برای دیدن نسخه كامل اینجا را كلیك كنید : آموزش گام به گام PowerPoint از مقدماتي تا پيشرفته
kemeia
2009/9/15, 03:27 AM
آموزش گام به گام PowerPoint از مقدماتي تا پيشرفته
به نام او
امروزه راهاي متعددي براي انتقال مفاهيم به وجود آمده است اگر در سالهاي قبل براي ارائه مطالب و مفاهيم از طلق هاي شفاف_Trans Parance_ استفاده مي شد امروزه به راحتي اشخاص در شغل هاي مختلف ميتونن از اين نرم افزار جهت ارائه يك مطلب درسي يا ... استفاده كنند. اين نرم افزار يكي از زير مجموعه هاي Microsoft Office هست كه علاوه بر توانايي نمايش آن در مانيتور ميتوان توسط دستگاه هاي ويدئو پروژكتور هم بر روي پرده به نمايش گذاشته بشود يا در اينترنت در معرض نمايش باشد .
گام اول
اجرا كردن نرم افزار PowerPoint و ايجاد كردن برنامه نمايشي :
Microsoft Office / Microsoft Office PowerPoint Srart / All Programs /
پس از طي كردن اين مسير محيط نرم افزار به صورت زير نمايش داده خواهد شد :
http://www.daneshju.ir/forum/images/statusicon/wol_error.gifاین عکس کوچک شده است برای مشاهده ی سایز اصلی کلیک کنیدhttp://www.img98.com/images/37w1un3rvcooe12pwuh.jpg
براي ايجاد برنامه هاي نمايشي راه هاي متفاوتي وجود داره ابتدا ايجاد به روش Blank presentation رو توضيح خواهيم داد : ابتدا از منوي file گزينه new رو انتخاب كرده تا task pane ظاهر شود سپس از اين قسمت بر روي Blank presentation كليك كنيد تا قالب هاي گوناگون اسلايد ظاهر شود :
http://www.daneshju.ir/forum/images/statusicon/wol_error.gifاین عکس کوچک شده است برای مشاهده ی سایز اصلی کلیک کنیدhttp://www.img98.com/images/48c5b3kr22u9mh90cq0.jpg
http://www.daneshju.ir/forum/images/statusicon/wol_error.gifاین عکس کوچک شده است برای مشاهده ی سایز اصلی کلیک کنیدhttp://www.img98.com/images/cyrd84iyqkdjc6gxp7k4.jpg
هر كدام از اين قالب ها داراي ويژگيهاي خاصي هستند برخي حاوي متن وبعضي ديگر حاوي نمودار و تصوير هستند كه بنابر نياز خودتون بايد يكي رو انتخاب كنيد . وقتي اشاره گر موس رو بر روي يكي از قالب ها_Layout _ نگه داريد نام همان اسلايد به صورت زير نويس در گوشه سمت راست نمايش داده مي شود كه براي درج هر كدام بر روي قالب مورد نظر كليك نموده يا بر روي فلش ظاهر شده در گوشه قالب گزينه Insert New Slide را انتخاب ميكنيد . براي نمونه اسلايد انتخابي ما داراي دو قسمت مختلف است كه براي درج مطلب به جانگهدار متن رفته كليك نموده و تايپ ميكنيم و با كليك كردن در بيرون از جا نگهدار كار تايپ پايان مي يابد . همچنين اعمال هرگونه تغيير مثل طرز چينش و سايز و انتقال و كپي و تصحيح متن و ... همانند نرم افزار word مي باشد .
http://www.daneshju.ir/forum/images/statusicon/wol_error.gifاین عکس کوچک شده است برای مشاهده ی سایز اصلی کلیک کنیدhttp://www.img98.com/images/zpwedcsv5h7f5w16r03h.jpg
اكنون شما موفق به ساختن اولين اسلايد خود شده ايد كه معروف به اسلايد عنوان است !
http://www.daneshju.ir/forum/images/statusicon/wol_error.gifاین عکس کوچک شده است برای مشاهده ی سایز اصلی کلیک کنیدhttp://www.img98.com/images/vczdb54c94hgjhz5xr.jpg
kemeia
2009/9/15, 03:28 AM
گام دوم
براي تصحيح متن علاوه بر روش هميشگي كه همانند word است همچنين ميتوان از قسمت Outline متن مورد نظر را تصحيح كرد .(بر روي سربرگ Outline كليك نموده و متن مورد نظر را تصحيح كنيد هر گونه اعمال تغيير در Outline در متن اصلي نيز اعمال مي شود ).
از دو طريق مي توان سايزبندي نوشته ها را تععين كرد : ( 1- در نوار ابزار استاندارد بر روي فلش كناري كادر زوم كليك كرده و از كشوي باز شده مقدار مورد نظر را نتخاب نماييد يا پس از كليك در كادر zoom عدد مورد نظر را وارد كنيد . ( 2- از منوي view گزينه ي zoom را نتخاب نموده و يكي از اندازه ها را انتخاب كنيد يا عدد مورد نظر را در كادر percent وارد نماييد .
http://www.img98.com/images/mrgmrhoef9sxker5rd.jpg
اضافه كردن اسلايد به يك فايل نمايشي :
تا كنون شما يك اسلايد از طريق blank presentation ايجاد كرده ايد اما اين اسلايد به تنهايي استفاده ي خاصي ندارد پس شما نيازمند اضافه نمودن اسلايدهاي جديد به اين فايل نمايشي هستيد به منظور اضافه كردن يك اسلايد جديد از منو insert گزينه new slide را انتخاب كرده يا از نوار ابزار formatting بر new slide كليك نماييد و طبق روال گذشته از لي آت هاي موجود لي آت مورد نظر خود را انتخاب نماييد .
(هنگامي كه در اسلايد مورد نظر متن خود را نوشتيد enter نكنيد چون با فشردن enter يك سطح جديد بالت دار اضافه خواهد شد . )
حركت بين اسلايدها :
وقتي كه دومين اسلايد خود راساختيد قادر به حركت بين اسلايدها خواهيد بود :
براي حركت به جلو به اندازه يك اسلايد Page down را فشار دهيد .
براي حركت به عقب به اندازه يك اسلايد Page up را فشار دهيد .
اگر در ميان اسلايدهايتان هستيد براي رفتن به اولين اسلايد Home را بفشاريد و براي رفتن به آخرين اسلايد End را بفشاريد .
نكته : به ياد داشته باشيد كه در هنگام ايجاد يك اسلايد جديد اسلايد جديد بعد از هر كدام اسلايدهاي شما كه جاري باشد قرار خواهد گرفت !
http://www.daneshju.ir/forum/images/statusicon/wol_error.gifاین عکس کوچک شده است برای مشاهده ی سایز اصلی کلیک کنیدhttp://www.img98.com/images/d9urzu9t8qp5z8o1cbd1.jpg
تغيير نام كاربر و دايركتوري پيش فرض به منظور ذخيره كردن فايل ها :
براي تغيير دادن نام كاربر در Power point از منو Tools گزينه Option را انتخاب نموده و سربرگ General Option را انتخاب نماييد و در مقابل كادر Name نام كاربر را وارد نماييد .
http://www.daneshju.ir/forum/images/statusicon/wol_error.gifاین عکس کوچک شده است برای مشاهده ی سایز اصلی کلیک کنیدhttp://www.img98.com/images/inurdswbjdtiphzosfhm.jpg
براي معين كرده پوشه پيش فرض نيز منو Tools گزينه Option را انتخاب نموده و سربرگ Save را انتخاب كرده و در محل زير Default file location مسير مورد نظر را معين كنيد .
http://www.daneshju.ir/forum/images/statusicon/wol_error.gifاین عکس کوچک شده است برای مشاهده ی سایز اصلی کلیک کنیدhttp://www.img98.com/images/vxdb1zpff1qflt6xfy7w.jpg
kemeia
2009/9/15, 03:31 AM
گام سوم
در اين نرم افزار روش هاي مختلفي براي نمايش موجود است كه طبق سليقه و هدف كاربر مي تواند مورد استفاده قرار بگيرد : براي انتخاب كردن يكي از روش هاي نمايشي از گزينه view ميتوان يكي از موارد normal – slide sorter – note page , slide show را انتخاب نمود . ( براي نمايش اسلايد مي توان از ابزار موجود در انتها محيط power point نيز استفاده نمود . )
http://www.img98.com/images/nmhgiywfnekjq7km0slk.jpg
نمايش به صورت normal : اين روش روش پيش فرض نمايش و تركيبي از روشهاي note page و outline ميباشد و شامل سه ناحيه outline , notes , slides است .
نمايش به صورت slide sorter : در اين روش همه اسلايدها به صورت يكجا در مانيتور نشان داده مي شود در اين روش به راحتي مي توان اعمال انتقال اضافه و حذف كردن و زمان نمايش و نحوه آن را انجام داد .
نمايش به صورت notes pages : در اين شيوه ي نمايشي ميتوان يادداشت صوتي يا متني را اضافه نمود ودر ضمن اگر اسلايدي يادداشتي داشته باشد در اين روش به نمايش گذاشته مي شود .
نمايش به صورت : slide show : بعد از تهيه كردن فايل نمايشي بايد بتوانيم آن را به نمايش بگذاريم براي اين كار از منوي view گزينه slide show را انتخاب مي كنيم . در زمان قرار گرفتن در اين وضعيت با كليك راست بر صفحه منويي به اين شكل ظاهر مي شود :
توضيح گزينه ها :
Next : رفتن به اسلايد بعد ( معادل spacebar )
Previous : برگشت به اسلايد قبل ( معادل backspace )
Last viewed : نمايش آخرين اسلايدي كه قبل از اسلايد جاري مشاهده مي شود .
Go to slide : با انتخاب اين گزينه منويي شامل اسلايد ها باز ميشود كه ميتوان از آن اسلايد مورد نظر را انتخاب و به نمايش گذاشت .
Pointer option : با انتخاب اين گزينه منوي ديگري باز خواهد شد كه ميتوان با انتخاب كردن يكي از آنان اشاره گر موس خود را به صورت قلم – فلش و ...تغيير داده و يا آن را مخفي نمود . همچنين ميتوان از با انتخاب گزينه color اشاره گر را به صورت قلم كرد و رنگ مورد نظر را انتخاب نموده و توسط اين قلم علائم يا خطوطي را بر اسلايد براي توضيح بيشتر هنگام ارائه كار ايجاد كرد .( اين خطوط مجازي بوده و بر اسلايد ذخيره نخواهند شد ! )
Screen : با انتخاب اين گزينه منوي ديگري باز ميشود كه خود شامل موارد زير است :
Black screen : سياه شدن صفحه نمايش
White screen : سفيد شدن صفحه نمايش و عدم رويت اسلايد ها
Speaker notes : به نمايش گذاشتن يادداشتهاي صوتي و متني
Switch programs : نمايش taskbar
End show : اتمام نمايش اسلايد
kemeia
2009/9/15, 03:33 AM
گام چهارم
تا به اینجا ایجاد یک فایل نمایشی رو یاد گرفتیم و فایل نمایشی نمونه ای هم ایجاد کردیم . حال برای اینکه یک فایل نمایشی با چندین اسلاید اماده داشته باشیم از روش Autocontent استفاده می کنیم :
ایجاد یک برنامه نمایشی به روش Autoconten Wizard :
File / New را اجرا کنید و از Task pane ظاهر شده From Autoconten Wizard را انتخاب نمایید تا شکل زیر ظاهر گردد :
http://www.daneshju.ir/forum/images/statusicon/wol_error.gifاین عکس کوچک شده است برای مشاهده ی سایز اصلی کلیک کنیدhttp://www.img98.com/images/lftyjtl7g1xpfjkz77c3.jpg
در این شکل در سمت چپ ساختار Autoconten Wizard معرفی شده است و مراحل ایجاد یک فایل نمایشی را به نمایش گذاشته است . پس از مشاهده شکل فوق بر روی Next کلیک نمایید تا شکل زیر ظاهر شود :
http://www.daneshju.ir/forum/images/statusicon/wol_error.gifاین عکس کوچک شده است برای مشاهده ی سایز اصلی کلیک کنیدhttp://www.img98.com/images/ndw8unf6k87p2mn0sgq.jpg
در این شکل انواع فایلهای نمایشی از قبیل Generl , Projects و... نمایش داده می شود که با انتخاب هر کدام زیر مجموعه آن در سمت راست نمایش داده خواهد شد . در ادامه طبقه مورد نظر خود را انتخاب کرده و بر روی Next کلیک کنید . (برای مثال : گروه Generl و زیر مجموعه ی Generic را انتخاب می کنیم )
( باید توجه داشت با انتخاب گزینه All تمامی فایلهای نمایشی از تمام طبقات را در اختیار خواهیم داشت ) .
صفحه زیر ظاهر می شود :
http://www.daneshju.ir/forum/images/statusicon/wol_error.gifاین عکس کوچک شده است برای مشاهده ی سایز اصلی کلیک کنیدhttp://www.img98.com/images/1p3seeej3sof7csb1b3.jpg
که در آن می توان قالب های مختلف تهیه فایل را انتخاب کرد که به شرح گزینه های آن می پردازیم :
On screen presentation : روشی برای ارائه کار بر روی صفحه مانیتور که غالب در صورت وجود پروژکتور متصل به کامپیوتر کاربرد دارد .
Web presentation : ایجاد فایل نمایشی به صورت صفخات وب
Black and White overheads : ایجاد فایل نمایشی به صورت سیاه و سفید
Color overheads : ارائه کار به صورت رنگی
mm Slides 35 : ایجاد اسلاید 35 میلیمتری و برای نمایش با پروژکتور
حال پس از انتخاب گزینه مورد نظر بر روی Next کلیک نمیده تا پنجره زیر ظاهر شود :
http://www.daneshju.ir/forum/images/statusicon/wol_error.gifاین عکس کوچک شده است برای مشاهده ی سایز اصلی کلیک کنیدhttp://www.img98.com/images/4u2wdcz84yyg22g1s692.jpg
در کادرtitle presentation می توان عنوان فایل نمایشی را انتخاب نمود و در قسمت Footer می توان یک پاورقی تایپ کرد تا در قسمت پایین تمام اسلایدها ظاهر شود . گزینه های Slide number و Date Last update نیز به ترتیب باعث شماره بندی صفحات و به روز رسانی تاریخ اسلایدها می شود .
حال به روی Finish کلیک نمایید . اکنون یک فایل نمایشی با 9 اسلاید مطابق شکل زیر در در اختیار دارید که میتوانید برای مشاهده اسلایدهای ایجاد شده از منوی View گزینه Slide Show را انتخاب نموده و برای رفتن به اسلاید بعدی از کلیک ماوس یا کلید Spacebar . استفاده کنید .
http://www.daneshju.ir/forum/images/statusicon/wol_error.gifاین عکس کوچک شده است برای مشاهده ی سایز اصلی کلیک کنیدhttp://www.img98.com/images/9i3rib2pijoxpxk7jlcy.jpg
بد نیست بدانین که متون داخل اسلایدها دارای درجه بندی اهمیت هستند : تورفتگی ها و فونت های کوچکتر دارای درجه اهمیت کمتری نسبت به سایرین هستند. برای تغییر درجه اهمیت نکات بالت دار می توان ابتدا آن اسلاید را از قسمت Outline انخاب نموده و سپس از نوار ابزار Formating از ابزار ( Increase Indent = کاهش درجه اهمیت ) و Deacrease Indent ) = افزایش درجه اهمیت ) استفاده نمود .
http://www.img98.com/images/fj4hcsb3ykuje01oppu.jpg
شکل زیر نمایشی است از اسلاید دوم فایل نمایشی قبل و بعد از Increase Indent !
http://www.daneshju.ir/forum/images/statusicon/wol_error.gifاین عکس کوچک شده است برای مشاهده ی سایز اصلی کلیک کنیدhttp://www.img98.com/images/jth44c7jcbgn1d4pt7.jpg
Powered by vBulletin® Version 4.1.12 Copyright © 2012 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.