کن یا اوره ... اما نه هفته ای یک بار ... پدر هرچی کود شیمیایی اینطوری در میاد!
منم امسال ریحون کاشتم!
فقط جوونه زد! همین! دلایل زیادی برای رشد نکردنش داشت ...
مشکل ریحونات اینه که:
1. کود ازته انگار زیادی داری میدی!
2. نور کافی بهشون نمیرسه

اینم نمای کلی باغچه امون.اینایی که آویزونن که معرف حضور هستن؟ نیلوفر ارغوانی....فروردین کاشتمشون.
ولی گل نمیدن....

یعنی تو کل باغچه امون ، با حضور پیچ اناری و گل کاغذی و شاهپسند و همیشه بهار و نیلوفر و ناز آفتابی.....فقط ناز و شاپهسند و همیشه بهار گل دارن! دلیلش رو هم نیمدونم. یه کود سفید هست.مثل نشاسته...بهم دادن برای گل دهی. اونو میدم اما موثر نیست.

تورو خدا یه کاری کنین نیلوفرام گل بدن....فصل گلدهیشون تموم میشه ها....
http://upload.ninifa.com/images/ows61gcwmasrx800izn7.jpg (http://upload.ninifa.com/)

در کل برای اینکه گیاه وارد گلدهی بشه نور خورشید اصلی ترین محرک محسوب میشه
گیاهای مختلف پاسخ خای مختلف به نور میدن ... (بیشتر بچه های باغبانی میتونن نظر بدن) ... اما من فکر میکنم این حیاط سایه و آفتاب هست ... چند ساعت باید سایه باشه و چند ساعت آفتاب درسته؟

راستی اینم بنجامینمه. یه 1 ماهی بود برگاش میریخت و منم دلیلش رو نمیفهمیدم. تااینکه فهمیدم شپشک آرد آلود داره! با الکل افتادم به جونشون و تو 3 روز برطرف شدن. اما بنجامینم کچل شد! حالا چطوری میتونم یه کاری کنم رشد قدی نداشته باشه و فقط توپی شه...یعنی از عرض رشد کنه؟؟!!!! اصلا میشه؟
http://upload.ninifa.com/images/sf1znvncyimtcv2ta5x.jpg (http://upload.ninifa.com/)

اینکه شپشک داشته و از بین بردیشون خب کار خوبی کردی اما
معمولا بنجامین ها به گرما هم حساس اند
علت بیشتر خشک شدنها گرماست (برای بنجامین)
شرایط بهینه اش رو مهیا کنی با هرس سرشاخه (رضا هم اشاره کرده) میتونی شاخ و برگش رو بیشتر کنی.

hamid takro
2012/8/18, 12:28 PM
ممنون ...
پس به ریحون ها چه کودی بدم ؟!

کود مرغی!
میتونی بدی بده ... خیلی بهتر از هر کودیه!
سعی کن باغچه ای که داری رو همیشه با کودهای دامی تقویت کنی ...
اگر یه مدت اهمیت ندی ... بلافاصله بخوای کود بدی باید با کود شیمیایی نیاز گیاه رو برطرف کنی
اما همیشه باغچه ات رو با کود دامی تقویت کن
کود مرغی (کود کفتری هم خوبه) نشد کود گوسفندی ...
میخوای رشد علفی داشته باشی اوره بده ... اما زیاد هم نده
رشد گیاه فقط به کود اونم کود شیمیایی بستگی نداره که ...

hamid takro
2012/8/18, 12:46 PM
109636109637

سلام ببخشید با تاخیر تصویر گذاشتم چرا انگور من اینجوری قرمز شده برگهاش
راهنمایی کنید

سلام فکر کنم قبلا هم پرسیده بودید ...
من با ارقام مو اشنایی ندارم
علت قرمز شدن برگ درختای مو گاهی وقتا طبیعیه ... مخصوصا زمانی که به اواخر تابستون نزدیک میشیم. (بستگی به ارقام درخت داره)
کمبود عناصری مثل پتاسیم و منیزیوم هم میتونه چنین علائمی ایجاد کنه ... (من احتمال کم میدم کمبود باشه)
یه بیماری ویروسی هم میتونه چنین علائمی ایجاد کنه (من احتمال خیلی کم میدم)

همه برگها اینطوری شدن؟ یا فقط برگهای پیر؟ (احتمال میدم طبیعی باشه و جای نگرانی نداره)

fafajooon
2012/8/20, 11:26 AM
مرسی آقا حمید

در مورد کد ازته.رفتم به مغازه داره گفتم که کور اوره سرک میخوام اینو داد.گفت بهش میگن کود ازته. اما توش اوره هم داره! و این شد که اینو داد بهم . رنگش هم صورتیه!

در مورد نورش هم باید بگم که از صبح تا 12-1 آفتاب داره. که البته چون آفتاب قم خیلی الان داغه من با یه حریرمیپوشونمشون. اصلا سایه نمیندازه رو ریحوونا.فقط یه جورایی جلوی داغی بیش از اندازه اش رو میگیره.

نیلوفرا هم همینطور. با ریحوونا یه جا هستن. آفتابشون کافیه. یعنی اگه قراره باشه آفتاب شهر و بعد از شهر رو هم داشته باشن قول میدم یه هفته هم نکشه که پر پر شن

بنجامینمون هم گرمش که نیست هیچ...سردش نباشه خوبه! در مورد هرس میترسم! زیاد وارد نیستم...........

لی در کل ممنون از جواباتون.

برم این بچه های باغبانی رو بیابم ببینم میتونن مشکل قاشقی ها رو درست کنم یا نه....دیگه میبینم کچل شدن حرصم میگیره.....عصبانی میشم!

hamid takro
2012/8/21, 12:46 PM
اوکی
خواهش میکنم ... من هر چیزی که در توانم بود رو گفتم
درسته آفتاب بیش از حد و سوزان هم گیاه رو خشک میکنه
مثلا هلوی من امسال خشک شد! فقط بخاطر آفتاب داغ

در مورد بنجامین ... نگفتم بخاطر گرما اینطوری شده ... گفتم به گرما هم حساسه ... (جهت کسب اطلاع) چون من خودمم داشتم و بخاطر گرما خشک شد!

در مورد آفتابی که به گیاهات توی حیاط میخوره ... توی عکسات دیدم اکثر گیاها کنار دیواره! یعنی حداقل نصف روز باید آفتاب بهشون نرسه ...
اگر تمام شرایطت نرماله (گیاه به سنی رسیده که باید گل بده و فصل گلدهیش هم باشه) و گیاهت گل نمیده! سایه اندازی (عدم وجود آفتاب) هم میتونه علت گل ندادن باشه.
من خودم چندتا محمدی (رقم ثابت) گرفتم 2 تا توی باغچه ای کاشتم که دو-سوم روز آفتاب بهشون میخوره و 2 تا هم تو باغچه (حیاط خلوت) کاشتم که 2 ساعت آفتاب داره.
حدود 3 ساله که آفتاب خورا گل میدن و اونایی که توی سایه اند گل نمیدن!
وجود آفتاب خیلی حیاتیه و باعث میشه گل ها تولید بشن اما از طرفی سوزاننده است و باعث شده برگا از حاشیه ها نکروز بشن.

بازم تاکید میکنم چون گل و گباهای مختلف داری بهتره برای پی بردن به اصول باغبانی با کارشناسان باغبانی صحبت کنی
انشالله موفق باشی.

bararim
2012/8/21, 03:31 PM
سلام یه مشکل واسم پیش اومده که حسابی اعصابم خورد شده چندتادرخت میوه مثل آلووگیلاس وبه وآلبالوتوحیاطمون داریم ولی تنه وشاخه همشون روکرم خورده طوری که شاخه های بزرگ پوسیده میشن وخودبه خود میشکنن توروخداچیکارشون کنم؟

fafajooon
2012/8/22, 09:41 AM
مرسی آقا حمید

راستش تو قسمت باغبانی پرسیدم...اما کسی محلم نذاشته!!!

آخه آفتاب قم که آفتاب نیس! والا اگه شهر دیگه ای بودیم که آفتابش خوب بود یعنی مثل گریل نبود ، کلا باغچه امو خراب میکردم جای دیگه میساختم!

در هر صورت ممنون از پاسختون.
خدا کنه دیه به شما گیاهپزشکا محتاج نشم!!!!!!

ایشلله تو بخش های دیگه همدیگه رو میبینیم

YANNI1124
2012/9/09, 01:49 AM
سلام دوستان
ما یک باغ انگور داریم امسال ناگهان در همون رشد ابتدایی رشدشون متوقف شد و محصول هر سال رو نداشتیم ازشون نمونه برداری هم کردیم به آزمایشگاه هم بردیم که گفتن جیرجیرک زده از نوعی سم قوی هم به پیشنهاد خودشون استفاده کردیم اما جواب نداد میشه لطف کنید راهنمایی کنید

hamid takro
2012/9/09, 07:34 PM
سلام دوستان
ما یک باغ انگور داریم امسال ناگهان در همون رشد ابتدایی رشدشون متوقف شد و محصول هر سال رو نداشتیم ازشون نمونه برداری هم کردیم به آزمایشگاه هم بردیم که گفتن جیرجیرک زده از نوعی سم قوی هم به پیشنهاد خودشون استفاده کردیم اما جواب نداد میشه لطف کنید راهنمایی کنید

سلام.
ببخشید کی دقیق این کار رو کردید؟
نمونه چی بردید که بهتون گفتن جیرجیرک زده؟؟؟
من فکر میکنم اینطوری که شما فرمودین نباشه
یا شما اشتباه متوچه شدین یا طرف مقابل شما نفهمیده چی گفته!
چند هکتار باغ دارید؟
کجا؟
نمونه برداری از کجاها داشتید؟
از چه سمی استفاده کردید؟
علائم دیگه چی داشتید؟ فقط کمبود رشد و کمبود محصول؟

به این سوالات پاسخ بدید تا بشه بهتر راهنماییتون کنیم.

hamid takro
2012/9/09, 07:56 PM
سلام یه مشکل واسم پیش اومده که حسابی اعصابم خورد شده چندتادرخت میوه مثل آلووگیلاس وبه وآلبالوتوحیاطمون داریم ولی تنه وشاخه همشون روکرم خورده طوری که شاخه های بزرگ پوسیده میشن وخودبه خود میشکنن توروخداچیکارشون کنم؟

چندتا عکس خوب از درختا بزارید اول
تشخیص آفت اولین کاره ...
بعدش اینکه معمولا چوبخوار ها به درختای ضعیف و درختایی که اصول باغبانی و پرورششون رعایت نشده و یا بیماری هم دارند حمله میکنن
فکر میکنم باید ریشه یابی بشه
و اینکه احتمال میدم سوسکهای چوبخوار داشته باشید
عکس خوب بندازید و قرار بدید (از سوراخهای روی تنه و شاخه)

eliot -esf
2012/9/10, 11:58 PM
سلام دوستان

جیرجیرک !! :surprised: آفت گیاهی محسوب میشه ؟!؟!/ من نمیدونستم !!

YANNI1124
2012/9/11, 01:42 AM
سلام ممنون از توجه شما
بهار سال پیش بود .قسمتی از ساقه مو رو نمونه برداری کرده به گیاه پزشکی بردیم.خودشون تشخیص دادند جیرجیرک:(
مساحت باغ هم 1000متر مربع هست.در اراک.
علائم دیگه ای دیده نشد.اسم سم رو نمیدونیم چون پارسال استفاده کردیم بعد ظرفشم از بین بردیم.
بعد فرمودند سم رو در عمق 30 سانتی ساقه بریزید.

Phyto
2012/9/11, 11:26 AM
جیرجیرک !! :surprised: آفت گیاهی محسوب میشه ؟!؟!/ من نمیدونستم !!

منظورشون زنجره مو بوده! همون که پوره هاش به ریشه میزنه و سه چهار سال میخوره و میخوابه ...
محلی ها بهش میگن جیرجیرک!

YANNI1124
2012/9/11, 02:09 PM
سلام
میشه بفرمایید چی کار باید بکنیم؟؟؟؟؟:(

hamid takro
2012/9/11, 02:39 PM
سلام ممنون از توجه شما
بهار سال پیش بود .قسمتی از ساقه مو رو نمونه برداری کرده به گیاه پزشکی بردیم.خودشون تشخیص دادند جیرجیرک:(
مساحت باغ هم 1000متر مربع هست.در اراک.
علائم دیگه ای دیده نشد.اسم سم رو نمیدونیم چون پارسال استفاده کردیم بعد ظرفشم از بین بردیم.
بعد فرمودند سم رو در عمق 30 سانتی ساقه بریزید

پستهای قبلی کجاس پس؟
جیرجیرک نیست فکر کنم منظورتون یا منظورشون زنجره بوده ...
و اینکه اگر زنجره تشخیص دادن باید از ایمیدوکلپراید استفاده کرده باشین ...

اگر زنجره دارین بهتره سم رو امسال هم در خاک تزریق کنید.

hamid takro
2012/9/11, 02:48 PM
و اینکه اگر زنجره داشته باشید فعلا نیازی به سمپاشی نیست.
اردیبهشت و خرداد بهترین موقع است برای مبارزه ...
هرس سرشاخه ها که احتمال تخم گذاری حشره کامل وجود داره بهتره هرس و نابود بشه ...
علاوه بر ایمیدوکلپراید از دیازینون و کارباریل هم استفاده میکنن که بهتره از همون ایمیدوکلپراید (کنفیدور) استفاده کنی.

hamid takro
2012/9/11, 02:51 PM
منظورشون زنجره مو بوده! همون که پوره هاش به ریشه میزنه و سه چهار سال میخوره و میخوابه ...
محلی ها بهش میگن جیرجیرک!

جدی؟ چه جالب نمیدونستم ... آخه اینا کلی با هم فرق دارن!
ایول رضا ... دمت گرم.
(فقط بی زحمت اگر پستی انتقال میدی درست انتقال بده!!!!!!) :D

سلام
میشه بفرمایید چی کار باید بکنیم؟؟؟؟؟:(

من توی اون پست جواب دادم ... مراجعه کنید یا انتقال میدن
موفق باشید

YANNI1124
2012/9/12, 12:55 AM
خیلی لطف کردین حالا اجرا میکنیم امیدوارم جواب بده بازم ممنون:smile:

fafajooon
2012/9/13, 02:36 PM
سلام به همه و آقا حمید. خوبین؟

آقا حمید من هنوز تو کف اون قاشقی هام هستم که همچنان دارن برگ و ساقه میندازن! راستش تو یه کتاب خوندم که بیماری های قارچی باعث پوسیدگی ساقه میشه و عکسی که گذاشته بود دقیقا عین ساقه های قاشقی من بود. اما درمانش رو ننوشته بود. برای درمان بیماری های قارچی چه باید کرد؟

امیدوارم این یکی رو جواب بدین......باورتون میشه فقط 2 تا برگ مونده روی قاشقی م.

راستی اینم میدونین که علت ایجاد شپشک آرد آلود چیه؟ دست از سر بنجامین من بر نمیدارن. بنده خدا عین میدای قد بلند و کچل شده!

hamid takro
2012/9/13, 04:00 PM
سلام به همه و آقا حمید. خوبین؟

آقا حمید من هنوز تو کف اون قاشقی هام هستم که همچنان دارن برگ و ساقه میندازن! راستش تو یه کتاب خوندم که بیماری های قارچی باعث پوسیدگی ساقه میشه و عکسی که گذاشته بود دقیقا عین ساقه های قاشقی من بود. اما درمانش رو ننوشته بود. برای درمان بیماری های قارچی چه باید کرد؟

امیدوارم این یکی رو جواب بدین......باورتون میشه فقط 2 تا برگ مونده روی قاشقی م.

راستی اینم میدونین که علت ایجاد شپشک آرد آلود چیه؟ دست از سر بنجامین من بر نمیدارن. بنده خدا عین میدای قد بلند و کچل شده!

سلام
من با توجه به عکس هایی که گذاشتی احتمال نمیدم پوسیدگی ریشه یا ساقه داشته باشی ...
یه مقدار مکانیزم اینا با هم فرق داره ... اگر پوسیدگی داشته باشی (قارچی) یواش یواش باید کل گیاهت خشک بشه ...
و اینکه این قبیل پوسیدگی ها بندرت برای گیاهای آپارتمانی پیش میاد و اگر زهکشی مناسب نباشه میتونه شکل بگیره ...
در هر صورت من چیزی که در توانم هست و احتمال میدم صحت داشته باشه بهتون میگم

اینکه فرمودین این یکی رو جواب بدم من دارم سعی خودم رو میکنم...
پوسیدگی ساقه یا ریشه درمون داره ولی بهتره عامل پوسیدگی هم معلوم بشه
اما شما میتونی سم به خاکت تزریق کنی
برای مثال میتونی از متالاکسیل استفاده کنی که گرانول اون هم وجود داره (ریدومیل)
من تا بحال به کسی توصیه نکردم از قارچکش برای گیاه آپارتمانی استفاده کنه ... کمتر کسی هم چنین کاری میکنه
و اینکه میتونی از بنومیل و کاربندازیم (دروزال) هم استفاده کنی ... محلول رو باید روی خاک بریزی
مقدار مصرفش برای یه گلدون خیلی کمه ها ... برنداری همه رو خالی کنی!
طریقه مصرف رو حتما بخون.

hamid takro
2012/9/13, 04:16 PM
آها در مورد شپشک
اینا خودشون که ایجاد نمیشن. یا تخمش یا خودش به هر وسیله ای خودشو به گیاهت رسونده ... مثلا با باد یا مثلا با مورچه ها!
با اینا با همون الکل یا فیزیکی مبارزه کن!
معمولا سمپاشی علیه اینا زمان خاص خودش رو میطلبه و روی گیاهان آپارتمانی که اصلا قضیه کلا فرق میکنه ...
نمیدونم اگر سم بخوای میتونم 60 تا سم بهت معرفی کنم ... ولی اصلا نیازی به سمپاشی نداره
همون کار قبلیت رو انجام بده و اگه مورچه پورچه هم داره یه کاری کن شر مورچه ها هم کم بشه ...

یه ترکیبی هست بنام پالیزین ... اینو اگه بتونی تهیه کنی میتونی علیه آفات مکنده ازش استفاده کنی ... یه جور صابونه و خطرناک نیست.

khateremiri
2012/9/14, 11:10 AM
سلام تو باغمون درخت گردو داره از دست میره ها بچه ها میشه کمکم کنین علتشو بدونم لطفا راه معالجشم بگین اخه من این درختو خیلی دوست دارم. همه ی برگاش اینطوریه

113712

fafajooon
2012/9/14, 04:17 PM
سلام آقا حمید. مرسی از جواباتون

آقا حمید من امروز خاک بنجامین رو بررسی کردم.....به عمرم انقدر خرخاکی ندیده بودم! خاکش پر بود......یه سری رو جمع کردم اما تا عمق خاک بودن. هرچی خاک رو میکندم باز در میومدن

یه کاج مطبق هم دارم که 10 وزیه بی حاله...مثل خشک شده هاست! نمیدونم چشه. توی خاک اونم خیلی خ یلی زیاد خر خاکی بود.....چی کارشون کنم؟ ببیین کاجم رو. یه تیکه ساقه رو تراشیدم که عکسش رو بببینین. شنیدم اگه بتراشیم ساقه رو و سبز نباشه گیاه مرده. اینم شما ببینین...به نظرتون امیدی بهش هست؟

http://upload.iecloob.com/images/38209385760942997147.jpg (http://upload.iecloob.com/)
http://upload.iecloob.com/images/07175456609356934564.jpg (http://upload.iecloob.com/)
http://upload.iecloob.com/images/80156667437935245545.jpg (http://upload.iecloob.com/)
http://upload.iecloob.com/images/12632841992750675837.jpg (http://upload.iecloob.com/)

خب اینا هم قاشقی ام.....به نظر من که همون مرض قارچیه! چون تو کتاب آقای حسنی زاده نوشته پوسیدگی ساقه و تاج.....که کم کم به ریشه میرسه و گیاه رو میخوابونه. این عکسا رو ببینین. توی کتاب ایشون نوشته که گلدان رو ببرین بسوزونین! اما من دلم نمیاد. چون چند بوته هست. بعضی هاشون سالمن. به نظرتون بردارم سالم ها رو با خاک جدید توی گلدون جدید بذارم؟بیچاره هنوز در حال تلاش کردنه که جوونه هاش رو بزرگ کنه.

http://upload.iecloob.com/images/13326829893924447988.jpg (http://upload.iecloob.com/)
ببینین چه جوری پوسیده بود و به راحتی تا فوتش کنی میفته!
http://upload.iecloob.com/images/17995805734772631305.jpg (http://upload.iecloob.com/)
اینم ببینین که از سر ساقه شروع شده بود و تا ریشه اش رسیده. کاملا محل ریشه آبکی و گندیده بود. در حالی که اصلا زیاد آب نمیدم
http://upload.iecloob.com/images/34483949339996050336.jpg (http://upload.iecloob.com/)

این بهم بگین که اگر الان بخوام خاک قاشقی و گلدونش رو عوض کنم و بخوام تمام خاک اطراف ریشه رو دور بریزم مشکلی براش پیش میاد یا نه؟

khateremiri
2012/9/14, 06:54 PM
یعنی هیچ کس نمیخواد جواب بده؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ ؟

hamid takro
2012/9/15, 05:25 PM
سلام تو باغمون درخت گردو داره از دست میره ها بچه ها میشه کمکم کنین علتشو بدونم لطفا راه معالجشم بگین اخه من این درختو خیلی دوست دارم. همه ی برگاش اینطوریه

113712

سلام
علائمتون شبیه به بیماری آنتراکنوز گردو هست ...
چرا الان؟
این همه بیماری پیش رفته تازه متوجه شدین؟
بیماری پیشروی خ.دش رو کرده
اما باز هم باید به دادشون برسید
از اکسی کلرورمس بهتره استفاده کنید (کوپراویت35%)

نمیدونم تک درخت دارید یا باغ گردو
کنترل آنتراکنوز در باغ:
وقتی برگها ریختن 2 نوبت باید سمپاشی بشه تا قبل از سبز شدن
طریقه مصرف رو از سم فروشی هم بپرسید
بسته به تراکم 3 تا 5 در هزار
بهار هم 2 نوبت دوباره باید سمپاشی کنید بعئ از ریزش گلبرگها.

hamid takro
2012/9/15, 05:31 PM
سلام آقا حمید. مرسی از جواباتون

آقا حمید من امروز خاک بنجامین رو بررسی کردم.....به عمرم انقدر خرخاکی ندیده بودم! خاکش پر بود......یه سری رو جمع کردم اما تا عمق خاک بودن. هرچی خاک رو میکندم باز در میومدن

یه کاج مطبق هم دارم که 10 وزیه بی حاله...مثل خشک شده هاست! نمیدونم چشه. توی خاک اونم خیلی خ یلی زیاد خر خاکی بود.....چی کارشون کنم؟ ببیین کاجم رو. یه تیکه ساقه رو تراشیدم که عکسش رو بببینین. شنیدم اگه بتراشیم ساقه رو و سبز نباشه گیاه مرده. اینم شما ببینین...به نظرتون امیدی بهش هست؟

خب اینا هم قاشقی ام.....به نظر من که همون مرض قارچیه! چون تو کتاب آقای حسنی زاده نوشته پوسیدگی ساقه و تاج.....که کم کم به ریشه میرسه و گیاه رو میخوابونه. این عکسا رو ببینین. توی کتاب ایشون نوشته که گلدان رو ببرین بسوزونین! اما من دلم نمیاد. چون چند بوته هست. بعضی هاشون سالمن. به نظرتون بردارم سالم ها رو با خاک جدید توی گلدون جدید بذارم؟بیچاره هنوز در حال تلاش کردنه که جوونه هاش رو بزرگ کنه.

ببینین چه جوری پوسیده بود و به راحتی تا فوتش کنی میفته!

اینم ببینین که از سر ساقه شروع شده بود و تا ریشه اش رسیده. کاملا محل ریشه آبکی و گندیده بود. در حالی که اصلا زیاد آب نمیدم

این بهم بگین که اگر الان بخوام خاک قاشقی و گلدونش رو عوض کنم و بخوام تمام خاک اطراف ریشه رو دور بریزم مشکلی براش پیش میاد یا نه؟

دوست من الان کمی عجله دارم باید زود برم ...
با عجله میگم انشالله فردا هم سر میزنم:
برای مبارزه با خرخاکی همون تعویض گلدون بهترین حرکته
بخوای سم هم مصرف کنی چیزی که زیاده سم
از دیازینون ... مالاتیون ... کلرپایریفوس و ... استفاده میکنن.
پیشنهاد من دیازینونه ...
بازم مراجعه کنی به مراکز فروش سم بهتر راهنماییت میکنن
البته یه سم دیگه هم هست بنام فایکام ... نمیدونم الان هم هست یا نه اما این سم برای آفات خانگی بیشتر توصیه میشه ...

در مورد کاج هم شاید خرخاکی ها علتش باشن ...

فردا حتما سر میزنم
ببخشید.

hamid takro
2012/9/16, 03:09 PM
بابت پاسخ ناقص دیروزم عذر میخوام:

یه کاج مطبق توی خاک اونم خیلی زیاد خر خاکی بود.....چی کارشون کنم؟ ببیین کاجم رو. یه تیکه ساقه رو تراشیدم که عکسش رو بببینین. شنیدم اگه بتراشیم ساقه رو و سبز نباشه گیاه مرده. اینم شما ببینین...به نظرتون امیدی بهش هست؟

اینم ببینین که از سر ساقه شروع شده بود و تا ریشه اش رسیده. کاملا محل ریشه آبکی و گندیده بود. در حالی که اصلا زیاد آب نمید

در مورد کاجتون
من فکر نمیکنم خشک کامل شدهه باشه ... اولین علائم خشک شدن رو برگها نشون میدن ... گیاه پژمرده بنظر میرسه ...
این نشون میده مشکل از ریشه است ... یا ریشه پوسیده شده توسط پاتوژن ها یا نه یه موجودی مثل خرخاکی که به وفور هم مشاهده اش کردی داره از ریشه ها تغذیه میکنه
خرخاکی معمولا مشکل ساز نیست مگر اینکه جمعیتش بالا تر از حد معمول بره ... تغذیه اونم از ریشه های جوون و تازه است ...
جذب مواد خام از کجاست؟ از همون ریشه های تازه و ریشک ها ...
خب احتمال بسیار زیاد خرخاکی ها دلیل پژمردگی کاج مطبقت هستن ... (علاوه بر سم هایی که دیروز معرفی کردم سم تیودیکارب (لاروین) هم برای خرخاکی توصیه شده.)
و همینطور برای بنجامینت و شاید هم برای قاشقیت ...
خاک قاشقیت رو هم یه بررسی بکن ببین خرخاکی داره یا نه!
همین عکسی که از ریشه قاشقی گذاشتی اینو میکردی توی اب تا گل اطراف ریشه شسته میشد بعد عکس مینداختی ... اگر رنگش روشن بود که پوسیده نشده اما نه اگر رنگش تیره بود که پوسیده است و کارش تمومه ... برای اینکه بهتر ببینی از ریشه برش عرضی بزن و مغز ریشه رو هم نگاه کن.
و اینکه اگر هم پوسیدگی داشته باشی احتمال زیاد بخاطر عدم زهکشی مناسب گلدونت بوده ... کمبود اکسیژن اطراف ریشه توی گیاهای گلدونی شرایط رو برای رشد پاتوژن مهیا میکنه ...
این نکته هم یادت باشه اون پاتوژنی که توی خاک گلدونت علیه ریشه گیاهت رشد کرده شاید اسپورش الان کف دستت هم باشه!
خیلی از عوامل بیماری زا شاید با خاک گلدونات همراه باشن ... اما زمانی میتونن رشد کنن که شرایطشون مهیا باشه.
راستی در مرود تراشیدن ساقه کاج:
من شخصا در این باره چیزی نشنیدم ... کمی عجیبه برام اما ساقه خشبی (چوبی شده) که نباید سبز باشه! بلکه همین رنگیه که الان تراشیدی و میبینی.
در مورد قاشقی:
قبلا هم گفتم علائمی که دارید 2 حالت داره یا ریشه مشکل داره و مواد به بالا دست نمیرسه و گیاه رشدش متوقف شده و یا شرایط محیطی فیزیولوژی گیاه رو مختل میکنه و مانع رشد میشه ... (مثل سرمایی که برات مثال زده بودم)
حالا که میبینی شرایط بهینهه است یا مشکل پاتوژن (پوسیدگی قارچی) داری یا خرخاکی!
و باز هم اینکه الان خاک گلدونت رو عوض کنی من فکر نکنم مشکلی پیش بیاد اما اطمینان بهت نمیدم چون تخصص من نیست. (مراجه به بروبچه های باغبانی!)

اگر هم جابجا و درهم جواب دادم شرمنده ... بازم عجله ای بود!
موفق باشی.

fafajooon
2012/9/17, 11:52 AM
دستتون درد نکنه آقا حمید...خیلی خوب و کامل بود

احساس میکنم فهمیدم!

حتما گلدونا رو عوض میکنم. در مورد عکس قاشقی هم چشم....یه ساقه دیگه پوسیده ! میکنمش تو آب بعد عکس میگیرم!

راستش بچه های باغبانی جواب نمیدن! شما خوبین که زود جواب میدین!