برای دیدن نسخه كامل اینجا را كلیك كنید : پرسش و پاسخ در تالار شیمی نساجی.
Setayesh
2009/7/27, 01:58 AM
سلام دوستای عزیزم:gol:
راستش دیدم تالار پر تاپیک سوال شده گفتم بد نیست یه تاپیک جدید و مخصوص این کار درست کنیم.
اینطوری سوالات و جواب ها منسجم تر میشه و بیشتر قابل استفادست!
پس سوال اینجا!
جواب هم اینجا!!!
پیروز باشید!;)
tirana65
2009/7/27, 05:33 PM
سلام مهندسای عزیز امیدورم هر جا هستین حالتون خوب باشه :gol:
سوال من اینه تو رنگرزی پشم از سولفات سدیم,تو رنگرزی پلی استر از سولفات آمونیوم, تو رنگرزی فاستونی از استات آمونیوم استفاده می شه فرق اینا چیه؟ مثلاً چرا تو رنگرزی پلی استر از سولفات سدیم استفاده نمیشه:que:
سلام
همه موادی که گفتی نمک تولید کننده اسید. تو رنگرزی پلی استر بیشتر از اسید استیک استفاده میشه تا ph=5 تولید کنه.
مرسی از جوابتون من می دونم همشون نمک هستن و اسید تولید می کنن میخوام بدونم تفاوت این 3 ماده در چیه
tirana65
2009/7/28, 05:17 PM
سلام دوستان گلم خوبین؟ من دارم روی تکنیک های رنگرزی فاستونی تحقیق میکنم میشه کمکم کنین؟ ممنون می شم :w27:
mehdi114
2009/7/28, 10:03 PM
سلام ، کسی از دوستان می دونه درجه بومه یعنی چی؟
Setayesh
2009/7/29, 12:08 AM
سلام دوست عزیز!:gol:
خیلی جالبه!
من اصلا تا به حال این اسمو نشنیدم!:D
توی کدوم قسمته؟
hadi.textile64
2009/7/29, 06:58 PM
مقیاس Bauméیک مقیاس هیدرومتر hydrometer می باشد که بوسیله ی داروساز فرانسوی Antoine Baumé در سال 1768 برای اندازه گیری دانسیته ی مایعات مختلف ابداع شد و بخصوص برای انداره گیری چگالی مایعاب سنگین تر از آب کاربرد دارد.
در 20 درجه ی سانتیگراد ارتباط بین گرانروی ویژه (specific gravity ) یا دانسیته ی نسبی relative density و درجه ی بومه به صورت زیر است:
( For liquids heavier than water: s.g. = 145 ÷ (145 - degrees Baumé
( For liquids lighter than water: s.g. = 140 ÷ (degrees Baumé + 130
این واحد در نساجی برای تعیین غلظت نیز استفاده میشه
به عنوان مثال سود 20 درجه بومه ( معادل 180 گرم در لیتر ) برای مرسریزاسیون پنبه
برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه می توانید به سایت زیر مراجعه بفرمایید:
http://en.wikipedia.org/wiki/Baum%C3%A9_scale
Setayesh
2009/7/29, 11:57 PM
مقیاس Bauméیک مقیاس هیدرومتر hydrometer می باشد که بوسیله ی داروساز فرانسوی Antoine Baumé در سال 1768 برای اندازه گیری دانسیته ی مایعات مختلف ابداع شد و بخصوص برای انداره گیری چگالی مایعاب سنگین تر از آب کاربرد دارد.
در 20 درجه ی سانتیگراد ارتباط بین گرانروی ویژه (specific gravity ) یا دانسیته ی نسبی relative density و درجه ی بومه به صورت زیر است:
( For liquids heavier than water: s.g. = 145 ÷ (145 - degrees Baumé
( For liquids lighter than water: s.g. = 140 ÷ (degrees Baumé + 130
این واحد در نساجی برای تعیین غلظت نیز استفاده میشه
به عنوان مثال سود 20 درجه بومه ( معادل 180 گرم در لیتر ) برای مرسریزاسیون پنبه
برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه می توانید به سایت زیر مراجعه بفرمایید:
http://en.wikipedia.org/wiki/Baum%C3%A9_scale
ممنون هادی جان.حرف نداشت!!!;)
ARAMESH
2009/7/30, 08:27 PM
هادی جان اگه اون موقع من میپرسیدم کارم کلی جلو میفتادها:D
خیلی جامع توضیح دادین:D
این هم بد نیست ببینی ;)
http://www.iran-eng.com/showthread.php?t=84060
mehdi114
2009/8/03, 08:06 AM
سلام ، بسیار شرمنده که کامپیوتر من خراب شد و چند روزی
نتونستم وارد تالار بشم ولی خوشبختانه دوستان زحمتشو کشیدند.
mehdi114
2009/8/03, 08:09 AM
سلام ، واقعا توضیحات شما عالی و کافی بود.
بسیار ممنون از محبت شما.
سلام خیلی عالی بود ممنون از اطلاعاتی که دادین
fireflower
2009/8/07, 02:01 PM
سلام
کسی می دونه پتاسیم هگزاسیانو فرات تو رنگرزی چه کاربردی داره؟
fireflower
2009/8/18, 08:09 PM
سلام
از دوستان عزیز یک سوال ناز دارم.
کسی میدونه رنگینه های راکتیو چه پیوندهایی با پنبه میده و چه نوع کلاسی از این رنگینه ها چه نوع پیوندی می دهند؟
می خوام بترکونید
tirana65
2009/8/25, 09:25 PM
کسی میدونه چطوری میشه از زردی پارچه پشمی در برابر بخار داغ جلوگیری کرد؟
#HAEK#
2009/8/25, 11:06 PM
من دقيقا نميدونم.ولي تا اين سوالو ديدم ذهنم به سمت محافظ پشم که تو رنگرزي مخلوط پلي استر/پشم بکار ميره رفت.اونجا اين ماده به عنوان محافظ پشم در برابر حرارت و اسيد استفاده ميشه.
hadi.textile64
2009/8/26, 04:58 PM
من دقيقا نميدونم.ولي تا اين سوالو ديدم ذهنم به سمت محافظ پشم که تو رنگرزي مخلوط پلي استر/پشم بکار ميره رفت.اونجا اين ماده به عنوان محافظ پشم در برابر حرارت و اسيد استفاده ميشه.
این محافظ پشم که یک ماده آنیونیه فقط مقاومت پشم رو در برابر حرارت بالای 100 درجه افزایش میده
چون خود لیف پشم در برابر اسید حتی تا pH = 5 مقام هستش
ساختار دقیق این ماده رو کسی میدونه که به چه دلیل باعث میشه پشم تو عملیات تکمیلی گرم مقاوم باشه ؟
مثل عملیات دکاتیزینگ و رنگرزی بصورت مخلوط با پت به روش HT
hadi.textile64
2009/8/26, 05:09 PM
تو صنعت اگه بخوان پارچه پشمی رو با رنگ های تیره رنگرزی کنن و چون عملیات آبرفتگیری پارچه قبل از رنگرزی انجام میشه مثل دکاتیزینگ ، واسشون مشکلی ایجاد نمیشه که پارچه کمی زرد هم باشه
ولی اگه پارچه رو بصورت خام یا سفید یا رنگ روشن بخوان مصرف کنند بعداز عملیات با بخار آب پارچه رو سفیدگری می کنن
hadi.textile64
2009/8/26, 05:22 PM
فکر کنم تنها پیوندی که لیف پنبه با رنگزای راکتیو میده ، پیوند قوی کووالانسی باشه
شایدم به دلیل اینکه پنبه عامل هیدروکسیل داره با رنگینه های راکتیوی که عامل هالوژن فلوئوری دارند پیوند هیدروژنی تشکیل بده
fireflower
2009/10/05, 10:31 PM
اگه یک پارچه رنگی داشته باشیم . به چه صورت می توان تشخیص داد که با رنگ راکتیو رنگ شده یا مستقیم؟
(پارچه صد درصد پنبه)
hadi.textile64
2009/10/06, 04:28 AM
اگه یک پارچه رنگی داشته باشیم . به چه صورت می توان تشخیص داد که با رنگ راکتیو رنگ شده یا مستقیم؟
(پارچه صد درصد پنبه)
پارچه رنگی رو همراه با یک نمونه پارچه پنبه ای سفید درون ظرف آب جوش حاوی سودا و دترجنت قرار داده اگه نمونه پارچه سفید بدین ترتیب لکه گذاری شد ، رنگ پارچه مستقیم خواهد بود
روش دیگری نیز وجود دارد که رنگینه های راکتیو تثبیت شده در پارچه های پنبه ای فقط توسط پیریدن زدوده خواهند شد
fireflower
2009/10/09, 08:53 PM
رنگینه راکتیو هم توی تست لکه گذاری مثل مستقیم عمل میکنه .
پیریدین روی رنگ مستقیم اثر نداره؟
hadi.textile64
2009/10/09, 10:57 PM
رنگینه راکتیو هم توی تست لکه گذاری مثل مستقیم عمل میکنه .
پیریدین روی رنگ مستقیم اثر نداره؟
اگه پارچه رنگ شده با راکتیو بعد از عمل رنگرزی شستشوی صابونی انجام بشه تا رنگینه های هیدرولیز شده و جذب نشده از سطح پازچه جدا بشه دیگه رنگ نمیده
البته این تضمین رو رو پارچه هایی که تو ایران رنگ میشن رو نمیشه داد چون همین جوری رنگ می کنن و بعد خشکش می کنن معلومه کلی رنگ میده
در مورد پیریدین هم شما میگین رو مستقیم اثر داره ؟
fireflower
2009/10/10, 09:12 PM
دوست گلم شما باید جواب بدی. رنگ میده؟
hadi.textile64
2009/10/11, 12:11 AM
من جواب دادم مهندس جان
پیریدین فقط رو رنگزای راکتیو تاثیر داره
دلیلشم متاسفانه نمیدونم
سلام مهندسای نساجی !
من به مطالبی در مورد ((تاریخچه صنعت چرم ترکیه و مقایسه آن با صنعت چرم ایران ))نیاز دارم و مطالب اگه به صورت مقاله باشه بهتره ولی هر مطلب مهم دیگه ای هم باشه خوبه . اگه کمکم کنین ممنون می شم .
earthmagic
2009/10/23, 08:31 PM
سلام
من دو تا سوال داشتم ممنون می شم اگه کسی جوابشو بده
1.چرا تو رنگزا های دندانه ای(کرومی) فلز سنگینی که استفاده میشه ترجیحا" کرم هستش؟
2.انواع اتصالات شیمیایی بین رنگ ولیف چیه و از نظر انرژی چه فرقی دارند؟و نوع پیوند چه تاثیری روی مهاجرت یکنواختی و ثبات داره؟
البته نوع پیوند ها رو می دونم یونی, کووالانس ,هیدروژنی و واندروالس ولی اینکه مهاجرت و ثبات و یکنواختی چه ربطی به نوع پیوند داره رو نمی دونم
k_mboy
2009/10/24, 02:55 PM
کسی مقاله ای درباره ی استفاده از کافور برای آنتی باکتریال کردن منسوجات داره؟ اگه میشه منو در این مورد راهنمایی کنید.
tirana65
2009/10/24, 09:44 PM
سلام به مهندسای فعال و با محبت:)
من به اطلاعات و مطالبی درباره ی sparklin polyester که یک نوع پلی استر براق هست نیاز دارم اگه لطف کنید و کمکم کنید خیلی ممنون می شم :w27:
hadi.textile64
2009/10/25, 08:42 PM
سلام
یه سوال فنی داشتم
کسی میدونه قبل از رنگرزی نایلون واسه شستشوی اون از چه نوع شوینده ای و به چه دلیل استفاده می کنن ؟
ممنون میشم زود جواب بدین
hadi.textile64
2009/10/27, 01:21 PM
سلام
من دو تا سوال داشتم ممنون می شم اگه کسی جوابشو بده
1.چرا تو رنگزا های دندانه ای(کرومی) فلز سنگینی که استفاده میشه ترجیحا" کرم هستش؟
برای اینکه کروم با ایجاد پیوند کئوردینانسی قوی باعث افزایش ثبات شستشویی رنگ پارچه رنگرزی شده میشه
و اغلب هم برای البسه ثبات شستشویی بیشتر مهمه تا ثبات نوری و ...
اگه از مس بجای کروم استفاده بشه ثبات نوری رنگ رو افزایش میده
علي پاشا
2009/11/04, 02:45 PM
:confused:
سلام دوستای عزیزم:gol:
راستش دیدم تالار پر تاپیک سوال شده گفتم بد نیست یه تاپیک جدید و مخصوص این کار درست کنیم.
اینطوری سوالات و جواب ها منسجم تر میشه و بیشتر قابل استفادست!
پس سوال اینجا!
جواب هم اینجا!!!
پیروز باشید!;)
hadi.textile64
2009/11/04, 04:47 PM
:confused:
چه کمکی مهندس جان ؟
مشکلت چیه ؟
nasim_sh
2009/11/21, 04:01 PM
سلام به همه ی دوستان عزیز
یه سری اطلاعات راجع به آنزیم سلولاز میخوام،کسی می تونه کمکم کنه؟
یه سوال دیگه هم دارم. کسی از دوستان سطح فعالی رو می شناسه که کشش سطحیش نسبت به چرک کمتر از کشش سطحی اون نسبت به آب باشه؟:surprised:
#HAEK#
2009/11/23, 04:38 PM
سلام :smile:
اسمی که شما دنبالش هستی دقیق تو ذهنم نیست.تو اسمای تجاری از این مواد اسمای مختلفی هست. من فکر میکنم دنبال سطح فعالی بگردی که HLV پایینی داشته باشه تا جواب کارتو بده. ;)
hadi.textile64
2009/11/23, 06:09 PM
آنزیم سلولاز به 3 دسته تقسیم می شوند :
1 - Endo Gluconase : این آنزیم ها به صورت اتفاقی عمل می کنند و زنجیر های سلولز را به زنجیر های سلولزی کوچکتر تبدیل می کنند. در واقع DP یا درجه پلیمریزاسیون را کاهش می دهند
2 - Cellobio Hydrolas : این آنزیم ها دو گروه سلولز متصل ( سلوبیوز ) را از انتهای زنجیر جدا می کنند.
3 - Cellobiose : سلوبیوز و پلی ساکارید های دیگر را هیدرولیز می کنند.
سلولاز ها 2 کاربرد اصلی در نساجی دارند :
1 - Bio polishing : این آنزیم پرز های موجود روی سطح پارچه پنبه ای را از بین می برد.
زیرا وجود پرز روی سطح پارچه باعث تشکیل pill روی پارچه ، ایجاد نایکنواختی در جذب رنگ ، گرفتن چرک و زیر دست بد می شود.
2 - Bio Stonning : بعد از رنگرزی پارچه پنبه ای با ایندیگو ( پارچه های جین ) ، معمولا روی سطح طرح یا افکت ایجاد می کنند که روش هایی مانند سنگشویی یا سمباده زنی برقی وجود دارد ولی این روش ها به پارچه آسیب می رسانند همچنین یکنواختی و کنترل دقیق بر رویشان نیست . جهت انجام این کار از آنزیم های سلولاز که روی سطح عمل می کنند و خنثی هم هستند استفاده می کنند.
nasim_sh
2009/11/24, 07:06 AM
آنزیم سلولاز به 3 دسته تقسیم می شوند :
1 - Endo Gluconase : این آنزیم ها به صورت اتفاقی عمل می کنند و زنجیر های سلولز را به زنجیر های سلولزی کوچکتر تبدیل می کنند. در واقع DP یا درجه پلیمریزاسیون را کاهش می دهند
2 - Cellobio Hydrolas : این آنزیم ها دو گروه سلولز متصل ( سلوبیوز ) را از انتهای زنجیر جدا می کنند.
3 - Cellobiose : سلوبیوز و پلی ساکارید های دیگر را هیدرولیز می کنند.
سلولاز ها 2 کاربرد اصلی در نساجی دارند :
1 - Bio polishing : این آنزیم پرز های موجود روی سطح پارچه پنبه ای را از بین می برد.
زیرا وجود پرز روی سطح پارچه باعث تشکیل pill روی پارچه ، ایجاد نایکنواختی در جذب رنگ ، گرفتن چرک و زیر دست بد می شود.
2 - Bio Stonning : بعد از رنگرزی پارچه پنبه ای با ایندیگو ( پارچه های جین ) ، معمولا روی سطح طرح یا افکت ایجاد می کنند که روش هایی مانند سنگشویی یا سمباده زنی برقی وجود دارد ولی این روش ها به پارچه آسیب می رسانند همچنین یکنواختی و کنترل دقیق بر رویشان نیست . جهت انجام این کار از آنزیم های سلولاز که روی سطح عمل می کنند و خنثی هم هستند استفاده می کنند.
واقعا ممنون از توضیحاتتون.خیلی کمکم کرد. شما می دونین این آنزیم رو با چه اسم تجاری می شه پیدا کرد؟
hadi.textile64
2009/11/24, 11:45 AM
واقعا ممنون از توضیحاتتون.خیلی کمکم کرد. شما می دونین این آنزیم رو با چه اسم تجاری می شه پیدا کرد؟
خواهش می کنم دوست عزیز
معمولا آنزیم ها رو با اسم خودشون می شناسن
ولی بسته به تولید کننده یا وارد کننده داره که چه اسمی براش انتخاب کنه
متاسفانه در این زمینه اطلاعی ندارم
#HAEK#
2009/11/24, 05:15 PM
سلام :smile:
اسمی که شما دنبالش هستی دقیق تو ذهنم نیست.تو اسمای تجاری از این مواد اسمای مختلفی هست. من فکر میکنم دنبال سطح فعالی بگردی که HLV پایینی داشته باشه تا جواب کارتو بده. ;)
ببخشید من یه اشتباه کوچیک کردم.باید HLV بالایی داشته باشه نه پایین!!!!
ببخشید.خیلی خیلی شرمنده.:smile:
8952358
2009/11/26, 12:29 PM
سلام به همه دوستان عزیز
میشه لطفا تاثیر نمک و اسید و در رنگرزی کالای پشمی با رنگزای اسیدی توضیح بدید؟
:smile:
با تشکر
tirana65
2009/11/26, 02:57 PM
http://www.iran-eng.com/showthread.php?t=93890
برای اطلاعات بیشتر می تونید به جزوه رنگرزی 1 دکتر امیرشاهی هم مراجعه کنید
8952358
2009/11/27, 10:36 AM
ممنونم دوست خوبم
8952358
2009/11/29, 07:10 PM
چرا وقتی پنبه مرسریزه میشه و ناحیه کریستالی کاهش پیدا میکنه و امورف افزایش;استحکام لیف افزایش میابد؟
در صورتیکه ما داشتیم در ناحیه امورف استحکام کاهش میابد!!!!!!!!!
اگه کسی میدونه لطفا کمکم کنه ;) :)
fireflower
2009/11/29, 09:28 PM
سلام
به موازی شدن زنجیره مولکولی بر می گرده. بیشتر دقت کن
hadi.textile64
2009/11/30, 01:01 AM
چرا وقتی پنبه مرسریزه میشه و ناحیه کریستالی کاهش پیدا میکنه و امورف افزایش;استحکام لیف افزایش میابد؟
در صورتیکه ما داشتیم در ناحیه امورف استحکام کاهش میابد!!!!!!!!!
اگه کسی میدونه لطفا کمکم کنه ;) :)
مرسریزاسیون اگه تحت کشش باشه باعث افزایش استحکام میشه
8952358
2009/11/30, 04:54 PM
ممنونم که کمکم کردین :D
yekta13s
2009/12/05, 12:41 AM
سلام.
میشه یکی به من بگه PH پارچه چطور اندازه گیری میشه؟
nasim_sh
2009/12/05, 07:05 PM
سلام.
میشه یکی به من بگه PH پارچه چطور اندازه گیری میشه؟
واسه منم جالبه که بدونم:)
yekta13s
2009/12/06, 02:17 AM
خودم یه جواب پیدا کردم نمیدونم درسته یا نه!
پارچه رو میجوشونن تو بشر.یه شیشه ساعت هم میذارن سرش.تو دمای جوش آب اکسیژنه اضافه میکنن.بعد از چند دقیقه پارچه رو در میارن.فشار میدن آبش خارج بشه.بعد PH آب رو اندازه میگیرن.درسته؟؟؟
nasim_sh
2009/12/07, 03:14 PM
پارچه رو میجوشونن تو بشر.یه شیشه ساعت هم میذارن سرش.تو دمای جوش آب اکسیژنه اضافه میکنن.بعد از چند دقیقه پارچه رو در میارن.فشار میدن آبش خارج بشه.بعد PH آب رو اندازه میگیرن.درسته؟؟؟
چرا آب اکسیژنه بهش اضافه می کنن؟:que:
hadi.textile64
2009/12/07, 03:56 PM
آب اکسیژنه معمولا در pH های قلیایی فعال میشه ، این باعث نمیشه که در اندازه گیری pH پارچه خطا ایجاد شه ؟
fireflower
2009/12/07, 09:20 PM
به جای آب اکسیژنه آب بریز
aramm_00
2009/12/10, 04:00 PM
سلام
من تازه وارد این رشته تو دانشگاه امیر کبیر شدم می خواستم از دوستان در مورد بازار کار و آینده ی این رشته سوال کنم
ممنون
Setayesh
2009/12/12, 11:29 PM
سلام
من تازه وارد این رشته تو دانشگاه امیر کبیر شدم می خواستم از دوستان در مورد بازار کار و آینده ی این رشته سوال کنم
ممنون
سلام دوست عزيزم.خوش اومدي.:w30:
اول از همه تبريك ميگم بابت قبوليت توي يك رشته ي خوب و دانشگاه خوبتر.:victory:
دوم يه سري هم به اينجا بزنيد.ممنون:
معرفی اعضا (http://iran-eng.com/showthread.php?t=20905)
گپ و گفت نساجان (http://iran-eng.com/showthread.php?t=46617)
nakhoda
2009/12/14, 06:29 PM
سلام به دوستان
سلام به دوستان
جدیدا شرکتی که فکر کنم تاژ باشه میگه تو پودرش از 5 آنزیم استفاده شده
من فقط سلولاز-آمیلاز-پروتاز-لیپاز میشناسم جدیده چیه آگه اطلاعاتی دارین بگین
:gol::););)
*lemon*
2009/12/14, 11:26 PM
سلام به دوستان
سلام به دوستان
جدیدا شرکتی که فکر کنم تاژ باشه میگه تو پودرش از 5 آنزیم استفاده شده
من فقط سلولاز-آمیلاز-پروتاز-لیپاز میشناسم جدیده چیه آگه اطلاعاتی دارین بگین
:gol::););)
اگه اشتباه نکنم اسمش " ماماناز" یا " مامالاز" باشه . قبل از تاژ گلرنگ اون رو اضافه کرده بود .
mozhgan-gh63
2009/12/16, 07:19 PM
:gol:سلام من تازه واردم لطفا كمك:( در مورد بيندر ها مطلب ميخوام كمكم كنيد شنبه ارايه دارم:redface:
nakhoda
2009/12/25, 02:12 AM
تو این نمودار بهترین سفیدگری مربوط به PH قلیایه و من تا اونجایی که میدونم شرکتها دیگه خیلی حال بدن PH رو 8 ببرن میخوام بدونم اگه یه قلیا به ماشین لباسشویی اضافه کنم عمل سفید گری بهتر انجام میشه یا نه؟اگه آره چه قلیایی رو پیشنهاد میکنید؟؟؟درضمناگه متنی هم برای تبدیل نمرات نخ بهم دارین بگین ممنون
http://www.iran-eng.com/C:\Documents and Settings\Administrator\Desktop\untitled.JPG
yekta13s
2010/1/01, 02:04 PM
سلام.من یه مقاله دارم.میخوام ترجمه کنم.سایتی رو میتونین پیشنهاد بدین؟به جز گوگل البته.
tirana65
2010/1/06, 07:52 PM
سلام خدمت مهندسای عزیز
خسته نباشید
میشه چندتا رزین براق کننده به من معرفی کنید؟
ممنون
nakhoda
2010/1/10, 08:39 PM
تو این نمودار بهترین سفیدگری مربوط به PH قلیایه و من تا اونجایی که میدونم شرکتها دیگه خیلی حال بدن PH رو 8 ببرن میخوام بدونم اگه یه قلیا به ماشین لباسشویی اضافه کنم عمل سفید گری بهتر انجام میشه یا نه؟اگه آره چه قلیایی رو پیشنهاد میکنید؟؟؟درضمناگه متنی هم برای تبدیل نمرات نخ بهم دارین بگین ممنون
http://www.iran-eng.com/C:\Documents and Settings\Administrator\Desktop\untitled.JPG
یکی بهم جواب بده
hadi.textile64
2010/1/11, 01:08 AM
یکی بهم جواب بده
میتونم بپرسم سفیدکننده مورد نظرت چیه ؟
nakhoda
2010/1/11, 12:50 PM
وایتکس خودمون
میخوام PH ببرم بالا ببینم تو سفید گری چقدر تاثیر داره
hadi.textile64
2010/1/12, 03:52 PM
وایتکس خودمون
میخوام PH ببرم بالا ببینم تو سفید گری چقدر تاثیر داره
وایتکس یا همون هیپوکلریت سدیم
ببینید چون حین سفیدگری پارچه با این ماده مقداری اسید تولید میشه پس باید سفید گری رو در pH بالاتر از 8 تنظیم کنید ( میتونید آزمایش کنید مثلا pH های 8.5 ، 9 ، 9.5 یا 10 و بهترین جواب رو بگیری)
و قلیای مناسب ، معمولا از کربنات سدیم استفاده می کنن
پیشنهاد من اینه که اول محلول قلیایی رو جداگونه بسازید ( به صورت محلول همگن و در دمای بالا کربنات در آب حل بشه ) چون اگه کربنات رو توی حمامی که پارچه قرار داره بریزی ، روی پارچه رسوب میده
nakhoda
2010/1/15, 02:06 PM
من میخوام تو ماشین لباس شویی بریزم .اگه ممکنه بگو چطوری آخه خوب متوجه نمیشم.یه قلیایی هم بگوو که راحت پیدا کنمش
hadi.textile64
2010/1/15, 04:33 PM
من میخوام تو ماشین لباس شویی بریزم .اگه ممکنه بگو چطوری آخه خوب متوجه نمیشم.یه قلیایی هم بگوو که راحت پیدا کنمش
دوست عزیز منظورم این بود که اول این کار رو توی یه تشت یا چه میدونم هر ظرف دیگه انجام بدی حساب کار دستت بیاد ، اندازه ها دستت بیاد بعد که نتیجه گرفتی تو ماشین لباسشویی هم میتونی این کار رو انجام بدی
یعنی اول یه بشر 100 cc یا هر ظرفی که حجمش مشخصه آب پر کن بعد انقدری کربنات سدیم بریز که pH محلولت بشه 9.5 یا 10.
بعد ببین حجم ماشین لباسشویی چقدره مثلا 5 لیتر ، همون اندازه که کربنات سدیم ریختی 50 برابرشو بریز تو ماشین لباسشویی
البته بصورت محلول گرم و همگن
بعد وایتکس رو اضافه کن با یکم دترجنت
آخرسر هم لباسها رو اضافه کن
کربنات سدیم هم که راحت پیدا میشه
البته به نظرت قلیا با این pH به ماشین لباسشوییتون آسیب نمیزنه ؟؟
nakhoda
2010/1/21, 08:05 AM
آخه ماشین لباس شوییمون مال عهد پارینه سنگیه.بعد چون پودر ها سیلیکات ها دارند فکر نکنم مشکل زیاد حاد بشه.دادش دمت گرم.
nakhoda
2010/1/21, 08:09 AM
دوستان یه سوال ازم شد که قاط زدم یعنی یادم رفته
:(عامل سفید گری با هیپو کلرید چیه؟:cry::cry::cry:
hadi.textile64
2010/1/22, 12:31 PM
دوستان یه سوال ازم شد که قاط زدم یعنی یادم رفته
:(عامل سفید گری با هیپو کلرید چیه؟:cry::cry::cry:
عامل فعال در هیپوکلریت ها همون کلر ( cL )
majid.po
2010/1/31, 09:53 PM
با عرض سلام به همه ي دوستان عزيز
اگر كسي مي تونه مراحل رنگرزي پارچه ويسكوز را مرحله به مرحله برام توضيح بده ؟
hadi.textile64
2010/2/01, 01:22 AM
سلام دوست عزیز
رنگرزی ویسکوز با چه رنگزایی مد نظرته ؟
راکتیو ؟
tirana65
2010/2/02, 11:09 AM
من شرح آزمایش رنگرزی نخ ویسکوز با رنگزای رأکتیو رو تو یه فایل word,واستون گذاشتم امیدوارم کمکتون کنه:)
tirana65
2010/2/02, 11:16 AM
سلام خدمت مهندسای عزیز
خسته نباشید
میشه چندتا رزین براق کننده به من معرفی کنید؟
ممنون
یعنی هیچ کس نمی تونه کمکم کنه؟:(
majid.po
2010/2/02, 10:15 PM
رنگرزي ويسكوز با رنكزاي راكتيو منظورم هست ؟
fireflower
2010/2/03, 10:06 PM
یعنی هیچ کس نمی تونه کمکم کنه؟:(
پیدا کردی منم میخوام
yekta13
2010/2/06, 07:56 PM
سلام.من چندتا ايده ي خوب ميخوام واسه تکميل.ميشه کمکم کنين؟؟؟
hadi.textile64
2010/2/06, 08:56 PM
سلام.من چندتا ايده ي خوب ميخوام واسه تکميل.ميشه کمکم کنين؟؟؟
سلام
بحث تکمیل که خیلی وسیعه
ولی کارای جدیدی که داره انجام میشه self cleaning و تکمیل ضد آتش
هم با نانو هم بصورت مواد شیمیایی
تکمیل ضد چروک و تکمیل آنتی استاتیک و تکمیل پلاسما هم موضوعات خوبی هستند
حالا بستگی به خودت داره
شاید منظورت چیزی باشه که کسی انجام نداده باشه یا به اصطلاح جدید باشه
yekta13
2010/2/06, 09:47 PM
آره.یه چیز جدید.اینا که گفتین هم خوبه.ممنون.میشه سایت یا کتاب هم راجه به این موضوع ها معرفی کنین؟
majid.po
2010/2/08, 10:20 PM
با سلام وخسته نباشيد
چند تا سوال در مورد كربنات داشتم:
1-كسي مي تونه درمورد اثر كربنات در رنگرزي رو برام توضيح بده؟
2- كربنات در رنگرزي در چند مرحله و در چه دمايي بايد تزريق شودو آيادرتمامي رنگها دما يكسان استيا نه؟
tirana65
2010/2/09, 08:57 PM
با سلام وخسته نباشيد
چند تا سوال در مورد كربنات داشتم:
1-كسي مي تونه درمورد اثر كربنات در رنگرزي رو برام توضيح بده؟
2- كربنات در رنگرزي در چند مرحله و در چه دمايي بايد تزريق شودو آيادرتمامي رنگها دما يكسان استيا نه؟
مطلبی که گذاشتم درباره اثر کربنات در رنگرزی ویسکوز با رنگزای رأکتیوه:smile:
yekta13
2010/2/20, 11:49 AM
سلام.یه سوال مهم دارم.میشه بگین چرا بعد از هر مرحله تثبیت زیردست بهتر میشه؟
خیلی واسم مهمه!!اگه کسی جوابی داره بگه!
populair
2010/2/24, 07:35 AM
سلام خسته نباشيد.درباره رنگهاي ميلينگ اطلاعات کامل ميخواستم.لطفا؟ممنون
populair
2010/2/24, 07:55 AM
سلام خسته نباشيد.در باره رنگهاي ميلينگ اطلاعات کامل ميخواستم.لطفا؟
ممنونم
#HAEK#
2010/2/27, 03:02 PM
سلام دوستان :)
خوبين؟؟ ;)
کسي ميدونه تو رنگرزي نايلون چرا محلول رنگزاي اسيدي رو قبل از رنگرزي و اضافه کردن به حمام بايد بجوشونيم ولي ديسپرس رو نميجوشونيم؟؟؟؟ مرسي
hadi.textile64
2010/2/27, 04:45 PM
سلام دوستان :)
خوبين؟؟ ;)
کسي ميدونه تو رنگرزي نايلون چرا محلول رنگزاي اسيدي رو قبل از رنگرزي و اضافه کردن به حمام بايد بجوشونيم ولي ديسپرس رو نميجوشونيم؟؟؟؟ مرسي
سلام
من واسه پایان نامم از این کارا زیاد کردم فکر کنم بتونم جواب درست بدم
معمولا برای اینکه رنگزا رو بصورت کاملا یکنواخت و محلول صاف به حمام اضافه کنن قبلش باید رنگزا رو توی آب جوش حل کرد تا محلول یکنواختی تشکیل بده
ولی رنگزای دیسپرس نسبت به رنگ های دیگه مقاومت گرماییش پایینتره یعنی توی جوش زود تخریب میشه توی آب هم که حل نمیشه
واسه همین هم از دیسپرس کننده کمک میگیرن
populair
2010/3/03, 08:07 AM
سلام دوستان.کسي درباره انواع مواد لومينسانس اطلاعاتي داره ؟لطفا چندتا ماده فسفرسانس وفلوئورسانس (همراه طريقه عملکردشون)به من معرفي کنيد.
hoorieeh
2010/3/21, 11:35 PM
[QUOTE=tirana65;1003823]سلام مهندسای عزیز امیدورم هر جا هستین حالتون خوب باشه :gol:
سوال من اینه تو رنگرزی پشم از سولفات سدیم,تو رنگرزی پلی استر از سولفات آمونیوم, تو رنگرزی فاستونی از استات آمونیوم استفاده می شه فرق اینا چیه؟ مثلاً چرا تو رنگرزی پلی استر از سولفات سدیم استفاده نمیشه:que:
sulfate amoniom bishtar naghshe ghalyaee dare ama sodeom bishtar asidi has!!!chon pashm be ghalya hasase
سامنتا
2010/5/23, 10:26 PM
سلام چند تا سوال داشتم ممکن کمکم کنید؟1-نانوsio2جیست؟2-در صنعت نساجی ایران چه کاربردی دارد؟3سیلیکا و سیلیکات جیست؟فقط فارسی باشه مرسی تورو خدا برام پیدا کنید دفاعیه دارم.فقط کاربردشو در صنعت نساجی ایران میخوام تورو خدا امشب جوابمو بدید مرسی :cry:
سامنتا
2010/5/25, 05:49 PM
سلام چند تا سوال داشتم ممکن کمکم کنید؟1-نانوsio2جیست؟2-در صنعت نساجی ایران چه کاربردی دارد؟3سیلیکا و سیلیکات جیست؟فقط فارسی باشه مرسی تورو خدا برام پیدا کنید دفاعیه دارم.فقط کاربردشو در صنعت نساجی ایران میخوام تورو خدا امشب جوابمو بدید مرسی :cry:
Setayesh
2010/5/26, 11:09 AM
دوست عزیز،شما اینجا هم تقاضا کردید یکی از دوستان هم پاسخ دادن:
http://www.iran-eng.com/showthread.php?t=181969
لطفا از تکرار تاپیک و پست توی تالار پرهیز کنید.
ممنون
atorbaty
2010/6/15, 12:13 PM
سلام دوستان گل
من دارم در مورد رنگرزی الیاف پنبه ای با رنگهای مستقیم ( رنگرزی مستقیم) تحقیق میکنم .پروژه دارم
کسی کمکم میتونه بکنه؟؟؟؟؟؟؟؟:confused:
hadi.textile64
2010/6/18, 11:39 PM
سلام به نساجای عزیز
من یه مقداری اسید استیک و اسید سولفوریک می خواستم برای پروژم
کسی میدونه چطوری و از کجا میتونم تهیه کنم ؟
از راهنماییتون ممنونم
*lemon*
2010/6/19, 05:30 PM
سلام به نساجای عزیز
من یه مقداری اسید استیک و اسید سولفوریک می خواستم برای پروژم
کسی میدونه چطوری و از کجا میتونم تهیه کنم ؟
از راهنماییتون ممنونم
سلام هادی جان
1. از شرکتهای پخش کننده مواد شیمیایی میتونی تهیه کنی .
تهران ابتدای میدان جمهوری شرکت پخش مواد شیمیایی
یا عباس اباد سر میرزای شیرازی
hadi.textile64
2010/6/19, 06:44 PM
سلام هادی جان
1. از شرکتهای پخش کننده مواد شیمیایی میتونی تهیه کنی .
تهران ابتدای میدان جمهوری شرکت پخش مواد شیمیایی
یا عباس اباد سر میرزای شیرازی
سلام حامد جان
به یکی از پخش کننده ها زنگ زدم گفتن به صورت جزئی فروش ندارن
من خیلی بخوام از هر کدوم 50 سی سی یا 100 سی سی احتیاج داشته باشم
این 2 جا هم که گفتی یه سر میزنم
اگه دانشگاه ها میزاشتن یه مقدار از آزمایشگاشون بردارم خیلی خوب میشد
به هر حال ممنونم از راهنماییت
خیلی لطف کردی جواب دادی
mirjalili
2010/6/20, 03:01 PM
سلام دوست عزیز
اگه هنوز توی یزد هستی بهم خبر بده تا برات تهیه کنم هر چی خواسته باشی رو من حساب کن.شماره تماسم را بهت میدم تا بهم خبر بدی،یا علی
09133536312
09388784196
hadi.textile64
2010/6/21, 03:59 PM
سلام دوست عزیز
اگه هنوز توی یزد هستی بهم خبر بده تا برات تهیه کنم هر چی خواسته باشی رو من حساب کن.شماره تماسم را بهت میدم تا بهم خبر بدی،یا علی
09133536312
09388784196
سلام مهندس جان
قربون مرامت:gol:
خیلی آقایی
ولی اگه یزد بودم شاید از آزمایشگاه دانشگاه خودمون میتونستم تهیه کنم
مشکل اینه که یزد نیستم
به هر حال ممنونم ازت
nyaz89
2010/7/17, 09:38 PM
سلام
من یک مقدار اطلاعات درباره تأثیر امواج ماکروویو به روی لیف پنبه میخوام، اگه کسی بتونه لینک مقاله، pdf یا نوشته ای در این رابطه بده ممنون میشم.
hastam_miravam
2010/7/20, 01:30 PM
سلام به همه دوستان متخصص :w36:
عزیزانم من در حال تحقیق در مورد دستگاههای رنگرزی و تکمیل پارچه های پنبه پلی استر و مخلوط آنها هستم به صورت گرد باف .........
اگر کسی در مورد این دستگاهها مطلبی داره برام بفرسته ممنون
میشم
hadi.textile64
2010/7/20, 04:57 PM
سلام به همه دوستان متخصص :w36:
عزیزانم من در حال تحقیق در مورد دستگاههای رنگرزی و تکمیل پارچه های پنبه پلی استر و مخلوط آنها هستم به صورت گرد باف .........
اگر کسی در مورد این دستگاهها مطلبی داره برام بفرسته ممنون
میشم
سلام دوست عزیز
پنبه که معمولا با دستگاه ژیگر و وینج رنگرزی و تکمیل میشه ، پلی استر هم با جت یا ترموزول رنگرزی میشه
در مورد تکمیلشون هم چه تکمیلی مد نظرته ؟
دستگاه استنتر هست برای تثبیت ابعادی و گرفتن آبرفت پلی استر
دستگاه کمپکت هست برای گرفتن آبرفت پنبه
دستگاه خار زنی و تراش ، دستگاه چاپ ، دستگاه j-box و ...
پارچه های مخلوط هم برای رنگرزیشون تو دو مرحله رنگرزی میشن
hastam_miravam
2010/7/24, 11:59 AM
سلام دوست عزیز
پنبه که معمولا با دستگاه ژیگر و وینج رنگرزی و تکمیل میشه ، پلی استر هم با جت یا ترموزول رنگرزی میشه
در مورد تکمیلشون هم چه تکمیلی مد نظرته ؟
دستگاه استنتر هست برای تثبیت ابعادی و گرفتن آبرفت پلی استر
دستگاه کمپکت هست برای گرفتن آبرفت پنبه
دستگاه خار زنی و تراش ، دستگاه چاپ ، دستگاه j-box و ...
پارچه های مخلوط هم برای رنگرزیشون تو دو مرحله رنگرزی میشن
از اطلاعاتتون ممنونم اگر ممکنه راجع به تکمیلهای جدید برام مطلب بزارین اینکه چه کارهای جدیدی میشه روی پارچه کرد که هم کاربردی باشه هم قابل استفاده بشن باز هم از لطفتون ممنونم
hastam_miravam
2010/7/24, 02:12 PM
میدونید در واقع شرکتهای تولید کننده این ماشینها رو میخوام بشناسم و کمپانیهای معروف
pesar_khoob
2010/7/31, 06:10 PM
سلام
ببخشید من می خواستم خورده پارچه کارخانه ها رو سفید کنم و در کارم استفاده کنم این پارچه از رنگهای گوناگون و جنسها گوناگون اند
لطفا کمک کنید و اطلاعات بدید
ممنون از همه
haman_shah
2010/8/01, 11:49 PM
شما در چه حدی میخوای سفید باشه پارچه؟ باید بدونی که کاملا سفید نمیشن بعضی از جنسها اصلا رنگبری نمیشن مثل پلی استر با کلی دنگ و فنگ حدود 20 % کمرنگتر میشه
ولی پنبه ای ویسکوز اینارو میشه با هیدرو سولفید سدیم تا حدودی رنگبری کرد یا از ترکیبات کلر دار استفاده کنی.
hadi.textile64
2010/8/03, 01:20 PM
با تشکر از جواب دوست خوبمون
میخواستم بگم الان روشهای دیگه ای هم هست که با استفاده از ازن پارچه های رنگ شده رو رنگبری میکنن و شدت رنگبریش هم خیلی بالاست
اسم یکی از این دستگاه ها کروناست
این دستگاه حتی رنگهای خمی و گوگردی رو از رو پارچه پنبه ای تقریبا بصورت کامل رنگبری می کنه
haman_shah
2010/8/03, 05:39 PM
از شما خواهش میکنم توضیحاتی در مورد این دستگاه بفرمایید تا من هم باهاش اشنا شم.
با تشکر
pesar_khoob
2010/8/03, 11:04 PM
با سلام و خسته نباشید به تمام دوستان عزیز و دوست داشتنی
ممنون از جواب دوستان عزیز haman_shah و hadi.textile64
من آب اکسیزنه , آب ژاول, اسید استیک , تولوئن , هیدروسولفید سدیم و پرکلراتیلن رو امتحان کردم هیدروسولفید سدیم بیشترین سفید کنندگی رو داشت آب ژاول کمی سفید کرد و بقیه آن چنان سفید نکرد بعضی از پارچه ها تا رنگ کرم شدن پیش رفت بعضی هم هیچ تغییری نداشت البته شاید من به خوبی از مواد استفاده نکردم اگر خواستید روش استفاده کردنم هم میگم راستی شنیدم سدیم کلرات هم ماده خوبی است در موردش اطلاعات دارید
راستی دستگاهی که معرفی کردید در موردش اطلاعات می دید
خیلی خیلی ممنونم ;)
msh1356
2010/8/04, 05:42 PM
از دوستان متخصص می خوام بپرسم آیا می شه پلی استر را در حمام استنتر رنگرزی کرد
hadi.textile64
2010/8/05, 12:03 AM
سلام دوست عزیز
امکان رنگرزی پلی استر با استنتر وجود نداره
ولی اگه اشتباه نکنم دستگاه ترموزول که در دمای بالا کار میکنه پلی استر رو رنگرزی میکنه
اساس کارشم اینه که رنگزای دیسپرس رو در دمای بالا تصعید می کنه و رنگزا بصورت گاز درون پارچه نفوذ میکنه و همونجا تثبیت میشه
البته اگه درست گفته باشم
msh1356
2010/8/05, 12:19 PM
از پاسخ شما متشکرم اما من شنیده ام در جایی پارچه های یکرو سیلندر پلی استر را در حمام استنتر رنگرزی می کنن به نظر شما چه رنگی می تونه به کار برده باشه
hadi.textile64
2010/8/05, 02:48 PM
از پاسخ شما متشکرم اما من شنیده ام در جایی پارچه های یکرو سیلندر پلی استر را در حمام استنتر رنگرزی می کنن به نظر شما چه رنگی می تونه به کار برده باشه
متاسفانه من نشنیدم
آخه چطورمیشه پلی استر رو در عرض یک دقیقه رنگرزی کرد ؟
میشه بدونم از کجا یا از کی شنیدین ؟
msh1356
2010/8/05, 03:16 PM
از یکی از همکاران شنیدم اما ممکنه هیچ ثبات رنگی نداشته باشه . راستی در مورد بقیه الیاف چطور میشه اینکار را کرد
hadi.textile64
2010/8/05, 03:19 PM
از یکی از همکاران شنیدم اما ممکنه هیچ ثبات رنگی نداشته باشه . راستی در مورد بقیه الیاف چطور میشه اینکار را کرد
آخه چه اصراریه که پارچه رو با استنتر رنگرزی کرد ؟
مزیت هاشو میتونم بدونم ؟
pesar_khoob
2010/8/05, 11:05 PM
با سلام به همه
کسی نیست یه کمکی به من بده تو را به خدا یه راهی برای سفید کردن پارچه ها بدید :confused:
ممنون از همه :surprised:
hadi.textile64
2010/8/06, 12:56 AM
با سلام به همه
کسی نیست یه کمکی به من بده تو را به خدا یه راهی برای سفید کردن پارچه ها بدید :confused:
ممنون از همه :surprised:
سلام
یعنی هیچکدوم از این روش ها جواب نداد ؟
هیپوکلریت ؟
کلریت سئیم ؟
pesar_khoob
2010/8/06, 03:39 PM
با سلام به تمام دوستان :D
hadi.textile64 عزیز نه اینکه سفید نکنه بعضی از پارچه تا رنگ کرم پیش رفتن بعضی ها هم هیچ تغییری نکردن بعضی ها کمی روشن تر شدن بعضی ها هم که تغییر رنگ دادن من به دنبال این می گردم که تمام پارچه ها رو سفید کنم ;)
البته من شاید به روش درست از این مواد استفاده کردم مثل مقدار دما مقدار ماده ph ماده یا ترکیب چند ماده ممنون میشم شما در این مورد کمک کنید :surprised:
hadi.textile64
2010/8/06, 05:59 PM
با سلام به تمام دوستان :D
hadi.textile64 عزیز نه اینکه سفید نکنه بعضی از پارچه تا رنگ کرم پیش رفتن بعضی ها هم هیچ تغییری نکردن بعضی ها کمی روشن تر شدن بعضی ها هم که تغییر رنگ دادن من به دنبال این می گردم که تمام پارچه ها رو سفید کنم ;)
البته من شاید به روش درست از این مواد استفاده کردم مثل مقدار دما مقدار ماده ph ماده یا ترکیب چند ماده ممنون میشم شما در این مورد کمک کنید :surprised:
میشه بدونم پارچه هایی که داری از چه جنسیه ؟
اگه از چند جنس متفاوت باشه اول باید تفکیک شن
چون هر کدوم روش جدا دارن
و اینکه مشخص بشه با چه رنگی رنگرزی شده
pesar_khoob
2010/8/06, 08:18 PM
با سلام
hadi.textile64 پارچه , پارچه های ضایعاتی هست از تمام جنسها و تمام رنگهاست برای همین نوع رنگ کاری پارچه معلوم نیست این پارچه هم بعد از سفید شدن ریز ریز میشن و در بعد دوباره رنگ میشن برای همین نیاز به بهترین راهها برای پاک کردن پارچه ها پشمی , پنبه ای , پلاستیکی و پلی استر دارم
haman_shah
2010/8/06, 11:53 PM
دوست عزیز متاسفانه باید بگم که به نظر من رنگبری کردن کامل این پارچه ها(با جنس های مختلف) و با این درجه سفیدی که شما میخواید غیر ممکنه مخصوصا در مورد پلی استر.
این نظر منه و هیچ چیز نا ممکن نیست.
البته که شما اشاره کردید که دوباره رنگ میشن منظورتون رنگرزیه یا رنگ شدن سطحی با رنگهای غیر از رنگهای نساجی؟ احتمالا برای ساخت پوشش سلولزی استفاده نمیشن؟
اگر رنگ تیره بهشون بزنید احتمالا مشکلی نداشته باشه.
شما باید شید های تیره و پارچه های پلی استر رو از بقیه جدا کنید تا این کار عملی بشه.
msh1356
2010/8/07, 02:56 PM
چون ما یک شرکت تولید چرم مصنوعی هستیم و یک دستگاه استنتر داریم که با آن پارچه ها رو فیکس می کنیم می خوام اگه بشه بعضی از پارچه های مصرفیمون رو خودمون رنگ کنیم و به صورت سفید پارچه رو بخریم دستگاه دیگری برای تکمیل پارچه نداریم
msh1356
2010/8/09, 04:15 PM
میخواستم بپرسم چه رنگی به راحتی جذب پارچه می شه و احتیاج به مدت زمان برای جذب رنگ نداره
agrin_88
2010/8/09, 08:51 PM
سلام
میخواستم ببینم هیچ کدوم از شما دوستان در مورد روش های مختلف تست در رنگرزی و مقایسه مقدار نفوذ رنگ در پارچه اطلاعی دارین؟
hadi.textile64
2010/8/10, 08:27 PM
سلام
میخواستم ببینم هیچ کدوم از شما دوستان در مورد روش های مختلف تست در رنگرزی و مقایسه مقدار نفوذ رنگ در پارچه اطلاعی دارین؟
سلام دوست عزیز
مقدار جذب رنگ در پارچه معمولا به دو صورت تعیین میشه
یه روش کالری متریه که با استفاده از دستگاه اسپکتروفوتومتر جذبی بکار میره
یک روش دیگه هم برای مقایسه شدت فام یا شید رنگ بکار میره و از دستگاه اسپکتروفوتومتر انعکاسی استفاده میشه
روش اول بر حسب میلی گرم و احتیاج به زمان و دقت بیشتر و با استفاده از این روش میشه مقدار جذب رنگزا و درصد روق کشی و سرعت رنگرزی رو تعیین کرد
ولی روش دوم بیشتر به صورت مقایسه ای عمل میکنه
مثلا نشون میده که یک پارچه رنگرزی شده با یک رنگزا با درصد بیشتر ، چقدر بیشتر رنگ جذب کرده نسبت به پارچه رنگرزی شده با همون رنگزا با درصد کمتر
البته این تست ها برای محاسبه مقدار جذب رنگ استفاده میشه و تست های دیگه ای هم هست که خودت بهتر میدونی مثل تست های ثبات مرطوب و سایشی و نوری و تست های دیگه
اگه توضیحات بیشتر خواستی یا سوالی داشتی بپرس:gol:
agrin_88
2010/8/10, 10:56 PM
ممنونم از توضیحات کاملت ولی منظور من یه روش ساده آزمایشگاهیه،مثلا وقتی به یه محلول رنگی کمی نفوذ دهنده اضافه میکنیم و میخوایم تفاوتشو با محلول بدون اون بررسی کنیم،میتونیم یه قسمتی از پارچه رو گره بزنیم و بذاریم داخل دو تا محلول و بعد اثرشو رو هر دو مقایسه کنیم.این روشو استاد واسم مثل زد و همینجور روشای ساده ایو میخواد که منم بکار ببرم.
اگه اینطور روشایی باشه خیلی بهتره :)
بازم متشکرم
hadi.textile64
2010/8/11, 05:44 PM
ممنونم از توضیحات کاملت ولی منظور من یه روش ساده آزمایشگاهیه،مثلا وقتی به یه محلول رنگی کمی نفوذ دهنده اضافه میکنیم و میخوایم تفاوتشو با محلول بدون اون بررسی کنیم،میتونیم یه قسمتی از پارچه رو گره بزنیم و بذاریم داخل دو تا محلول و بعد اثرشو رو هر دو مقایسه کنیم.این روشو استاد واسم مثل زد و همینجور روشای ساده ایو میخواد که منم بکار ببرم.
اگه اینطور روشایی باشه خیلی بهتره :)
بازم متشکرم
سلام
این روش ابداعی که استداتون مثال زده یه روش مقایسه ای کمیه
و فکر کنم بیشتر برای بررسی تاثیر نفوذ دهنده ها باشه تا بررسی میزان خود جذب رنگ
شما در مورد مقدار نفوذ رنگ در پارچه سوال پرسیدین
agrin_88
2010/8/12, 11:42 AM
سلام
این روش ابداعی که استداتون مثال زده یه روش مقایسه ای کمیه
و فکر کنم بیشتر برای بررسی تاثیر نفوذ دهنده ها باشه تا بررسی میزان خود جذب رنگ
شما در مورد مقدار نفوذ رنگ در پارچه سوال پرسیدین
در واقع موضوع پروژه من هم همین نفوذ دهنده ها هستش و دارم روش کار میکنم...ببخشید اگه نتونستم منظورمو خوب بیان کنم
hadi.textile64
2010/8/12, 03:53 PM
در واقع موضوع پروژه من هم همین نفوذ دهنده ها هستش و دارم روش کار میکنم...ببخشید اگه نتونستم منظورمو خوب بیان کنم
خواهش میکنم
میتونم بدونم جنس پارچه ای که داری باهاش کار میکنی چیه ؟
agrin_88
2010/8/12, 04:35 PM
خواهش میکنم
میتونم بدونم جنس پارچه ای که داری باهاش کار میکنی چیه ؟
جنسش ویسکوزه و از رنگ راکتیو هم استفاده میکنم.البته بزودی روی پارچه پنبه ای هم قرار رنگرزی کنم
ali.salehbayk
2010/8/12, 05:07 PM
با سلام و خسته نباشید خدمت دوستان گرامی.
سوالاتی داشتم در خصوص بنزالکونیوم کلراید؟
1- مواد تشکیل دهنده بنزالکونیوم کلراید چیست؟
2- روش و فرمول ساخت بنزالکونیوم کلراید به صورت صنعتی چگونه است؟
3- مواد ساخت بنزالکونیوم کلراید از کجا میشه تهیه کرد؟ و آیا این مواد از خارج از کشور می یاد یا اینکه تولید داخل کشور هست؟:)
hadi.textile64
2010/8/12, 06:26 PM
با سلام و خسته نباشید خدمت دوستان گرامی.
سوالاتی داشتم در خصوص بنزالکونیوم کلراید؟
1- مواد تشکیل دهنده بنزالکونیوم کلراید چیست؟
2- روش و فرمول ساخت بنزالکونیوم کلراید به صورت صنعتی چگونه است؟
3- مواد ساخت بنزالکونیوم کلراید از کجا میشه تهیه کرد؟ و آیا این مواد از خارج از کشور می یاد یا اینکه تولید داخل کشور هست؟:)
سلام دوست عزیز
این ماده ای که میگی بیشتر کاربرد دارویی و پزشکی داره تا نساجی
و بیشتر به اسم کلرید آلکیل دی متیل بنزیل آمونیوم ( ADBAC ) شناخته میشه
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/5/52/Benzalkoniumchloride.png/220px-Benzalkoniumchloride.png
ali.salehbayk
2010/8/13, 01:57 PM
سلام دوست عزیز :gol:
از راهنمائی که کردی متشکرم دوست گرامی این ماده برای تحقیقات ساخت نوعی داروی پزشکی نیاز دارم اگر اطلاعات کاملتر و یا کتاب یا جزوه سراغ داری برام معرفی کن و یا از طریق آدرس ایمیل ali.salehbayk@yahoo.com برام بفرست متشکرم. :)
hadi.textile64
2010/8/13, 05:34 PM
سلام دوست عزیز :gol:
از راهنمائی که کردی متشکرم دوست گرامی این ماده برای تحقیقات ساخت نوعی داروی پزشکی نیاز دارم اگر اطلاعات کاملتر و یا کتاب یا جزوه سراغ داری برام معرفی کن و یا از طریق آدرس ایمیل ali.salehbayk@yahoo.com برام بفرست متشکرم. :)
خواهش میکنم
متاسفانه ببیشتر از این اطلاع ندارم
به نظرم تو تالار پزشکی درخواستتو مطرح کنی بهتر جواب میگیری
موفق باشی:gol:
tirana65
2010/8/16, 03:22 PM
با سلام و خسته نباشید من یک مطلب کوتاه و مفید درباره بیندر می خواستم ممنون می شم کمکم کنید
hadi.textile64
2010/8/17, 06:43 PM
با سلام و خسته نباشید من یک مطلب کوتاه و مفید درباره بیندر می خواستم ممنون می شم کمکم کنید
:gol:
tirana65
2010/8/18, 01:21 PM
مرسی از مطلب مفیدی که گذاشتید میشه منبع این مطلب را هم قرار دهید؟
hadi.textile64
2010/8/19, 02:32 AM
متاسفانه این مطلب رو از پروژه لیسانسم درآوردم ماله خیلی وقت پیشه
که منبعی براش نیاوردم چون فایلشو از یکی از دوستانم گرفتم
سلام
می خواستم بدونم پلی یوره تانی که به عنوان ضربه گیر آسانسور استفاده می شه جزء ژئو تکستایل دسته بندی می شه یا خیلی وقته که هست. آخه قبلا شنیده فنرهای ضربه گیر بود .مرسی
sshhiimmaa
2010/8/24, 06:02 AM
روش های شیمیایی آب دوست کردن پارچه ها رو می خواستم. فقط اسمشو اگه بدونم کافیه. و اینکه برای چی آبدوست می کنیم؟ واسه رنگرزی تاثیری داره؟
moderntextile
2010/8/24, 04:13 PM
روش های شیمیایی آب دوست کردن پارچه ها رو می خواستم. فقط اسمشو اگه بدونم کافیه. و اینکه برای چی آبدوست می کنیم؟ واسه رنگرزی تاثیری داره؟
ابدوست کردن معمولا برای پارچه های مصنوعی انجام میشه که بیشتر مقالات درباره پلی استر است که ساده ترین و کاربردی ترین روش آن عملکردن با یک قلیا مثل سود است که باعث هیدرولیز سطحی و ایجاد کروههای هیدروکسیل می شود که این عامل ابدوستی است. و هدف جذب اب است که برای راحتی پوشش مفید است ضمن اینکه قابلیت رنگرزی را می تواند بهبود بخشد.:w10:
moderntextile
2010/8/24, 04:18 PM
از اطلاعاتتون ممنونم اگر ممکنه راجع به تکمیلهای جدید برام مطلب بزارین اینکه چه کارهای جدیدی میشه روی پارچه کرد که هم کاربردی باشه هم قابل استفاده بشن باز هم از لطفتون ممنونم
دوست عزیز مطالب مفید درباره تکمیل در کتاب تکمیل شیمیایی که جدیدا چاپ شده می توانید پیدا کنید تکمیلهایی نظیر ضداب- ضد روغن-آنتی استاتیک- خوشبوکننده- ضد آتش- ضد لک- ضدباکتری- با استفاده از مواد متداول و نانومواد.
moderntextile
2010/8/24, 04:21 PM
متاسفانه من نشنیدم
آخه چطورمیشه پلی استر رو در عرض یک دقیقه رنگرزی کرد ؟
میشه بدونم از کجا یا از کی شنیدین ؟
در روش ترموزول از هوای داغ استفاده می کنند شاید در استنتر بتوان رنگرزی را انجام داد و لی قاعدتا نه در مدت زمان یک دقیقه!!! در واقع تنها می توان کالای پلی استری را با رنگینه دیسپرس رنگ کرد ان هم دیسپرسی که به حرارت حساس است و سریع روی پارچه منتقل می شود.
saaahaaar_b
2010/8/25, 02:21 PM
با سلام
من هرچی تو سایت گشتم متوجه نشدم چجوری باید یه سوالو پست کنم راهنمایی می کنید؟
*lemon*
2010/8/25, 03:32 PM
با سلام
سلام.
برای گذاشتن سوال ابتدا باید ببینی که موضوع سوالت مربوط به کدوم بخش میشه و بعد از اون وارد همون بخش شده و سوالتو بزاری .
Setayesh
2010/8/26, 02:43 AM
با سلام
سلام
خوش اومدی.
شما الان دقیقا یه سوالو پست کردی.
همینطوری!:)
sshhiimmaa
2010/8/31, 12:19 AM
ابدوست کردن معمولا برای پارچه های مصنوعی انجام میشه که بیشتر مقالات درباره پلی استر است که ساده ترین و کاربردی ترین روش آن عملکردن با یک قلیا مثل سود است که باعث هیدرولیز سطحی و ایجاد کروههای هیدروکسیل می شود که این عامل ابدوستی است. و هدف جذب اب است که برای راحتی پوشش مفید است ضمن اینکه قابلیت رنگرزی را می تواند بهبود بخشد.:w10:
من الیاف طبیعی مثل پشم و ابریشم رو با استفاده از پلاسمای سرد ابدوست کردم. در مورد پلی استر البته نتیجه خاصی نگرفتم. می خوام این روش رو با روش های شیمیایی مقایسه کنم و اینکه ابدوست کردن چه فایده ای داره؟در مورد هزینه ها یا زمانی که روش شیمیایی نیاز داره توضیحی دارین یا منبعی میشناسین؟
hadi.textile64
2010/8/31, 01:38 AM
من الیاف طبیعی مثل پشم و ابریشم رو با استفاده از پلاسمای سرد ابدوست کردم. در مورد پلی استر البته نتیجه خاصی نگرفتم. می خوام این روش رو با روش های شیمیایی مقایسه کنم و اینکه ابدوست کردن چه فایده ای داره؟در مورد هزینه ها یا زمانی که روش شیمیایی نیاز داره توضیحی دارین یا منبعی میشناسین؟
میشه بگین منبع تغذیه تولید پلاسما از چه نوعی بوده ؟
رادیوفرکانس یا میکرو ویو ؟
همچنین گاز اولیه پلاسماتون چی بوده ؟
همونطور که میدونید تأثیر پلاسما ، تخریب سطحیه و منافذ ریز ایجاد میکنه که باعث جذب آب میشه ( مثل اسفنج )
ولی فقط بصورت سطحی
که واسه پشم خیلی خوبه چون سطحش کیوتیکل داره و آبگریزه
مزایای اصلی تکنولوژی پلاسما نسبت به روش های شیمیایی :
کوتاه بودن مدت زمان عملیات ، پایین بودن دمای کاربردی ، دوست دار محیط زیست بودن و اینکه برای استفاده آن از مواد شیمیایی کمتری استفاده میکنند
E.I. Bureau: IPPC Reference Docunent on Best Available Techniques for the Textile industry ( European Comission, Directorate General JRC, Seville 2003)
sshhiimmaa
2010/8/31, 05:10 PM
من از پلاسما RF استفاده کردم. تو خلا . گاز نداشتم.
mehdi114
2010/9/15, 10:09 AM
سلام دوستان،
می خواستم بدونم برای پایه گذاری یک آزمایشگاه تشخیص الیاف چه کارهایی پیشنهاد می کنید؟
یا چه منابعی معرفی می کنید؟
با تشکر
ebrami
2010/9/18, 09:57 AM
سلام اميدوارم همتون شاد باشيد. بچه ها من سال دوم نساجي صنعتي اصفهانم. يه ايده دارم به نظرتون خوبه از الان روش کار کنم يا زوده؟
Setayesh
2010/9/18, 12:01 PM
سلام اميدوارم همتون شاد باشيد. بچه ها من سال دوم نساجي صنعتي اصفهانم. يه ايده دارم به نظرتون خوبه از الان روش کار کنم يا زوده؟
سلام.
خوش اومدید.
معلومه که خوبه.
یه استادی داشتیم همیشه میگفت ایده هاتونو جدی بگیرید.
شاید همین ایده باعث یه کارآفرینی بزرگ بشه!
کارآفرینی هم الان خیلی مهمه.
موفق باشید.
ebrami
2010/9/20, 04:02 PM
سلام کي نظر قبلي منو پاک کرد؟! بچه ها من با ايده م چکار کنم؟
Setayesh
2010/9/22, 11:59 AM
سلام کي نظر قبلي منو پاک کرد؟! بچه ها من با ايده م چکار کنم؟
کسی پاک نکرده.پستتون بالاتر هست.
منم به پست قبلیتون جواب دادم.
سلام مهندسین.
شما مطلبی معتبر در مورد ایمنی آزمایشگاه ندارین؟ منظورم MSDS ممنون میشم:)
hadi.textile64
2010/9/27, 12:57 PM
سلام مهندسین.
شما مطلبی معتبر در مورد ایمنی آزمایشگاه ندارین؟ منظورم MSDS ممنون میشم:)
سلام
تو این سایت ، safety data sheet تمام مواد شیمیایی ،حتی رنگ های نساجی رو آورده
واسه دانشگاه آکسفورد هم هست
فکر کنم خیلی معتبر باشه
http://msds.chem.ox.ac.uk/#MSDS
saeede-textile70
2010/10/08, 08:44 PM
سلام من شکل سطح مقطع الیاف طولی و عرضی شو می خوام :que:و لیست کارخونه های نساجی
ممنون میشم:gol:
hadi.textile64
2010/10/08, 09:38 PM
سلام من شکل سطح مقطع الیاف طولی و عرضی شو می خوام :que:و لیست کارخونه های نساجی
ممنون میشم:gol:
تو اکثر کتاب های الیاف سطح مقطع هست
یه کتاب به اسم فرهنگ تشریحی الیاف تالیف دکتر شوشتری ، سطح مقطع میکروسکوپی ( SEM ) اکثر الیاف رو نشون داده
تو این قسمت هم بچه ها شکل های sem الیاف رو گذاشتند
حداقل 20 تایی فکر کنم پیدا کنی
http://www.iran-eng.com/showthread.php/65905-حدس-بزنید-این-چه-لیفیه؟؟
8952358
2010/10/17, 01:06 PM
http://www.iran-eng.com/images/icons/icon1.gif
سلام دوستای عزیز
لطفا جواب بدید!!
چهار روش مختلف برای پیدا نمودن دمای تبدیل شیشه ای را نام برده؟:)
nooralian
2010/10/29, 02:16 PM
سلام خسته نباشی3تا سوال داشتم لطف می کنید زود جواب بدین ممنون میشم چون برای فردا میخوام
در آزمایش دانسیته گازها
1)چرا وقتی بالن حجمی را روی میز آزمایشگاه قرار میدهیم همچنان می جوشد؟
2)چرا وقتی بالن حجمی را روی هیتر می گذاریم هر از چند ثانیه باید آن را هم بزنیم؟
3)چرا دانسیته گاز از مایعات و جامدات کم تر است؟
:cry::surprised::(
hadi.textile64
2010/10/29, 05:01 PM
سلام خسته نباشی3تا سوال داشتم لطف می کنید زود جواب بدین ممنون میشم چون برای فردا میخوام
در آزمایش دانسیته گازها
1)چرا وقتی بالن حجمی را روی میز آزمایشگاه قرار میدهیم همچنان می جوشد؟
2)چرا وقتی بالن حجمی را روی هیتر می گذاریم هر از چند ثانیه باید آن را هم بزنیم؟
3)چرا دانسیته گاز از مایعات و جامدات کم تر است؟
:cry::surprised::(
سلام
سوال 1 و 2 یکم نامفهومه
بیشتر توضیح بده
درون بالن حجمی چه موادی قرار داره ؟
3- به دلیل اینکه فاصله بین مولکول ها در گاز ها ، خیلی بیشتر از مایعات و جامداته
برای همین هم در یک حجم معین تعداد مولکول کمتری از گاز وجود داره و طبعتاً جرم کمتری خواهد داشت
در نتیجه با حجم ثابت هر چه جرم کمتر باشه با توجه به فرمول دانسیته یا چگالی ( p=m/v ) دانسیته نیز کمتر خواهد بود
nooralian
2010/10/29, 05:36 PM
ممنونم. منظورم از سوال اولی این که:وقتی درون بالن حجمی 500 سی سی را آب میکنیم و روی هیتر قرار میدهیم تا بخار از آن خارج شود و بعد آن را روی میز آزمایشگاه قرار میدهیم چرا همچنان می جوشد؟
hadi.textile64
2010/10/29, 09:47 PM
ممنونم. منظورم از سوال اولی این که:وقتی درون بالن حجمی 500 سی سی را آب میکنیم و روی هیتر قرار میدهیم تا بخار از آن خارج شود و بعد آن را روی میز آزمایشگاه قرار میدهیم چرا همچنان می جوشد؟
به نظر من دلیلش شاید این باشه که چون سطح تماس آب با هوا کمه مدتی طول میکشه تا دمای آب با دمای هوای محیط به تعادل برسه
و این هم به فرم بالن ژوژه بر میگرده
اگه آب درون بشر بود خیلی زودتر، از نقطه جوش افت پیدا میکرد
nooralian
2010/11/05, 05:52 AM
سلام خسته نباشید
می شه این سوالمو زود جواب بدین
چه نمکهایی به جز نمکهای سولفات منیزیم وتترابورات سدیم و سدیم هیدروژن فسفات و باریم کلرید و سولفات
مس هنگام متبلور شدن مولکولهای آب را جذب میکنند؟:redface:
مینو م
2010/11/19, 06:26 PM
باسلام خدمت دوستان عزیز
میخواستم بدونم 8 تا آنزیم که تاژ در پودر های لباس شویی جدیدش وارد کرده چی هستند ؟
m-abdollahi
2010/11/22, 07:36 PM
سلام دوستان
من يه سوال دارم ولي درست نمي دونم كجا بايد مطرحش كنم براي همين تصميم گرفتم اينجا قرارش بدم .
سوال من شكل نمودار مقاومت كششي ليف نايلون و دليل اينكه چرا به اين شكل در اومده هست.
ممنون ميشم سوالمو زود جواب بدين چون خيلي عجله اي هست.
با تشكر
Nano Engineering
2010/11/23, 04:24 PM
سلام .
کسی نرم افزار chem رو نداره؟ همون که باهاش فرمول شیمیایی می نویسن.
ممنون
mostafa_na
2010/12/01, 06:09 PM
سلام .... اگه خواسته باشم در زمینه منسوجات بی بافت تحقیق کنم بهترین منبعی که میشه استفاده کرد چی میتونه باشه ؟؟؟ با تشکر
Shayan.Joudy
2010/12/21, 12:58 PM
سلام دوستان!!!
من درخواست فوری ای داشتم که در یک تاپیک منحصرا بیان کردم، اما جوابی دریافت نداشتم....
یک بار دیگر اینجا بیانش می کنم تا دوستانی که در مورد الیاف هوشمند مقاله ای دارند در اختیار اینجانب قرار بددهند...با تشکر...!!!!!
hadi.textile64
2010/12/21, 03:13 PM
سلام دوستان!!!
من درخواست فوری ای داشتم که در یک تاپیک منحصرا بیان کردم، اما جوابی دریافت نداشتم....
یک بار دیگر اینجا بیانش می کنم تا دوستانی که در مورد الیاف هوشمند مقاله ای دارند در اختیار اینجانب قرار بددهند...با تشکر...!!!!!
A Photovoltaic Fiber Design for Smart Textiles
The Author(s), 2010. Reprints and permissions
shima:)
2010/12/22, 09:33 AM
هرکی میتونه مکانیسم های زیرو برام ارسال کنه:1-تراکم آلدولی شدن2-تبدیل اسید و استر ها به الکل3-تبدیل نیتریل ها به اسید و نمک اسید در محیط اسیدی و در محیط بازی
nafise_3000
2010/12/25, 12:58 PM
لطفا براي هريك از الياف پنبه-ويسكوز- تري استات- پشم- ابريشم- نايلون- اكريليك- پلي استر- پلي پروييلن كنف يك حلال نام ببريد كه ليف مورد نظر را درخود حل كند.
hadi.textile64
2010/12/25, 01:20 PM
لطفا براي هريك از الياف پنبه-ويسكوز- تري استات- پشم- ابريشم- نايلون- اكريليك- پلي استر- پلي پروييلن كنف يك حلال نام ببريد كه ليف مورد نظر را درخود حل كند.
پنبه : اسید سولفوریک 70% ( گرم یا غلیظ ) ، حلال اصلی کوپر آمونیوم
وبسکوز : مانند پنبه ولی در کوپرو اتیلن دی آمین نیز حل میشود
تری استات : اسید سولفوریک 70% ، اسید فرمیک 80% ، اسید استیک گلایسیال (100%) ، استن 100% ، دی متیل فرمامید ( DMF ) ، حلال اصلی فنل و متیلن کلرید
پشم : سود 5% ، حلال اصلی هیپوکلریت سدیم ، اسید کلریدریک 35%
ابریشم : مانند پشم و در اسید سولفوریک 70% نیز حل می شود.
نایلون : اسید کلریدریک 20% ، اسید سولفوریک 70% اسید فرمیک 80 % ، اسید استیک 100 % جوشان ، دی متیل فرمامید جوشان ، حلال اصلی فنل
آکریلیک : دی متیل فرمامید و دی متیل سولفوکساید
PET : فنل و متاکرزول گرم
pp : کلریت اتان گرم ،زایلن جوشان ، اتاهیدرونفتالین
کنف : مانند پنبه
nokhode 13 sale
2011/1/07, 03:06 PM
سلام چندتا روش براي آب گريز كردن پارچه ميخواستم مقاله باشه كه چه بهتر
hadi.textile64
2011/1/08, 09:00 PM
سلام چندتا روش براي آب گريز كردن پارچه ميخواستم مقاله باشه كه چه بهتر
ــــــــــــ
سلام ميشه خواهش كنم راجع به فيزيك رنگ كمكم كنيد .
hadi.textile64
2011/1/25, 06:44 PM
سلام ميشه خواهش كنم راجع به فيزيك رنگ كمكم كنيد .
سلام
تو کدوم قسمتش مشکل داری ؟
yazdanif
2011/2/27, 07:45 AM
:que:نساجان عزيز سلام
کسي ميدوني در صورتي که براي الياف مصنوعي پليمريزاسيون ناقص بوده باشد ودر مراحل بعدي اليگومر ها به سطح ليف آمده باشند وزيردستوسخت کنند چاره چيه؟
mahdixx10
2011/2/27, 06:22 PM
اگه میشه به منم کمک کنید کارم خیلی حیاتیه..
تصفیه پساب های حاوی مواد رنگزاکرومی: دی کرومات پتاسیم وسولفات مس در صنایع نساجی به کمک راکتور های نا پیوسته(sbr) با عملیات متوالی.
mahdixx10
2011/3/02, 07:02 PM
اگه میشه به منم کمک کنید کارم خیلی حیاتیه..
تصفیه پساب های حاوی مواد رنگزاکرومی: دی کرومات پتاسیم وسولفات مس در صنایع نساجی به کمک راکتور های نا پیوسته(sbr) با عملیات متوالی.
yazdanif
2011/3/07, 01:41 PM
سلام دوستان عزيز
تاحالاشده استادتون سوال کوييزشابگه که بريد جوابشو پيدا کنيدجلسه بعدازتون کوييز ميگيرم؟؟؟؟؟؟؟
سوال ما اينه:پارچه پلي استر تکميل ضد اتش دائم شده در اولين شست وشو خاصيت ضد اتش خودشوازدست داده علتش چيه ؟چاره چيه؟
توروخداکمکم کنيد تادونمره نپريده
البته مي دونيد که برامادانشجوا نمره اصلا مهم نيست.......
زود زود
پيشاپيش ممنون
farzaneh yazdani
2011/3/07, 10:57 PM
سلام دوستان عزيز
تاحالاشده استادتون سوال کوييزشابگه که بريد جوابشو پيدا کنيدجلسه بعدازتون کوييز ميگيرم؟؟؟؟؟؟؟
سوال ما اينه:پارچه پلي استر تکميل ضد اتش دائم شده در اولين شست وشو خاصيت ضد اتش خودشوازدست داده علتش چيه ؟چاره چيه؟
توروخداکمکم کنيد تادونمره نپريده
البته مي دونيد که برامادانشجوا نمره اصلا مهم نيست.......
زود زود
پيشاپيش ممنون
سلام عزیزم آره استاد ما همیشه سوال کوییزو از قبل میگه
بعدم میگه من هدفم یاد گیری شماست
من که عاشق استادمونم
moderntextile
2011/3/08, 12:03 AM
اول ببینید که کدوم ماده برای ضد اتش استفاده کرده ولی در حالت کلی به دلیل عدم اتصال به لیف از لیف جدا می شود یا اینکه ماده استفاده شده محلول در آب بوده
afi.hssn
2011/3/08, 07:19 PM
هرکی به این سوال جواب بده 2 نمره میگیره :D
نساجان محترم لطفا اطلاعاتتون رو بذارید تا من مقالش رو تایپ که کردم و تمام شد کاملش رو واستون قرار می دم
غیر نساج هم لطفا چون اطلاعی در این مورد نداره اظهار نظر نکنه بهتره قابل توجه غیر نساج ها
hadi.textile64
2011/3/08, 10:09 PM
هرکی به این سوال جواب بده 2 نمره میگیره :D
نساجان محترم لطفا اطلاعاتتون رو بذارید تا من مقالش رو تایپ که کردم و تمام شد کاملش رو واستون قرار می دم
غیر نساج هم لطفا چون اطلاعی در این مورد نداره اظهار نظر نکنه بهتره قابل توجه غیر نساج ها
لاتکس به نظرم یه نوع پلیمر که از شیره یه درخت گرفته میشه
به شدت انعطاف پذیر و دارای قابلیت کشیدگی بالا و استحکام خوبی هستش
تو نساجی فکر کنم به عنوان چسب پیوند دهنده الیاف به وب برای تولید nonwoven استفاده میشه
یه کاربردی هم تو لوازم بهداشتی داره
به نظر خیلی تعصب تو رشتت داری افشین جان
پلیمری ها خیلی بهتر از ما در این مورد اطلاع دارند
اشتراک اطلاعات بین رشته ها الان خیلی مهمه
afi.hssn
2011/3/08, 11:15 PM
عزیزم حامد جان شما اگه جای من بودی از این رشته زده می شدی من الان ترم 10 هستم و یه تابستون دیگه هم دارم تا تموم کنم ولی واسه چیزی که عمرم رو واسش گذاشتم احترام قایلم در ضمن حامد جان پلیمر یه شاخه از رشته ماست مهندسی پلیمر زیر شاخه نساجیه اونم شیمی نساجی تو تمام دانشگاههای دنیا کامپوزیتههای پلیمری رو یه نوع محصول نساجی میدونن پس پلیمریها هم نساجن
راستی ببخشید ممنون از توضیحاتت تا تمام چیزهایی که گفتی درست بود
به امید روزی که تمام مردم با سرفرازی بگن ما نساجی می خونیم
راستی اینم یادم رفت بگم امروزه براری پایین آوردن هزینه ها بجای صمغ درخت از چسب چوب هم استفاده می کنند
yekta13s
2011/3/31, 02:35 PM
سلام
میشه یکی به من بگه پاسکال چجوری به گرم بر متر تبدیل میشه؟؟
hadi.textile64
2011/3/31, 09:53 PM
واحد فشار نیرو بر حسب سطحه نه متر یا سانتیمتر
مثل نیوتن به متر مربع یا سانتی متر مربع
هر پاسکال یک نیوتن بر متر مربعه
برای تبدیل نیوتن به گرم هم یه ضریبی وجود داره که عددش رو خاطرم نیست
پیدا میکنم بهت میگم
elham2223
2011/4/18, 07:39 PM
سلام
کسی میتواند درباره مصرف کنندگان مواد سنگ شور به من اطلاعاتی بدهد و کارخانجات مصرف کننده را به من معرفی نماید
ramintkd
2011/4/18, 08:34 PM
سلام دوست من.آنزیمهاییی مانند roglyer , valumax , ecostone C5 هر کدوم از این آنزیمها به تنهایی یا با سنگ مخصوص سنگ شویی (پوکه معدنی :pumice) استفاده میشن.
دوست من ی مقاله در مورد جین و ایندیگو تو تالار گذاشتم خیلی میتونه مفید باشه.
در کارخانجاتی که تولید و همچنین مصرف کننده جین میباشند از سنگ شور استفاده میکنن.
یا علی .
nafise_3000
2011/4/20, 12:12 PM
کی لیت ساز آلی: E.D.T.A
کی لیت ساز معدنی:1- پیرو فسفات سدیم 2- سدیم پلی فسفات 3- سدیم تری پلی فسفات
reyazi
2011/4/21, 12:57 AM
سلام بله واحد غلظت است.
ebrami
2011/5/04, 02:05 PM
سلام دوستان. من اطلاعات کامل راجع به ماشين فلاير ميخوام کسي نداره؟ مثلا مکانيسم سازنده.نوع پيچش و...
Setayesh
2011/5/05, 10:24 AM
سلام دوستان. من اطلاعات کامل راجع به ماشين فلاير ميخوام کسي نداره؟ مثلا مکانيسم سازنده.نوع پيچش و...
سلام
بعید میدونم بشه منبع فارسی خوبی در این زمینه پیدا کرد.
بهترین راه همون مراجعه به کتابهای ریسندگی کلین هست.
اما یه سری اطلاعات جزیی میذارم اینجا براتون امیدوارم مفید باشه.
ماشین نیم تاب(فلایر):
معمولا بعد از تولید فتیله نمی توان آن را مستقیما به ماشین رینگ تغذیه کرد و برای تقلیل وزن مخصوص خطی فتیله و تولید محصولی به نام نیمچه نخ(Roving) باید مرحله نیم تاب انجام گیرد. ضمنا در این ماشین به نیمچه نخ مقدار معینی تاب داده می شود تا استحکام نیمچه نخ در اثر اصطکاک بین الیاف افزایش پیدا کند.
مقدار تاب مورد لزوم برای نیمچه نخ متناسب با مقاومت مورد نیاز آن وبر اساس تجربه انتخاب می شود. تاب باید آنقدر باشد که از پاره شدن نیمچه نخ در زمان پیچیدن آن به صورت بوبین و یا هنگام تغذیه به ماشین ریسندگی رینگ ، جلوگیری به عمل آورد.
نیمچه نخ تابیده شده بر روی بوبین به صورت چندین لایه که هر لایه حالت مارپیچ دارد و از حلقه های نیمچه نخ که پهلوی هم قرار گرفته اند،تشکیل شده است.
تنظیم کشیدگی نیمچه نخ:
وضعیت کشیدگی نیمچه نخ بین غلتک پایین جلو بالای پروانه با ابزارهایی که در کاتالوگ هر دستگاه معرفی می شود، باید طوری تنظیم شود که در موقع توقف ماشین ، حالت 3 و در موقع حرکت حالت 1 را داشته باشد و حالت 2 وضعیت نامناسب را ارائه می دهد.
تنظیم فاصله غلتکهای کشش :
گیج غلتکها ، بستگی به طول الیاف ، کشش و وزن نیمچه نخ تولیدی دارد. در سیستمهای کشسشی که از نوار استفاده میشود فواصل غلتکها برای الیفا مختلف تقریبا ثابت است و باید بر حسب توصیه کارخانه سازنده عمل کرد.
تنظیم کشش فتیله:
در ناحیه کشش مقدار کشش اصولا به طور تدریجی در دو ناحیه تقسیم می شود. در ناحیه عقب میزان کشش خیلی جزیی است(تقریبا 5/1) و به منظور برطرف کردن حالت چسبندگی الیاف می باشدو کشش اصلی در ناحیه جلو است که به وسیله تعویض دنده قابل تعویض کشش این میزان قابل تغییراست.
تنظیم تاب:
عواملی که در تنظیم تابمورد لزوم موثر است عبارتند از نمره نیمچه نخ یا نمره هنک طول و ظرافت الیاف مقدار تاب را میتوان از رابطه زیر بدست اورد
T.P.I = T.M
در این رابطه (T.P.I) تاب در اینچ و (T.M) فاکتور تاب و (N) نمره هنک نیمچه نخ است بعد از بدست اوردن میزان تاب در اینچ از رابطه فوق میتوان با عوض کردن چرخ دنده قابل تعویض تاب میزان تاب مورد نظر را بدست اورد . ضریب یا فاکتور تاب بر اساس تجربه دست میاید
ورودی: فتیله شانه شده از قسمت پاساژ یا فتیله کارد پاساژ
پردازش: کشیدن الیاف و تابیدن انها به مقدار کم
خروجی: نیمچه نخ
این پتنت هم تا حدودی جزییات رو نشون داده:
دانلود (http://www.freepatentsonline.com/pdfb/documents/uspt/patent_pdf/3830/US3830051/pdf/US3830051.pdf)
sahel_7
2011/5/17, 03:25 PM
سلام كسي راجع به جليقه هاي خنك كننىه و.............. مقاله اي داره؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
عزیزآهویی
2011/6/27, 05:14 PM
مهندسان گرامی اطلاعات درمورد کوتینگ میخوام میشه کمک کنید
motahhar
2011/6/30, 11:13 AM
سلام به مهندسای عزیز....! از دوستان عزیز کسی که خودش ارشد داده باشه یا در این زمینه تجربه داشته باشه میخواستم عنوان کتابا و جزواتی که واسه کنکور شیمی نساجی خونده رو بپرسم ؟ همچنین منابع ارشد رشته پلیمر _رنگ رو به صورت دقیق میخواستم ....ممنون میشم اگه کمکم کنید
motahhar
2011/7/03, 03:50 PM
سلام به مهندسای عزیز....! از دوستان عزیز کسی که خودش ارشد داده باشه یا در این زمینه تجربه داشته باشه میخواستم عنوان کتابا و جزواتی که واسه کنکور شیمی نساجی خونده رو بپرسم ؟ همچنین منابع ارشد رشته پلیمر _رنگ رو به صورت دقیق میخواستم ....ممنون میشم اگه کمکم کنید
واقعا ممنونم از این همه توجه :mad: هیچ کی نیست تو این باشگاه این جواب سوال ما رو بده ؟؟؟؟؟؟ فوریه....!!!!!!:surprised:
todaytextile
2011/7/06, 08:41 AM
سلام كسي راجع به جليقه هاي خنك كننىه و.............. مقاله اي داره؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
اگر از لحاظ نوع بافت بخواهیم بررسی کنیم بهتر است دوستان تکنولوژی بافت کمک کنند
اگر از لحاظ نوع الیاف بررسی کنیم خوب با توجه به نوع کاربرد جلیقه میشه مشخص کرد که مثلا از الیاف پلی آمید استفاده شود یا سلولوزیک
هدف شما از بررسی جلیقه خنک کننده چیست؟
پارامترهای فیزیکی نظیر استحکام و ... به چه میزان مورد نظر میباشد؟
سلام به مهندسای عزیز....! از دوستان عزیز کسی که خودش ارشد داده باشه یا در این زمینه تجربه داشته باشه میخواستم عنوان کتابا و جزواتی که واسه کنکور شیمی نساجی خونده رو بپرسم ؟
برای راهیابی به دوره های ارشد تسلط کافی به دروس پایه مثل ریاضیات یک و دو ، معادلات دیفرانسیل و زبان به شما کمک زیادی خواهد کرد
دروس تخصصی هم مثل مقدمات رنگرزی چاپ و تکمیل
همچنین ساختمان فیزیکی الیاف و فیزیک الیاف ، تولید الیاف یکسره و تکسچرایزینگ شما رو از رقبا پیش می اندازه
داشتن اطلاعات عمومی شمی آلی ضروری میباشد
جزوات رو هم میتونید از دانشکده مربوطه تهیه کنید
va78li
2011/7/06, 04:26 PM
سلام
من یک مقدار اطلاعات درباره تأثیر امواج ماکروویو به روی لیف پنبه میخوام، اگه کسی بتونه لینک مقاله، pdf یا نوشته ای در این رابطه بده ممنون میشم.
سلام من پروژه دانشگاهم رنگرزی با حرارت دهی ماکروویو بوده ولی تایپ شده اش رو ندارم. کمکی از دستم بر بیاد خوشحال می شم.
motahhar
2011/7/06, 08:03 PM
اگر از لحاظ نوع بافت بخواهیم بررسی کنیم بهتر است دوستان تکنولوژی بافت کمک کنند
اگر از لحاظ نوع الیاف بررسی کنیم خوب با توجه به نوع کاربرد جلیقه میشه مشخص کرد که مثلا از الیاف پلی آمید استفاده شود یا سلولوزیک
هدف شما از بررسی جلیقه خنک کننده چیست؟
پارامترهای فیزیکی نظیر استحکام و ... به چه میزان مورد نظر میباشد؟
برای راهیابی به دوره های ارشد تسلط کافی به دروس پایه مثل ریاضیات یک و دو ، معادلات دیفرانسیل و زبان به شما کمک زیادی خواهد کرد
دروس تخصصی هم مثل مقدمات رنگرزی چاپ و تکمیل
همچنین ساختمان فیزیکی الیاف و فیزیک الیاف ، تولید الیاف یکسره و تکسچرایزینگ شما رو از رقبا پیش می اندازه
داشتن اطلاعات عمومی شمی آلی ضروری میباشد
جزوات رو هم میتونید از دانشکده مربوطه تهیه کنید
خیلی ممنون دوست عزیز...
todaytextile
2011/7/09, 12:24 PM
خواهش میکنم
امیدوارم که موفق باشید ...
eli banoo
2011/7/14, 10:54 AM
سلام.من ترم آخرمه و يه سري كتاب راجع الياف اريليك و پلي استر ميخواستم بهم معرفي كنين. راجع همه چيشون.ساختار ؛ رنگرزي؛كارخانجات توليد كنندن و..... براي پروژم ميخوام
todaytextile
2011/9/05, 05:00 PM
با سلام
Synthetic Fibers
Machines and Equipment, Manufacture,Properties
The Author:
Franz Fourne, Auf dem Heidgen 28, 53127 Bonn, Germany
Translated and edited by
Dr. Helmut H.A. Hergeth, Raleigh, NC, USA, and Ron Mears, Obernburg, Germany
این کتاب کمک زیادی به شما خواهد کرد
موفق باشید
hasT_90
2011/9/17, 04:11 PM
سلام بچه ها من خیلی وقت بود که اینجا نیامده بودم..کامه عبورم رو گم کرده بودم متاسفانه.....با عرض پوزش از همه
میشه اگر کسی هست تو زمینه انتخاب موضوع واسه پروژه کارشناسی بهم کمک کنه؟
Setayesh
2011/9/17, 04:51 PM
سلام بچه ها من خیلی وقت بود که اینجا نیامده بودم..کامه عبورم رو گم کرده بودم متاسفانه.....با عرض پوزش از همه
میشه اگر کسی هست تو زمینه انتخاب موضوع واسه پروژه کارشناسی بهم کمک کنه؟
سلام دوست عزیز
خوش اومدید.
میشه بدونم گرایشتون چیه؟
hasT_90
2011/9/17, 09:44 PM
سلام دوست عزیز
خوش اومدید.
میشه بدونم گرایشتون چیه؟
salam..kheili mamnun....man gereyesham ulume alyafe
moderntextile
2011/9/18, 08:58 PM
دوست عزیز باید ببینی به چی علاقه داری؟ تکمیل چاپ رنگرزی تولید الیاف هر کدام واسه خودشون دنیایی دارند تازه روی اینها نانوالیاف نیز اضافه کن به نظرم ابتدا علاقه ات را مشخص کن سپس استاد مورد نظر و در اخر امکانات دانشکده
بي نام
2011/9/29, 03:14 PM
سلام به همه ي دوستاي نساجم
من دانشجوي كارشناسي ارشد شيمي نساجي هستم
اين ترم سمينار و پروژه دارم .
مي خواستم ببينم به نظر شما به روز ترين موضوع تو صنعت نساجي چيه كه من بخوام در مورد اون توي پروژه ام تحقيق كنم
راستش مي خوام يه موضوع خوب و بدرد بخور باشه كه بتونم مقاله اش هم بكنم و بدرد دكترا هم بخوره
ممنون ميشم راهنماييم كنيد:gol:
Nano Engineering
2011/9/29, 05:08 PM
نانو تکستایل،ژئوتکستایل و الیاف هوشمند.
ebrami
2011/10/01, 11:04 AM
سلام دوستان. من مي خوام روي تقويت بتن کارکنم. نوع اليافشم ميشناسم. از کجا شروع کنم. لطفا از صفر بگين!! من سال سوم ليسانسم
hadi.textile64
2011/10/01, 02:14 PM
سلام دوستان. من مي خوام روي تقويت بتن کارکنم. نوع اليافشم ميشناسم. از کجا شروع کنم. لطفا از صفر بگين!! من سال سوم ليسانسم
سلام
اگه منظورت تست استحکام و ضربه پذیری بتنه باید یه نمونه بتن با مشخصه استانداردی که ساخته میشه تهیه کنی ( یا آمادشو تهیه کنی )
بعد تستی که مورد نظرته ازش بگیری و بعد با دیتا شیت بتن مورد نظر که پارامتر های مکانیکی شو نشون میده مقایسه کنی ببینی کارت چقدر دقیقه و به نمونه واقعی چقدر نزدیکه
از طرفی برای پروژت میای الیافی که مد نظرته ( اگه اشتباه نکنم باید پلی پروپیلن یا نانو باشه ) با درصد های مختلف بصورت کامپوزیت به بتن اضافه می کنی و همون تستی رو که گرفتی با همون شرایط و همون دستگاه برای این بتن هم اعمال می کنی
در آخر دو تا نتیجه کار داری که میتونی به صورت نموداری یا جدولی با هم مقایسه کنی که چقدر الیاف رو پارامترهای مکانیکی تأثیر مثبت گذاشته
البته قبل از شروع کارت باید چند تا مقاله رفرنس که این کار رو انجام داده پیدا کنی و یکی از روش هاشو استفاده کنی
موفق باشی
ebrami
2011/10/02, 01:48 PM
سلام. خيلي ممنون از hadi.يک سوال ديگه: من نياز مبرم به R&s مواد پليمري دارم. يعني اصول کار با پليمر در آزمايشگاه
hadi.textile64
2011/10/02, 05:47 PM
سلام. خيلي ممنون از hadi.يک سوال ديگه: من نياز مبرم به R&s مواد پليمري دارم. يعني اصول کار با پليمر در آزمايشگاه
خواهش می کنم
منظورت دستور کار آزمایشگاه پلیمره ؟
ebrami
2011/10/03, 07:28 AM
خواهش می کنم
منظورت دستور کار آزمایشگاه پلیمره ؟
نه ما باید نکات ایمنی در مورد مواد پلیمری رو در حین کار تو آزمایشگاه بدونیم. R & S یعنی risk & safe.مثلا چجوری حملش کنیم؟ چقدر دما براش ایمنه. ماسک بزنیم یا نه. حتی اگه لاتین باشه مشکلی نداره.ممنون
ebrami
2011/10/03, 01:18 PM
نه ما باید نکات ایمنی در مورد مواد پلیمری رو در حین کار تو آزمایشگاه بدونیم. R & S یعنی risk & safe.مثلا چجوری حملش کنیم؟ چقدر دما براش ایمنه. ماسک بزنیم یا نه. حتی اگه لاتین باشه مشکلی نداره.ممنون
مثلا روبروي اسم يک ماده نوشته: R1يا s34.يه همچين چيزي ميخوام
سلام یک سوال داشتم
اطلاعاتی درباره صنعت نساجی در ایران بدونم اینکه چند درصد از کل صنایع کشور نساجی هست. یا تولیدات ایران چقدر هست.
بیشتر اطلاعات آماری موثق میخوام ؟
اگه میشه منو راهنمایی کنید
apoet
2011/10/07, 09:27 AM
سلام
خوش اومدم:smile:
چنتا سوال داشتم!
1.کاربرد شیمی تجزیه در نساجی؟
2.چرا به جای مولاریته از مولالیته استفاده میکنیم؟
complex .3 به چه معناست؟و تعادل ان چیست؟
مرسی از جوابتون
sareh masoudi
2011/11/04, 02:50 PM
سلام دوستان یه سوال داشتم کسی میتونه کمک کنه !
انواع ناخالصی های موجود بروی الیاف پنبه و پشم؟
ممنون میشم
hadi.textile64
2011/11/04, 05:06 PM
ممنون میشم
ناخالصی های لیف پنبه :
ماده شيميايي درصد سلولز 88 الي 97
پروتئين 1 الي 2
روغن و واكس 4/0 الي 5/1
پكتين 4/0 الي 5/1
مواد معدني 7/0 الي 6/1
ساير مواد ( لیگنین ،همی سلولز ، شکر های احیا شده ) 5/0 الي 8/0
مواد پروتئيني :
مواد پروتئيني موادي هستند كه در رنگ ليف تاثير مي گزارند .
واكس :
واكس يكسري مواد آب گريزي است كه در سطح ليف پنبه قرار دارد و بصورت يك لايه محافظ در سطح ليف قرار گرفته و باعث مي شود تر شونگي پنبه دچار مشكل شود . لازم است در طي عملياتي اين واكس برداشته شود كه به كمك محلول قلياييو طي عملياتي مانند شستشوي و پخت اين واكس برداشته شود .
مواد معدني :
موادي هستند كه بعداز سوختن پنبه بصورت خاكستر باقي مي مانند.
پکتین
پکتین یکی از ترکیبات غیرسلولزی لیف پنبه است که اساساً در کوتیکل دیواره اولیه قرار دارد. پکتین همانند شبکه ای عمل می کند که مولکولهای هیدروفوب کوچکتر در کوتیکل مانند واکس را در خود حبس میکند. ویژگی هیدروفوبی این لایه بایستی طی تولید پارچه پنبهای برای دستیابی به فرآيندهای تکمیلی مؤثرتر حذف گردد
همی سلولز
بر خلاف سلولز که پلیمری از گلوکز است، همی سلولز ها پلیمرهایی از پنج قند متفاوتند:
هگروزها: گلوکز، مانوز، گالاکتوز
پنتوزها: زایلوز، آرابینوز
بسته به گونه گیاهی، این قندها، توام با اسیدهای اورونیک، ساختارهای پلیمری گوناگونی را تشکیل می دهند. بعضی از آن ها با بخش سلولزی گیاه در ارتباط اند، در حالی که بعضی دیگر ارتباط نزدیکتری با لیگنین دارند.
در جریان عملیات شیمیایی روی چوب برای تولید خمیر کاغذ، مقدار، مکان و ساختار انواع همی سلولز ها به شدت تغییر می کند. در مقایسه با سلولز، همی سلولزها به آسانی تخریب و حل می شوند به طوری که درصد آن ها در خمیر کاغذ، همواره کمتر از درصد آن ها در چوب اولیه است
لیگنین
اصطلاح "هولو سلولز" برای توصیف کربوهیدرات کل (سلولز+ همی سلولزها) الیاف به کار می رود. علاوه بر هولو سلولز، گیاهان چوبدار ماده ای پلیمری و بی شکل نیز دارند که لیگنین نام دارد. نقش اصلی لیگنین تشکیل لایه بین سلولی (لایه بیرونی لیف) است که الیاف را به هم می چسباند. در بقیه اندام های لیف نیز مقدار کمی لیگنین وجود دارد.
شیمی لیگنین بسیار پیچیده است. ساختار آن عمدتا متشکل از واحدهای فنیل پروپان است که در سه بعد به هم متصل شده اند. در جریان عملیات خمیرسازی شیمیایی، اتصال های بین واحدهای فنیل پروپانی لیگنین شکسته می شوند و از این راه، الیاف سلولزی آزاد می شود
mohammad.aryann
2011/11/04, 05:38 PM
سلام
کسی میدونه پلیمر و یا الیاف پلیمری پلی لاکتیک اسید را با چه فرایندی تولید میکنند؟
اگر هر اطلاعاتی در این زمینه دارید و یا جائی سراغ دارید و یا به فکرتون میرسه که میشه یه جائی اطلاعاتی پیدا کرد ممنون میشم لطف کنید راهنمائی کنید.
با تشکر
hadi.textile64
2011/11/04, 06:12 PM
ممنون میشم
پشم خام 16 تا 70 درصد ناخالصی به شرح زیر دارد:
1- چربی که عامل جلوگیری از شکستن الیاف میباشد و در پوست حیوان تولید میشود.
2- رطوبت که در صد آن در پشمهای مختلف متفاوت است.
3- گردوخاک، کثافات، مواد معدنی دیگر و مواد گیاهی خشک شده که برای از بین بردن آنها علاوه بر شستشو باید از روش "خارگیری و کربونیزه کردن" نیز استفاده نمود.
mohammad.aryann
2011/11/04, 06:21 PM
سلام
کسی میدونه پلیمر و یا الیاف پلیمری پلی لاکتیک اسید را با چه فرایندی تولید میکنند؟
اگر هر اطلاعاتی در این زمینه دارید و یا جائی سراغ دارید و یا به فکرتون میرسه که میشه یه جائی اطلاعاتی پیدا کرد ممنون میشم لطف کنید راهنمائی کنید.
با تشکر
یک سوال دیگه:
در تولید الیاف جدید ترکیبی ، چند درصد الیاف پلی لاکتیک اسید را به پنبه اضافه میکنند؟
با تشکر
hadi.textile64
2011/11/04, 06:23 PM
سلام
با تشکر
تعریف :
پلی لاکتید اسید ( ( PLA به دسته پلی استرهای خطی آلیفاتیک تعلق دارد .
برای تولید لیف ، پلی لاکتیک اسید ازمنابع قابل بازیابی ( شکر ، نشاسته ) تهیه می شود واز
اینرو جزء زیست پلیمرها بشمارمی آید . دراین گروه از زیست پلیمرها ، پلی لاکتیک اسید
یکی از موادی است که ماده اولیه آن بوسیله میکروارگانیزمها ( فرآیند تخمیر ) بوجود
می آید و مولکولهای بزرگ آن قابلیت تخریب بیولوژیکی دارند .
با توجه به ساختار مولکولی پلیمر، تخریب آن درآب ، دی اکسید کربن وتوده بیولوژیکی
بصورت آهسته یا سریع رخ می دهد . با توجه به فرآیند تولید آن ، به پلیمرها عناوین
جداگانه ای اختصاص داده می شود . اگر پلیمر مستقیمأ از اسید لاکتیک تولید شود ،
پلی لاکتیک اسید نامیده می شود و پلی لاکتید نام پلیمری است که بطور غیر مستقیم از لاکتید
تولید شود .
PLA علامت اختصاری پلی لاکتیک اسید است وبرای پلیمرهایی که در هر درفرآیند یاد
شده تولید می شوند ، بکارمی رود. خواص مکانیکی این پلیمرها شباهت بسیاری به هم دارد
فرآیند تولید :
پلی لاکتیک تولید شده به شکل قرص (Pellet ) به محصولات نساجی گوناگون تبدیل
می گردد . در ادامه فرآیند تولید الیاف پلی لاکتید اسید و منسوجات بی بافت آن شرح داده
میشود.
در این فرآیندها ، ماده اولیه اهمیت زیادی دارد و برای تولید لیفی با جمع شدگی کم ، مقدار
پلیمرهای نوع D اهمیت دارد .
می توان با ریسیدن قرص های پلی لاکتید اسید ، الیاف کوتاه ، منو فیلامنتها ، مولتی
فیلامنتها ، نخ BCF با سطح مقطع مثلثی ، الیاف دو جزئی یا منسوجات بی بافت اسپان باند
تولید نمود .
قبل از ذوب شدن ، قرص ها باید خشک شوند . در طی ذوب شدن ، برای جلوگیری از
واپلیمر شدن در اثر هیدرولیز ، مقدار رطوبت باید کمتر از ppm 50 باشد .
لازم است پلی لاکتیک اسیدی که مقدار اب در آن ppm 2550 است به مدت 16 ساعت در
آون خلاء در دمای 120 قرار گیرد تا رطوبت آن به ppm 50 برسد . پس از آن
قرصها یا در محیط گاز خنثی ( مانند نیتروژن ) قرار می گیرند و یا در اکسترودر
ریخته می شوند .
معمولاً از یک اکسترودر تک مارپیچه استفاده می شود که نسبت طول به قطر مارپیچ
( D : L ) 24:1 تا 30:1 و نسبت فشار آن 3:1 است . شاخص جریان مذاب در دمای
210 برای تولید منو فیلامنتهایی با استحکام بالا 15-5 و برای نخهای دیگر30-15 است.
در فرآیند دمش مذاب ، دمای عملیات 210- 180 است . در دمای 180 ، نرخ جریان
مذاب اندازه گیری شده در 10 دقیقه cm 8/142 است ( MFI = 178/5 ) .
در شکل زیر فرآیند دمیدن در مذاب جهت تولید منسوج بی بافت نشان داده شده است .
69458
فیلامنتها بوسیله فرآیند ریسندگی با سرعت بالا و یا در فرآیند ریسندگی – کشش تولید
می شوند . دمای شروع ریسندگی پلی لاکتیک اسید 240- 220 است و نخهای فیلامنتی
در سرعتهای مختلفی ریسیده می شوند . با تولید نخهایی با آرایش کم وسپس انجام عملیات
کشش و پیچش بین گودتهای گرم ، نخهایی با آرایش یافتگی کامل تولید می شوند .
سرعت برداشت فیلامنتها 200 متر بر دقیقه است . دمای جفت گودت ( ( Godet Duo
اول باید پایینتر از دمای انتقال شیشه ای باشد ( 65 < ) . با استفاده از دو غلتک گودت ،
می توان جمع شدگی الیاف را تنظیم نمود . عملیات تثبیت حرارتی در دمای 130- 110
انجام می شود .
برای مثال ، جهت تولید لیف پلی لاکتید اسید با جمع شدگی کم ، پلیمر در سرعت بالا ریسیده
می شود و یا تحت تنش تثبیت حرارتی می شود . در سرعتهای بالاتر از 5000 متر بر دقیقه
می توان نخی با آرایش یافتگی ( FOY ) تولید نمود . امکان تولید نخهای فیلامنتی حجیم
( BCF ) در فرآیند ریسندگی – کشش و تکسچرایزینگ وجود دارد . در اینجا نیز سرعت
برداشت فیلامنتها 200 دور بر دقیقه است و پارامترهای دیگر را باید با توجه به این مورد
انتخاب نمود . برای تولید نخ فیلامنتی حجیم یا سطح مثلثی شکل ، از جتی با نیروی
50 سانتی نیوتن استفاده می شود و دما 100 – 80 است .
mohammad.aryann
2011/11/04, 07:14 PM
تعریف :
پلی لاکتید اسید ( ( PLA به دسته پلی استرهای خطی آلیفاتیک تعلق دارد .
برای تولید لیف ، پلی لاکتیک اسید ازمنابع قابل بازیابی ( شکر ، نشاسته ) تهیه می شود واز
اینرو جزء زیست پلیمرها بشمارمی آید . دراین گروه از زیست پلیمرها ، پلی لاکتیک اسید
یکی از موادی است که ماده اولیه آن بوسیله میکروارگانیزمها ( فرآیند تخمیر ) بوجود
می آید و مولکولهای بزرگ آن قابلیت تخریب بیولوژیکی دارند .
با توجه به ساختار مولکولی پلیمر، تخریب آن درآب ، دی اکسید کربن وتوده بیولوژیکی
بصورت آهسته یا سریع رخ می دهد . با توجه به فرآیند تولید آن ، به پلیمرها عناوین
جداگانه ای اختصاص داده می شود . اگر پلیمر مستقیمأ از اسید لاکتیک تولید شود ،
پلی لاکتیک اسید نامیده می شود و پلی لاکتید نام پلیمری است که بطور غیر مستقیم از لاکتیدتولید شود .
PLA علامت اختصاری پلی لاکتیک اسید است وبرای پلیمرهایی که در هر درفرآیند یاد
شده تولید می شوند ، بکارمی رود. خواص مکانیکی این پلیمرها شباهت بسیاری به هم دارد
فرآیند تولید :
پلی لاکتیک تولید شده به شکل قرص (Pellet ) به محصولات نساجی گوناگون تبدیل
می گردد . در ادامه فرآیند تولید الیاف پلی لاکتید اسید و منسوجات بی بافت آن شرح داده میشود.
در این فرآیندها ، ماده اولیه اهمیت زیادی دارد و برای تولید لیفی با جمع شدگی کم ، مقدار
پلیمرهای نوع D اهمیت دارد .
می توان با ریسیدن قرص های پلی لاکتید اسید ، الیاف کوتاه ، منو فیلامنتها ، مولتی
فیلامنتها ، نخ BCF با سطح مقطع مثلثی ، الیاف دو جزئی یا منسوجات بی بافت اسپان باند تولید نمود .
قبل از ذوب شدن ، قرص ها باید خشک شوند . در طی ذوب شدن ، برای جلوگیری از
واپلیمر شدن در اثر هیدرولیز ، مقدار رطوبت باید کمتر از ppm 50 باشد .
لازم است پلی لاکتیک اسیدی که مقدار اب در آن ppm 2550 است به مدت 16 ساعت در
آون خلاء در دمای 120 قرار گیرد تا رطوبت آن به ppm 50 برسد . پس از آن
قرصها یا در محیط گاز خنثی ( مانند نیتروژن ) قرار می گیرند و یا در اکسترودر
ریخته می شوند .
معمولاً از یک اکسترودر تک مارپیچه استفاده می شود که نسبت طول به قطر مارپیچ
( D : L ) 24:1 تا 30:1 و نسبت فشار آن 3:1 است . شاخص جریان مذاب در دمای
210 برای تولید منو فیلامنتهایی با استحکام بالا 15-5 و برای نخهای دیگر30-15 است.
در فرآیند دمش مذاب ، دمای عملیات 210- 180 است . در دمای 180 ، نرخ جریان
مذاب اندازه گیری شده در 10 دقیقه cm 8/142 است ( MFI = 178/5 ) .
در شکل زیر فرآیند دمیدن در مذاب جهت تولید منسوج بی بافت نشان داده شده است .
69458
فیلامنتها بوسیله فرآیند ریسندگی با سرعت بالا و یا در فرآیند ریسندگی – کشش تولید
می شوند . دمای شروع ریسندگی پلی لاکتیک اسید 240- 220 است و نخهای فیلامنتی
در سرعتهای مختلفی ریسیده می شوند . با تولید نخهایی با آرایش کم وسپس انجام عملیات
کشش و پیچش بین گودتهای گرم ، نخهایی با آرایش یافتگی کامل تولید می شوند .
سرعت برداشت فیلامنتها 200 متر بر دقیقه است . دمای جفت گودت ( ( Godet Duo
اول باید پایینتر از دمای انتقال شیشه ای باشد ( 65 < ) . با استفاده از دو غلتک گودت ،
می توان جمع شدگی الیاف را تنظیم نمود . عملیات تثبیت حرارتی در دمای 130- 110
انجام می شود .
برای مثال ، جهت تولید لیف پلی لاکتید اسید با جمع شدگی کم ، پلیمر در سرعت بالا ریسیده
می شود و یا تحت تنش تثبیت حرارتی می شود . در سرعتهای بالاتر از 5000 متر بر دقیقه
می توان نخی با آرایش یافتگی ( FOY ) تولید نمود . امکان تولید نخهای فیلامنتی حجیم
( BCF ) در فرآیند ریسندگی – کشش و تکسچرایزینگ وجود دارد . در اینجا نیز سرعت
برداشت فیلامنتها 200 دور بر دقیقه است و پارامترهای دیگر را باید با توجه به این مورد
انتخاب نمود . برای تولید نخ فیلامنتی حجیم یا سطح مثلثی شکل ، از جتی با نیروی
50 سانتی نیوتن استفاده می شود و دما 100 – 80 است .
دوست عزیز تشکر نداشتم خواستم از لطفی که کردید تشکر کنم.
با اینکه رشته ام نساجی نیست و بعضی از اصطلاحات گفته شده را کامل متوجه نمیشوم
ولی در هر حال یک دید خوبی به بنده درباره فرایند تولید داد.
ظاهرا روشهای مختلفی برای تولید وجود دارد و پارامترهای زیادی در تولید دخیل هستند مانند
1- مقدار منومرهای نوع D در تولید پلیمر
2- سرعت تولید الیاف در جنس و نوع الیاف اثر دارد. در طول فرایند تولید حد اقل سرعت 200 متر برثانیه و حد اکثر 5000 متر برثانیه و یا حتی بالاتر میتواند باشد.
3- فشار داخل مخازن در کیفیت تولید الیاف اثر دارد
4- حرارت داخل مخازن در تولید اثر دارد. در طول فرایند حد اقل دمای وارده 80 و حد اکثر دما 240 است.
5- مقدار رطوبت موجود در پلیمرها که باید حد اقل 50درصد باشد در فرایند تولید مهم است.
من قبلا اطلاعاتی درباره فرایند تخمیر و تولید اسید لاکتیک از شکر ، نشاسته ، آب پنیر را داشتم.
مثلا در اب پنیر با تخمیر یک مولکول لاکتوز موجود در شیر توسط باکتریهائی با نام لاکتوباسیلوس دو مولکول اسید لاکتیک تولید میشود.
و اکنون تا حدی با فرایند تولید الیاف از قرص های پلیمری (Pellet) اشنا شدم.
اگر اطلاعاتی در زمینه تولید پلیمر پلی لاکتیک اسید از منومر لاکتیک اسید را داشتید بسیار سپاسگزار خواهم بود.
و یا اگر کتاب جزوه، مقاله ای چیزی سراغ داشتید و معرفی کنید خیلی لطف میکنید.
باز هم تشکر
eli allami
2011/11/04, 08:55 PM
چرادر اهارگیری با انزیم در هنگام شستشو دما باید جوش باشد؟
hadi.textile64
2011/11/05, 02:59 PM
دوست عزیز تشکر نداشتم خواستم از لطفی که کردید تشکر کنم.
با اینکه رشته ام نساجی نیست و بعضی از اصطلاحات گفته شده را کامل متوجه نمیشوم
ولی در هر حال یک دید خوبی به بنده درباره فرایند تولید داد.
ظاهرا روشهای مختلفی برای تولید وجود دارد و پارامترهای زیادی در تولید دخیل هستند مانند
1- مقدار منومرهای نوع D در تولید پلیمر
2- سرعت تولید الیاف در جنس و نوع الیاف اثر دارد. در طول فرایند تولید حد اقل سرعت 200 متر برثانیه و حد اکثر 5000 متر برثانیه و یا حتی بالاتر میتواند باشد.
3- فشار داخل مخازن در کیفیت تولید الیاف اثر دارد
4- حرارت داخل مخازن در تولید اثر دارد. در طول فرایند حد اقل دمای وارده 80 و حد اکثر دما 240 است.
5- مقدار رطوبت موجود در پلیمرها که باید حد اقل 50درصد باشد در فرایند تولید مهم است.
من قبلا اطلاعاتی درباره فرایند تخمیر و تولید اسید لاکتیک از شکر ، نشاسته ، آب پنیر را داشتم.
مثلا در اب پنیر با تخمیر یک مولکول لاکتوز موجود در شیر توسط باکتریهائی با نام لاکتوباسیلوس دو مولکول اسید لاکتیک تولید میشود.
و اکنون تا حدی با فرایند تولید الیاف از قرص های پلیمری (Pellet) اشنا شدم.
اگر اطلاعاتی در زمینه تولید پلیمر پلی لاکتیک اسید از منومر لاکتیک اسید را داشتید بسیار سپاسگزار خواهم بود.
و یا اگر کتاب جزوه، مقاله ای چیزی سراغ داشتید و معرفی کنید خیلی لطف میکنید.
باز هم تشکر
خواهش میکنم دوست من
خوشحالم که برات مفید واقع شد
تو این فایل مختصراً در مورد پلیمریزاسیون و روند تولید پلی لاکتیک اسید بحث کرده
رفرنسش هم هست میتونی به این کتاب مراجعه کنی
hadi.textile64
2011/11/05, 03:02 PM
چرادر اهارگیری با انزیم در هنگام شستشو دما باید جوش باشد؟
اصولا برای اینکه مدت زمان عملیات رو کاهش بدن دمای حرارت عملیات رو افزایش میدن
هم اینکه باعث میشه لیف متورم تر شه و آهاری که داخل نخ و بین الیاف نفوذ کرده راحت تر بیرون بیاد
اگه هنگام شسشتشو آهارگیری انجام بشه که معلومه ؛ مسلما تو دمای جوش شستشو انجام میگیره دیگه جای سوال نیست
eli allami
2011/11/10, 10:57 AM
مرسی واقعا ممنون:smile:
(sara_h)
2011/11/12, 10:38 PM
سلام دوستان
من رشتم نساجی نیست و چند تا سوال دارم
1. میخواستم بدونم از چه نوع پنبه ای در تهیه منسوجات و نخ استفاده میشه ؟ یعنی پنبه با چه درجه ای؟
2. وقتی پنبه وارد کارخانه میشه عملیات سفید کردن(bleaching) هم بعد از حلاجی برای نساجی استفاده میشه؟ اگر استفاده میشه غیر از سود چه ماده دیگری به کار برده میشه؟
3. انالیز پنبه ( درصد سلولز ، همی سلولز و ... ) در رشته نساجی مهم هست؟ و ایا در ایران از سلولز خالص در زمینه تولید نخ و منسوجات استفاده شده؟
4. و سوال اخر، شرکتی در تهران میشناسید که پنبه پاک کرده بفروشه ؟ (در واقع پنبه حلاجی شده که ناخالصی هایی جامد حذف شده باشه)........البته دو تا شرکت پیدا کردم ولی پنبه نداشتند!!!!!!!!!!!!!!!!!!
تعداد سوالهام زیاد شده و عذر میخوام
پیشاپیش هم سپاسگزارم
todaytextile
2011/11/13, 12:43 PM
با سلام
مشخصات پنبه ایران:
ازدیاد طول
استحکام
ظرافت
رسیدگی
مواد خارجی
درجه
%
درجه
ضریب پرسلی
cn/tex
درجه
میکرونر
درجه
%
رقم
%
عالی
10 به بالا
بسیار محکم
8-9
22-25
خیلی ظریف
3.5 به پایین
خیلی رسیده
82 به بالا
یک سفید
3 به پایین
خیلی خوب
9-10
محکم
7-8
20-22
ظریف
3.6 – 4
رسیده
79-82
دو سفید
.3-4
خوب
8-9
متوسط
6-7
18-20
متوسط
4-4.5
متوسط
75-79
سه سفید
4-5.5
متوسط
7-8
ضعیف
5-6
16-18
خشن
4.6-5
نارس
70-75
چهار سفید
5.5-7.7
ضعیف
6 به پایین
خیلی ضعیف
5 به پایین
16 به پایین
خیلی خشن
5 به بالا
خیلی نارس
70 به پایین
___
برای سفید گری از آب اکسیژنه هم استفاده میشه بستگی داره که سیستم شما چی باشه بعد میشه برای رسیدن به بهترین کارایی و توجیه اقتصادی مواد سفید کننده مناسب هم انتخاب کرد.
پنبه حاوی 91 درصد سلولز و حدود 8 درصد آب و یک درصد نمک و واکس
در مورد تهیه پنبه هم یک سری به وزارت صنایع و وزارت کشاورزی بزنید بد نیست
(sara_h)
2011/11/13, 03:18 PM
مرسی بابت پاسخ خوبتون
یه سوال دیگه هم داشتم
کسی در مورد کیفیت پنبه مورد استفاده در تولید پنبه بهداشتی اطلاع داره ؟ کیفیت این پنبه ( قبل از حلاجی) در مقایسه با پنبه های مورد استفاده در نساجی به چه صورت هست؟
مرسی
juliet
2011/11/16, 04:54 PM
سلام خسته نباشینhttp://www.njavan.ir/forum/images/smilies/other (20).gif
می خواستم بدونم سطح مقطع الیافو با چه دستگاهی و به چه نحوی اندازه می گیرن؟http://www.njavan.ir/forum/images/images_mood/new (24).gif
نتونستم تو اینترنت چیزی پیدا کنمhttp://www.njavan.ir/forum/images/images_mood/new (64).gif http://www.njavan.ir/forum/images/smilies/other (78).gif
اگرم مقاله ای در این زمینه داشته باشین(چه انگلیسی چه فارسی) ممنون میشم.:w16::w27:
با تشکرhttp://www.njavan.ir/forum/images/smilies/other (70).gif
hadi.textile64
2011/11/16, 07:56 PM
سلام خسته نباشینhttp://www.njavan.ir/forum/images/smilies/other (20).gif
می خواستم بدونم سطح مقطع الیافو با چه دستگاهی و به چه نحوی اندازه می گیرن؟http://www.njavan.ir/forum/images/images_mood/new (24).gif
نتونستم تو اینترنت چیزی پیدا کنمhttp://www.njavan.ir/forum/images/images_mood/new (64).gif http://www.njavan.ir/forum/images/smilies/other (78).gif
اگرم مقاله ای در این زمینه داشته باشین(چه انگلیسی چه فارسی) ممنون میشم.:w16::w27:
با تشکرhttp://www.njavan.ir/forum/images/smilies/other (70).gif
سلام
اگه الیاف مصنوعی با سطح مقطع تقریبا دایره مدنظر باشه با استفاده از دانسیته لیف میشه شعاع سطح مقطع یا مساحتشو محاسبه کرد
sh@hin
2011/11/24, 06:09 PM
فاکتور پوشش و چگالی الیاف پشم چند است؟؟؟؟
todaytextile
2011/11/28, 07:31 PM
با سلام
تقریباً چگالی الیاف پشم 1.3 گرم بر سانتی متر مکعب و دانسیته خطی آن بین 0.6 تا 0.7 تکس میباشد.
8828049
2011/12/09, 12:06 AM
سلام دوست عزیز من تازه عضو شدم بلد نیستم چه جوری باید به بقیه درخواست کمک بدم.
الان واقعا به این موضوع احتیاج دارم:;انواع خالصی های الیاف پنبه و پشم
می تونی برام درخواست کمک بدی؟
واقعا ممنون
hadi.textile64
2011/12/09, 02:38 PM
http://www.iran-eng.com/showthread.php/101853-پرسش-و-پاسخ-در-تالار-شیمی-نساجی!/page22?p=4208352&highlight=#post4208352
8828049
2011/12/16, 06:10 PM
سلام من انواع ناخالصی الیاف پشم رو میخوام
واقعا لازم دارم
ممنون می شم کمک کنین
kimia mehr
2011/12/19, 05:28 PM
دوستان کسی از خانم ماندانا دیلیمیان اطلاعی دارد ؟ ایشان یک تحقیقی انجام دادن که من می خوام مشاوره بگیرم ازشون و راجع به تکمیل پارچه با co2.
salimi-a
2012/1/03, 10:50 AM
با سلام وعرض خسته نباشی ببخشید بنده یه سوال داشتم که تو دوراهی موندم به کاربردن رنگ در شلوار هم مربوط به شیمی نساجی میشه هم مهندسی پلیمر به نظر شما کدوم رو انتخاب:confused: کنم بهتر خواهد بود با تشکر
tirana65
2012/1/11, 12:18 PM
با سلام وخسته نباشيد من يك سوال دارم ! مصارف نخ poy پلي استر با نمرات مختلف چيست؟ مثلاً نخ 300 دنير كاربردش چيه و نخ 100 دنير كاربردش چيه؟
hadi.textile64
2012/1/11, 02:32 PM
با سلام وعرض خسته نباشی ببخشید بنده یه سوال داشتم که تو دوراهی موندم به کاربردن رنگ در شلوار هم مربوط به شیمی نساجی میشه هم مهندسی پلیمر به نظر شما کدوم رو انتخاب:confused: کنم بهتر خواهد بود با تشکر
بستگی به کاربرد موضوع داره
اگه مربوط به نوع رنگ و سینتیک جذب رنگ میشه هم به پلیمر - رنگ ربط پیدا میکنه هم به شیمی نساجی
ولی اگه مربوط به طراحی و مد باشه فقط نساجی اون هم گرایش طراحی لباس و مد
در کل شیمی نساجی رو انتخاب کنی دستت باز تره
hadi.textile64
2012/1/11, 02:37 PM
با سلام وخسته نباشيد من يك سوال دارم ! مصارف نخ poy پلي استر با نمرات مختلف چيست؟ مثلاً نخ 300 دنير كاربردش چيه و نخ 100 دنير كاربردش چيه؟
سلام
مشخصه الیاف با قطر کمتر برای تولید منسوجات ظریفتر و الیاف با قطر بیشتر برای تولید منسوجات ضخیمتر بکار میره
یه فرق دیگش هم اینه که 300 den جهت تولید نخ های صنعتی ( FOY , HOY ) بیشتر بکار میره چون مراحل کششی روی این نخ بیشتر و راحت تر انجام میشه تا نخ 100 den
M.Aliabadi
2012/1/12, 11:45 PM
من علوم اليافو پارسال پاسيدم واسه همينم مطمئن نيستم ولي فکر کنم اينجوري باشه
پنبه: واکس -عسلک - پکتين-ash - پيگمنت
پشم: اين بستگي داره به جاهايي که گوسفنده رفته و چيزايي که رو بدنشه و مدت زماني که از حموم رفتنش ميگذره:biggrin:
tirana65
2012/1/13, 11:40 AM
سلام
مشخصه الیاف با قطر کمتر برای تولید منسوجات ظریفتر و الیاف با قطر بیشتر برای تولید منسوجات ضخیمتر بکار میره
یه فرق دیگش هم اینه که 300 den جهت تولید نخ های صنعتی ( FOY , HOY ) بیشتر بکار میره چون مراحل کششی روی این نخ بیشتر و راحت تر انجام میشه تا نخ 100 den
lمرسي از راهنماييتون اگه منبع مشخصي چه فارسي چه انگليسي درباره مصارف نخ poy پلي استر با نمرات مختلف داريد به من معرفي كنيد چون به مطلب كامل تري نياز دارم
SANAZ K
2012/1/13, 01:20 PM
سلام
من به مقاله فارسی و لاتین در مورد الیاف نومکس نیاز دارم
کسی میتونه کمکی کنه؟
هر چه سریعتر
ممنون
marzieh_ma
2012/1/13, 10:49 PM
بیشتر کارخونه های موفق تو تهران رو میخوام
todaytextile
2012/1/26, 05:24 PM
بیشتر کارخونه های موفق تو تهران رو میخوام
با سلام
رنگرزی گردباف - جت : تهران نیل رنگ - غرب تهران
چاپ و تکمیل ویسکوز - هاسپل - چاپ اسکرین: گنجی و شرکا - جنوب تهران
رنگرزی چاپ و تکمیل - ملحفه ای - نساجی اردکان - یزد
رنگرزی چاپ تکمیل - (ترموزول پد استیم - چاپ عرض سه متر روتاری و بوبین رنگ کنی _ بافت بلوچ - جنوب شرقی ایران (ایرانشهر)
و خیلی های دیگه
ميترا جعفري
2012/2/01, 10:14 AM
پنبه و ويسكوز رو چطور از هم تو پارچه تشخيص بديم.همين طور حلال پلي استر سمي هست.چطور تو پارچه تشخيص بدم؟:warn:
ميترا جعفري
2012/2/01, 10:22 AM
اطلاعاتي در مورد پارچه ضد گلوله مي خوام.اگه چيزي از پارچه كوردورا مي دونيد بگيد
hadi.textile64
2012/2/04, 03:52 PM
اطلاعاتي در مورد پارچه ضد گلوله مي خوام.اگه چيزي از پارچه كوردورا مي دونيد بگيد
یه نگاه به این تاپیک بنداز
شاید بتونه یکم کمکت کنه
http://www.iran-eng.com/showthread.php/16745-جليقه-ضد-گلوله
ramintkd
2012/2/04, 07:06 PM
دوست گرامی سلام.تو تالار تکنولوژی تنها روش شناسایی الیاف پنبه از ویسکوز رو گذاشتم.اگه پیدا نکردین بگین تا مجدداً بذارم.
تشخیص پلی استر از ویسکوز رو هم تو پارچه امکانپذیر نیست (البته با سواد من).
پلی استر : متاکروزول بجای این ماده بدبو و سمی میتنونید از سوزوندن هم استفاده کنید.
ebrami
2012/2/05, 07:52 AM
با سلام.
دوستان عزیز فرض کنید یک پارچه روتکمیل کردین واسه ضد آب یا خون توی کارخونه.چجوری مطمئن میشین کارتون درسته؟یعنی ضد آب یا خون شده حتما.تست خاصی داره؟ ممنون